![]() |
Care e deci, sistemul la penticostali? "penticostalul" stie foarte bine deoarece participa si el si are castig frumusel! ---> pastorul din localitatea X convine cu pastorul din localitatea Y sa predice intr-o duminica unul in localitatea celuilalt si vice-versa, fiecare luand 200 lei din banii bisericii celuilalt, plus bilet tren, mancare.
Deci cine pierde? pastorii? nu!!! fiecare pastor castiga, in primul rand de la biserica proprie, de unde ia zeciuiala, colecte, ajutorari, castiga si de la stat, luand salariu, si castiga si din alte biserici unde se duce sa tina predici si asta face fiecare pastor luand de la bisericile altora, prin urmare o biserica de penticostali trebuie sa sustina pastorul lor dar si pe alti pastori care vin ocazional. Va dati seama, ce jaf ??? Deci, daca o zi la coasa este 50 lei, trebuie 4 penticostali fraieriti sa munceasca o zi intreaga, pentru a plati o ora in care pastorul isi arata talentele!!! + mancare si cazare. |
Daca Pavel care era apostol, a propovaduit fara plata, desi scotea demoni, invia, vindeca 2 Corinteni 11:7 (Pavel spune ca a predica pe Cristos inseamna demonstrarea Duhului si a puterii, si ca predica nu se bazeaza pe intelepciunea cuvantului 1 Corinteni 2:5, pe care se bazeaza pastorii penticostali), in acest timp, pastorii penticostali se umplu de bani!!! devin milionari in scurt timp. In felul acesta au vile, masini scumpe. Si ce fac? rostesc predici, predici pe care oricine le poate citi in carti, nu e nevoie sa le audieze!!!
|
Citat:
Am si eu o curiozitate: - exista in jurul tau vreo persoana care sa creada ce spui? Citat:
Acesta e motivul pentru care iti mai raspund la intrebari. Dar tu ai nevoie de iubirea Domnului. Aceasta este singura care-ti poate umple uriasul rezervorul emotional. |
penticostalule care iei 200 lei pe o ora de gargara in timp ce un medic ia 80 lei ca sa salveze vieti o noapte intreaga, ati stricat Cuvantul lui Dumnezeu, ca sa jefuiti niste amarati!!!
traducerea corecta: 1 Timotei 5:17 Prezbiterii care cârmuiesc bine să fie învredniciți de îndoită cinste, mai ales cei ce se ostenesc cu propovăduirea și cu învățătura pe care o dau altora. si ce traduc penticostalii americani: New Living Translation (©2007) Elders who do their work well should be respected and paid well, especially those who work hard at both preaching and teaching au adaugat: "sa fie platiti bine". NU VA ESTE RUSINE??? in vulgata este: Latin: Biblia Sacra Vulgata qui bene praesunt presbyteri duplici honore digni habeantur maxime qui laborant in verbo et doctrina e vorba de "honore", adica onoare, sa fie cinstiti, onorati, nu "money" si "paid", adica sa ia banii celor sarmani!!! iar voi ati adaugat ce va intereseaza!!! adica banii!!!! |
Citat:
|
Eu am spus clar ca este vorba de o vizita pentru care omul trebuie sa se deplaseze cel putin doua zile de acasa. Si am mai spus ca nu in fiecare zi este duminica. Si am mai spus ca este nevoie de ceasuri intregi de pregatire. Nu castiga nimeni 200 lei/ora. Pentru acei bani sunt necesare multe ore de munca. Asa ca esti un mincinos.
Pentru ca transmiti minciuni prin toti porii, esti pus la carantina inca doua saptamani. Ai timp sa meditezi, sa-ti pui intrebari existentiale, sa vezi ce poti face pentru a fi si tu crezut macar de o persoana din jurul tau. E timpul pocaintei si a apropierii de Domnul. Poti sa te rogi asa: „Doamne, Tu stii ca eu sunt robit de iubirea de bani. Stii ca din pricina acestui viciu mi-am indepartat toti prietenii. Stii ca nu am curaj sa mai merg la nicio biserica si consider ca in toate sunt doar oameni ahtiati dupa bani ca si mine. Iarta-ma, schimba-ma si elibereaza-ma! |
adica eu trebuie sa dau la coasa 4 zile ca sa platesc maimutareala de 50 minute a unui escroc???
200 ron/50min=4ron/minut, adica eu ii cumpar acestui ticalos o prajitura pentru ca deschide gura un minunt!!! cum e posibil asa ceva???? si acei bani nici nu sunt impozitati, normal ar trebui declarati la finante si impozitati ca orice castig, deci dubla escrocherie. Citat:
ce credeti? Pavel Rivis Tipei , daca conduce o masina in valoare de 50.000 euro are vreun complex cu iubirea de argint??? nu cred ca are, din moment ce isi permite, moral vorbind, sa conduca o masina ultraluxoasa in timp ce credinciosii se zbat in saracia cea mai lucie!!! |
Citat:
Chiar daca admitem ca trebuie sa-i platim pastorului si orele de pregatire a predicii (desi nimeni nu-i plateste unui profesor timpul cat s-a pregatit pentru a expune o lectie, asta asa, ca exemplu), ceea ce spui matale se aplica numai in cazul in care biserica unde merge pastorul sa-si verse ineptiile are exclusivitate, adica daca spune predica acolo nu mai are voie sa o repete in alta parte, ceea ce evident nu e cazul! deci un pastor, chiar daca se pregateste 10 ore ca sa tina o predica, totusi o poate spune de o suta de ori, in 100 de biserici!!! si fii atent, acel nemernic incaseaza fara rusine 100 prezentari x 200 lei = 20.000 lei !!! Deci 20.000 lei, pentru ca sa turuie o predica!!! Nu se poate domnule asa ceva!!! este inadmisibil!!! deci un pastor, invata 5 predici si astfel poate strange bani sa-si cumpere o garsoniera in Constanta!!! (ca in Buc. sunt mai scumpe); din 5 predici, o locuinta! dar credeti ca se multumeste cu o garsoniera? pastorii stau in vile, stati voi linistiti. Pentru ca, pe langa banii luati din alte biserici, pastorul are propria lui biserica pe care o mulge cum mulge taranul o vaca, prin zeciuieli, taxe de cult, colecte, ajutoare (din care scadem niste procente pe care le vireaza la conducere, ca sa-l tina pastor acolo, ca altfel il da afara, daca nu cotizeaza!). Inca o data va zic: RUSINE! |
Citat:
Unde nu lucreaza Sf.Duh ,asa este ,tii predici ticluite din condei ca sa capeti credibilitate. De altfel la asta se rezuma slujba la protestanti. D-voastra stiti cata raspundere are preotul ortodox care slujeste sf.Liturghie ? |
sunt efectiv oripilat!!! adica, cum e posibil domnule asa ceva? in ce tara traim? de ce nu sunt bagati la temnita pentru ani grei de detentie acesti evazionisti care distrug poporul roman si-l fura?
va dati seama cat tupeu?? adica, Statul roman plateste pe acel pastor penticostal cu salariu de profesor (1300 RON), si el face mici "ciubucuri" tinand predici prin biserici platite cu 200 ron/50minute si are tupeul sa considere ca in acest pret atat de piperat se "contabilizeaza" si timpul cat el a pregatit acea predica!!! pai oameni buni, atunci de ce mai primeste salariu de la Statul roman? nu ca sa invete acele predici, ca altceva nu face??? adica 1300 ron pentru ce-i ia? nu este pastor si spune predici? de ce trebuie sa-i platim si timpul cat se pregateste el, daca pastorul incaseaza deja bani de la Stat pt asta??? Dar profesorii sunt platiti pentru timpul cat pregatesc lectiile ca sa le expuna??? Asta e evaziune fiscala si o mare ticalosie!!! |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Aceasta este desigur o minciuna sfruntata. Si nu va suparati dar nu primesc de la dumneavoastra lectii despre predicare. Nu mi-ati facut impresia ca ati avea multa experienta in domeniu sau ati fi un profesor de omiletica. |
Citat:
|
Citat:
E adevarat ,am fost pe langa subiect . |
Citat:
|
ce nu inteleg: medicii sunt criticati ca mai primesc anumite atentii pentru serviciile lor, desi sunt platiti de stat pentru prestatia lor; se discuta ca profesorii ar trebui sa dea impozit pe sumele primite la meditatii, meditatii care sunt facute in timpul lor liber, dar nimeni nu-i ia la rost pe acesti pastori penticostali care, dupa cum v-am aratat, primesc 1300 ron salariu net (dupa declaratiile "penticostalului") si desi in aceasta suma ar trebui sa intre toata activitatea lunara a pastorului, predici, evanghelizari etc. (atat primeste si un profesor, chiar mai putin, care merge zi de zi la scoala), acesti pastori primesc bani grei pt evanghelizari, predici, reuniuni cu tinerii, adica sunt platiti de doua ori pentru aceeasi activitate!; si asta legal!!! nu mai vorbesc de ce fura din colecte si din zeciuieli.
acum intelegeti de ce "penticostalul" vrea sa veniti la biserica lui? Citat:
pentru ca ies bani buni!!! vedeti de ce "ucenicul" si "penticostalul" sunt atat de lingusitori, incat zic tuturor "frate", "sora"? linguseala asta gratuita are o explicatie! vor sa para niste oameni cumsecade, se dau bine pe langa voi, zicandu-va ca si Ortodoxia este foarte buna, dar nu ar strica sa vizitati si biserica lor, doar asa...ei! si daca va prind, atunci v-au facut cotizantii lor! ca asta vor, de fapt. Nu vedeti ce mierosi sunt??? cica "frate nu stiu care", "surioara X", pfff, mi-e greata!!! Si cand va duceti acolo, va baga cosul sub nas, ca sa le dati bani!!! |
Citat:
Nu! sunt banii pe care i-a luat de la enoriasi, jecmanindu-i. Atunci cum isi permite sa calculeze/plateasca el, daca nu sunt banii lui? Nu sunt banii bisericii, ai amaratilor care cotizeaza la greu? NU VEDETI CU CATA AROGANTA SPUNE CA EL PLATESTE! De parca ar fi bancher!!! si biserica mosia lui taica-su. Stiti cum vorbesc intre ei pastorii? " - Frate X, am nevoie de niste bani pt fiu-mi la facultate, nu ma inviti sa predic la tine? - Bine Y, sigur, poti veni duminica asta. - Ei, ia spune, cat imi iese, cat imi dai? - Pai, hai sa fie 150! - Bai, nu fi magar, tu cand ai venit la mine ti-am dat 200!!! - Bine, iti dau 200 dar fii atent, duminica viitoare pe mine ma inviti la tine si-mi dai tot 200! Suntem intelesi?" -------------------------------------------- 2 Petru 2:2 Și, din pricina lor, calea adevărului va fi vorbită de rău. |
Profetule, devii plictisitor. Nu ca nu ai fi fost deja dinainte... :37:
|
Am gasit aici: http://www.razbointrucuvant.ro/recom...tuia/#comments
|
Citat:
|
un verset care li se potriveste penticostalilor la perfectie:
Mat 23:14. Vai vouă, cărturarilor și fariseilor fățarnici! Că mâncați casele văduvelor și cu fățărnicie vă rugați îndelung; pentru aceasta mai multă osândă veți lua. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
uita-te la un calugar, mata stii ca un calugar traieste doar cu doi ardei si o rosie pe zi? deoarece si-a educat trupul in asa fel incat sa nu se imbuibe si a facut juramant de saracie incat nu-i trebuie nimic ce tine de partea materiala si poate sa-L slujeasca pe Domnul intr-un mod onest, spre deosebire de pastorii penticostali care in loc sa munceasca cinstit iau bani de la enoriasi desi nu fac nicio lucrare de tip misiune ca sa aiba nevoie sa fie sprijiniti material! asta e credinta penticostalului: http://i42.tinypic.com/ioqjvt.jpg |
domnule profet, aceasta imagine cu benny reprezinta un om inselat si care inseala la randul lui constient sau nu, caci banii l-au orbit.cu toata cunostinta d-voastra despre culte,religii caci am citit si am vazut ca sunteti foarte documentat,ce se va intampla cu sufletul d-voastra(caci aveti un suflet)imediat sau mai tarziu dupa momentul mortii.la asta sa va ganditi si sa-mi raspundeti foarte sincer .moartea e lucrul cel mai sigur si vine neanuntata deci aveti vreo nadejde dupa?chiar sunt curios multumesc.si amintiti-va ca insusi Domnul Isus a spus ca sufletul are importanta mai mare chiar ca toate lucrurile din aceasta lume,deci ar fi o alta lume unde sufletele salvate se intalnesc?cum se impaca cuvintele Mantuitorului cu explicatiile noastre?
|
distinse domn, aici discutam despre cultul penticostal.
|
Daca doriti sa aflati ce fel de cult este penticostalismul si cum a fost total aservit regimului comunist in perioada respectiva (ceea ce nu e posibil pentru o biserica crestina sa ne amintim ca minciuna Ananiei si Safirei a fost descoperita imediat de Duhul Sfant si au existat apostoli care au mustrat indivizi precum Diotref, dar la penticostali nu este Duhul Sfant si nu sunt nici apostoli prin urmare este un cult-afacere), puteti citi cartea "Rascumpararea memoriei", costa 38 de lei (daca credeti ca se merita, eu nu cred ca se merita, desi pretul e unul mic, ce sa cititi? ceea ce stiati deja, ca liderii penticostali sunt niste fosti securisti?)
http://i43.tinypic.com/2aj1kev.jpg ceea ce spune un comentator: "Pentru prima data un autor descrie dintr-o perspectiva ampla modul in care un cult oficial din România, in speta Cultul Penticostal, a fost controlat de puterea comunista, precum si modul cum a reactionat cultul respectiv." -- Dr. Valeriu Andreiescu / Lector universitar |
dupa cum totul in lumea aceasta ,,se invarte,,in jurul Domnului Isus 2012 de la nasterea Lui,toate explicatiile subiectelor de pe forum au ca baza invataturile Lui,putem adauga ceva auxiliar intr-un subiect ce tine de fapt de viata noastra,de vesnicia noastra.cred c-ar fi absurd sa catalogam o natie de oameni dupa faptele unuia singur sau a catorva.Comparatiile reale se fac dupa un S.T.A.S.si stas-ul in materie de religie si despre religiosi ar trebui sa fie biblia.As afirma gresit daca as spune ca religia mea detine adevarul,de fapt personal cred ca il detin.credinta mantuitoare e personala nu globala ,nationala,cultica samd de aceea nu cred ca este placut Domnului sa judecam pe penticostali din prisma unor fapte izolate ale unor oameni care au ocupat temporar o functie cu anumite responsabilitati si nu si-au indeplinit-o.deci in functie de cuvantul scris dar in biblie ar tebui sa-i catalogam pe oameni si chiar pe noi insine sa vedem cum ne raportam fata de biblie.Domnul Iisus a spus ca acest cuvant e judecatorul nostru si dupa el vom fi judecati deci e vital sa-l cunoastem sa incercam sa-l si credem.Spiritualitatea din toate religiile te inalta,te invata sa faci bine dar numai Unul are taria de a afirma adevarul acela ca suntem pacatosi si daca nu rezolvam problema pacatelor ne asteapta judecata si osanda.Ne trebuie curaj sa-L credem pe El si chiar putina,, nebunie,,dupa cum spunea Pavel
|
nu ati inteles nimic!
concluzia mea este aceea ca daca BP ar avea Duhul Sfant, astfel de securisti ar fi fost aratati "fratietatii" in mod supranatural, prin Duhul (vedenii, descoperiri profetice) insa realitatea este ca BP numai de astia a avut parte in conducere si niciun profet penticostal nu a semnalat asta, prin urmare nu au profeti inspirati de Duhul Sfant asa cum au avut primii crestini, carora Domnul le descoperea supranatural activitatea demonica din mijlocul lor (fratii falsi, de tip Diotref sau Simon Magul) |
Deci topicul este despre cum sa vorbim cu penticostalii...buuun!
As avea eu o sugestie. As dori sa fac public o initiativa de-a mea, la care toti penticostalii cu care am discutat au batut in retragere. Avem si pe acest forum doi penticostali, pe "penticostalul" si pe "ucenic". Pe "ucenic" il lasam sa mai creasca, sa se mai maturizeze, si oricum el nevorbind in limbi, nu face obiectul studiului nostru. Dar "penticostalul", ...ei, "penticostalul" este genul de persoane cu care putem interactiona in felul urmator, va explic imediat! Domnule penticostal, sunteti de acord sa faceti urmatoarea experienta si apoi sa ne prezentati rezultatele studiului? Iata deci: Cand veti fi la dvs. acasa si veti avea o stare de extaz, incat sa apara vorbirea in limbi, mergeti undeva intr-o camera singur si dati drumul la reportofon! Domnule, dvs. credeti ca darul avut este autentic. Verificati-l deci, si pe al dvs. dar si darul de talmacire al altora! Mergeti la cativa frati care au darul de talmacire, si, separat, puneti-i sa talmaceasca. Inregistrati talmacirile si apoi comparati-le! cu exceptia a catorva cuvinte si nuante, ar trebui ca toate talmacirile sa spuna aceleasi lucruri! Va este teama? deja simt ca va eschivati! am dreptate? Dar acesta este un mijloc de a cerceta duhurile/darurile (1 Ioan 4:1)! Electronica este o stiinta neutra, nu va putea influenta pe nimeni, rezultatul nu poate fi viciat! V-am aratat un mijloc sigur de a testa duhurile, cum ne spune ap. Ioan. Ezitati sa-l folositi? Simtiti ca s-a sfarsit cu jocul de-a v-ati ascunselea, ca ati fost prins si descoperit? si la fel ca dvs. si ceilalti, cu talmacirile lor contradictorii? Recunoasteti ca de asta va temeti! Ca micul joc s-a terminat. Realitatea fiind una crunta, ca nu aveti niciun fel de dar, nici dvs nici ceilalti. ------------------------------------------------------------ Promiteti-ne ca veti face asta! nu e mare lucru! Fiti sincer, cinstit, corect cu dvs. insiva si cu noi! |
Citat:
|
Citat:
Ideea deci nu-mi apartine, insa initiativa da, am vrut sa fac si eu asta, insa nefiind penticostal, nu am fost bagat in seama, vorbitorii in limbi au refuzat sa vorbeasca in prezenta mea si a reportofonului (de fapt, un mp3-player cu functie de reportofon)! -------------------------------------------------------------------- sa vedem daca obtinem promisiunea "penticostalului" ca va face acest test. |
Citat:
|
Doamne ajuta sa fii sigur ca n-o va obtine.
Dar mai ales Doamne ajuta sa intelegi si tu ce inseamna trairea prin credinta. Doamne ajuta! |
Citat:
Cat despre „ucenic”, doar id-ul nu-l da de gol ca deja e profesor de mult. Nu-l subestima! Macar ca nu are multa vreme de cand este pe Calea Domnului, are multa maturitate in postari. Citat:
Doar tu ce-l bagi in seama si ii faci de zor publicitate masiva... Citat:
Aveti pedeapsa pentru obraznicii. Fara suparare dar mai aveti inca de stat sub disciplina. Pana acum ati pus o intrebare. A fost una indiscreta si cam insolenta. Dar v-am raspuns imediat, exact, sincer si la subiect. Veti mai avea dreptul sa puneti intrebari dupa 18 Martie. Nu va jucati cu sansele. Cumpaniti indelung. Toate urarile de bine... |
nu sunt penticostal dar am sa va fac totusi o marturisire,acum multi ani m-am pocait si vroiam sa inteleg in inima mea schismele astea ca sa zic asa dintre crestini.m-am rugat ,am plans mult sa inteleg cum lucreaza Dumnezeu in lume azi si cine sunt copiii lui sau daca exista asa ceva in lumea aceasta.am fost la adunari de penticostali unde se rugau pentru botezul duhului cum se spunea, dar inima mea nu era gata sa creada modul de intelegere al acelor oameni.sa va spun ceva s-a intamplat totusi aceasta minune si a fost cea mai fericita zi din viata mea adica era o minune la cineva acasa intr-o seara.vorbeam in niste limbi necunoscute, nu repetam aceleasi cuvinte dar ceea ce mi-i s-a parut ciudat era faptul ca mintea mea era extraordinar de lucida.gandeam in timp ce vorbeam.recunosc ca nu intelegeam ce vorbeam dar un om talmacea ca sa zic asa.altul talmacea altceva si primul care talmacea l-a atentionat la un moment dat sa nu mai vorbeasca pe al doilea care dupa o vreme,dar nu in acea seara s-a lasat de credinta.o zi doua dupa aceea s-a mai repetat aceasta minune sa-i zic dar ma rugam si cantam cateva ore seara pe atunci.viata mea nu mai e asa de stransa ca atunci cu Domnul spre rusinea mea o spun dar ceea ce vroiam sa remarc e faptul ca exista aceasta minune vorbirea in limbi si nimeni niciodata n-o sa va poata convinge pe voi ca exista .sunt si alte denominatiuni crestine cu oameni mantuiti care nu cred apoi altii.dar ceea ce stiu e ca sunt mantuit,iertat de pacate chiar daca o sa mai vb in ,,,alte limbi,,si chiar daca nu, dar trebuie sa ma pocaiesc in fiecare zi si sa am grija de aceasta mantuire pe care o poate primi oricine,absolut oricine.satan se bucura cand oamenii isi bat joc unul de altul dar Domnul se intristeaza voia cui o facem noi prin viata,atitudinile si vorbele noastre,oare stim?
|
Citat:
Daca ati dori sa fiti obiectiv, ati accepta testul sau macar ati avea un raspuns la problema asta. |
Citat:
Cu alte cuvinte, pentru ca vorbea gura fara de tine esti incredinta de spiritualitatea ta si a altora de care habar nu ai mare lucru, nu ti s-a parut nimic ciudat cu dezcordul dintre "talmacitori", mai sa fie, atata luciditate spirituala mai rar la mantuiti.. |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 00:26:12. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.