Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Eutanasia (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5044)
-   -   Am incercat sa ma sinucid (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=623)

PISICUTA35 02.03.2007 17:15:05

Stefane, nu vrem sa te alungam de pe site, vrem sa vi in continuare aici si sa auzim vesti bune, ca ai inceput sa te schimbi, sa ne spui ce ai facut, cum merge etc.

Trebuie sa incetezi cu gandurile de sinucidere, pentru ca in viata mereu sunt probleme si probleme: uite, acum te plangi ca te sinucizi ca nu ai prietena, maine ai prietena si este ok, poimaine iar vi pe site si ne spui ca te sinucizi ca prietena vrea sa te paraseasca etc... si tot asa.
Pune-te si tu in pielea unei fete, i-ar placea langa un tip care mereu ameninta cu sinuciderea?

Stefan500 02.03.2007 17:59:52

Pai vad ca vreti sa traiesc, si ca si pe verisoara mea va intreb: de ce?
Verisoara a zis ca o sa ma ajute (de ex. cu moda) ca sa-mi gasesc o prietena. :thumbsup:
Unul dintre putinii oameni care nu e ca ceilalti... :satisfied:

daliapantelimon 04.03.2007 17:57:11

Citat:

În prealabil postat de Stefan500
Pai vad ca vreti sa traiesc, si ca si pe verisoara mea va intreb: de ce?
Verisoara a zis ca o sa ma ajute (de ex. cu moda) ca sa-mi gasesc o prietena. :thumbsup:
Unul dintre putinii oameni care nu e ca ceilalti... :satisfied:

Esti obsedat de prietena....vrei neaparat sa ai una,te intorci pe toate partile sfasiindu-te de ce tu nu ai...si altii au prietena. Vrei sa te sinucizi si...mai ce urmeaza? Chiar ma intreb...tu esti cu adevarat CRESTIN OROTODOX PRACTICANT?
Si eu am stat 5 ani singura,dar...nu am amenintat nici cu sinuciderea,nici cu santajul emotional sau altele asemenea.Nici eu nu am avut o copilarie fericita, nici la ora actuala nu pot spune ca relatia cu mam e "roz".Si eu am fost facuta in fel si chip de propria mama....
Si totusi...ce ma tine pe mine in picoare si pe tine nu? Credinta puternica si rugaciunea, nadejdea ca Dumnezeu la da pe toate cu folos....spre mantuire,chiar si singuratatea....

andreea_teo 04.03.2007 18:49:42

draga stefan,
zici ca daca ai avea o prietena te-ai schimba.cat se poate de fals!noi nu trebuie sa ne schimbam de dragul oamenilor, ci de dragul lui Dumnezeu.Sa zicem ca intr-o zi vei intalni fata visurilor tale; te indragostesti de ea, incepi sa te schimbi, dupa care ,brusc, te paraseste.ce faci?redevii cel dinainte?noi trebuie sa fim intr-o continua transformare(in bine) ,si nu pt a-i face pe plac lui X sau Y, ci pt ca asa implinim voia lui Dumnezeu, si-I suntem Lui pe plac. si vei vedea ca, indirect, vei ajunge sa fii stimat si de oameni.Dumnezeu trebuie sa primeze intotdeauna.Numai bine!

Stefan500 04.03.2007 19:28:32

Nu e asa la mine...

Alexandr_Bazil 04.03.2007 20:36:16

Acum vreau sa iti pun o intrebare...tu vrei sa te schimbi ca sa te placa vreo fata sau vrei sa te placa pentru ceea ce esti?

Stefan500 04.03.2007 20:46:52

Pentru ceea ce sunt. Dar trebuie sa schimb anumite lucruri in atitudinea mea - asta nu inseamna sa fiu un fals.
Daca Dumnezeu vede ca vreau o prietena si sunt in stare de diverse prostii de ce nu-mi da una? Ca fete credincioase sau cel putin care nu-s foarte credincioase, dar nu-s destrabalate sunt pe lumea asta. Sau daca nu vrea sa-mi dea prietena, sa-mi dea ceva care sa compeseze faptul ca nu am prietena.

Alexandr_Bazil 04.03.2007 21:00:17

Adica tu consideri ca e responsabilitatea unei fiinte supreme sa iti bage in traista?? Copilule in primul rand vointa libera vine in conflict cu ce zici tu. De ce ar trebui sa treaca Dumnezeu peste libertatea unei fete si "sa ti-o faca prietena"? Daca vrei sa te schimbi o vei face, daca nu, nu vrei indeajuns. Si inteleg ca te complaci in situatia victimei, dar, sa speram, cu timpul va trebui sa treci peste ideea ca tu esti cel mai tragic om din univers.

IC 04.03.2007 21:13:48

Draga Stefan, oare tu astepti sa-l vezi pe Dumnezeu cu o fata de mana si sa-ti spuna: "Stefane, este pentru tine!" Nu crezi ca astepti prea mult? Tu ce faci in directia de a-ti face o prietena? Mai bine te-ai ruga sa-ti lumineze calea si sa fii cu adevarat pregatit pentru ceea ce inseamna o relatie. Te-ai gandit vreodata ca poate Dumnezeu nu-ti da o prietena, asa cum spui, pentru ca nu esti pregatit pentru asa ceva?
Stiu ca poate este greu sa vezi in jur ca toata lumea iubeste...dar eu te intreb oare IUBESC cu adevarat?
Sa stii ca am 25 de ani si sunt singura si asta nu inseamana ca am facut o depresie sau mai stiu eu ce si nici nu ma pot lauda cu o gramada de prieteni...deci, stai linistit ca ce-i pentru tine e pus deoparte, trebuie sa ai rabdare si sa descoperi ce este cu adevarat pentru tine.
Numai bine.
Doamne ajuta!
Ioana

calator 04.03.2007 22:35:31

Stefan iti propun ca la urmatoarea tura sa ne sinucidem in grup Mai racolam asa niste persoane care nu se simt bagate in seama si treaba e buna.

Ce ai facut pana acum sa ai o prietena. Dupa cum scrii tu a avea o iubita e ca si cum ar trebui sa pleci pe luna. Vei avea o iubita cand iti vei dori sa ai Dar nu-i asa va va fi nasol....sa pierzi motivul de a te plange?

Pen net sunt gasca de site-uri matrimoniale, mai exista mirc si inca o gramada de posibilitati.

Stefan500 05.03.2007 00:04:15

Mi-am cautat prietena... nu am asteptat sa mi-o vare Dumnezeu in traista. Si nu a fost sa fie!
Pe net nu am gasit. A fost una, dar am "scapat-o".

IC 05.03.2007 00:22:50

Pai cum ai "scapat-o", mai.
Hai ca acum ma faci sa rad. Ce sa spun, esti simpatic la cum pui problema.
Dar sa stii ca totusi dintr-o incercare nu iese totul. Persevereaza si o sa vezi ca va iesi ceva.
Ioana

Alexandr_Bazil 05.03.2007 00:39:46

Si acum sa fim seriosi...as vrea sa incerci sa fii o fiinta perfecta care trebuie sa existe in starea asta o eternitate...si sa vedem atunci daca ti se pare ca trebuie sa te sinucizi ca nu ai prietena. Sincer motivul mi se pare patetic...oricum daca tii mortis, un pic de perseverenta si totul va fi bine...

Stefan500 05.03.2007 00:41:41

Din cauza ca nu mi-am dat seama la timp ca ma place. Si si-a gasit preten (ea avea 18 el 30 si cica vroia sa i-o "puna"); eu eram si cu verisoara... Acum am reusit sa ma gandesc la verisoara in majoritatea cazurilor decat ca la o buna prietena :thumbsup: , nu ca la o iubita.

IC 05.03.2007 01:32:58

Mai copilas, ca nu stiu cum sa-ti spun altfel...
Chiar nu stiu ce vrei tu de la noi, acum.
Ti-a spus fiecare o gramada de pareri si tu tot nu o lasi pe a ta.
Cat despre verisoara cu pricina...ai grija. Oare nu cauti in fete ceea ce vezi la ea? Chiar daca nu te gandesti la ea constient ca iubita, eu cred ca subconstientul tau lucreaza... Ai grija.
Doamne ajuta!
Ioana

Stefan500 05.03.2007 01:44:57

Verisoara e ceea ce caut eu la o fata :rolleyes: Si avem multe in comun.
Vreau sa ma gandesc la ea doar ca la o prietena. Nu va fi usor intotdeauna, dar sper sa reusesc. :satisfied:
A zis ca o sa ma sprijine moral, ca sa trec peste perioda asta in care ma gandesc la rau.

irina77 05.03.2007 16:18:02

Mai iesi din calculatorul asta si din intalnirile cu verisoara. Viata e mai mult decat atat, numai sa vrei sa-ti faci si alte preocupari si intalniri. La biserica unde mergi (?) nu sunt tineri?

Alexandr_Bazil 05.03.2007 20:27:29

Arati banal? In sensul ca nu excentric, nu deosebit, sau nu chipes dincolo de cele mai nebunesti vise??

Stefan500 05.03.2007 20:55:17

Nu pot sa zic ca nu-s dragut, dar nici foarte frumos. Dar nici inalt nu sunt, nici macar ceva mai solid.

Alexandr_Bazil 05.03.2007 21:42:01

Majoritatea oamenilor nu sunt perfecti fizic... Acum...invata sa accepti ce esti...si eventual sa imbunatatesti ce nu iti place. Daca nu faci nimic nu ai dreptul sa te plangi ca nu vezi imbunatatiri.

irina77 06.03.2007 17:21:28

Pai alege o prietena "banala", ca tine. Poate sa tina mai mult la tine, si nici n-o sa te faca sa suferi. Si dragostea n-o sa fie banala, daca va fi in Hristos. Ca daca mai visezi mult neaparat la o Sanziana cine stie vine, nu vine... Oricum, oricat ar fi de frumoasa, tot te vei plictisi daca n-ai invatat sa iubesti curat: adica sa fii si tu liber, si sa-i lasi si celuilalt libertate. Daca ai sa cauti, in mod egoist, cineva care sa se ocupe doar de tine, ai sa le sperii si ai sa ramai singur.

Danap 06.03.2007 18:54:26

Stefan, nimeni nu este banal, daca nu vrea sa fie. Sint oameni frumosi de pici si plictisitori :sleep:peste masura si nici foarte mintosi, cum sint oameni nu foarte aratosi dar inteligenti si plini de farmec de 10 ori mai mult decit cei aratosi fizic. Cred ca sint in asentimentul majoritatii ca fie barbat sau femeie, prefera ca partener pe cineva cu care sa poata comunica la orice nivel, cu care sa se completeze, pe care sa se sprijine la nevoie. Nu am sa-ti dau nici un sfat, pentru ca nu mi s-a cerut, dar ideea mea despre o relatie este sa fie formata din oameni care sa se potriveasca si care sa se simta bine unul cu altul, in primul rind si iubirea e pe vine. Unde e numai pasiune si flacara, nu tine treaba multa vreme.
Revenind la postarea ta initiala, despre nenumaratele tale tentative de sinucidere, las-o balta. Ce crezi ca vei rezolva cu asta? Iti dau tot eu raspuns: cine se sinucide, va repeta pentru vesnicie actul sinuciderii, mereu si mereu. Deci, dupa asa fapta, nu te astepta la rasplata scaparii de probleme ci, dimpotriva, vei chinui pe vecie, de mult mai multe ori decit doar crezi ca suferi acum. Iar, treaba cu verisoara e cam dubasa, nu crezi? Las-o pe ea cu gainile ei si vezi-ti tu de gainile tale. :D

Stefan500 07.03.2007 17:10:45

Eu si cu verisoara ne intelegm bine, desi toti mi-au zis s-o las.

PISICUTA35 07.03.2007 17:30:50

Mergi la o sala de fitness! Timpul trece... nu-l pierde.

Verisoara ta are si ea viata ei, ea e doar verisoara ta.
Fete sunt destule, mergi si le cauta!

Alexandr_Bazil 07.03.2007 21:29:44

Stefan....tu nu ai nevoie de o femeie...ai nevoie de caracter
Cat despre verisoara ta...gandeste-te la problemele care le vor avea copiii vostri :p

Stefan500 08.03.2007 00:37:47

Of... sa terminam cu verisoara. Eu acum in 99% din cazurile in care ma gandesc la ea ma gandesc doar ca la o verisoara si ca la o buna prietena, nu ca la o eventuala iubita.

romandragut 08.03.2007 21:49:16

confesiunile acestui pseudo-sinucigas mi se pare nesincere si regizate.

Stefan500 09.03.2007 00:08:18

As vrea eu sa fie asa... si nu nuami eu...

Alexandr_Bazil 09.03.2007 10:03:24

da...par sa fie exagerate...dar...exista oameni si oameni. Cu toate ca cei mai multi oameni singuratici sunt chiar singuratici, resping de multe ori relatiile cu altii...si sunt oameni deosibit de inteligenti...ori aici avem un introvertit care vrea sa se sinucida pt ca i se pare ca are probleme grave in viata...dar...am mai zis..daca vrei sa te sinucizi Stefane si crezi ca iti va imbunatatii relatia cu lumea...fa-o odata si nu mai sta jucand rolul victimei societatii pe forumuri(si probabil si in viata reala)

irina77 09.03.2007 13:28:21

e simplu sa fim cinici. daca nu-l intelegem macar sa-l lasam in pace pe Stefan500.

Alexandr_Bazil 09.03.2007 13:45:58

Nu eram cinic...dar nu mi se pare ca are niste probleme atat de uriase incat sa se planga incontinuu si sa o faca pe victima(si nu vreau sa aud ca nu stiu si ca nu am avut probleme niciodata)

romandragut 09.03.2007 15:49:09

sunt oameni carora le place sa li se planga de mila...saracul,cat este eldeamarat, de neinteles.

asta vrei sa auzi? ok.

am inteles cat de mult ai suferit "la viata ta". acum trezeste-te. imbarbateaza-te! fa ceva, orice!

Stefan500 11.03.2007 03:14:59

Da, recunosc, uneori imi place sa mi se planga de mila. Dar alteori imi dau seama ca degeabea mi se plange de mila... ca tot in aceiasi situatie raman.
As vrea sa realizez ceva care sa-mi dea un pic de curaj si ceva incredere in mine ca sa ma pun pe picioare si sa fac ceva, ca sa nu mai am motive sa (ma) plang pe aici si prin alte parti.
Daca aveti chef sa ma criticati, dar nu aveti chef s-o faceti aici, puteti pe messenger sau pe P.M.
Alta chestie: daca faceti misto de mine, in loc sa ma indreptati, mai rau ma intaratati!

calator 11.03.2007 09:25:04

Sunt destui oameni care se folosesc de ideea de a se sinucide pentru a atrage atentia asupra lor sau pentru a-i manipula pe cei din jur. In situatia in care gasesc pe cineva care se simte responsabil sa il ajute pe cel in cauza (sa il incurajeze, sa-i dea atentie etc) atunci situatia se va repeta la nesfarsit. Mai ales femeile folosesc povestea asta pentru a tine langa ele un barbat care de fapt si-ar dori sa plece.

In general un sinucigas va povesti despre gandurile sale sau despre problemele sale. Daca aveti curiozitatea puteti chiar sa verificati in situatile de sinucideri care apar la TV si veti observa ca in general fapta ii surprinde pe cei din jur (acestia spun ca nu au stiut ca ar avea astfel de idei). Cunosc cazul unui copil de 12 ani care s-a sinucis (a fost destul de mediatizata tragedia) si care nu a spus nimanui ca ar dori sa faca acest lucru.

Ceilalti nu fac decat sa se foloseasca de faptul ca cei din jur se simt responsabili, cred ca ei ar putea sa faca ceva (sa dea un sfat etc) sau macar sa fie alaturi de acea persoana. Ei bine oricat va incerca cineva sa il ajute, oricat isi va stoarce creierii sa ii dea niste sfaturi cat mai potrivite, oricat se va stradui sa-i fie alaturi rezultatul e acelasi: mereu si mereu acea persoana se va afla intr-o stare de suicid, mereu va avea un motiv care sa-l faca "sa se gandeasca" sau "sa incerce" si iarasi cei din jur dau alarma, se ingramadesc care mai de care sa il cocoleasca etc.

Pentru cei care doresc sa cunoasca mecanismele acestui joc psihologic pot sa citeasca cartea lui Eric Berne "jocuri psihologice".

O cale de iesire din acest joc ar fi ca toti cei din jur sa ramana indiferenti atunci cand cel in cauza ameninta cu sinuciderea sau chiar incearca Fiti siguri ca cineva care a ajuns intr-un punct in care efectiv doreste sa isi ia viata nu o sa se gandeasca ca ar vrea sa se arunce pe geam dar nu s-a aruncat ca treceau oameni pe acolo su nu voia sa il vada cineva. Un om atat de deznadajduit incat sa prefere moartea vietii nu se gandeste ca este vazut sau nu. Frica de moarte este una din fricile noastre esentiale, aceasta teama de necunoscut ne face sa traim totusi si sa depasim greutati reale (un prieten de familie tocmai si-a pierdut singurul baiat in varsta de 20 de ani intr-un accident de masina). Cu putin discernamant ne putem da seama care sunt oamenii care trec cu adevarat prin deznadejde sau prin suferinta

IC 11.03.2007 21:12:12

Pentru calator:
Nu cred ca indiferenta este o solutie in astfel de cazuri.
Si eu am avut tendinta sa cred ca ceea ce posteaza Stefan aici este fals si lipsit de substanta, dar mi-am amintit de o prietena careia i-a murit copilul - sinucidere - la 16 ani. Nu stiu cati ani are Stefan, dar cred ca e un copil, totusi, dupa cum pune problema. In fine, cert e ca si acel copil cerea ajutor, dar sa nimeni nu-i dadea atentie, toata lumea ii spunea ca nu are ce face, de ce se gandeste la astfel de lucruri si gata.
Nu sunt de acord nici cu faptul ca daca ai ganduri sinucigase o faci chiar daca ai in fata o gramada de oameni. Cati s-au aruncat de pe bloc ziua in amiaza mare cand era circulatie, hai sa fim seriosi?! Sa-ti spun cum s-a spanzurat copilul? Era cu prietenii afara si se pregateau sa plece in oras cand el s-a razgandit si s-a intors acasa. Unul dintre prieteni, care era mai apropiat de el s-a prins, dar din pacate prea tarziu. Cand s-a intors acasa deja o facuse. Ce sa-ti spun? Crezi ca lor nu le e frica de moarte? Sunt ferm convinsa ca da, tocmai din acest motiv cer ajutor, dar de cele mai multe ori nu stim sa decodam ceea ce ei ne transmit sau ne e frica sa luam atitudine in astfel de cazuri.
Din cate am inteles din prima postare a lui Stefan, el nu o are alaturi nici pe mama lui si iti spun ca daca ar face pasul asta Stefan, stii ce ar spune? Ca, da, i-a spus ca se va sinucide, dar nu il credea in stare, sau poate va spune, nu, nu mi-a spus niciodata asa ceva. Pentru ca in momentul in care s-a dus la ea si i-a spus reactia a fost: "Ce ma ameninti?" Asta e reactie de MAMA?...
Sunt de acord ca sunt oameni carora le place sa li se planga de mila, tocmai de aceea, dupa parerea mea Stefan ar trebui sa se infurie si sa-si spuna, gata, de acum sunt pe picioarele mele si fac ce imi place. Eu il sfatuiesc sa-si gaseasca o ocupatie, un curs ceva care sa-l scoata din cotidian si cred ca va fi bine.
Doamne ajuta!
Ioana

Stefan500 11.03.2007 22:32:17

Nu pot sa zic ca mama nu ma ajuta, dar cand se supara nu numai ma cearta, dar mai foloseste si epitete gen "boule", "nenoreocitule", "porcule", "handicapatule" si drace, asta ma scoate din sarite rau de tot!
Si daca mi s-ar acorda atentie, si daca nu mi s-ar acorda atentie tot m-as gandi la sinucidere. Probabil trebuie sa gasesc o cale care sa-mi arate ca nu asta e calea.

Alexandr_Bazil 11.03.2007 22:47:05

Sensibili mai suntem :p. Si hai sa fim seriosi... daca nu ti-ar da nimeni atentie ai incepe cu auto-mutilarea, din moment ce sinuciderea nu mai are acelasi efect... sau poate te vei sinucide. Rezultatul ar demonstra cat de serios ai fost :p

Alexandr_Bazil 11.03.2007 22:56:57

Ti-am mai zis...daca viata iti este un asemenea iad....sinucide-te la dracu si nu mai pierde vremea pe forumuri amenintand oamenii ca o sa iti iei zilele. Daca e o solutie pentru problemele tale...implementeaz-o...

IC 12.03.2007 07:11:37

Mai, Alexandru, dar foarte frumos vorbesti pe un forum crestin-ortodox!!!
Ca sa nu mai spun de sfaturile "bune" pe care le dai...
Daca te enerveaza ce citesti pe acest topic, de ce-l mai deschizi. Vezi ca mai sunt si altele...cu gramada... si ai de unde alege.
Doamne ajuta!
Ioana

VoicaDaniela 12.03.2007 13:07:03

Sinuciderea nu este nici o data o rzolvare la vreo problema foarte complicata, ci o fuga de rzolvarea acesteia, o fuga de responsabilitatea ta si de demnitatea cu car BUnul Dumnezeu te-a inzestrat.Atunci cand simti ca nu mai ai putere pentru a depasi un obstacol, nu uita ca Dunezeu nu ne da niciodata incercari peste masura puterilor noastre si ca in fiecare dintre noi exista ascunse intense forte latente pe care daca le-am valoifia, am putea"muta muntii din loc".De aceea intotdeauna prima solutie este sa te calmezi, pentru a putea fii la maximu posibil de rational.Ideal ar fii ca fiecare dintre noi sa ne cunoaste cat mai bine pe noi insine.Asta ar failita atat viata noastra in relatiile sociale cat si aceea din universul intimitatii noastre.Ne-ar da mult mai multa putere si incredere in noi insine.In acest sens , eu cred ca ar trebui sa cautam sa fim cat putem de calmi, sa ne rugam, sa ne autoexamina si sa avem un jurnal intim pe care sa il completam in fiecar seara.Persoanelor foarte stresate , care se simt la limita puterilor, le recomand sa asculte de pe acest site predica Maicii Siluana despre stres.Mie, una chiar mi-a folosit.gasesc niste sfaturi foarte interesante in acel discurs.

Ora este GMT +3. Ora este acum 22:35:56.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.