![]() |
Citat:
Dupa umila mea parere, articolul este o porcarie! Spune acolo ca eroismul maternal, devotamentul sotiei, rabdarea ei sunt sunt niste lucruri de nimic ("cam la atat se reduce mandria ....."). Chiar sunt de nimic? Eu zic ca nu. Sunt LUCRU MARE dar nu indraznesc sa ma mandresc cu asta. Pentru ca in opinia mea, si nu numai, o femeie este feminina doar atunci cand este discreta si prin tinuta ei vestimentara si prin atitudine. Discreta, adica, cu limita si rost la vorba, decenta in gesturi si vestimentatie. Iar in Biserica ceva mai mult decat in societate. Parerea mea este ca in ziua de azi, cand moda nu mai are limite in a dezbrac trupul, chiar si o basma pe cap pare exagerare. Dar nu este. Eu stiu cum ataca satana imaginatia usor excitabila a barbatilor. De aceea, din dragoste pentru aproapele nostru barbatul, nu vrem sa fim o ispita si in timpul rugaciunii. De aceea este bine ca prezenta noastra la biserica sa fie discreta. Sa fim imbracate decent, cu basmaluta care sa ne acopere frumosul par si ceafa gingasa cu zulufi seducatori, ori alunita dulce de dupa urechiusa roz... Rochita mulata si deasupra genunchilor gratiosi s-o lasam acasa sau cel putin sa acoperim frumosul decolteu rozaliu si dolofan, ori fregedele brate, ori umerii seducatori aplecati in rugaciune. Pai de-aia zic: de lemn sa fii ! Ce sa mai zic de fetele in pantaloni la biserca! Doamne fereste! Sau puternic parfumate, rujate, machiate, inelate, bratarate.. Este ispititoare femeia! chiar si cu un sac pe ea. Pentru ca-i femeie si pt ca este TOT pt. un barbat. E chin si alint. Este moarte si viata. Esi, barbatii sunt la mana noastra la orice minut. Ei traiesc prin noi! Noi ii putem odihni, noi ii putem chinui. Daca-i iubim suntem datoare sa le oferim liniste si posibilitatea sa se roage in pace, sa nu le dam prileju de a se sminti, macar in biserica. Sa stam deoparte, in spatele lor, cu basma pe cap si cu privire in jos. Nu-i greu, deloc pt ca scopul este maret. Si el se roaga pt mantuire dar nu cu ispita in coasta sau in nasul lui. Le datoram asta. De ce? pentru ca merita. Ei pot fi tatii nostri, fratii nosti, copii nostri. pt ca noi putem sa ne concentram la rugaciune mai usor, noi avem aceasta putere. Nu suntem asa usor de ispitit. In mana / puterea noastra sta mantuirea barbatilor, pacea lor, odihna lor. Sunt multe de spus dar ma opresc aici si sustin tot ce au spus Sfintii parinti despre locul femeii in Biserica. Femeile pot fi mantuirea sau osanda iubitilor nosti barbati. Si daca vrem ne putem mandri cu asta. Dar nu e de folos. Cat despre locul / rolul femeii in societate... asta este alta poveste. |
@Marilena -
1. De ce mereu se vine cu aceste exemple negative cand se vorbeste de femeie. De parca in biserica n-ar veni si fete si femei cuvvincios imbracate si ne-vopsite. Basmaua si pantalonii, ma rog aici este o discutie lunga si delicata. 2. Si de ce (culmea tot femeile ?!) se spune numai de ispitele la barbati si etc. ? Si tu spui ca femeia este asta si aia pentru barbat. De ce nu se spune si accepta si inversul? Crezi ca femeile nu au ispite? Nu te-ai uitat niciodata dupa un barbat mai dragut? Vazi un barbat, vezi chiar un preot sau calugar mai frumos, vezi macar niste ochi mai frumosi? Noi suntem de piatra? Nu ti se pare ca ne rezumi/rezumati numai la a fi niste papusi, fara suflet, fara trairi, fara minte, fara nimic. Papusi care trebuie sa stea unde le pui, sa le imbracu cum vrei, sa taca, sa nu simta... |
Pai ne-or mai fi plecand dar atunci nu ne mai uitam la ei, ne uitam la varfurile pantofilor sau la tivul fustei :D
Moment in care nu mai suntem ispitite nici nu mai reprezentam ispita (eye contact alea alea, lucruri pe care le facem uneori inconstient involuntar). |
Pun si eu cateva intrebari cu riscul de a-mi atrage obrobiul . M-am pregatit deja: daca aveti pietrele pregatite si pt. mine , puteti sa le aruncati!
Ce urmariti cei carora aveti o placere deosebita de a eticheta userii de pe forum cu: ,,ateu/e, eretic/a, ratacit/a, cazut/a?! Aveti cumva in vedere mantuirea celui etichetat astfel? Sau va intereseaza numai sa demonstrati ca aveti dreptate? Iar daca urmariti mantuirea aproapelui, in acest mod vreti sa il castigati pt. Hristos? Oare avem noi competenta morala sa ii tragem o palma lui Arie ca Sf. Nicolae? Daca dvs. aveti aceasta competenta, sincer va felicit. Oare cum ramane cu: ,,sa uram pacatul, nu pe pacatosŽŽ. Nu e mai simplu sa spui: ,, a crede ca... e o erezieŽŽ decat sa infierezi pe cineva cu: ,,esti ereticŽŽ? Oare zicalele: ,,vorba dulce mult aduceŽŽ, ,,muzica face tonulŽŽ sunt vorbe in vant si atat? Nu am nominalizat pe nimeni , nu astept nici un raspuns de la nimeni. Sa isi raspunda fiecare lui/ ei insisi. |
Citat:
|
Citat:
|
@Marilena -
1. De ce mereu se vine cu aceste exemple negative cand se vorbeste de femeie. De parca in biserica n-ar veni si fete si femei cuvvincios imbracate si ne-vopsite. Basmaua si pantalonii, ma rog aici este o discutie lunga si delicata. 2. Si de ce (culmea tot femeile ?!) se spune numai de ispitele la barbati si etc. ? Si tu spui ca femeia este asta si aia pentru barbat. De ce nu se spune si accepta si inversul? Crezi ca femeile nu au ispite? Nu te-ai uitat niciodata dupa un barbat mai dragut? Vazi un barbat, vezi chiar un preot sau calugar mai frumos, vezi macar niste ochi mai frumosi? Noi suntem de piatra? Nu ti se pare ca ne rezumi/rezumati numai la a fi niste papusi, fara suflet, fara trairi, fara minte, fara nimic. Papusi care trebuie sa stea unde le pui, sa le imbracu cum vrei, sa taca, sa nu simta...[/quote] Sigur ca in biserica vin, si vin multe fete si femei cuviincioase. Dar exemplele negative, cum le spui tu, de fapt nu sunt ele in sine negative ci efectul produs este negativ. Si dupa putinta noastra ar trebui ca macar cand suntem in biserica "toata grija cea lumeasca sa o lepadam". Si eu as putea-o lepada daca n-as vedea ce bine s-a coafat doamna din stanga...( si eu ce par rar am...)sau daca n-as simti ce parfum de firma are fata din dreapta,oare cum ii zice? l-o fi luat de la dutty free, o fi fost scump? sau poate tamaia miroase asa? Sau "ce rochie sexi, Doamne! de maine ma apuc de cura de slbire, nu mai mananc..." Daca au femeile ispite??? O, si inca cate! Pai ce barbat e duhovnicul meu! mori, nu alta! Dar E PREOT! SI ma trasneste Dumnezeu pe loc daca dau voie imaginatiei s-o ia razna! Nici nu-mi ridic privirea spre dansul. Barbati, mireni frumosi? Sute si mii! Si ii admir dar reactia mea si cred ca a majoritatii femeilor este pe moment de admiratie. Ca sa ne "infierbantam", sa ne "smintim" noi avem nevoie de ceva mai mult. Nu ne este suficienta doar imaginea atragatoare, noua ne terbuie muuuuult mai mult sa cadem in ispita! Iar puterea noastra de stapanire este mai mare. De fapt suntem noi suntem "ombiloco del mundo". Din pricina femeilor s-au iscat scandaluri, lupte, razbaoie, mai mari sau mai mici. Si sa sti de la mine, daca stam in umbra, tacute si discrete n-ar trebui sa ne suparam. Astfel suntem scutite de multime de neplaceri si ne da o nota de noblete, finete, eleganta mai seducatore decat orice gateli. O astfel de femeie este mai protejata de neplaceri. Nu este agatata de oricine si este privita cum mult mai mult respect decat o alta, plina de ea, desteapta nevoie mare, guresa si sfatoasa. Tu nu vrei sa fi socotita o papusa fara minte, fara suflet si sa fie pusa la colt grosolan imbracata, umila si smerita. Foarte bine, fi cum vrei, iesi in fata, cere-ti drepturile, fi "barbata"!. E alegerea ta. Si in ziua de azi nu-ti intezice nimeni , dupa cum se vede, nici preotii emancipati, doctori in teologie.Ai fi chiar "trandy". Genul acesta de religiozitate futurista o fi pe placul multora. Treaba lor... De fapt in cealalta postare vorbeam de locul femeii in Biserica. Aici am spus cate ceva despre atitudinea pe care, in opinia mea, ar trebui s-o avem in societate. Dar subliniez, este parerea mea. Nu este nevoie sa te revolti. Eu am acelasi respect pentru orice femeie. In ochii mei este surata mea draga si faptura lui Dumnezeu. O iubesc oricum ar fi: virtuoasa sau pacatoasa pentru ca, si pentru pacatoasa de mine si pentru ea de-o potriva s-a jertfit Hristos. |
Citat:
Eu cred că trupul este, ca și sufletul, dar al lui Dumnezeu. Faptul că trupul are o poziție secundă față de suflet nu înseamnă că trebuie să îl tratăm cu indiferență. Nici nu trebuie să credem că aceste două daruri ar fi asemenea talerelor unei balanțe, încât dacă am da importanță trupului ar însemna automat că nu mai dăm sufletului. Neuitând nici o clipă să dăm întâietate sufletului, fiindcă acolo unde va fi sufletul va fi și trupul, să ne îngrijim și trupurile ca pe temple ale Duhului Sfânt. Binecuvântează, Doamne, cele dinlăutrul meu ! |
Citat:
|
Citat:
Hai sa dau o solutie cu adevarat practica la aceasta nemaipomenita problema a coafurii, hainelor, basmalei, etc. Cine stie ca nu isi poate tine ochii, cine stie ca nu se poate concentra, sa vina cu o carte cu Sf Liturghie si sa urmareasca slujba cuvant cu cuvant de acolo. Asa nu mai vezi cine este langa tine, cine trece pe langa tine si asa mai departe. Din proprie experienta (nu, nu in Romania, nu, nu in biserica ortodoxa), metoda asta functioneaza foarte bine. Numai ca la noi nu exista Missale sau ceva de genul, plus ca or crede oamenii ca esti vreun fel de protestant. Dar asta e. Cred ca este o solutie mai realista decat sa ceri la toata lumea sa s eimbrace nu stiu cum, ca tu nu poti sa iti pui frana ochilor. |
Citat:
sensibila, cocheta si iubitoare de frumos sa extindem regula si pentru celelalte locuri pe unde umblam / lucra / distram. Pai DA! consider ca parfumul, COCOSCHANELUL si TAMAIA nu-s o combinatie prea DIVINA. Gratia si a frumusetea trupeasca o etalam destul pe strada, la munca, la chefuri, nunti si botezuri. Acolo am fi chiar caraghioase daca ne-am imbrobodi. Pentru fiecare loc sau eveniment se cere o anumita tinuta potrivita, locului, momentului. La mine la serviciu (lucrez la dep. protocol si relatii cu publicul) sunt OBLIGATA sa ma imbrac decent, elegant, fara decolteu adanc si cu fusta nici lunga nici scurta, machiata neaparat discret, parfumata, musai, discret. Da , frumusetea trupului este de la Dumnezeu.este un dar si nu este pacat ca ne imbracam frumos. Dar frumusetea trupului nostru nu ne-o expunem la vedere, asa, ca doar Dumnezeu mi-a dat-o , nu umblam goi si frumosi pe strada, ca este rusine, nu? Dar care e limita? Cat sa aratam? Cine poate spune? Fiecare are masura lui. Masura mea este cea pe care am aratat-o mai sus. Draga domnule, ingrijirea trupului are mare insemnatate. dar este cale lunga de la ingrijire la exhibitionism. Igiena riguroasa, controlul medical si tratarea bolilor trupesti sunt indispensabile omului civilizat. Dar eu nu astea le combat. Ci exagerarile gatelilor inutile. Cu discenamant, cu dreapta socotela si cu bun simt, noi femeile putem fi si frumoase si destepte si virtuase. Sufletul si trupul sunt mereu in atentia noastra dar din pacate dam prea mare atentie exteiorului/trupului nostru in detrimentul sufletului. |
Citat:
|
Femeia in biserica ortodoxa (merita ea mai mult )
Eu cred ca toti suntem de-o potriva,daca mergem la biserica ,mergem sa ne rugam sa ne purificam sufletul sa ne incarcam cu energie pozitiva ,nu mergem sa tinem "conferinte , nici sa facem politica ,nici sa denigram pe nimenea . Ca est femeie sau barbat ,fata sau baiat ,bartrina sau batrin avem acelas tel rugaciunea facuta din inima catre Dumnezeu . Nu stiu daca se pune pe un "cintar" ce merita o femeie in Biserica Sau ce merita un barbat.Suntem crestini si avem acelas scop RUGACIUNEA SI CREDINTA FATA DE DUMNEZEU.
|
Citat:
|
Citat:
Ridicați problema limitelor, adică puneți întrebarea "cum deosebim cochetăria de impudoare". Eu cred că știți mai bine ca mine că există cărți de protocol și există un consens general al bunului simț asupra acestor probleme. La biserică precum și în împrejurări uzuale (la serviciu, pe stradă), lungimea fustei trebuie să fie astfel încât, în picioare, să nu fie mai scurtă de jumătatea genunchiului. Vederea coapselor este bine să fie rezervată pentru ștrand sau, seara, pentru soț. Decolteul este permis dacă nu coboară până la jumătatea sânului. Un număr rezonabil bijuterii de calitate sunt permise (dar nu și pentru bărbați, în afară de acul de cravată ori de butoni), iar acoperirea capului este necesară în biserică, mai ales în prezența Sfântului Sacrament, după cum descoperirea capului este necesară la bărbați. În vremea tinereții lor, bunicele noastre știau atât de bine să-și sublinieze feminitatea, fără a fi impudice ! |
Aici fiecare cu parerea proprie.
Sunt femei care sunt obisnuite ca tot timpul sa fie aranjate, parfumate, dichisite, chiar si cand ies sa duca gunoiul, daramite cand ies pe strada. Mie una mi se pare un lucru bun atata timp cat nu se ajunge la limita vulgaritatii. O femeie cu parul ingrijit, parfumata discret, imbracata decent, ingrijita din toate punctele de vedere care se straduie sa-si ingrijeasca si sufletul, nu cred ca este neplacuta Domnului. Neplacuti sunt aceia ce privesc cu ochii lacomi ,plini de patimi. Neplacute sunt acelea ce pline de invidie privesc in stanga si in dreapta la femeile mai aranjate ca ele. Ce importanta are daca o femeie este mult mai atragatoare ca restul femeilor dintr-o biserica? Toti intram in sfanta biserica cu un singur gand: sa ne rugam, sa vorbim cu Dumnezeu, sa ascultam sfintele slujbe, sa fim mai aproape de Dumnezeu. Cei/cele ce din fire sunt mai "pofticiosi", respectiv invidioase sa faca un efort si cel putin in biserica sa-si stapaneasca aceste patimi. Eu cand sunt in biserica nici nu vad lumea din jurul meu. Adica vad... si totusi ... Niciodata nu am fost ispitita in biserica de vreo femeie cu mai stiu eu ce coafura, cu batic sau fara, parfumata scump sau ieftin sau de vreun barbat cu muschi, aratos sau cu fundul nu stiu cum. Ba mint(sa ma ierte Dumnezeu:63:), o singura data am fost ispitita, eram in biserica Zlatari si asteptand la rand sa ma rog la moastele Sfantului Ciprian am vazut o doamna strident machiata si imediat in gandul meu am judecat-o. Dar in acelasi timp m-am intrebat: cu ce sunt eu mai buna decat ea? Poate ca in timp ce eu o judecam, ea se ruga din tot sufletul si era mai aproape de Dumnezeu...iar eu foarte departe de Domnul ,cu gandurile mele. Poate ca acea persoana avea sufletul mult mai curat ca sufletul meu. Nu machiajul, nu parfumul, nu cocul elegant, nu pantalonul, nu tocurile de 10cm spun totul despre SUFLETUL unei persoane. Ce folos daca te imbraci cu fusta pana-n pamant si batic in cap, iei o fata posomorata ca sa nu ispitesti barbatii iar sufletul ti-e macinat de invidie, si incepi si judeci fiecare femeie ce iese din tiparele tale si ale bisericii in privinta aspectului? Nu stie nimeni ce suflet poate avea. Nici chiar preotul. |
Citat:
|
Citat:
Cat priveste tinuta vestimentara, n-am sustinut ca ati sustinut dumneavoastra ca femeile ar trebui sa umble goale. Ma refeream la adoptarea UNEI TINUTE MAI DECENTE DECAT IN ALTE OCAZII, ce-i asa de extraordinar de ciudat in asta ?, Doamne fereste! Parfumatul EXCESIV, draga domnule, MA DERANJEAZA PE MINE, DOAR PE MINE, in aceeasi masura ca mirosul de JEG si transpiratie. Eu aici, pe forum spuneam PAREREA MEA, DOAR PAREREA MEA PERSONALA, nu fac eu o lege. Dar, ajunge cu vorbaria. Ne invartim in cerc fara rost. Ocup spatiu virtual fara sa zic ceva nou. Asa ca eu am spus ce am avut de spus. Voi trece la alt subiect de pe forum. Va salut si Domnul sa ne binecuvinteze pe toti! |
Citat:
|
Ce stiu e ca indreptarul de spovedanie critica lucrurile acestea (machiaj, parfum, gablonturi... scuze, bijuterii :15:) si duminica eu personal, prin prisma celor citite, consider ca e mai bine sa ma duc la cina Imparatului *fara*. Altele s-or fi ducand cu pentru ca nu au citit indreptarul sau au citit si au interpretat relativ. Chiar ma uitam acum cateva zile si toate femeile si fetele aveau fusta lunga, basma, erau lipsite de orice impopotonare si m-am gandit ca uite ca parintele a reusit sa-si educe enoriasele in cele din urma.
Ingrijirea trupului se refera la a-l tine curat si sanatos. Deja o tusa de perfumme, un fixativ discret, o umbra de gloss tine de vanitate, la care noi, femeile suntem experte. Putem sa ne mintim cat vrem, pot sa ne incurajeze barbatii cat vor, putem relativiza si justifica pana murim, asta este. Si efectiv nu vad de ce ar trebui sa isi puna cineva in valoare 'feminitatea' in prezenta ingerilor si a lui Hristos? E mai de valoare o lacrima scursa asa, diafan, din varful genei rimelate? Si domnul Mihnea, rugati-va sotia ca dupa ce se coafeaza sa va spele dvs picioarele, ca sa vedeti cam ce parere o sa aiba despre chestia asta. Pentru ca eu cred ca tot ce nu putem face pentru aproapele, nu putem face nici pentru Rege. Sa se coafeze asa, ca pentru Liturghie, sa ia un lighean si sa arate putina dragoste agape picioarelor dvs, ca sunt tare curioasa de cum va decurge evenimentul. Sau vorbeati poate simbolic, dar in NT nu era doar simbolic si nici cand Hristos a spalat picioarele ucenicilor Sai nu a facut-o numai simbolic. Ci si cat se poate de concret. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citeam asa ultimele mesaje si ma gandeam cum voi singuri va contraziceti.
Numai despre femeie si ce sa-i mai cerem si interzicem vorbiti (imbracaminte, coafura, parfum, etc.). Nici un cuvant despre barbat. Si tot voi spuneti pe urma ca: "vai, dar femeia nu este discriminata si prigonita in biserica". Si pe mine ma cam ia gandul cand o femeie imbracata mai putin cuviincios in biserica. Dar imi trece. Nu ma preocupa asa restul lumii. Eu am alte probleme, de alta natura in biserica, dar incerc sa le uit si sa ma concentrez la slujba. @caliyo - superb mesajul. |
Citat:
Dar un criteriu cumun este grija de a comunica civilizat cu ceilalti chiar daca nu suntem de acord cu ce spune. Daca consideralm ca nu este ortodox ce scrie il putem atentiona politicos. Macar putem incerca sa facem asa, chiar daca ne mai scapa si o ironie, o nuanta de nerabdare etc. |
Citat:
"Hristos si-a inceput opera de innoire a lumii la o nunta, transformand apa in vin (cf. In 2,1-11), prin urmare schimband vechile relatii dintre barbat si femeie, caracteristice pentru umanitatea cazuta (cf. Fc 3,16), in relatiile Imparatiei lui Dumnezeu. Nu-i de mirare, de vreme ce de reusita cuplului paradisiac atarna implinirea planului divin privind creatia; cum ar putea incepe innoirea/re-crearea lumii altfel decat la o nunta? Mantuirea lumii implica transfigurarea relatiilor dintre barbat si femeie. Este ceea ce sugereaza sfantul apostol Pavel, intr-un comentariu asupra consecintelor mantuirii infaptuite de Hristos, afirmand ca in Hristos Iisus nu mai functioneaza distinctia dintre masculin si feminin (cf. Fc 1,27), aceasta fiind coplesita de noua definitie, de om innoit in Hristos (cf. Ga 3,28; vezi si comentariul sfantului Maxim din cea de a doua parte a primului capitol al Mystagogiei)." (Doru Costache) Mie mi-a placut articolul desi este cam dur. Nu cunosc atat de bine realitatea romaneasca ca sa-mi dau cu parerea daca exagereaza sau este prea revoltat. Dar ceea ce spune dpdv teologic este corect. Pe p. Doru Costache il cunosc din alte scrieri care mi s-au parut foarte bune. |
Citat:
"Femeia in Biserica Ortodoxa (merita ea mai mult) "Am gasit astazi pe prima pagina a acestui site un articol superb, parca scris de mine (adica asa cum gandesc si eu), pe aceasta tema. Este scris de un preot." http://www.crestinortodox.ro/editori...ra-feminitatii te cam piezi prin "hatisul postarilor" Sophia, draga... Chiar tu ai pus problema femeilor din Biserica Ortodoxa. Nu ai manifestat nici un interes despre locul/rolul barbatilor in BO. Daca ai fi citit prima mea postare ai fi gasit si ceva referitor la barbati. Dar nu te mai obosi, oricum, ceea ce scrisesem nu e conform filozofiei tale. Tu sustii emanciparea femeii si in BO. Eu NU. Iar despre barbati si locul/rolul lor in BO, nu-i treaba mea. Si da, ne contrazicem intre noi, uni pe altii, nu fiecare cu el insusi... mai, mai nu esti atenta deloc... si ai ceva postari la activ, esti senioara... Ma asteptam la mai mult de la tine, nu te supara. Domnul sa ne ajute! |
Citat:
Iar distinctia dintre feminin si masculin dispare abia dupa moarte... nu in timpul vietii. Nu e asa?!? |
Citat:
Dar ce inseamna 'in Hristos nu mai este grec sau iudeu, rob sau om liber, barbat si femeie'? Nu inseamna ca nu mai avem voie sa fim romani sau nemti, de ex., si unii mai liberi ca altii, dar ca pentru Hristos si intru aceste distinctii nu au importanta, sunt pe planul doi. Si ce inseamna Hristos a inviat din morti... si celor din morminte viata daruindu-le? Imparatia incepe acum. Noi dea la botez, cand suntem scosi din apa, am inviat intru Hristos. |
Citat:
In schimb cea "cu machiaj, parfum, eleganta" nu are nimic cu femeia modest imbracata. Nimeni nu spune ca sub haina modesta se ascunde un suflet mandru si invidios, se intelege clar din judecata voastra. Cand cineva modest imbracat si cu baticut pe cap incepe a spune: uite-o si pe aia ce decolteu are, sau ce machiata a intrat in biserica, sau cat parfum si-a dat nu cred ca o spune din iubire ci din mandrie sau invidie pline de revolta. Imbracata modest, cu carticica de rugaciuni in brate, cu ochii dupa "ispite" si cu gandul judecand...nu stiu ce sa zic! Cine sunt fariseii? Apropo, martor mi-e Dumnezeu ca eu in biserica intru intodeauna imbracata modest, fara tocuri, fara machiaj si intodeauna cu capul acoperit. Dar nu am treaba cu celelalte, nu ma ispitesc, nu le judec. Doar ma bucur ca si ele, chiar daca vin mai "in afara tiparelor", intra in sfanta biserica deci au grija si de suflet nu numai de trup. Nu ma revolta aspectul unei persoane in biserica. Este bine sa vina si asa, numai sa vina! Este loc pentru toti, toti suntem ai Domnului, pe toti ne iubeste. :6: |
Citat:
Este un lucru bun ca pe acele femei le privesti numai cu admiratie si nu cu invidie. Si totusi incearca macar in biserica sa "treci peste ele". Sunt sigura ca pentru sotul tau tu esti cea mai frumoasa, cea mai desteapta, cu corpul cel mai. Pentru ca pe tine te-a ales, nu pe alta. In ochii lui tu esti perfecta, esti ce si-a dorit. In ochii Domnului nu frumusetea trupului conteaza ci cea a sufletului. Sunt convinsa ca desi nu ai un corp asa cum ti-ai dori, sufletul al ai frumos. Sa nu crezi ca eu nu judec pe altcineva. Nu sunt sfanta, dar in sfanta biserica parca ma transform, nu ma intereseaza nimic altceva decat relatia mea cu Dumnezeu, ceea ce mi-e de folos. Restul nu ma preocupa(haine, machiaj si altele) Ma stiu pe mine cat de slaba si pacatoasa sunt si incerc sa ma ajut. Nu sunt asa de avansata duhovniceste astfel incat sa nu ma vad pe mine si pacatele mele, dar sa le vad pe altele. In schimb in societate nu ma pot abtine(din pacate) sa nu judec aproapele, nu in privinta aspectului ci alte privinte. Ca de exemplu modul de a vorbi, de a se purta, obiceiul de a minti, rautatea si lipsa milei. Nu ca eu sunt perfecta, le am si eu pe ale mele, dar ma straduiesc sa ma vindec. |
Citat:
Iti multumesc pentru vorbele frumoase, consolatoare pe care mi le-ai spus. Este dragut sa te mai incurajeze cateodata cineva. Sfatul tau este bun si binevenit si o sa incerc sa-l aplic, macar in biserica. Doamne ajuta! si ganduri bune! |
Citat:
1 Petru 3:3 3. Podoaba voastră să nu fie cea din afară: împletirea părului, podoabele de aur și îmbrăcarea hainelor scumpe, 4. Ci să fie omul cel tainic al inimii, întru nestricăcioasa podoabă a duhului blând și liniștit, care este de mare preț înaintea lui Dumnezeu. 5. Că așa se împodobeau, odinioară, și sfintele femei, care nădăjduiau în Dumnezeu, supunându-se bărbaților lor, |
Citat:
|
P. Cleopa mai zice in textul citat mai sus:
"Sa fereasca Dumnezeu pe femeia aceea care vrea sa inlature durerea nasterii ! Pentru ca primul canon pentru ca a gresit, asta a fost : Intru dureri vei naste fii. Sfantul Ioan Gura de Aur zice : Daca fugi de durerea nasterii, de durerea vesnica vei da !, de durerea cea din iad. Dumnezeu a pus cu masura dulceata impreunarii cu durerea nasterii. Si tu, daca fugi de la durere spre placere, vei cadea in durerea vesnica ". Sper ca nu se refera si la anestezia peridurala ;-) |
Citat:
1 Timotei 5:6 Dar cea dedată la plăceri, măcar că trăiește, este moartă. |
Citat:
|
Când rușinea femeilor va dispărea, atunci ziua Judecății va fi aproape
Fericitul Filothei Zervakos, sfantul ucenic al Sf. Nectarie de Eghina vorbeste despre unul din semnele apropierii sfarsitului despre care…. se vorbeste mai putin, despre o anormalitate intrata, din pacate, in obisnuit, in firesc. Si in alta parte (vezi aici) Fericitul a descoperit ce a primit de la Dumnezeu ca viziune, ca una din cele doua mari rele pentru care Dumnezeu bate lumea astazi este, pe langa avort, si “goliciunea femeilor”, fenomen de proportii fara precedent in istorie:
“Umblă acum goale, – desi bărbatii nu sunt mai prejos, – însă mai mult femeile, iar aceasta nu este cu putintă s-o rabde Dumnezeu. A răbdat pe păcătosii din vremea lui Noe, pe cei din Sodoma si Gomora, dar parcă nu ajunseseră la acest stadiu, să umble goi pe stradă si să-si arate trupurile lor goale la bărbati, ca să-i atragă spre păcat”. Prilej de a ne aminti ca marturisirea lui Hristos sau a inchinarii la idolul trup se face si prin cele “exterioare” – dar reprezentative – ale noastre si pentru a constientiza ca desfranarea sau curatia sunt cel mai lesne “propovaduite” nu prin cuvinte, ci prin exemplul nostru: Îmbrăcămintea necuviincioasă a femeilor “Despre femei ce să mai spun? Nu au în minte altceva decât cum să se împodobească. Se întrec una pe alta în veșminte. Ce să spun și despre îmbrăcămintea necuviincioasă pe care le îndeamnă să o poarte născocitorul răutății, diavolul. Vai și amar! Cum de nu le e rușine femeilor creștine? Țigăncile și musulmanele se îmbracă decent, pentru a nu-i sminti pe bărbați, pe când femeile creștine, care au tradiție de la Hristos, de la apostoli, de la Sfinții Părinți să se îmbrace decent, au ajuns la nebunie desăvârșită prin felul în care se îmbracă! Tații și mamele să fie pilde bune și să nu-și lase copiii – povățuindu-i cu iubire de Dumnezeu – să se îmbrace necuvios. Iar bărbații să le ferească pe femeile lor de îmbrăcămintea indecentă, căci vor da socoteală în ziua Judecății. Femeile cere intră în biserica lui Dumnezeu îmbrăcate necuviincios și fără de rușine, fac voia diavolului. Mai bine să nu calce pe la biserică, fiindcă în afară de faptul că nu au nici un folos din asta, îi vatămă și îi smintesc și pe ceilalți credincioși din biserică. Îmi pare rău că sunt nevoit să cercetez și să mustru. Nu vreau acest lucru, și poate că-i întristez pe cei răspunzători de asta. Dacă nu v-aș iubi, nu v-aș cerceta. Îndreptați-vă și atunci voi înceta și eu să cercetez. Vai mie dacă voi tăcea, văzând asemenea fărădelegi! Când rușinea femeilor va dispărea Într-o carte veche pe care am găsit-o cu mulți ani în urmă, am citit printre altele că, atunci când ucenicii L-au întrebat pe Domnul nostru Iisus Hristos când se vor întâmpla în lume semnele înfricoșătoare ale celei de-a Doua Veniri, când dragostea multora se va răci și credința va pieri, Domnul le-a spus, printre altele: “atunci când femeile vor deveni bărbați și bărbații femei“. Și Sfântul Ioan Gură de Aur, atunci când niște creștini l-au întrebat când va fi a Doua Venire, le-a răspuns: “Când rușinea femeilor va dispărea, atunci ziua Judecății va fi aproape“. Aceste profeții ale Domnului nostru Iisus Hristos și ale Sfântului Ioan Gură de Aur și ale altor prooroci, apostoli, Sfinți Părinți, despre care am vorbit mai devreme, se împlinesc astăzi cu precizie. De aici încolo încetează să te mai vopsești Ca părinte duhovnicesc, am îndatorirea și responsabilitatea să-i povățuiesc pe fiii mei. Te povățuiesc deci ca de aici încolo să încetezi a-ți mai vopsi buzele, unghiile și fața și să rămâi cum te-a zidit Dumnezeu. Nu-ți dori să devii mai presus de Dumnezeu; fiindcă, atunci când te vopsești cu culori roșii, Îl hulești pe Dumnezeu. E ca și cum ai spune: “Dumnezeu n-a știut sau n-a putut să mă facă cu buze sau unghii roșii; și ceea ce n-a putut să facă Dumnezeu, o voi face eu, ca să par mai frumoasă să mă admire și prețuiască bărbații și femeile fără minte și să-mi spună că sunt <<femeie fermecătoare>>, modernă, nu înapoiată“. Însă în felul acesta îl întristezi pe Dumnezeu și pe mine, părintele tău duhovnicesc, și pe toți oamenii cuminți și cu frică de Dumnezeu, și-l bucuri pe diavol și pe oamenii neînțelepți, bărbați și femei. Așadar, dacă Îl iubești pe Dumnezeu și ți-e frică de Dânsul, dacă mă respecți și pe mine, părintele tău duhovnicesc, din clipa aceasta în care primești scrisoarea mea, să încetezi a te mai vopsi. Și să-ți împodobești de aici încolo sufletul cu smerenie, cuvioșenie și virtuți. Atunci se va bucura și Dumnezeu, și îngerii, și Maica Domnului, și sfinții, și te vor ocroti și învrednici să intri în Împărăția Cerurilor. Însă dacă vei urma moda și te vei lua după femeile moderne, ca acuma, când le imiți vopsindu-te, le vei imita și la fumat, și la jucat cărți și la altele, care sunt scârboase chiar și când le amintește cineva”. Cred ca deja vremurile acelea au sosit... |
@cristina13
Daca esti femeie si, tu este pacat si greseala sa pui toate femeile in aceeasi oala, sa te legi prin lucrarea altuia de femei si sa le batjocoresti asa. Nu stiu de ce scriu numai rautati la adresa femeilor. Majoritatea sunt totusi la locul lor. Bine ca de barbati nu vorbeste nimeni nimic rau niciodata! |
Te port in mine- Zorica Lascu
Zorica Latcu
Te port in suflet, ca pe-un vas de pret, Ca pe-o comoara-nchisa cu peceti, Te port in trup, in sanii albi si grei, Cum poarta rodia samanta ei. Te port in minte, ca pe-un imn sfintit, Un cantec vechi, cu crai din Rasarit. Si port la gat, nepretuit sirag, Stransoarea cald-a bratului tau drag. Te port in mine tainic, ca pe-un vis, In cer inalt de noapte te-am inchis. Te port, lumina rumena de zori, Cum poarta florile mireasma lor. Te port pe buze, ca pe-un fagur plin. O poama aurita de smochin, Te port in brate, horbote subtiri, Manunchi legat cu grija, fir cu fir. Cum poarta floarea rodul de cais, Adanc te port in trupul meu si-n vis. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 08:22:29. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.