Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   neoprotestantii.o problema? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7175)

ciprian85 28.09.2009 21:12:42

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 169482)

Dragă Ciprian, la noi in BAZȘ, pentru pocăință există... pocăința (nu am spus ca botezul), iar pocăința presupune mărturisirea păcatelor, renunțarea la ele, schimbarea mentalității și trăirea unei vieți în armonie cu ceea ce dorește Dumnezeu de la noi. Pocăința este o adâncă părere de rău de păcatele săvârșite și o continuă ferire de a le mai face. Euharistia are alt rol...

Ma bucur ca ati ajuns pana la urma sa intelegeti in scurta perioada scursa de la infiintarea sectei dumneavoastra cat de cat ce inseamna pocainta. E si acesta un pas spre cunoasterea ADEVARULUI. Noi ortodocsii ne-am obisnuit ca diferitele secte care isi duc mai nou veacu si pe meleagurile noastra sa adopte de fatada cu instinct de cameleon diferite elemente ale cultului nostru, ca doar doar or prostii lumea.
Raman stupefiat vazand ca vorbesti despre Euharistie pe care nu o practicati, desi Mantuitorul Iisus Hristos ne cere sa o facem(vezi Cina cea de Taina). Stii macar ce inseamana?

Citat:

Copilul nu este responsabil de păcatele părinților înaintea lui Dumnezeu, aceasta este doar o găselniță pentru a putea boteza prunci nevinovați.

E adevarat - copilul nu este responsabil de pacatele parintilor, cel mult poate resimtii efectele acestora: "Parintii mananca agurida si copiilor le strepezesc dintii" sau "Voi blestame pana la al treilea si al patrulea neam". In schimb fiecare dintre noi mostenim pacatul stramosesc, pacatul pentru care Adam si Eva au fost izgoniti din Rai, si datorita caruia pana la Patimile Mantuitorului Raiul a fost inchis neamului omenesc. Mantuitorul Iisus Hristoa a venit in lume pentru a rascumpara neamul omenesc, pentru a rascumpara greasala protoparintilor Adam si Eva. Iar prin Taina Sf. Botez acest se iarta acest pacat, urmand ca omul sa devina membru al Bisericii lui Hristos, avand astfel posibilitatea de a se mantui.

Citat:

Îmi poți spune cum poate participa activ un bebeluș botezat la Spovedanie, Euharistie, Preoție și Nuntă? Hai să fim serioși. Ce-i drept, se poate și mai rău: într-un sat a murit o bătrână neoprotestantă și familia a vrut s-o îngroape ortodoxă. Întregul sat a asistat la grotescul spectacol dat de preot care acolo la groapă a "botezat-o" și a "împărtășit"-o.

Un bebelus nu poate participa activ decat la Sf. Taina a Euharistiei. Insa maturizandu-se va putea participa activ si la celelalte taine. Incepand cu varsta de 7 ani cand copilul este constient de el si incepe sa faca diverse pacate este dus de catre parintele ortodox responsabil la spovedanie unde prin intermediul preotului(care are rol de martor) i se vor ierta pacatele de catre Mantuitorul Iisus Hristos: "Și zicând acestea, a suflat asupra lor și le-a zis: Luați Duh Sfânt;Cărora veți ierta păcatele, le vor fi iertate și cărora le veți ține, vor fi ținute". Mai apoi dupa majorat va putea beneficia de Sf. Taina a Cununiei sau a Nuntii, sau va putea fi hirotonit preot daca s-a pregatit pentru aceasta si indeplineste toate conditiile canonice.
Ultima afirmatie cu baba nu pot sa o consider decat o intoxicatie ieftina. Imi pare rau ca in lipsa de argumente solide recurgi la astfel de mijloace. Mie sincer mi-ar fi rusine. In BO Sf. Taine se practica doar pentru personale in viata. Pentru o persona decedata se pot face ierurgii: stalpii, inmormantarea. Maximum ce se poate face este pomenirea(rugaciunea) la Sf. Liturghie.

Citat:

Analogia nu funcționează în acest caz, Dumnezeu nu este un birocrat să primeze actele în defavoarea vieții cuiva. Actul botezului dacă nu este însoțit de o pocăință sinceră nu valorează doi bani, sufletul botezat astfel formal poate merge în Iad cu botez cu tot. În cazul morții cuiva, Dumnezeu privește la viața lui până în acel moment, nu la certificatul său de botez.

Ba functioneaza foarte bine. Mantuitorul Iisus Hrsitos a folosit dese ori analogia in pildele pe care le-a rostit. Poate nu functioneaza pentru cei tari de cerbicie....
Vad ca nu intelegi ca Taina Sf Botez instituita de Mantuitorul Iisus Hristos nu inseama pocainta. Faci o mare confuzie intre Botezul Sf. Prooroc Ioan Botezatorul(in raul Iordan prin care se iertau pacate) cu care s-a botezat si Mantuitorul Iisus Hristos luand astfel asupra sa toate pacatele lumii pentru a le rastigni pe Sf. Cruce si Botezul instituit de Mantuitorul Iisus Hristos si practicat la indemnul acestuia de catre Apostoli si de atunci pana in prezent in Biserica Ortodoxa si Catolica(cu exceptia ungerii cu Sf. Mir).
E adevarat ca Dumnezeu nu se uita la certificatul de botez ci la actul Botezului ca atare. Un prunc botezat(avand iertat pacatul stramosesc) care nu a facut pacate(sa zicem sub 7 ani) nu are cum sa mearga in Iad, este nevinovat, fiind asemenea sfintilor si, folosind o logica simpla ar trebui sa mearga in Rai.

Citat:

Așa cum am mai spus-o, ne educăm copiii în spiritul învățăturilor Scripturii și-i lăsăm pe ei să decidă dacă sau când să se boteze.

Va educati copii in spiritul Scripturii pe care o intelgeti din pacate in mod gresit, si mai grav chiar ati ajuns sa va "fabricati propria scriptura" modificand originalul pentru a nu contrasta in mod flagrant cu asa zisa ideologie "a mintilor luminate" care au initiat secta dumneavoastra. O ultima intrebarea aici, pe care ti-am adresat-o si in mesajul anterior: va considerati raspunzatori pentru moartea copilului dumneavoastra nebotezat stiind ca Botezul dupa spusele Mantuitorului este esential pentru mantuire: "Daca nu se va naste cineva din apa si din Duh Sfant nu va intra in Imparatia Tatalui Meu"? Noi ortodocsii ne consideram responsabili si, ca urmare ii botezam de prunci, urmand ca la maturitate sa aleaga ei ce vor face: vor ramane ortodocsi, sau se vor lepada de ortodoxie alegand o alta confesiune sau chiar ateismul.

Citat:

Sectele nu, Biserica Creștină da. Așa a fondat-o Domnul Hristos, nu i-a spus nici Ortodoxă, nici Catolică, nici Adventistă.

Aici ai partial dreptate. Mantuitorul Iisus Hristos a fondat o singura biserica: Biserica Crestina in prezent reprezentata de Biserica Ortodoxa si Biserica Catolica. Asa zisa biserica adventista nu e decat o secta aparuta cu putin timp in urma.

Citat:

Biserica AZȘ nu crede în succesiunea apostolică, pentru că aceasta nici nu există. Ipostaza apostolică nu poate fi moștenită. Apostolii au fost martori oculari ai faptelor Domnului Hristos, o situație istorică irepetabilă, încheindu-se în acea generație istorică. Hirotonirea este însarcinarea bisericii, nu a apostolilor.
În Biserica AZȘ nu există cler, există însă organizare și slujire. Slujbele sunt împărțite conform vocației interne ce dovedește chemarea divină, pe care biserica o recunoaște prin cea externă, adică prin ordinațiune (hirotonire/hirotonisire). Slujbele în biserică sunt temporare, dependente și cu caracter de servire. Cât privește interpretarea Scripturii, aceasta este făcută de ea însăși conform principiului Scriptura est sui ipsius interpres. Cel care a inspirat-o (Duhul Sfânt) ne ajută s-o și înțelegem prin studiu și rugăciune.

Se pare ca nu ai inteles ce inseamna succesiunea apostolica.
Prin succesiune apostolica se intelege transmiterea Harul Duhului Sfant prin punerea mainilor de catre episcop, Har pe care Apostolii l-au primit la cincizecime si care se mai pastreaza doar in BO si in BC prin intermediul Sf. Taine a Preotie: sfintirea de preoti si episcopi. Cum iti explici ca Apostolii pe unde treceau sfinteau episcopi, preoti si diaconi. Dupa cum sustii tu si cei ca tine Apostolii nu ar fi trebuit sa faca aceasta. Ar fi trebuit sa lase aceasta sarcina in seama comunitatilor locale nou infiintate care sa-si "hirotoneasca" ei cumva intr-un mod nedefinit pastori. Pentru a intelege ce inseamna preotia nou-testamentara un prim pas ar fi intelegerea preotiei vechi-testamentare citind pentru inceput Leviticul si cartea imediat urmatoare din Biblie.

Din pacate in asa-zisa voastra biserica precum si in toata puzderia de secte aparute ieri sau in urma cu cateva secole nu exista Duh Sfant, fapt demonstrat prin interpretarile pe atat de diverse pe atat de gresite ale Bibliei.

Citat:

Universala este cea catolică (de aceea se numește astfel). Și nu greșesc, ci am dat doar răspuns la această frază:

E adevarat ca termenul catolic se traduce in universal. Dar ce am vrut sa zic eu prin acea afirmatie e ca: ortodoxia nu e creeatia unui anumit popor, sau e proprie unui anume neam, ea e aceeasi si pentru roman, si pentru rus, grec, arab, sirian.... Se pare ca intelegi ce spun la fel cum intelegi si cuvintele Sf. Scripturi.

Inchei cu cuvintele Proorocului David: Ochi au si nu vor vedea, urechi au si nu vor auzi.... Poate or sa te puna pe ganduri pe tine si pe cei asemenea tie.

ciprian85 28.09.2009 21:31:58

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 169488)
Dacă "cinstirea sfinților" presupune închinarea și puparea rămășițelor lor pământești, este un act cât se poate de păgân. Venerarea aceasta macabră o puteți întâlni în toate culturile păgâne, și mai nou la sectele spiritiste și satanice. Cât despre presupusa fundamentare biblică, acesta este un mit (ca sa nu-i spunem minciună).

Ai dreptate doar daca Biblia minte. Eu ti-am adus argumente biblice foarte clare pentru a explica venerarea moastelor. Asta daca ai avea mintea deschisa si ai fi citit cu atentie ce am scris. Faptul ca exista posibilitatea ca acestea sa nu poata fi identificate in "Bibliile" voastre nu mai e vina mea. Iar cinstirea sfintilor nu inseamna doar cinstirea Sf. Moaste, acesta reprezinta doar o componeta, pana la urma exista si sfinti al caror loc de ingropaciune este necunoscut. Nu cred ca e nimic macabru in a atinge moastele unui om atins de sfintenie, cel putin pentru cei aflati in stapanirea lui Dumnezeu si nu a diavolului, care din cate am auzit, vazut, si citit nu prea le-ar placea sa stea in apropierea Sf. Moaste cu atat mai mult nu sufera sa le atinga. De altfel mai stiu si ca unii oameni din aceasta categorie s-ar manifesta ciudat in astfel de situatii: lesin, spasme, si tot felul de crize.
Mai stiu de altfel ca diavolul prin uneltele sale incearca sa denigreze si sa pateze tot ceea ce este sfant, tot ceea ce are legatura cu Dumnezeul cel Adevarat. Se pare ca nu au scapat nici Sfintele Moaste.

elenavioletacocos 28.09.2009 21:50:20

"Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
Așa cum am mai spus-o, ne educăm copiii în spiritul învățăturilor Scripturii și-i lăsăm pe ei să decidă dacă sau când să se boteze."

distrugeti oameni cu asa zisa voastra libertate de a alege ! se numeste indoctrinare : un copil care a crescut in adventism ,f greu va trece la crestin ortodox,trebuie sa dea o lupta mare cu diavolul ! stiu ce spun ,pt ca eu traiesc lupta aceasta ,prin sotul meu !
Hristos zice sa fii bun ,sa intorci obrazul ,insa cateodata imi vine sa starpesc de pe fatza pamantului "bisericile " voastre ,doar sunt om ,si gresesc,si imi recunosc greseala ! tot diavolul ma impinge sa gandesc rau ,si voi toti cei ce sunteti in slujba lui !

condor 28.09.2009 22:19:19

Citat:

În prealabil postat de elenavioletacocos (Post 169555)

Așa cum am mai spus-o, ne educăm copiii în spiritul învățăturilor Scripturii și-i lăsăm pe ei să decidă dacă sau când să se boteze."

Cum puteti sa va educati copii in spiritul invataturilor Scripturii, de vreme ce nu cunoasteti Sfanta Scriptura? Chiar dvs. ati marturisit aceasta lacuna in cunoasterea Cuvantului lui Dumnezeu.

tricesimusquintus 28.09.2009 22:23:23

Citat:

În prealabil postat de ciprian85 (Post 169542)
Ma bucur ca ati ajuns pana la urma sa intelegeti in scurta perioada scursa de la infiintarea sectei dumneavoastra cat de cat ce inseamna pocainta.

Poți să-i spui cult că nu mă supăr :) Și nu am ajuns "până la urmă", ci de la început.

Citat:

Noi ortodocsii ne-am obisnuit ca diferitele secte care isi duc mai nou veacu si pe meleagurile noastra sa adopte de fatada cu instinct de cameleon diferite elemente ale cultului nostru, ca doar doar or prostii lumea.

Fratele meu, elementele acestea sunt de la Hristos cetire, e normal sa le fi adoptat. Nu ortodoxia a fondat creștinismul, ci Hristos și apostolii.

Citat:

Raman stupefiat vazand ca vorbesti despre Euharistie pe care nu o practicati, desi Mantuitorul Iisus Hristos ne cere sa o facem(vezi Cina cea de Taina). Stii macar ce inseamana?

Stupefacția aceasta provine din totala necunoaștere a cultului nostru. Bineînțeles că practicăm acest act sfânt.

Citat:

Vad ca nu intelegi ca Taina Sf Botez instituita de Mantuitorul Iisus Hristos nu inseama pocainta. Faci o mare confuzie intre Botezul Sf. Prooroc Ioan Botezatorul(in raul Iordan prin care se iertau pacate) cu care s-a botezat si Mantuitorul Iisus Hristos luand astfel asupra sa toate pacatele lumii pentru a le rastigni pe Sf. Cruce si Botezul instituit de Mantuitorul Iisus Hristos si practicat la indemnul acestuia de catre Apostoli si de atunci pana in prezent in Biserica Ortodoxa si Catolica(cu exceptia ungerii cu Sf. Mir).

Mai concret: prin ce diferă cele două botezuri?

Citat:

Un prunc botezat(avand iertat pacatul stramosesc) care nu a facut pacate(sa zicem sub 7 ani) nu are cum sa mearga in Iad, este nevinovat, fiind asemenea sfintilor si, folosind o logica simpla ar trebui sa mearga in Rai.

Dacă nu a făcut păcate și nici nu e responsabil de păcatele părinților (de la tata până la Adam), de unde teama asta metafizică să nu moară nebotezat?

Citat:

Va educati copii in spiritul Scripturii pe care o intelgeti din pacate in mod gresit, si mai grav chiar ati ajuns sa va "fabricati propria scriptura" modificand originalul pentru a nu contrasta in mod flagrant cu asa zisa ideologie "a mintilor luminate" care au initiat secta dumneavoastra.

Domnule ciprian 85, noi nu am modificat nici un original, nici nu avem o Biblie adventistă, o folosim pe cea a preotului ortodox Cornilescu sau cea a preotului ortodox Bartolomeu Anania, sau a preotului ortodox Gala Galaction, etc.

Citat:

O ultima intrebarea aici, pe care ti-am adresat-o si in mesajul anterior: va considerati raspunzatori pentru moartea copilului dumneavoastra nebotezat stiind ca Botezul dupa spusele Mantuitorului este esential pentru mantuire: "Daca nu se va naste cineva din apa si din Duh Sfant nu va intra in Imparatia Tatalui Meu"? Noi ortodocsii ne consideram responsabili si, ca urmare ii botezam de prunci, urmand ca la maturitate sa aleaga ei ce vor face: vor ramane ortodocsi, sau se vor lepada de ortodoxie alegand o alta confesiune sau chiar ateismul.

Botezul este într-adevăr esențial pentru mântuire, însă e vorba de un botez real (apă și Duh), nu un simulacru de botez. Iar botezul acesta presupune mai întâi credința celui ce se va boteza (lucru imposibil pentru un prunc):

"Cel ce va crede și se va boteza se va mântui; iar cel ce nu va crede se va osândi." (Marcu 16,16)

Observați că absența credinței la cel botezat îl poate duce la osândă veșnică. Și acum vă întorc întrebarea: V-ați considera răspunzător pentru moartea copilului dumneavoastră botezat fără a poseda mai întâi credința atât de necesară în vederea mântuirii?
Încă o problemă: vorbiți și de botezul cu Duhul Sfânt. O persoană care nu dorește, nu se roagă și nu are o viață corespunzătoare primirii Duhului Sfânt, Îl poate primi? Eu spun că nu. Deci iată încă o condiție a mântuirii, neîmplinită de botezul ortodox al pruncilor. Și îmi mai spuneți că eu nu cunosc ce înseamnă botezul...

Citat:

Aici ai partial dreptate. Mantuitorul Iisus Hristos a fondat o singura biserica: Biserica Crestina in prezent reprezentata de Biserica Ortodoxa si Biserica Catolica. Asa zisa biserica adventista nu e decat o secta aparuta cu putin timp in urma.

Și de ce mă rog nu ar fi reprezentată și de Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea? Ce ar exclude-o de a reprezenta în lume învățătura Domnului Hristos și a apostolilor? Îmi puteți da un singur exemplu?

Citat:

Se pare ca nu ai inteles ce inseamna succesiunea apostolica.
Prin succesiune apostolica se intelege transmiterea Harul Duhului Sfant prin punerea mainilor de catre episcop, Har pe care Apostolii l-au primit la cincizecime si care se mai pastreaza doar in BO si in BC

Vezi lucrurile prea exclusivist. Întărirea prin punerea mîinilor/hirotonirea se practică și în Biserica AZȘ.

Citat:

prin intermediul Sf. Taine a Preotie: sfintirea de preoti si episcopi. Cum iti explici ca Apostolii pe unde treceau sfinteau episcopi, preoti si diaconi. Dupa cum sustii tu si cei ca tine Apostolii nu ar fi trebuit sa faca aceasta. Ar fi trebuit sa lase aceasta sarcina in seama comunitatilor locale nou infiintate care sa-si "hirotoneasca" ei cumva intr-un mod nedefinit pastori. Pentru a intelege ce inseamna preotia nou-testamentara un prim pas ar fi intelegerea preotiei vechi-testamentare citind pentru inceput Leviticul si cartea imediat urmatoare din Biblie.

Ei, aici e punctul sensibil... Această Taină a Preoției descalifică Biserica Ortodoxă de a fi și apostolească și ortho-doxă. Apostolii pe unde treceau întăreau prezbiteri/episcopi și diaconi, niciodată preoți. Nu există preoție nou-testamentară, în afară de preoția Domnului Hristos și bineînțeles preoția generală a fiecărui creștin. Ar trebui să știi ca preoția levitică a fost desființata odată cu moartea Domnului Hristos pe cruce și intrarea în vigoare a Noului Legămînt.

Citat:

Din pacate in asa-zisa voastra biserica precum si in toata puzderia de secte aparute ieri sau in urma cu cateva secole nu exista Duh Sfant, fapt demonstrat prin interpretarile pe atat de diverse pe atat de gresite ale Bibliei.

Interpretările greșite din Biserica Ortodoxă pot fi puse tot pe seama lipsei Duhului Sfânt? O întrebare la care merită să gândești...

Citat:

E adevarat ca termenul catolic se traduce in universal. Dar ce am vrut sa zic eu prin acea afirmatie e ca: ortodoxia nu e creeatia unui anumit popor, sau e proprie unui anume neam, ea e aceeasi si pentru roman, si pentru rus, grec, arab, sirian....

De acord. Același lucru se poate spune și despre Biserica AZȘ.

tricesimusquintus 28.09.2009 22:27:22

Citat:

În prealabil postat de ciprian85 (Post 169546)
... diavolului, care din cate am auzit, vazut, si citit nu prea le-ar placea sa stea in apropierea Sf. Moaste cu atat mai mult nu sufera sa le atinga.

Mergeți înainte cu această convingere și vă veți afla sigur pe terenul influenței celui rău.

tricesimusquintus 28.09.2009 22:30:18

Citat:

În prealabil postat de elenavioletacocos (Post 169555)
"Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus

distrugeti oameni cu asa zisa voastra libertate de a alege ! se numeste indoctrinare : un copil care a crescut in adventism ,f greu va trece la crestin ortodox,trebuie sa dea o lupta mare cu diavolul ! stiu ce spun ,pt ca eu traiesc lupta aceasta ,prin sotul meu !
Hristos zice sa fii bun ,sa intorci obrazul ,insa cateodata imi vine sa starpesc de pe fatza pamantului "bisericile " voastre ,doar sunt om ,si gresesc,si imi recunosc greseala ! tot diavolul ma impinge sa gandesc rau ,si voi toti cei ce sunteti in slujba lui !

V-ați luat vreodată timp să vă rugați sincer pentru lumină de la Dumnezeu, lăsând aceste idei preconcepute deoparte? Faceți această experiență și veți reuși să priviți lucrurile și din altă perspectivă. Domnul cu dvs!

ciprian85 28.09.2009 23:22:35

Citat:

În prealabil postat de condor (Post 169473)
Nu este nimic din ce spuneti, fundamentat pe Biblie. Prea multa vorbareala ca sa demonstrati urmatoarele:
- in Vechiul Testament, existau oameni alesi de Dumnezeu (Avram, Moise, preotii,) care mijloceau intre Dumnezeu si oameni. Dar, in Noul Testament ni se spune clar ca "exista un singur Dumnezeu si este un singur mijlocitor intre Dumnezeu si oameni :Omul Iisus Hristos."(1 Timotei 2:5).
- mijlocirea se face numai de catre persoane vii. Avram sau Moise nu au mijlocit morti. Iar Domnul Iisus Hristos este viu.
- ati facut o referire la invierea din cauza atingerii de oasele lui Elisei. Este singurul pasaj din toata Sfanta Scriptura, in care se vorbste despre o astfel de minune. Iar aceasta minune apartine lui Dumneze, nu unor oase. Pe acest singur pasaj ati construit o intreaga teologie. Foarte rau, pentru ca ceea ce este important, Dumnezeu repeta de cel putin doua ori.
- cinstirea Sfintilor insemna sa le urmezi invataturile. A te inchina la ei este ceva pagan. Chiar Sfintii Apostoli refuza inchinarea, cat erau in viata (Fapte cap. 10 si 14).

Vad ca ori nu ai citit cu atentie ori incerci sa denaturezi ce am scris. Se pare ca va trebuii sa ma repet poate astfel vei intelege. Sfintii: Maica Domnului, Apostolii, Proorocii,... pentru noi nu sunt morti(sufleteste ci doar trupeste - banuiesc ca stii ca omul este format din trup si suflet care este nemuritor, care dupa judecata sau se va osandi fiind privat de iubirea lui Dumnezeu sau se va bucura in Rai) ei sunt VII in Imparatia lui Dumnezeu. Si la fel cum au mijlocit pentru noi in aceasta lume ei pot sa mijlocesca pentru noi si dupa moartea lor(trupeasca) din locul in care se afla in Rai.
Iisus este in primul rand Dumnezeu parte a Sf. Treimi(a Dumnezeirii: Tatal, Fiul - Cuvantul si Sf. Duh) si apoi om. El a devenit si om cu scopul de a rascumpara prin jertfa de pe Sf. Cruce neamul omenesc care pierduse Raiul in urma pacatului protoparintilor Adam si Eva.

E adevarat ca respectivul pasaj este singurul din VT dar e suficient. In schimb nu se spune in mod clar in Biblie ca venerarea sfintilor este o greseala, asta poate o deduceti voi din "Bibliile" voastre de "fabricatie recenta" din pasaje desprinse din context, si intepretate gresit dupa propria gandire. Daca ai fi patruns cu adevarat Sfintele Invataturi ai fi aflat intelesul cuvantului smerenie. Din marea smerenie Apostolii la fel ca si ceilalti sfinti isi minimalizau virtutile, faptele bune, isi ascundeau darurile cu care Dumnezeu ii invrednicise pentru folosul semenilor lor(nu bateau toba ca voi ca vai ce minune am facut asa cum procedati voi pe stadioane cand pretindeti ca vindecati(oameni perfect sanatosi care se prefac ca sufera - chestie dovedita in mai multe randuri si pe care nu o mai puteti tagadui)), se considerau cei mai mari pacatosi, incercau sa se faca pe ei cat mai mici in fata oamenilor pentru ca acestia sa vada maretia Mantuitorului nostru Iisus Hristos. Desi sfintii "s-au facut pe ei mici" in fata oamenilor, Dumnezeu nu a lasat si nu lasa aceasta sa ramana asa. Astfel dupa moartea trupeasca a sfintilor Dumnezeu face minuni prin moastele sfintilor(prietenilor) Sai, sau doar prin chemarea numelui sfintilor in ajutor.

E adevarat ca Dumnezeu este cel care face minunea si nu sfantul, sau oasele acestuia, sau imbracamintea. Acest lucru este valabil si pentru sfintii in viata. Acestia nu fac minunea cu puterea lor ci cu puterea lui Dumnezeu(Moise nu a despicat Marea Rosie cu propriile puteri omenesti ci cu putere Dumnezeiasca). Cand face o minune prin unul din sfintii(prietenii) sai, Dumnezeu ne arata noua celor de pe pamant pretuirea la care respectiva persoana a ajuns in fata Sa. Am spus asta foarte clar intr-un mesaj anterior, dar se pare ca e o obisnuinta pentru tine sa denaturezi neputand tagadui cu adevarat ceea ce am scris. Vezi sa nu ajungi sa spui dreptei, stanga.

Citat:

În prealabil postat de condor (Post 169473)
Teologia dvs. nu este construita pe invataturile Sfintei Scripturi. Doar va folositi de pasaje din Sfanta Scriptura pentru a va argumenta cate o traditie.

Ai dreptate cand spui Teologia dvs.. Da noi ortodocsii il cunoastem pe Dumnezeu asa cum s-a revelat prin Prooroci, personal, dar si prin Sfintii Apostoli. Asta spre deosebire de sectele neoprotestante care nu au o teologie ci doar o invatatura deformata(pe care ei o numesc teologie) variabila in functie de gradul de analfabetism si sanatate mintala a initiatorului sectei respective. Ceea ce incercati voi sa invatati nu se poate numi cunoastarea lui Dumnezeu!
In ce priveste ultima ta fraza, Sf. Taine(cred ca la asta ai vrut sa te referi folosind cuvantul traditie) au fost instituite de Mantuitorul Iisus Hristos, practicate pentru prima oara unele de catre El, sau de catre Sf. Apostoli dupa invatatura primita de la Mantuitorul. Ca urmare sunt perfect fundamentate scripturistic.
In ce priveste Sf. Traditie era de asteptat sa o atacati, fiind ceva ce atesta vechimea ortodoxiei si faptul ca ea reprezinta alaturi de Biserica Catolica una din cele doua ramuri ale Bisericii Crestine Primare. Istoria noastra incepe aproximativ in jurul anului 33, de la moartea Mantuitorului pe Sf. Cruce. Istoria sectelor NP incepe cel mai devreme in urma cu cateva secole, iar la viteza cu care se multiplica ne-ar fi greu sa mentinem o statistica a acestora. A devenit ceva obisnuit, la ordinea zilei ca o "minte luminata" sa creeze o noua invatatura prin interpretarea gresita a Textelor Sfinte.

Doamne Iisuse Hristoase scapa-ne de lupii rapitori imbracati in piei de oaie de care ne avertizai in cuvantarile Tale.

O sa repet inca o data cuvintele Psalmistului: ...ochi au si nu vor vedea, urechi au si nu vor auzi... Sper sa reflectezi la ele macar cateva clipe.

tricesimusquintus 28.09.2009 23:36:11

Citat:

În prealabil postat de ciprian85 (Post 169586)
E adevarat ca respectivul pasaj este singurul din VT dar e suficient.

Suficient pentru ce? Pentru închinarea la moaște? Dar s-a închinat cineva la oasele acelea? Au fost duse cumva în Templu și pupate? Nici pomeneală! Evreii aveau oroare de așa ceva știind că este o urâciune înaintea lui Dumnezeu. Vă bazați teologia moaștelor pe un singur text biblic, care nici măcar nu vorbește de închinare la moaște... și amendați învățătura deformată a sectelor neoprotestante...

ciprian85 29.09.2009 00:12:40

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 169592)
Suficient pentru ce? Pentru închinarea la moaște? Dar s-a închinat cineva la oasele acelea? Au fost duse cumva în Templu și pupate? Nici pomeneală! Evreii aveau oroare de așa ceva știind că este o urâciune înaintea lui Dumnezeu. Vă bazați teologia moaștelor pe un singur text biblic, care nici măcar nu vorbește de închinare la moaște... și amendați învățătura deformată a sectelor neoprotestante...

Noi nu cinstim Sf. Moaste bazandu-ne doar pe repectivul text biblic, acesta reprezinta doar un argument intre multele pe care ti le-am prezentat.
Imi pare rau daca am batu toba la urechile surzilor(valabil si pentru tine dar si pentru condor dar si altii asemenea voua) si, ca urmare o sa incerc ca acesta sa fie ultimul meu mesaj pe acest thread indiferent de ineptiile pe care le veti posta in viitor. Pana la urma fiecare vom raspunde la Judecata pentru faptele lui.

P.S. Am folosit cuvantul toba in loc de toaca pentru ca n-am vrut sa va dau frisoane. Am considerat ca va dau destule sfintii, Sf. Moaste, Sf. Cruce, sa nu mai zic de Dumnezeul cel Adevarat.

tricesimusquintus 29.09.2009 07:33:58

Citat:

În prealabil postat de ciprian85 (Post 169603)
Noi nu cinstim Sf. Moaste bazandu-ne doar pe repectivul text biblic, acesta reprezinta doar un argument intre multele pe care ti le-am prezentat.

"Multele" argumente ale închinării la moaște sunt reprezentate de: cojocul lui Ilie și hainele Mântuitorului. Ce legătură au aceste obiecte (ale unor persoane vii) cu moaștele nu știu... O fi a 8-a Taină a Bisericii Ortodoxe. Bun. Alte argumente?

Citat:

În prealabil postat de ciprian85 (Post 169603)
o sa incerc ca acesta sa fie ultimul meu mesaj pe acest thread indiferent de ineptiile pe care le veti posta in viitor.

E de înțeles, lipsa argumentelor reclamă mai bine tăcerea...

condor 29.09.2009 09:32:40

Citat:

În prealabil postat de ciprian85 (Post 169586)
Vad ca ori nu ai citit cu atentie ori incerci sa denaturezi ce am scris. Se pare ca va trebuii sa ma repet poate astfel vei intelege. Sfintii: Maica Domnului, Apostolii, Proorocii,... pentru noi nu sunt morti(sufleteste ci doar trupeste - banuiesc ca stii ca omul este format din trup si suflet care este nemuritor, care dupa judecata sau se va osandi fiind privat de iubirea lui Dumnezeu sau se va bucura in Rai) ei sunt VII in Imparatia lui Dumnezeu.

"Ei sunt vii in Imparatia lui Dumnezeu" - spuneti dvs. Se pare ca desconsiderati spusele Mantuitorului si a Sfintilor Apostoli si va formati o teologie proprie (necrestina).

Ca sa fim cu Domnul in Imparatia Sa, trebuie sa se intample ceea ce Mantuitorul a promis:
"Si dupa ce Ma voi duce si va voi pregati un loc, Ma voi intoarce si va voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu sa fiti si voi." (Ioan 14:3)

"Iata Eu vin curand si rasplata Mea este cu Mine, ca sa dau fiecaruia dupa fapta Lui."(Apocalipsa 22:12)

Dvs., fiind mai presus decat Hristos, ati dat niste derogari inainte de termen. Nu ati mai asteptat revenirea Mantuitorului, invierea mortilor si judecata ci ati dat direct bilete pentru Imparatia lui Dumnezeu.

Cat despre prooroci sau alti oameni ai lui Dumnezeu, Sfanta Scriptura ne arata ca acestia nu s-au suit la cer (doar in cazul in care au fost inviati de Dumnezeu):

"Caci David nu s-a suit in ceruri" - spune Sfantul Apostol Petru in Fapte 2:34.

"Iar tu, du-te, pana va veni sfarsitul; tu te vei odihni, si te vei scula iarasi odata in partea ta de mostenire, la sfarsitul zilelor" - i se spune profetului Daniel, inainte de trecerea la odihna (Daniel 12:13)

Cat despre suflete nemuritoare: ori v-ati inspirat din filozofia antica greceasca ori din ideile spiritiste contemporane. Sfanta Scriptura ne spune ca doar Dumnezeu este nemuritor. Cat despre suflet, iata ce spune Sfantul Iustin Martirul (unul din Sfintii Parinti care nu a fost amagit de filozofia lui Platon):
"Asadar sufletul se impartaseste de viata, de vreme ce Dumnezeu vrea ca el sa traiasca, Apoi cand Dumnezeu nu vrea ca el sa mai traiasca, el nu se va mai impartasi de ea. Fiindca a trai nu este o insusire a lui asa cum este insusirea lui Dumnezeu; ci dupa cum un om nu traieste totdeauna si sufletul lui nu este pentru totdeauna asociat cu trupul, intrucat oridecateori aceasta armonie trebuie intrerupta, sufletul paraseste trupul si omul nu mai exista; da, oridecate ori sufletul trebuie sa-si inceteze existenta, spiritul de viata ii este luat si nu mai exista sufletul, ci merge inapoila locul de unde a fost luat." Dialogul cu iudeul Tryphonn cap.6

"Daca intalnesti persoane care isi zic crestini, dar care neaga invierea mortilor si sustin, dimpotriva, ca sufletele lor vor fi luate la cer de indata ce mor, pe acestia sa nu-i socotesti crestini".(aceeasi lucrare a Sfantului Iustin Martirul, cap. 80)

Probabil, imi veti veni cu citate ale unor Sfinti Parinti, afectati de mitologia si filozofia greaca. Voi fi nevoit sa vin, la randul meu, cu Sfanta criptura.

Alexandru08 29.09.2009 14:30:47

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 169489)
Interpretarea dvs. este de-a dreptul delirantă! Asta ați înțeles din pasajul respectiv?

Dar ce interpretare ii dati cand Mantuitorul spune despre cei vii ca sunt morti :105: ???
Citat:

E de înțeles, lipsa argumentelor reclamă mai bine tăcerea...
Fratele Ciprian face foarte bine,cum am mai spus,dialogul cu (neo)protestantii este inutil;ce-am scris mai ieri,demonstratia unei teoreme stiind doar tabla inmultirii.

PS: despre botez-nici in ortodoxie nu exista ideea ca daca ai numai botezul te mantuiesti,dimpotriva,vei fi ca sluga care are numai un talant si l-a ingropat.

tricesimusquintus 29.09.2009 15:49:27

Citat:

În prealabil postat de Alexandru08 (Post 169702)
PS: despre botez-nici in ortodoxie nu exista ideea ca daca ai numai botezul te mantuiesti,dimpotriva,vei fi ca sluga care are numai un talant si l-a ingropat.

Atunci mă întreb încă o data:de unde provine această disperare "să nu moară copilul nebotezat că ajunge în Iad"?

danyel 29.09.2009 16:00:01

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 169725)
Atunci mă întreb încă o data:de unde provine această disperare "să nu moară copilul nebotezat că ajunge în Iad"?

"disperarea" provine din faptul ca fiecare om nascut din femeie e spurcat, pacatos, nascut in faradelegi, si in Imparatia lui Dumnezeu nu intra nimeni si nimic spurcat, nimeni ne-nascut din apa si din Duh Sfant,

tricesimusquintus 29.09.2009 16:49:06

Citat:

În prealabil postat de danyel (Post 169729)
"disperarea" provine din faptul ca fiecare om nascut din femeie e spurcat, pacatos, nascut in faradelegi, si in Imparatia lui Dumnezeu nu intra nimeni si nimic spurcat, nimeni ne-nascut din apa si din Duh Sfant,

Are cineva impresia că apa botezului ale calități nagice, că spală păcatele? Fără pocăință și acceptarea prin credință a lucrării curățitoare a Duhului Sfânt, devine o simplă îmbăiere (și pentru bebe chiar asta este).

elenavioletacocos 29.09.2009 17:37:25

Citat:

În prealabil postat de condor (Post 169564)
Cum puteti sa va educati copii in spiritul invataturilor Scripturii, de vreme ce nu cunoasteti Sfanta Scriptura? Chiar dvs. ati marturisit aceasta lacuna in cunoasterea Cuvantului lui Dumnezeu.

crezi ca dc stii biblia pe de rost esti mai presus ca mine ? sau asta iti da dreptul sa ma judeci ?

danyel 29.09.2009 17:39:21

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 169745)
Are cineva impresia că apa botezului ale calități nagice, că spală păcatele? Fără pocăință și acceptarea prin credință a lucrării curățitoare a Duhului Sfânt, devine o simplă îmbăiere (și pentru bebe chiar asta este).

Tainele Bisericii nu sunt imbaiere
Domnule, cum vi s-a mai spus, Biserica Ortodoxa nu sustine suficienta botezului, celor botezati li se cere, curatenie, viata morala, umblarea dupa perceptele evanghelice, intr-un cuvant, credinta roditoare, pocainta continua
Dar pornind de la 2 premise, acela ca nu toti oamenii ajung la varsta maturitatii, , cum stiti, multi copii mor in primele luni sau ani din viata , iar a doua premisa, dupa cum stiti foarte bine NIMENI absolut NIMENI nu va intra in imparatia cerurilor daca nu este nascut din apa si din Duh Sfant, asta o spune Mantuitorul, nu noi, asadar nici macar copiii , care mostenesc firea pacatoasa, ne-mantuita a omului
Tocmai de aceea nimeni nu se poate juca cu vesniciia copilului
Copilul nu-l poate marturisi pe Hristos dar nici nu-l poate respinge
ma intreb, cei din cultul din care faceti parte, ce parere au despre copiii care mor ne-botezati?
Teologii neo-protestanti au opinii impartite, unii cred ca sunt mantuiti automat, dar ce facem cu Cuvintele Mantuitorului?
Altii cred ca sunt undeva la mijloc, nici mantuiti nici pierduti
Altii cred ca sunt perduti definitiv
Din moment ce Duhul Sfant se poate cobora si asupra unui copil, nu vad ce ar opri apa ca acela sa fie botezat,
Daca va creste , va alege sigur daca va continua sau nu sa mearga pe calea lui Hristos
Dvs la teorie sunteti buni, dar in practica se intampla la fel ca in BOR, dvs nu botezati copiii, dar ii cresteti in mediul cultului dvs, si ii invatati tot tacamu cultului, apoi ii botezati, nush cata libertate de gandire poate avea un tanar de 16-18 ani care a trait intraga viata in adunare si dupa parerea lui, cei dinafara sunt pierduti , si asta o zic din realitate nu din teorie

Apoi se cunosc n cazuri de oameni botezati matur dar care apoi au cazut,
deci cu ce a fost botezul lor mai inderptatit decat al copiilor?

tricesimusquintus 29.09.2009 19:04:49

Citat:

În prealabil postat de danyel (Post 169759)
Domnule, cum vi s-a mai spus, Biserica Ortodoxa nu sustine suficienta botezului, celor botezati li se cere, curatenie, viata morala, umblarea dupa perceptele evanghelice, intr-un cuvant, credinta roditoare, pocainta continua

O spun pentru a treia oară poate se va sesiza până la urmă cineva: Dacă tot nu e suficient botezul neînsoțit de acele atribute (împărtășite doar de un tânăr sau adult, niciodată de un prunc), la ce bun botezul pruncilor?

Citat:

Dar pornind de la 2 premise, acela ca nu toti oamenii ajung la varsta maturitatii, , cum stiti, multi copii mor in primele luni sau ani din viata , iar a doua premisa, dupa cum stiti foarte bine NIMENI absolut NIMENI nu va intra in imparatia cerurilor daca nu este nascut din apa si din Duh Sfant, asta o spune Mantuitorul, nu noi, asadar nici macar copiii , care mostenesc firea pacatoasa, ne-mantuita a omului

Cele două premise sunt false:
1. Chiar dacă nu ajung toți la maturitate, Dumnezeu ltie mai bine ce ar fi făcut dacă ajungeau, nu e nevoie să ne substituim noi atotștiinței și atotputerniciei lui Dumnezeu.

2. Singul om despre care știm sigur (a spus-o Hristos) ca va fi mântuit e tâlharul pocăit și nebotezat. Aceasta confirmă și ce am spus la punctul 1. Hristos știa că dacă ar mai fi trăit s-ar fi botezat.

Citat:

Dvs la teorie sunteti buni, dar in practica se intampla la fel ca in BOR, dvs nu botezati copiii, dar ii cresteti in mediul cultului dvs, si ii invatati tot tacamu cultului, apoi ii botezati, nush cata libertate de gandire poate avea un tanar de 16-18 ani care a trait intraga viata in adunare si dupa parerea lui, cei dinafara sunt pierduti , si asta o zic din realitate nu din teorie

Haideți să nu fim absurzi! Ați vrea să-i educăm în spirit ateist? Când ai găsit calea mântuirii ce ți-a adus ție personal pacea și o viață deplină în Hristos, normal că-l vei învăța și pe copil la fel... Există totuși o diferența, remarcabilă spun eu: îl lăsăm pe el să aleagă nu-l forțăm. A-l introduce forțat pe copil în apa botezului, reprezintă o imixtiune intolerabilă în viața și conștiința religioasă a cuiva. De aici și până la creștinarea cu sabia (cum a făcut Conquista catolică) e doar un pas...

elenavioletacocos 29.09.2009 19:07:11

Citat:
În prealabil postat de danyel

cata dreptate are danyel ....

tricesimusquintus 29.09.2009 19:09:45

Citat:

În prealabil postat de elenavioletacocos (Post 169795)
Citat:
În prealabil postat de danyel

cata dreptate are danyel ....

În cazul meu (și probabil în alte mii de cazuri), nu are dreptate. Până la botez, eu am trăit în mediu 100% ortodox.

elenavioletacocos 29.09.2009 22:20:45

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 169796)
În cazul meu (și probabil în alte mii de cazuri), nu are dreptate. Până la botez, eu am trăit în mediu 100% ortodox.

depinde cum ai trait !depinde cat de credincios ai fost ,si cat de des ai mers la slujba ...
oricum ar fi interesant sa imi explici DE CE ,ai trecut la adventism ...

danyel 30.09.2009 00:02:22

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 169793)
O spun pentru a treia oară poate se va sesiza până la urmă cineva: Dacă tot nu e suficient botezul neînsoțit de acele atribute (împărtășite doar de un tânăr sau adult, niciodată de un prunc), la ce bun botezul pruncilor?

Cele două premise sunt false:
1. Chiar dacă nu ajung toți la maturitate, Dumnezeu ltie mai bine ce ar fi făcut dacă ajungeau, nu e nevoie să ne substituim noi atotștiinței și atotputerniciei lui Dumnezeu.

2. Singul om despre care știm sigur (a spus-o Hristos) ca va fi mântuit e tâlharul pocăit și nebotezat. Aceasta confirmă și ce am spus la punctul 1. Hristos știa că dacă ar mai fi trăit s-ar fi botezat.

Haideți să nu fim absurzi! Ați vrea să-i educăm în spirit ateist? Când ai găsit calea mântuirii ce ți-a adus ție personal pacea și o viață deplină în Hristos, normal că-l vei învăța și pe copil la fel... Există totuși o diferența, remarcabilă spun eu: îl lăsăm pe el să aleagă nu-l forțăm. A-l introduce forțat pe copil în apa botezului, reprezintă o imixtiune intolerabilă în viața și conștiința religioasă a cuiva. De aici și până la creștinarea cu sabia (cum a făcut Conquista catolică) e doar un pas...

Bine domnul meu, e greu cu intelegerea, am mai zis-o si o mai repet, pt noi otrodocsii , Botezul e una dintre cele 7 taine, adica e o lucrare harica de curatire,
Talharul de pe cruce a fost o exceptie, in rest, nu stim ca un om nenascut din apa si Duh Sfant, sa fi mostenit imparatia Cerurilor , care este fara pata, fara cusur
Da dar tot nu e bine sa ne jucam cu poruncile lui Dumnezeu, chiar dvs , adventistii tineti mult la porunci, cum credeti ca in cazul sabatului , Dumnezeu este neingaduitor, dar in cazul curatiei de pacate este, treaca mearga

La faza cu educatia, doar mi-ati confirmat grija pt copii dar intr-o alta maniera, mai occidentala, mai apropiata gandirii libertine a sec XX

danyel 30.09.2009 00:04:03

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 169796)

100% ortodox cu numele nu cu trairea, hai sa nu ne mai inselam singuri cu argumente ce tineau in anii '90

elenavioletacocos 30.09.2009 10:53:36

tricesimusquintus DE CE AI TRECUT LA ADVENTISM ?puteai sa alegi oricare alta secta ...

tricesimusquintus 01.10.2009 01:03:10

Citat:

În prealabil postat de elenavioletacocos (Post 169856)
oricum ar fi interesant sa imi explici DE CE ,ai trecut la adventism ...

Experiența mea e simplă, dar edificatoare. Am descoperit în Sfânta Scriptură, lucruri ce nu se practică în Biserica Ortodoxa, în schimb se practică lucruri neporuncite de Biblie. La adventiști am întâlnit această practică bună. peste toate s-au suprapus cateva experiențe personale trăite de mine și de familia mea. În prezent toți din familie suntem adventiști.

tricesimusquintus 01.10.2009 01:13:51

Citat:

În prealabil postat de danyel (Post 169882)
Talharul de pe cruce a fost o exceptie, in rest, nu stim ca un om nenascut din apa si Duh Sfant, sa fi mostenit imparatia Cerurilor , care este fara pata, fara cusur

Excepția întărește regula, însă nu regula pe care o doriți dvs. ci regula:

"Cel ce va crede și se va boteza se va mântui; iar cel ce nu va crede se va osândi." (Marcu 16,16)

Biserica Ortodoxă a pus regula aceasta pe dos "Cel ce va fi botezat și apoi va crede, se va mântui... "

Tâlharul de pe cruce a crezut mai întâi și apoi... n-a mai apucat să fie botezat căci a murit. A avut însă asigurarea mântuirii lui de pe buzele lui Iisus!

tricesimusquintus 01.10.2009 01:17:23

Citat:

În prealabil postat de danyel (Post 169883)
100% ortodox cu numele nu cu trairea, hai sa nu ne mai inselam singuri cu argumente ce tineau in anii '90

Domnule, nu ai căderea să judeci mediul în care am trăit pentru simplul motiv că nu-l cunoști. Și ar mai fi un motiv (presupun că-l știi).

Și da, era 100% ortodox pentru că nu erau neoprotestanți, toți erau ortodocși.

tricesimusquintus 01.10.2009 01:20:16

Citat:

În prealabil postat de elenavioletacocos (Post 169960)
tricesimusquintus DE CE AI TRECUT LA ADVENTISM ?puteai sa alegi oricare alta secta ...

Da, puteam. Însă am ales adventismul pentru că corespundea cel mai bine exigențelor Scripturii. Și oricum... nu mă atrăgeau sectele, eu am intrat într-un cult, recunoscut și de Stat și de către celălalte culte creștine.

elenavioletacocos 01.10.2009 10:38:20

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 170156)
Da, puteam. Însă am ales adventismul pentru că corespundea cel mai bine exigențelor Scripturii. Și oricum... nu mă atrăgeau sectele, eu am intrat într-un cult, recunoscut și de Stat și de către celălalte culte creștine.

Doamne Sfinte ,deci ai tras dupa tine mai multe suflete ! mda...stii ce e haios ,ca eu am trait pe pielea mea RAUTATEA SI FATARNICIA ,iar tu imi pictezi asa de frumos secta adventista ...
atunci sunt eu "nebuna" ,si raman in "nebunia" mea (credinta ortodoxa)
se bat in cap unele lucruri ,dar sa fie cum zici tu !

sa te ajute D-zeu totusi sa intelegi ca ai facut un pas gresit si sa il indrepti inainte de a muri ,caci dc mori ....stii tu !

tricesimusquintus 01.10.2009 13:46:07

Citat:

În prealabil postat de elenavioletacocos (Post 170213)
Doamne Sfinte ,deci ai tras dupa tine mai multe suflete ! mda...stii ce e haios ,ca eu am trait pe pielea mea RAUTATEA SI FATARNICIA ,iar tu imi pictezi asa de frumos secta adventista ...
atunci sunt eu "nebuna" ,si raman in "nebunia" mea (credinta ortodoxa)
se bat in cap unele lucruri ,dar sa fie cum zici tu !

sa te ajute D-zeu totusi sa intelegi ca ai facut un pas gresit si sa il indrepti inainte de a muri ,caci dc mori ....stii tu !

Fiecare își are propria experiență de viață, nu se potrivesc ori sunt percepute în mod diferit. Am confirmarea scripturistică și personala că nu am făcut un pas greșit, Îi cer Domnului doar să mă păstreze pe această cale.

elenavioletacocos 01.10.2009 16:30:18

bine atunci stai pe drumul ales de tine,dar fara sa mai corpui alte persoane ! ce e asa de greu ? eu incerc sa te convertesc pe tine ? NU ! atunci tu de ce incerci sa o faci indirect ?

tricesimusquintus 01.10.2009 18:36:08

Citat:

În prealabil postat de elenavioletacocos (Post 170350)
bine atunci stai pe drumul ales de tine,dar fara sa mai corpui alte persoane ! ce e asa de greu ?

Nu am nici chiar cea mai mică intenție să "corup" pe cineva. Iar a spune Cuvântul Adevărului nu înseamnă corupere. Arătați-mi ce am spus nebiblic până aici?

Citat:

În prealabil postat de elenavioletacocos (Post 170350)
eu incerc sa te convertesc pe tine ? NU ! atunci tu de ce incerci sa o faci indirect ?

Se pare că chiar aveți o problemă... Eu am scris aceste cuvinte?:

Citat:

În prealabil postat de elenavioletacocos (Post 170213)

Iustin32 03.10.2009 22:41:39

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 170260)
Fiecare își are propria experiență de viață, nu se potrivesc ori sunt percepute în mod diferit. Am confirmarea scripturistică și personala că nu am făcut un pas greșit, Îi cer Domnului doar să mă păstreze pe această cale.

Si diavolul tot cu cuvinte din Scriptura a incercat sa-L insele pe Hristos. La fel faceti si voi. De ce toate miile de secte se lauda ca au ,,confirmarea scripturistica,, dar e asa de mare diferenta intre invataturile lor???!! De ce ar fi secta adventista mai buna decat oricare alta?

tricesimusquintus 03.10.2009 22:57:05

Citat:

În prealabil postat de Iustin32 (Post 170820)
Si diavolul tot cu cuvinte din Scriptura a incercat sa-L insele pe Hristos. La fel faceti si voi. De ce toate miile de secte se lauda ca au ,,confirmarea scripturistica,, dar e asa de mare diferenta intre invataturile lor???!! De ce ar fi secta adventista mai buna decat oricare alta?

Ortodoxia este tot o secta, din moment ce considera ca are confirmarea scripturistica? Cat despre conformitate ei cu Scriptura, s-a cam vazut cum stati urmarind doar aceste topice ce iau in discutie doua sau trei aspecte de doctrina...nu-mi permit sa intru si pe alte subforumuri, ca ar fi o catastrofa...

Iustin32 04.10.2009 22:33:17

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 170827)
Ortodoxia este tot o secta, din moment ce considera ca are confirmarea scripturistica? Cat despre conformitate ei cu Scriptura, s-a cam vazut cum stati urmarind doar aceste topice ce iau in discutie doua sau trei aspecte de doctrina...nu-mi permit sa intru si pe alte subforumuri, ca ar fi o catastrofa...

Ortodoxia are confirmare si Scripturistica si patristica pe care voi nu o aveti oricat ati suci Scriptura dupa ratiunea voastra stramba. Desi aveti si voi o traditie compusa din scrieri ,,conforme,, cu Scriptura, de ce negati ca o aveti ? Noi nu negam Sfanta Traditie din care s-a nascut si Scriptura.

tricesimusquintus 04.10.2009 22:39:13

Citat:

În prealabil postat de Iustin32 (Post 171035)
Ortodoxia are confirmare si Scripturistica si patristica pe care voi nu o aveti oricat ati suci Scriptura dupa ratiunea voastra stramba.

Ce confirmare scripturistică are ortodoxia? Există vreun verset biblic care să vorbească de ortodoxie?

Alexandru08 05.10.2009 14:18:07

and keeps going and going...

Danut7 05.10.2009 14:40:09

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 171037)
Ce confirmare scripturistică are ortodoxia? Există vreun verset biblic care să vorbească de ortodoxie?

O gramada...
ortodoxie = dreapta credinta
e plin NT cu relatari despre asta
e plin NT cu versete despre Biserica , una a lui Hristos , logodita lui Hristos, Biserica sacramentala, ierarhica;

tricesimusquintus 05.10.2009 16:44:35

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 171180)
O gramada...
ortodoxie = dreapta credinta
e plin NT cu relatari despre asta
e plin NT cu versete despre Biserica , una a lui Hristos , logodita lui Hristos, Biserica sacramentala, ierarhica;

Eu am solicitat altceva. Un singur verset (nu e nevoie sa postati iarasi pagini intregi de poliloghie) care sa vorbeasca despre ortodoxie. Unul singur... Am cerut un lucru greu?

Ora este GMT +3. Ora este acum 19:19:43.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.