Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Calugarul (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5013)
-   -   Ce se-ntampla cu cei care parasesc manastirea? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=768)

AndreiB 11.08.2008 12:01:26

Citat:

În prealabil postat de ory
Andrei...ESTI PREA MIC!
Daca ar fi vorba doar de o persoana,atunci nu ar constitui o problema.Mai bine ai spune cava concret despre subiect,fara sa-mi atingi postarea in mod personal.

nici in viata reala nu te-as atinge personala, daramite pe forum :)
in virsta sint mai mic decit tine, asa este.
am spus la subiect fuoarte concret, insa se pare ca ma intelegi cu dificultate.

mihailt 11.08.2008 12:07:27

Mai frate/sora Isaia chiar lipsea de pe forum cineva sa posteze din Sfintele Canoane cu copy/paste!

Cica nu are voie sa se faca calugar sub 25 de ani!
Ce vorbesti dom-le?
Ia vezi mata de Sfantul Elefterie ca era ierarh nu numai calugar la sub 25 de ani!
Iar Sfantul Antonie cel Mare l-a chemat Duhul Sfant la calugarie pe la 14 ani!
Sfantul Grigorie Palama s-a dus sa se faca calugar la 19 ani!
Parintele Cleopa la vreo 15 ani!

Alta aiurare sa fortezi omul sa se duca la calugarie, sau sa il opresti sa se duca daca asa voieste dansul!
Parca asa zicea "Dumnezeu pe datatorul de buna-voie il iubeste"!

ory 11.08.2008 12:20:28

Andrei,barbat esti si ca atare te exprimi,cu tine trebuie sa gasesc sinonime specifice in exprimare,doar,doar sa nu intelegi ceva cu conotatie "personala".M-am referit strict la postare si ca atare nu era nevoie de remarci deplasate.Iar cand am spus ca esti prea mic,a fost cu inteles metaforic,nu m-am referit nici pe departe la reala diferenta de varsta dintre noi,fiindca nici nu o cunosteam si nici nu ma interesa,deci m-am referit la faptul ca esti prea mic in aceasta lume controversata a cadrului spiritual monahal.Dar nu mai conteaza,stiu ca vei continua sa te agati(nu am sinonime adecvate pe banda)in mod personal de postarile mele nesemnificative,de altfel.
Poate ca trebuia sa-ti scriu acestea pe privat,insa eu consider acel spatiu unul intim,pe care-l folosesc in interes prietenesc mai profund(a nu se intelege mai mult decat amicitie),de aceia i-l solocit destul de rar,asa ca scuze pentru off topic.
Oricum,imi sustin parerile exprimate pe acest topic.

mihailt 11.08.2008 12:27:13

Mai frate Andrei Dumnezeu va judeca aceasta nu mata ,nu sora Ory,nu fratele/sora Isaia!
Niciunul din dvs. nu judecati corect.
Sora ory i-a luat partea aceleia,tu si fratele Isaia v-atzi apucat sa zicetzi ca aceia o sa mearga in Iad.
Aceasta insa nu este a vostru , nici al meu ci Domnul nostru Iisus Hristos va hotara aceasta.
Si cum bine se stie Dumnezeu este atot-intelept si atoate-stiutor si nu are nevoie de sfatuitori la a sale milostvnice judecati.

isaia 11.08.2008 13:53:09

Căutați și veți afla! Bateți și vi se va deschide!
Fiecare pentru sine sa caute la izvor, nu la apă tulbure - Izvorul mântuirii este Biserica.

isaia 11.08.2008 14:41:40

Când ești bolnav, intri în farmacie și alegi medicamentul pe care-l știi că este cel mai bun. Dacă boala se complică trebuie să mergi degrabă la un doctor. Dacă nu suporți tratamentul îi spui si doctorului. Și așa stai în comuniune la lucrul cel bun, în Biserică.
Doar Dumnezeu poate să facă cu noi Binele.

AndreiB 12.08.2008 00:49:00

Citat:

În prealabil postat de ory
Andrei,barbat esti si ca atare te exprimi,cu tine trebuie sa gasesc sinonime specifice in exprimare,doar,doar sa nu intelegi ceva cu conotatie "personala".M-am referit strict la postare si ca atare nu era nevoie de remarci deplasate.Iar cand am spus ca esti prea mic,a fost cu inteles metaforic,nu m-am referit nici pe departe la reala diferenta de varsta dintre noi,fiindca nici nu o cunosteam si nici nu ma interesa,deci m-am referit la faptul ca esti prea mic in aceasta lume controversata a cadrului spiritual monahal.Dar nu mai conteaza,stiu ca vei continua sa te agati(nu am sinonime adecvate pe banda)in mod personal de postarile mele nesemnificative,de altfel.
Poate ca trebuia sa-ti scriu acestea pe privat,insa eu consider acel spatiu unul intim,pe care-l folosesc in interes prietenesc mai profund(a nu se intelege mai mult decat amicitie),de aceia i-l solocit destul de rar,asa ca scuze pentru off topic.
Oricum,imi sustin parerile exprimate pe acest topic.

eh, surioara Ory, asa cum esti tu femeie, sint eu barbat. :)
poti tu, Ory, sa stii care-i mare sau mic in ceea ce priveste lume monahala?
ar fi fost chiar culmea sa te dezici de ceea ce sustii. in cele din urma omul este suma celor afirmate si puse in practica, nu?

eu am inteles pozitia ta: Sf Scriptura, Canoanele Sfintilor Parinti, Traditia si tot ce reprezinta Ortodoxia trebuiesc schimbate doar pentru ca o amica de-a ta se simte cam rau dupa ce a incalcat ce nu trebuia.
te rog, transmite-i din partea mea, daca ea chiar exista, ca nu i-ar strica putina smerenie si nadejde in Dumnezeu. si sa nu mai pacatuiasca.

AndreiB 12.08.2008 00:52:52

Citat:

În prealabil postat de mihailt
Mai frate Andrei Dumnezeu va judeca aceasta nu mata ,nu sora Ory,nu fratele/sora Isaia!
Niciunul din dvs. nu judecati corect.
Sora ory i-a luat partea aceleia,tu si fratele Isaia v-atzi apucat sa zicetzi ca aceia o sa mearga in Iad.
Aceasta insa nu este a vostru , nici al meu ci Domnul nostru Iisus Hristos va hotara aceasta.
Si cum bine se stie Dumnezeu este atot-intelept si atoate-stiutor si nu are nevoie de sfatuitori la a sale milostvnice judecati.

fratele meu intru Domnul, mihail, unde am afirmat eu ca acea femeie nefericita va merge in Iad? asta o stie numai Iisus Hristos. atit.
oricum, daca ea deja simte Iadul pe pamint, nu are altceva de facut decit sa se caiasca, sa nu mai pacatuiasca si sa se intoarce in manastire.
si sa nadajduiasca in iubirea fara de margini, insa dreapta a Lui Iisus.

AndreiB 12.08.2008 00:55:06

Citat:

În prealabil postat de isaia
Când ești bolnav, intri în farmacie și alegi medicamentul pe care-l știi că este cel mai bun. Dacă boala se complică trebuie să mergi degrabă la un doctor. Dacă nu suporți tratamentul îi spui si doctorului. Și așa stai în comuniune la lucrul cel bun, în Biserică.
Doar Dumnezeu poate să facă cu noi Binele.

frate isaia, foarte buna postarea ta.
Canoanele trebuiesc respectate.
atit.

isaia 12.08.2008 08:50:41

După împlinirea canonului se dă și încredințarea iertării: unirea cu Mântuitorul Hristos prin împărtășirea cu Sfânt Trupul și Scump Sângele Său.

petrurar 12.08.2008 17:40:22

Citat:

După împlinirea canonului se dă și încredințarea iertării: unirea cu Mântuitorul Hristos prin împărtășirea cu Sfânt Trupul și Scump Sângele Său.

Amin.

isaia 12.08.2008 23:16:24

De la Părintele Cleopa știu că femeia gravidă, în luna a 9-a se dezleagă la Împărtășanie, orice canon ar avea, apoi își continuă iarăși canonu. Copii mici, botezați se pot împărtăși oricând.

mirelat 13.08.2008 07:29:08

Citat:

În prealabil postat de AndreiB
multumim Isaia pentru postare.
daca tot ai citit canoanele, poate ii raspunzi saracutzei surioare Ory, care este foarte amarita din cauza unei prietene de suflet care a parasit manastirea, traieste in curvie cu un barbat, pentru ca nu e cununata si are si citiva copii?
deci, ce ar trebui oare sa faca aceasta sora a noastra in Domnul?

sa-i dea cineva studiul de caz lui isaia, ca eu am incercat sa gasesc povestea expusa de ory si n-am gasit-o.

chiar sunt si eu curioasa cum se impaca teoria cu aplicarea ei in practica, nn canoanele, in cazul de fata.

codrin1 13.08.2008 11:28:38

Citat:

În prealabil postat de mumusihk
dar...eu cunosc un caz in care acea persoana spune ca nu poate pleca din manstire in primul rand pt ca ar fi "casatorit cu Maicuta Domnului",asa se considera dupa ce ai depus acel juramant, iar in al doilea rand pt ca ar fi pacat sa pleci,sa te casatoresti si sa faci copii pt ca ai fi blestemat pana la al noualea neam...ce sa cred?... Sa inteleg ca toti acei calugari, sau maicute, care au plecat din manastire si si-au intemeiat o familie le merge rau? Mi se pare absurd ca desi vrei sa pleci din manastire din diferite motive sa nu poti face acest lucru pt ca tii frica de ce ti s-ar putea intampla...

cine ti`a zis "Casatorit cu Maica Domnului" ?????????????????????????????????? cea mai mare tampenie auzita pe ziua de azi... Ea e mama noastra a tuturor....nu se zice in nici un fel dak esti calugarit ....si da e o greseala mare calugar fiind sa parasesti Manastirea..Am locuit la Putna ani de zile nu m`am calugarit ca n`am fost pregatit....parintii de la putna au zis ca poti fi toata viata frate daca vrei ....ca dak te`ai calugarit iti schimba buletin cu adresa cu tot ..vei avea adresa manastirii pe actele tale iar la juramant juri ca nu vei parasi calea Domnului adica Manastirea....juri ca nu vei primi si iubi banii ca vei iubi saracia ....ca vei iubi pe Domnul Iisus Hristos mai mult k orice si ca ii vei urma Lui pana la moarte ...am iesit din Manastire frate eram si am avut o viata plina de pacate cum nu m`am gandit ca voi avea vreodata si cunosc caz un preiten care a fost calugar s`a insurat si nevasta lui i`a nascut copil cu dinti...Doamne ajuta...!!!

vsovi 13.08.2008 11:46:47

in sensul ca afara, in gLume e scrashnirea dintzilor shi frigul... deci Domnul nu l-a lasat shi l-a mai povatzuit...

nu e nici o tampenie sa spui ca cineva s-a Casatorit cu Maica Domnului, ca doar e vorba duhovniceshte... deci ceva fara de pacat, adica o calugarie shi o fidelitate spre Dumnezeu cum a avut Maica Domnului... nu e vorba de ce intzelegem noi malahishtii prin casatorie... dar ai dreptate mai bine spunea ca a fost infiat de Maica Domnului...

dar nu cred ca se supara Dumnezeu daca pleci, chiar daca ai jurat, ca daca nu crezi, daca nu vrei, atunci mai bine sa se desparta, sa plece shi sa stea cum vor ei decat sa huleasca fiindca oricum nu se va implini cu ei planul lui Dumnezeu... shi prin caintza, caci calcarea cuvantului e grava dar atunci juramintele shi mai ales in fatza lui Dumnezeu... dar sa nu se lase shi sa-shi construiasca totushi o viatza sfanta... chiar daca au plecat... caci bun shi milostiv este Domnul shi ii intzelege pe cei carora li s-a racit inima shi shi-au pierdut chemarea... dar este totushi mare durere shi rushine... caci au ramas neluminatzi deshi iata ca a primit semn de sus shi prin copilash... ca un copil este ca un soare... iar un soare cu dintzi... shtim noi ce inseamna... shi la ce se refera Dumnezeu... 7x???:(:(

isaia 14.08.2008 04:38:35

Care este piedica să mergi la biserică, să iei aghiasmă, anaforă și să te rogi? Rugăciunea este o Împărtășanie prin auz.(Părintele Cleopa)

achimovjan 15.08.2008 08:35:17

Citat:

Care este piedica să mergi la biserică, să iei aghiasmă, anaforă și să te rogi? Rugăciunea este o Împărtășanie prin auz.(Părintele Cleopa)

Si daca nu auzi,ce faci?Mai mai,auzi,impartasanie prin auz.Mare prostie.Pai de-asta a venit Hristos in trup de carne,ca noi sa ne impartasim cu el prin auz?Atunci mai bine se intrupa in unde sonore,sau mai stiu eu cum.Mari absurditati mai scornesc unii,pentru asi justifica lipsa dragostei.

achimovjan 15.08.2008 08:38:34

Citat:

În prealabil postat de achimovjan
Citat:

Si daca nu auzi,ce faci?Mai mai,auzi,impartasanie prin auz.Mare prostie.Pai de-asta a venit Hristos in trup de carne,ca noi sa ne impartasim cu el prin auz?Atunci mai bine se intrupa in unde sonore,sau mai stiu eu cum.Mari absurditati mai scornesc unii,pentru asi justifica lipsa dragostei.

Mai bine ati lua Pidalionul si l-ati pune pe Sfanta Masa in locul Evangheliei,iar in locul Sf Cruci cu Mantuitorul pe ea,ati pune poza vreunui ieromaonah celebru pe care il veberati atat.Voi nu va inchinati lui Hristos Dumnezeu,cei care ii toti dati cu canoanele,ci unor texte,unuor carti,unor oameni ca si voi.Sunteti idolatrii in cel mai inalt grad.

vsovi 15.08.2008 08:56:29

Citat:

Citat:

ba tu iar eshti dobitoc? de ce te-ai intors mai daca nu te-ai lepadat de canoniada?

92x???:(:(

achimovjan 15.08.2008 11:10:28

Citat:

În prealabil postat de vsovi
Citat:

Citat:

ba tu iar eshti dobitoc? de ce te-ai intors mai daca nu te-ai lepadat de canoniada?

Bravo,daca zici tu ca sunt dobitoc...Bine ca esti tu faptura umana desavarsita.

achimovjan 15.08.2008 11:29:13

Citat:

Citat:

Citat:

Tu oricum nu intelegi nimic,pentru ca singurele tale obsesii sunt legate de trup,de a-l chinuii cat mai mult si mai absurd.Nu numai ca te chinui pe tine,fara sens,dar prelungesti suferinta ta,in scris si asupra altora.Pacat,te irosesti inutil intr-o lupta absurda,pe care u ti-o cere nimeni,dar pe care din pura mandrie ti-o asumi.Semeni vant si vei secera ploaie.

vsovi 15.08.2008 12:56:40

eu nu ca shi jignire tzi-am zis ca eshti dobitoc ci referitor la textul pe care l-ai dat... ca nu-tzi mai port pica fiindca speram ca tzi-a fost spre linishtire micul canon de suspendare temporara, eu nu l-am dorit, dar crede-ma ca ne-a priit, a fost mai putzina cearta, mai putzina canoniada, mai putzine anateme, mai putzin circ shi orgolii inutile... dar am intzelesc ca dumneata chiar daca ai revenit la BOR ai de lucru mult cu radacinile pomului rau cu roade rele care se numeshte stilism schismatic, iar noi ashtia de ai casei cu piliqq alintat ce se crede sfintzishor, adica eu, mai mult ca pentru asta capat mereu cate o scuza shi o autoindreptzaire cand defapt se vede cat colo ca este asha cum zici, ma chinui mereu shi in zadar shi mai shi tarasc shi pe altzii dupa mine... aici chiar ai spus adevarul shi ce m-ash face daca nu ar fi fost Hristos sa ma mai linishteasca din cand in cand? cred ca ma urcam pe peretzi sa fur becul de la candelabru sau faceam tumbe ca shi catzelushii sa capete plimbare prin parc... shtim noi ce se gaseshte prin park...

deci nu tu eshti dobitoc ci ce ai scris daca ai scris serios atunci nashte shi intrebarile mele poate putzin rautacioase... dar dumneata cum te comportzi? ???:dontgetit:

vsovi 15.08.2008 14:22:59

doamne apara shi pazeshte achimovjeane, ca te-am confundat cu Rafael, nu sthiu ce a fost in mintea mea, mare szminteala.... deci ma iarta caci credeam ca vorbesc cu Rafael shi nu cu domnia ta... dumneata nu ai zis ceva foarte rau dar tot rau e shi in cazul tau ce ai zis shi poate asha a fost voia lui Dumnezeu de mi-a incurcat mintzile... nu shtiu ce motive o fi avand... de a lasat ca sa fi intrebat shi insultat ca ai fi ca un dobitoc... ma iarta ca eu doar la text m-am referit shi nu la tine shi viatza ta...

achimovjan 15.08.2008 15:15:34

Citat:

doamne apara shi pazeshte achimovjeane, ca te-am confundat cu Rafael, nu sthiu ce a fost in mintea mea, mare szminteala.... deci ma iarta caci credeam ca vorbesc cu Rafael shi nu cu domnia ta... dumneata nu ai zis ceva foarte rau dar tot rau e shi in cazul tau ce ai zis shi poate asha a fost voia lui Dumnezeu de mi-a incurcat mintzile... nu shtiu ce motive o fi avand... de a lasat ca sa fi intrebat shi insultat ca ai fi ca un dobitoc... ma iarta ca eu doar la text m-am referit shi nu la tine shi viatza ta...

Nu face nimic:).Se mai intampla.Insa mesajul mei era tocmai impotriva canoniadei,deci nu inteleg de ce ai reactionat asa?Sa ma ierti si tu pe mine!Doamne ajuta!

vsovi 15.08.2008 15:40:44

fiindca binecuvantatul shi minunatul parinte Cleopa, nu poate sa fie persiflat in halul acesta, nu e voie, caci Moshul Putregaiul a shtiut ce a vorbit, ca n-a vorbit de la el, ci a fost chiar asemenea asinului cel tanar shi care n-a fost incalecat decat de... daca shti ce vreau sa spun... :)

isaia 15.08.2008 16:49:32

Sunteți tare simpatici!:p

isaia 15.08.2008 17:05:11

Viața spirituală are efecte benefice asupra mecanismelor noastre psihologice. În 2005, un amplu studiu desfășurat la mai multe centre de cercetare în domeniu medical de la Harvard, Yale și Massachusetts a arătat că meditația produce shimbări de ordin structural la nivel cortical. (Cercetările au fost publicate în „NeuroReport 16“ în 28 noiembrie, 2005). Subiecții participanți la experiment au practicat meditația zilnic, în jur de 40 de minute pe zi, iar efectele au fost semnificative.
Prin intermediul tehnologiei care utilizează rezonanța magnetică, s-a descoperit faptul că practicarea regulată a meditației este asociată cu creșterea cantității de materie cenușie din creier, în anumite regiuni corticale care de regulă sunt responsabile cu activități senzoriale, auditive, vizuale, dar și în alte regiuni care răspund de ritmul cardiac și respirație. Alte regiuni corticale ce au suferit modificări semnificative au fost identificate în emisfera dreaptă, în regiuni care sunt esențiale în menținerea atenției, dar care sunt active și în practicarea meditației. De asemenea, rezultatele arată că practica meditației are un efect important în încetinirea vitezei de reducere a cortexului prefrontal, care se manifestă odată cu înaintarea în vârstă.
Prin urmare, meditația poate ajuta la dezvoltarea materiei cenușii și, chiar mai mult, practicarea ei constantă poate schimba chiar anumite mecanisme cerebrale!
Un alt studiu, efectuat de cercetători ai universității din Pensylvania și publicat în 2007, arată că meditația sporește capacitatea de concentrare și atenția. Practici meditative simple, cu durate de până la 30 de minute, repetate zilnic, de-a lungul mai multor săptămâni, ameliorează în mod sensibil toate cele trei componente principale ale atenției: capacitatea de a gestiona priorități și sarcini, abilitatea de a concentra atenția în mod voluntar și capacitatea de a veghea la pericolele care vin din exterior. Rezultatele sugerează în același timp soluții pentru îmbunătățirea calității în activitatea de la locul de muncă, dar și a performaței școlare a elevilor și studenților.
Rezultatele rămân deosebit de semnificative, întrucât ele arată că viața spirituală influențează în mod direct starea de sănătate, ritmul și calitatea proceselor psihologice, având efecte benefice și asupra modului în care sunt prestate activitățile zilnice.

vsovi 15.08.2008 17:26:25

exact de aia o sa ne induhovnicim ca sa ne creshtem cenusha mintzii noastre din materia cenushie, sa slujim la mintea omeneasca shi la psiholojiile vremurilor...

scuze ca iar am pironizat ca nu e voie sa folosim vorbirea in raspar... nu e voie... ca se scrie poate ca fie batjocura fie viclenie, fie alte deshertaciuni mishelashe...

poi nu zice clar sa nu facem din duhovnicie o slujire la trup?

shi apoi daor cand eshti bolnav e suficient sa te adresezi celor care te repara la trup deci sa slujeshti la trup, dar shi atunci numai dupa ce te-ai folosit cu multzumire de boala intru Duhovnicie... ca altfel iar ajungem la psiholojiile gUshterilor sau cum le zice puilor alora de naparparca sau sherpishorilor aia de trup... viermi... adica asha le zice... taierea frunzelor la viermi... ca shi cainii sunt mai inteligentzi... ca shi de la ei noi nu luam decat partea proasta...

achimovjan 16.08.2008 00:14:18

Citat:

fiindca binecuvantatul shi minunatul parinte Cleopa, nu poate sa fie persiflat in halul acesta, nu e voie, caci Moshul Putregaiul a shtiut ce a vorbit, ca n-a vorbit de la el, ci a fost chiar asemenea asinului cel tanar shi care n-a fost incalecat decat de... daca shti ce vreau sa spun... :)

Eu nu am nimic cu Parintele Cleopa,insa nu pot accepta multe din cele spuse de el,care nu au nici o acoperire,nici dogmatica nici de nici un alt fel.Cum este chestia asat cu impartsirea prin auz,este o inventie eretica 100%,in genul dochetilor care foloseau apa la Liturghie pentru ca ziceau ei ca vinul este unealta diavolului.La fel,gnosticii,si din ei marile erezii,considerau ca dumnezeu nu se putea intina intrupandu-se,si de aceea Hristos nu era Dumnezeu adevarat.In Ceeasi linie se inscrie si o astfel de afirmatie,cu impartasirea prin auz,ori te impartasesti cu Hristos in mod real,ori nu.Restul este erezie.

isaia 16.08.2008 07:17:16

Hai că dăm în mintea dracilor teologi. Cine le primește ca bune tot ce vine de la duhovnic atunci bune i se fac lui. Lucruri mici gândim despre Dumnezeu, lucruri mici căpătăm.

isaia 16.08.2008 07:25:21

Dumnezeu vindecă în mai multe chipuri. Toate sunt spre slava lui dumnezeu și nimic nu mișcă fără voia Sa. Când se slăvește dumnezeu atunci Dumnezeu vindecă. Când se slăvește omul atunci este o înșelare drăcească.

donisaadriana 18.08.2008 10:38:23

eu nu stiu cum va permiteti sa vorbiti de parintele Cleopa lucruri neadevarate .Eu acum am 30 de ani si l=am auzit vorbind pe parintele Cleopa la varsta de 12 ani .Cuvintele Parintelui Cleopa pot spune ca mi=au ramas si acum in suflet si nu le voi putea uita niciodata.Dumnealui mi=a schimbat viata eu neavand nici nu fel de educatie religioasa de acasa.V=as ruga foarte mult sa nu mai rastalmaciti cuvintele Parintelui Cleopa .

mihailt 18.08.2008 12:32:25

Mai frate/soro Isaia pai ce are a face meditatia cu crestinism-ortodoxia?
Rugaciunea este complet diferita de meditatie intrucat te adresezi altei persoane.
Rugaciunea este de fapt un dialog - bine noi nu suntem la stadiul in care Dumnezeu sa ni se adreseze fata catre fata ca Sfantului Prooroc Moise sau altor mari Sfinti - dar ni se adreseaza prin necazuri si bucurii.

Meditatia este o chestie egoista in care se pune accent numai pe propria persoana.

Meditatia poate aduce o falsa imbunatatire a sanatatii trupesti dar ce folos va avea omul de isi va pierde sufletul?

mihailt 18.08.2008 12:44:30

Mata mai frate/soro Isaia zici ca Dumnezeu vindeca spre slava sa...serios?
De aia cand vindeca pe cineva Domnul nostru Iisus Hristos poruncea celui vindecat sa nu spuna nimanui?

Pai Slava lui Dumnezeu este ceea ce vad adevaratii rugatori in chip de lumina.
Nu are nevoie Dumnezeu de "slava" de la noi ci sa il iubim sincer si sa intelegem de ce ne-a creat si ca el ne iubeste.
Are Dansul Slava sa necreata si nu mai are nevoie de alta.

Nu se poate cum ne arata chiar Sfantul Siluan Athonitul sa fie cineva duhovnic daca nu are comunicare directa cu Dumnezeu (adica sa dea canon celui ce vine la dansul cum ii da Dumnezeu in minte ca este de folos) chiar de-ar sti 10.000 de Sfinte Scrieri ca le stie numai textual nu duhovniceste.

Si cel care vindeca nu este numai canonul ci cel mai important rol il are Duhul Sfant.

petrurar 18.08.2008 13:30:30

Citat:

În prealabil postat de mihailt
Mata mai frate/soro Isaia zici ca Dumnezeu vindeca spre slava sa...serios?
De aia cand vindeca pe cineva Domnul nostru Iisus Hristos poruncea celui vindecat sa nu spuna nimanui?

Pai Slava lui Dumnezeu este ceea ce vad adevaratii rugatori in chip de lumina.
Nu are nevoie Dumnezeu de "slava" de la noi ci sa il iubim sincer si sa intelegem de ce ne-a creat si ca el ne iubeste.
Are Dansul Slava sa necreata si nu mai are nevoie de alta.

Nu se poate cum ne arata chiar Sfantul Siluan Athonitul sa fie cineva duhovnic daca nu are comunicare directa cu Dumnezeu (adica sa dea canon celui ce vine la dansul cum ii da Dumnezeu in minte ca este de folos) chiar de-ar sti 10.000 de Sfinte Scrieri ca le stie numai textual nu duhovniceste.

Si cel care vindeca nu este numai canonul ci cel mai important rol il are Duhul Sfant.

ma gindesc ca Duhul Sfint este prezent unde este ascultare fata de duhovnic. unde este ascultarea este smerenie si unde este smerenie este prezent Duhul Sfint.

si intr-adevar, vindecarile se fac intru si spre Slava Lui Dumnezeu.

mihailt 18.08.2008 13:53:53

Serios mai frate Petru?
Asa si daca se fac vindecarile "spre slava lui Dumnezeu" pentru ce poruncea Domnul nostru Iisus Hristos sa nu spuna ca au fost vindecati cei vindecati?
Vindecarile nu se fac deloc spre slava lui Dumnezeu ci spre folosul celor vindecati.
(mai exact spre mantuirea lor.)

Duhul Sfant chiar Domnul Iisus Hristos spune "sufla unde voieste".

Daca spune ca sufla (adica lucreaza) "unde voieste" (adica unde voieste Dansul,Duhul Sfant) este clar nu sufla unde ni se pare noua ca ar trebui sa lucreze.

Normal ca Duhul Sfant este iubitor,milostiv,drept etc.

De aceea nici nu poate omul sa judece pe altcineva ci sa lase pe singurul in stare de a face aceasta, Dumnezeu.

mihailt 18.08.2008 14:01:58

Slava lui Dumnezeu este ceea ce au vazut Sfintii Apostoli pe Tabor.
Din cate a facut Domnul nostru Iisus Hristos - s-a nascut dintr-o fecioara saraca, intr-o iesle, nu a avut haine, adapost , ca manca ,vorbea si bea cu cei de se considera ne-oameni (vamesii,desfranatii,desfranatele etc) a aratat ca pe acest mod de a vedea "slava" Dansul nu da doi bani.

Unii uita ca tot Domnul nostru Iisus Hristos a zis "slava de la oameni eu nu primesc".

Mai pe scurt n-are nevoie de ceva Dumnezeu de la noi ci noi avem nevoie de la el de totul.

mihailt 18.08.2008 14:05:37

Raspunsul foarte clar la aceasta intrebare "ce se intampla cu cei care parasesc manastirea?" este deci "nu stiu".

vsovi 18.08.2008 14:18:46

Citat:

Citat:

Eu nu am nimic cu Parintele Cleopa,insa nu pot accepta multe din cele spuse de el,care nu au nici o acoperire,nici dogmatica nici de nici un alt fel.Cum este chestia asat cu impartsirea prin auz,este o inventie eretica 100%,in genul dochetilor care foloseau apa la Liturghie pentru ca ziceau ei ca vinul este unealta diavolului.La fel,gnosticii,si din ei marile erezii,considerau ca dumnezeu nu se putea intina intrupandu-se,si de aceea Hristos nu era Dumnezeu adevarat.In Ceeasi linie se inscrie si o astfel de afirmatie,cu impartasirea prin auz,ori te impartasesti cu Hristos in mod real,ori nu.Restul este erezie.

poi tzi-am zis eu ca dumneata nu pricepi ca Impartashire este cu tot CUVANTUL care iese din gura LUI DUMNEZEU caci prin CUVANTUL LITURGIC al rugaciunii pe care il aude Hristos, respectand legamantul cel nou, se coboara, se asheaza in cartea sufletului oamenilor shi transforma prin minune nesangeroasa, vinul shi painea in sfantul sange shi in sfantul trup nesangeros al SAU...

iar dumneata acuma il faci pe parintele Cleopa shi vorbind lucrui ce se apropie de eretici sau altzi necunoscatori? ma mir rau de tot de indrazneala shi nepriceperea ta...

Sigur ca impartashire prin auz, shi vaz shi toate simtzurile trupului shi sufletului ca acelea sunt radacinile omului interior... shi intru Hristos vietzuieshte astfel omul-pom interior, cu conditzia sa-l ingrijeshti...

paine shi vinul este spre iertarea pacatelor dar vietzuirea se face cum a raspuns HRISOS catre satana ... nu numai cu paine (adica cu cele gLumeshti ale pantecului traieshte omul, deci traieshte cu paine dar nu numai cu paine) ci cu TOT Cuvantul care iese din gura lui Dumnezeu.... shi de ce crezi ca vorbea Dumnezeu de oile cele grase... caci acestea se shi ingrase shi asha doreshte Hristos ca oile Sale sa fie grase de la Cuvantul Sau... Grase shi frumoase... dar nu de la mancaruri alese... caci ce a venit Hristos-Dumnezeu ca sa manance? "Mancarea Mea este sa fac voia Tatalui care M-a trimis" ... pricepi acum cat de coretc a vorbit parintele Cleopa ca doar nu era mincinos... nu era mincinos... ci shi-a mantuit sufletul... prin lacrimi shi pocaintza shi smerenie... shi ascultare... ca altfel nu se poate... pe Calea ce duce in Rai... nu pe alta...

vsovi 18.08.2008 14:37:08

Sigur ca impartashire prin auz, shi vaz shi toate simtzurile trupului shi sufletului curatzite de pacate ca acelea sunt radacinile omului interior... shi intru Hristos vietzuieshte astfel omul-pom interior, cu conditzia sa-l ingrijeshti shi sa-l pazeshti, invatzand taina ushii... ushile ushile sa luam aminte :) caci nu atat cel ce a semanat e devina pentru multzimea de neghina dobandita cat cel ce nu-shi pazeshte bostanii, nu vegheaza, nu priveagheaza...

am completat ca era defect ce am scris mai sus...???

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:56:26.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.