![]() |
Bine ca mai sint si altii carora le place mai mult printre straini decit printre ai lui, ca incepusem sa ma simt stingher.
Cind vad cum se ridica Romania in slavi si oameni de acolo ma intreb daca-s eu nebun sau ii intilnesc eu doar pe romanii neadevarati. |
Scuze , dar :
Citat:
|
Tocmai, de ce?
Asta si spuneam ca parca toti s-au hotarit pe forumul asta (cu citeva exceptii) sa ridice Romania in slavi. Singura problema este ca intre noi nu-s straini ci doar romani plecati de mai mult sau mai putin din Romania care stiu exact cit sau daca este de ridicat Romania in slavi! |
De ce am plecat.. si ce m-a intampinat:
Citat:
Citat:
Pe taramurile "strainatatzurilor", in decurs de 12 luni am primit peste 10 "vizite" (eu fiind in acele momente in casa!!!)care s-au soldat cu mari pierderi materiale... au fost luni de zile in care "musafirii" poposeau saptamanal in casuta noastra si cred ca numai Bunul Dumnezeu m-a ocrotit sa nu dau nas in nas cu ei, caci altfel nu stiu daca as mai fi fost astazi in fatza calculatorului scriind aceste randuri (ah:p si uitam sa precizez amanuntul ca legea este atat de minunat conceputa, incat "vizitatorii" te pot da in judecata daca cumva ai inspiratia sa ii intampini cu un delicat ciomagel dupa coltul usii) Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Vai ce rau o duci!:13: De ce nu te intorci in frumoasa Romanie? Eu n-asi ezita o clipa in locul tau! Nimic si nimeni nu m-ar putea tine intr-o tara unde o duc mai rau ca in Romania!
Sa nu uit! DE cind n-ai mai fost in Romania? Nu de alta dar si eu am numai amintiri bune despre armata!:4: |
Citat:
Si ptr ca doresc sa iti satisfac curiozitatea, ma grabesc sa iti raspund ca ultima oara am fost in dec2008-ian 2009. |
Peste tot sunt avantaje si dezavantaje. Nici un loc pe pamant nu este El Dorado sau tara visurilor. Conteaza de norocul fiecaruia si de suportul familiei....enorm de mult.
|
Depinde foarte mult ce asteptari avem de la Romania; daca asteptam ca totul sa fie perfect ca in Germania,sau in alte tari cu standard ridicat, s-ar putea sa fim dezamagiti caci mai sunt lucruri de facut. Daca avem prieteni buni cu care ne vedem si rude, nimic nu ne mai poate sta in cale sa vedem Romania asa cum este ea, cu plusuri si cu minusuri. Nici eu nu le mai suport pe acriturile de la ghiseu, dar ma gandesc ca poate din cauza mea s-a purtat asa, ca nu i-am zambit suficient.
Multe neajunsuri mai exista, dar omul sfintesete locul si sper sa ma ajute si pe mine bunul Dumnezeu sa ma pot retrage la pensie in Romania, intr-un loc pe care sa-l amenajez cum imi place mie si unde sa ma simt bine; neaparat cu o biserica in apropiere. |
Citat:
|
"Strainatatea" cred ca are si o alta dimenisune. Noi vorbim de ea doar spatial. Spunem ca suntem departe unii de altii spatial. Este dureros ca nu suntem impreuna si spatial unii cu altii, dar cel mai dureros in ziua de astazi e ca desi suntem unul langa altul spatial, suntem foarte departe unul de altul spiritual. Asa ca "strainatatea" cea mai dureroasa e cea din propria tara, unde semenii au devenit niste straini.
|
Si la noi la tv Vasi, avem astfel de stiri..nu ducem lipsa de prostie si ingratitudine. De becalizare si sexi brailence, de manelisti si prost crescuti ce injura la tot pasul.. dar avem si oamnei blanzi. Oameni capabili sa zambeasca desi nu stau pe roze, oamnei ce-si impart cu bucurie blidul de mancare chiar daca a doua zi...nu mai au ce pune pe masa. Parerea mea este ca daca inima nu iti este in randuiala, oriunde vei fi in lume, vesnic esti nemultumit. Asa cum melcul isi cara cochilia mereu dupa sine ...asa si cel mandru isi cara dupa sine nemultumirile, oriunde ar fi...
Anca, te astept la Focsani cand vii in RO..sa iti fac cunostinta cu cativa oameni ce inca stiu sa zambeasca..:105: |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Cand aveti timp rasfoiti acest link. http://www.fundatiadinupatriciu.ro/ro Este vorba despre o fundatie ce ajuta concret copii buni dar saraci. Pe acesti copii (care fie voba intre noi au castigat f. multe premii in lumea intreaga!! vezi link: http://www.fundatiadinupatriciu.ro/r...nu_patriciu-23 ) nu ii cunoastem, dar...sa nu uitam ca.. atunci cand ponegrim Romania si pe ei ii ponegrim..si pe marii nostri duhovnici..si pe savanti si pe poeti..si pe multi multi altii.. De ce oare nu putem vedea si partea buna? De ce ne cramponam mereu doar de ce e rau si umilitor? Nu spun sa negam sau sa ascundem..vreau doar sa fim corecti fata de noi insine si fata de cei ce poarta pe umerii lor rusinea hotilor si a violatorilor..dar, o fac cu demnitate si speranta ca prin jertfa lor se va schimba ceva in tara asta. Dar ei jertfesc, incepand cu ei ..nu stau spectatori nici nu arunca cu pietere de pe margine..ci fac ceva, atat cat pot in dreptul lor. |
Citat:
Sper ca sunt mai multi oameni, nu doar cativa, care stiu sa zambeasca in Romania de astazi. |
Citat:
|
MarinaAlca tot nu mi-ai raspuns de ce nu te intorci.
Iti spun eu de ce nu o faci. Nu traiesti nici cu istoria nici cu geniile Romaniei si nici cu muntii sau apele noastre care nu vor sa curga inafara (ci vor sa ne intoxice numai pe noi) ci traiesti (daca t-ai intoarce) cu oamenii de astazi ai Romaniei, plini de ifose, de tifna, de comentarii si prea putin dispusi sa chiar faca ceva! E prea greu de trait in Romania si daca ai gustat din normalitatea vietii devine imposibil! Hai sa ne gidilam cu totii pe burta si sa decidem ca sintem buricul pamintului! |
Citat:
Culmea e ca la Judecata vom fi judecati impreuna cu romanii. In vest de Romania nu se prea cunoaste cuvantul smerenie, asa ca de unde... Aici, dimpotriva trebuie sa stii sa te vinzi cat mai bine, sa te lauzi si sa te supraapreciezi, ca sa te angajeze o firma. Sper ca imi sesizati ironia; mi-am permis si eu o data. |
Citat:
|
Citat:
La noi in tarisoara e inca foarte vie morala unei anecdote... In iad erau fel de de fel de responsabili, pe natiuni. Toti munceau din greu sa-i afunde pe cei ajunsi acolo in cazane. Cel de la cazanul cu romani statea linistit, fuma, isi bea wisky-ul in tihna. Ceilalti, invidiosi, il intrebara cum face de o duce asa bine... "Simplu... Cum incearca sa scoata unul capul, ceilalti il trag repede la fund." |
Cata dragoste cuprinde acest diminutiv "tarisoara"...
Eu cred ca dragostea de tara o avem dela Dumnezeu si de aceea este legitima, caci in fapt este o parte din noi. |
În România dacă ai bani este excelent!Poți avea cea mai tare mașină,vilă,servitori pe care să-i plătești cu o farfurie de ciorbă și cu o haină pe care oricum o arunci.Poți construi pe banii tăi orice vrei chiar decă nu ai acte pe teren,și câte nu poți face.Este țara tuturor posibilităților.Cine a plecat de mulți ani și vine în vizită rămâne uimit câte s-au schimbat.Când mă gândesc că mergeam în Basarabia după cumpărături!!!
|
Citat:
|
Citat:
1) Nu vom fi judecati 'ca neam'; asta e o vorba gresita care tulbura mult apele. Si parintele Rafail Noica o critica de exemplu. Vom fi judecati ca persoane, si vom da socoteala de cum ne-am purtat cu APROAPELE, care nu este cel din neamul nostru, ci cel aproape de noi, pur si simplu. Daca traim intr-o tara scandinava, aproapele nostru este si de neam scandinav, daca traim in Belgia, este belgian (si arab, turc, african, sarb etc etc). Oamenii cu care suntem in contact 'risca' sa fie aproape de noi la judecata mai mult decat cei din neamul nostru, dupa parerea mea. 2) Nu neaparat din egoism si egocentrism ne place sa traim in vest, noua celor de aici. Confortul este relativ: in zilele noastre, cu anumite meserii multi dintre noi cei plecati am putea poate trai chiar mai confortabil in Romania decat in vestul Europei, atins de criza, de somaj etc. Am prieteni si rude in Romania care au salariu mai mare decat mine, de exemplu. Plecand, ne asumam anumite responsabilitati, creem legaturi noi, care evinent sunt cu cei din tara in care traim. Nu putem sa rupem aceste legaturi de dragul obarsiei noastre. Nu este nimic rau sau egoist in 'a-ti parasi tara'. Bine se poate face peste tot. Bravo celor care vor sa faca bine si tarii de unde provin, dar nu este singurul mod de a face bine. 3) Si in vest este cunoscuta notiunea de smerenie, bineinteles. In zilele noastre, si in Romania ca oriunde se cere uneori sa 'te vinzi bine'. Daca op faci in mod cinstit, nu cred ca este vreun rau ina sta. Un interviu de angajare nu este o spovedanie. Sa nu idealizam.. In comunism nu se cerea asta, pentru ca oricum statului putin ii pasa cum merge o anumita intreprindere sau alta, deci nu exista concurenta, insa se cereau compromisuri la virtutile crestine uneori mai mari.. altele. |
Chiar ar fi culmea sa fii judecat impreuna cu neamul. In zilele noastre sunt deja foarte amestecati, nici nu mai stii care ce ii, jumate chinez, sfert african, sfert eschimos :)) Sau ganditi-va la copiii nascuti din parinti de neamuri diferite, cu cine o sa-i judece Dumnezeu?:22:
|
Citat:
|
Stai linistita ca nu rid de loc! Ma gindesc cit de greu este sa traiesti intr-o tara in care nu-ti place (am patit-o eu in Romania) si sa nu poti pleca din ea.
|
raman uimita de judecata unora......
Draga Ana-Miha, daca tu nu te mai consider romanca, e probl ta pers nu amesteca si pe ceilalti, de inscrii pe toti dupa un tipar? vb de smerenia din vest care nu exista, exista in romania???? cati sunt cu adevarati credinciosi si smeriti? cati dintre noi tin postul, merg la biserica, nu fac rau la nimeni, nu injura etc.....hai sa fim seriosi...smerenie din asta cu mers la biserica si facand matanii si acasa injuri de mama focului sau faci rau la altii sunt satula ....dar de bataia de joc din rom de ce nu vb??? tu ai impresia ca noi, marea majoritate am plecat ca nu mai puteam de bine? de ce nu te intorci tu la smerenia din rom daca tot nu-ti place unde esti si daca consideri ca te vinzi acolo? inca o intrebare....exista un Dumnezeu al romanilor??? nu stiam.... |
bmd, sorry ca nu am apucat sa punctez si eu la faptul ca te bucuri ca mai vezi si pe altii care se simt bine afara....sa ma ierte Dumnezeu dar cum sa nu te simti bine cand nu esti judecat dupa masina in care esti, dupa grosimea lantului de la gat sau nr inelelor de pe mana, dupa marimea casei in care stai ...si alte asa zise criteri....in general aici nu esti judecat. esti respectat ca om, indiferent ca esti roman sau turc sau arab, etc.... multora probabil ca asta li se pare nimik, e mie ca persoana, ca om mi se pare foarte mult. paradoxa...esti respectat ca om in afara iar in tzara.....nici nu vreau sa-mi amintesc prin cate umilinte tre sa treci ca sa ii rezolvi o chestie la un ghisheu si cum esti tratat de semenii tai din spatele ghiseului, cum esti tratat in spitale, etc....un cosmar
sunt multe de spus, imp e sa ai curajul sa le recunosti....iar eu recunosc, ma simt bine aici |
Eu n-am inteles exact ce a vrut sa spuna Anca referitor la judecata cu romanii. S-ar putea sa fi vrut sa spuna ca vom fi judecati toti la gramada si nu pe tari sau altfel, deci impreuna cu cei ramasi in tara.
Nu stiu exact, ce-a vrut sa spuna si nici cum vom fi judecati. Eu ma gandeam ca individual, dar ma rog. Si nu, nu este smerenie in vest, dimpotriva, Fani. La angajare s-ar putea ca acum sa fie cam la fel peste tot. Esti fortat intr-adevar sa te vinzi cat mai bine. Dar in rest poti fi si smerit, in tara. In vest trebuie sa ai peste tot o lipsa de smerenie, ca altfel esti calcat in picioare. Da, asa este, s-a ajuns partial sa se traiasca mai bine in tara, daca ai serviciu. Roata se mai invarte si mi se pare firesc. Poate se va ajunge la o egalizare peste tot, la un nivel mai bun. Nici Romania nu putea si nu poate sa fie mereu coada. Din pacate somaj este peste tot si acestia n-o duc peste tot la fel. Nu este usoara decizia nici sa pleci din tari si nici sa te intorci, mai ales cand nu esti singur. Decizia de a pleca din tara nu este ceva rau, depinde de multe lucruri si nu toti se duc neaparat la ceva mai bun, sau pur si simplu nu stiu dinainte ce-i asteapta acolo, caci nu multi se duc la ceva gata pregatit. Ar trebui sa incetati sa mai judecati oamenii si sa-i ironizati. Greu este peste tot si nimanui nu este usor acolo unde este, afara doar daca este milionar. Fiecare se simte mai bine in alt loc, dar nu depinde numai de bani. |
sophia
stii tu cati bani avem noi si ne simtim bine afara????? pt ca ai afirmat ceva..... |
Emanouela, stiu cum se simt multi in afara si ce bani au, inclusiv eu.
|
deci in concl tu judeci dupa propriul tipar, uite draga mea ca eu nu am asa de multi bani ca tine si totusi ma simt bine pt ca vad putin mai departe decat buzunarul sau contul din banca, vad respectul fatza de om
|
Anca are o varsta, e responsabila de ceea ce scrie, daca ai sa te uiti la profilul ei ai sa vezi, nimeni nu a judecat-o sau ironizat-o, sunt simple intrebari
|
Emanouela, dar tu dupa ce ma judeci pe mine ca am bani? Din ce ai dedus asta? Din anumite puncte de vedere ma simt bine, din altele nu, si m-as intoarce.
Asta este tot. Fiecare cu problemele lui. |
sophia inseamna intelepciune...
eu nu te-am judecat, am intrebat, mi-ai raspuns, si ti-am zis concluzia....pt ca ai afirmat ca suntem milionari cei ce se simt bine, am intrebat de unde stii cati bani avem... ai zis ca stii pt ca si tu ai.....imi pare rau sa te dezamagesc dar eu nu sunt milionara si totusi ma simt bine. iar partea cu judecata era ca ai zis sa nu mai judecam pe altii....eu nu am vz ca cineva sa fi judecat acea respectabila doamna cu o anumita varsta.... dar ti-am demonstrat ca tu ne judeci dupa tiparul tau. punct. eu nu sunt aici ca sa ma cert si nici sa incing spirite |
Doamne ce as mai pleca si eu din Romania :20: Am fost plecata si eu in Franta acum 4 ani si precum zicea emanouela (daca nu ma insel), pe strada oamenii se salutau chiar daca erau straini, iar daca te atingea cineva din greseala, imediat isi cereau scuze si iti zambeau, apoi la supermarket te salutau ei cand ajungeai la casa de marcaj... aici in Romania nu prea vezi asa ceva, dimpotriva lucrurile stau tocmai invers: pe strada te calca in picioare si iti mai trage si o flegma sau o injuratura (ca deh, de ce i-ai stat in cale), la magazin cand intri vanzatoarele iti vorbesc cu dispret si nu iti raspund la salut s.a.m.d.(cred ca majoritatea stiu situatia de aici, desi multi nu recunosc...)
Nu zic ca nu mai sunt si oameni de treaba cu care sa ai ce discuta si cu care te poti intelege omeneste, dar majoritatea parca-s scapati de la nebuni, nu mai au nici cea mai infima urma de bun simt.... si culmea ironiei, se mai cred si buricul pamantului! |
Citat:
E vorba de educatie si mentalitate. |
Of Emanouela...
Emanouela, cred ca este o neintelegere la mijloc.
Eu n-am spus ca am bani, pentru ca n-am. Am spus in schimb ca unii din cei emigrati o duc bine, au servicii bune si/sau bani (unii se mai casatoresc in familii bune de ex.) si atunci isi permit multe. Altii nu reusesc si o duc mai greu chiar decat o duceau in tara. Nimeni nu poate sti de obicei ce-l asteapta in strainatate, in afara de cazul in care da peste sot/sotie bogat(a). Toti speram la mai bine. Si nu este vorba in discutia asta numai de bani ci si de oameni, spritualitate, mentalitati. Trebuie sa poti sa te adaptezi in alta tara. Cu asta cred ca am incheiat conflictul, ca ci eu nu aveam nimic cu tine. Iar mesajul Ancai nici eu nu l-am inteles bine si am incercat sa fac pace. Nu judec eu pe nimeni. Doar observ cum stau lucrurile in lume. |
Citat:
La magazinele pe care le frecventez eu nu prea se saluta, degeaba zici "buna ziua", sau multumesc, mai degraba ai vorbi cu peretii, macar aia nu se uita cu dispret la tine... oricum mai multa jale e ce se intampla pe strazile Bucurestiului. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 02:26:36. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.