Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Romani crispati, certareti si frustrati (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7484)

Miha-anca 06.11.2009 21:07:35

Citat:

În prealabil postat de Floar3 (Post 179201)
Din contra, mie multi romani imi par exagerat de laudarosi, nu stiu de unde ai dedus tu ca romanii s-ar subestima. Eu mai mereu aud pe la tv, radio sau citesc pe internet discutii intre romani si pana acum aproape toti s-au crezut buricul pamantului: ca "vai domne cate n-am inventat noi", "romanii sunt dăștepții pământului" la ce? la furat? la calcatul in picioare si apoi privitul cu un aer de superioritate regesc?
Pentru ca un om sa obtina o performanta mai buna intr-un anumit domeniu, trebuie criticat si nu incurajat ca astfel sa se instaleze lenea si autosuficienta de sine. Romanii prea sunt scarmanati intre coarne, de asta o ducem asa de 'bine'.

Vorbeam de felul cum ne privim unii pe altii; nu cum se autoapreciaza fiecare in parte, caci noi avem proverbul "Prostul, daca nu e si fudul, parca nu e prost destul".
Romanii ies in evidenta prin inteligenta, adaptabilitate si prestatie.
Romanii exceleaza si in rau (hotii, inselatorii) e adevarat, caci societatea de azi a transformat acest proverb in " Desteptul, daca nu e si fudul, parca nu e destept destul". O inversare a valorilor.

Cauza iesirii la suprafata a raului? Iata:
Psalmi

[COLOR=#0000ff]Cap. 11[/COLOR] [COLOR=#0000ff]8[/COLOR]. Căci, atunci când se ridică sus oamenii de nimic, nelegiuiții mișună pretutindeni.

sau... de la cap se impute pestele.
Cand tot mai multi vor fi cu ochii pe propriile pacate, nu pe agoniselile vecinului, si situatia se va schimba; pana atunci... Dumnezeu cu mila!

Ceea ce-l deosebeste in bine pe român de vesticul manierat si avut, este credinta. Daca si ea dispare, nu mai e nici o diferenta. Urmarile le cunoastem...

In privinta inventiilor, au dreptate. Am o carte groasa cu toate descoperirile romanilor. Interesant de stiut cate minti luminate a dat Romania! Avem si un topic dedicat inventiilor romanilor.

AndruscaCIM 06.11.2009 22:12:38

Citat:

În prealabil postat de emanouela (Post 179346)
chestiile acestea se intampla frecvent in Belgia...si nu numai belgienii o fac...eu am asistat la in spectacol stradal cu dansuri country sustinut de niste olandezi, langa Atomium....super a fost. si oamenii astia au probleme dar stiu sa si zambeasca si sa daruiasca un zambet fara a-l cere la schimb.
insarcinata fiind, un tanar de 17-18 ani, trecand pe langa mine si sotul meu pe strada, ne-a zambit si ne-a felicitat ca viitori parinti...eu una, am ramas surprinsa foarte placut, ca sa nu mai zic de cedatul locului din fata la market....eu zic ca nu prezenta problemelor face ca romanul sa nu fie amabil si respectuos.

Da, eu in schimb am prins aici o parada gay :62::4:

Aparte de asta, stiu ca intre romani circula numai etichete de genul " nemtii sunt reci, duri, superficiali,perversi...si lista poate continua" insa...eu chiar am ramas surprinsa sa constat ca sunt de fapt foarte draguti si simpatici, iti zambesc pe strada si fac complimente, iti cedeaza locul la coada in supermarket, gazda noastra este extrem de calda, ne aduce fructe, ne intreaba constant cum ne simtim...deci in consecinta am realizat ca romanii mai mult critica decat analizeaza obiectiv pe cineva, dar din ipocrizie atunci cand dau nas in nas cu vreun strain se transforma in trepadusi si nu mai stiu cum sa le intre in voie...ceea ce eu nu inteleg chiar!

In Bruxelles, in timp ce cautam hotelul la care urma sa ne cazam, m-am uitat din intamplare in spate si observ ca o doamna imi zambea si imi facea semne...ca sa aflu spre marea mea mirare ca voia sa ne ajute sa gasim hotelul, deci am ramas socata de multe ori de delicatetea sufleteasca a strainilor si ajutorul pe care il ofera din toata inima :1:

LapetiteMoc 06.11.2009 22:25:40

Am avut astazi de-a face cu doua atitudini diferite. Pana la urma depinde de educatia particulara, cred. O doamna m-a ajutat, fara sa-i intre in atributii, sa ma dezmeticesc putin cu niste legi, iar un "domn" ("gentleman" sadea:3:) a parcat aiurea in spatele masinii mele, incat nu puteam iesi deloc de-acolo. Am semnalizat intai, apoi am coborat din masina sa-l atentionez ca vreau sa ies , dar s-a prefacut ca nu aude, ca nu vede.

C'est gentil, n'est-ce pas ?

truthtostone 06.11.2009 22:26:08

Imi pare ca multora nu le plac romanii pentru ca nu le intuiesc nevoile.

Unu vrea sa i se zambeasca,unu sa i se care bagajele,altu vrea masaj,mai putin o sa va luati de romani ca "de ce ploua"
90% din plangaciosi (a se intelege "acei care se plang") nu cunosc romanii,doar vorbesc si ei "din auzite",asa a spus bunicu',mama,tata-hai sa spunem si noi asa.

Daca noi ne batem joc de noi,aialalti de ce nu ar face-o?

Hai ca m-ati facut sa ma trezesc la 5:45 sa scult imnu pe tvr1

edit : Na ca mi-am pus si drapel : D

emanouela 07.11.2009 09:52:08

Citat:

În prealabil postat de truthtostone (Post 179376)
Imi pare ca multora nu le plac romanii pentru ca nu le intuiesc nevoile.

Unu vrea sa i se zambeasca,unu sa i se care bagajele,altu vrea masaj,mai putin o sa va luati de romani ca "de ce ploua"
90% din plangaciosi (a se intelege "acei care se plang") nu cunosc romanii,doar vorbesc si ei "din auzite",asa a spus bunicu',mama,tata-hai sa spunem si noi asa.

Daca noi ne batem joc de noi,aialalti de ce nu ar face-o?

Hai ca m-ati facut sa ma trezesc la 5:45 sa scult imnu pe tvr1

edit : Na ca mi-am pus si drapel : D

afla ca pana la varsta de 34 ani am trait in Romania, deci stiu ce vb;, nu vb din amintiri sau din carti. si da, vreau sa mi se zambeasca si sa mi se vorbeasca frumos atata timp cat si eu o fac....cer mult????? nu cred...

MarinaAlca 07.11.2009 10:08:57

Povestioare despre romani crispati, certareti&frustrati

"Ne place sa credem ca suntem un popor ospitalier. Ne laudam cu asta cand ne simtim bine intre noi, cu un paharel de plum brandy sub nas, si apoi uitam imediat, cand ne trezim in fata unui strain.

Zilele trecute am venit iarasi de la Constanta cu un autocar; sunt patru firme bucurestene care au profitat de incremenirea lucrarilor la caile ferate, pe ruta Bucuresti-Constanta, si la toate povestea e aceeasi: confort precar, intarzieri, soferi cu bata marlaniei pe umar. In masina a urcat la un moment dat un francez, care intreba, in franceza, despre „un grand vélo”. Soferul l-a repezit de pe scara: „don’t speak, don’t speak, da-te, ma, jos!”. Apoi, catre pasageri: „Sa-i spuna unu’ astuia sa se dea jos!”.

Francezul era un batranel cu ochelari si cu o pelerina de ploaie; nu a inteles ce i-a strigat soferul, dar cu siguranta a priceput gesturile violente si s-a dat jos. Il astepta sotia sa, tot cu ochelari si pelerina, care se ranise la o mana si sangera; nimeni nu-i baga in seama. Am coborat sa-i ajut si am priceput ce doreau - voiau sa stie daca isi pot urca bicicleta dubla in autocar, cat costa biletul pentru bicicleta si la ce ore sunt autocare spre Bucuresti, dimineata. Traind in Romania, n-am putut sa le dau un raspuns cert la nici una din aceste trei intrebari. Soferul a catadicsit, totusi, sa le transmita francezilor prin mine o jumatate de lamurire: „Sa-ntrebe, dom’le, la autocar dimineata, poate o sa le ia careva bicicleta. Da sa stii ca nu-i treaba mea sa le zic asta!”.

Pe aceeasi ruta, pe la inceputul verii, intr-un alt autocar (am putea foarte bine sa le numim „autocarele groazei”) a urcat un grup de francezi care mergeau de la Bucuresti la Constanta. Erau niste baieti tineri, care s-au instalat in spatele masinii pentru a ramane impreuna. Trei dintre ei au gasit locuri pe bancheta din spate, unul langa altul. Desi autobuzul era aproape gol, un cetatean intre doua varste a inceput sa vocifereze, mai intai in romana, apoi intr-o romgleza artagoasa: „n-ai vazut, ba, sapca aia pe scaun? on za chair? it is my chiar! astia daca sunt straini fac tot ce vor ei in Romania?”. A intervenit pana la urma soferul care l-a intrebat daca nu ar vrea sa ocupe un alt loc; nu cred ca a facut-o din politete, era mai simplu sa-l convinga pe roman in loc sa apeleze la interpreti, cu frantujii. Cetateanul a cedat, nu inainte de a le arata francezilor un deget: „Yes, welcome to Romania!”.

truthtostone 07.11.2009 10:42:34

Citat:

În prealabil postat de emanouela (Post 179433)
afla ca pana la varsta de 34 ani am trait in Romania, deci stiu ce vb;, nu vb din amintiri sau din carti. si da, vreau sa mi se zambeasca si sa mi se vorbeasca frumos atata timp cat si eu o fac....cer mult????? nu cred...

emanouela,astfel de pareri isi poate face orice natie despre ea insasi.Crezi ca aia zambesc mereu si sunt "miere",iar noi "cactushi" ?Noi ne-am invatat sa nu fim din aia: "esti bine ? iti trebuie ceva?iti dau ceva?mai vrei?ce faci ?" pentru ca vorba multa saracia omului si noi si-asa suntem saraci :D.Ceri si ti se va da.Plus ca mai bine ma saluta cu gura dreapta si adevarat,decat cu gura pana la urechi (doar pentru a-si face datoria).Pai daca eu cer zambet pentru zambet,vamesii ce fac?

tot ce spun este ca sunt tari (dezvoltate) unde sunt oameni cu bune si cu rele,diferenta este ca ei nu se plang ca noi,caci de s-ar plange si si-ar arata toate defectele.....Mai tin sa mentionez ca este un forum-crestin si chiar destul de oficial as putea spune.Cred ca la topic ar fi trebuit pus "Oameni crispati, certareti si frustrati".Atatea sute de mii sau chiar milioane de vizitatori vad ca "noi suntem inferiori din punct de vedere uman",asta sustinut cu argumente....puerile.E mai buna Danemarca,cea care are cei mai multi donatori de sperma din lume?Da...normal ca e,ei au dreptul ca "sunt la moda","sunt superiori".Sa nu mai mentionam cand arata la stiri imagini de prin alte tari si auzim : "Uite-aici tara...acolo sa stai,nu aici in ***** de Romanie.Fara sa se gandesca la faptul ca nu datorita arhitecturii,un popor este bun.

Se pare ca ne dezbinam in sine.Raul este la nivel de om,nu de roman

emanuela,scuze daca postul acesta pare mai intepator,este directionat catre mai multi,doar ca de la tine am dat "quote-ul".

emanouela 07.11.2009 12:44:51

Citat:

În prealabil postat de truthtostone (Post 179437)
emanouela,astfel de pareri isi poate face orice natie despre ea insasi.Crezi ca aia zambesc mereu si sunt "miere",iar noi "cactushi" ?Noi ne-am invatat sa nu fim din aia: "esti bine ? iti trebuie ceva?iti dau ceva?mai vrei?ce faci ?" pentru ca vorba multa saracia omului si noi si-asa suntem saraci :D.Ceri si ti se va da.Plus ca mai bine ma saluta cu gura dreapta si adevarat,decat cu gura pana la urechi (doar pentru a-si face datoria).Pai daca eu cer zambet pentru zambet,vamesii ce fac?

tot ce spun este ca sunt tari (dezvoltate) unde sunt oameni cu bune si cu rele,diferenta este ca ei nu se plang ca noi,caci de s-ar plange si si-ar arata toate defectele.....Mai tin sa mentionez ca este un forum-crestin si chiar destul de oficial as putea spune.Cred ca la topic ar fi trebuit pus "Oameni crispati, certareti si frustrati".Atatea sute de mii sau chiar milioane de vizitatori vad ca "noi suntem inferiori din punct de vedere uman",asta sustinut cu argumente....puerile.E mai buna Danemarca,cea care are cei mai multi donatori de sperma din lume?Da...normal ca e,ei au dreptul ca "sunt la moda","sunt superiori".Sa nu mai mentionam cand arata la stiri imagini de prin alte tari si auzim : "Uite-aici tara...acolo sa stai,nu aici in ***** de Romanie.Fara sa se gandesca la faptul ca nu datorita arhitecturii,un popor este bun.

Se pare ca ne dezbinam in sine.Raul este la nivel de om,nu de roman

emanuela,scuze daca postul acesta pare mai intepator,este directionat catre mai multi,doar ca de la tine am dat "quote-ul".

nu e intepator deloc, la urma urmei fiecare e liber sa aiba cate o parere. eu una, vorbesc in cunostinta de cauza, si nu ma refer la tina cand spun asta. parerea mea este ca exista o mare lipsa de respect fata de cel de langa noi, in Romania; iar de aici pleaca multeeeee, inclusiv saracia tarii...nu poti sa spui ca suntem o tara saraca...resurse avem, slava domnului, insa din lipsa de respect, cei de sus, fura, isi bat joc de noi. daca o iei de la clasa de "jos", sa o numim asa, pana la clasa de "sus"...exista o mare lipsa de respect.
topicul are denumirea lui, data de cine a dat-o, daca vrei sa se vb de oameni in general, deschide tu alt topic, nimeni nu te impiedica.
ceea ce vreau eu ca tu si multi altii sa intelegeti este ca respectand pe altii vom fi respectati. si nu arunca nimeni dintre noi cu pietre in romani, ar fi absurd, ca doar si noi romani suntem...sunt doar concluzii trase in urma celior traite si vazuta "afara". si acolo sunt parti negative dar cele pozitive le acopera.

PS. zambeste tu lumii o zi, indiferent de e necajita, suparata, vesela, etc si ai sa vezi tu in primul rand cum ai sa te simti.

truthtostone 07.11.2009 12:49:39

Citat:

În prealabil postat de emanouela (Post 179459)

PS. zambeste tu lumii o zi, indiferent de e necajita, suparata, vesela, etc si ai sa vezi tu in primul rand cum ai sa te simti.

Eu chiar zambesc...prea mult uneori : )

emanouela 07.11.2009 13:16:46

Citat:

În prealabil postat de truthtostone (Post 179461)
Eu chiar zambesc...prea mult uneori : )

foarte frumos :5:

Traditie1 07.11.2009 17:15:00

Din pacate trebuie facute si diferente zonale, sudul tarii e mai grosolan în comportament decât Ardealul iar Moldova e pe la mijloc. Oltenia cred ca e de mai bun simt decât Bucurestiul si Dobrogea.

Poate ar trebui mutata capitala în Ardeal, unde oamenii sunt mai de bun simt, mai harnici si mai organizati, ca sa traga si restul tarii.

The_Fallen 07.11.2009 17:43:22

Citat:

În prealabil postat de Traditie1 (Post 179517)
Din pacate trebuie facute si diferente zonale, sudul tarii e mai grosolan în comportament decât Ardealul iar Moldova e pe la mijloc. Oltenia cred ca e de mai bun simt decât Bucurestiul si Dobrogea.

Poate ar trebui mutata capitala în Ardeal, unde oamenii sunt mai de bun simt, mai harnici si mai organizati, ca sa traga si restul tarii.

Da asa e!
Toata lumea stie ca noi cei din sud suntem niste magari.
Poate am putea sa schimbam numele Ardealului in Romania, si restul tarii sa se numeasca SubRomania, si locuitorii "subromani"?

axios 07.11.2009 18:06:26

...

Citat:

În prealabil postat de Traditie1 (Post 179517)

daca am vedea tarisoara asta ca pe un intreg, un trup, asa cum e de fapt, ceea ce spui tu ar suna cam asa: sa mutam inima in creier ca doar acolo se face toata treaba...

de ce-ti bati capul cu prostioare de genul asta. vrei nu vrei, toti alcatuim familia ta si trebuie sa ne accepti cum suntem... si asta e valabil pentru toti finii observatori ai caracterului "romanesc"...

ai luat mere??? :4:

Doamne ajuta!

Anna 07.11.2009 18:18:57

Ce sariti toti daca spun lucrurilor pe lume? Nu regret ca am pus titlul topicului asa. Asta e una din bolile noastre, si daca n-o numim cum o sa ne vindecam? Spuneti voi...

axios 07.11.2009 19:02:49

...

Citat:

În prealabil postat de Anna (Post 179534)
Ce sariti toti daca spun lucrurilor pe lume? Nu regret ca am pus titlul topicului asa. Asta e una din bolile noastre, si daca n-o numim cum o sa ne vindecam? Spuneti voi...

nu sare nimeni pe titlu. nici pe tine...:5:
era vorba in general de romani. asta e... cu asta defilam... degeaba filosofam. pot sa te aprob. dar oare cei care trebuie sa auda unde sunt? crezi ca eu nu sunt siderat de ce vad in jur? dar... na. daca vrei tu, discutam...

eclat_de_lune 08.11.2009 08:55:14

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 179322)
Un popor vesel si frumos...un exemplu :3:

Este vorba despre o inregistrare a unui canal TV din Belgia,in sala mare a Garii din Anvers .
Mai mult de 200 de dansatoare si dansatori s-au amestecat cu calatorii si au dansat pe un cantec cunoscut in lumea intreaga.
Calatorii nu au stiut nimic despre aceasta filmare,care a fost facuta cu camere ascunse.
Urmarea ...o sa o vedeti...... .a fost magic.

http://streaming.vtm.be/VTM/opzoekna...NAL_EXPORT.wmv

Edit: Bineinteles ca daca s-ar fi intamplat acest dans in gara din Bucuresti, dispareau toate gentile si bagajele oamenilor =))

S-a intamplat ceva asemanator in gara de Nord si nu a fost furata nicio geanta: http://www.youtube.com/watch?v=L2JOrfNmVB0
e adevarat ca nu e la acelasi nivel ca in afara, dar e un inceput.
Sa nu uitam ca in romania ceva la nivelul belgian e cam imposibil de realizat datorita legislatiei potrivnice. stim bine cum e cu manifestarile de masa, cu grevele de cate autorizatii e nevoie. cei care cunosc franta stiu pe de alta parte cat e de usor acolo sa protestezi....

emanouela 12.11.2009 17:28:56

reinvii acest topic:10:
am sa va povestesc ceva...acum am revenit de la plimbarea cu piticul...o luam in ordine....mergand am intalnit o batrana, cu probleme locomotorii...era in carje biata...dar mergea si zambea la oameni si-i saluta....ceva mai departe am intalnit o bunica cu nepotul pe care il luase de la gradi...cred ca avea 5 ani piticul, copilul, cu gura pana la urechi mi-a zis bonjour....la intoarcere, aproape de casa m-am oprit sa-i acopar nasucul piticului ca incepuse vantul...in spatele meu, o fata de cca 16 ani, cu probleme locomotorii mi-a zambit cand am ridicat privirea spre ea....oare asta e din cauza ca sunt reci???? asa cum afirma unii sau ca o fac din falsitate???? cum afirma altii....sau pt ca sunt lipsiti de griji si probleme?????
eu zic ca e un mod de viata pe care l-au adoptat
ia sa fac eu asta in Romania...sa zambesc si sa salut lumea....pt ca asa vreau, pt ca asa mi-a intrat in sange si pt ca asa simt....ma leaga :24:

elizabeta 12.11.2009 17:33:01

Citat:

În prealabil postat de emanouela (Post 181099)
am sa va povestesc ceva...acum am revenit de la plimbarea cu piticul...o luam in ordine....mergand am intalnit o batrana, cu probleme locomotorii...era in carje biata...dar mergea si zambea la oameni si-i saluta....ceva mai departe am intalnit o bunica cu nepotul pe care il luase de la gradi...cred ca avea 5 ani piticul, copilul, cu gura pana la urechi mi-a zis bonjour....la intoarcere, aproape de casa m-am oprit sa-i acopar nasucul piticului ca incepuse vantul...in spatele meu, o fata de cca 16 ani, cu probleme locomotorii mi-a zambit cand am ridicat privirea spre ea....oare asta e din cauza ca sunt reci???? asa cum afirma unii sau ca o fac din falsitate???? cum afirma altii....sau pt ca sunt lipsiti de griji si probleme?????
ia sa fac eu asta in Romania...sa zambesc si sa salut lumea....pt ca asa vreau, pt ca asa mi-a intrat in sange si pt ca asa simt....ma leaga :24:

Pai eu una asta fac mereu si ... mi se raspunde (aproape) intotdeauna.
Dar voi in ce tara locuiti?

AndruscaCIM 12.11.2009 17:33:33

Citat:

În prealabil postat de emanouela (Post 181099)

Mai bine nu simti asa ceva...cand toata lumea se uita urat tu sa te uiti frumos??? esti falsa, bolnava sau ceva trebuie sa ai de zambesti...nu? Aaaaa...ba chiar cred ca unii ar spune ca e si pacat :21:

elizabeta 12.11.2009 17:37:22

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 181101)
Mai bine nu simti asa ceva...cand toata lumea se uita urat tu sa te uiti frumos??? esti falsa, bolnava sau ceva trebuie sa ai de zambesti...nu? Aaaaa...ba chiar cred ca unii ar spune ca e si pacat :21:

Ei hai acuma, fetelor, nu e chiar asa...
E-adevarat, mai sunt si acrituri, dar poate au probleme, sunt oameni nefericiti, se consuma mult, nu poti sa stii...

AndruscaCIM 12.11.2009 17:43:20

Tocand niste vinete mi-a venit inspiratia...si nu stiu cum se face ca tot inspirata de " Scrisoarea a III a", daca s-a creat un precedent????!!!!!:21:

Cum? Cand lumea e-ncruntata, a zambi gandesti ca poti?

emanouela 12.11.2009 17:46:31

Citat:

În prealabil postat de elizabeta (Post 181102)
Ei hai acuma, fetelor, nu e chiar asa...
E-adevarat, mai sunt si acrituri, dar poate au probleme, sunt oameni nefericiti, se consuma mult, nu poti sa stii...

nu te contrazic...doar te intreb...fata aia, de 16 ani, cu probleme locomotorii pe viata oare e fericita????? eu zic ca romanul, nu toti dar marea majoritate, nu e capabil ca la intrarea in casa sa isi lase problemele de servici la usa....metaforic vorbind

AndruscaCIM 12.11.2009 17:50:56

Citat:

În prealabil postat de emanouela (Post 181106)
nu te contrazic...doar te intreb...fata aia, de 16 ani, cu probleme locomotorii pe viata oare e fericita????? eu zic ca romanul, nu toti dar marea majoritate, nu e capabil ca la intrarea in casa sa isi lase problemele de servici la usa....metaforic vorbind

In Ro se merge mai mult pe principiul " Sa moara si capra vecinului!"...si atunci zambetul nu prea mai intra in ecuatia sufleteasca :10:

emanouela 12.11.2009 17:52:30

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 181105)
Tocand niste vinete mi-a venit inspiratia...si nu stiu cum se face ca tot inspirata de " Scrisoarea a III a", daca s-a creat un precedent????!!!!!:21:

Cum? Cand lumea e-ncruntata, a zambi gandesti ca poti?

:24:uite ca am sa testez....sa vad

elizabeta 12.11.2009 17:53:50

Citat:

În prealabil postat de emanouela (Post 181106)

Fata de care vorbesti e o faptura nevinovata si care, foarte probabil, sufera si pentru pacatele noastre alaturi de Hristos, din moment ce are atata pace interioara. Si da, e-adevarat ca nu prea ne lasam problemele la intrare pentru ca ... sunt prea multe si prea acute si mai ales de prea mult timp. E cronic. In plus, avem si sange latin...

Ora este GMT +3. Ora este acum 07:55:47.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.