![]() |
Am mai mentionat ca in unele icoane de la BOSV Il au pe Iisus Hristos pictat batran.
De curiozitate am urmarit filmul cu mirungerea unei fete de stil nou care avea un logodnic pe stilul vechi. La inceput i-a citit preotul molitfele Sf Vasile cel Mare, a pus-o sa citeasca Crezul si A INTREBAT-O DACA SE LEAPADA DE SATANA SI DACA SE UNESHTE CU HRISTOS :| Exact ca si cum ar boteza ea |
Draga Vivi, diferenta asta va fi mereu intre voi chiar daca tu erai dispusa sa faci multe sacrificii, el e foarte indoctrinat, ti-a demonstrat deja.
Cand mi s-a-ntamplat mie asa ceva parintele meu mi-a zis ca Dumnezeu ma iubeste si a inceput sa zambeasca si mi-a zis ca stie deja continuarea si asa a fost, nu am putut dispretui biserica cu care am crescut, considerand ca a lor e desavarsita cand de fapt nu face ascultare de nimeni. Vivi pacatosi da, dar eretici niciodata! Ierarhii sunt ierarhi, ei au datoriile lor, iar noi sa ne pastram dreapta credinta si sa ne ferim de pacate, desi fara de pacat nu putem fi, dar sa facem ceea ce tine de noi! Nu te considera vinovata de nimic, bucura-te ca ai aflat adevarul si daca Dumnezeu te-a incercat e pt ca te iubeste! |
Sincer ma revolta indaratnicia lor, ce sunt rusi sa fie pe vechi? Rusii sunt pe vechi, dar fac ascultare, fara ascultare de un ierarh, nu se pot numi biserica. Nu am inteles de ce nu vor sa fie ca noi daca traiesc in Romania...
|
Draga "vivi",
In primul rand, nu "risti sa fii exclusa". Adica nu o sa vina nimeni din BOR la tine sa zica "de azi esti anatema pentru ca ai trecut la stilisti". Poti sa vii de cate ori vrei intr-o biserica ortodoxa, sa tii sarbatorile ortodoxe, poti chiar sa-ti botezi copiii intr-o biserica ortodoxa (preotii in general presupun ca daca vii la ei, faci parte din cultul ortodox). Binenteles, daca nu cumva iti va interzice sotul, o data ce esti legal si moral "a lui" sigur va avea mai multe pretentii ca acum. Dar problema grava si serioasa este alta si am mai mentionat aceste aspecte. Duhovnicul tau nu te mai poate spovedi. Intr-o biserica ortodoxa nu te mai poti impartasi. Chiar si participarea la o liturghie ortodoxa va fi cvasi-inutila, deoarece practic, ai apostaziat din credinta. Este f. posibil sa intri intr-o biserica ortodoxa si sa nu mai simti nimic din ceea ce simteai pana sa faci gestul asta (mirungerea lor = trecerea la stilisti). Stii tu, lucrurile astea sunt mult mai importante decat "a tine sarbatorile 'pe nou'". Si da, ai inteles bine ca efectul anumitor lucruri se vad in timp, si cel mai tragic este sa vezi pacatele tale punandu-si amprenta pe copii tai si ca nu poti sa faci mai nimic sa schimbi ceea ce se intampla cu ei. Ce pacat ca logodnicul tau nu reuseste sa vada in opozitia ta cuvintele Scripturii: "cine iubeste mai mult mama/tata, fiu/fiica, mai mult decat pe Mine, nu este vrednic de Mine". Pacat ca nu intelege ca pentru tine nu e un moft, ca tii la credinta ta si ca nu suntem nici pe departe atat de superficiali cum a fost el invatat sa creada despre noi, ca mai sunt dintre noi si oameni care nu-L vand pe Dumnezeu nici macar pe promisiunea de genul "casa si familie buna". Pai de unde stie el ca o sa fie buna? Ca acolo unde este minciuna si cei care se cred induhovniciti si aproape de Dumnezeu vor sa-i rupe pe altii de credinta lor prin minciuna si viclenie, binecuvantarea lui Dumnezeu e indoielnic sa fie prezenta. Dar sa stii ca un lucru are dreptate, nu poate primi cununia in Biserica Ortodoxa daca nu face mirungerea in Biserica Ortodoxa, adica sa vina de la ratacirea lui stilista inapoi la dreapta credinta. Practic se poate face pentru ca asa cum ziceam mai sus, preotii omit sa intrebe, dar ar fi o minciuna, cum zice el. Pacat ca nu intelege ca asa cum el tine la credinta lui, tu tii la a ta, si nu poti fi mintita sau cumparata. Insa poti sa te intrebi cat de bun poate fi un sot care nu poate intelege lucrurile astea la viitoare (posibila) sotie. Chiar daca ar renunta la partea cu "mirungerea" ta, o casatorie la ei nu cred ca este valida. Harul, in orice caz, indoielnic ca va fi prezent, si e un lucru de care iti vei aminti toata viata. Poti sa intrebi si duhovnicul despre asta. In ceea ce priveste "persecutarea" stilistilor, este unul din argumentele lor care se vor "forte". Care este adevarul? BOR nu i-a persecutat, ci au fost persecutati de sistemul judiciar din acea perioada, ca niste hoti ce erau, insusindu-si proprietatile altora si reclamandu-le ca fiind ale lor. Mai exact, cei care au decis sa ramana pe stilul vechi rupandu-se de BOR, n-au avut si demnitatea de a-si face bagajele si a pleca din manastirile si locasurile de cult care erau propritetatea BOR ci s-au considerat proprietarii lor de drept, refuzand sa plece. In baza legii, au fost scosi afara de fortele de ordine, si pentru ca au opus rezistenta fizica, s-a ajuns si la unele violente. Daca ar fi avut demintatea ca o data cu ruperea de BOR sa plece efectiv din locurile unde erau practic chiriasi, nu s-ar fi ajuns acolo. Cu alte cuvinte, au vrut sa fie martiri neaparat dar de fapt au suferit ca hoti si talhari. |
Citat:
Deci, dacă obștea dintr-o mănăstire "papistă" trece, de voie, de nevoie, la BOR, atunci mănăstirea e normal să fie adminsitrată de BOR, că e a obștii. Dacă, însă, obștea dint-o mănăstire BOR trece, să zicem la "stiliști", atunci trebuie dați aceia pe mâna cremenalului, fiindcă mănăstirea e a BOR ? Nu, nu mai înțeleg nimic. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Chiar daca nu iti cer sa spui lepadarile, tu de fapt te lepezi de BO si treci in adunarea lor. Ei nu sunt 10% din BO, pentru ca prin despartirea de Biserica isi pierd harul, chiar daca il aveau inainte. Asadar sunt o adunarea omeneasca, fara har. Si cum se spune ca unde nu e Dumnezeu vine celalalt sa dea o "mana de ajutor" nu stii cu ce duhuri te unesti de fapt. Deci prin acea Mirungere tu faci de fapt o lepadare de Hristos. daca cineva nu e convins poate citi canonul I al Sf. Vasile cel Mare. Ereticii si schismaticii pierd harul, chiar de l-au avut inainte. Asadar acea Mirungere are o semnificatie, aceasta e. |
Citat:
Daca cineva se desparte de Biserica devine schismatic si pierde si harul. Asa s-a intamplat si cu stilistii, care nu ii recunosc nici pe ortodocsii care tin vechiul calendar, deci asta cu calendarul a ramas doar un pretext acum. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Nu de alta dar pe alt topic unde se discuta sa fie dati afara (si eu n-am fost de acord) spuneau ca nu cauta scandal aici dar poate ca lucrurile s-au mai schimbat intre timp. Daca am inteles gresit intentiile din spatele remarcile celor doi (Mihnea si Ere), imi cer anticipat iertare. |
Citat:
Sau ati vrut sa spuneti altceva? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Ceea ce as vrea eu ca el si multi altii sa inteleaga este faptul k Iisus Hristos nu a fost nici catolic, nici ortodox, nici stilist, si k mirungerea lor n-are valoare de vreme ce mi s-a facutla nastere. adik e o kestie facuta degeaba. mah, ei se inchina lui Dumnezeu si Maicii Domnului, pastreaza aceleasi dogme. totusi nu au niste idoli ca sa zici ca-s pagani. ceea ce este pacat insa: BOR-ul ii accepta chiar pastrand calendarul iulian, de ce nu accepta asa ca sa faca ascultare?!!! vorba parintelui Cleopa: ai auzit pe cineva spunand "cred intr-unul calendar" sau "sfinte mucenice calendare roaga-te lui Dumnezeu pentru noi pacatoshii?!" ai auzit nebunii d-astea? spun ei ca tin cu Athosul si cu Ierusalimul, ca faptele cu intoarcerea Iordanului si cantecele ingerilor in Bethleem de Craciun se petrec at cand e pe calend vechi, dar sa fim seriosi pe Domnul Il intereseaza prea mult de timpul asta relativ?! acum in emisfera sudica- Australia- e iarna; in America e noapte cand la noi e zi etc. Ca bis catolica si BOR au devenit puteri in stat, s-a introdus politika acolo e alta treaba. Tot icoane au si ei. Sau ca patriarhul nostru ar fi mason. PACATUL LUI!!! datoria noastra e de a face ascultare.
Sa stiti ca am vazut camere de luat vederi in bisericile noastre, am vazut si preoti mercantili, misogini sau mai nush cum, ori care faceau fff multa politik in biserik, dar eu caut parinti care chiar din chemare si har s-au hirotonit. vezi cum isi vara ala rau coada si pt o dif temporala se urasc astia intre ei??? Uitati, un calugar mi-a zis ca doi s-au casatorit el fiind pe nou ea pe veki si pana la urma au divortzat. In crestinism se alege mereu calea de mijloc, nu extremele. Mereu suntem in pericolul de a cadea intr-un pacat!!! Chiar voi merge la Petru Voda cat pot de curand. Am sa-l duc si pe pr meu in BOR sa discute cu preoti buni si blanzi. Am mai fost acu 2 ani, cand bunul parinte Iustin Pirvu m-a linistit spunandu-mi ca nu e o dogma stilul vechi sau nou. Ah ink ceva: in familia prietenului meu doar taik-su e pe vechi cu sor-sa, maik-sa e pe NOU. taik-su s-a razvratit in halul asta dupa ce s-a insurat. A cercetat el si a studiat, ca sa vada ca asta e "adevarata" credintza. sa fie sanatos. Pace voua! |
Parintele Vlasie Mogarzan de la Slatioara mi-a dat de PastE impresia ca i-au mai venit mintzile in cap cand a zis la radio ca vrea sa fie in pace cu cei dp stil nou si sa nu se mai razboiasca, pt k important e k suntem cu totii crestini.
Restul sunt dushi cu vaca, ii mai si vb de rau pe catolici numindu-i "jigodii", nu e bine sa-i judecam. Sa dea Dumnezeu sa se uneasca si sa nu mai fie atata zazanie ca in nush ce biserik a vazut cate un ametzit un crucifix catolic etc. Acum inteleg eu dc Dumnezeu nu a lasat o data fixa de Paste si il sarbatorim dupa echinoctziu, dupa prima luna plina, a stiut EL cum sa aranjeze lucrurile k sa nu se sminteask lumea de tot. |
Si-a dat seama probabil ca agresivitatea lor la adresa BOR nu le este de nici un folos si a vrut sa relaxeze putin atmosfera.
Dar e o chestie de circumstanta, ei nu-si pot schimba in masa atitudinea pentru ca ceea ce sunt se bazeaza tocmai pe atitudinea asta agresiva si dispretuitoare. Ar putea-o schimba doar cand ar reusi sa recunoasca ca au gresit, dar nu se va intampla asta prea curand. |
Citat:
EI SUNT, IN GENERAL, OAMENI CARE CHIAR AU O CREDINTA SI EVLAVIE TARI, ACOLO, LA EI. TREBUIE DOAR AJUTATI SA ISI DESCHIDA OCHII SUFLETULUI, SI SA PLECE ACOLO UNDE DUMNEZEU II CHEAMA: IN NICI UN CAZ IN RAZVRATIRE SI SCHISMA, FIE EA SI SCHISMA SCHISMEI. IERARHIA LOR E VINOVATA, E CEA CU PROPAGANDA SCARBOASA. |
Ii stiti pe ciudatii aia de la Esfigmenu? Aia care chiar cred ca Dumnezeu le-a incredintat lor mantuirea planetei, ca toti "e" eretici si infiltrati, etc. Ei bine, au intrat sub omoforul unei "adevarate biserici ortodoxe", aka mafie sinodala greaca, si fireste ca sunt priviti ca niste nebuni care si-ar construi singuri balamuc. Ei bine, pe vremea aceea, il intrebasem pe un ieromonah stilist roman ce mai fac "rezistentii"...saracii, ii bate politia greaca, etc. M-A MINTIT, CUM CA NU MAI ERA NICI UNUL. DE FAPT, GASCA AIA IN SUTANA, AKA "ADEVARATA, ETC....", NU ERA IN CEEA CE LA EI TRECE DREPT COMUNIUNE CU ASTIA DE LA NOI, SI DE ACEEA PENTRU EI NU EXISTA. Deh, subiectivism omenesc de doi bani si spirit mafiot sinodal...
|
Theodor, si te-ai trecut la stilul nou, sa inteleg?? Foarte bine ai facut. Uite, ierom. Calistrat Chifan a spus cu gura lui la o predik in felul urmator: "important e sa crezi in ceva si ca daca avem ceva sfant in noi si iubim pe Cel de Sus, de ex daca pui o babutza credula sa se roage la un sfesnic cu credintza tare, dorintza i se indeplineshte, pentru ca se inchina Domnului"
Dumnezeu ne descopera adevarul, vrem nu vrem. Intr-adevar, nu este bine sa facem Pastele odata cu catolicii ori mai cine stie cand, ci NUMAI atunci cand vine Sfanta Lumina in Ierusalim. E bine ca macar la capitolul asta se impaca BOR-ul CU BOSV. Dreptatea noastra este ca o carpa lepadata in fatza lui Dumnezeu. Nu trebuie sa ii uram pe stilisti, trebuie sa le dorim mantuirea si luminarea mintzii. Intr-adevar, enoriashii de acolo sunt credinciosi, cinstesc sfintii, pe Dumnezeu si Fecioara Maria, doresc sa se mantuiasca. La urma urmei noi n-am fost acolo cand s-a decis schimbarea calendarului. Asta s-a facut prin 1924, eu m-am nascut in 1988, de ex. Daca stai sa cauti sa iti pui prea multe probleme si mai ales INDOIELI ca de ce s-a facut cutare etc ajungi sa-ti pierzi mintile! Cum a mai zis un parinte, slujbele sunt aceleasi, identice. Ah, apropo, langa Sfanta Parascheva, la Mitropolie, este un sfant cu cerbul in mana. |
Nu crestinii dp vechi sunt de vina, ci panaramile si talharii de pochi dp vechi
|
panaramele*
|
si nu, nu prea am auzit de man Esfigumenu, dar voi cauta pe net. Trebuie sa fie amuzant tare, ca la stilisti. Oricum argumentele NAIVE aduse de ei (sa nu le spun tampite) iti provoak rasul la o adica.
|
Parintele Epifanie considera doua extreme pericuoase stilismul shi ecumenismul. Si una si alta sunt la fel de rele. Daca stilistii sunt atat de credinciosi, evlavios, pravoslavnici si cum zic ei, dc nu isi spun o rugaciune in gand si nu se roaga pt luminarea mintzii poporului?? De CE sunt atat de fixistii si prosti de gura?!
Intrebare : Are BOR comuniune cu restul bisericilor/patriarhiilor ortodoxe din lume? Inca una : voi aveti? Ca daca BOR este eretica...atunci sint si cea greaca si cea Rusa si cea Sirba si cea a Constantinopolui si a Ierusalimului.....deci toti. Si daca-i eretica cine a facut episcopii vostrii? Pr.Staniloaie, Boca, Noica, Paraian, Cleopa, Papacioc justin pirvu au zis ca nu i o dogma Mandria, slava desarta si neascultarea au dus la o ruptura urataaa!!! In legatura cu Iordanul, am citit si eu articolul respectiv din Lumea Credintei. Minunile le ingaduie Dumnezeu pentru intariea credintei nu a autoritatii unui calendar. Sa vedem care dintre stilisti indrazneste sa nege randurile de mai jos: La 1/14 oct. 1924 B.O.R. a indreptat calendarul, conform recomandarilor Conferintei Interortodoxe de la Constantinopol (mai, 1923). Acțiunea a fost respinsa de calugari si preoti fara cultura, fanatici, indisciplinasi (monahii se obliga sa faca ascultare), incurajati din afara (Rusia, Athos). S-au grupat în jurul man. Slatioara, com. Rasca, jud. Suceava. Nu au fost recunoscuati drept „cult” aparte din partea statului. - nu prea aveau preoti; au atras un arhiereu, Galaction Gordun, caterisit de Sf. Sinod al B.O.R. în 1955, pe care il declara „mitropolit”. El hirotonește necanonic (de unul singur) ca „episcop” pe Meftodie Marinache si amandoi pe Evloghie Ota (toti exclusi din monahism si caterisiti de B.O.R.). La schitul stilist de la Copaceni (jud. Ilfov) este hirotonit episcop un alt caterisit si exclus, Glicherie Tanase, mort în 1984 si declarat in 1999 „sfant”. Alt „mitropolit” stilist: Silvestru Onofrei. - conducerea actuala: sediu – Slatioara, „mitropolit primat”: Vlasie, ajutat de „arhiereii” Vasile Mogarzan si Fabian (ultimul la man. Sfânta Maria – Militari, București). - au existat si neintelegeri (ex.: Cozma Lostun, „arhiereu” stilist – alungat de la Slatioara). Azi BORSV initiala este scindata in 3 biserici distincte. - ierarhia stilista actuala se recruteaza din randul celor fara pregatire teologica, al preotilor caterisiti si monahilor exclusi. |
Manifestari specifice:
- fanatism contra B.O.R., a clerului si credinciosilor ei; - practică botezul si casatoria din nou - calendarul vechi, neindreptat = dogma (cu o eroare stiintifica de 11 min. si 14,02 sec. pe an); - aplica Pidalionul (colectia de canoane a lui Nicodim Aghioritul), publicat in romaneste din 1844, reeditat, fara a fi adus la zi (cu referiri la autocefalie, patriarhie etc.) – mai important la ei decat Scriptura. - considera „Taine”: spalarea picioarelor, sfintirea bisericilor etc. - liderii au averi uriase, desi afiseaza conditii modeste. Practica peregrinarile in scopul colectarii de ajutoare pe la biserici si manastiri ale B.O.R. sau cersesc fonduri cu pancarte la gat in locuri publice. - practici bigote: nunti fara lautari, fara folclor, dansuri etc. - Slatioara = centru de pelerinaj, la „moastele sf. Glicherie, facator de minuni” - încercări de intrare in legatura cu Biserici Ortodoxe: desi pretind ca au manifestari similare Bisericilor din Rusia, M. Athos, Ierusalim sau Serbia, nu au fost recunoscuti de aceste Biserici, ci li s-a cerut sa intre sub ascultarea canonica a Sf. Sinod al B.O.R. Cum poate fi numit sfant un calugar caterisit sialungat din manastire pentru neascultare? Oare Sf. Ioan Gura de Aur, atunci cand a fost alungat de pe scaunul patriarhiei de Constantinopol s-a dus in alta parte si si-a creat propria patriarhie? Nu, domnilor, a murit in exil iar moastele i-au fost aduse inapoi in Constantinopol de catre chiar fiul imparatesei care il alungase. Oare Arsenie Papacioc, Boca, Ilie Cleopa nu s-au mantuit?? S-au afurisit cumva si nu stim noi?!!!! Un calugar mi-a zis ceva ce nu voi uita niciodata: NU BISERICILE IN SINE, POPII SI ARHIEREII FAC ORTODOXIA, CI POPORUL, ca fara oameni ar sluji singuri Sf Liturghie! Si ink ceva: Dumnezeu n-a dat tuturor LIBERTATE, darul cel mai de pretz! Sa nu uitati nici voi asta! |
Familia din care urma sa fac parte avea oameni cu gura ff proasta, in frunte cu SOCRU-MIU!!
Cand intram in casa la ei ma coplesea o energie negativa transmisibila. |
Citat:
|
Citat:
Se pare ca s-au impartit "prunele":-))Ma bucur sa aud asta si ma bucur din suflet ca esti bine! Sa-ti ajute Dumnezeu! :53: |
Deci nu sunt o persoana "avizata" si sfatul meu este unul personal.
In niciun caz sa faci mirungerea, nu, nu, nu. Eu as aduce un preot pe stil vechi si unul pe stil nou sa ne cunune. As vedea eu cum as face. "5. Boteaza si cununa a doua oara, savarsind o mare erezie si greseala dogmatica. Iar daca indraznesc sa boteze a doua oara, atunci se fac eretici, potrivit cu canonul 47 Apostolic si alte canoane. Calendarul este un ceas al vremii si tu daca ai calendar cu un ceas in urma sau doua, de-acum al tau este bun, ca a ramas in urma ? Sau pentru calendar sa ne sfadim, sa ne dezbinam, sa ne uram ca nu mai suntem ortodocsi ? Ai auzit vreodata zicand : " Sfinte mucenice calendare, roaga-te lui Dumnezeu pentru noi ?" Ai auzit nebunii de acestea ? Calendarul daca ar fi sfant, ar trebui sa ne inchinam la calendar ! Ori calendarul este dogma ? Toate dogmele sunt sintetizate in Crez. Ai auzit vreodata : " Cred intr-unul calendar ?" Ai auzit nebunii din acestea ? Calendarul, nu-i dogma, nu-i sfant ! Este un ceas al vremii. De ce te inchini la el si din cauza lui nu te supui Bisericii si te apuci sa faci de capul tau hirotonii si sa botezi din nou ? Tine-te de Biserica ! Toate sectele care s-au rupt de Biserica, s-au rupt din neascultare si mandrie de la trupul lui Hristos." http://www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/25stilvn.htm Stiu ca sunt multe lucruri spuse despre stilul vechi, printre care cele din link. Dar daca voi v-ati hotarat sa va cununati, partea pozitiva este ca ei respecta traditia crestina in multe privinte: post, casnicie.... Nu ca nu s-ar gasi si printre ceilalti persoane de genul(mai rari), dar ei au fost invatati de mici intr-un anumit fel, pe cand ceilalti. Legat de post, puteti sa-l tineti dupa ambele calendare sau ai putea sa-l tii dupa barbatul tau. Daca nu, pentru tine, oricum, ar fi un post mai lung si s-ar continua, adica nu te-ar afecta daca l-ai tine pentru ambele "calendare", adica ai incepe mai devreme postul, dupa stilul nou si l-ai termina mai tarziu, pe stilul vechi. |
buna. da, eu una asa as vrea: sa aducem unul dp vechi altul dp nou, dar vezi tu k POCHII DP CALENDARUL IULIAN NU VOR ASA. oricum un calugar mi-a zis ca mirungerea lor nu e valabila pentru ca mirul lor e furat. eu una am auzit ca la mirungerile lor mai sunt preoti care zic de Hristosul cel vechi si Hristosul cel nou. cat despre post, nu m-ar deranja absolut deloc sa il incep pe calendarul nou si sa il termin pe calendarul vechi, or sa tzin sarbatorile mari pe ambele clendare. dar uite k exista lipsa de flexibilitate din partea lor. socrul meu ii numea "talhari" pe cei dp nou, ca avem un patriarh mason si ecumenist care mai si accepta documentele cu cip, ca Teoctist arde cu dracii in iad etc. Bun crestin, nu?
Doamne ajuta! |
Inca ceva: ce intelegeti voi prin pictura lor cu "Iisus Hristos cel Vechi de zile"?! Ei zic ca e Dumnezeu-Tatal =)) Dar pe Tatal nu ai voie sa-l pictezi ca n-ai cum!!!!
|
Citat:
|
va recomand ceva pe care am intat si eu recent de curiozitate:
http://www.youtube.com/watch?v=OMtUy2FFOaE sa-mi spuneti ce parere aveti. Ma intreb daca toata Romania ar sti ca minunile in Israel se petrec dupa calendarul iulian oare ce ar zice...? |
spunea cineva ca a citit pe site-ul Mitropoliei Slatioara niste rautati legate despre pr Ilarion Argatu... eh bine acum eu am auzit de la nerusinatul de tata al prietenului meu vorbe precum "patriarhul Teoctist arde in iad".
Bai ce ma revolta nesimtzirea asta!! Cata rautate!! A fost si a vazut el asa ceva? De ce nu-si tine parerea pentru dansul?! Stie el ce suflet frumos si bun avea Teoctist in el? Dc tot mananca ciuperci?(intrebare retorica) Adevarul este ca exista unii stilisti f cumsecade si care si-ar da si camasha pt a te ajuta, isi vad de treaba lor; dar sunt altii cu limba atat de otravita de-ti vine sa fugi!! |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 06:01:21. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.