Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Despre Sfanta Scriptura (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5014)
-   -   De ce accentul pe cruce ? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7486)

Danut7 27.11.2009 20:28:03

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 185780)
Iar eu ti-am spus ca nu ma deranjeaza. Daca doresti, mai pot repeta.

Am spus de mai multe ori ca am citit-o

Mi-e rusine

Sincer, daca iubeam atit de mult omenirea, nu riscam nimic. Faptul ca a riscat sa isi trimita Fiul care putea fi invins de satan mi se pare inacceptabil. Desigur, asta in contextul in care ignoram ipoteze de tip omniscienta si omnipotenta.

Mai citeste-o odata.Cum sa ajungi prietene la concluzia asta de crima oribila, si apoi sa mai si zici ca intelegi?Nu stiu cum ajungi la concluzii si opinii de genul asta, am mai vazut una pe celalalt forum.Dumneata cauti motive sa crezi sau sa nu crezi.Ia vezi care e raspunsul la intrebarea asta.

Nu-ti fie rusine sa mergi la preot, nu ar strica nici sa te spovedesti mai ales daca nu te-ai mai spovedit de mult , si incearca sa ai o anumita prezenta la Biserica.

Asta daca vrei sa crezi , daca nu vrei ...

macsim 27.11.2009 21:30:35

Imi pare rau ca nu ai citit postul meu, Topcat. Uite, mai trec odata toata explicatia.

De mult tare, in vechime, Adam si Eva au lasat loc liber pacatului, prin neascultare, in viata omului. Iar urmarea pacatului este moartea. Pacatul ne ucide si emotional, si trupeste si mai ales spiritual. Atunci, pentru ca totusi omul sa poata trai, Dumnezeu a hotarat ca omul care se stie vinovat de vreun pacat, poate aduce ca jertfa, in fata lui Dumnezeu, un animal fara pata,animalul moare in locul pacatosului iar sangele acelui animal ii spala pacatul.
Suntem despartiti de Tatal ceresc prin pacat.
Dumnezeu este etern si triunic: Tatal, Fiul si Sfantul Duh. Iar Fiul, unicul Fiu al Lui Dumnezeu este Isus.
Dumnezeu si-a iubit tot timpul creatia, chiar si atunci cand creaturile sale au fost neascultatoare si i-au intors spatele. Nu ma intreba despre aceasta iubire, pentru ca nici eu nu o pot intelege. Numai El este capabil de asa iubire, perfecta.
Din cauza acestei iubiri, El a dorit ca ale Sale creaturi sa impartaseasca impreuna cu El viata vesnica. L-a trimis pe unicul sau Fiu pe pamant, pentru ca El sa vesteasca acest lucru. Mai mult, pentru ca sa putem sta in preajma Tatalui, Isus a fost jertfa de sange pentru spalarea pacatelor tuturor pacatosilor. Inainte vreme, se cerea ca animalul jertfit sa indeplineasca anumite cerinte, iar una dintre ele era ca animalul sa fie fara cusur. Isus, Dumnezeu fiind, a fost singurul Om nascut din femeie care nu a avut nici un pacat. De aceea, El a fost jertfa perfecta. Nimic nu poate completa acest act de iubire.
Pentru ca a trait ca om, in trup, El a cunoscut ce inseamna puterea ispitei, desi El i-a rezistat, a cunoscut ce inseamna durerea, respingerea, batjocura. Stie tot ceea ce simt si intelege fiecare emotie de-a mea. De aceea, poate sa intervina pentru mine in fata Tatalui, punandu-mi "o vorba buna" oridecate ori gresesc si ma pocaiesc de greseala facuta. Si asta doar pentru ca L-am primit si cred in numele Lui.
Dumnezeu si-a pierdut Fiul pentru pacatul meu. Isus si-a pierdut viata pentru pacatul meu. Slava Domnului, a inviat trei zile mai tarziu, iar eu pot, in numele Lui, sa am o viata noua.

Isus a luat locul jertfelor pe care oamenii le faceau pentru iertarea pacatelor. De aceea El este numit si Mielul gloriei. Pentru ca a fost jertfit in locul mieilor fara pata de odinioara.

Cred ca ai pus toate acele intrebari cu dorinta de a intelege.

elizabeta 27.11.2009 22:06:56

Foarte bun raspuns, Macsim!

Eutifievv_emi 30.11.2009 00:25:50

Citat:

În prealabil postat de costel (Post 179257)
Draga topcat, in Hristos sunt doua firi: umana si divina, iar ele nu se amesteca una cu cealalta. Asa putem da un raspuns la cum este posibil ca Hristos sa moara.

Ce castiga omul prin moartea Acestuia? Iubirea dumnezeiasca, care se traduce prin nestricaciune, fericire .... stiu, e mai greu de inteles pentru tine, caci nu privesti si dincolo de lumea vazuta.

Hristos are doua firi : umana si divina ? Ce dovezi aduci ?

Eutifievv_emi 30.11.2009 00:27:20

Citat:

În prealabil postat de macsim (Post 185844)
Imi pare rau ca nu ai citit postul meu, Topcat. Uite, mai trec odata toata explicatia.

De mult tare, in vechime, Adam si Eva au lasat loc liber pacatului, prin neascultare, in viata omului. Iar urmarea pacatului este moartea. Pacatul ne ucide si emotional, si trupeste si mai ales spiritual. Atunci, pentru ca totusi omul sa poata trai, Dumnezeu a hotarat ca omul care se stie vinovat de vreun pacat, poate aduce ca jertfa, in fata lui Dumnezeu, un animal fara pata,animalul moare in locul pacatosului iar sangele acelui animal ii spala pacatul.
Dumnezeu este etern si triunic: Tatal, Fiul si Sfantul Duh. Iar Fiul, unicul Fiu al Lui Dumnezeu este Isus.
Dumnezeu si-a iubit tot timpul creatia, chiar si atunci cand creaturile sale au fost neascultatoare si i-au intors spatele. Nu ma intreba despre aceasta iubire, pentru ca nici eu nu o pot intelege. Numai El este capabil de asa iubire, perfecta.
Din cauza acestei iubiri, El a dorit ca ale Sale creaturi sa impartaseasca impreuna cu El viata vesnica. L-a trimis pe unicul sau Fiu pe pamant, pentru ca El sa vesteasca acest lucru. Mai mult, pentru ca sa putem sta in preajma Tatalui, Isus a fost jertfa de sange pentru spalarea pacatelor tuturor pacatosilor. Inainte vreme, se cerea ca animalul jertfit sa indeplineasca anumite cerinte, iar una dintre ele era ca animalul sa fie fara cusur. Isus, Dumnezeu fiind, a fost singurul Om nascut din femeie care nu a avut nici un pacat. De aceea, El a fost jertfa perfecta. Nimic nu poate completa acest act de iubire.
Pentru ca a trait ca om, in trup, El a cunoscut ce inseamna puterea ispitei, desi El i-a rezistat, a cunoscut ce inseamna durerea, respingerea, batjocura. Stie tot ceea ce simt si intelege fiecare emotie de-a mea. De aceea, poate sa intervina pentru mine in fata Tatalui, punandu-mi "o vorba buna" oridecate ori gresesc si ma pocaiesc de greseala facuta. Si asta doar pentru ca L-am primit si cred in numele Lui.
Dumnezeu si-a pierdut Fiul pentru pacatul meu. Isus si-a pierdut viata pentru pacatul meu. Slava Domnului, a inviat trei zile mai tarziu, iar eu pot, in numele Lui, sa am o viata noua.

Isus a luat locul jertfelor pe care oamenii le faceau pentru iertarea pacatelor. De aceea El este numit si Mielul gloriei. Pentru ca a fost jertfit in locul mieilor fara pata de odinioara.

Fiti la subiect, va rog!

Eutifievv_emi 30.11.2009 00:37:44

Ce va sa zica ?

"Hristos ne-a rascumparat din blestemul Legii, facandu-Se blestem pentru noi, -fiindca este scris: "Blestemat e oricine este atarnat pe lemn" .(Gal.3:13)

topcat 30.11.2009 10:59:54

Citat:

Si mie, imi scapa mai multe, chiar ii rog pe toti daca observa ca nu am raspuns la ceva sa imi aduca aminte

Citat:

Dumnezeu si-a iubit tot timpul creatia, chiar si atunci cand creaturile sale au fost neascultatoare si i-au intors spatele. Nu ma intreba despre aceasta iubire, pentru ca nici eu nu o pot intelege. Numai El este capabil de asa iubire, perfecta.Din cauza acestei iubiri, El a dorit ca ale Sale creaturi sa impartaseasca impreuna cu El viata vesnica. L-a trimis pe unicul sau Fiu pe pamant, pentru ca El sa vesteasca acest lucru. Mai mult, pentru ca sa putem sta in preajma Tatalui, Isus a fost jertfa de sange pentru spalarea pacatelor tuturor pacatosilor. Inainte vreme, se cerea ca animalul jertfit sa indeplineasca anumite cerinte, iar una dintre ele era ca animalul sa fie fara cusur. Isus, Dumnezeu fiind, a fost singurul Om nascut din femeie care nu a avut nici un pacat. De aceea, El a fost jertfa perfecta. Nimic nu poate completa acest act de iubire.

Nu te intreb despre iubirea lui Dzeu, daca nu o intelegi, dar poate intelegi si ma lamuresti ce semnificatie si ce logica poate avea in fata unui Dzeu omnipotent si omniscient jertfa unui animal sau om nevinovat.

Citat:

Sa inteleg ca altfel Dzeu nu stie ce inseamna durerea, respingerea, batjocura???

Citat:

Dzeu cere aceste jertfe sau omul vrea sa le dea?
Citat:

Da, incerc sa inteleg si sa sper deci ca un asa mare procent din conationalii mei au macar o logica in credinta lor. Daca da, mai e o speranta.

topcat 30.11.2009 11:08:25

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 185805)
Mai citeste-o odata.Cum sa ajungi prietene la concluzia asta de crima oribila, si apoi sa mai si zici ca intelegi?

Orice jertfa gratuita e o crima

Citat:

Dumneata cauti motive sa crezi sau sa nu crezi.

Nu, nu caut

Citat:

Nu-ti fie rusine sa mergi la preot, nu ar strica nici sa te spovedesti mai ales daca nu te-ai mai spovedit de mult , si incearca sa ai o anumita prezenta la Biserica.

Nu mi-e rusine sa merg la preot, am prieteni preoti, mi-e rusine pentru ei daca as discuta chestiuni de tipul asta
Nu m-am spovedit niciodata si nici nu am de gind sa o fac, nu am de gind sa am nici cea mai mica prezenta la biserica, altele decit din obligatii catre rude, de tip nunta, botez, inmormintare.

Citat:

Asta daca vrei sa crezi , daca nu vrei ...

Nu e nevoie

macsim 30.11.2009 21:35:17

Topcat, am si eu o intrebare: ai decis ca esti var cu maimuta din convingere sau doar ca sa fi altfel? Intrebarea este serioasa si te rog sa-mi raspunzi.

macsim 30.11.2009 22:14:37

Citat:

În prealabil postat de Eutifievv_emi (Post 186266)
"Hristos ne-a rascumparat din blestemul Legii, facandu-Se blestem pentru noi, -fiindca este scris: "Blestemat e oricine este atarnat pe lemn" .(Gal.3:13)

Cei care ascultau si respectau Legea (cea divina: decalogul dat prin Moise), erau binecuvantati. Cei care nu respectau aceasta lege erau blestemati. Toti au cazut sub blestem, pentru ca nu au respectat Legea.
In acele vremuri, se considera moartea pe lemn, fie rastignirea, fie spanzuratoarea, ca fiind extrem de umilitoare , iar cel care sfarsea astfel era considerat blestemat.
Prin moartea pe cruce, Hristos a devenit El blestem, in acelasi timp retragand blestemul de pe vietile noastre, dandu-ne astfel acces la toate binecuvantarile promise de Dumnezeu lui Avraam.

topcat 01.12.2009 22:19:15

Citat:

În prealabil postat de macsim (Post 186494)
Topcat, am si eu o intrebare: ai decis ca esti var cu maimuta din convingere sau doar ca sa fi altfel? Intrebarea este serioasa si te rog sa-mi raspunzi.

Sint absolut convins ca omul si maimuta au un stramos comun, pe baza dovezilor stiintifice.

topcat 01.12.2009 22:22:15

Citat:

În prealabil postat de macsim (Post 186514)
Cei care ascultau si respectau Legea (cea divina: decalogul dat prin Moise), erau binecuvantati. Cei care nu respectau aceasta lege erau blestemati. Toti au cazut sub blestem, pentru ca nu au respectat Legea.
In acele vremuri, se considera moartea pe lemn, fie rastignirea, fie spanzuratoarea, ca fiind extrem de umilitoare , iar cel care sfarsea astfel era considerat blestemat.
Prin moartea pe cruce, Hristos a devenit El blestem, in acelasi timp retragand blestemul de pe vietile noastre, dandu-ne astfel acces la toate binecuvantarile promise de Dumnezeu lui Avraam.

Hristos, prin invierea sa, a aratat ca legile (blestemul fiind una dintre ele) VT nu mai sint valabile.

glykys 01.12.2009 22:28:51

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 186795)
Hristos, prin invierea sa, a aratat ca legile (blestemul fiind una dintre ele) VT nu mai e valabil.

[SIZE=2]"Să nu gândiți că am venit să stric Legea sau Prorocii; n-am venit să o stric, ci să o plinesc" (Matei 5,17).[/SIZE]

topcat 01.12.2009 22:54:32

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 186796)
[SIZE=2]"Să nu gândiți că am venit să stric Legea sau Prorocii; n-am venit să o stric, ci să o plinesc" (Matei 5,17).[/SIZE]

In Matei 5 se vede cum gindea el aceasta nestricaciune a legii. :)

glykys 01.12.2009 22:56:58

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 186808)
In Matei 5 se vede cum gindea el aceasta nestricaciune a legii. :)

Te facusi si teolog, bre?:32: http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:S...OP%252BCAT.jpg

topcat 02.12.2009 07:38:57

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 186809)

Cred ca m-as putea face popa si miine :)

macsim 02.12.2009 07:56:57

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 186793)
Sint absolut convins ca omul si maimuta au un stramos comun, pe baza dovezilor stiintifice.

Care dovezi stiintifice? Sunt curioasa iar tu, cu siguranta, te-ai documentat...

Legile raman perfect valabile. Nu putem avea o viata cu roade bune daca nu tinem cont de ele... Cum ti-ar fi viata daca ai incepe sa furi, sa ucizi si toate celelalte... Hristos ne-a scapat de blestemul neascultarii, nu de consecintele ei.

glykys 02.12.2009 11:37:26

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 186858)
Cred ca m-as putea face popa si miine :)

Poate ca ai fi mai bun decat unii dintre ei... :46:Dar ce te-oi face cand va trebui sa spui Crezul in biserica?!

topcat 02.12.2009 14:38:50

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 186916)
Poate ca ai fi mai bun decat unii dintre ei... :46:Dar ce te-oi face cand va trebui sa spui Crezul in biserica?!

Pai daca as hotari sa ma fac popa, cred ca as putea trece peste niste aspecte minore :)

topcat 02.12.2009 14:49:36

Citat:

În prealabil postat de macsim (Post 186859)
Care dovezi stiintifice? Sunt curioasa iar tu, cu siguranta, te-ai documentat...

Legile raman perfect valabile. Nu putem avea o viata cu roade bune daca nu tinem cont de ele... Cum ti-ar fi viata daca ai incepe sa furi, sa ucizi si toate celelalte... Hristos ne-a scapat de blestemul neascultarii, nu de consecintele ei.

O lista a lor le gasesti aici: http://en.wikipedia.org/wiki/Human_evolution

Care e blestemul neascultarii?

costel 02.12.2009 14:53:13

Citat:

În prealabil postat de Eutifievv_emi (Post 186264)
Hristos are doua firi : umana si divina ? Ce dovezi aduci ?

Scriptura. Acest adevar este marturisit si in Simbolul de credinta - Crez:
"Si intru Unul Domn Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu,
Unul-Nascut, Carele din Tatal S-a nascut mai inainte de toti vecii.
Lumina din Lumina,
Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat, nascut, iara nu facut;
Cel de o fiinta cu Tatal, prin Carele toate s-au facut;"
- marturie despre faptul ca este Dumnezeu

"Carele pentru noi oamenii si pentru a noastra mantuire
S-a pogorat din ceruri si S-a intrupat de la Duhul Sfant si din Maria Fecioara,
Si S-a facut om;
Si S-a rastignit pentru noi in zilele lui Pontiu Pilat si a patimit si S-a ingropat;
Si a inviat a treia zi, dupa Scripturi;"
- marturie ca este si om cu adevarat

macsim 02.12.2009 17:11:28

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 187001)
O lista a lor le gasesti aici: http://en.wikipedia.org/wiki/Human_evolution

Care e blestemul neascultarii?

Blestemul neascultarii este moartea. In primul rand moartea spirituala, emotionala si nu in ultimul rand cea fizica...

Uite, am ceva pentru tine: http://vimeo.com/7688776
Te rog sa lasi la o parte exaltarea celui care explica ... si ia doar informatia in sine... si astept un punct de vedere obiectiv...

topcat 02.12.2009 18:09:40

Citat:

În prealabil postat de macsim (Post 187081)
Blestemul neascultarii este moartea. In primul rand moartea spirituala, emotionala si nu in ultimul rand cea fizica...

Uite, am ceva pentru tine: http://vimeo.com/7688776
Te rog sa lasi la o parte exaltarea celui care explica ... si ia doar informatia in sine... si astept un punct de vedere obiectiv...

Nu am conexiunea prea buna in acest moment, nu pot vedea filmul
E cumva vorba despre molecula Laminin (http://en.wikipedia.org/wiki/Laminin)?

topcat 02.12.2009 18:35:30

Citat:

În prealabil postat de macsim (Post 187081)

Si consecintele neascultarii?

macsim 02.12.2009 19:18:55

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 187112)
Nu am conexiunea prea buna in acest moment, nu pot vedea filmul
E cumva vorba despre molecula Laminin (http://en.wikipedia.org/wiki/Laminin)?

Ba da, ea este...

macsim 02.12.2009 19:35:31

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 187129)
Si consecintele neascultarii?

Orice fapta facuta are si o consecinta a ei, nu-i asa? Daca am furat ceva din ce-i al tau... e de asteptat sa platesc pentru asta.

topcat 02.12.2009 19:47:26

Citat:

În prealabil postat de macsim (Post 187152)
Ba da, ea este...

O coincidenta
Citat:

În prealabil postat de macsim (Post 187164)
Orice fapta facuta are si o consecinta a ei, nu-i asa? Daca am furat ceva din ce-i al tau... e de asteptat sa platesc pentru asta.

Ai putea raspunde la obiect?
Ai spus Hristos ne-a scapat de blestemul neascultarii, nu de consecintele ei si nu inteleg sensul propozitiei tale.

macsim 02.12.2009 20:24:21

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 187174)
O coincidenta

Ai putea raspunde la obiect?
Ai spus Hristos ne-a scapat de blestemul neascultarii, nu de consecintele ei si nu inteleg sensul propozitiei tale.

Uite, iti raspund dar dupa ce imi raspunzi tu intai, te rog la o intrebare care ma framanta de multa vreme: chiar crezi ca toate minunile astea sunt iesite dintr-o coincidenta? Ca moleculele nu stiu cum si nu stiu ce ... ele de la ele ... cu ceva factori climaterici, fizici si ceva reactii chimice... si marele Boom... din ce? Si care anume din toti factorii aia a fost cel care a aranjat lucrurile perfect.... Ca mie tare-mi scapa anumite lucruri... E drept ca nu mi-am dedicat viata darwinismului, dar am studiat si eu cate ceva, poate putin mai mult decat wikipedia...

topcat 02.12.2009 20:34:34

Citat:

În prealabil postat de macsim (Post 187204)
Uite, iti raspund dar dupa ce imi raspunzi tu intai, te rog la o intrebare care ma framanta de multa vreme: chiar crezi ca toate minunile astea sunt iesite dintr-o coincidenta? Ca moleculele nu stiu cum si nu stiu ce ... ele de la ele ... cu ceva factori climaterici, fizici si ceva reactii chimice... si marele Boom... din ce? Si care anume din toti factorii aia a fost cel care a aranjat lucrurile perfect.... Ca mie tare-mi scapa anumite lucruri... E drept ca nu mi-am dedicat viata darwinismului, dar am studiat si eu cate ceva, poate putin mai mult decat wikipedia...

E o intrebare sau mai multe?
Un corp care cade liber spre Pamint o va face in concordanta cu legea gravitatiei. Corpul in sine nu cunoaste aceasta lege, o face pentru ca interactioneaza orb cu mediul.
Asemenea, orice atom, molecula, celula, parte a unui organism si orice organism fara constiinta interactioneaza doar cu mediul inconjurator, in mod inconstient, fara o predestinatare, in virtutea unor legi complexe, bazate pe o multime de interactiuni simple bazate pe legi relativ simple.
Am mai discutat, lucrurile NU sint aranjate perfect, am dat destule exemple de imperfectiuni, de exemplu peste 4 miliarde de ani Pamintul va fi inghitit de Soare.
Nu stiu din ce a aparut marele Boom, mecanica cuantica ne da niste indicii in acest sens dar sint doar indicii.
Propun ca pentru asemenea intrebari sa folosim topicurile dedicate.

macsim 02.12.2009 20:54:00

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 187210)
E o intrebare sau mai multe?
Un corp care cade liber spre Pamint o va face in concordanta cu legea gravitatiei. Corpul in sine nu cunoaste aceasta lege, o face pentru ca interactioneaza orb cu mediul.
Asemenea, orice atom, molecula, celula, parte a unui organism si orice organism fara constiinta interactioneaza doar cu mediul inconjurator, in mod inconstient, fara o predestinatare, in virtutea unor legi complexe, bazate pe o multime de interactiuni simple bazate pe legi relativ simple.
Am mai discutat, lucrurile NU sint aranjate perfect, am dat destule exemple de imperfectiuni, de exemplu peste 4 miliarde de ani Pamintul va fi inghitit de Soare.
Nu stiu din ce a aparut marele Boom, mecanica cuantica ne da niste indicii in acest sens dar sint doar indicii.
Propun ca pentru asemenea intrebari sa folosim topicurile dedicate.

Ok. Indruma-ma,te rog, spre unul din ele.

topcat 03.12.2009 08:23:43

Citat:

În prealabil postat de macsim (Post 187216)
Ok. Indruma-ma,te rog, spre unul din ele.

Le gasesti in sectiunea teologie si stiinta

Eutifievv_emi 15.02.2010 15:20:33

O intrebare la care ar trebui sa raspunzi tu.

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 180965)
Iisus Hristos e o icoana?

Asa cum am spus mai sus, aceasta intrebare as vrea sa o inteleg mai degraba retorica.
Oricum, ma bucur pentru ca ai pus-o atat de pueril.
Din pacate Hristos pentru cea mai mare parte a cresniinismului, inseamna o icoana. Un trup, pictat atat de dezordonat, care pare mai degraba cu chipul unui scrijelat, decat cu cel a lui Hristos, care nu seamana nici pe departe cu Iisus din Nazaret.
Adevaratul Hristos nu este o icoana, dar omul a facut din El o icoana. L-a coborat pe cruci, macar ca a inviata de aproape 2000 de ani, si prefera sa se inchine unui Hristos imaginar, si stigmatizat, decat Viului Dumnezeu, prin Isus Hristos Cel inviat si proslavit, care sta la dreapta Tatalui, imbracat in slava, onoare si cinste.

Vi se pare drept, stimati crestini, sa propovaduim o imagine, o icoana, un idol, care seamana cu omul ?

Apostolul Ioan spune :" Cînd L-am vãzut, am cãzut la picioarele Lui ca mort. El ªi -a pus mîna dreaptã peste mine, ºi a zis: ,,Nu te teme! Eu sînt Cel dintîi ºi Cel de pe urmã, [/b](Apoc. 1:17).
Deci daca acest neprihanit a cazut inaintea Domnului Iisus "ca mort", de splendoarea si slava cu care i S-a infatisat Hrostosul proslavit, era asa de mare, cum putem sa indraznim sa-I dedicam asemenea mazgaleli de picturi, in care apare cu niste picioare si degete, cu niste maini si cu o fata, de te rabufleste rasul si nu plansul ? NU vi se pare o mare incumetare aceasta ?
Stiti, eu nu vorbesc sa placa oamenilor, ci lui Dumnezeu! Sa nu uitati lucrul acesta. De aceia vorbesc cu indrazneala si cu DURERE in suflet, pentru ca astfel de oameni batjocoresc ce nu cunosc!
Ascultati oameni buni ce zice Scriptura si inteleptiti-va!

Romani 1:21-23 "fiindcã, mãcar cã au cunoscut pe Dumnezeu, nu L-au proslãvit ca Dumnezeu, nici nu I-au multãmit; ci s'au dedat la gîndiri desarte, si inima lor fãrã pricepere s'a întunecat. 22 S'au fãlit cã sînt întelepti, si au înebunit; 23 si au schimbat slava Dumnezelui nemuritor într'o icoanã care seamãnã cu omul muritor, pãsãri, dobitoace cu patru picioare si tîrîtoare. "

Oare nu va rataciti pentru ca nu cunoasteti NICI Scripturile, NICI puterea lui Dumnezeu ?(Marcu. 12:24).

Si cine sunt inteleptii acestia de indraznesc sa fabuleze atatea si atatea nascociri si izvodiri firesti, omenesti, dracesti ?
Nu aceia care se socotesc drept intelepti, si aceasta pentru ca au inebunit ?

Dar, iata ca Hristosul va sa vie in curand, ca in vederea judecatii. Nimic din ce este tainuit, nu va ramanea ascuns... Dar cum vor sta in picioare aceia care L-au necinstit, socotind mai degraba sa Il faca cunoscut lumii, printr-o icoana, decat prin puterea Adevarului, cum ?

Cum vom sta in picioare inaintea acestui Mare Voievod, frati crestini, cum ? Daca noi suntem in stare sa facem orice, si facem orice, numai de adevar fugim, "ca Dracul de tamaie", cum zice un proverb romanesc, mincinos.
Dracul, nu se teme nici de usturoi, nici de cruci, icoane sau idoli, care poarta amprentele lui si sunt facute de el , ca instrumente de amagire pentru toti cei care nu cunosc Nici Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu. Nu se teme nici de agheazma-asa cum insinuiaza, filmuletele de exorcism, care bantuie ca niste fantome pe internet-, nici de tamaie, nici de apa sfintita, nici de popi, nici de preoti, nici de papi, nici de pastori, DE NIMENI NU se teme Diavolul si Satana, cu exceptia unui singur lucru, Cuvantul lui Dumnezeu, care este puterea lui Dumnezeu. Si de oamenii care umbla in TOT,adevarul Lui Dumnezeu. Iata de cine se teme Diavolul si dracii lui.
Oameni buni, lasati-va de basmele babesti, mestesugit alcatuite si credeti in Scripturi, daca vreti sa aveti parte Acela care este Calea, Adevarul si Viata, adevaratul Hristos!

Danut7 15.02.2010 15:35:49

Citat:

În prealabil postat de Eutifievv_emi (Post 212357)

Vi se pare drept, stimati crestini, sa propovaduim o imagine, o icoana, un idol, care seamana cu omul ?

Vrei sa spui ca Iisus Hristos nu e om?

Eutifievv_emi 15.02.2010 15:39:15

Pentru Dani...

Citat:

În prealabil postat de dani2004 (Post 180967)
eutifievv_emi dupa ce scrie este sectanta, asa ca nu are rost discutia.

Pe langa faptul ca nici macar nu sti sa faci diferenta in ce priveste numele meu, care putin conteaza, admiti, in spirit jignitor ca sunt, dupa tine :"sectant-a".

Vreau sa iti dau un sfat amiabil. Cauta intr-un DEX bun, definitia acestui termen "sectant".
Apoi, in postarea urmatoare, fa-mi-o cunoscuta si mie.
Si nu in ultimul rand, sa nu uiti sa imi explici cu cuvnitele tale, ce ai inteles.

Eutifievv_emi 15.02.2010 15:43:18

Citat:

În prealabil postat de georgeval (Post 181037)
Aceasta porunca a mai fost explicata. Probabil ca explicatiile Bisericii nu se potrivesc cu ideile tale. Ce sa facem sa schimbam invatatura Bisericii dupa ideile tale???
Daca vei da o simpla cautare pe forum despre icoana vezi gasi raspuns.
Cat depsre intrebarea topicului, accentul cade pe jertfa- ca act de daruire totala prin care se biruieste egoismul, nu ca forma de satisfactie a onoarei jignite a Tatalului.

Si cum ma poti lamuri, cum poti sa imi arati ca Biserica spune adevarul, ca sa iau in seama ce zice ea ?
2. Biserica cum a ajuns la aceste concluzii ? Pe ce baza ? In urma carei constatari ? Prin intermediul carui act ?

Eutifievv_emi 15.02.2010 16:12:32

Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 181138)
Pentru Eutifievv emi
in prealabil postat de Eutifievv emi
1.Si totusi, ucenicii L-au dat jos de pe cruce.Si culmea, despre ea nu spune nimic

1.Ucenicii L-au dat jos pe Mantuitorul de pe Cruce pentru a fi ingropat. Puterea Crucii a fost descoperita mai tarziu in timpul imparatului Constantin cel Mare cand mama sa, imparateasa Elena a dorit sa afle Lemnul Rastignirii Domnului Iisus Hristos. De ce a dorit sa o gaseasca? Pentru ca Imparatul Constantin cel Mare a castigat mai multe razboaie cu ajutorul Sfintei Cruci. Ziua in amiaza mare a vazut Crucea din stele deasupra careia scria: "IN ACEST SEMN VEI INVIGE!" Semnul Crucii a fost cusut pe steaguri si coifurile ostasilor iar Constantin cel Mare ajunge imparatul Imperiului Roman. Pentru a fi recunoscuta Crucea Mantuitorului de cele ale talharilor a fost atinsa de un mort care a inviat. De atunci Crucea a fost scoasa spre cinstire iar Biserica Ortodoxa sarbatoreste "Inaltarea Sfintei CRuci"

2.Fiind ca atat de mult a iubit Dumnezeu crucea, ca a dat pe singurul lui Fiu, pentru ca oricine crede in ea, sa nu piara, ci sa aibe viata vesnica." Ioan 3:16

2. Textul corect Ioan 3,16 este:"Caci Dumnezeu asa de mult a iubit LUMEA , incat pe Fiul Sau Cel Unul Nascut L-a dat, ca oricine crede in El sa nu piara,ci sa aiba viata vesnica."

3.Leegat de miracole, daca ai vedea cum un bolnav de cancer in ultima faza s-ar vindeca de pretinsa putere a Duhului Sfant, manifestat prin fratii penticostali, ce ai zice ? Ca nu e adevarat ? Ai minti. Ca ei se vindeca. Intrebarea este cine face aceste minuni ? Intrebare de care se feresc o mare de oameni. Ce, vrajtorii nu fac minuni ? Ba da! Si, nu ati vazut vrajotori care sa foloseasca Numele lui Iisus, atunci cand savarsesc minunile acelea ? Inseamna de aici ca Iisus face acele minuni prin ei ? Nici de cum! Si atunci ? Sa fie oare vorba de inselaciune ?

Consider ca oricine s-a rupt de Biserica Ortodoxa nu detine Harul Duhului Sfant! E ca si cum ai rupe o creanga din copac care se usuca! Da, vrajitorii pomenesc Numele Domnului si a Maicii Domnului, unii chiar au casa plina de icoane... dar nu pentru ca ar crede in Dumnezeu ci pentru a insela mai usor oamenii si din pacate reusesc. Nu exista un drac mai alb decat dracul si toti vrajitorii slujesc pe satana. "Minunile" lor sunt inselari pentru naivi. Duhul Sfant nu este la penticostali ci in Biserica. Glosolalia de la Cincizecime s-a petrecut o singura data, eu nu cred in vindecarile satanei. Unde sunt sfintii lor? Parerea mea ca toti sunt mincinosi pentru ca toti care nu cred in Dumnezeu, Cruce, Inviere, Maica Domnului, Sfinti, sunt atei adica fara Dumnezeu si deci slujesc satanei intucat nu se poate sluji la doi domni ori lui Dumnezeu ori lui Mamona.

Mda... Sunt multe de zis.

1. Daca ai fi citit cu atentie de la inceput, macar ca este destul de costisitor, insa nu si pentru citotirii interesati, ai fi descoperit o remarca deosebit de importanta, legat de "Viziunea lui Constantin si crucea" Nu vreau sa reiau ceea ce deja s-a expus. Rezum si spun un lucru, legat de acest "sfant" Constantin, de ce nu amintesti nimic despre "sfantul" Constantin, care dupa "botez", mai devreme sau mai tarziu, comite doua crime ? Cum ti se pare ? Nu cauta in "Istoria Bisericeasca" a lui Eusebiu de Cezarea, ca nu o sa gasesti. Pentru ca acest "parinte" bisericesc, nu a fost in totul ortodox in relatarile lui. Si ma opresc aici...

2. Stimata Gabriela, dupa ce criterii concretizezi tu si consideri ca "oricine s-a rupt de Biserica Ortodoxa, nu detine Harul Duhului Sfant" ?
As vrea sa iti spun un lucru lamurit cu privire la mine.
Duhul lui Dumnezeu, mi-a aratat din Scripturi, ca am fost rascumparat cu un pret si ca eu nu mai sut al meu, ci a lui Hristos, daca in adevar Hristos locuieste in mine.
De aici, am inteles ca eu nu TREBUIE sa ma las vandut si cumparat de nimeni. Ca eu trebuie sa judec toate lucrurile, pentru ca am fost insestrat cu RATIUNE si discernamant, si NU altii in locul meu!
Asa ca eu, nu ma ghidez dupa oameni, ci dupa adevar. Daca acestia spun adevarul, inseamna ca sunt din adevar. Dar daca nu spun tot adevarul, nu sunt din adevar. Si adevaratii mei parinti sunt apostolii Domnului. IAr adevarata Istorie Bisericeasca, este fara dar si poate Sfanta Scriptura.

In definitiv si pri urmare, o singura categorie de oameni vor fi mantuiti. Aceia care urmeaza in totul totului tot, pe Domnul si Invataorul lor, in si numai in adevar.

dani2004 15.02.2010 16:29:37

Citat:

În prealabil postat de Eutifievv_emi (Post 212364)
Pe langa faptul ca nici macar nu sti sa faci diferenta in ce priveste numele meu, care putin conteaza, admiti, in spirit jignitor ca sunt, dupa tine :"sectant-a".

Vreau sa iti dau un sfat amiabil. Cauta intr-un DEX bun, definitia acestui termen "sectant".
Apoi, in postarea urmatoare, fa-mi-o cunoscuta si mie.
Si nu in ultimul rand, sa nu uiti sa imi explici cu cuvnitele tale, ce ai inteles.

Daca nu stii ce este un sectant (sectanta), uitate bine la tine.

Eutifievv_emi 15.02.2010 17:35:19

Citat:

În prealabil postat de familieortodoxa (Post 181809)
Celei care pune intrebarea in modul acesta, i se poate pune astfel intrebarea:
De ce Dumnezeu are mila cu noi, toti pacatosii, caci toti pacatuim?
De ce nu ii fulgera pe loc pe ucigasi? Pe cei care isi urasc aproapele? Pe mincinosi? Pe hoti? Pe noi toti care pacatuim?

este posibil ca din mila lui Dumnezeu, care ne asteapta sa ne intoarcem la El.

Sa nu se inteleaga cumva gresit ca as lua apararea cultelor neoprotestante care dispretuiesc icoanele si crucile, nicidecum.
Dar mi se pare intrebarea pusa cu o intentie cel putin discutabila.
Faptul ca nu i se intampla unui om nimic vizibil in lumea noastra de pe Pamant oricum nu constituie un argument care demonstreaza ca ceea ce face el e bine.
Caci daca judecam asa, am spune ca ceea ce au facut martirii nu e bine, caci iata ce li s-a intamplat.

Citat:

În prealabil postat de familieortodoxa (Post 181809)
Celei care pune intrebarea in modul acesta, i se poate pune astfel intrebarea:
De ce Dumnezeu are mila cu noi, toti pacatosii, caci toti pacatuim?
De ce nu ii fulgera pe loc pe ucigasi? Pe cei care isi urasc aproapele? Pe mincinosi? Pe hoti? Pe noi toti care pacatuim?

este posibil ca din mila lui Dumnezeu, care ne asteapta sa ne intoarcem la El.

Sa nu se inteleaga cumva gresit ca as lua apararea cultelor neoprotestante care dispretuiesc icoanele si crucile, nicidecum.
Dar mi se pare intrebarea pusa cu o intentie cel putin discutabila.
Faptul ca nu i se intampla unui om nimic vizibil in lumea noastra de pe Pamant oricum nu constituie un argument care demonstreaza ca ceea ce face el e bine.
Caci daca judecam asa, am spune ca ceea ce au facut martirii nu e bine, caci iata ce li s-a intamplat.

Unul dintre putinele raspunsiri alcatuite atat de ortodox, permiteti-mi s-o spun.
Stimata familie si dragi credincoisi, este adevarat ca ceea ce ati expus dvs. atat de minutios si ceea ce poate, ati mai fi vrut sa spuneti, in cadrul acestei discutii, este asa. Si ca sa ajut si eu putin exlpicatie dvs., dau exemplu Scriptura, care, nu de fiecare data, a dovedit atat de neclintit ca este Cuvantul lui Dumnezeu, in mod miraculos. Au fost si cazuri,cand in perioada inchizitiei papale, aceasta Carte a fost persecutata si nu de putine ori arsa. Asa ca, oricine va zice cu un si mai mare curaj: "atunci care-i diferenta? "
O! daca nu as sti BINE ce stiu si cred si daca nu as fi pe deplin incredintat de raspunderea pe care o am in fata Viului si Dereptului Dumnezeu, ce ceea ce afirm sau neg, nu mi-as mai pierde vremea pe aici, credeti-ma.
Dar este un foc in sufletul meu, care nu ma lasa sa tac. Si acest foc este adevarul.

Acest adevar, stimatii mei, nu se rezuma numai la fenomenul palpabil a ceea ce numim noi "miracole". Indiferent ca, Biblia va arde sau nu, ca lemnul crucii fa fi sau nu consumat de foc, ca aceste lucruri se vor intampla sa nu, se ridica totusi o intrebare:cum pot eu sa fac distinctia intre minunile diavolului si cele ale lui Dumnezeu ?

Face Domnezeu minuni, face si Diavolul. Tu si eu cum putem face diferenta ?
Am sa duc in vedere un adevar, care nu deviaza de la subiectul nostru, care acum pune accentul pe miracolele pe care le face cineva prin intermediul crucii si nu numai.

"13. Apoi am vazut iesind din gura balaurului si din gura fiarei, si din gura prorocului mincinos trei duhuri necurate, care semanau cu niste broaste.
14. Acestea sunt duhuri de draci, care fac semne nemaipomenite si care se duc la imparatii pamantului intreg, ca sa-i stranga pentru razboiul zilei celei mari a Dumnezeului celui Atotputernic. –"(Aoc.16:13-14).

Aceste duhuri de draci care fac semne nemaipomenite, se vad atatat de bine azi, de catre cei care au ochi de vazut si VOR sa vada.

Aceste duhuri necurate si-au facut aparitia printre noi. Ele fac semne incredibile. Felurite vindecari, fel si fel de manifestari miraculoase, si acum atenite! "...Săvîrșea semne mari, pînă acolo că făcea chiar să se pogoare foc din cer pe pămînt, în fața oamenilor. 14 Și amăgea pe locuitorii pămîntului prin semnele, pe cari i se dăduse să le facă în fața fiarei. Ea a zis locuitorilor pămîntului să facă o icoană fiarei, care avea rana de sabie și trăia." (Apoc.13:13-14).

Dumnezeu Tata. Domnul Iisus si Duhul adevarului, spun ca biserica-formata din oameni- care nu este in adevar :"Săvîrșea semne mari, pînă acolo că făcea chiar să se pogoare foc din cer pe pămînt, în fața oamenilor. 14 Și amăgea pe locuitorii pămîntului..."
Sa fie oare vorba de nimunile care fac atata valva si care au adunat oameni din toate colturile lumii, in tara sfanta, mai cu seama in Ierusalim ?
Eu nu zic ca acest experiment demnstrat este raspunsul categoric, chiar daca s-a demonstrat stiintific. http://www.youtube.com/watch?v=LSDaqVuP1QM
Eu spun si cred ca intr-adevar ceea ce se intampla la Ierusalim in fiecare an , de ceva vreme incoace, este UN MIRACOL. Pe ce baza spun lucrul acesta? Pledez pe onoarea si Cuvantul lui Dumnezeu care nu poate sa minta. Deci, daca Dumnezeu spune lamurit ca Satana va face minuni "pana acolo ca facea chiar sa se pogoare foc din cer pe pamant, in fata oamenilor.", eu cred ca asa si este.

Acum daca unii pun accentul mai mult pe ceea ce izbeste ochiul si nu pe adevar, vor suporta consecintele marii amagiri.
Asa se intampla atunci cand, inlocuim ratiunea cu sentimentul, lasandu-l pe cel din urma sa hotarasca el.

Deci in definitiv, stimata familie atunci cand traditia si datina stramoseasca, va desparte de porunca si Cuvantul lui Dumnezeu, ce alegeti, ce hotarati si ce faceti ?
Atunci cand datina crucii si cultul icoanelor, va depsparte de porunca lui Dumnezeu, care zice: " Să nu-ți faci chip cioplit, nici vreo înfățișare a lucrurilor cari sînt sus în ceruri, sau jos pe pămînt, sau în apele mai de jos de cît pămîntul. 5 Să nu te închini înaintea lor, și să nu le slujești; căci Eu, Domnul, Dumnezeul tău, sînt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc nelegiuirea părinților în copii pînă la al treilea și la al patrulea neam al celor ce Mă urăsc, 6 și Mă îndur pînă la al miilea neam de cei ce Mă iubesc și păzesc poruncile Mele."(Exod 20:4-6 ), ce alegeti, ce faceti ?

Eutifievv_emi 15.02.2010 17:43:01

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 182588)
Crucea , cea mai injositoare și mai crudă pedeapsă a vremii , a fost aleasă jertfă a Mielului lui Dumnezeu. , Care a acceptat suferința, patimile și răstâgnirea pentru MANTUIREA noastră. Sfânta Cruce este mărturia dragostei nemărginite a lui Dumnezeu pentru tot neamul omenesc , ca ( și ) semn al izbăvirii noastre din robia păcatului.

Vreau dovezi care sa ateste veridicitatea cultului icoanelor, in conformitate cu Sfanta Scriptura !

Eu pot sa dovedesc autenticitatea, veridicitatea, puterea si autoritatea Sfintelor Scripturi, dvs. puteti sa dovediti aceste invataturi, pe care le numiti "adevaruri sfinte" ?

Eutifievv_emi 15.02.2010 17:47:36

Citat:

În prealabil postat de dani2004 (Post 212376)
Daca nu stii ce este un sectant (sectanta), uitate bine la tine.

Incepi sa iti dai arama pe fata...
Nu vrei sa fi obiectiv, de aceea nu vreau sa iti tin hangul.
Daca ai ceva de spus, spune-o deslusit. Iar, daca te temi de unele intrebari, nu posta.

Ora este GMT +3. Ora este acum 07:52:54.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.