Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Un mod ciudat de rugaciune la penticostali !!! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5103)

anaana71 24.11.2009 20:52:23

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 184774)
Ana, iti va trece... :))

sper :35:

AndruscaCIM 24.11.2009 20:53:23

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 184839)
Apai, draga Andrusca, sunt destui ortodocsi care nu stiu de unde se trag; ce pretentie sa ai la alte confesiuni? Ei stiu ca L-au intalnit pe Dumnezeu intr-un moment al vietii lor. Restul urmeaza sa afle pe parcurs, daca vor. Dar nu multa stiinta sau cunoasterea istoriei te duce in rai, ci pocainta sufletului tau. Raiul nu e pentru oameni cititi, ci pentru credinciosi.

Isaia 35:8
Acolo va fi cale curată și cale sfântă se va chema și nu va trece pe acolo nimeni necurat și nici nu va fi acolo cale întinată. Chiar și cei fără de minte vor merge pe dânsa și nu se vor rătăci.

In ce priveste faptul ca "stii" de ce fac asa, eu cred ca ar trebui sa ai o rezerva. Sa nu fii subiectiva. Trebuie sa fii atenta ca fiecare gest, actiune, gand ale tale sa te conduca spre Dumnezeu, nu musai spre apararea unor forme.

Da, si totusi romanii au o istorie in Ortodoxie concomitenta cu Edictul de la Milano, dat de Sf. Imparat Constantin cel Mare, primele descoperiri ale Crestinismului pe teritoriul tarii noastre datand din sec. II-III d.Hr....iar aceste descoperiri sunt cinstite si acum la fel ca si atunci.

Noi avem in calendarul Ortodox pe Mucenicii si Sfintii din acele prime secole crestine. Noi suntem aceiasi crestini din acele secole, Biserica Ortodoxa nu s-a impartit, nu s-a scindat si nu si-a schimbat dogmele hotarate la Sinoadele Ecumenice, atunci cand Biserica era UNA SI NU MAI MULTE, si cand alte secte nu existau. Noi respectam pe Sfintii Parinti care au contribuit la pastrarea si Unitatea Credintei, pana in momentul in care o anumita parte a Bisericii a hotarat sa introduca o modificare in Simbolul Credintei, asupra caruia se hotarase sa nu se mai revina, si daca s-ar fi atentat la asa ceva...probabil intr-un alt Sinod in care sa fie convocata Intreaga Biserica Ortodoxa...si nu separat, ca nu are nimeni autoritate sa modifice ceva in Biserica dupa " revelatiile" obscure si care nu se stie de unde provin...

Nu ar fi totusi de asteptat ca oricine locuieste pe teritoriul Romaniei sa cunoasca istoria Ortodoxiei, si sa nu i se mai spuna ca a fost corupta???
Fiecare omustean se trezeste sa faca faca acolo o modificare si spune despre Biserica Mama " E corupta, nu mai e ce era!!" dar cine hotaraste asta, cate un posedat care cum are un vis...hop alt CULT, si care nici macar nu poate sti care era Biserica Adevarata, pentru ca o lasa in urma pe considerentul ca el e singurul care stie Adevarul, ti se pare normal?

Daca un cult este acelasi ori nu, se vede numai citind Istoria Crestinismului...si nu dupa ce spune Pastorul sau Preotul.

Pe langa credinta, trebuie sa vezi si daca atunci cand te lansezi in polemici, ai vreo baza sau interpretarea Bibliei vine de la un nene sau o tanti care avea probleme cu capul!!!

Daca ar indrazni sa imi spuna vreun nene sectar ca Stefan cel Mare era corupt, ca nu stia in ce credea, ca Duhovnicul sau era un impostor, ca Manastirile ctitorite de el sunt diferite de cele in care ne inchinam noi acum, si ca toti Domnitorii Tarii noastre nu cunoasteau Adevarul...cred ca i-as trage si una peste ochi si l-as intreba, dar tu unde erau frate pe vremurile alea cand mureau martiri pentru Crestinism pe teritoriul Romaniei, ?????

Deci te rog sa intelegi ca interpretarea asta a Bibliei e doar o joaca de oameni nebuni pentru unii, in timp ce Ortodoxia este aceiasi si respecta tot ce s-a hotarat inca din primele Sinoade Crestine de catre Sfintii Parinti si pe Sfintii Parinti...de care nu am uitat nicio clipa de cand suntem crestini ( deci calculeaza si tu cate secole au trecut macar de la primul Sinod Ecumenic!!!!). Dupa toate astea crezi ca eu as putea vedea vreun sens sa tot aud aberatii sectare, de la niste oameni care se sterg cu picioarele de noroi de intreaga Istorie a Crestinismului, doar pentru ca au chef sa devina prooroci mincinosi?????:67::68:

Doriana 24.11.2009 21:37:49

O pledoarie foarte frumoasa, dar foarte subiectiva. Esti buna de avocat. :). Nici nu stiu de unde sa incep sa-ti raspund. Fiecare fraza contine pareri personale.

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 184850)
Daca ar indrazni sa imi spuna vreun nene sectar ca .....cred ca i-as trage si una peste ochi

Usurel, mai ai putin si ajungi la Jihad. Domnul Hristos nu aproba asemenea atitudini, cred ca stii asta. El isi iubea si dusmanii, si-i iubeste si pe sectarii astia pe care tu ii dispretuiesti. Daca ai o asemenea atitudine avantajul bisericii istorice nu prea iti foloseste. Istoria nu inlocuieste pocainta.

E de laudat ravna ta pentru a-ti apara biserica, insa , de data asta, nu ti-a atacat-o nimeni.

Oricum, mi-am spus parerea despre rugaciuni. Cam atat am vrut sa spun. Noapte buna si fii binecuvantata !

Danut7 25.11.2009 10:39:42

Eresuri au inceput sa apara inca de la inceputul Biserici cu care Biserica a avut de furca.Eretici existau si atunci dar comparativ cu astazi foarte putini.

Matei 24
11.Și mulți prooroci mincinoși se vor scula și vor amăgi pe mulți.
23.Atunci, de vă va zice cineva: Iată, Mesia este aici sau dincolo, să nu-l credeți.
24.Căci se vor ridica hristoși mincinoși și prooroci mincinoși și vor da semne mari și chiar minuni, ca să amăgească, de va fi cu putință, și pe cei aleși.

Apocalipsa 2

6.Ai însă partea bună că urăști faptele nicolaiților, pe care le urăsc și Eu.

Modul in care se manifesta darurile la penticostali atesta falsitatea cultului.

Matei 7
15. Feriți-vă de proorocii mincinoși, care vin la voi în haine de oi, iar pe dinăuntru sunt lupi răpitori.
16.După roadele lor îi veți cunoaște. Au doară culeg oamenii struguri din spini sau smochine din mărăcini?
17.Așa că orice pom bun face roade bune, iar pomul rău face roade rele.
18.Nu poate pom bun să facă roade rele, nici pom rău să facă roade bune.
19.Iar orice pom care nu face roadă bună se taie și se aruncă în foc.
20.De aceea, după roadele lor îi veți cunoaște.

AndruscaCIM 25.11.2009 12:32:40

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 184861)
O pledoarie foarte frumoasa, dar foarte subiectiva. Esti buna de avocat. :). Nici nu stiu de unde sa incep sa-ti raspund. Fiecare fraza contine pareri personale.

A da??? Tu ai citit de fapt ce am scris eu, sau nu iti convine istoria Ortodoxismului in Romania???? Spune drept..credeai ca ortodocsii ar vedea o logica in negarea a ceea ce sunt pentru niste tantalai care canta la mandolina??? Este clar ca noi suntem Biserica cea Adevarata, nu avem black-outuri atunci cand vine vorba de inceputurile Crestinismului, asta nu iti da de gandit? Voi il mai tineti minte pe Intaiul Mucenic Stefan, il mai respectati pe Sf. Constantin cel Mare care a dat Edictul de la Milano in anul 313, mai tineti minte ce s-a discutat la cele 7 Sinoade Ecumenice??? Spune-mi si mie ce mai stiti voi si ce vi se mai preda despre Istoria Crestinismului inca de la inceputurile ei.....ca daca asta nu stiti si respectati...e claaaar cine sunteti si ce vreti!

Poti sa imi spui te rog cand au fost increstinata intreaga Europa??? Stii cati ani sarbatoreste Rusia de cand e Ortodoxa???

Aaaa, da pareri personale, nu??? Ei bine..pareri personale si de neluat in considerare sunt cele ale sectarilor, niste nebuni din America, o tara in care totul este posibil....ti se pare ceva de respectat in aparitia acestor secte? Ne jucam cu Dumnezeu si Biblia pe maidan??

La ce sa ascult dom'le prostii care vin de la niste fondatori precum Miller care s-a trezit el sa prezica a 2 a venire a Mantuitorului prin 1834...ala era normal???.. sau cum se poate spun ca secta adventistilor se bazeaza pe o revelatie de la Dumnezeu, hai sa fim seriosi....:21:

Penticostalii au ca fondator un pastor asupra caruia s-a coborat Duhul Sfant???? Whaaaaaaat...da cine era ala frate, cum a ajuns el la concluzia ca este cel mai tare in credinta si ca il are pe Duhul Sfant, ti se pare ca era normal la cap, se credea Sfant din timpul vietii????...il loc sa fi stat acolo in casa lui si sa dea dovada de smerenie si rugaciune...s-a trezit naucul ca e Sfant...auzi gogomanie!! Dar cati Sfinti nu avem si am avut noi Ortodocsii care erau smeriti cat cuprinde si isi spuneau putregai...unde Doamne iarta-ma s-ar fi trezit toti sa isi ia adepti dupa ei si sa faca ei o casuta de adunare unde le tuna???

Mormonii care umbla prin Romania, aaaa...aia or fi iarasi foarte demni de luat in considerare, nu? Pai aia au tradus Biblia si inventeaza documente, le autentifica singuri...si nu sa zici ca sunt putini prosti mormoni...ohooo sunt berechet :10:!

Deci toate sectele astea sunt " revelate" de Dumnezeu unor cretini, oare as putea vreodata crede asa ceva??? NUUUUU
Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 184861)
Usurel, mai ai putin si ajungi la Jihad. Domnul Hristos nu aproba asemenea atitudini, cred ca stii asta. El isi iubea si dusmanii, si-i iubeste si pe sectarii astia pe care tu ii dispretuiesti. Daca ai o asemenea atitudine avantajul bisericii istorice nu prea iti foloseste. Istoria nu inlocuieste pocainta.

E de laudat ravna ta pentru a-ti apara biserica, insa , de data asta, nu ti-a atacat-o nimeni.

Oricum, mi-am spus parerea despre rugaciuni. Cam atat am vrut sa spun. Noapte buna si fii binecuvantata !

Daca s-ar limita Jihadul la una peste ochi celor care abereaza, ar fi chiar ceva pozitiv, ar avea sanse sa se trezeasca :10:

Hai nu ma lua cu iubirea aproapelui ca nu despre asta e vorba, daca primeau una peste ochi liliecele alea penticostale care ma intrebau pe mine in tocul usii daca stiu importanta Bibliei, isi reveneau probabil...si poate puneau mana sa se cultive putin, afland cand a fost tiparita prima data Biblia in limba romana....dar asa, le-am facut un deserviciu :10:

A-mi apara Biserica???? ...eu cred ca ti-am expus Istorie, fapte, continuitate, autenticitate...deci poate ravna de a arata ridiculitatea unor secte tampite aparute din senin, toate bazandu-se pe " revelatii"....apoi frate, da scuza-ma daca toti fondatorii au avut "revelatii" si se credeau alesii lui Dumnezeu....mai e nevoie sa mai adaug ceva in afara de faptul ca erau nebuni de legat dar au fost lasati liberi???

Iar eu vorbeam de sectele tampite, care fac rugaciuni de tot felul si au pretentia ca sunt "revelate" de Dumnezeu, aparute pe teritoriul Romaniei prin sec. XX...si care nici macar nu aduceau vorba de credinta decat dupa ce intindeau sticla de ulei si punga de faina oamenilor care nu prea aveau de nici unele, deci niste cretini care voiau sa aduca oameni in casa de adunare si atat.

As avea o intrebare, de ce tot aduceti vorba de credinta...vai credinta e de ajuns pentru mantuire!!...nu cumva fondatorii aia cretini tocmai asta nu aveau, credinta de s-au separat????? Daca asta e de ajuns pentru mantuire, nu e clar ca separarea de Biserica si reformarea ei sunt de la Satana????

Edit. Nu te mai deranja sa raspunzi la acest mesaj al meu, pentru ca pe mine nici macar nu ma intereseaza nimic din ceea ce presupune sectarismul, sincer ( s-a nimerit sa raspund pentru ca stati pe un forum Ortodox, iar eu oricum nu manifest niciun pic de interes fata de sectari), dar cand ii vad la usa pentru a-mi reinterpreta istoria Crestinismului dupa 20 de secole bazandu-se pe "revelatiile" unor oameni nebuni ...e foarte deranjant si degradant pentru niste oameni care se presupune ca sunt crestini...cam asta e ideea.

Doamne ajuta!

Danut7 25.11.2009 13:47:12

AndruscaCIM ,

Dumnezeu sa te binecuvanteze si sa te apare.Am observat ca esti o doamna foarte inteligenta si de credinta buna.Domnul sa te ajute pe tine in relatia cu sotul tau si sa-i dea minte.

Am vazut ca te-ai enervat si te-ai suparat,dar nu ai gresit.Sa ne aducem aminte,caci si eu sunt mai rau ca tine,cand vine vorba de manie:

Mâniați-vă și nu greșiți; soarele să nu apună peste mânia voastră. - Efeseni 4:26

Continua cu treaba cea buna si cu postarile tale,dar sa avem grija la manie.Domnul sa fie cu tine.

Doriana 25.11.2009 13:58:25

Andrusca, eu nu am o problema cu ortodocsii. Am raspuns strict la tema topicului. Daca ai o problema cu "sectantii" mergi la un duhovnic. Eu nu duc razboi cu nimeni.

Nu ma cunosti, nu stii cine sunt, imi atribui niste ganduri pe care nu le gandesc si niste cuvinte pe care nu le-am spus. Probabil nu vorbesti cu mine, ci cu ideea ta despre cine as putea fi eu. Deci, nu iti voi raspunde la provocari. Toate cele bune !

Danut, esti un finut. :)) Felicitari !

AndruscaCIM 25.11.2009 14:33:18

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 185022)
AndruscaCIM ,

Dumnezeu sa te binecuvanteze si sa te apare.Am observat ca esti o doamna foarte inteligenta si de credinta buna.Domnul sa te ajute pe tine in relatia cu sotul tau si sa-i dea minte.

Am vazut ca te-ai enervat si te-ai suparat,dar nu ai gresit.Sa ne aducem aminte,caci si eu sunt mai rau ca tine,cand vine vorba de manie:

Mâniați-vă și nu greșiți; soarele să nu apună peste mânia voastră. - Efeseni 4:26

Continua cu treaba cea buna si cu postarile tale,dar sa avem grija la manie.Domnul sa fie cu tine.

:5:...asa ii consider eu pe sectarii care isi gasesc argumente in Bilbie pentru orice, dar de unde ai dedus ca asa ma manii eu???

Nu ma cunosti probabil de iti inchipui ca asta poate fi manie...:21: si apoi, imi pare foarte rau dar apelativele " nebuni, cretini, nauci " mi se pare ca se potrivesc cel mai bine celor care traiesc in minciuna si nu vor sa recunoasca...asta e!

Doamne ajuta!

Danut7 25.11.2009 14:35:33

Doriana,

Vezi ca ti-am zis si eu :

AndruscaCIM, postul a fost bun, dar apelitivele alea :P prea multe intr-o propozitie strica.In rest ai dreptate in ceea ce spui.

Doamne ajuta!

Doriana 25.11.2009 14:47:24

Danut, eu vorbeam doar de rugaciunea cu voce tare, indiferent daca e rostita de un penticostal sau un ...orice vrei tu. "Falsitatea cultului" e mult spus. Cultul e cult si atat. E inscris la ministerul cultelor, deci nimic fals pana aici. Mantuirea e individuala si tine de pocainta fiecaruia. Iar pocainta se vede si din modul cum vorbesti si cum traiesti.

AndruscaCIM 25.11.2009 14:57:40

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 185051)
Doriana,

Vezi ca ti-am zis si eu :

AndruscaCIM, postul a fost bun, dar apelitivele alea :P prea multe intr-o propozitie strica.In rest ai dreptate in ceea ce spui.

Doamne ajuta!

Poate ca ai dreptate, dar toate apelativele alea insumau, insumeaza si vor insuma opinia mea despre ipocrizia si inabilitatea sectarilor de a pune mana pe o carte pentru a vedea negru pe alb cum stau lucrurile, sau sa dea un googale macar, ca asta e si mai usor... si nu sa inghita prostiile standard emise de toti " alesii" fondatori :35: :23:..........

Doamne Ajuta!

Doriana 25.11.2009 16:36:24

Tu l-ai gasit pe Dumnezeu pe Google??? :)))

De unde ai mostenit ura aceasta fata de cei ce nu sunt ca tine, Andrusca? Si de unde acest aer de superioritate? Sa presupunem ca tu ai detine Adevarul; cum arati asta celor ce inca nu l-au aflat, afara de faptul ca ii faci in toate felurile? Cu ce esti tu mai mult om decat ei? Cum arati tu ca Duhul Sfant te insoteste si faci parte din singura biserica adevarata? Lumina ta trebuie sa straluceasca in lume pentru ca cei ce stau in intuneric sa o vada si sa vina la mantuire.

Faptul ca suntem pe un forum ortodox e irelevant. Intr-o zi vom sta toti inaintea lui Dumnezeu si vom fi pe un teren neutru. Stiind insa ca tot pamantul acesta este al lui Dumnezeu, inclusiv acest forum, e bine sa ne purtam cu frica, asa cum am sta pe proprietatea lui Dumnezeu.

AndruscaCIM 25.11.2009 17:06:52

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 185106)
Tu l-ai gasit pe Dumnezeu pe Google??? :)))

De unde ai mostenit ura aceasta fata de cei ce nu sunt ca tine, Andrusca? Si de unde acest aer de superioritate? Sa presupunem ca tu ai detine Adevarul; cum arati asta celor ce inca nu l-au aflat, afara de faptul ca ii faci in toate felurile? Cu ce esti tu mai mult om decat ei? Cum arati tu ca Duhul Sfant te insoteste si faci parte din singura biserica adevarata? Lumina ta trebuie sa straluceasca in lume pentru ca cei ce stau in intuneric sa o vada si sa vina la mantuire.

Faptul ca suntem pe un forum ortodox e irelevant. Intr-o zi vom sta toti inaintea lui Dumnezeu si vom fi pe un teren neutru. Stiind insa ca tot pamantul acesta este al lui Dumnezeu, inclusiv acest forum, e bine sa ne purtam cu frica, asa cum am sta pe proprietatea lui Dumnezeu.

Deci imi raspunzi la provocare!!!:39:

Daca as gandi asa...mi-ar fi de ajuns atunci sa afirm asa cum fac cei care nu vad sensul religiei ..si atunci asta ar fi filosofia mea " Dumnezeu e in sufletul meu, ce nevoie am de intermediari si de Biserica???"...corect?

Daca toti fondatorii sectelor ar fi crezut numai in Dumnezeu si atat...nu ar mai fi infiintat altele pe motiv ca au primit variate " revelatii" si nu ar fi afirmat despre Crestinism ca ar fi corupt si alte asemenea...corect?

Daaaar, daca vorbim de religie si de continuitatea ei cu Crestinismul autentic, de corectitudinea dogmelor si a Traditiei in general si a celei Apostolice...atunci da, si de pe google afland cateva informatii se poate trage o concluzie foarte usor....

Parerea mea...

Doriana 25.11.2009 17:18:34

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 185111)
Deci imi raspunzi la provocare!!!:39:

Nu, voiam doar sa discut cu tine; fara legatura cu provocarea ta.

Citat:

Daca as gandi asa...mi-ar fi de ajuns atunci sa afirm asa cum fac cei care nu vad sensul religiei ..si atunci asta ar fi filosofia mea " Dumnezeu e in sufletul meu, ce nevoie am de intermediari si de Biserica???"...corect?

Nu, ar fi de ajuns sa fii mai ingaduitoare. Unora pur si simplu nu le-a fost dat pana acum sa vada lumina. Dumnezeu are vremea Lui pentru toate. Cat timp exista viata in om exista sansa de a se mantui.

Citat:

Daca toti fondatorii sectelor ar fi crezut numai in Dumnezeu si atat...nu ar mai fi infiintat altele pe motiv ca au primit variate " revelatii" si nu ar fi afirmat despre Crestinism ca ar fi corupt si alte asemenea...corect?

Trebuie sa recunosti ca Luther, de exemplu, a avut toate motivele sa spuna ca religia lui era corupta. Stii si tu: indulgente, arderi pe rug, etc. Nu a vrut sa faca alta, ci doar sa o reformeze. A fost excomunicat, in jurul lui s-au strans adepti care au vazut ca are dreptate si asa s-a format alt cult. Dar catolicii inca mai sustin [ca si BO] ca sunt singura biserica adevarata, istorica, etc.

Un cult nu poate fi perfect; nici al meu macar. Cultele sunt formate din oameni iar oamenii sunt vulnerabili la greseli. Insa Dumnezeu este milos si ne va judeca dupa cat ne-a fost dat sa cunoastem.

Geony 26.11.2009 10:40:53

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 184650)
Ieșirea 8:12
rugaciunea strigata vine din prea multa durere. E drept ca multi exagereaza, dar asta nu inseamna ca cei ce ii judeca sunt mai buni. Daca noi ne-am obisnuit intr-un fel, sa recunoastem ca e doar obisnuinta, nu principiu biblic.

Uite inca un exemplu Doriana .... asta vi se potriveste:
"26. Și au luat ei vițelul care li s-a dat și l-au pregătit și au chemat numele lui Baal de dimineață până la amiază, zicând: "Baale, auzi-ne!" Dar n-a fost nici glas, nici răspuns. Și săreau împrejurul jertfelnicului pe care-l făcuseră.
27. Iar pe la amiază, Ilie a început să râdă de ei și zicea: "Strigați mai tare, căci doar este dumnezeu! Poate stă de vorbă cu cineva, sau se îndeletnicește cu ceva, sau este în călătorie, sau poate doarme; strigați tare să se trezească!"
28. Și ei strigau cu glas mai tare " III Regi cap 18

Geony 26.11.2009 10:46:13

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 184839)
sunt destui ortodocsi care nu stiu de unde se trag;

nu ne vorbi despre ortodocsii cu numele ...vb despre ortodocsii practicanti.

Geony 26.11.2009 10:49:31

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 184791)
Rugaciunile acestea au baza scripturistica, dupa cum am mai aratat. Ca ei aleg sa se roage toti odata sau pe rand, asta nu inseamna ca nu pot striga la Dumnezeu. Nici eu nu as striga in prezenta altora, dar nu pentru ca am o problema cu asta, ci pentru ca nu vreau sa-mi auda altii rugaciunea. Ea trebuie sa fie intre mine si Dumnezeu.

Voi nu va rugati ... ci repetati cu glas mare slava, slava, slava slava slava...
Repetarea unui cuvant nu este nici rugaciune nici vb in limbi.

AndruscaCIM 26.11.2009 15:02:49

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 185115)
Nu, voiam doar sa discut cu tine; fara legatura cu provocarea ta.

:10:
Citat:

Nu, ar fi de ajuns sa fii mai ingaduitoare. Unora pur si simplu nu le-a fost dat pana acum sa vada lumina. Dumnezeu are vremea Lui pentru toate. Cat timp exista viata in om exista sansa de a se mantui.

Crede-ma ca desi iti vine greu sa crezi chiar sunt si cred ca as fi fost la maxiiim..daca as fi fost de acord cu prozelitismul sectar, dar cum mi s-a dovedit ca el nu are ca motor propovaduirea Cuvantului lui Dumnezeu, ci mai mult persuasiunea si aducerea catora suflete in plus la Casa de Adunare, indiferent prin ce mijloace....nu prea mai pot fi.

Am mai spus aici, recent am aflat ca niste penticostali incearca terenul cu soarca mea. Au stat...s-au infiltrat, au comunicat vrute si nevrute, i-au dat sotului meu sa copie niste dvd-uri cu " Ordinarea diaconilor...." care pe mine m-a ingrozit si mi s-a parut odioasa de-a dreptul.

Tie ti se pare de bun simt acest mod de a face prozelitism, ce credinta e asta la niste oameni parisivi...care cica fac invitatii la evenimente " despre care nu stiu nimic"? Eu de felul meu imi dau seama de oameni imediat, si despre sectari am o opinie, se vede ca umbla urland pe care sa apuce...asta e tot ce vor, si asta e jignirea cea mare " Vin sa iti spun Adevarul, Ortodoxia ta nu ti-a oferit raspunsuri, vin eu pe la usa!!!"

Eu nu as fi intrat in contact niciodata cu oamenii astia, si nu voi intra niciodata in casele de adunare sau alte activitati legate de ei...si tocmai de aceea am o opinie extrem de proasta....si sunt sigura ca mi se va confirma intotdeauna, asa cum am simtit de altfel ce gen de oameni sunt si penticostalii aia mierosi si toate sectele care nu pot respecta faptul ca noi eram crestini de muuuuuult si foarte constant....
Citat:

Trebuie sa recunosti ca Luther, de exemplu, a avut toate motivele sa spuna ca religia lui era corupta. Stii si tu: indulgente, arderi pe rug, etc. Nu a vrut sa faca alta, ci doar sa o reformeze. A fost excomunicat, in jurul lui s-au strans adepti care au vazut ca are dreptate si asa s-a format alt cult. Dar catolicii inca mai sustin [ca si BO] ca sunt singura biserica adevarata, istorica, etc.

Da, bineinteles ca a avut dreptate intr-o oarecare masura. Nici nu imi pot imagina ce au simtit oamenii in vremurile acelea tulburi in care au fost persecutate atatea suflete, sau in care neavand posibilitati financiare se presupunea ca nu isi puteau " rascumpara" pacatele :46:

Daaar, orice s-ar spune, Luther a pornit la drum cu gandul de a reforma aceste putine aspecte initital...dupa care separandu-se, a adus si a tot adus modificari dupa gradul sau de intelegere. Principiul " Sola Scriptura" care paradoxal a fost introdus cu gandul de a smplifica intelegerea Bibliei....a ajuns in scurt timp pretextul inventarii si interpretarii gresite a Bibliei din partea fiecarui individ, asa cum ii trecea lui prin cap...si fara ca macar sa se consulte cu cineva, sa intrebe, sau sa isi puna problema ca ar fi vreo ispita cu care trebuie sa se lupte ( asta e ceea ce ma intriga cel si cel mai mult in aceasta istorie a apritiei diferitelor denominatiuni).

Deci Luther prin intentia sa de a reforma BC...a creat practic un precedent prin scaparea de sub control a situatiei si separarea lui de un mod mai sanatos si mai complex de a privi religia. Nu cred ca are sens sa mai enumar celelalte modificari confesionale pe care le-a adus, si care by faaar...au devenit mai grave chiar decat cele facute de Catolici dupa Schisma, si a dat frau liber sciziunilor repetate....

De asemenea sper ca nu e nevoie sa mai specific ca pentru mine misionarismul nu se face prin parsivenie, sau prin violenta, pentru ca nu asa poate sa isi fi dorit vreodata Dumnezeu sau sa fi actionat Mantuitorul fata de omenire...dar din pacate asa cum se stie ca a procedat BC si celelalte secte de-a lungul timpului. BC dupa marea Schisma...a crezut ca daca va increstina, indiferent prin ce mod alte popoare va fi mai puternica , deci eu cred ca acest aspect spune multe despre corectitudinea unei confesiuni si profunzimea ei...si de asemenea ce s-a inteles din Cuvantul lui Dumnezeu si cum au continuat misiunea....

Din cate stiu Protestantismul a fost introdus in Marea Britanie doar pentru ca era extrem de lax (ca de altfel toate sectele aparute...si care au simplificat drumul ingust si drept spre mantuire)...doar pentru ca Henry al VIII-lea voia sa divorteze si BC nu era de acord....deci, ce concluzii se pot trage de aici?

Cred ca BO a patruns in inimile popoarelor carora le-a facut cunoscut Cuvantul lui Dumnezeu, fara violenta, fara bunuri materiale si fara tertipuri si agasare....ori asta mie imi spune multe. Gandeste-te ca intregi popoare barbare au primit Crestinismul asa cum a fost el propovaduit de noi Ortodocsii, cu smerenie, bun simt si care a ajuns la sufletul lor...atat, fara alte artificii si persuasiuni :1:...deci in opinia mea nici macar nu au sens polemicile consitutite din argumente Scripturistice, cand stiu cum au procedat de-a lungul timpului diferitele confesiuni....
Citat:

Un cult nu poate fi perfect; nici al meu macar. Cultele sunt formate din oameni iar oamenii sunt vulnerabili la greseli. Insa Dumnezeu este milos si ne va judeca dupa cat ne-a fost dat sa cunoastem.

Da, bineinteles, niciun om nu poate fi perfect si intreaga viata se straduieste de fapt sa fie bineplacut lui Dumnezeu...insa Cuvantul lui Dumnezeu a fost inteles si marturisit de Sfintii Apostoli in modul cel mai real si adevarat cu putinta. Religia care a stiut si a primit ajutorul lui Dumnezeu pentru a merge pe aceeasi linie trasata de El, si fara a da curs ispitelor si incercarilor de la cel viclean....nu poate fi decat aceea care a pastrat continuitatea propovaduirii prin Traditie Apostolica, altfel logic...i s-a cam pierdut continuitatea.

Daca toti crestinii ar fi gandit la fel cum spui tu, si cum cred ca este crestineste...cu smerenie, ar fi stiut ca cel mai important lucru este sa ne pastram credinta si sa ramanem uniti, ori....numai smerenie nu poate exista intr-un om revoltat si care bate toba ca a avut" revelatii " de la Dumnezeu sau ca a inteles cel mai bine versetele din Biblie.

Cam asta e ce am avut de spus, si la o adica nici nu m-ar fi interesat istoria si filosofia sectara..daca nu ne-ar fi deranjat prin prezenta lor si prin indrazneala de a sugera ca ne ofera raspunsuri, de parca noi am fi avut intrebari sau nelamuriri. Pacat ca unii aveau o situatie mai grea financiara si si-au vandut Credinta Adevarata, fara ca macar sa stie ce au vandut si ce au " primit" :45:

Doriana 26.11.2009 20:47:07

Andrusca, cred ca si eu as fi fost suparata pe "sectari" daca as fi fost in locul tau. Dar, vezi tu, nu intelegeam de ce te iei de mine... :) Eu doar mi-am spus parerea. Nu am schitat nici o incercare de prozelitism.

Tu ce solutie ai fi ales in locul lui Luther? Ai fi ramas nepasatoare in fata suferintelor enoriasilor nevinovati care munceau pentru ca cei din sistem sa traiasca in lux? Si plateau indulgente ca sa poata pacatui linistiti ? Unii plateau indulgenta ca apoi sa fie liberi sa ucida pe cine voiau, incredintati fiind ca au scapat de pedeapsa. Deci acest sistem conducea multi oameni catre iad. Un om care Il cinsteste pe Dumnezeu nu poate sa ramana nepasator la suferintele semenilor sai. De fapt Luther nu a avut de ales...a fost excomunicat. Pur si simplu hotararea nu i-a apartinut.

Geony, asta e stilul tau, nu am ce-ti face...iar vorbesti din auzite si de ce nu cunosti.

ovidiu-s 26.11.2009 21:18:22

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM
Eu nu as fi intrat in contact niciodata cu oamenii astia, si nu voi intra niciodata in casele de adunare sau alte activitati legate de ei...si tocmai de aceea am o opinie extrem de proasta....si sunt sigura ca mi se va confirma intotdeauna, asa cum am simtit de altfel ce gen de oameni sunt si penticostalii aia mierosi si toate sectele care nu pot respecta faptul ca noi eram crestini de muuuuuult si foarte constant....

E firească atitudinea de ignoranță pe care trebuie să o avem față de acesti vestitori de duzină ai "Mântuirii", ai "Domnului Isus". Binențeles un alt Iisus decât cel din evanghelii. Aceiași reacție aveau și apostolii.
Fapte 5.38 "
Și acum zic vouă: Feriți-vă de oamenii aceștia și lăsați-i, căci dacă această hotărâre sau lucrul acesta este de la oameni, se va nimici; 39.Iar dacă este de la Dumnezeu, nu veți putea să-i nimiciți, ca nu cumva să vă aflați și luptători împotriva lui Dumnezeu.

Iar în privința sectelor penticostale și harismatice, cursul istoriei și-a spus cuvântul. Nu există unitate de credință în cadrul acestor secte, nici unitate organizatorică. Nu sunt "de la Domnul în nici un caz". Timpul le-a spulberat ca pleava și se vor intoarce din putregaiul din care au apărut sau vor "evolua", dând naștere unor alte grupări, toate pe lângă Biserica cea adevărată și rivalizând cu ea, precum Hristos cu Veliar.
2 Cor. 6.15 "Sau ce împărtășire are lumina cu întunericul? 15.Și ce învoire este între Hristos și Veliar sau ce parte are un credincios cu un necredincios?"

AndruscaCIM 26.11.2009 21:23:42

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 185476)
Andrusca, cred ca si eu as fi fost suparata pe "sectari" daca as fi fost in locul tau. Dar, vezi tu, nu intelegeam de ce te iei de mine... :) Eu doar mi-am spus parerea. Nu am schitat nici o incercare de prozelitism.

Tu ce solutie ai fi ales in locul lui Luther? Ai fi ramas nepasatoare in fata suferintelor enoriasilor nevinovati care munceau pentru ca cei din sistem sa traiasca in lux? Si plateau indulgente ca sa poata pacatui linistiti ? Unii plateau indulgenta ca apoi sa fie liberi sa ucida pe cine voiau, incredintati fiind ca au scapat de pedeapsa. Deci acest sistem conducea multi oameni catre iad. Un om care Il cinsteste pe Dumnezeu nu poate sa ramana nepasator la suferintele semenilor sai. De fapt Luther nu a avut de ales...a fost excomunicat. Pur si simplu hotararea nu i-a apartinut.

Pai nu vorbeam de tine, ci de caracterul sectar in general...

Ce as fi facut in locul lui Luther???? Sincer...cred ca as fi incercat sa corectez acele aspecte negative...sa atrag atentia asupra faptului ca oamenii sufera din cauza lor, aspecte care au corupt Biserica, dar as fi pastrat Cuvantul lui Dumnezeu asa cum era el, si ce era sanatos in Biserica ( pentru ca eu nu pot percepe aceasta mentalitate conform careia o intreaga Biserica ar deveni prea corupta pentru gustul meu) si in momentul in care lucrurile s-ar fi corectat, as fi incercat sa revin in sanul Bisericii, bucuroasa ca Dumnezeu le-a luminat mintea mai marilor Bisericii!

Cu siguranta nu as fi putut opta pentru o indepartare si mai mare prin modificarea si introducerea unor dogme si concepte personale, sau sa ma fac raspunzatoare de conducerea unor suflete pe cai gresite.

Cam asta gandesc eu, deci in orice caz nu as schimba dogme, nu as putea concepe sa ma despart de Biserica...si poate cel mai binevenit lucru ar fi sa ma rog pentru ea si pentru bunul mers al ei, si toate astea cu smerenie...iar nu in sabii si " Adevaruri" sa ne luptam, dupa care sa " imi iau jucariile si sa plec":1:...

Ioana-Andreea 26.11.2009 21:29:37

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 185489)
Pai nu vorbeam de tine, ci de caracterul sectar in general...

Ce as fi facut in locul lui Luther???? Sincer...cred ca as fi incercat sa corectez acele aspecte negative...sa atrag atentia asupra faptului ca oamenii sufera din cauza lor, aspecte care au corupt Biserica, dar as fi pastrat Cuvantul lui Dumnezeu asa cum era el, si ce era sanatos in Biserica ( pentru ca eu nu pot percepe aceasta mentalitate conform careia o intreaga Biserica ar deveni prea corupta pentru gustul meu) si in momentul in care lucrurile s-ar fi corectat, as fi incercat sa revin in sanul Bisericii, bucuroasa ca Dumnezeu le-a luminat mintea mai marilor Bisericii!

Cu siguranta nu as fi putut opta pentru o indepartare si mai mare prin modificarea si introducerea unor dogme si concepte personale, sau sa ma fac raspunzatoare de conducerea unor suflete pe cai gresite.

Cam asta gandesc eu, deci in orice caz nu as schimba dogme, nu as putea concepe sa ma despart de Biserica...si poate cel mai binevenit lucru ar fi sa ma rog pentru ea si pentru bunul mers al ei, si toate astea cu smerenie...iar nu in sabii si " Adevaruri" sa ne luptam, dupa care sa " imi iau jucariile si sa plec":1:...

Sau si mai simplu:putea sa se converteasca la ortodoxie,ca noi nu am ars pe rug pe nimeni,nici nu avem indulgente.

Doriana 26.11.2009 21:30:39

Pai , asta e ideea: Luther nu a plecat si a refuzat sa plece. A trimis petitii la episcopi si papa. I s-a intins chiar o cursa pentru a fi chemat la Roma , judecat sumar si ars pe rug. Insa suveranul lui a cerut sa fie judecat in Germania si asa a scapat. Apoi a fost excomunicat. Ce putea sa mai faca? Un om excomunicat nu se mai poate intoarce in biserica; nu mai e primit.

Cred ca toate acestea au fost randuite de Dumnezeu. Asa cum Israel a fost lepadat ca popor ales pentru ca ucisese toti proorocii care venisera sa-i spuna ca pacatuieste, asa procedase si Biserica Catolica. Iar Dumnezeu a ingaduit sa i se ia lumina. Nu avea cum sa mai ramana lumina impreuna cu intunericul. Parerea mea.

AndruscaCIM 26.11.2009 21:39:35

Citat:

În prealabil postat de Ioana-Andreea (Post 185492)
Sau si mai simplu:putea sa se converteasca la ortodoxie,ca noi nu am ars pe rug pe nimeni,nici nu avem indulgente.

Corect.......
Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 185494)
Pai , asta e ideea: Luther nu a plecat si a refuzat sa plece. A trimis petitii la episcopi si papa. I s-a intins chiar o cursa pentru a fi chemat la Roma , judecat sumar si ars pe rug. Insa suveranul lui a cerut sa fie judecat in Germania si asa a scapat. Apoi a fost excomunicat. Ce putea sa mai faca? Un om excomunicat nu se mai poate intoarce in biserica; nu mai e primit.

Cred ca toate acestea au fost randuite de Dumnezeu. Asa cum Israel a fost lepadat ca popor ales pentru ca ucisese toti proorocii care venisera sa-i spuna ca pacatuieste, asa procedase si Biserica Catolica. Iar Dumnezeu a ingaduit sa i se ia lumina. Nu avea cum sa mai ramana lumina impreuna cu intunericul. Parerea mea.

Poti sa detaliezi?

Doriana 26.11.2009 21:52:29

Sunt cateva cazuri in Sfintele Scripturi unde oamenii au o chemare inalta dar si-o nesocotesc, pacatuind grosolan. Rezultatul e ca sunt lepadati si blestemul lui Dumnezeu vine peste ei. Asa a fost imparatul Saul, care a sfarsit-o rau, poporul Israel , care a trecut prin chinurile Holocaustului si a lipsei de tara [acum Dumnezeu s-a indurat iarasi de ei si le-a dat tara], etc.

Dumnezeu cheama omul. Daca el nu e vrednic si in loc sa asculte se razvrateste , ba, mai mult, ucide si pe cei trimisi de Dumnezeu sa-l indrepte pe calea cea buna, soarta lui nu e de invidiat.

La fel a procedat si BC la momentul acela. A staruit si a staruit in pacat, si i-a ars pe rug pe cei care le aratau pacatul, in loc sa se indrepte. Si e posibil ca atunci Dumnezeu sa fi luat lumina .
Desigur, daca cineva se pocaieste este iertat si reabilitat; adevarata pocainta de acum a BC numai Dumnezeu o cunoaste.

Luther a continuat insa sa spuna ce stia despre Dumnezeu, atat cat avea si el lumina, nu cu perfectiune, probabil, dar a ramas credincios. Asa ca lumina lui Dumnezeu nu a ramas niciodata fara purtator.

Noesisaa 26.11.2009 22:28:36

Degeaba va certati pe tema lui Luther si ce ar fi trebuit sa faca. Daca nu era Luther era altul, cauzele reformei fiind multe si diverse, si nu numai abuzurile care se faceau in BC.

Doriana 27.11.2009 00:10:33

Nu ne certam, discutam. Cauza principala a faptului ca Dumnezeu se indeparteaza [ de un om, loc, organizatie] este intotdeauna pacatul. Pamanteste vorbind se pot vedea mai multe cauze. Dar toate conjuncturile pamantesti au o cauza spirituala, si aceasta e pacatul care ne desparte de Dumnezeu.

Apropo, bietului Luther i-ar fi fost imposibil sa devina ortodox. Ar fi trebuit sa-si schimbe cetatenia si sa mearga intr-o tara ortodoxa. Si nu se stie daca si de acolo nu ar fi fost extradat.

Noesisaa 27.11.2009 00:48:34

Hahaha, chiar ce idee nastrusnica, Luther trebuia sa se faca ortodox. :24:

AndruscaCIM 27.11.2009 11:14:48

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 185503)
Sunt cateva cazuri in Sfintele Scripturi unde oamenii au o chemare inalta dar si-o nesocotesc, pacatuind grosolan. Rezultatul e ca sunt lepadati si blestemul lui Dumnezeu vine peste ei. Asa a fost imparatul Saul, care a sfarsit-o rau, poporul Israel , care a trecut prin chinurile Holocaustului si a lipsei de tara [acum Dumnezeu s-a indurat iarasi de ei si le-a dat tara], etc.

Dumnezeu cheama omul. Daca el nu e vrednic si in loc sa asculte se razvrateste , ba, mai mult, ucide si pe cei trimisi de Dumnezeu sa-l indrepte pe calea cea buna, soarta lui nu e de invidiat.

La fel a procedat si BC la momentul acela. A staruit si a staruit in pacat, si i-a ars pe rug pe cei care le aratau pacatul, in loc sa se indrepte. Si e posibil ca atunci Dumnezeu sa fi luat lumina .
Desigur, daca cineva se pocaieste este iertat si reabilitat; adevarata pocainta de acum a BC numai Dumnezeu o cunoaste.

Luther a continuat insa sa spuna ce stia despre Dumnezeu, atat cat avea si el lumina, nu cu perfectiune, probabil, dar a ramas credincios. Asa ca lumina lui Dumnezeu nu a ramas niciodata fara purtator.

Dar sunt multi credinciosi, dar eretici....iar aici nu poate exista lumina, tocmai pentru ca sunt eretici!!!! La fel inseamna ca e foarte grav ca unui sectar sa ii se spuna de nenumarate ori ca e eretic si sa i se explice de ce...si sa nu se corecteze, renuntand la interpretarile si ereziile unor minti limitate si inselate de diavol, nu?

Dumnezeu nu ia lumina si o paseaza de la unul la altul, lumina a ramas in credinta adevarata, in Cuvantul lui Dumnezeu nemodifcat si respectat cu sfintenie, insa cei care au adus modificari si au facut greseli...cred ca traiesc in pacat si nu fac nimic pentru a se elibera.

Iudeii ti se pare ca duc lipsa de credinta? Mormonii ti se pare ca sunt necredinciosi???....pai mormonii o tot dau inainte cu profetul care le spune prin Duhul Sfant cate sotii sa aiba...si chiar e ceva foarte ciudat cu profetii astia pe care ii are fiecare secta, de parca ies din Fabrica de profeti ...pe banda rulanta, dar nicidecum de la Dumnezeu!!!

Nu cred ca se mai pune problema ca in VT unde omenirea era pregatita constant pentru venirea Mantuitorului si primea proorociri adevarate, si care nu s-a pus macar problema sa vina in contradictie una cu alta....acum sectarii au dezvoltat un gust bolnavicios pentru prooroci, la ei toti sunt prooroci, tot felul de oameni isi povestesc visele de parca primesc proorociri...pai lucrurile nu pot sta asa!!

Mi se pare extrem de simplu, un agricultor care s-a considerat prooroc si a prezis a 2 a venire a Mantuitorului si s-a vazut ca e mincinos....e un om care nici macar nu mai trebuie luat in considerare! Proroocii mincinosi sunt prezisi in Biblie de altfel....si se vad cu ochiul liber foarte usor, nu e nevoie ca ai sa se auto proclame prooroci sau sa isi dea importanta, daca spune prostii, orice om banal isi poate da seama ca sunt niste oameni care nu au legatura cu Dumnezeu....mai simplu si mai logic decat atat nici ai ce concluziona. Cei care merg dupa un oamenii care nu are treaba cu Dumnezeu si se joaca de-a proroocia...sunt fara Dumnezeu, iarasi foarte simplu... :1:

AndruscaCIM 27.11.2009 11:38:28

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 185535)
Nu ne certam, discutam. Cauza principala a faptului ca Dumnezeu se indeparteaza [ de un om, loc, organizatie] este intotdeauna pacatul. Pamanteste vorbind se pot vedea mai multe cauze. Dar toate conjuncturile pamantesti au o cauza spirituala, si aceasta e pacatul care ne desparte de Dumnezeu.

Apropo, bietului Luther i-ar fi fost imposibil sa devina ortodox. Ar fi trebuit sa-si schimbe cetatenia si sa mearga intr-o tara ortodoxa. Si nu se stie daca si de acolo nu ar fi fost extradat.

Of of of...din nou conceptia asta ca Dumnezeu se indeparteaza de o locatie..Dumnezeu nu se indeparteaza de Biserica lui Adevarata si nu poate fi de acord cu ereticii si schismaticii, numai ereticii se indeparteaza...si se tot indeparteaza si de loc dar si de Dumnezeu, si asta datorita unor oameni inselati de diavol care isi bate joc de ei si le da impresia ca procedeaza corect.

Pai nu e deloc imposibil, putea sa devina ortodox, daca traiesti in umbra...trebuie sa cauti Adevarul, si in Biserica Ortodoxa nu ar fi gasit inchizitie, indulgente...si nici increstinare cu violenta, simplu!

Normal ca l-ar fi extradat BO daca nu ar fi renuntat la ereziile pe care le-a introdus : Predestinarea, Sola Scriptura, si Sfanta Impartasanie....care de cum le-a emis, au condus imediat la separarea in doua a protestantismului din cauza controverselor starnite intre adepti..si asa a rezultat in extraordinar de scurt timp Calvinismul si Lutheranismul...mai e nevoie de alte cuvinte???

Luther a fost un eretic care a produs in primul rand o alta schisma, aceasta conducand datorita tezelor introduse de el la o alta schisma...si practic la toate sectele aparute ulterior....ce se poate mai grav decat acest pacat??????

AndruscaCIM 27.11.2009 11:39:35

Citat:

În prealabil postat de Noesisaa (Post 185546)
Hahaha, chiar ce idee nastrusnica, Luther trebuia sa se faca ortodox. :24:

:21: Dar pana atunci macar sa se fi intors de unde a plecat si sa isi fi recunoscut erezia......

AndruscaCIM 27.11.2009 13:22:35

* Edit: Mi se pare extrem de simplu, un agricultor care s-a considerat prooroc si a prezis a 2 a venire a Mantuitorului si s-a vazut ca e mincinos....e un om care nici macar nu mai trebuie luat in considerare! Proroocii mincinosi sunt prezisi in Biblie de altfel....si se vad cu ochiul liber foarte usor, nu e nevoie ca ei sa se auto proclame prooroci sau sa isi dea importanta, daca spun prostii, orice om banal isi poate da seama ca sunt niste oameni care nu au legatura cu Dumnezeu....mai simplu si mai logic decat atat nici ca ai ce concluziona.

Cei care urmeaza oamenii care nu au treaba cu Dumnezeu si se joaca de-a proroocia...sunt fara Dumnezeu, iarasi foarte simplu... :1:

P.S. Am postat fara sa corectez reformularile :4:

anaana71 27.11.2009 15:35:08

apropos de ce spuneti aici. mi-a placut filmul Luther :4:, doar ca film. vorbeam cu cineva ca daca ar fi, prin absurd, sa mi se intunece mintea si as renunta la ortodoxie, din cauza ca am vazut nereguli, nu mi-as permite, nici macar gandi, ca in momentul in care nu-s de acord cu unele chestii, atunci, tb neaparat sa-mi fac eu religia mea, biserica mea, adeptii mei. ca sa ce? :76:

AndruscaCIM 27.11.2009 15:47:56

Citat:

În prealabil postat de anaana71 (Post 185669)
apropos de ce spuneti aici. mi-a placut filmul Luther :4:, doar ca film. vorbeam cu cineva ca daca ar fi, prin absurd, sa mi se intunece mintea si as renunta la ortodoxie, din cauza ca am vazut nereguli, nu mi-as permite, nici macar gandi, ca in momentul in care nu-s de acord cu unele chestii, atunci, tb neaparat sa-mi fac eu religia mea, biserica mea, adeptii mei. ca sa ce? :76:

Exact asa gandesc si eu...cum Doamne iarta-ma sa ma trezesc eu sa fac mascarada sau sa trag alti oameni dupa mine pe niste cai gresite? Pai e clar ca te abati de la drumul drept. Cred ca orice Biserica mai greseste, dar daca se straduieste sa ramana unita in credinta si in respectarea Cuvantului lui Dumnezeu....Dumnezeu nu o lasa si asta se vede in Sfintii si oamenii induhovniciti care gandesc intr-un mod unitar de la inceputul Crestinismului si pana acum. :1:

Dureros este faptul ca cel cu coarne i-a manipulat atat de bine pe fondatorii astia razvratiti incat au mers din greseala in greseala si asta din mandrie si dorinta de a deveni independenti de orice dogma sau autoritate...ori asta nu poate fi pe placul lui Dumnezeu!

Doriana 27.11.2009 15:51:25

Citat:

În prealabil postat de anaana71 (Post 185669)
apropos de ce spuneti aici. mi-a placut filmul Luther :4:, doar vorbeam cu cineva ca daca ar fi, prin absurd, sa mi se intunece mintea si as renunta la ortodoxie, din cauza ca am vazut nereguli, nu mi-as permite, nici macar gandi, ca in momentul in care nu-s de acord cu unele chestii, atunci, tb neaparat sa-mi fac eu religia mea, biserica mea, adeptii mei. ca sa ce? :76:

Nici nu trebuie sa-ti faci adepti. Traieste viata in credinta si pocainta, fa chipul lui Hristos sa se vada in tine. Apoi oamenii te vor nconjura si se vor simti atrasi de tine, pentru ca ai ceva deosebit, pentru ca nu esti ca ceilalti si esti plina de dragostea lui Dumnezeu.

Insa daca nu te ntereseaza sufletele celor ce mor in pacat nu e nevoie sa te stresezi prea mult. :D

AndruscaCIM 27.11.2009 17:31:43

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 185679)
Nici nu trebuie sa-ti faci adepti. Traieste viata in credinta si pocainta, fa chipul lui Hristos sa se vada in tine. Apoi oamenii te vor inconjura si se vor simti atrasi de tine, pentru ca ai ceva deosebit, pentru ca nu esti ca ceilalti si esti plina de dragostea lui Dumnezeu.

Insa daca nu te ntereseaza sufletele celor ce mor in pacat nu e nevoie sa te stresezi prea mult. :D

Dumnezeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeuleee!!!!:43::43::43: :23:

Doriana 27.11.2009 17:34:03

Ti se pare asa ciudat sa ai dragoste crestineasca? Asta i-a atras pe oameni catre Hristos si apostoli si ceilalti ucenici. Insusi Dumnezeu se defineste in Biblie ca fiind dragoste.

elizabeta 27.11.2009 22:18:55

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 185503)
poporul Israel , care a trecut prin chinurile Holocaustului si a lipsei de tara [acum Dumnezeu s-a indurat iarasi de ei si le-a dat tara

Si-au luat-o singuri, alungandu-i pe locuitori...

Doriana 27.11.2009 22:23:48

Eu cred ca nimic nu se intampla pe pamantul acesta fara sa fie ingaduit de Dumnezeu. Exista in Biblie proorocia ca evreii vor fi risipiti printre neamuri si promisiunea ca vor fi readusi in tara lor. Domnul le-a promis asta si vedem ca s-a implinit.

ghemis 27.11.2009 23:26:48

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 185727)
Dumnezeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeuleee!!!!:43::43::43: :23:

Nu te asteptai la acest raspuns.Un raspuns de crestin- ortodox convins.Pacat ca Doriana nu cunoaste frumusetea ortodoxiei.

Ora este GMT +3. Ora este acum 10:06:50.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.