Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Stiri, actualitati, anunturi (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=504)
-   -   Hotararea B.O.R in ceea ce priveste pasapoartele biometrice (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5766)

cristiboss56 10.03.2009 22:02:40

Citat:

În prealabil postat de emanuel2007 (Post 121651)
cine vede biserica doar in plan orizontal , omenesc , ca si intitutie , are o legatura pe din fara cu biserica ; biserica este inauntrul tau , nu in afara , cum a zis Hristos ; nicidecum o chestie ierarhica exterioara , cum o vad catolicii ... e plina lumea de ierarhii care mai de care mai destepte , dar la Dumnezeu toate acestea nu sunt nimic , la Dumnezeu conteaza doar legatura INTERIOARA cu Hristos ... asta este biserica , o ierarhie interioara a adevarului si nu una exterioara , care inevitabil este omeneasca si nedreapta ... caci daca nu este interiorizata , atunci ce este ? desigur : omeneasca si demonica ... nu va lasati inselati de ierarhii extrioare , lumesti , caci imparatia lui Hristos este in fiecare din noi , dar inauntrul fiecaruia nu in afara ...

Ce mare adevăr rostește Părintele Părăian Teofil : "In mintea strâmbă și lucrul drept se strâmbă" !

antoniap 10.03.2009 22:14:24

[quote=cristiboss56;121661]Mare rătăcire , neascultarea și indemnul la neascultare de ierarhi.

Depinde ce sustin ierarhii. Haide sa ne cultivam discernamantul duhovnicesc. Nu cred ca orice ascultare e buna. Ascultarea e buna, daca e facuta din convingere. Da, accept sa-l ascult pe preotul X pentru ca respecta cuvintele Scripturii etc. Sa facem ascultare in cele bune si sa lepadam cele rele. Adica daca vezi ca sustine cumva vreo teorie care stii ca nu e buna apoi nu cred ca e corect sa faci ascultare.

Parintele Savatie Bastavoi are un articol pe aceasta tema. Pai daca maine iti spune preotul sa te impartasesti cu catolicii sau sa iei microcip, tu te conformezi numai ca sa nu cazi din ascultare? Nu, frate draga, nu-i asa. Traim vremurile lui ,,Scapa cine poate." Ascultarea nu e mai mare, nici mai importanta decat ADEVARUL.

cristiboss56 10.03.2009 22:14:58

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 121670)
Ce mare adevăr rostește Părintele Părăian Teofil : "In mintea strâmbă și lucrul drept se strâmbă" !

De fapt Părintele Părăian a preluat aceste ințelepte vorbe de la părintele Arsenie Boca.

cristiboss56 10.03.2009 22:19:00

[quote=antoniap;121673]
Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 121661)
Mare rătăcire , neascultarea și indemnul la neascultare de ierarhi.

Depinde ce sustin ierarhii. Haide sa ne cultivam discernamantul duhovnicesc. Nu cred ca orice ascultare e buna. Ascultarea e buna, daca e facuta din convingere. Da, accept sa-l ascult pe preotul X pentru ca respecta cuvintele Scripturii etc. Sa facem ascultare in cele bune si sa lepadam cele rele. Adica daca vezi ca sustine cumva vreo teorie care stii ca nu e buna apoi nu cred ca e corect sa faci ascultare.

Parintele Savatie Bastavoi are un articol pe aceasta tema. Pai daca maine iti spune preotul sa te impartasesti cu catolicii sau sa iei microcip, tu te conformezi numai ca sa nu cazi din ascultare? Nu, frate draga, nu-i asa. Traim vremurile lui ,,Scapa cine poate." Ascultarea nu e mai mare, nici mai importanta decat ADEVARUL.

Da, nu orice ascultare e bună ! Ascultarea diavolească cu siguranță nu e bună , dar ascultarea de Duhovnic , de Preot , e sfântă, fără șovăire , fără cârtire .

cristiboss56 10.03.2009 22:48:37

[quote=antoniap;121673]
Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 121661)
Mare rătăcire , neascultarea și indemnul la neascultare de ierarhi.

Măi, mâi,măi , pe zi ce trece mă uimești mai mult Antonia ! "trăim vremurile : Scapă cine poate" ! ! ! Mă uluiești ! Scăpare ușoară Antonia . . .

emanuel2007 10.03.2009 23:00:34

antonia a preluat cuvintele astea " scapa cine poate " dintr-o vedenie in care Mantuitorul s-a arata unui staret din vremurile noastre si i-a spus tocmai aceste cuvinte " preotii Il rastignesc a doua oara " , si " azi scapa cine poate " , " in orice caz sa nu isi mai puna nimeni nadejdea in oameni , preoti si ierarhi ! " ... astea sunt cuvintele Mantuitorului Iisus Hristos din vedenia respectiva , si sa nu zici acuma ca inventez ca am sa dau copi paste cu vedenia respectiva ca sa vezi ca nu mint deloc ; exact asa a zis Iisus , aceste cuvinte care le-am zis si io , si inca multe altele la fel de grave , dar am rezumat la astea , si e suficient deocamdata ...
deci ascultarea de preot poate sa fie si diavoleasca ... sigur ca poate ; si chiar , in vremurile noastre este mult diavoleasca ascultarea de preoti , din cauza carora s-a tampit lumea , crezand ca nu mai este necesar nimic pentur mantuire ; chiar zilele trecute asistam cu stupoare la predica unui astfel de preot in biserica , care spunea ca nu mai este necesar sa postim de carne , lapte , branza , oua , ci numai atata cat putem noi si e suficient pentru mantuire ... auzi la ala ! saracu' ... a inebunit lumea !

cristiboss56 10.03.2009 23:09:13

Citat:

În prealabil postat de emanuel2007 (Post 121684)
antonia a preluat cuvintele astea " scapa cine poate " dintr-o vedenie in care Mantuitorul s-a arata unui staret din vremurile noastre si i-a spus tocmai aceste cuvinte " preotii Il rastignesc a doua oara " , si " azi scapa cine poate " , " in orice caz sa nu isi mai puna nimeni nadejdea in oameni , preoti si ierarhi ! " ... astea sunt cuvintele Mantuitorului Iisus Hristos din vedenia respectiva , si sa nu zici acuma ca inventez ca am sa dau copi paste cu vedenia respectiva ca sa vezi ca nu mint deloc ; exact asa a zis Iisus , aceste cuvinte care le-am zis si io , si inca multe altele la fel de grave , dar am rezumat la astea , si e suficient deocamdata ...
deci ascultarea de preot poate sa fie si diavoleasca ... sigur ca poate ; si chiar , in vremurile noastre este mult diavoleasca ascultarea de preoti , din cauza carora s-a tampit lumea , crezand ca nu mai este necesar nimic pentur mantuire ; chiar zilele trecute asistam cu stupoare la predica unui astfel de preot in biserica , care spunea ca nu mai este necesar sa postim de carne , lapte , branza , oua , ci numai atata cat putem noi si e suficient pentru mantuire ... auzi la ala ! saracu' ... a inebunit lumea !

Manuele , chestia asta cu tâmpirea oamenilor de catre preoți , e banare sigură . Ti-a scăpat prostioară mare din guriță și nu-i bine , chiar nu-i bine . Răstâlmăcirea și nesăbuința se plătesc . Cartonaș roșu !

emanuel2007 11.03.2009 00:34:10

io asa cred ... si ma bazez pe sfintii parinti cand am zis asta si pe realitatea pe care o vad in jur ... cat despre banare ... nu am nimic de zis ... io imi intreb constiinta daca fac ceva pentru mantuire si nu pentru a nu fi banat ; io asa gandesc si cred ca e bine ... cat despre ierarhii din sinod , repet : am impresia ca ei acuma nu stiu de cine sa se mai teama : de masoni care au puterea lumeasca , sau de credinciosii pe care ii supara cu politica asta secularista si ecumenista ; caci ei se tem mai ales ca sa nu isi piarda scaunele si nu pentru mantuire ... numai asa imi pot explica cum de iau hotarari dupa UE si masonerie , dar cand credinciosii le cer sa faca publica sedinta de sinod si semnaturile lor , tac si nu mai zic nimic ; cu toate ca o organizatie care cuprinde foarte multi credinciosi le-a cerut expres sa faca publica sedinta , asa cum de altfel o cere si normele , si cum s-a obisnut sa se faca si pana acuma ; se tem , se vede de la o posta ; si ii mustra constiinta ... " interesanta " strategie , insa nu urmareste mantuirea ci iadul ...
rau e sa traiesti cu frica lumeasca , si ei se mai tem si de celelalte biserici surori ortodoxe , care toate , dar absolut toate , au dat verdicte foarte aspre asupra pasapoartelor ... toate celelalte biserici au respins pasapoartele , dar sinodul nostru e cuprins de frica ... sper sa se trezeasca , caci altfel bine nu va fi ... in orice caz , asupra lor este raspunderea pentru credinta ortodocsilor din romania , si asupra noastra care ar trebui sa ne rugam pentru ierarhi si preoti ... io la asta ma gandesc , la raspunsul pe care am sa il dau in fata Judecatorului ...

mucenitza 11.03.2009 13:24:56

Citat:

În prealabil postat de razvan_m (Post 121602)
scump frate cristian,

ascultarea merge mana in mana cu credinta pana la erezie. Cand duhovnicul tau sau alt parinte apartinand jurisdictiei bisericii ortodoxe din care faci parte incepe sa propovaduiasca erezia, atunci, obligatoriu, trebuie spus stop ascultarii, caci ascultarea de erezie este mama inselarii diavolesti.

Razvan

punst ochit,punct lovit!
''trebuie a sculta pe dumnezeu mai mult decat pre oameni''(fapte 29)

mucenitza 11.03.2009 13:27:37

Citat:

În prealabil postat de razvan_m (Post 121602)
scump frate cristian,

ascultarea merge mana in mana cu credinta pana la erezie. Cand duhovnicul tau sau alt parinte apartinand jurisdictiei bisericii ortodoxe din care faci parte incepe sa propovaduiasca erezia, atunci, obligatoriu, trebuie spus stop ascultarii, caci ascultarea de erezie este mama inselarii diavolesti.

Razvan

punct ochit,punct lovit!
''trebuie a asculta pe dumnezeu mai mult decat pre oameni''(fapte 29)

emanuel2007 11.03.2009 13:54:19

adevarul este ca si io vorbesc aici niste lucruri care multora , sunt convins , par ............ prea inalte , sau prea exagerate ... dar io am placerea ca sa ma insingurez mereu , cand pot , si prin asta ajung de multe ori sa gandesc oarecum aspru cu privire la orice pacat , si ajung sa " judec " de sus lucrurile ... nu cred ca este judecare , pacat , insa cert este ca este o judecare foarte aspra , de undeva dintr-un punct in care nu mai simti influentele oamenilor lumesti cu care ai contact in societate ... de exemplu azi m-am intalnit cu niste oameni lumesti , si m-am ferit sa nu ii judec , dar prin asta am ajuns , sa nu mai judec aspru lucrurile , mai bine zis sa imi vad de treaba mea si sa nu mai vad ce fac ei , si sa ma preocup numai de lucrurile trecatoare cu care eram ocupat ; in aceasta stare nu mai ai cum sa te mai gandesti mereu la Dumnezeu si la pocainta ... insa cand te insingurezi lucrurile nu mai pot merge asa ; cand te rogi mai mult si te insingurezi ajungi te gandesti mereu la pocainta ta inaintea lui Dumnezeu , si prin asta ajungi sa deplangi si lumea cu mare intristare , sau daca nu cu intristare cel putin cu mare asprime si detasare , care nici nu este bine sa o numim asprime ci numai adevar gol golut ... subliniez : ajungi sa vezi lumea foarte detasat , si intr-o continua pomenire a lui Dumnezeu si pocainta continua ... este o stare fericita , si nicidecum pacat ... o stare prin care te apropii de mantuire , si iti dai seama in acelasi timp cat de departe esti de mantuire ... caci cand suntem relaxati duhovniceste si stam cu mintea in cele trecatoare , ne indepartam de mantuire si avem impresia ca ne apropiem , ca mantuirea nu e asa de grea ; pe de alta parte cand te rogi mai mult si te pocaiesti in continuu , incepi sa simti ce putere are satana asupra lumii acesteia , si intri intr-o lupta mai fatisa cu el ; incepi sa simti in adevar cat de departe esti de Dumnezeu , dar in mod paradoxal te apropii de El , chiar si daca numai foarte putin ...

emanuel2007 11.03.2009 15:32:27

rectific totusi : nu din cauza preotilor s-a tampit lumea , ci lumea a inebunit de la cel rau , de la vrajmasul ... dar problema este ca si preotii le cam canta in struna la lume , ceea ce nu e bine ... se cauta acuma sa se cante in struna la UE , la lume si patimile lumesti ... iar asta nu e spre mantuirea nimanui ... da ma rog , mai lasa-i in pace si pe aia , cu toate ca ma deranjeaza strategia lor ... da acuma nu mai am timp de ei ... Dumnezeu sa ii lumineze ...

mucenitza 11.03.2009 15:57:28

Citat:

În prealabil postat de emanuel2007 (Post 121651)
cine vede biserica doar in plan orizontal , omenesc , ca si intitutie , are o legatura pe din fara cu biserica ; biserica este inauntrul tau , nu in afara , cum a zis Hristos ; nicidecum o chestie ierarhica exterioara , cum o vad catolicii ... e plina lumea de ierarhii care mai de care mai destepte , dar la Dumnezeu toate acestea nu sunt nimic , la Dumnezeu conteaza doar legatura INTERIOARA cu Hristos ... asta este biserica , o ierarhie interioara a adevarului si nu una exterioara , care inevitabil este omeneasca si nedreapta ... caci daca nu este interiorizata , atunci ce este ? desigur : omeneasca si demonica ... nu va lasati inselati de ierarhii extrioare , lumesti , caci imparatia lui Hristos este in fiecare din noi , dar inauntrul fiecaruia nu in afara ...

suna cam gnostic...tu te referi probabil la ceea ce a spus isus la cina cea de taina si ceea ce s-a scris in evanghelia dupa Toma...chiar de ce nu avem si evanghelia dupa Toma alaturi de celelalte evanghelii?In Egipt s-a descoperit un manuscris ce se pare ca a fost scris de Toma zis geamanul si care are conotatii gnostice,mi se pare cam ciudat sa fi scris un apostol de-al lui Isus o evanghelie de tip gnostic,chestia a ca Isus i-a intrebat pe ucenicii sai,la cina cea de taina,cu ce anume il asemanau ei si unul a spus ca seamana cu un invatat,altul cu un sfant,iar Toma ar fi zis"Doamne mi-e teama a grai buzele mele cu ce semeni",atunci Isus l-a luat deoparte pe Toma si i-a spus trei cuvinte(ce anume.....)iar ceilalti l-au intrebat ce anume i-a spus Isus si el a raspuns"daca v-as spune ati arunca cu pietre dupa mine iar din pietre ar iesi un foc si v-ar omori pe toti.Ceea ce s-a descoperit in Egipt se pare a fi o invatatura secreta sau asa ceva,chiar Isus a spus"fatarnicii si fariseii au luat cheile cunoasterii si le-au ascuns si nici ei nu le folosesc si nici pe altii nu-i lasa,dar voi sa fiti sireti ca serpii si curati ca porumbeii"despre ce cunoastere e vorba?

antoniap 11.03.2009 17:18:05

[quote=cristiboss56;121682]
Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 121673)

Măi, mâi,măi , pe zi ce trece mă uimești mai mult Antonia ! "trăim vremurile : Scapă cine poate" ! ! ! Mă uluiești ! Scăpare ușoară Antonia . . .

Nu cred ca am sanse sa scap prea usor. Dar daca va trebui sa aleg intre mucenicie si microcip, ma rog lui Dumnezeu sa-mi dea putere sa aleg prima varianta. Din pacate, cale de mijloc nu va exista.

Si o veste care ne mai da niste sperante: Dezbaterile de astazi din Senat s-au amanat pentru luni, deoarece nu s-a intrunit numarul de voturi necesar pentru votarea legii privind pasapoartele electronice.

emanuel2007 11.03.2009 17:30:49

no , chestia cu gnosticismul este o erezie ... nu are cum ca in bis ortodoxa de 2000 de ani incoace sa nu se fi cunoscut la orice ora adevarata credinta in Hristos ; Hristos nu ar fi ingaduit una ca asta , odata ce El a spus ca pe bis Sa nu o vor birui portile iadului , adica ereziile si orice fel de necunostinta despre Dumnezeu ... deci , Iisus nu a luat deloc pe toma deoparte si nu i-a zis nimic deosebit ; iar toma daca ar fi stiut ceva despre Iisus , special , cu siguranta ca ar fi descoperit si celorlalti apostoli si intregii Biserici ; mai mult , chestia asta ca ceilalti apostoli ar fi aruncat cu pietre in toma pentru asta , este o erezie si blasfemie , deoarece apostolii , care au fost sfinti , nu aveau cum sa respinga un adevar despre Iisus ... in afara de iuda desigur ...
iar io nu am nimic cu gnosticismul , nici in ceea ce am spus mai sus ; am vrut sa zic ca exista inaintea lui Dumnezeu nu numai o ierarhie exterioara preoteasca , ci si una interioara preoteasca , in sensul ca fiecare crestin este preot , chiar daca nu este hirotonit ... in sensul acesta fiecare crestin conduce Biserica ortodoxa , bis ortodoxa nu este a nimanui decat a lui Hristos , si in acelasi timp apartine tuturor crestinilor ortodocsi de pretutindeni in egala masura ... deci exista si o ierarhei interioara si o preotie interioara a fiecarui crestin ; si deci nimeni nu este dator cu ascultarea altui crestin decat numai atunci cand il indeamna constiinta ; ascultarea este numai intru Hristos si nu de forma ... deci fiecare crestin are in egala masura dreptul sa hotarasca iin Duhul Sfant in bis ortodoxa , la fel de mult ca si orice patriarh sau preot ... nu este patriarhul mai mare decat nici cel din urma crestin , atata timp cat cine hotaraste hotaraste intru Duhul sfant ; adica o hotare a unui patriarh in duhul sfant este la fel de mare ca si o hotare a unui simplu credincios daca aceasta din urma este hotarare in duhul sfant ; de aceea la sf liturghie este chemat orice pacatos , si cel din urma , sa se roage si pentu patriarh ... nu exista ierarhii in bis ortodoxa , ierarhia este numai o simpla formalitate , iar regula ortodoxiei este tocmai aceasta : niciodata nu ne conducem dupa forme , niciodata nu credem in forme , ci numai in Dumnezeu ... deci sinodalitatea se extinde la orice credincios din biserica , atata timp cat fiecare credincios este preot si poate hotara in duhul sfant ...

interesanta ideea asta cu sinodalitatea extinsa la orice credincios ...

dar evangheliile apocrife ( gnostice ) sunt scrise de eretici nu de sfinti sau apostoli ...

mucenitza 11.03.2009 20:13:00

Citat:

În prealabil postat de emanuel2007 (Post 121847)
no , chestia cu gnosticismul este o erezie ... nu are cum ca in bis ortodoxa de 2000 de ani incoace sa nu se fi cunoscut la orice ora adevarata credinta in Hristos ; Hristos nu ar fi ingaduit una ca asta , odata ce El a spus ca pe bis Sa nu o vor birui portile iadului , adica ereziile si orice fel de necunostinta despre Dumnezeu ... deci , Iisus nu a luat deloc pe toma deoparte si nu i-a zis nimic deosebit ; iar toma daca ar fi stiut ceva despre Iisus , special , cu siguranta ca ar fi descoperit si celorlalti apostoli si intregii Biserici ; mai mult , chestia asta ca ceilalti apostoli ar fi aruncat cu pietre in toma pentru asta , este o erezie si blasfemie , deoarece apostolii , care au fost sfinti , nu aveau cum sa respinga un adevar despre Iisus ... in afara de iuda desigur ...
iar io nu am nimic cu gnosticismul , nici in ceea ce am spus mai sus ; am vrut sa zic ca exista inaintea lui Dumnezeu nu numai o ierarhie exterioara preoteasca , ci si una interioara preoteasca , in sensul ca fiecare crestin este preot , chiar daca nu este hirotonit ... in sensul acesta fiecare crestin conduce Biserica ortodoxa , bis ortodoxa nu este a nimanui decat a lui Hristos , si in acelasi timp apartine tuturor crestinilor ortodocsi de pretutindeni in egala masura ... deci exista si o ierarhei interioara si o preotie interioara a fiecarui crestin ; si deci nimeni nu este dator cu ascultarea altui crestin decat numai atunci cand il indeamna constiinta ; ascultarea este numai intru Hristos si nu de forma ... deci fiecare crestin are in egala masura dreptul sa hotarasca iin Duhul Sfant in bis ortodoxa , la fel de mult ca si orice patriarh sau preot ... nu este patriarhul mai mare decat nici cel din urma crestin , atata timp cat cine hotaraste hotaraste intru Duhul sfant ; adica o hotare a unui patriarh in duhul sfant este la fel de mare ca si o hotare a unui simplu credincios daca aceasta din urma este hotarare in duhul sfant ; de aceea la sf liturghie este chemat orice pacatos , si cel din urma , sa se roage si pentu patriarh ... nu exista ierarhii in bis ortodoxa , ierarhia este numai o simpla formalitate , iar regula ortodoxiei este tocmai aceasta : niciodata nu ne conducem dupa forme , niciodata nu credem in forme , ci numai in Dumnezeu ... deci sinodalitatea se extinde la orice credincios din biserica , atata timp cat fiecare credincios este preot si poate hotara in duhul sfant ...

interesanta ideea asta cu sinodalitatea extinsa la orice credincios ...

dar evangheliile apocrife ( gnostice ) sunt scrise de eretici nu de sfinti sau apostoli ...

totusi,descoperirea de la NAG HAMMADI din 1945,si anume a evangheliei dupa Toma,este o culegere de texte si pilde ale lui Isus care vorbeste in parabole,nu contest ca nu ar fi o erezie lucrarea asta,dar de ce a fost interzisa de catre Atanasie al Alexandriei in anul 367 si in prezent este la muzeul din Egipt?de ce nu s-a ars sau altceva?este tinuta in secret la muzeu iar Vaticanul o considera o erezie,de fapt printre alte pilde ale lui Isus ar fi si ceva de genul"Imparatia mea este in voi,inlauntrul vostru si nu in cladiri de lemn sau din piatra,spargeti o bucata de lemn si acolo ma veti gasi.oricine va gasi intelesul acestor cuvinte acela nu va gusta moartea".Vaticanul considera aceasta o erezie.
Cam cum s-ar putea interpreta toate astea?eu nu sustin gnosticismul sa nu mi-o iei in nume de rau

mucenitza 11.03.2009 20:14:25

http://apologeticum.wordpress.com/20...nta-ortodoxia/

mucenitza 11.03.2009 20:15:52

http://apologeticum.wordpress.com/20...prin-pasaport/

emanuel2007 11.03.2009 20:22:25

spargeti o bucata de lemn si acolo ma veti gasi

asta era erezia ... Hristos este inauntrul oamenilor dar nu in lemne si alte lucruri ...

mucenitza 12.03.2009 12:10:35

Citat:

În prealabil postat de emanuel2007 (Post 121887)
spargeti o bucata de lemn si acolo ma veti gasi

asta era erezia ... Hristos este inauntrul oamenilor dar nu in lemne si alte lucruri ...

exact!!!
ia priviti aici !http://apologeticum.wordpress.com/20...iune-suspecta/

emanuel2007 13.03.2009 00:47:36

http://www.razbointrucuvant.ro/2009/...ni-din-canada/

emanuel2007 13.03.2009 01:11:04

[COLOR=#006699]http://www.cq.cx/vchdiy.pl[/COLOR]

[COLOR=#006699]http://groups.google.com/group/ortodoxia/browse_thread/thread/3724dabfa6e72899?hl=en[/COLOR]

emanuel2007 13.03.2009 02:32:38

undele emise de camerele de filmat de pe strazi pot fi interceptate foarte usor de oricine si inregistrate ... la fel si undele emise de un calculator cu conexiune wireless pot sa fie interceptate si inregistrate usor , si astfel se poate inregistra tot ce face persoane resprectiva pe calculatorul ei ... de asemenea si prin telefoanele nostre mobile putem fi inregistrati ; si chestia este ca nu numai convorbirile noastre telefonice se pot astfel inregistra ; se poate sa avem telefonul in buzunar sau in geanta , iar un specialist aflat undeva cu un laptop poate sa forteze telefonul nostru sa il sune pe el pe laptopul respectiv ; adica va forta telefonul nostru sa il sune pe el fara ca noi sa stim asta si fara ca noi sa apasam nici o tasta a telefonului nostru ; ceea ce inseamna ca cineva poate sa ne inregistreze ce vorbim si cand nu folosim telefonul avandu-l doar in buzunar ... deci iata ce se poate face cu cipurile astea ...

ca sa nu mai zic a NSA are tehnologia de a citi de la mare distanta hardul unui calculator care nici macar nu are conexiune wireless ; si chiar poate sa stearga sa sa scrie anumite informatii in calculatoarele noastre fara ca noi sa stim de asta ...

apoi NSA poate sa faca acelasi lucru si aupra creierelor noastre , obligandu-ne astfel sa facem ce vor ei in mod telecomandat ...

????????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!

moro.d 14.03.2009 02:31:29

Patriarhia da flegma dupa flegma credinciosilor ei...

tocmai ma gandeam ca n-am mai intrat de mult pe aici.
spun 2-3 cuvinte si apoi ma retrag ca mi-e cam sila de ce vad pe aici.

1. intai Sinodul cere Statului sa elibereze si pasapoarte de tip vechi pt a face hatarul "habotnicilor" alora care inca mai au constiinta treaza.
2. apoi, ca si cum n-ar fi fost suficient de dureroasa prima declaratie, ii mustra oficial pe cei care au permis desfasurarea manifestarii.

fie vorba intre noi, cine cunoaste manevrele din culise si cata influenta se poate avea lucrand numai in spatele mass-mediei, stie totodata ca nu era nevoie de acel comunicat de presa.
si atunci, care a fost intentia? ce au vrut de fapt sa transmita prin comunicatul respectiv?
mie personal mi-a sunat ca o lepadare de "habotnicii" care ii incomodeaza, este un fel mai diplomat de a spune "nu va vrem".
sa socoata fiecare ce-o vrea, dar eu asa il inteleg.

asta nu-i tot... si ma surprinde faptul ca nu s-a atins si subiectul asta... destul de delicat.

daca pasapoartele/ buletinele biometrice nu sunt o amenintare la adresa omului, atunci de ce preotii si ierarhii primesc ordine de sus, de la patriarhie si implicit de la mitropolii, sa nu scoata o vorba impotriva cipurilor?
se stie ca ceea ce este si se face cu inima curata in Duh Sfant, nu necesita interventia raului (amenintari la adresa slujitorului sau familiei sale. aplicarea fortei fizice. amenintari ca va fi eliminat din parohie etc)
si nu-mi replicati ca vorbesc in necunostinta de cauza fiindca nu traiesc pe luna, ci intre voi si vad si eu ce se petrece.

este inadmisibil ca unui preot sa-i fie impus ce anume sa vorbeasca.. si.. bate la ochi cand i se spune pe fata ca va fi eliminat daca predica impotriva cipurilor. mai ales, in contextul in care se petrec atatea faradelegi si sunt atatea lucruri de indreptat (!!) in propria ograda... cum se face ca tocmai de cipuri se ocupa? acest lucru nu ma face decat sa-mi pun intrebarea: oare Sinodul n-a ajuns sa faca parte din sistemul lor? oare nu cumva si-au pus oamenii potriviti la locul potrivit? geniile au intuit bine ca Biserica va fi prima care va protesta impotriva robotizarii omului.

moro.d 14.03.2009 02:33:35

Patriarhia da flegma dupa flegma credinciosilor ei...

Citat:

[SIZE=4]A avea un pașaport este un drept și nu o obligație [SIZE=2]
[/SIZE][/SIZE]

Comentariu:

oricat ai fi de pro sau contra, n-ai cum sa nu vezi ca Sinodul danseaza dupa cum i se canta.

in primul rand, crestinii i-au cerut Patriarhiei sa ia atitudine ca o BISERICA si nu ca o institutie a statului... deci ce cauta drepturile cetatenesti in comunicatul sau[COLOR=darkred]*[/COLOR]? haideti sa vorbim despre libertate fiindca asa-i crestineste. cui nu-i place, poate citi "drepturi".

Dumnezeu a dat omului libertatea.
libertatea este, prin definitie, lipsita de ingradire.
iar in Apocalipsa ne-a dat un indiciu cat se poate de clar: fara semn, pecete sau cum vreti s-o numiti, nu se va putea vinde sau cumpara. --> libertate conditionata. (desi, eu n-as numi-o nici macar asa, ci sclavie. "mananci doar daca iti pui semnul meu" [diavolul])

legile pamantesti asigura (poate) libertatea (sau dreptul) la libera circulatie. deci am voie sa ma duc oriunde pe pamantul asta.
eh..
din moment ce pt exercitarea unei libertati mi se pune o conditie (care este impotriva constiintei mele... chiar habotnic de-as fi) este clar o ingradire! deci asta nu mai este o libertate in adevaratul sens dumnezeiesc.

faptul ca nu ma pot deplasa liber, ci numai avand un semn [impus de stat], seamana izbitor de mult cu ce se spune in apocalipsa. si numai un naiv nu se poate gandi ca pasul urmator vizeaza hrana.

si atunci statul iti va arunca aceeasi flegma-n ochi:
[COLOR=red]"A TE HRANI ESTE UN DREPT SI NU O OBLIGATIE"[/COLOR]
[COLOR=#ff0000][/COLOR]
[COLOR=black]vor privatiza raurile sau le va pune in proprietatea statului si toata apa va fi sub stapanirea cuiva... si-ti vor spune "ti-e sete? cumpara! ah.. nu-ti permite constiinta fiindca trebuie sa accepti semnul? atunci esti liber sa nu bei"[/COLOR]
cum, dupa cum bine stiti, deja se intampla in America.

[COLOR=darkred]*[/COLOR][COLOR=black]a nu se intelege ca sunt impotriva adoptarii unei atitudini ca institutie a statului, supusa legilor ei. ci doar o dezamagire ca nu a tratat si dpdv duhovnicesc, asa cum ar fi trebuit s-o faca.[/COLOR]

moro.d 14.03.2009 02:36:54

[COLOR=black]libertatea de a[/COLOR] [avea un pasaport, a circula, manca, vorbi] este o libertate, nu o obligatie.

este acelasi non-sens ca si in expresia "unitate in diversitate"

antoniap 14.03.2009 09:09:26

Unei crestine ingrijorate de prigoana care va urma asupra crestinilor, Preasfanta Fecioara Maria i-a aparut in vis si i-a spus:
- Invata-i sa citeasca Psaltirea Maicii Domnului!

Doamne ajuta sa putem citi cat mai multi dintre noi aceasta Psaltire in intregime pana luni, cand se va discuta din nou in Senat legea privind pasapoartelor biometrice. Numai rugaciunile si postul pot sa ne mai ajute sa primim ajutor de la Dumnezeu.

Aceasta Psaltire are tot 20 de catisme ca si Psaltirea lui David si se citeste cam in 4-5 ore pe nemancate.

cristiboss56 14.03.2009 09:11:22

Dragul meu, sila, lehamitea și in general deznădejdia sunt definite de Sfinții Părinți ca semne ale păcatului, situate pe ultima treaptă ale patimilor, semn foarte grav . Sila, lehamitea , deznădejdia sunt situate alături de sinucidere , de curmarea vieții . Indiferent de opinie, de cele din jurul nostru , să ne ferim di sila, lehamitea și deznădejdia ucigătoare !

emanuel2007 14.03.2009 10:37:41

a-i fi sila si lehamite de pacat nu e deznadejde deloc si nici pacat ; e suflul Duhului Sfant ... a spune ca suflul Duhului Sfant este pacat este hula impotriva Duhului Sfant ...

biserica ortodoxa a fost subminata si slabita duhovniceste prin tehnici foarte demonice de-a lungul a zeci de ani : prima etapa a fos ca prin manastiri sa se impuna alt regim decat cel duhovnicesc : munca inteleasa ca ascultare ; asta este o cadere in pacat ; caci munca excesiva si nelalocul ei care se face in manastiri de dragul lumii , este un pacat si o cadere duhovniceasca ; in manastiri s-a ajuns ca munca foarte multa din ascultare sa se considere o virtute , ceea ce este o hula impotriva Duhului Sfant si o ratacire ; caci munca exagerata , chiar daca este din ascultare tot pacat este : prin munca exagerata si lipsa rugaciunii , vine imprastierea mintii si gadurile pacatoase incep sa bata la usa ; in consecinta porumbelul Duhului Sfant fuge de la bietul calugar si in locul harului incepe sa il viziteze gandurile rautatii , si in continuare el va trebui sa lupte pe viata si pe moarte cu acele ganduri ; eliberarea de ganduri nu se face insa prin lupte de astea , ci prin duhovnicie , adica prin lucrarea Duhului Sfant ; iar aceasta lucrarea binefacatoare nu vine decat la aceia care se roaga foarte mult si nu exagereaza cu munca ... aceasta cadere foarte subtila a calugarilor si manastirilor a fost prezisa de sfintii parinti , si este un semn apocaliptic ... deci : daca va ataca ganduri desfranate sau de judecare ( tulburari ale mintii ) este de stiut ca din cauza stresului si a muncii excesive va vin acestea ( lipsa rugaciunii ) ...

ascultarea trebuie inteleasa in sens duhovnicesc , de rugaciune , si nu de munca excesiva ...

cristiboss56 14.03.2009 11:34:41

Hai măi Manuele , să fim serioși cu teoriile astea aiuristice, ce combină in mod nefericit , Invățăturile Sf.Părinți cu netrebdnicia și neputința noastră. A lua câte o invățătură și a o terfeli cum vrem noi , nu-i cu folos și denotă și multă neseriozitate. Revenind , eu mă refeream la sila față de fratele tău și la deznădejdia in credință , iar tu , printr-o manevră vicleană, denaturezi sensul după cum iți place mai in totdeauna. Imi pare bine că ești un om perfect, fără păcate și ai timp să judeci și să vezi toate relele din juru-ți . Pe toți și toate le terfelești după bunu-ți plac. Mergi inainte cu voioșie !

antoniap 14.03.2009 14:32:07

In indreptarul de spovedanie pentru monahi se vorbeste si despre pacatele mai finute, mai subtirele in care putem cadea in astfel de ocazii. Cautam sa aflam adevarul pentru a sti ce avem de facut. Rau e sa stam si sa ne rugam intr-o casa care arde, dar si mai rau e plecam de acolo, sustinand ca fumul e abur sau nalucire. Rau e sa aruncam vorbe doar de dragul de a critica si rau e sa tacem cand vedem ca este amenintata insasi credinta noastra.

cristiboss56 14.03.2009 14:45:42

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 122403)
In indreptarul de spovedanie pentru monahi se vorbeste si despre pacatele mai finute, mai subtirele in care putem cadea in astfel de ocazii. Cautam sa aflam adevarul pentru a sti ce avem de facut. Rau e sa stam si sa ne rugam intr-o casa care arde, dar si mai rau e plecam de acolo, sustinand ca fumul e abur sau nalucire. Rau e sa aruncam vorbe doar de dragul de a critica si rau e sa tacem cand vedem ca este amenintata insasi credinta noastra.

Smerenia ce greu o dobândim e marea amenințare a pocăinței noastre. Amenințarea credinței ? De peste 2000 de ani e amenințată, hulită, batjocorită, incercată și răsâncercată . Vor veni vremuri tulburi, nimic de zis, dar atâta timp cât rămânem uniți și increzători in Dumnezeu , vom trece și peste cele rele.

moro.d 14.03.2009 15:29:45

va pierdeti in discutii filozofice goale...

emanuel2007 14.03.2009 16:09:12

ISPITA CRESTINILOR CU ADEVARAT ORTODOXI DIN VEACUL DE ACUM
In Pateric scrie ca Sfintii Parinti ai schitului au profetit despre neamul cel de pe urma . A intrebat unul : ” Ce lucram noi ? ” Si raspunzand unul dintre dansii , marele avva Ishirion , a zis : ” Noi am lucrat poruncile lui Dumnezeu ” . Si iarasi intreband a zis : ” Cei de dupa noi ce vor face oare ? ” . Si a zis : ” Vor face numai pe jumatate din cat am lucrat noi ” . ” Dar cei de dupa dansii ce vor face ? ” . Si a zis : ” Neamul acela nu va putea face nimic ; ci le va veni ispita si cei care se vor afla incercati in vremea aceea vor fi mai mari decat noi si decat parintii nostril ” . Ce ispita infricosatoare va fi oare , sa se arate lamuriti cu toate ca nu vor face minuni si vor fi mai mari decat pustnicii cei mai minunati ? Ispita neamului celui de pe urma a si sosit , mai grozav acum , cu apropierea venirii lui antichrist incat ameninta sa-i piarda pe cei alesi . Si nu-i atat de periculoasa ispita care vine de la vrajmasii lui Dumnezeu , de la atei , de la cei cu grija numai la cele pamantesti sau de la cei destrabalati care nu por usor sa vatame pe crestini . Pericolul vine de la fratii cei mincinosi , care sunt dusmani ascunsi cu atat mai periculosi , cu cat ei cred ca ei sunt frati curati . Predica si ei Ortodoxia dar oarecum schimbata si prefacuta dupa placul lumii acesteia si a stapanitorului acestei lumi . Predica lor e ca o hrana prielnica care a inceput sa se strice si in loc sa hraneasca otraveste pe cei care o mananca . Ei aduc tuburare in randul crestinilor . Acestia sunt ispita cea mare a neamului celui de pe urma . Despre ei a profetit Domnul ca vor fi in veacul cel de apoi : ” Multi vor veni intru numele Meu si pe multi vor insela ” . Vorbesc si fratii mincinosi de sfanta si preadulcea ortodoxie , de dragoste , de curatie , pentru fapta buna , de smerenie si de virtute , si ajuta obstile crestinesti . Cat e de greu pentru ortodoxii cei curati si simpli sa inteleaga pe cine au inaintea lor . Cat e de usor sa fie atrasi de ideile lor cele “filosofice”si sa ii creada . Daca rascoleste cineva adanc in sufletele acestor oameni , va gasi nu dragostea cea fierbinte pentru Dumnezeu , ci inchinarea unui idol care se numeste “om” . De multa ori inseala rautatea , prefacandu-se in chipul faptei bune . Dupa cum a spus si Sf. Dorotei : ” Nici o rautate si nici unul dintre eresuri , nici insusi diavolul nu poate sa insele pe cineva , numai daca se preface in chipul faptei bune ” . Dupa cum si Sf. Apostol zice ca insusi diavolul se inchipuie in inger luminat . Neghina numeste Sf. Vasile cel mare pe ereticii care strica invataturile Domnului si amestecandu-se ei cu trupul cel sanatos al Bisericii ca , fiind neobservati , sa faca vatamare .

Anca-Miha 14.03.2009 16:10:36

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 122406)
Smerenia ce greu o dobândim e marea amenințare a pocăinței noastre.

Nu stiu ce vrei sa spui aici, dar mie imi suna a "vindecarea memoriei". Si nu e prima data cand faci afirmatii contradictori... Adu-ti aminte si cum ai talcuit acele sloganuri de pe autobuzele din Londra. Ai grija, Cristian.

emanuel2007 14.03.2009 16:11:13

DIN VEDENIA STARETULUI IOASAF DIN MANASTIREA SF SAFA ,ANUL 1854
… si mergand noi putin am vazut de departe si alti oameni , si acestia cu haine calugaresti imbracati , ca si ceilalti dinainte . Insa imbracamintea si fetele lor straluceau mai mult decat soarele si aveau mai multa si mai mare slava decat decat ceilalti . Si il intrebai pe povatuitorul meu zicand : Sfinte Mare Mucenice Gheorghe , cine sunt acestia ? Ce sunt de au atata slava , stralucire si frumusete si ce au savarsit in viata lor ? Atunci mi-a raspuns zicand : ” Acestia sunt calugarii cei de acum care fara povatuitori si fara pilda faptelor bune ale altora , ci numai din singura lor bunavointa au ravnit faptele bune ale calugarilor celor de demult , savarsind faptele cele bune ale lor , bineplacand lui Dumnezeu . Si pentru. aceasta i-a proslavit pe ei Dumnezeu”. Iar eu iarasi i-am zis : ” In vremea aceasta au lipsit faptele bune din lume , dar cum se poate sa fie in ea acest fel de oameni alesi ” ? Si mi-a raspuns zicand : ” Acest fel de oameni alesi sunt putini in zilele acestea in lume . Dar cel ce va face in zilele acestea putine fapte bune , dupa puterea lui , si va placea lui Dumnezeu mare se va chema aici in imparatia lui Dumnezeu . Caci cine va face cateva fapte bune , le face din singura lui bunavointa , fara povatuitor si fara pilda altora . Si pentru aceasta Dumnezeu ca pe niste desavarsite le primeste .Frate , in zilele acestea au lipsit faptele bune din lume s-a inmultit rautatea , a prisosit nedreptatea , a lipsit dragoatea , s-a prapadit adevarul din gurile oamenilor , a incetat cuvantul lui Dumnezeu si se obisnuieste osandirea si minciuna . In loc de smerenie , inaltarea , in loc de dragoste , vrajba , in loc de milostivire , nemilostivirea , in loc de dreptate , nedreptatea . S-au inmultit tinerea de minte a raului , pizma si altele asemenea . Toti s-au abatut la rau . Nu este cel ce face bine . Foarte putini sunt cei ce uneltesc faptele cele bune si plac lui Dumnezeu . In zilele acestea se potriveste : ” cel ce mantuieste , mantuiasca-si sufletul sau ! ” Nimeni sa nu astepte ajutor de la altul , ci numai de la Maica Domnului . Cel ce va cadea la dansa cu tot sufletul , il va povatui si cu adevarat se va mantui , pentru ca toate cate le voieste le poate , caci “ Mult pot rugaciunile Maicii spre imblanzirea Stapanului ”……” Doamne ,vezi si asezarea lumii ! Unde este pilda cea buna ? Unde este indemnarea ? Ca de ar fi cineva sa voiasca sa faca binele , il face numai din buna lui vointa , caci duhovnicii si staretii il opresc . Fiecare cele pentru folosul cel trupesc al sau cauta . Pentru aceasta te rog , invata-l sa faca voia Ta ! Povotuieste-l la calea mantuirii ! Chiverniseste-i in pace viata lui ! Fa-l mostenitor imparatiei Tale , caci toate cate le voiesti , le si poti ” . Si iarasi a raspuns Imparatul si a zis : ” Gheorghe , iubitul Meu , vad starea lumii , cuvintele Mele au incetat din gurile oamenilor . In locul cuvantului meu , osandirea . In locul dragostei , uraciune , vrajba si pizma . In loc de dreptate , nedreptate . A pierit adevarul . A lipsit smerenia . A prisosit rautatea , sodomia , curvia , preacurvia . S-a stricat lumea . Aceastea toate le fac nu numai mirenii : barbatii si femeile , ci si preotii si calugarii . Ma patrund la cele dinauntru : a doua oara Ma rastignesc . Si-au spurcat desavarsit chipul calugaresc cel ingeresc . Insa toate le rabd cu nerautate , asteptand indreptarea si pocainta lor . Iar pe acesta n-am incetat a-l povatui pana astazi ca sa faca voia Mea . Nu am incetat a-l striga prin cuvant viu sa faca ceea ce nu-Mi place Mie . Iar el glasul Meu auzindu-l si cunoscand cum ca Eu sunt , dupa cum s-a adeverit de la multi duhovnici si robi ai Mei imbunatatiti , nu M-a ascultat . De multe ori i-am adus aminte de cea dintai petrecere a lui ca sa se intoarca iarasi la aceea , dar el a ramas neindreptat . Deci fara raspuns este inaintea Mea ”

emanuel2007 14.03.2009 16:12:14

PROFETIILE SF. AMBROZIE DE LA OPTINA (1821)
Fiul meu , cunoaste aceasta ca in ultimele zile vremuri grele vor veni ; si asa cum apostolii au zis , datorita slabirii in pietate ( evlavie ) erezii si schisme vor aparea in Biserica ; si asa cum Sf. Parinti au prezis , apoi , pe tronurile ierarhice si in manastiri nu se vor gasi oameni experimentati in viata spirituala motiv pentru care ereziile se vor imprastia peste tot si vor insela pe multi . Dusmanul omului va actiona cu viclenie , si daca va putea va atrage si pe cei alesi la erezie . El nu va incepe prin a contrazice dogmele Sf. Treimi , divinitatea lui Iisus Hristos , ori virtutea Maicii Domnului , dar el va incepe sa distruga invataturile Sf. Parinti , invatand altfel decat Biserica . Viclenia vrajmasului si caile lui vor fi vazute numai de cei mai experimentati in viata spirituala . Ereticii vor lua puterea Bisericii peste tot , si vor alege slujitorii lor , si spiritualitatea va fi neglijata . Dar Domnul nu-si va parasi slujitorii fara protectie . In adevar , sarcina lor reala este de a persecuta pe adevaratii pastori si a insela ; in afara de asta , turma spirituala nu va putea fi capturata de eretici . De aceea , fiul meu , cand vei vedea Biserica batjocorind harul divin al invataturilor Sfintilor Parinti si al ordinii stabilite de Dumnezeu , cunoaste aceasta ca ereticii sunt deja prezenti . Fii deasemenea constient ca pentru un timp , ei poate isi vor ascunde diavolestile lor intentii , sau poate isi vor ascunde lupta impotriva lui Dumnezeu , ca sa poata reusi sa insela si a atrage pe cei neexperimentati . Ei vor persecuta pastorii si slujitorii lui Dumnezeu , pentru ca diavolul care conduce erezia nu poate sta in ordinea divina . Ca lupii imbracati in piele de oaie ei vor putea fi recunoscuti dupa firea lor ingamfata si laudaroasa , iubirea de placeri si de putere . Toti acestia vor fi tradatori , cauzand ura si rautate peste tot , si de aceea Domnul a spus ca pot fi recunoscuti usor dupa faptele lor . Slujitorii lui Dumnezeu sunt iubitori de aproapele , blanzi , smeriti si ascultatori de Biserica , respectand ordinea si traditia ei . In acel timp , calugarii vor indura mari persecutii din partea ereticilor si viata monahala va fi batjocorita . Viata monahala va saraci , numarul calugarilor va scadea . Cei care vor ramane vor indura violenta . Dusmania impotriva vietii monahale care doar va avea aparenta evlaviei , va atrage calugarii de partea lor promitandu-le protectia si bunurile lumesti (confort ) , dar amenintandu-i cu expulzarea ( din Biserica ) pe aceia care nu se vor supune . De la aceste amenintari , slabiciunea inimii va fi foarte chinuitoare . Daca vei trai sa vezi acele timpuri , bucura-te pentru ca atunci luptatorii fara nici o alta virtute vor primi cununi doar pentru ca vor ramane in lupta , conformandu-se cu lumea lui Dumnezeu . “ Oricine va marturisi pentru Mine inaintea oamenilor , Eu voi voi marturisi pentru el inaintea Tatalui Meu ” . Teme-te de Dumnezeu fiul meu , si nu pierde aceste cununi ca sa nu fii aruncat de Hristos in intunericul de dinafara si eterna suferinta . Stai curajos in lupta , si daca este necesar , cu bucurie indura persecutiile si alte necazuri , doar pentru aceea ca Domnul va fi cu tine… si Sfintii Mucenici si toti Sfintii cu bucurie se vor vor uita la lupta ta . Dar , in acele zile , vai de calugarii legati de averi si bogatii si care , de dragul iubirii de confort , vor cadea de acord sa se subjuge ereticilor . Ei isi vor adormi constiinta spunand : ” noi salvam manastirile si Dumnezeu ne va ierta ” . Din nefericire si orbire , ei nu se gandesc deloc ca prin aceste adevarate erezii si eretici diavolul va intra in manastire si nu va mai fi o sfanta manastire ci doar o pereti din care harul se va departa pentru totdeauna . Dar Domnul este mai puternic decat diavolul , si nu-si va abandona slujitorii . Vor fi adevarati crestini pana la sfarsitul lumii , dar ei vor alege locurile singuratice si desertice . Nu te teme de necazuri , dar teme-te de periculoasele erezii , pentru care pleaca harul si ne separa de Hristos , atata timp cat Hristos ne-a poruncit sa consideram pe eretic ca pe un pagan si un vames . Si deci intareste-te pe tine fiul meu in harul lui Iisus Hristos . Cu bucurie grabeste-te sa marturisesti si sa induri suferinta ca un bun soldat al lui Iisus Hristis , caruia i s-a spus : ” Fii luptator pana la moarte si iti voi da cununa vietii ” .

emanuel2007 14.03.2009 16:13:45

VEDENIA A DOUA
Cu putine zile dupa marele dezastru petrecut în Asia Mica în anul 1922, într-o noapte am vazut cum ma aflam împreuna cu altii departe de manastirea mea, pe marginea unei vai, în înaltul cerului fiind un nor întunecos, negru, care tocmai începea putin câte putin sa se destrame. Si de cum s-a luminat, s-a aratat deslusit fiara Apocalipsei, având sapte capete si zece coarne. La început zbura ca un avion, la înaltime, apoi a coborât si s-a apropiat de mine ca la 15 metri. Si am vazut asezati pe capetele si coarnele ei pe multi dintre stapânitorii pamântului: împarati, regi, conducatori, prim-ministri, precum si dintre mai-marii Bisericii: papa, patriarhi, arhierei. Îmbracati toti în vesmintele lor, mai-marii popoarelor cu coroane pe cap si sceptre în mâini, iar mai-marii Bisericii în vesmintele preotesti, cu mitre, cu mantii, cu toate însemnele. M-a cuprins frica si groaza si mâhnit în inima am zis: “Vai si amar de vietuitorii acestei lumi! Câta întristare va sa vina peste oameni, daca stapânitorii lor sunt slujitori si robi ai antihristului!”
(Din cartea “Calator catre cer”, Editura Biserica Ortodoxa, Alexandria, 2002, p. 243)
-in 1922 conducatorii bisericii asa-zise ortodoxe erau deja slujitori ai antihristului
VEDENIA A SASEA

Într-o noapte am vazut ca prin vis cum ma gaseam singur în Constantinopol în Sfânta Biserica Sfânta Sofia. Eram în absida stânga a bisericii; în partea dreapta se gaseau barbati si femei care se tânguiau foarte tristi, plângând. Unul dintre ei a venit spre mine si mi-a zis, plângând: ” Patriarhul si regele s-au culcat si nu s-au mai sculat. Te rugam, intra de-i scoala “. M-am grabit sa intru si l-am vazut pe patriarh îmbracat în vesmintele patriarhale întins si adormit ca un mort. De cum am intrat am strigat cu glas puternic: ” Sculati-va, Preafericite ! Pastoritii sunt întristati, crestinii plâng si jelesc, asteptând sa Va treziti”. Dar deoarece patriarhul a ramas mort, nemiscat, m-am apropiat, am întins mâna si l-am luat de spate încercând sa-l ridic. Cu mult efort, l-am ridicat putin dar era atât de greu încât mi-a cedat sub greutate si, nemaiputând sa-l tin, a cazut iar ca un mort.
Dupa mai putin timp mâna care ma durea si îmi tremura tare si-a revenit si am fugit catre rege. Acesta, la fel, era culcat ca un mort, câtiva metri mai departe de patriarh. Adunându-mi toate puterile mele am încercat sa-l ridic, însa mi-a fost imposibil. Din marea mea încrâncenare si întristare, caci îmi vedeam neputinta de a-i trezi, m-am trezit.
Patriarhul închipuia Biserica, pe care o si reprezinta, iar regele închipuia statul. Si Biserica si statul, împreuna cu mai-marii lor, sunt adormite, în vicleniile vremurilor de astazi, în adâncul somn al indiferentei si trândaviei, Si de nu se vor trezi si ridica, daca clerul si poporul nu se vor destepta spre pocainta, spre lucrarea poruncilor lui Dumnezeu, a virtutilor si a faptelor bune, vor avea de dat raspuns în ziua Judecatii si vor lua pedeapsa.
(Din cartea “Calator catre cer”, Editura Biserica Ortodoxa, Alexandria, 2002, p. 246-247)
Duminica Ortodoxiei, bolnav în pat, m-am rugat si am vazut în noaptea aceea, în locul în care asteptam în biserica, cum iese din sfântul altar un magarus împodobit care a sezut între sfintele usi împaratesti. M-am mâhnit mult, cum a putut sa iasa din Biserica Ortodoxa un magarus; sa scoata Biserica Ortodoxa astfel de clerici ! Apoi, mi-am zis ca ceva rau se va întâmpla în Biserica. Acestia nu sunt Biserica lui Dumnezeu, ci a lui satan. Biserica lui Dumnezeu naste fii si copii ai lui Dumnezeu, pe când biserica lui satana naste copii ai satanei.

emanuel2007 14.03.2009 16:14:57

Lavrentie al Cernigovului
„Vine timpul, și nu e departe - proorocește - când foarte multe biserici și mănăstiri se vor deschide în slujba Domnului, se vor repara, le vor reface nu numai pe dinăuntru, ci și pe dinafară. Vor auri și acoperișurile bisericilor cât și ale clopotnițelor, dar preoțimea nu va lucra la sufletul credinciosului ci numai la cărămizile lui Faraon. Preotul nu va mai face misiune. Când se vor termina lucrările nu se vor putea bucura de slujbe duhovnicești în ele că va veni vremea împărăției lui Antihrist și el va fi pus împărat”.
Toți credincioșii trebuie să înțeleagă că în viitor Biserica nu va mai fi ceea ce a fost în vremurile de odinioară și nici ceea ce ni se pare că este ea astăzi. Liturghiile vor continua să fie ținute și bisericile vor fi pline de oameni, dar adevărata Biserică nu va mai avea nici o legătură cu acele biserici ce astăzi aparțin ortodoxiei oficiale, legiferată și promovată de organele de stat, și nici cu acei clerici ce și-au vândut credința. Biserica va rămâne acolo unde este adevărul și va deveni din ce în ce mai greu de descoperit în anarhia duhovnicească ce ni se pregătește. Ceea ce astăzi gândim, cunoaștem și credem despre biserică, preot și liturghie, în viitor vor fi așa de schimbate încât vor deveni simplă figurație, ecumenistă parodie. Și proorocia de mai sus continuă: „Luați aminte la toate cele ce vă spun căci totul se pregătește cu mare viclenie. Toate bisericile și toate mănăstirile vor fi într-o bunăstare imensă, pline de bogății ca niciodată, dar să nu mergeți în ele. Antihrist va fi întronat ca împărat în marea biserică din Ierusalim cu participarea clerului și a patriarhului. Bisericile vor fi deschise, dar creștinul ortodox trăitor nu va putea intra în ele ca să se roage, căci în ele nu se va mai aduce jertfa fără de sânge a lui Iisus Hristos. În ele va fi toată adunarea satanică.”

emanuel2007 14.03.2009 16:15:40

deci sfantul lavrentie arata clar ca bis ortodoxa se va desparti in doua : o parte care va continua sa slujeasca Domnului si alta care va sluji antihristului , mult mai numeroasa , din care vor face parte si majoritatea episcopilor ... in aceatsa a doaua parte jertfa fara de sanga va inceta chiar daca liturghia se va face in continuare de forma : harul se va lua de la aceasta asa zisa bis ortodoxa ... asta inseamna ca se va intampla iarasi ceea ce s-a mai intamplat odata in istoria crestinismului : schisma : prim mare schisma a fost in 1054 iar a doua va fi pe vremea antihristului , adica in curand ...

la fel si

sfantul Ioan Maximovici:

El {Antihristul} va crea conditii de viata Bisericii, ii va ingadui sa slujeasca, va promite ca va construi biserici splendide, cu conditia recunoasterii lui ca "fiinta suprema" si ca lumea sa i se inchine. (...) va fi o apostazie generala si, pe deasupra, multi episcopi vor trada credinta, iar ca justificare, vor arata spre starea stralucita a Bisericii. Cautarea compromisului va fi atitudinea caracteristica a oamenilor. Fermitatea marturisirii va disparea. Oamenii vor cauta cu asiduitate sa-si motiveze caderea, iar raul, ca o moleseala maligna, va sustine aceasta stare generala. oamenii vor avea obisnuinta lepadarii de dreptate, a dulcetii compromisului si a pacatului.

Ora este GMT +3. Ora este acum 14:46:56.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.