Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Stiri, actualitati, anunturi (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=504)
-   -   propunere (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5951)

cristiboss56 25.04.2009 20:32:40

Citat:

În prealabil postat de Trandafir_Alb (Post 130950)
Nu a deranjat raspunsul tau, cel putin nu pe mine, daca ma deranja, altfel aratau replicile mele

Replica a venit din munții Vrancei , o replică de aproape 3, 5 grade. Asta , așa pentru a vă descreții frunțile. Doamne ajută! +
:6:

Trandafir_Alb 25.04.2009 20:40:46

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 130953)
Replica a venit din munții Vrancei , o replică de aproape 3, 5 grade. Asta , așa pentru a vă descreții frunțile. Doamne ajută! +

...iar replica de pe forum a venit din muntii Banatului. Manca-te-ar primavara ! :-)

cristiboss56 25.04.2009 20:45:04

Citat:

În prealabil postat de Trandafir_Alb (Post 130956)
...iar replica de pe forum a venit din muntii Banatului. Manca-te-ar primavara ! :-)

Super urare ! Mulțumesc mult.

Trandafir_Alb 25.04.2009 21:15:18

Sar'mana !

veilur 25.04.2009 21:23:16

Citat:

În prealabil postat de Trandafir_Alb (Post 130872)
[...]Nu suntem nici macar doi de pe acest forum care sa fie in acelasi loc cand ne rugam ca sa poti spune ca facem vreun ritual...[...]

Nu, stai linistita, nu sunt chiar atat de retard incat sa banuiesc ca va intilneati pe undeva sa faceti faze din astea :21:, am inteles din prima ce ai vrut sa spui cu verbu "vedem". Asta a fost buna ca m-a plesnit rasu...

sofiaiuga 25.04.2009 21:25:42

poate ca e prea pretentiosa aceasta rugacine ,eu NU AM DEZLEGARE SA O FOLOSESC CA SI UN MONAH,adica in felulcum ziceti voi ar sa o zicem ca monahii.!!
Mai bine este a se citi IMUL ACATIST AL MAICII DOMNULUI DE LA RARAU ,caci MAICA DOMULUIare multe acatiste ,dar un singur imn!

ab123floare 25.04.2009 21:30:12

Doamne Ajută bine v-am găsit

Trandafir_Alb 25.04.2009 21:36:52

Citat:

În prealabil postat de veilur (Post 130974)
Nu, stai linistita, nu sunt chiar atat de retard incat sa banuiesc ca va intilneati pe undeva sa faceti faze din astea :21:, am inteles din prima ce ai vrut sa spui cu verbu "vedem". Asta a fost buna ca m-a plesnit rasu...

VEILUR spunea asa: "Parerea mea este ca imi suna a secta treaba asta puncte, puncte" si Trandafir_Alb raspundea: "Nu suntem nici macar doi de pe acest forum care sa fie in acelasi loc cand ne rugam ca sa poti spune ca facem vreun ritual." specific sectelor.
Chiar imi pare bine ca te fac sa zambesti, pe cuvant!

Anca-Miha 25.04.2009 21:43:39

Citat:

În prealabil postat de veilur (Post 130941)
Acum un minut in urma a fost un cutremur mic in Bucuresti. Am vazut cum s-a inclinat un pic peretele de la geam.

Stefane, daca ai sti ca un mare cutremur ar putea fi oprit de catre Dumnezeu la rugaciunile noastre, nu ai participa la acele rugaciuni si nu ti-ai pune cenusa in cap precum ninivitenii? La ei a dat rezultat ca s-au rugat si s-au smerit; noi de ce nu am putea? De ce sa fie dubios ca ne rugam mai multi si Il rugam pe Dumnezeu sa aiba mila de X si Y si sa-i vindece de bolile lor?
Dealtfel nu ne-ai dat nici un motiv pentru care esti impotriva; doar ai asemanat cu rugaciunile sectarilor.

veilur 25.04.2009 22:13:37

Citat:

În prealabil postat de Trandafir_Alb (Post 130982)
[...]
Chiar imi pare bine ca te fac sa zambesti, pe cuvant!

Si eu ma bucur ca are cine sa ma faca sa rad, :3:
Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha
Stefane, daca ai sti ca un mare cutremur ar putea fi oprit de catre Dumnezeu la rugaciunile noastre, nu ai participa la acele rugaciuni si nu ti-ai pune cenusa in cap precum ninivitenii?[...]
Dealtfel nu ne-ai dat nici un motiv pentru care esti impotriva; doar ai asemanat cu rugaciunile sectarilor.

Nu mi-as pune cenusa-n'cap, pentru ca regulile vechiului testament nu mai sunt valabile dupa ce a venit Iisus. Iar motivele pentru care eu nu ma bag in astfel de combinatii sunt unele foarte intemeiate si-l vei gasi cu siguranta intr-o carte pe care ti-o recomand cu foarte multa placere: Patericul despre visuri si vedenii. Daca vei citi cartea, vei descoperi ce tzepe zdravene isi luau si unii dintre pustnici de la "prietenii" lor in legatura cu rugaciunile facute dupa propria voie. :22:

veilur 25.04.2009 22:22:01

Citat:

În prealabil postat de ab123floare (Post 130978)

Bine ai venit :6:

Trandafir_Alb 25.04.2009 22:23:53

Citat:

În prealabil postat de ab123floare (Post 130978)

Bine te-am gasit !

Trandafir_Alb 25.04.2009 22:27:34

Citat:

În prealabil postat de veilur (Post 130995)
Si eu ma bucur ca are cine sa ma faca sa rad, :3:

Ah, carcotasule !

unortodox 25.04.2009 23:19:35

parerea mea

Citat:

În prealabil postat de catalinabalhui (Post 125096)
Romania trece printr-o periada critica economic vorbind dar mai ales moral...multi dintre noi cedeaza psihic la presiunea actuala, cabinetele de psihiatrie sunt pline, depresiile sunt in crestere...in aceasta situatie vin cu propunerea SA NE RUGAM UNII PENTRU ALTII.Ce parere aveti daca la ora 22.00 in fiecare seara (sau cand considerati ca ati fi mai linistiti)am inalata cu totii, in acelasi timp o rugaciune catre Dumnezeu.Eu va propun rugaciunea Imparate ceresc, cred ca o cunoatem cu totii.Astept parerile voastre.
Doamne ajuta!

O idee minunata.
Din pacate trebuie spus ca nu Romania este intr-o criza, ci noi. Spun acum o chestie destul de intensa: hai sa nu lasam criza sa intre si pe acest site. Aici trebuie sa fie un loc al harului manifestat. Chestii de genul criza, cabinete de psihiatrie, curs valutar, crack economic, nu au ce sa caute in Hristos. Locul lor e la ***TV.
Subscriu la rugaciunea lui Iisus.

patinina34 25.04.2009 23:34:21

Fii binevenit in grupul nostru de rugaciune!

Anca-Miha 26.04.2009 00:42:26

Citat:

În prealabil postat de veilur (Post 130869)
Am precizat cele de mai sus stiind ca rugaciunea comuna se face numai la biserica si atat,

Dar nu stii ca acolo unde se roaga doi vine si Domnul, caci astfel se formeaza o biserica?

Ai grija, Stefane, ca de rasul tau s-a cutremurat Bucurestiul! De cate grade a fost cutremurul?

veilur 26.04.2009 01:01:56

Citat:

În prealabil postat de Trandafir_Alb (Post 130999)
Ah, carcotasule !

Daca tu spui, nu te contrazic! :1:

veilur 26.04.2009 01:12:52

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 131035)
Dar nu stii ca acolo unde se roaga doi vine si Domnul, caci astfel se formeaza o biserica?

Ai grija, Stefane, ca de rasul tau s-a cutremurat Bucurestiul! De cate grade a fost cutremurul?

Mai bine nu-mi spuneai ca acum incep sa ma simt important. Grea povara

Trandafir_Alb 26.04.2009 12:33:37

Citat:

În prealabil postat de veilur (Post 131041)
Daca tu spui, nu te contrazic! :1:

Nici eu nu te contrazic :1: ; dar te trec totusi pe lista "celor alfati in asteptare" !

Trandafir_Alb 26.04.2009 12:36:51

"...aFLati..." ma scuzati!

veilur 26.04.2009 14:15:04

Citat:

În prealabil postat de Trandafir_Alb (Post 131103)
Nici eu nu te contrazic :1: ; dar te trec totusi pe lista "celor alfati in asteptare" !

Pe lista in asteptarea a ce anume?

Trandafir_Alb 26.04.2009 14:28:21

...lista celor care aseapta sa se lamureasca , sa se convinga si, intr-un final, sa ni se alature. Stiu, stiu, esti ferm pe pozitie, nici vorba acum sa te gandesti macar sa te rogi in fiecare zi la ora 22:00, dar si despre Titanic se spunea ca nici Dumnezeu nu-l poate scufunda...bine, aici "scufundarea" ta va fi in rugaciune si nu in apa :1: Hai ca termin ca deja prea inisist :1:

veilur 26.04.2009 14:48:02

Citat:

În prealabil postat de Trandafir_Alb (Post 131143)
...lista celor care aseapta sa se lamureasca , sa se convinga si, intr-un final, sa ni se alature. Stiu, stiu, esti ferm pe pozitie, nici vorba acum sa te gandesti macar sa te rogi in fiecare zi la ora 22:00, dar si despre Titanic se spunea ca nici Dumnezeu nu-l poate scufunda...bine, aici "scufundarea" ta va fi in rugaciune si nu in apa :1: Hai ca termin ca deja prea inisist :1:

Voi ramane ferm pe pozitie oricum, oricand si oriunde, insa apreciez grija si interesul tau de a-mi aduce la cunostinta lucruri pe care le stiam deja :71: Deasemenea iti recomand si tie ceea ce i-am recomandat lui Anca-Miha in ultima mea postare de la pagina 13, cu multa placere :6:

Trandafir_Alb 26.04.2009 15:17:32

Testam si eu terenul :1: Nu stiu ce stii, dar banuiesc ca stii :1:
Cu mare placere am sa caut cartea, mi se pare foarte cunoscut titlul, cred ca, inainte de a pica intr-o stare de lene totala timp de 7 ani, am mai citit-o. Ureaza-mi succes pentru ca ieri cautam prin librarii Jurnalul Fericirii si niciuna nu-l avea...

veilur 26.04.2009 15:42:37

Un lucru dorit se gaseste cat de cat greu, mai ales in acest domeniu. Sa inteleg ca ai citit cartea de care ti-am spus?

Trandafir_Alb 26.04.2009 15:49:37

Intai sa o gasesc, o rasfoiesc si daca macar o fraza mi-e cunoscuta inseamna ca am citit-o :1: E greu cu memoria la mine...

veilur 26.04.2009 16:38:03

Atunci bine, te las sa te documentezi bine din cartea recomandata sa intelegi si tu la ce ma refer.

cristiboss56 26.04.2009 18:16:09

Important ca momentul, clipa rugăciunii, fie ea și la ora X sau Y să se întâlnească , să zic așa, trei elemnte :rațiunea, simțirea și voința, atunci realizăm rugăciunea de calitate. Creștinul , cel ce se roagă , devine curat cu inima atunci când mintea se întoarce în inimă și face curat. Mintea nu este obișnuită să facă acest lucru, dar dacă facem acest exercițiu zilnic, se va obișnui. Tot așa și inima nu-i obișnuită, dar , bătând la ușa inimii mereu, cu cuvintele rugăciunii ea se va deschide. Făcând acest exercițiu zilnic, vom ajunge să realizăm rugăciunea de calitate numai cu aceste cuvinte simple : "Doamne , Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu , miluiește-mă pe mine , păcătosul !" Prin această rugăciune a lui Iisus, la îndemâna ori și cui, inclusiv si a lui Ștefan, ne cultivăm voința, primit tărie sufletească și cu siguranță vom simți lucrarea harului Dumnezeiesc, care ne încinge cu putere de sus. Astfel putem lupta cu succes cu toate josniciile care se întind perfid, ca o pată ucigătoare , asupra noastră a tuturor.

Trandafir_Alb 26.04.2009 20:20:52

Citat:

În prealabil postat de veilur (Post 131176)
Atunci bine, te las sa te documentezi bine din cartea recomandata sa intelegi si tu la ce ma refer.

Asa am sa fac !

Citat:

În prealabil postat de veilur (Post 131176)
Important ca momentul, clipa rugăciunii, fie ea și la ora X sau Y să se întâlnească , să zic așa, trei elemnte :rațiunea, simțirea și voința, atunci realizăm rugăciunea de calitate. Creștinul , cel ce se roagă , devine curat cu inima atunci când mintea se întoarce în inimă și face curat. Mintea nu este obișnuită să facă acest lucru, dar dacă facem acest exercițiu zilnic, se va obișnui. Tot așa și inima nu-i obișnuită, dar , bătând la ușa inimii mereu, cu cuvintele rugăciunii ea se va deschide. Făcând acest exercițiu zilnic, vom ajunge să realizăm rugăciunea de calitate numai cu aceste cuvinte simple : "Doamne , Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu , miluiește-mă pe mine , păcătosul !" Prin această rugăciune a lui Iisus, la îndemâna ori și cui, inclusiv si a lui Ștefan, ne cultivăm voința, primit tărie sufletească și cu siguranță vom simți lucrarea harului Dumnezeiesc, care ne încinge cu putere de sus. Astfel putem lupta cu succes cu toate josniciile care se întind perfid, ca o pată ucigătoare , asupra noastră a tuturor.

O frumoasa concluzie !

cristiboss56 26.04.2009 20:27:04

Citat:

În prealabil postat de Trandafir_Alb (Post 131238)
Asa am sa fac !

O frumoasa concluzie !

L-ai citat tot pe Ștefănel, dar nu-i bai.

Trandafir_Alb 26.04.2009 20:33:37

Hopa, scuze, stiu ce am gresit de nu au aparut cele scrise de tine. O sa fiu mai atenta :1:

veilur 27.04.2009 02:32:54

:21: Da, cand ai citat a doua oara ai pus numele meu acolo. Ai facut-o intentionat?

cristiboss56 27.04.2009 02:42:14

! ! ! ! ! ! . . . . .

Citat:

În prealabil postat de veilur (Post 131319)
:21: Da, cand ai citat a doua oara ai pus numele meu acolo. Ai facut-o intentionat?

Pe bune Ștefane încet, încet transformați forumul creștin în chat. Există messenger și alte posibilități tehnice pentru astfel de discuții sterile. Evitati blocarea Topicului de admin ! Mulțumesc mult. Punct.

veilur 27.04.2009 12:30:04

Bine bine, gata, n-o sa mai postez asa mult, ci doar un pic asa...:71:

Trandafir_Alb 27.04.2009 18:32:17

Citat:

În prealabil postat de veilur (Post 131319)

Nimic intentionat, de aia a iesit harababura! Am gasit cartea "Pateric despre visuri si vedenii"...sa vedem acu ce de acolo se opune ideii de a ne ruga in fiecare zi la aceeasi ora :1:

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 131319)
...încet, încet transformați forumul creștin în chat. Există messenger și alte posibilități tehnice pentru astfel de discuții sterile. Evitati blocarea Topicului de admin ! Mulțumesc mult. Punct.

Scuze !

veilur 27.04.2009 23:46:10

Citat:

În prealabil postat de Trandafir_Alb (Post 131451)
Nimic intentionat, de aia a iesit harababura! Am gasit cartea "Pateric despre visuri si vedenii"...sa vedem acu ce de acolo se opune ideii de a ne ruga in fiecare zi la aceeasi ora :1:

:18:trandafir, (daca as sti cum te numesti ar fi perfect), dar de fapt va spun tuturor faptu ca in carte nu ve-ti gasi motamo ce am scris eu despre propunerea initiala, dar daca sunte-ti destul de isteti, ve-ti descoperi acolo motivele pentru care nu sunt bune dorintele pentru acest mod de rugaciune. Insa daca ve-ti citi cartea si ve-ti ajunge la concluzia ca chiar si acolo se sustine treaba asta, fara sa va da-ti seama de fapt ca nu e deloc asa, este doar problema voastra, iar eu capitulez bucuros in acest moment! :22:

veilur 28.04.2009 01:27:50

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 131321)
Pe bune Ștefane încet, încet transformați forumul creștin în chat. Există messenger și alte posibilități tehnice pentru astfel de discuții sterile. Evitati blocarea Topicului de admin ! Mulțumesc mult. Punct.

Asa e. Daca as sti idu ei de mess as vorbi cu ea pe mess, insa nu-l stiu si de aceea vorbesc macar aici! Capisci? :1: Si de ce ar inchide adminu topicu?

Trandafir_Alb 08.05.2009 19:09:51

Citat:

În prealabil postat de veilur (Post 131513)
:18:trandafir, (daca as sti cum te numesti ar fi perfect), dar de fapt va spun tuturor faptu ca in carte nu ve-ti gasi motamo ce am scris eu despre propunerea initiala, dar daca sunte-ti destul de isteti, ve-ti descoperi acolo motivele pentru care nu sunt bune dorintele pentru acest mod de rugaciune. Insa daca ve-ti citi cartea si ve-ti ajunge la concluzia ca chiar si acolo se sustine treaba asta, fara sa va da-ti seama de fapt ca nu e deloc asa, este doar problema voastra, iar eu capitulez bucuros in acest moment! :22:

Pe cuvant ca am citit cu atentie tot ce scrie in acea carte si nicaieri nu am gasit o fraza in care sa regasesc ideea ca nu-i bine ce facem noi aici...

Ora este GMT +3. Ora este acum 03:33:36.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.