Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Filmul "AVATAR" (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=8122)

maria-luisa 20.01.2010 23:28:10

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 203158)
Se refera la a te ruga pt. mantuirea lui timp de 40 de zile.

Dumnezeu poate face o minune in mai putin de o secunda, dar pentru asta trebuie credinta, mai mult decat un bob de mustar.

anna21 20.01.2010 23:35:09

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 203163)
Dumnezeu poate face o minune in mai putin de o secunda, dar pentru asta trebuie credinta, mai mult decat un bob de mustar.

Foarte adevarat.
dar credinta in CE?
In natura din filmul avatar? In copacul acela de acolo (care apropo nu are nimic de-a face cu semnificatia crestina a copacului! In crestinism copacul este legatura pamantului cu cerul. In crestinism copacul este crucea!)

Inainte de a vorbi despre credinta trebuie sa ai un minim de cunostinte despre lucrul in care crezi!

maria-luisa 20.01.2010 23:37:01

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 203167)
Foarte adevarat.
dar credinta in CE?
In natura din filmul avatar? In copacul acela de acolo (care apropo nu are nimic de-a face cu semnificatia crestina a copacului! In crestinism copacul este legatura pamantului cu cerul. In crestinism copacul este crucea!)

Inainte de a vorbi despre credinta trebuie sa ai un minim de cunostinte despre lucrul in care crezi!

In Dumnezeu, care este Unul.

anna21 20.01.2010 23:40:01

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 203169)
In Dumnezeu, care este Unul.

Nu-mi place sa fac presupuneri, dar nu-mi dai de ales.
Adica: unul pt toate religiile?
Ca daca da... nu are rost sa mai insist :(

maria-luisa 20.01.2010 23:41:06

Unul pentru tot Universul.

anna21 20.01.2010 23:42:04

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 203171)
Nu-mi place sa fac presupuneri, dar nu-mi dai de ales.
Adica: unul pt toate religiile?
Ca daca da... nu are rost sa mai insist :(

Inteleg afinitatea ta cu Andrei

maria-luisa 21.01.2010 00:07:17

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 203173)
Inteleg afinitatea ta cu Andrei

oare intelegi?

Traditie1 21.01.2010 21:08:12

Scopul principal al filmului a fost crearea de efecte vizuale care sa fie vazute în 3-D (cu ochelari în salile de cinema, care sa creeze senzatia de spatiu). Prezenta naturii luxuriante în film se datoreaza acestei necesitati, vegetatia bogata fiind cea mai buna solutie pentru scene cu fundal impresionant.

Filmul e naiv si diletant în ceea ce reprezinta scenariul si designul elementelor (personaje, vehicule etc) dar impresionant prin nivelul detaliilor si amploarea scenelor animate.

Mesajul politic si filozofic al filmului e mai mult din întâmplare, putea foarte bine sa lipseasca. Scenariul de tip Dansând cu lupii (personajul care trece în tabara adversa) si în general cam totul e menit sa suporte realizarea unor efecte vizuale.

Miha-anca 21.01.2010 21:43:40

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 203186)
oare intelegi?

Noua Era promoveaza conceptia holista despre lume. Conform acestui holism toate sunt Dumnezeu. Nu exista deosebire intre Creator si creaturile Sale, intre Dumnezeu si lume, intre Dumnezeu si om. Astfel, negam existenta unui Dumnezeu personal si credem intr-o "putere superioara", in "energia universala", s.a., ajungand la panteism: "Peste tot in jurul tau exista duhuri (spirite). Traiesc in râuri, in mari, in pamant, (in pomi n.a.), in cer. Aculta-le cu atentie,acestea te vor indruma. (cefel de duhuri sunt acestea oare?)
Mai mult, in Noua Era este respins Dumnezeu-om, Domnul nostru si se dezvolta un alt tip de om, omul-(dumne)zeu. Apoteoza egoismului omenesc si luciferic. De aceea, precum predica Noua Era, ateu nu este cel care nu crede in Dumnezeu, ateu este cel care nu crede in Sine insusi.
Intelegi?!?

andreicozia 21.01.2010 22:11:35

Sinodul ecumenic al lui sfintul ilie

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 203507)
Noua Era promoveaza conceptia holista despre lume. Conform acestui holism toate sunt Dumnezeu. Nu exista deosebire intre Creator si creaturile Sale, intre Dumnezeu si lume, intre Dumnezeu si om. Astfel, negam existenta unui Dumnezeu personal si credem intr-o "putere superioara", in "energia universala", s.a., ajungand la panteism: "Peste tot in jurul tau exista duhuri (spirite). Traiesc in râuri, in mari, in pamant, (in pomi n.a.), in cer. Aculta-le cu atentie,acestea te vor indruma. (cefel de duhuri sunt acestea oare?)
Mai mult, in Noua Era este respins Dumnezeu-om, Domnul nostru si se dezvolta un alt tip de om, omul-(dumne)zeu. Apoteoza egoismului omenesc si luciferic. De aceea, precum predica Noua Era, ateu nu este cel care nu crede in Dumnezeu, ateu este cel care nu crede in Sine insusi.
Intelegi?!?

Dar tu oare intelegi ce spui si pe ce piedestal imaginar te situezi( fara nici un merit?)
Tu chiar crezi ca esti buricul pamintului pe care Dumnezeu il va salva in exclusivitate?
Uite eu unul sunt ortodox, practicant si nu-mi asum aceasta INCHIPUIRE. Nu as fi eu daca as face-o! Efectiv, as pierde respectul pentru persoana mea daca m-as cobori pina la nivelul la care sa dispretuiesc pe restul din jurul meu asa cum o faci tu vorbind de cei care iubesc natura si-l vad pe Dumnezeu in tot ce a creat.
Acelasi Dumnezeu se manifesta in alte religii altfel citeodata si in detrimentul progresului tehnic si de civilizatie asa cum este la musulmani( DIN CAUZA filtrelor lor CULTURALE in care s-au format), insa asta nu inseamna ca pe ei i-a uitat sau ii bate Dumnezeu, ci ei si catolicii de ex ajung ALTFEL la mintuire.

Cine te-a pus draga pe tine AVOCATA lui Dumnezeu?. Nu crezi ca Dumnezeu poate avea grija singur de SINE asa cum o face de la inceputul lumii? ..sau poate gresesc si ai vre-o hirtie la mina si nu stim noi, ceva de genul " Ascultati oameni si va veseliti: ANCA si ANA21 sunt avocatele mele! de acum incolo PE ELE SA LE ASCULTATI!" :)

Ii vezi tu oare pe cei 1,5 miliarde sau cit or fi ei acum vaitindu-se ca sunt batuti de Alah? ii vezi tavalindu-se pe strazi de durere, insingerati de sabia LUI?..sau pe catolici ca fiind in ultimul hal de decazuti si amariti ca Dumnezeu "nu este cu ei" si "este DOAR cu noi"?

Stii Anca care-i cel mai bun SINOD?
Sinodul Adevarului lui Sfintul Ilie!... ai inteles da?

Deci daca ai nelamuriri in privinta OMNIPREZENTEI LUI DUMNEZEU IN ABSOLUT TOATE RELIGIILE fa draga ce a facut Sf Ilie

DOUA RUGURI , unul pentru tine si altul pentru religiile lumii si pune intrebarea catre Dumnezeu:
"Doamne, tu care le stii pe toate si ne luminezi mintile noastre intunecate, daca tu esti numai al Ortodocsilor si prezent NUMAI in mijlocul ORTODOCSILOR fa ca acest rug sa se aprinda de la sine!
...si vezi ce se intimpla
Uite fa-o acum la tine in curte in Suedia si vezi daca Dumnezeu este doar al Ortodocsilor si anunta-ne si pe noi
Si..evident ca daca nu se aprinde sper ca vei intelege ca Dumnezeul nostru iti trimite prin NEAPRINDERE mesajul ca GRESESTI, el este prezent LA TOTI SI IN TOATE!

...asta asa ca sa punem capat acestor discutii contradictorii aiurea
Sa lasam pe Dumnezeu sa se pronunte nu noi care suntem mici si PUTINSTIUTORI, OK?

Miha-anca 21.01.2010 22:16:32

Oh, da, ai dreptate, Andrei. Citatul nu-mi apartine; e din Indrumarul de spovedanie:
http://www.scribd.com/doc/411371/Spo...sie-Anastasiou-
Mi s-a parut atat de potrivit aici!

andreicozia 21.01.2010 22:16:40

Citat:

În prealabil postat de Traditie1 (Post 203485)

Filmul e naiv si diletant în ceea ce reprezinta scenariul si designul elementelor (personaje, vehicule etc) dar impresionant prin nivelul detaliilor si amploarea scenelor animate.

Mesajul politic si filozofic al filmului e mai mult din întâmplare, putea foarte bine sa lipseasca. Scenariul de tip Dansând cu lupii (personajul care trece în tabara adversa) si în general cam totul e menit sa suporte realizarea unor efecte vizuale.

Tu chiar crezi ca J Cameron a "clocit" la filmul asta 12 ani pentru efecte speciale.:))
Ma astept la mai mult de la tine Andrei

anna21 21.01.2010 22:18:05

@ Andrei
Am o singura intrebare pt tine (nici nu-i nevoie sa-mi raspunzi, doar gandeste-te la ea):
De ce a murit Iisus Hristos pe cruce?

(Daca toate religiile sunt mantuitoare, nu am fi putut sa credem in orice altceva, mai ales ca panteismul si tot ce exista azi pe piata, cu putine exceptii, au radacini precrestine!)

Fa-ti o mare favoare si nu te mai impartasi pana nu intelegi exact jertfa lui Hristos! De altfel, cred ca daca duhovnicul tau ar sti ce postezi aici te-ar opri de la sf impartasanie.

(pe zi ce trece sunt tot mai intristata de mesajele pe care le citesc pe-aici :( )

anna21 21.01.2010 22:34:40

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 203510)
Dar tu oare intelegi ce spui si pe ce piedestal imaginar te situezi( fara nici un merit?)

Ciudat, doar tu o percepi astfel pe Anca
Citat:

Acelasi Dumnezeu se manifesta in alte religii altfel citeodata si in detrimentul progresului tehnic si de civilizatie asa cum este la musulmani( DIN CAUZA filtrelor lor CULTURALE in care s-au format),
Dumnezeul altor religii sunt draci. Scrie chiar in Sf. Scripturi.. cand o sa am timp voi cauta citatul.
La fel ne invata si traditia bisericii.

Citat:

Deci daca ai nelamuriri in privinta OMNIPREZENTEI LUI DUMNEZEU IN ABSOLUT TOATE RELIGIILE fa draga ce a facut Sf Ilie

DOUA RUGURI , unul pentru tine si altul pentru religiile lumii si pune intrebarea catre Dumnezeu:
"Doamne, tu care le stii pe toate si ne luminezi mintile noastre intunecate, daca tu esti numai al Ortodocsilor si prezent NUMAI in mijlocul ORTODOCSILOR fa ca acest rug sa se aprinda de la sine!
...si vezi ce se intimpla
Uite fa-o acum la tine in curte in Suedia si vezi daca Dumnezeu este doar al Ortodocsilor si anunta-ne si pe noi
Si..evident ca daca nu se aprinde sper ca vei intelege ca Dumnezeul nostru iti trimite prin NEAPRINDERE mesajul ca GRESESTI, el este prezent LA TOTI SI IN TOATE!
Am avut jertfa lui Hristos si Invierea Lui.. plus toate vietile sfintilor.
Tu inca ceri dovezi?

andreicozia 22.01.2010 00:23:29

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 203513)
@ Andrei
Am o singura intrebare pt tine (nici nu-i nevoie sa-mi raspunzi, doar gandeste-te la ea):
De ce a murit Iisus Hristos pe cruce?

)

daaa, ce sa-ti spun ca m-ai incuiat!
Ai ajuns si tu la ortodoxie de doi ani si acum deja dai lectii de catehism. Sunt convins ca simti ca ai puteri supranaturale date de cartile pe care le-ai citit.
Eu , Anna21, ce sa-ti spun..ia-o mai usurel si nu te arunca ca berbecul si nu trece cu vederea ceea ce iti recomanda chiar sotul tau in privinta comportamentului pe care-l manifesti, desi TU il faci ateist..iar pe restul prietenilor vostrii eretici -sectanti. Nu lua cu usurinta ceea ce iti recomand asa, prieteneste, ca doar iti vreau binele!

Schimbarea ta interioara si cresterea unui suflet nu se face in DOI ani!...nici un copil nu invata sa mearga intr-o zi. Prin ce treci tu acum, eu am simtit pe pielea mea, pe la inceputuri si am trecut in viteza si m-am scuturat la timp, am simtit pericolul, si m-a ferit Dumnezeu!

ca sa-ti raspund dilemei tale pe care nici tu nici altii nu o inteleg, este ca nici Sf Ilie nu s-a bazat pe minunile lui Moise la Marea Rosie(si de care STIAU TOTI inclusiv preotii lui Baal) prin care a IZBAVIT pe evrei din mina Faraonului ci a pus umarul si a construit un rug prin care Dumnezeu le-a reamintit tuturor CINE ESTE IN CONTROL!

V-am mai spus fetelor,vedeti-va de treaba si nu faceti voi pe avocatii Domnului ca nu v-a pus nimeni!

andreicozia 22.01.2010 00:33:54

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 203514)
Am avut jertfa lui Hristos si Invierea Lui.. plus toate vietile sfintilor.
Tu inca ceri dovezi?

Exact draga, tu faci cum te taie capul9 ca doar ai puteri ci "citesti" lumea pe aici(mai ai putin si devi proorocita), insa eu putinstiutorul cer SI alte dovezi!
Am acest drept dat de Dumnezeu!

andreicozia 22.01.2010 00:37:57

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 203514)

Dumnezeul altor religii sunt draci. Scrie chiar in Sf. Scripturi.. .
?

Serios? wow, si cum de mai sunt in viata? cum de mai fac fapte bune daca se inchina la al rau?:)))
Tu oare nu te vezi cit de caraghioasa esti?
Nu uita ca sotul ti l-a dat Dumnezeu, hmmm, oare de ce v-a unit?..doar sa-i pui in fata o farfurie de mincare sau sa si asculti si eventual sa si inveti la ce are el sa-ti spuna?

andreicozia 22.01.2010 00:42:59

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 203513)

Fa-ti o mare favoare si nu te mai impartasi pana nu intelegi exact jertfa lui Hristos! De altfel, cred ca daca duhovnicul tau ar sti ce postezi aici te-ar opri de la sf impartasanie.

(pe zi ce trece sunt tot mai intristata de mesajele pe care le citesc pe-aici :( )

Nu, fa-ti tu o favoare :))( uite cum imbogatim noi dictionarul de expresii romanesti prin expresiile americane ale lui Ana) si vezi-ti tu de treaba deoarece duhovnicul meu este in tema si discutal liber aceste aspecte. Singurul lucru la care nu ne intelegem este nedigerarea musulmanilor de catre el(speriat ca ne vor inghiti:)), in schimb restul le discutam fara sa ne contrazicem :)
Si lui i-a placut Avatar FOARTE MULT

maria-luisa 22.01.2010 00:59:55

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 203541)
Nu, fa-ti tu o favoare :))( uite cum imbogatim noi dictionarul de expresii romanesti prin expresiile americane ale lui Ana) si vezi-ti tu de treaba deoarece duhovnicul meu este in tema si discutal liber aceste aspecte. Singurul lucru la care nu ne intelegem este nedigerarea musulmanilor de catre el(speriat ca ne vor inghiti:)), in schimb restul le discutam fara sa ne contrazicem :)
Si lui i-a placut Avatar FOARTE MULT

Imi place de duhovnicul tau! :) cum il cheama?

Langu 22.01.2010 11:48:38

[quote=anna21;203514]Ciudat, doar tu o percepi astfel pe Anca

Dumnezeul altor religii sunt draci. Scrie chiar in Sf. Scripturi.. cand o sa am timp voi cauta citatul.
La fel ne invata si traditia bisericii.

.Daca ciesti si alte biblii o sa-ti dai seama ca toti au un singur Dumnezeu,Creatorul.Afirmatia ca toti sunt draci,este deplasata.Mai documenteaza-te putin,nu pierzi nimic.Jertfa Domnului Hristos este pt.a renunta la "ochi pt.ochi..."si sa trecem la iertare si iubire.

anna21 22.01.2010 12:41:34

afirmatia nu-mi apartine

Citat din Rafail Noica:
"Amintiti-va ca unul din Psalmi zice ca "Toti Dumnezeii neamurilor sunt draci," adica duhuri necurate, Si tot omul cauta pe Dumnezeul adevarat, si tot omul in cautarea lui rataceste pe undeva, fiindca duhurile rele sunt mai puternice, mai viclene, mai intelepte si mai capabile decat bietul om, care alaltaieri sau rasalaltaieri s-a trezit din vecinica lui nefiinta, si astazi vietuieste pe pamant: de trei ani, de douazeci de ani, de saizeci de ani - dar ce sunt saizeci de ani de cunoastere a vietii in fata a ceea ce este Viata, adica Dumnezeul cel Vecinie? Si asa, toate religiile reprezinta un adevar, si toate sunt o deviere de la acel Adevar pe care il cauta omul."

Este vorba despre Psalm 95:5 in traducerea dupa Septuaginta!
(In traducerea dupa Vulgata apare cuvantul "idoli" care se pare ca inseamna acelasi lucru).

Citeste si tu Ortodoxia si Religia Viitorului a parintelui Serafim Rose.

In alta ordine de idei, ce alta religie cinsteste Sf. Treime?
Dumnezeu este Sfanta Treime.

@Andrei.. sa-ti amintesc ca acum un an NU STIAI CA NE INCHINAM SFINTEI TREIMI???
Te citez:
Citat:

Extraordinar, hai ca am ramas masca
Deci Dumnezeul tau nu mai este acelasi cu cel din VT?

Deci tu crezi in ALT DUmnezeu care acum este grupat in Treime?
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...8&postcount=71
(deci, Andrei, mai usor cu aprecierile despre catehizarea mea :))))

anna21 22.01.2010 12:57:54

tot @ Andrei

Si asta era chiar cea mai tare... trebuia mentionata (cum ai dres tu busuiocul):
Te citez:
Citat:

Eu DOAR am afirmat ca :

Fiul + DUMNEZEU + Sfintul Duh il au pe acelasi Dumnezeu al IUDEILOR care a scris VT-ul si care sf Damaschin(nu stiu din ce considerente) il des-FIINTEAZA

ACUM AI PRICEPUT?
Am priceput, Andrei
Si sper ca vor pricepe si altii.
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...0&postcount=75

anna21 22.01.2010 13:01:59

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 203665)

Este vorba despre Psalm 95:5 in traducerea dupa Septuaginta!
(In traducerea dupa Vulgata apare cuvantul "idoli" care se pare ca inseamna acelasi lucru).

Traducerea Bibliei dupa Septuaginta poate fi gasita pe situl Manastirii Dervent (link in partea dreapta)
http://www.dervent.ro/

anna21 22.01.2010 13:11:30

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 203538)
Nu uita ca sotul ti l-a dat Dumnezeu, hmmm, oare de ce v-a unit?..doar sa-i pui in fata o farfurie de mincare sau sa si asculti si eventual sa si inveti la ce are el sa-ti spuna?

Foarte amuzant.. fii atent:
Avatar - religii panteiste - toate religiile sunt bune - sotul anei..
Tu urmaresti firul discutiei? Este a patra oara in doua zile cand vorbesti din senin despre sotul meu.
Ce legatura are el cu Avatar?
Concentreaza-te un pic, Andrei, nu ne dezamagi.

andreicozia 22.01.2010 16:23:44

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 203665)

Citeste si tu Ortodoxia si Religia Viitorului a parintelui Serafim Rose.

In alta ordine de idei, ce alta religie cinsteste Sf. Treime?
Dumnezeu este Sfanta Treime.

@Andrei.. sa-ti amintesc ca acum un an NU STIAI CA NE INCHINAM SFINTEI TREIMI???
Te citez:
:))))

Eu nu am cum sa-ti remediez carentele tale de intelegere a limbii romane.

Si ce daca alta religie nu cinsteste Sfinta Treime. Este o chestiune culturala, Este ca si in privinta animalelor consumate. Tu maninci porc ei nu, ei maninca serpi, greieri si pisici tu nu, insa la urma urmei toate sunt proteine animale hranitoare din care nu se moare, la fel si din religia lor monoteista nu or sa moara.

Uite-te la tine la ce autori tragi - Serafim Rose - care este echivalentul N.American al fanatismului lui Arsenie Boca, fanatism si fel de a vedea Ortodoxia neacceptat de BOR!
Asta nu te pune pe ginduri??? Observa-te!...iar de Serafim Rose mai informeaza-te si vezi de fapt ce a fost cu el!...si cum a dat in fanatism

podolski_2 23.01.2010 13:31:20

vai vai, unde s-a ajuns.
anna nu ai cu cine vorbii.
mai are nitel si iti injura si copilu.

dar sa stii ca el se roaga pt cel care il face prost. si fanatic. de asta sunt sigur. :P
probabil zice , Doamne arde-l.
Ce rau sunt. ofof.

ma intreb pana cand i se mai permite comportamentul asta lipsit de bun simt de catre ADMIN.

anna21 23.01.2010 16:17:06

Citat:

În prealabil postat de podolski_2 (Post 203976)
vai vai, unde s-a ajuns.
anna nu ai cu cine vorbii.
mai are nitel si iti injura si copilu.

dar sa stii ca el se roaga pt cel care il face prost. si fanatic. de asta sunt sigur. :P
probabil zice , Doamne arde-l.
Ce rau sunt. ofof.

ma intreb pana cand i se mai permite comportamentul asta lipsit de bun simt de catre ADMIN.

Stii.. mi s-a intamplat sa fiu injurata de un crestin din cauza convingerilor mele. Acum vreo 2 ani. (acel "crestin" era convins ca o anumita categorie de oameni trebuie starpita de pe fata pamantului, incerca sa gaseasca temei scripturistic pt. asta!).
De atunci m-am invatat minte, teoretic.
Cand cineva pierde pe terenul argumentelor rationale, va ataca direct persoana. Foarte multi fac asta aici pe forum. Dar in functie de nivelul de educatie faci o aluzie subtila la persoana celuilalt sau te iei de familia lui.

anna21 24.01.2010 03:57:10

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 203066)
Toti oamenii care fac bine si traiesc in acord cu Dumnezeu sunt apti de a fi mantuiti. E absurd ce zici.
Copacul este o creatie a lui Dumnezeu care reflecta perfect cum ar trebui sa fie omul: cu picioarele pe pamant si capul spre cer... e o metafora, poate nu prea reusita... Simbolismul copacului este si in crestinism. Da un search pe google sa afli. In biblie e pomul vietii. Iti spune ceva?

Despre copacul spiritelor

Am trecut azi pe la librarie. Am gasit un dictionar de simboluri.. nu am gasit mare lucru scris despre copac (scria despre kaballah, mai mult).

Alaturi era o carte de vrajitorie. Deschid.. surpriza mare: scria despre copacul spiritelor!

Foarte pe scurt, copacii erau venerati de celti. Ei aveau o religie panteista si majoritatea sarbatorilor pagane de azi (inclusiv halloweenul, sarbatoarea mortilor cu care marcau finalul anului). Revenind, preotii lor se numeau druizi (traducere aproximativa= cei care cunosc stejarul), cuvant derivat din stejar. Copacii erau venerati, in special stejarii. In copaci, potrivit credintei lor, traiesc spirite, care pot fi chemate prin anumite metode etc... De asemenea copacii erau poarta catre lumea de dincolo. Prin metode magice spiritele pot fi facute captive in copaci etc, etc, etc..

(ca fapt divers, vascul este considerat sacru, cu proprietati magice datorita faptului ca se dezvolta pe stejari, copacul sacru al celtilor. Putini stiu ca vascul este un element pagan in casa noastra de sarbatori).

andreicozia 24.01.2010 04:05:36

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 204237)
[ Putini stiu ca vascul este un element pagan in casa noastra de sarbatori).

Pai ce mai stai Ana, daca esti printre putinii alesi sa stie treaba asta, scoate-l din casa si scuipa peste umarul sting( ca acolo este centrul lui de comanda, de acolo-ti sopteste) si zii tare si cu forta:

- Ptiu, Ptiu drace! ! ! ...dupa care cind ajungi in Bucuresti fugi in Obor si i-ai la bataie pe tiganii si taranii care vind visc pentru ca sunt mesagerii necuratului. Astia Ano, vor sa ni-l vire in casile noastre!

andreicozia 24.01.2010 04:15:14

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 204237)
In copaci, potrivit credintei lor, traiesc spirite, care pot fi chemate prin anumite metode etc... De asemenea copacii erau poarta catre lumea de dincolo. Prin metode magice spiritele pot fi facute captive in copaci etc, etc, etc..

.

Cumva esti geloasa pe faptul ca in comparatie poate cu tine in film unicul nostru Dumnezeu, asa cum il numeau ei, le-a ascultat ruga trimisa prin ramurile copaceilor stralucitori si i-a izbavit trimitind acele animale feroce peste brutele care-i asaltau?

Oare de ce nu te bucuri ca un crestin ca exista si pigmei careora Dumnezeu le asculta ruga prin junglele Africii si ii apara de rele, le ia bolile, ii vindeca, si-i hraneste prin animalele ucise de ei CU RESPECT?
Ma intreb si eu, oare ce-i cu tine, de ce privesti asa ?

anaana71 24.01.2010 17:53:19

ieri am vazut si eu filmul. un SF dragut, spre desene animate, si cum a zis Danut7 sectaro-panag 100%. mai spectaculos mi s-a parut Stapanul Inlelelor. inca n-am prins faza, imi scap ceva, in legatura cu nebunia dupa acest film, de vanzarile spectaculoase, etc... fara 3D e desene animate.

sergiu 24.01.2010 17:57:23

Imi aduc aminte de o fraza spusa de un foarte cunoscut si apreciat preot: "In relatia lui Dumnezeu cu omul nu exista democratie". Asa ar trebui sa fie si cu acest forum: spui pareri etc dar fara sa incepi sa blasfemiezi si sa arunci cu noroi in Crestinismul Ortodox. Din pacate e sat fara caini aici.
Referitor la cozia sau maria luisa si altii ca ei, acestia sunt mai mult ca sigur sectanti si-si fac "datoria" pe acest forum. Daca va veti uita la postarile lui cozia veti vedea ca in general se ia de cei care sunt mai avansati dpdv al dogmelor credintei ortodoxe. Daca vin eu si scriu prostii nu ma va ataca pentru ca pe el nu-l intereseaza ca scriu prostii, pentru el important e sa nu scriu Adevarul. Cand vine cineva si scrie adevarul acestia (mai sunt cativa) imediat incearca sa-l discrediteze, sa-l terfeleasca, sa faca misto de acea persoana si de Credinta Ortodoxa. Si sa nu-mi spuna cineva ca o persoana care nu crede si nu adera la crestinismul ortodox vine pe acest site si are mii de postari doar asa, de plictiseala...

inorog 24.01.2010 18:04:38

Am inteles ca filmul nu e ortodox (suna aproape amuzant despre o productie de Hollywood, mai lipseste sa cerem ortodoxie si postului Al-Jazeera). Bun, daca o luam pe "ce contine daunator" orice fel de productie artistica, Romeo si Julieta e un indemn la dragoste smintita care duce la sinucidere, Gauguin a pictat salbatici care se dezmatza in natura, pana la urma, vorba aia, afara de Iisus si Preacurata gasim la toti cate ceva "neortodox".
Parintii americanilor de azi au masacrat indieni cu ghiotura, si nu oricum, aveau conducatori care halucinau ca sunt Moise si au descins in Canaan si se bat cu filistenii. Normal ca hecatombele de atunci le apasa constiinta. N-as vedea asta ca un semn rau in sine. Ca nu e destul, sigur ca nu e...
S-a sinucis lume ca a vazut filmul: fratilor, sa ma ierte Dumnezeu, s-a sinucis si Iuda si n-as zice ca s-a sinucis "din cauza impartasaniei" sau "din cauza rastignirii". Cand cineva ajunge la ceva atat de grav ca sinuciderea, e rar sa existe o singura cauza care a determinat nenorocirea. Imi suna putin amuzant incrancenarea cu care unii frati denunta "calamitatea" asta de film animist, raspandind credinte gresite etc. Pai ia luati basmele poporului roman de coada, sa vedeti acolo gheonoaia (ge-o-noia: intelepciunea pamantului, adica vrajitorii bazate pe cele ascunse in chimia telurica), zane, magie, spiridusi, daruri vrajite, cai fermecati, probe initiatice care mai de care... ce Lord of the Rings, ce Avatar. Le dau clasa romanii de la distanta. Si parca n-am auzit atatea predici infuriate ca basmele ratacesc oamenii de la credinta.
La polul opus - astia cu natura in sus si natura in jos. Uraniul e o substanta 100% naturala. Opiul de asemenea. Uragane sintetice n-am vazut, nici cutremure.

maria-luisa 24.01.2010 18:19:44

Citat:

În prealabil postat de sergiu (Post 204327)
Imi aduc aminte de o fraza spusa de un foarte cunoscut si apreciat preot: "In relatia lui Dumnezeu cu omul nu exista democratie". Asa ar trebui sa fie si cu acest forum: spui pareri etc dar fara sa incepi sa blasfemiezi si sa arunci cu noroi in Crestinismul Ortodox. Din pacate e sat fara caini aici.
Referitor la cozia sau maria luisa si altii ca ei, acestia sunt mai mult ca sigur sectanti si-si fac "datoria" pe acest forum. Daca va veti uita la postarile lui cozia veti vedea ca in general se ia de cei care sunt mai avansati dpdv al dogmelor credintei ortodoxe. Daca vin eu si scriu prostii nu ma va ataca pentru ca pe el nu-l intereseaza ca scriu prostii, pentru el important e sa nu scriu Adevarul. Cand vine cineva si scrie adevarul acestia (mai sunt cativa) imediat incearca sa-l discrediteze, sa-l terfeleasca, sa faca misto de acea persoana si de Credinta Ortodoxa. Si sa nu-mi spuna cineva ca o persoana care nu crede si nu adera la crestinismul ortodox vine pe acest site si are mii de postari doar asa, de plictiseala...

si cu ce anume am lezat eu pe altii aici? sau poate poti sa-mi spui ce interese "ascunse" as putea avea? vad ca esti bun sa dai cu presupusul. Chiar crezi ca le stii pe toate? Eu nu cred asta despre mine, dar sunt la fel de libera ca orice om sa spun ce gandesc. Bine ca ai facut tu pe "agentul secret" si ai aflat ca sunt eu sectanta, dar daca totusi gresesti?
si poate-mi spui ce Adevar spus de tine sau de altii am venit eu si l-am "terfelit"?

maria-luisa 24.01.2010 19:01:28

am un sfat pentru cei ce acuza pe altii cum ca ar fi " sectari" sau mai stiu eu ce: sa priveasca mai bine parul din ochiul lor si sa invete cu adevarat sa-L urmeze pe Hristos, iubindu-si aproapele. eu ii respect si pe "sectari", si pe atei, si pe catolici, si pe evrei, si pe indieni, si pe chinezi etc pt ca toti sunt semenii mei si singurele lucruri pe care nu le suport sunt rautatea si nedreptatea si n-o sa ma prefac ca nu le vad acolo unde sunt.

Danette 24.01.2010 22:24:03

1%

Citat:

În prealabil postat de sergiu (Post 204327)

Doamne ajuta, frate Sergiu! Intr-adevar forumul este plin de sectanti/ atei...in orice cred ei sunt pe calea cea larga, iar nu pe cea ingusta.

Desi sunt si eu frustrata de acest lucru, se pare ca avem nevoie si de buruieni printre noi.

Poate ca Dumnezeu ii va ajuta sa paseasca pe calea cea stramta a credintei.

Stiu ca ma supar repede, desi sunt crestin practicant am si eu multe lipsuri.

Asa incat invat pe acest forum toleranta si rabdarea.

antiecumenism 24.01.2010 22:33:41

am vazut si eu filmul azi..
un sf destul de banal,plin de efecte speciale si elemente new-ageiste ,cand creaturile de pe planeta Pandora se roaga se tin toti de mana si se unduiesc parca-mi amintesc de spiralele sataniste de la MISA tinute de Bivolaru:24: unde se tin toti de mana si Bivolul se misca ciudat (isi trezea kundalini).

"În religia hindusă, avatarul este o manifestare trupească (încarnare) a unei ființe divine în formă de om sau animal. De obicei, o zeitate (deva), care există la un nivel mai înalt de realitate, alege să se manifeste trupește (avatar) în nivelul inferior de realitate al oamenilor pentru scopuri specifice.
În unele concepții religioase avatarul desemnează reîncarnarea succesivă a unei ființe."

cristinamaria 25.01.2010 00:41:25

Cred ca daca stia Cameron ce dezbateri se vor isca pe marginea acestui film si la ce se va ajunge... Parca unul dintre forumisti avea la semnatura postat citatul "Daca nu putem fii buni, sa incercam macar sa fim politicosi". Cred ca n-ar fi tocmai nepotrivit de urmat in discutia de fata. Daca tot ajunseram intr-un impas cu filmul Avatar, ati vazut vreunii filmul Doubt?

maria-luisa 25.01.2010 10:06:05

Citat:

În prealabil postat de cristinamaria (Post 204467)
Cred ca daca stia Cameron ce dezbateri se vor isca pe marginea acestui film si la ce se va ajunge... Parca unul dintre forumisti avea la semnatura postat citatul "Daca nu putem fii buni, sa incercam macar sa fim politicosi". Cred ca n-ar fi tocmai nepotrivit de urmat in discutia de fata. Daca tot ajunseram intr-un impas cu filmul Avatar, ati vazut vreunii filmul Doubt?

asa este! eu nu l-am vazut, despre ce este vorba?

Fani71 25.01.2010 10:13:15

Citat:

În prealabil postat de inorog (Post 204332)
Am inteles ca filmul nu e ortodox (suna aproape amuzant despre o productie de Hollywood, mai lipseste sa cerem ortodoxie si postului Al-Jazeera). Bun, daca o luam pe "ce contine daunator" orice fel de productie artistica, Romeo si Julieta e un indemn la dragoste smintita care duce la sinucidere, Gauguin a pictat salbatici care se dezmatza in natura, pana la urma, vorba aia, afara de Iisus si Preacurata gasim la toti cate ceva "neortodox".
Parintii americanilor de azi au masacrat indieni cu ghiotura, si nu oricum, aveau conducatori care halucinau ca sunt Moise si au descins in Canaan si se bat cu filistenii. Normal ca hecatombele de atunci le apasa constiinta. N-as vedea asta ca un semn rau in sine. Ca nu e destul, sigur ca nu e...
S-a sinucis lume ca a vazut filmul: fratilor, sa ma ierte Dumnezeu, s-a sinucis si Iuda si n-as zice ca s-a sinucis "din cauza impartasaniei" sau "din cauza rastignirii". Cand cineva ajunge la ceva atat de grav ca sinuciderea, e rar sa existe o singura cauza care a determinat nenorocirea. Imi suna putin amuzant incrancenarea cu care unii frati denunta "calamitatea" asta de film animist, raspandind credinte gresite etc. Pai ia luati basmele poporului roman de coada, sa vedeti acolo gheonoaia (ge-o-noia: intelepciunea pamantului, adica vrajitorii bazate pe cele ascunse in chimia telurica), zane, magie, spiridusi, daruri vrajite, cai fermecati, probe initiatice care mai de care... ce Lord of the Rings, ce Avatar. Le dau clasa romanii de la distanta. Si parca n-am auzit atatea predici infuriate ca basmele ratacesc oamenii de la credinta.
La polul opus - astia cu natura in sus si natura in jos. Uraniul e o substanta 100% naturala. Opiul de asemenea. Uragane sintetice n-am vazut, nici cutremure.

Tare mult mi-a placut postarea asta a ta. Mi-am amintit de unele discutii despre Harry Potter clasat de unii drept satanist. Daca se mai reincepe vreuna o sa te citez :-)
Altfel, m-am bagat si eu ca musca in lapte: nu am vazut filmul si nu o sa il vad pt ca am un defect la ochi care face ca nu pot sa vad efectele tridmensionale in filme, si asta e foarte frustrant ;-)

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:33:07.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.