![]() |
Citat:
Citat:
Haideți să fim serioși, o asemenea argumentație nu face decât să sprijine ideea unui soi de dictatură misogină în Biserică. Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Si invers: vedem cata consternare produce situatia in care femei exercita functia de lectorite si citesc Apostolul. Dar, de fapt, dv nu ne-ati spus de ce sustineti necesitatea ca regula ce prevede ca diaconii sa fie barbati sa se schimbe ? Numai din motive de "arheologie biblica", sau, de fapt, sunt si alte motive ? Citat:
Prin urmare, ideea de "dictatura misogina in Biserica" este cu totul straina milioanelor de adevarati fii si de fiice care o alcatuiesc si o frecventeaza, dintre care fiicele reprezinta majoritatea. Iata aici pe forum, unde suntem un mic univers: cine sustine ideea de dictatura misogina in Biserica ? O utilizatoare care spune ca e cantareata la strana, dar pune intrebari de cateheza primara si e mereu nelamurita. O "Gica contra" in timp ce numele ales de ea inseamna: "intelepciune". Un fost ortodox care se declara, acum, ateu. Mai era o userita feminista, cea mai mare apologeta a hirotoniei femeilor, dar nu ne-a mai onorat cu prezenta. Si cu dv, in cadrul uneia dintre crizele periodice de credinta. Dar marea majoritate a utilizatorilor ortodocsi, barbati si femei, nu percep ceva gen "dictatura misogina". Probabil ca ei privesc cu circumspectie si hirotesirea femeilor in diaconat, fiecare gandindu-se la ceea ce ma gandesc si eu: ca acest lucru va da apa la moara celor care, simtindu-se mai stiutori decat Biserica, ii explica Bisericii ce sa faca, in timp ce se indeparteaza de ea. Citat:
|
Citat:
Dimpotrivă, văd oameni (creștini) care, după ce se citește Apostolul, uneori de către lectorițe, răspund invocației "cuvântul lui Dumnezeu", cu "mulțumim lui Dumnezeu." Am eu, așa, un sentiment, că n-ar sări nimeni în sus de indignare, dacă aceeași lectoriță ar proclama și Evanghelia. Și nu i s-ar părea că s-a întors Împărăția lui Dumnezeu cu susul în jos. nu mai este parte bărbătească și parte femeiască; pentru că voi toți una sunteți în Hristos Iisus. - Cuvântul lui Dumnezeu. |
Citat:
|
Citat:
Despre acest gen de acuzații: "dacă susții diaconițele, vei ajunge să susții și preotesele etc". Absurd.... Implicațiile neavenite pe care le faceți, prin sintagma "de ce nu spuneți, pe șleau și până la capăt, ce gândiți"... cum să le comentez, oare ? Știți oare ce gândesc eu, pe șleau și până la capăt, domnule ? |
Citatul biblic pe care l-ati dat, cu intelesul pe care l-ati dat, este perfect aplicabil nu numai pentru a sustine hirotesirea diaconitelor, dar si hirotonirea preoteselor.
Citat:
Dar, dv in loc de raspuns imi oferiti o alta intrebare. Si totusi, pe alt topic, declarati ca sunteti uimit ca un alt utilizator nu va raspunde la o intrebare simpla. |
Avocate, după ce termini meciul cu doctorul te rog să-ți schimbi semnătura.
|
Citat:
|
Colegii catolici uita iar si pentru a nu stiu cata oara, ca se afla pe un forum crestin-ortodox; iar din punct de vedere ortodox nu se permite hirotonia femeilor.
Daca tot aveti asemenea ganduri, de a da femeilor posibilitatea de a fi hirotonite, de ce nu va mutati cu discutia pe sectiunea catolica a acestui forum. Poate acolo veti avea o audienta si o sustinere mai mare. Aici, nu! Va amintesc cu aceasta ocazie ca omul nu pacatuieste numai cu fapta ci si cu gandul. Deci, gandurile acestea vor atarna in balanta la Judecata. De ce sa ne facem rau cu "mana" noastra?!? |
Citat:
Si pe alt topic: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...301#post520301 In primul rand nici nu se stie daca e adevarat ca Patriarhul ar fi spus asta, e din cartea unui polonez. |
Citat:
|
Citat:
Logic ce scrii este. Dar acesta NU este un forum catolic. Si iti dai seama ce har preotesc avea unul care se culca cu fiica-sa... "Bleah!", vorba burghezului brailean, aici de fata. On-topic: nu (mai) am caderea sa ma pronunt in chestiuni ce tin de credinta crestina: e credinta voastra, e treaba voastra. Dar mi se pare ca Mihai are deplina dreptate in aceasta chestiune: toate religiile precrestine, cu exceptia iudaismului, au avut si priestesses. |
Citat:
Sper că Mihai e un gentleman și mizează exact cât trebuie pe disponibilitatea noastră către glumă. Fie ea și una (chiar) (ne)bună. |
Citat:
P.S. Pentru că m-au rugat Cezar Ioan și DragoșP, și doamna Miha Anca, îmi modific semnătura. |
Mulțumesc.
Teddy, nu mă mai mușca atât. Am fundul tare, risti să rămâi fără dinți. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Update.
fir-as ars pe rug! Mihnea sau Franciscus Primus, care sunteti availabili pe acolo, bricheta si napalmu', repede. Abia acum am observat ca Mihai a fost banned a doua oara. Si asta desi isi schimbase semnatura. Se pare ca oamenii independenti in gindire nu sunt respectati pe acest forum. Cata, nu se poate, inca nu ai facut cinste la toti colegii de birou?! Nt-nt-nt...
|
Vorbind serios acum
...nu inteleg de ce fratele Mihai a fost banned a doua oara. Nu atacase ortodoxia, doar a pus un citat (controversat, e adevarat, ca autenticitate). Insa incepuse sa puna probleme interesante. NU era un troll.
Personal, sunt misogin pina in maduva, dar ideea de priestess nu (mai) ma sperie/dezgusta, si iata de ce: decit sa lase dracii sa clocoteasca in ea, o femeie, care oricum prin constitutie e o antena mai sensibila la, vorba lui Mihnea, "cele invizibile" decit noi barbatii, mai bine lasa influentele spirituale benefice sa o calauzeasca, decit sa slujeasca, pina la menopauza si dincolo de ea, eternei cautari/momiri a barbatului-penis, barbatului-muschi, sau mai nou si mai general, a barbatului-card-de-credit. Decit sa faca intrigi si avorturi, mai bine sa faca treaba in Biserica sau in orice alta organizatie, fie aceea "divino-umana" sau nu. |
Orice excludere este o infrangere colectiva,lumea nu va fi mai buna si nici noi nu vom fi mai buni.Mi-as dori sa fiu un gropar pe acest forum,sa car intr-o caruta,sunand din clopot,prin fata geamurilor dvs virtuale,fiecare cadavru virtual.Astfel,dupa cum spunea un clasic,daca suferinta nu ar fi un instrument al cunoasterii atunci sinuciderea ar fi obligatorie.
|
Citat:
|
Citat:
Cât privește înțepăturile, pentru a folosi "ne" ar trebui să o facă amândoi. În rest, noi să fim sănătoși! |
Citat:
Parcă a mușcat dintr-o bombă atomică, nu alta... |
Citat:
Daca reusim sa o imitam in smerenie pe Maica Domnului, asta inseamna mai mult decat daca am fi preoti. In trecut, calugarii cu viata sfanta, dar sfanta, preferau pustia in locul preotiei, din smerenie. |
Citat:
|
Theo,voi fi scurt ca sa nu abate topicul mai mult decat este cazul.Eu cu Mihai am stat de vorba si in iarna,cand se lupta cu idei dureroase,care pe toti ne tulbura.Este un om cu suflet bun si ii multumesc lui Dumnezeu ca i-a dat puterea si credinta sa treaca peste framantarile care il macinau.Asta este ceea ce conteaza,restul va trece ca nisipul luat de valurile marii.Am un respect pt oamenii care macar se framanta pentru ceva,dincolo de ipocrizia in care toti vrem sa parem sihastrii neatinsi de lume,sfatosi si gata sa inchidem viata,cu tot miracolul ei,in vorbe de pseudo duh.Banarea lui o consider nedreapta din perspectiva numarului mare de trolli de pe acest forum care niciodata,dar niciodata,nu au adus nimic bun,nimic ziditor din credinta lor,ci doar ura,duh de cearta,rautate,tot ce-i mai imbraca pe ei duhul carnii.O mai consider nedreapta din perspectiva numarului incalculabil de postari efectiv idioate si inculte,din perspectiva ortodoxa,la care nimeni aproape nu a zis nimic si care s-au lafait timp indelungat spre deliciul general al patimii,care au nascut polemici in timp ce topic-uri cuminti,postate de ortodocsi,au fost cvasi-ignorate.O consider dreapta din perspectiva la ce-si doresc oamenii si cred ca i s-a facut un bine excluzandu-l de aici pt ca nu vad nici un motiv pt care ar fi putut avea parte decat de altceva decat de polemica inutila,ispita de a raspunde,framantare fara sfarsit si tristete.Am tot crezut ca acest loc,dincolo de mantia citatelor si articolelor,poate cumva rezona cu ele,poate fi un prilej,pt cei ca mine,de a afla mai multe despre oameni diferiti de mine,de a-i intelege mai bine.Sunt multi oameni minunati pe acest site dar parca prea putini pe zi ce trece.In fine,nu port lumea pe umeri mei,nu o schimb eu,eu stiu credinta mea cum sa o traiesc,nu stiu sa dau altora sfaturi si fie ca fiecare,cu sinceritate,sa faca ce-i spune constiinta si Dumnezeu cu judecata.Numai bine.
|
Citat:
Eu nu am mai avut niciun conflict cu userul catolic dupa subiectul cu evolutionismul, pentru ca nu am mai dialogat cu el de mai mult de sase luni. In al doilea rand eu nu tin suparere pe cineva, chiar daca o zi am fost iritat. Chiar i-am gasit raspuns la framantarea pe care o avea, ce vor simti cei din Rai stiind ca rude ale lor sunt in Iad. Ca sa nu se inteleaga ca gresit, eu raman la parerea ca trebuia banat acum un an jumatate, doi ani, atunci cand avea o atitudine agresiva si ii ironiza pe cei ce nu erau de acord cu ideile lui. Cum nu s-a intamplat asta, acum imi este indiferent ce se intampla, am evitat dialogul tocmai pentru a nu mai avea discutii fara rost. In cazul de fata nu cunosc pe cineva care sa-l fi fortat sa scrie la semnatura un asemenea mesaj. Era evident ca nu va ramane fara ecou, eu i-am atras atentia cu patru sau cinci zile inainte sa fie banat. Ori a facut asta ca sa fie banat, ori ajunsese sa creada ca putea sa faca orice si nu se va intampla nimic. Cum sa iti pui la semnatura asa ceva? Pe forumul catolic un ortodox care era de multi ani acolo a fost banat doar ca a facut o ironie, era vorba de corabia Papei si el a spus ca pare a fi Titanic. Culmea e ca am vazut ca isi stersese semnatura inainte sa fie banat, poate n-a fost banat din aceasta cauza. Oricum, nu am stat sa-i plangem pe ortodocsii care au plecat de pe forum, e un forum ortodox. |
Mihai
după excluderea lui MihaiG și a altora, stau și ma întreb: mie când îmi vine rândul? sau, de ce nu am fost banat până acum?
nu că mi-aș dori asta, dar nu înțeleg. |
Citat:
|
Sa revenim on-topic
Va dati seama ce efecte ar avea hirotonia femeilor la crestini? Ar alerga oamenii sa fie spovediti de o bunaciune. Sau, imaginati-va o episcopita cu cracii pina in git. Cind predica aia, cred ca va fi o tacere punctata de ginduri total ne-duhovnicesti. Serios, ar fi aiurea.
Pe de alta parte, fratele Mihai a punctat o problema interesanta, la care totusi nu ma pricep indeajuns. |
Interesantă perspectivă. Dar pierzi din vedere că și femeile pot fi (și chiar sunt) ispitite de frumusețea (nu rară) a câte unui preot sau călugăr.
O astfel de situație o povestește în Memorii, părintele Bartolomeu Anania, sfinția sa fiind un bărbat (chiar dacă în haine călugărești) deosebit de frumos. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 20:42:46. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.