Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Atitudinea fata de homosexuali (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5805)

mihaila_alin 22.05.2011 22:57:41

Citat:

În prealabil postat de Radianta (Post 363012)
lumea ar fi mult mai perceptiva la comentariile dumneavoastra daca nu ati folosi amenintari

dragalase te rog sa ma ierti daca atentionarea, comentariilor mele te face sa crezi ca esti amenintata si nu iubita.eu doar ti-am spus ce zice scriptura nu am amenintat pe nimeni.sa fi iubita micuta, frumoasa,si dragalase ce esti ca nu amenint si nu urasc pe nimeni doar pe ala urit ce isi baga coada pe aici si incurca treburile.hai noapte buna.

Domnul sa te Binecuvinteze.Amin.

I.Calin 22.05.2011 23:11:30

Live and let live

but...

nebunii trăiesc liniștiți, asistați și tolerați, dar dacă ar fi să-și aleagă ei înșiși leaderii din Consiliul de Administrație al vreunui spital de psihiatrie ar fi OK?

antoniap 23.05.2011 06:09:01

Citat:

În prealabil postat de Lilith23 (Post 362934)
Da, poate sunteți datori să urâți păcatul! Dar nu și păcătoșii. E o mare diferență. Pentru că absolut niciunul din voi, nu e lipsit de păcat și dacă e să luăm lucrurile așa, atunci toți ar trebui să vă urâți între voi? Uite imperfecțiunea religiei voastre. O religie perfectă nu conține cuvântul "ură", în niciun context. Oare isus al vostru a urât pe cineva? Nu a ajutat el deopotrivă vameșii, femeile ce preacurveau și credincioșii, cei care credeau în el? Nu a propovăduit el iertarea și iubirea față de semeni?
Nu poți să înțelegi homosexualitatea? Nu poți să îi îndrepți? (Deși mă îndoiesc sincer că ai încercat cu adevărat). Atunci lasă-i în pace. Își vor primi pedeapsa cuvenită, la timpul cuvenit. Așa cum îi spuneam și dlui Mihăilă, hai să ne uităm în curtea noastră. Am avea destule păcate pentru care să cerem iertare. Tu, ca păcătos (și repet, TOȚI suntem păcătoși, deci nu o lua ca pe o insultă) nu ai dreptul să judeci și să condamni alți păcătoși. Tu trebuie să te rogi pentru mântuirea ta, să îți "rezervi" ție locul în cer. Când te vei simți fără de păcat, vei putea purcede întru mântuirea celorlalți. Dar asta nu se va întâmpla. ;)

Cred ca ai observat ca eu am vorbit despre acest pacat, nu despre pacatosi... Am vorbit despre un pacat pe care unii vor sa-l considere ,,mai alb'' decat este in realitate si chiar sa-i gaseasca o cale de intrare pana si in biserica, daca se poate. Nu am vorbit in calitate de nepacatoasa, ci in calitate de om care isi da cu parerea pur si simplu. Ma aflu pe un forum ortodox, deci mi-am exprimat un punct de vedere ortodox in legatura cu acest pacat. Am chiar obligatia morala sa o fac, caci ,,a tacea si mortii stiu'', iar tacerea vinovata, adica nemarturisirea adevarului poate sa fie considerata un pacat. Despre pacatele mele discut cu duhovnicul meu.

Lilith23 23.05.2011 08:26:28

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 363070)
si chiar sa-i gaseasca o cale de intrare pana si in biserica, daca se poate.

Te rog nu o lua ca pe o insultă sau ca pe o ironie, dar poți, te rog să îmi scrii sau să mă trimiți la pasajul din biblie care interzice intrarea în biserică a cuiva, sub anumite condiții? Studiasem Biblia acu' ceva timp, dar nu îmi amintesc un astfel de amănunt. Poate e puțin off-topic, pentru că, sincer, nu mă interesează în mod deosebit soarta homosexualilor în raport cu biserica, ca instituție. E doar așa, pentru curiozitatea mea personală. Dacă nu ți-e cu supărare.

heaven 23.05.2011 08:53:08

@Lilith

Parerea mea este ca daca vrei cu adevarat sa intelegi si sa te apropii de crestinism,aceasta o vei face intelegand viata,sensul,misiunea si rolul pe care Iisus le-a reprezentat aici pe Pamant.
In rest,trebuie sa intelegi ca oamenii sunt de multe ori guvernati de teama,de orgolii,ca o practica religioasa nu semnifica musai si spiritualitate.
Desigur,uneori avem nevoie de informatii,de ghizi,insa experienta spirituala este unica pentru fiecare dintre noi,personala,este ceva ce se traieste la nivel de spirit,iar spiritul stie sa filtreze autenticul de fals.Da-i voie lui sa fie principalul tau ghid in aceasta calatorie interioara...
Fiecare are drumul sau aici,iar ceea ce doresti sa intelegi nu tine de domeniul rationalului,mintea galagioasa si neastamparata,hatisul gandurilor sunt de cele mai multe ori bariere in a ne lasa sa manifestam si sa percepem lumea si altfel,sa putem capata acea deschidere pe care ne-o dorim,sa ne dam voie sa traim si sa simtim cu adevarat,sa evoluam ca fiinte de lumina ce am fost creati.
Este o vorba care mie imi place mult :"Stop existing and start living!"
As putea adauga si: "Stop thinking (so much) and start feeling!" :)

mihaila_alin 23.05.2011 10:44:54

cu toata dragostea pt.lilit.

daca avatarul este chear chipul tau esti o femeie frumoasa caruia nu ii sta bine sa nu aiba si un suflet pe masura, iar faptul ca il ti pe Dumnezeu la usa inimi tale,tot bate si nu ii deschizi, ca-sa cinati impreuna cina tainica datatoare de viata,poate este o chestiune de timp.te rog nu irosii timpul degeaba viata-i scurta si plina de primejdii.deschide usa inimi tale larg si primeste-l pe Hristos Domnul, si viata iti vei traii in deplinatate.

Lilith23 23.05.2011 13:26:41

Citat:

În prealabil postat de mihaila_alin (Post 363115)
daca avatarul este chear chipul tau esti o femeie frumoasa caruia nu ii sta bine sa nu aiba si un suflet pe masura, iar faptul ca il ti pe Dumnezeu la usa inimi tale,tot bate si nu ii deschizi, ca-sa cinati impreuna cina tainica datatoare de viata,poate este o chestiune de timp.te rog nu irosii timpul degeaba viata-i scurta si plina de primejdii.deschide usa inimi tale larg si primeste-l pe Hristos Domnul, si viata iti vei traii in deplinatate.

Dle Mihaila, vei fi, poate, surprins de ceea ce am sa spun, insa nu il tin pe dumnezeu la usa, niciodata nu l'am tinut. Si te rog nu imi spune ca sunt frumoasa, nu ma consider asa si nici nu ma vreau sa stiu cum ma vad altii. E mult prea usor sa aluneci spre vanitate daca lumea iti spune ca esti frumos/destept/minunat etc.

antoniap 23.05.2011 16:16:33

Citat:

În prealabil postat de Lilith23 (Post 363078)
Te rog nu o lua ca pe o insultă sau ca pe o ironie, dar poți, te rog să îmi scrii sau să mă trimiți la pasajul din biblie care interzice intrarea în biserică a cuiva, sub anumite condiții? Studiasem Biblia acu' ceva timp, dar nu îmi amintesc un astfel de amănunt. Poate e puțin off-topic, pentru că, sincer, nu mă interesează în mod deosebit soarta homosexualilor în raport cu biserica, ca instituție. E doar așa, pentru curiozitatea mea personală. Dacă nu ți-e cu supărare.

In frantura de fraza urmatoare,
,,si chiar sa-i gaseasca o cale de intrare pana si in biserica, daca se poate.'', cuvantul ,,intrare'' are sens figurat.

Anormalitatea (homosexualitatea) daca ar fi recunoscuta ca normalitate, ar insemna sa beneficieze de servicii religioase corespunzatoare. Dar atunci in ce s-ar transforma Biserica lui Hristos? Nu, fratilor, nu e de joaca. Pai, maine-poimaine ne trezim ca-i obliga pe preotii nostri sa-i mai si cunune religios pe homosexuali!

Uraciunea pustiirii sa stea la locul ei si sa nu vina in bisericile noastre. Iar noi sa avem trezvie, caci vom da raspuns pentru fiecare sminteala pe care o semanam sau o acceptam.

Lilith23 23.05.2011 17:37:02

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 363213)
In frantura de fraza urmatoare,
,,si chiar sa-i gaseasca o cale de intrare pana si in biserica, daca se poate.'', cuvantul ,,intrare'' are sens figurat.

Anormalitatea (homosexualitatea) daca ar fi recunoscuta ca normalitate, ar insemna sa beneficieze de servicii religioase corespunzatoare. Dar atunci in ce s-ar transforma Biserica lui Hristos? Nu, fratilor, nu e de joaca. Pai, maine-poimaine ne trezim ca-i obliga pe preotii nostri sa-i mai si cunune religios pe homosexuali!

Uraciunea pustiirii sa stea la locul ei si sa nu vina in bisericile noastre. Iar noi sa avem trezvie, caci vom da raspuns pentru fiecare sminteala pe care o semanam sau o acceptam.

Draga mea Antonia, părerea mea e că lupta împotriva "anormalității" e una zadarnică și pierdută, din start. În primul rând, normalitatea e ceva foarte relativ. Câte capete, atâtea păreri. În al doilea rând, o societate perfectă nu va exista niciodată. Pentru că și perfecțiunea e un termen la fel de relativ ca normalitatea.

AlinB 23.05.2011 18:10:20

Citat:

În prealabil postat de Lilith23 (Post 363230)
Draga mea Antonia, părerea mea e că lupta împotriva "anormalității" e una zadarnică și pierdută, din start. În primul rând, normalitatea e ceva foarte relativ. Câte capete, atâtea păreri. În al doilea rând, o societate perfectă nu va exista niciodată. Pentru că și perfecțiunea e un termen la fel de relativ ca normalitatea.

Pentru un crestin normalitatea nu este relativa.
Pentru toti restul, da si pentru ca nu sunt crestini nu vor intelege si vor accepta niciodata altceva in afara de un sistem de valori relativ.

AlinB 23.05.2011 18:16:34

Citat:

În prealabil postat de Lilith23 (Post 363031)
Deci tatăl tău a fost ateu și a făcut și rău și bine. Dar oare nu așa fac și creștinii? Fac rău, fac și bine. Ca tot omul. Deci unde e diferența? Cu ce e creștinul mai presus?

Buna intrebare.

Ca sa vorbesc pe intelesul tau, moralitatea unui crestin se judeca dupa un sistem de valori absolut pe cand a unui ateu dupa unul relativ.

Ca sa-ti raspund putin peste, un ateu poate fi cel mult moral si asta dupa o moralitatea inteleasa ca un sistem de valori relativ, un crestin are potentialul de a deveni sfant.
Sigur, n-ai de unde sa stii ce inseamna sfant, sfintenie, etc.

konijiro 23.05.2011 18:26:15

Citat:

Ca sa-ti raspund putin peste, un ateu poate fi cel mult moral si asta dupa o moralitatea inteleasa ca un sistem de valori relativ, un crestin are potentialul de a deveni sfant.
Sa inteleg ca Stefan cel Mare a fost un model de moralitate crestina?

Ce e mai nostim e ca si moralitatea crestina e la fel de relativa, doar ca nu vreti sa recunoasteti asta.

Yasmina 23.05.2011 18:32:55

Citat:

În prealabil postat de konijiro (Post 363241)

Ce e mai nostim e ca si moralitatea crestina e la fel de relativa, doar ca nu vreti sa recunoasteti asta.

Cum este relativa cand este data de niste norme clare?

Dumitru73 23.05.2011 18:39:25

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 363245)

care sunt aceste norme?!

konijiro 23.05.2011 18:40:37

Citat:

Da. Uite aici niste norme de moralitate crestina, si zi-mi cate din ele se aplica in ziua de azi. Si dupa aia explica-mi cum e cu moralitatea crestina, care nu se schimba. In veci.

Deci, conform cartii voastre sfinte, iata cateva actiuni care nu numai au un inalt caracter moral, dar mai sunt si aprobate direct de zeul vostru:

Citat:

- pedepsirea unor oameni care nu au aveau idee ce e bine și ce e rău
- pedepsirea copiilor pentru păcatele părinților
- renegarea copiilor care au mâncat un măr, în ciuda poruncii de-a nu mânca
- extincția întregii specii umane și a tuturor speciilor de animale prin înecare
- genocid
- instigarea la uciderea propriului copil
- discriminare sexuală
- crimă
- epurare etnică
- pedepsirea unui nevinovat pentru greșelile vinovaților
- furt
- viol
- viol în masă
- sclavagism
- sclavagism sexual
- misoginism extrem
- interdicția libertății de gândire, conștiință și religie
- pedeapsă infinită pentru greșeli finite
- tortura eternă a oamenilor sceptici și a celor cu spirit critic
- uciderea cu pietre a copiilor care încalcă porunca Sabatului
- uciderea copilului ca pedeapsă pentru vina părintelui
- moarte pentru adulter
- moarte pentru blasfemie
- moarte pentru necredincioși
- moarte pentru cei care au alte religii
- moarte pentru homosexuali
- moarte pentru vrăjitoare
- moarte pentru falși profeți
- moarte pentru copiii neascultători
- moarte pentru copiii care fac haz de chelia profeților
- discriminarea oamenilor handicapați
- blestemarea propriului copil cu blestemul de-a fi sclavul celorlalți deoarece te-a văzut beat
- lovirea unui întreg popor cu plăgi și uciderea armatei și a tuturor întâi născuților din cauza deciziei conducătorului, căruia în prealabil i-a fost restrasă capacitatea de-a lua decizii
- condamnarea victimei unui viol să se mărite cu infractorul care a violat-o
- sacrificiul uman
- instigarea la sacrificiu uman
- instigarea la epurare etnică și viol în masă
- incest
- oferirea spre viol a popriilor fiice
- uciderea femeilor însărcinate
- violul femeilor captive
- mutilare genitală
- moarte pentru cei care nu ascultă de preoți
- moarte pentru victima unui viol
- moarte pentru prezicători și ghicitori
- moarte pentru lovirea unui părinte
- moarte pentru blestemarea unui părinte

Lilith23 23.05.2011 18:42:32

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 363245)

Religia e sentiment. Cum poate un sentiment să fie dat de norme clare?

AlinB 23.05.2011 19:00:08

Citat:

În prealabil postat de Lilith23 (Post 363250)

E ceva mai mult decat atat.
Este o alegere, in primul rand.

AlinB 23.05.2011 19:00:40

Citat:

În prealabil postat de konijiro (Post 363249)
Da. Uite aici niste norme de moralitate crestina, si zi-mi cate din ele se aplica in ziua de azi. Si dupa aia explica-mi cum e cu moralitatea crestina, care nu se schimba. In veci.

Deci, conform cartii voastre sfinte, iata cateva actiuni care nu numai au un inalt caracter moral, dar mai sunt si aprobate direct de zeul vostru:

Dada, masina de brainwashing ateist functioneaza la cote maxime :)

Citat:

În prealabil postat de konijiro (Post 363241)

Nostim e ceva fain si amuzant, dar tragic nu este, si tragic este este ca desi nu cunosti o iota despre moralitatea crestina, emiti aberatii cu pretentii de judecati de valoare in directia asta.

Yasmina 23.05.2011 19:04:29

Citat:

În prealabil postat de konijiro (Post 363249)

Eu stiu ca nu se aplica de aceea procentajul acela este defect :)

Lilith23 23.05.2011 19:04:48

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 363259)
E ceva mai mult decat atat.
Este o alegere, in primul rand.

Da, dar nu poți să alegi dacă nu simți că religia pe care ai ales-o ți-e aproape de suflet și că îți oferă acea pace interioară la care râvnești.

Yasmina 23.05.2011 19:11:51

Citat:

În prealabil postat de Lilith23 (Post 363250)

Religia sentiment?Este mai mult o alegere a constiintei de aderare la unul din conceptele binare primordiale BUN-RAU.

AlinB 23.05.2011 19:15:47

Citat:

În prealabil postat de Lilith23 (Post 363265)
Da, dar nu poți să alegi dacă nu simți că religia pe care ai ales-o ți-e aproape de suflet și că îți oferă acea pace interioară la care râvnești.

Alegerea este undeva mai pe la inceput.
Si nu consta neaparat in religie.
Inseamna sa optezi pentru anumite valori care se regasec in multe religii si cu atat mai mult in Adevarul revelat.
Si sa optezi pentru ele nu inseamna sa te consideri aprioric in posesia lor iar pe cei din jur sa-i condamni ca nu le au.
Inseamna sa le practici cu ardoare si perseverenta si sa le adaugi altele noi.

Iar partea asta cu "aproape de suflet" si "pacea interioara" este undeva mai incolo..

I.Calin 23.05.2011 19:22:19

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 363269)
Religia sentiment?Este mai mult o alegere a constiintei de aderare la unul din conceptele binare primordiale BUN-RAU.

Conceptele primordiale binare BUN - RĂU ne trimit la alte concepte primordiale binare YIN - YANG, adică nici o legătură cu creștinismul. Binele este, există ca stare a ființei primordiale, răul = absența binelui. Nu există antagonism primordial bine - rău în creștinism, acesta a devenit ontologic deplin prin ALEGERE! A lui Lucifer și cândva, deja, "trecut temporal", a noastră!

Yasmina 23.05.2011 19:28:00

Citat:

În prealabil postat de I.Calin (Post 363273)
Conceptele primordiale binare BUN - RĂU ne trimit la alte concepte primordiale binare YIN - YANG, adică nici o legătură cu creștinismul. Binele este, există ca stare a ființei primordiale, răul = absența binelui. Nu există antagonism primordial bine - rău în creștinism, acesta a devenit ontologic deplin prin ALEGERE! A lui Lucifer și cândva, deja, "trecut temporal", a noastră!

Nu BUN-RAU ci BUN/RAU(ori,sau)
in alte cuvinte,atragerea spre unul dintre poli...

konijiro 23.05.2011 19:38:19

Citat:

Eu stiu ca nu se aplica de aceea procentajul acela este defect :)
OK. Te intreb altfel, ca vad ca te ascunzi:

Cate din chestiile din lista aia, considerate morale in trecut, sunt macar
legale in ziua de azi? Si dupa aia mai vorbim despre moralitate care nu se schimba.

Citat:

Dada, masina de brainwashing ateist functioneaza la cote maxime :)
Sunt prezente chestiile alea in VT sau nu? Sau si VT e scris de atei undercover?

Pai, avem doua variante:

1. Ori sunt acte imorale din start, si atunci insusi zeul vostru e imoral.
2. Ori sunt acte morale la ora la care a fost scrisa Biblia, iar acum nu numai ca sunt imorale, dar mai sunt si ilegale. Ceea ce inseamna ca sfanta moralitate crestina e cat se poate de relativa, si evolueaza odata cu vremurile.

Citat:

tragic este este ca desi nu cunosti o iota despre moralitatea crestina, emiti aberatii cu pretentii de judecati de valoare in directia asta.
Atunci lumineaza-ma tu. Ce nu am inteles? Mai ales referitor la lista de mai sus.

Yasmina 23.05.2011 20:20:54

Citat:

În prealabil postat de konijiro (Post 363278)
OK. Te intreb altfel, ca vad ca te ascunzi:

Cate din chestiile din lista aia, considerate morale in trecut, sunt macar
legale in ziua de azi? Si dupa aia mai vorbim despre moralitate care nu se schimba.

Nu ma ascund neaparat...ci nu am pregatirea teoretica necesara sa acopar acele subiecte!
Satisfacut?

konijiro 23.05.2011 20:28:06

Citat:

Nu ma ascund neaparat...ci nu am pregatirea teoretica necesara sa acopar acele subiecte!
Adica iti trebuie pregatire speciala ca sa imi spui daca acte ca cele de mai jos sunt sau nu morale? Sau legale?

Cateva exemple din lista aia:

- genocid
- viol
- viol în masă

Si daca nu ai aceasta pregatire (oricat de incredibil ar suna), atunci pe ce pregatire te bazezi cand spui ca morala crestina e absoluta?

antoniap 23.05.2011 22:13:24

Acatistul Sfintei Maria Egipteanca

Acatistul Sfantului Gherasim Kefalonitul, Izgonitorul demonilor

http://thumbs.ziare.com/O-biserica-d...adolescent.jpgO biserica din SUA scoate "demonii homosexualitatii" dintr-un adolescent

AlinB 24.05.2011 00:03:55

Asta e la misto sau care e ideea?

antoniap 24.05.2011 06:29:15

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 363363)
Asta e la misto sau care e ideea?

Eu am gasit articolul si l-am postat pur si simplu, fara sa ma intreb cu ce intentie a fost scris. In general, suntem tentati sa-i imitam pe americani. De ce nu s-ar face si la noi niste slujbe de exorcizare speciale in perioada in care au loc parade ale homosexualilor?

Ideea este, asadar, ca si in bisericile noastre sa se savarseasca mai des Taina Sfantului Maslu pentru ca oamenii sa fie ajutati la timp sa lupte cu duhurile rele de orice fel.

antoniap 24.05.2011 06:42:34

Citat:

În prealabil postat de konijiro (Post 363290)
Adica iti trebuie pregatire speciala ca sa imi spui daca acte ca cele de mai jos sunt sau nu morale? Sau legale?

Cateva exemple din lista aia:

- genocid
- viol
- viol în masă

Si daca nu ai aceasta pregatire (oricat de incredibil ar suna), atunci pe ce pregatire te bazezi cand spui ca morala crestina e absoluta?

Morala crestin-ortodoxa nu presupune nici genocid, nici viol si nici ucideri. De unde le-ai scos pe acestea? Nu da cu piciorul in tepusa, caci te ranesti singur!

Stau si ma minunez cum de ai indrazneala de a veni cu astfel de idei pe un forum crestin-ortodox si cum de ti se permite sa ti le expui.

Fa-ti un blog special in care sa preamaresti toate patimile, daca ai chef, dar nu mai veni sa preamaresti homosexualitatea, caci miroase a fecale deja! Si, mai ales, nu denigra ceea ce nu cunosti si nici nu stii cat valoreaza: Ortodoxia. Chiar si aurul are valoare numai pentru cine stie sa-l pretuiasca.

cocacoc 24.05.2011 07:41:01

Acele idei (cel putin primele 3) reprezinta actiunile personajului supranatural numit Dumnezeu din Vechiul Testament. Asadar cred ca forumul ortodox este un loc potrivit pentru expunerea lor.

antoniap 24.05.2011 08:18:14

Citat:

În prealabil postat de cocacoc (Post 363381)
Acele idei (cel putin primele 3) reprezinta actiunile personajului supranatural numit Dumnezeu din Vechiul Testament. Asadar cred ca forumul ortodox este un loc potrivit pentru expunerea lor.

Te inseli.Ortodocsii se conduc in special dupa Noul Testament, unde poruncile evanghelice sunt extrem de clare. Nu poti sa-l iubesti pe Dumnezeu si in acelasi timp sa-I dai palme prin terfelirea invataturilor Sale. In calitate de ortodoxa, nu pot asista pasiva la rastignirea Mantuitorului meu prin blasfemii inimaginabile. Cauta-ti un alt loc unde sa faci apologia pacatului.

Radianta 24.05.2011 10:24:09

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 363239)
Buna intrebare.

Ca sa vorbesc pe intelesul tau, moralitatea unui crestin se judeca dupa un sistem de valori absolut pe cand a unui ateu dupa unul relativ.

Se numeste cultul mortilor, este una din cele mai vechi practici religioase.

Radianta 24.05.2011 10:29:29

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 363377)
Si, mai ales, nu denigra ceea ce nu cunosti si nici nu stii cat valoreaza: Ortodoxia. Chiar si aurul are valoare numai pentru cine stie sa-l pretuiasca.

De unde stii tu ca nu cunoste ortodoxia? Din cate vad eu o cunoaste mai bine ca tine. Tu nu esti in stare sa-ti sustii argumentele decat cu afirmatii ca cele de mai sus ("nu stii, nu cunosti").

Lilith23 24.05.2011 10:43:21

intrebare

Am o întrebare pentru credincioșii de aici: imaginați-vă că în locul Mariei Magdalena, la scena cu aruncatul pietrelor, era un homosexual. Ce ar fi spus Isus?

timeea89 24.05.2011 12:20:53

Buna ziua tuturor!
Exista o carte care ar putea raspunde la acest post : "In cautarea aproapelui pierdut" de parintele Savatie Bastovoi. O gasiti pe internet la adresa:
http://www.scribd.com/doc/15562864/S...apelui-Pierdut

Dar formatul e dificil de citit. Poate gasiti alte variante ale aceluiasi document. Un rezumat se poate citi aici: http://www.scribd.com/doc/940265/in-...apelui-pierdut . Nu am apucat sa-l citesc, sper sa fie fidel cartii totusi.

Doamne ajuta!

konijiro 24.05.2011 14:10:12

Citat:

Morala crestin-ortodoxa nu presupune nici genocid, nici viol si nici ucideri. De unde le-ai scos pe acestea? Nu da cu piciorul in tepusa, caci te ranesti singur!
Sunt acte infaptuite de Dumnezeu in Vechiul Testament, sau nu? Accepta Biserica Vechiul Testament ca parte din Biblie, sau nu?

Booon, dupa cum am zis, avem doua variante:

1. Ori alea sunt acte imorale, deci Dumnezeu e imoral
2. Ori erau acte morale la ora aia, dar nu mai sunt acum. Ceea ce arata ca vestita morala crestina e la fel de relativa ca orice alta morala.

Citat:

Fa-ti un blog special in care sa preamaresti toate patimile, daca ai chef, dar nu mai veni sa preamaresti homosexualitatea, caci miroase a fecale deja!
Nu promoveaza nimeni homosexualitatea, relaxeaza-te. Nu e un curent in moda, la care sa ii poti face reclama. E vorba de toleranta. Stiu ca nu e un concept care merge bine cu religia voastra iubitoare, dar o sa trebuiasca sa va obisnuiti.

Citat:

Te inseli.Ortodocsii se conduc in special dupa Noul Testament, unde poruncile evanghelice sunt extrem de clare.
OK, si de ce e asta? Cumva pentru ca moralitatea prezentata in Vechiul Testament e inacceptabila in prezent? Si atunci cum puteti vorbi de o moralitate absoluta, care nu se schimba?

Citat:

Nu poti sa-l iubesti pe Dumnezeu si in acelasi timp sa-I dai palme prin terfelirea invataturilor Sale.
Iubirea presupune cunoastere, altfel nu e iubire. Si nu am ales eu ca Vechiul Testament, cea mai sangeroasa carte din istorie (sau printre cele mai sangeroase, oricum) sa faca parte din invatatura crestina.

Citat:

In calitate de ortodoxa, nu pot asista pasiva la rastignirea Mantuitorului meu prin blasfemii inimaginabile.
Adica daca aduc citate din Biblie blasfemiez? Nu esti cam confuza?

Citat:

Repet, ca vad ca ti-a scapat:

Stefan cel Mare e un model de urmat cand e vorba de moralitate?

Scotland The Brave 24.05.2011 14:36:19

Citat:

În prealabil postat de Lilith23 (Post 363425)
Am o întrebare pentru credincioșii de aici: imaginați-vă că în locul Mariei Magdalena, la scena cu aruncatul pietrelor, era un homosexual. Ce ar fi spus Isus?

In Evanghelia dupa Ioan,in capitolul 8,este o scena interesanta,in care o femeie prinsa in preacurvie este adusa in fata Mantuitorului de catre carturari si farisei.Este probabil si singura scena din Biblie in care Hristos scrie ceva,chiar daca vorbim de faptul ca scria cu degetul pe pamint.La insistentele viclene ale acuzatorilor,ce se bazau pe prevederile Legii,Hristos raspunde cu o intrebare ce contesta insasi intentia celor care o adusesera.

Demersul era intemeiat pe Lege dar intentia era vicleana si nu dreapta,si in acest mod chiar acuzatorii incalcau litera Legii.Ei nu erau acolo dintr-o dorinta de a remedia un pacat,sau de a-l starpi conform Legii,ci scopul lor era: ,,Spuneau lucrul acesta ca sa-L ispiteasca si sa-L poata invinui".O pretentie ce vizeaza moralitatea spirituala nu se poate intemeia pe un demers imoral si viclean.

Hristos o intreaba apoi pe femeie unde ii sunt acuzatorii.Femeia raspunde ca nu o mai acuza nimeni.Hristos nu o iarta,mare atentie,ci spune ca in aceste circumstante,ale judecarii situatiei dupa standardele Legii( ,,In Legea voastra este scris ca marturia a doi oameni este adevarata"), nici EL nu o condamna dar ii spune sa nu mai pacatuiasca.EL ii atrage atentia ca tehnic nu putea fi condamnata in acel moment dar traia in pacat si trebuia sa nu o mai faca.Acesta abordare este absolut logica in acel context pentru ca Hristos si tot EL si explica de ce: "ca oricine traieste in pacat este rob al pacatului."

Hristos i-a aratat ca in conformitate cu Legea nu erau tehnic indeplinite conditiile sa fie executata dar ea traia in pacat,era o roaba a pacatului si trebuia sa renunte la el.I-a dat drumul sa fie libera dar libertatea ei inseamna ruperea de pacat pentru ca Cel ce ii spusese asta era "Eu sunt Lumina lumii; cine Ma urmeaza pe Mine nu va umbla in intuneric, ci va avea lumina vietii."

Hristos nu era acolo sa o judece,rolul sau era ,,Căci n-a trimis Dumnezeu pe Fiul Său în lume ca să judece lumea, ci ca să se mântuiască, prin El, lumea.".El i-a aratat ce ar fi prevazut Legea,ce trebuie sa faca si de ce.Daca urma sfatul atunci urma sa capete si iertarea.Asadar eu cred ca daca ar fi fost acolo un homosexual la fel i-ar fi spus atunci,in acele momente: ,,Du-te, si sa nu mai pacatuiesti."

I.Calin 31.05.2011 19:10:14

Citat:

În prealabil postat de Lilith23 (Post 363425)

Nu știu ce ar fi spus. Dacă cum ar suna: "iertate-ți sunt păcatele, dar nu mai păcătui"? Sau cum s-ar fi auzit: "să ridice piatra cel care nu a păcătuit niciodată fiindcă acesta, aruncându-se înainte, s-a căit"? Dar vrea să se arunce înainte, pe jos, în colb, cerând mila Mântuitorului, homosexualul? Mă îndoiesc... Acesta (impersonal și exceptabil) cred că dorește să-l convingă pe însuși Dumnezeu de "naturalețea" și "adenecitatea" opțiunii lui!

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:01:51.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.