Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Postul (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5059)
-   -   Post Mare in 2010? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=8418)

coralina 18.02.2010 01:22:35

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 213498)
Scuze de mica întârziere, am fost în rugăciune ! Deci , subsemnatul Cristian Ștefan P. , domiciliat în București sectorul 3, postesc astfel :miercurea și vinerea și toate Posturile Mari de peste an . 2- Nu mănânc carne, lapte, ouă . . . ( de dulce ) și nu iau în considerare chestia cu ulei și fără ulei . 3-Post negru nu am ținut niciodată, nu pentru că nu pot, dar n-am avut bunăvoință .3 - în general pun accentul foarte mult pe rugăciunea scrisă inclusiv Psaltirele amândouă, rugăciunile SF.Părinți , și rugăciunea liberă plus meditația spre Dumnezeu și Maica Domnului. În Rugăciuni sunt incluse și 10- 12 Acatiste plus Sfinții mei de suflet. Cam asta este d'le prieten din listă Iustin !

Ma declar invidioasa pe cele 10-12 acatiste pe care le faci zilnic, Cristi!! Cum reusesti? Le faci acasa, la munca...? Mie-mi ia cam jumatate de ora un acatist, asadar 10 x 30 min = 5 ore? :17:
Doamne ajuta!

mirabela 18.02.2010 01:26:29

Postul acesta e mai greu, in sensul ca, sunt asa de mari incercarile, incat esti uimit de cat de repede te enervezi. Cand simti, ca te-ai enervat putin, spune rugaciunea inimii in minte, o sa vezi ce te linisteste. toate incercarile de care ai spus, sutn puse ca sa te descurajeze, sa nu mai ti post, cere-ti iertare celui cu care te-ai certat, o sa te simti mai bine.

Citat:

În prealabil postat de iustin10 (Post 213502)
Multumesc tuturor pentru confidente
Tot nu m-am lamurit daca postul acela canonic,e obligatoriu sau e 'dupa puteri'
De 3 zile e postul,nu am mancat de loc produse animale,dar deja m-am certat cu cineva,am facut observatie rautacioasa altuia,si de la rugaciune am chiulit,iar la Canon nu am ajuns azi
Mai bine mancam un gratar,si nu le greseam pe acestea.

geo.nektarios 18.02.2010 01:34:04

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 213498)
Scuze de mica întârziere, am fost în rugăciune ! Deci , subsemnatul Cristian Ștefan P. , domiciliat în București sectorul 3, postesc astfel :miercurea și vinerea și toate Posturile Mari de peste an . 2- Nu mănânc carne, lapte, ouă . . . ( de dulce ) și nu iau în considerare chestia cu ulei și fără ulei . 3-Post negru nu am ținut niciodată, nu pentru că nu pot, dar n-am avut bunăvoință .3 - în general pun accentul foarte mult pe rugăciunea scrisă inclusiv Psaltirele amândouă, rugăciunile SF.Părinți , și rugăciunea liberă plus meditația spre Dumnezeu și Maica Domnului. În Rugăciuni sunt incluse și 10- 12 Acatiste plus Sfinții mei de suflet. Cam asta este d'le prieten din listă Iustin !

Fii Binecuvantat, frate drag!!!
...vezi sa nu stie stanga ce face dreapta!
Lasa totul in seama lui Dumnezeu Care pe cele ascunse ale fiecaruia le cunoaste si le rasplateste fiecaruia dupa straduinta, dar tot in taina! Dumnezeu si toti Sfintii sa te intareasca sa ramai la aceasta dragoste sfanta, dar lasa sa le stie numai Dumnezeu si sfintii dragi!
Stiu ca citesti Vietile Sfintilor... stii cat se ascundeau sa nu stie nimeni nevointa lor... numai de Dumnezeu stiuti! Poti arata ce canon faci dar nu pe tine direct... fii discret ca Sf.Pavel: 2 Corinteni 12:
2. Cunosc un om în Hristos, care acum paisprezece ani - fie în trup, nu știu; fie în afară de trup, nu știu, Dumnezeu știe - a fost răpit unul ca acesta până la al treilea cer.
3. Și-l știu pe un astfel de om - fie în trup, fie în afară de trup, nu știu, Dumnezeu știe
4. Că a fost răpit în rai și a auzit cuvinte de nespus, pe care nu se cuvine omului să le grăiască.
5. Pentru unul ca acesta mă voi lăuda; iar pentru mine însumi nu mă voi lăuda decât numai în slăbiciunile mele.
6. Căci chiar dacă aș vrea să mă laud, nu voi fi fără minte, căci voi spune adevărul; dar mă feresc de aceasta, ca să nu mă socotească nimeni mai presus decât ceea ce vede sau aude de la mine.

mirelat 18.02.2010 03:58:41

postul mirenilor

Citat:

În prealabil postat de iustin10 (Post 213486)
Dar ceea ce pentru altii e normal: sa posteasca fara ulei sau sa ajuneze pina la ora 15

noua ne-a zis parintele sa nu mancam nimic pana la pranz (adica de la 12 am, la 12 pm) si apoi mancare normala de post. pot sa te asigur ca e ceva efort, mai ales daca esti obisnuit sa-ti incepi ziua cu o cafea fierbinte, si eventual un mic dejun pe langa ea. :9: iar mancatul fara ulei este pentru cei din manastire, asa mi-a spus mie un prieten teolog, aici pe forum.

cristiboss56 18.02.2010 06:38:50

Citat:

În prealabil postat de coralina (Post 213509)
Ma declar invidioasa pe cele 10-12 acatiste pe care le faci zilnic, Cristi!! Cum reusesti? Le faci acasa, la munca...? Mie-mi ia cam jumatate de ora un acatist, asadar 10 x 30 min = 5 ore? :17:
Doamne ajuta!

Nu e vorba de un Acatist de la cap la coadă , ci câte 3 ( trei)- condacuri și trei icosuri zilnic .

Am marea șansă să pot sta în rugăciune cam 80% din timp și la serviciu , plus că nu pot dormi mai mult de 3-4 ore pe noapte. Slavă lui Dumnezeu pentru toate !

cristiboss56 18.02.2010 06:45:52

Citat:

În prealabil postat de iustin10 (Post 213502)
Multumesc tuturor pentru confidente
Tot nu m-am lamurit daca postul acela canonic,e obligatoriu sau e 'dupa puteri'
De 3 zile e postul,nu am mancat de loc produse animale,dar deja m-am certat cu cineva,am facut observatie rautacioasa altuia,si de la rugaciune am chiulit,iar la Canon nu am ajuns azi
Mai bine mancam un gratar,si nu le greseam pe acestea.

Ești un om deosebit , dragă Iustin ! Nu ești singur în lupta asta frate și asta contează cel mai mult . Dumnezeu și Maica Lui să-ți fie alăturea neâncetat ! Amin !

iana 18.02.2010 10:16:09

Citat:

În prealabil postat de geo.nektarios (Post 213514)
Fii Binecuvantat, frate drag!!!
...vezi sa nu stie stanga ce face dreapta!
Lasa totul in seama lui Dumnezeu Care pe cele ascunse ale fiecaruia le cunoaste si le rasplateste fiecaruia dupa straduinta, dar tot in taina! Dumnezeu si toti Sfintii sa te intareasca sa ramai la aceasta dragoste sfanta, dar lasa sa le stie numai Dumnezeu si sfintii dragi!
Stiu ca citesti Vietile Sfintilor... stii cat se ascundeau sa nu stie nimeni nevointa lor... numai de Dumnezeu stiuti! Poti arata ce canon faci dar nu pe tine direct... fii discret ca Sf.Pavel: 2 Corinteni 12:
2. Cunosc un om în Hristos, care acum paisprezece ani - fie în trup, nu știu; fie în afară de trup, nu știu, Dumnezeu știe - a fost răpit unul ca acesta până la al treilea cer.
3. Și-l știu pe un astfel de om - fie în trup, fie în afară de trup, nu știu, Dumnezeu știe
4. Că a fost răpit în rai și a auzit cuvinte de nespus, pe care nu se cuvine omului să le grăiască.
5. Pentru unul ca acesta mă voi lăuda; iar pentru mine însumi nu mă voi lăuda decât numai în slăbiciunile mele.
6. Căci chiar dacă aș vrea să mă laud, nu voi fi fără minte, căci voi spune adevărul; dar mă feresc de aceasta, ca să nu mă socotească nimeni mai presus decât ceea ce vede sau aude de la mine.

Depinde fiecare cum priveste. Stiu ca i-ai scris acestea din dragoste dar poate ca, prin exemplul lui, ne poate urni si pe noi cei carora ni se pare mult si un acatist, pe noi astia "suficientii".

sophia 18.02.2010 17:11:22

@Cristiboss
Cristi, iarta-ma, dar nu e mai bine sa te rezumi in fiecare zi la un singur acatist, de la cap la coada?
Si eu citesc peste an mai multe acatiste, insa fiecare la sarbatoarea propriu-zisa (1, 2 sau cate zile tine sarbatoarea).
De ex. Ioachim si Ana in 9 sept., Sf.Duh de Rusalii, pentru Maica Domnului in postul Ei (acatist si alte rugaciuni), de nasterea ei, acatistul respectiv etc.
Nu le mai imbucatati.
In Postul Pastelui citesc pentru Iisus Hristos.

cristiboss56 18.02.2010 18:02:17

Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 213736)
@Cristiboss
Cristi, iarta-ma, dar nu e mai bine sa te rezumi in fiecare zi la un singur acatist, de la cap la coada?
Si eu citesc peste an mai multe acatiste, insa fiecare la sarbatoarea propriu-zisa (1, 2 sau cate zile tine sarbatoarea).
De ex. Ioachim si Ana in 9 sept., Sf.Duh de Rusalii, pentru Maica Domnului in postul Ei (acatist si alte rugaciuni), de nasterea ei, acatistul respectiv etc.
Nu le mai imbucatati.
In Postul Pastelui citesc pentru Iisus Hristos.

Simpatică ești și atât de sinceră ! Nu le îmbucătățesc , căci așa fac de mult timp, aproape că le știu pe de rost , cu excepția celor apărute mai recent în viața mea . Doamne ajută !+

ar14rai 18.02.2010 21:43:47

postul

I-a zis Dumnezeu in Rai lui Adam:
sa nu injure?
sa nu minta?
sa nu fure?
sa nu curveasca?
sa inghita "camila"?

NU!

Dar ce i-a zis?
SA NU MANANCI!

Deci, faceti ascultare de Biserica
si tineti postul asta trupesc... faceti ascultare... strecurati voi "tantarul"...
ca stie El de ce...

Si oricum... la ospatul Stapanului sunt asteptati si cei ce au postit, si cei ce n-au postit, nu?

cristiboss56 18.02.2010 22:44:48

Citat:

În prealabil postat de ar14rai (Post 213884)
I-a zis Dumnezeu in Rai lui Adam:
sa nu injure?
sa nu minta?
sa nu fure?
sa nu curveasca?
sa inghita "camila"?

NU!

Dar ce i-a zis?
SA NU MANANCI!

Deci, faceti ascultare de Biserica
si tineti postul asta trupesc... faceti ascultare... strecurati voi "tantarul"...
ca stie El de ce...

Si oricum... la ospatul Stapanului sunt asteptati si cei ce au postit, si cei ce n-au postit, nu?

" Nici cel slab in cuvant nu va imputina Traditia . Credinta fiind una si aceeasi , nici cel care e in stare sa vorbeasca mult despre ea nu sporestevorbeste mai putin nu o imputineaza " ( Sfantul Irineu ) Precum : "Fiti , dar , voi desavarsiti , precum Tatal vostru ceresc desavarsit este " ( Matei V , 43,48 )

ar14rai 18.02.2010 23:53:13

multumim pt incurajare...

Post usor... tu postesti?

cristiboss56 19.02.2010 00:22:21

Citat:

În prealabil postat de ar14rai (Post 213980)
Post usor...tu postesti?

Cu toate că așa ceva nu se întreabă , căci răspunsul înseamnă automat lăudăroșenie, "slavă deșartă", precum m-a iscodit și Iustin , îți răspund : da, alimentar , în rest . . . clevetire, mânie,mândrie,și alte ingrediente în funcție de zi , anturaj , condiții meteo, sociale, . . .Doamne ajută!

ella87ella 19.02.2010 13:08:40

Doamne ajuta!
Daca s-a deschis totusi un subiect despre post, am putea vorbi despre slujbele care se fac in acest post, despre semnificatia postului, despre spovedanie,evanghelile din biblie care le putem citi in post, canoanele, semnificatia lor, pt ca eu una stiam ca in post doar SF.Maslu se face.

cristiboss56 19.02.2010 15:16:58

Dragă Ella

Citat:

În prealabil postat de ella87ella (Post 214164)
Doamne ajuta!
Daca s-a deschis totusi un subiect despre post, am putea vorbi despre slujbele care se fac in acest post, despre semnificatia postului, despre spovedanie,evanghelile din biblie care le putem citi in post, canoanele, semnificatia lor, pt ca eu una stiam ca in post doar SF.Maslu se face.

La Topicul Pocăința , fratele nostru Geo a deschis un minunat subtopic: Perioada Triodului . Îl găsești imediat în istoric ! Sunt lucruri de mult folos despre această perioadă a pocăinței, a postului , despre rugăciuni, și multe învățături de folos scrise de Geo și colegii mei. Un Topic de zile mari ! Doamne ajută !

ar14rai 19.02.2010 22:29:50

respectarea poruncilor = lauda?

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 213997)
Cu toate că așa ceva nu se întreabă , căci răspunsul înseamnă automat lăudăroșenie, "slavă deșartă", precum m-a iscodit și Iustin , îți răspund : da, alimentar , în rest . . . clevetire, mânie,mândrie,și alte ingrediente în funcție de zi , anturaj , condiții meteo, sociale, . . .Doamne ajută!

Pai daca esti intrebat pe strada daca postesti ce vei face?
1. vei spune adevarul (sa zicem ca postesti), riscand sa fii acuzat de laudarosenie...
2. vei minti riscand sa fii acuzat ca nu tii poruncile Bisericii.
3. ?

Daca nu postesti... spune clar si schimbam placa...

La spovedanie daca te intreaba duhovnicul, ce vei face?
Sau in fata lui nu te poti lauda?

post=post
in rest, implinirea altor porunci.
Si asa cum este o slava desarta, este si o smerenie falsa....
Bine, la tine nu se pune problema...

cristiboss56 19.02.2010 22:43:21

Citat:

În prealabil postat de ar14rai (Post 214405)
Pai daca esti intrebat pe strada daca postesti ce vei face?
1. vei spune adevarul (sa zicem ca postesti), riscand sa fii acuzat de laudarosenie...
2. vei minti riscand sa fii acuzat ca nu tii poruncile Bisericii.
3. ?

Daca nu postesti... spune clar si schimbam placa...

La spovedanie daca te intreaba duhovnicul, ce vei face?
Sau in fata lui nu te poti lauda?

post=post
in rest, implinirea altor porunci.
Si asa cum este o slava desarta, este si o smerenie falsa....
Bine, la tine nu se pune problema...

In general e bine sa fim normali in viata de zi cu zi , fara a da impresia ca ne mandrim cu credintosia noastra , caci in fond nu pacalim pe nimeni , ci pe noi , furandu-ne propria caciula . In fata duhovnicului raspunzi la orice intrebare , si nu oricum , ci cu toata sinceritatea . Si inca ceva , sa evitam sa-i consideram pe cei nepostitori sau care respecta mai putin orandielile bisericii noastre , inferiori sa de toata ocara , pentru ca de multe ori in randul lor sunt oameni de exceptie , poate mai buni si mai iertatori ca noi .

cristiboss56 19.02.2010 22:56:10

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 214412)
In general e bine sa fim normali in viata de zi cu zi , fara a da impresia ca ne mandrim cu credintosia noastra , caci in fond nu pacalim pe nimeni , ci pe noi , furandu-ne propria caciula . In fata duhovnicului raspunzi la orice intrebare , si nu oricum , ci cu toata sinceritatea . Si inca ceva , sa evitam sa-i consideram pe cei nepostitori sau care respecta mai putin orandielile bisericii noastre , inferiori sa de toata ocara , pentru ca de multe ori in randul lor sunt oameni de exceptie , poate mai buni si mai iertatori ca noi .

Te rog frumos citeste Matei 6 , 14-21 !

ar14rai 19.02.2010 22:58:04

iar eu rautaciosul si prostul.... zic, zambind:

Da...
Cel ce mănâncă să nu disprețuiască pe cel ce nu mănâncă; iar cel ce nu mănâncă să nu osândească pe cel ce mănâncă, fiindcă Dumnezeu l-a primit. In 14
Stii de ce imi place versetul asta?

Pt ca mi l-a spus un frate preot intr-o zi de joi in Saptamana Patimilor,
atunci cand ma intreptam spre el, pt a-l saluta...
Si el era pe o terasa in piata, cu vreo 6 mititei, mustar...tot tacamul...
N-am apucat sa ii mai spun nimic...
Evident, ca nu m-a injurat, nu a furat, nu a dat in cap la nimeni...
Deci postea... sufleteste, nu?

No comment...

ar14rai 19.02.2010 23:02:05

deci...

14. Că de veți ierta oamenilor greșealele lor, ierta-va și vouă Tatăl vostru Cel ceresc;
15. Iar de nu veți ierta oamenilor greșealele lor, nici Tatăl vostru nu vă va ierta greșealele voastre.
16. Când postiți, nu fiți triști ca fățarnicii; că ei își smolesc fețele (tu nu faci asta, nu?), ca să se arate oamenilor că postesc (nici asta, nu?). Adevărat grăiesc vouă, și-au luat plata lor.
17. Tu însă, când postești (oare se referea la postul "sufletesc"?), unge capul tău și fața ta o spală,
18. Ca să nu te arăți oamenilor că postești (sa te lauzi cu el, nici asta nu o faci, nu?), ci Tatălui tău care este în ascuns, și Tatăl tău, Care vede în ascuns, îți va răsplăti ție.
19. Nu vă adunați comori pe pământ, unde molia și rugina le strică și unde furii le sapă și le fură.
20. Ci adunați-vă comori în cer, unde nici molia, nici rugina nu le strică, unde furii nu le sapă și nu le fură.
21. Căci unde este comoara ta, acolo va fi și inima ta.

deci?

cristiboss56 19.02.2010 23:05:36

Citat:

În prealabil postat de ar14rai (Post 214425)
Da...
Cel ce mănâncă să nu disprețuiască pe cel ce nu mănâncă; iar cel ce nu mănâncă să nu osândească pe cel ce mănâncă, fiindcă Dumnezeu l-a primit. In 14
Stii de ce imi place versetul asta?

Pt ca mi l-a spus un frate preot intr-o zi de joi in Saptamana Patimilor,
atunci cand ma intreptam spre el, pt a-l saluta...
Si el era pe o terasa in piata, cu vreo 6 mititei, mustar...tot tacamul...
N-am apucat sa ii mai spun nimic...
Evident, ca nu m-a injurat, nu a furat, nu a dat in cap la nimeni...
Deci postea... sufleteste, nu?

No comment...

Ba da , sa comentam ! Pe mine nu ma afecteaza astfel de imagini , atata timp cat nici eu nu sunt fara de pacat ! Nu ? Revin , citeste Matei 6 , 14-21 , pentru ca asa trebuie sa fim cand postim - NORMALI , fara a iesi in evidenta , nici prin grai , nici prin mimica fetii si nici prin altceva !

ar14rai 19.02.2010 23:28:08

evidenta

pai nici macar nu te cunosc, nici nu ma intereaza.
Nu sunt sigur nici cum te cheama, nici unde stai...
Si atunci cum iesi in evidenta?
Sau cum te pot eu judeca? Si nici nu vreau si nici nu am voie.
De ce ai intrat pe forum? Sa dai lectii? Sa inveti? Poate si una si alta.
Deci, tu ai grija cum vb cu cei care te cunosc. Pt ca in fata lor trb sa te ascunzi.
Aici in viata virtuala, unde putem fi oricine, ne ajutam reciproc, pt ca sa ne intarim in viata reala...
Deci, sa ne rugam unul pt celalalt. Ambii suntem de aceeasi parte a baricadei. Te asigur.
Doamne ajuta!

cristiboss56 19.02.2010 23:59:55

Citat:

În prealabil postat de ar14rai (Post 214441)
pai nici macar nu te cunosc, nici nu ma intereaza.
Nu sunt sigur nici cum te cheama, nici unde stai...
Si atunci cum iesi in evidenta?
Sau cum te pot eu judeca? Si nici nu vreau si nici nu am voie.
De ce ai intrat pe forum? Sa dai lectii? Sa inveti? Poate si una si alta.
Deci, tu ai grija cum vb cu cei care te cunosc. Pt ca in fata lor trb sa te ascunzi.
Aici in viata virtuala, unde putem fi oricine, ne ajutam reciproc, pt ca sa ne intarim in viata reala...
Deci, sa ne rugam unul pt celalalt. Ambii suntem de aceeasi parte a baricadei. Te asigur.
Doamne ajuta!

Sunt convins ca suntem de aceasi parte a baricadei , dar cat priveste cunoasterea cuiva , cat de cat , o poti afla din pagina personala a fiecaruia , unde afli locatia , numele , varsta , biserica de suflet , etc , dar cu o simpla conditie : sa-ti completezi pagina personala , asta ca fapt divers , dar pana la urma , urmei suntem toti ai Aceluiasi Dumnezeu . Mare porcarie sa fi una in viata reala si altcineva in cea virtuala , pentru-ca cei ce fac porcarii , PORCI se numesc , nu Oamemi ! Cu unii de pe acest forum m-am intalnit si in viata reala , si pot spune ca nu am avut surprize neplacute , ci , dinpotriva am ramas profund si placut impresionat . Or fi si PORCI , nu zic nu , dar nu am in lista de prieteni nici-un astfel de grohaitor ! Doamne ajuta !:1:

mirabela 20.02.2010 00:05:14

cine esti tu sa judeci? ai o mandrie foarte mare in tine !!!! si pe porci ii iubeste Bunul Dumnezeu!!!

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 214449)
Sunt convins ca suntem de aceasi parte a baricadei , dar cat priveste cunoasterea cuiva , cat de cat , o poti afla din pagina personala a fiecaruia , unde afli locatia , numele , varsta , biserica de suflet , etc , dar cu o simpla conditie : sa-ti completezi pagina personala , asta ca fapt divers , dar pana la urma , urmei suntem toti ai Aceluiasi Dumnezeu . Mare porcarie sa fi una in viata reala si altcineva in cea virtuala , pentru-ca cei ce fac porcarii , PORCI se numesc , nu Oamemi ! Cu unii de pe acest forum m-am intalnit si in viata reala , si pot spune ca nu am avut surprize neplacute , ci , dinpotriva am ramas profund si placut impresionat . Or fi si PORCI , nu zic nu , dar nu am in lista de prieteni nici-un astfel de grohaitor ! Doamne ajuta !:1:

cristiboss56 20.02.2010 00:06:38

Citat:

În prealabil postat de mirabela (Post 214452)
cine esti tu sa judeci? ai o mandrie foarte mare in tine !!!! si pe porci ii iubeste Bunul Dumnezeu!!!

Sa fi IUBITA !

mirabela 20.02.2010 00:14:38

exagerezi acum, si maine iti va parea rau, daca nu mai incolo.

Poate ar tb sa vezi si cealalta parte...

Offf..Doamne ajuta

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 214453)
Sa fi IUBITA !

iustin10 20.02.2010 00:14:48

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 214449)

Desi din mila ma tii in lista ta,si cred ca si in suflet,porcul este un animal nobil pe langa mine.
Asa ca largeste-ti.....lista .

cristiboss56 20.02.2010 00:33:18

Citat:

În prealabil postat de iustin10 (Post 214458)
Desi din mila ma tii in lista ta,si cred ca si in suflet,porcul este un animal nobil pe langa mine.
Asa ca largeste-ti.....lista .

Lista o largesc in functie , in primul rand , de felul in care srie si gandeste cineva . Cu toate ca suntem in afara toicului , am experiente neplacute in trecut can primeam MP-uri cu injuraturi si alte cele de la tot felul de smintiti , ce au fost banati pe parcurs . Mesaje pot primi numa de la cei din lista , iar cand apar surprize pot foarte usor sa-l steg pe respecivul . Asa zisa lista , repet , are la baza omul-cuvantul-gandul si credinta ! Intelegi ? Iar chestia cu mila , o tratez ca o usoara mistocareala din partea ta , ca de , musai trbuie sa fim si ironici ! Nu ? Pentru a nu-l supara pe Adrian , sa mentinem subiectul topicului de fata .

cristiboss56 20.02.2010 00:38:58

Citat:

În prealabil postat de mirabela (Post 214457)
exagerezi acum, si maine iti va parea rau, daca nu mai incolo.

Poate ar tb sa vezi si cealalta parte...

Offf..Doamne ajuta

Doamne ajuta !

iustin10 20.02.2010 00:44:22

Suntem on topic.Porcul e cel ce mananca de toate ,fara a se gandi ca ingrasarea e doar pentru taierea lui .
Nu ar trebui sa te supere injuraturile altora,caci sunt un bun prilej pentru castigarea smereniei. Caci pe prieteni e usor sa ii iubesti,dar adevarata masura a iubirii se da cu dusmanii.

cristiboss56 20.02.2010 00:54:03

Citat:

În prealabil postat de iustin10 (Post 214464)
Suntem on topic.Porcul e cel ce mananca de toate ,fara a se gandi ca ingrasarea e doar pentru taierea lui .
Nu ar trebui sa te supere injuraturile altora,caci sunt un bun prilej pentru castigarea smereniei. Caci pe prieteni e usor sa ii iubesti,dar adevarata masura a iubirii se da cu dusmanii.

N-am ajuns la desavarsirea ta ,precum sunt destul de-ngrijorat de risipa de margaritare aruncate porcilor , iar cel ce asfel face si tot astfel el gandeste . nu-i porc , ci mai rau deatat ! De multe ori suntem sub doitoace !:34::34::34:

mirabela 20.02.2010 00:55:39

Amin !!!!!!!

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 214462)
Doamne ajuta !

ar14rai 22.02.2010 14:23:08

pace, pace intre doua dobitoace

dobitoaca cea mai mare sunt chiar eu.
In post ne facem porci? Nu-i frumos "fratilor"!
Ne vdm la Craciun, nu? Sa fim "îngrășați" până atunci!

PS: Sa nu ne mâncăm unii pe alții... măcar acum... știți... porcu-i "de dulce"...

somasema 22.02.2010 18:25:53

Postul adevarat tine de pasiunea ta pentru Dumnezeu, daca postim din punct de vedere legalist atunci postul valoreaza 0 in ochii lui Dumnezeu

Pomul se cunoaste dupa fructul sau (LUCA 6:44) si noi facem roadele tatalui nostru (IOAN 8:41) daca natura noastra e sa facem fapte rele atunci facem fapte rele daca natura noastra e sa facem fapte bune atunci facem fapte bune,nu poti comanda unui portocal sa faca prune si unui prun sa faca portocale

Biblia spune daca faci binele care NU-L PLACI in ordine sa fii placut lui Dumnezeu si te feresti de raul si pacatul care ITI PLACE atunci esti pierdut

Daniel777 22.02.2010 22:14:34

Citat:

În prealabil postat de somasema (Post 215335)
Postul adevarat tine de pasiunea ta pentru Dumnezeu, daca postim din punct de vedere legalist atunci postul valoreaza 0 in ochii lui Dumnezeu

Pomul se cunoaste dupa fructul sau (LUCA 6:44) si noi facem roadele tatalui nostru (IOAN 8:41) daca natura noastra e sa facem fapte rele atunci facem fapte rele daca natura noastra e sa facem fapte bune atunci facem fapte bune,nu poti comanda unui portocal sa faca prune si unui prun sa faca portocale

Biblia spune daca faci binele care NU-L PLACI in ordine sa fii placut lui Dumnezeu si te feresti de raul si pacatul care ITI PLACE atunci esti pierdut

Nu sunt impotriva a face bine in postul mare,a ajuta pe ceilalti ,a fi mai bun etc...

Insa la temelia faptelor mele trebuie asezat postul.....Adica am temelia si dupa aceea incep sa zidesc casa...

Ce spuneai tu ,ar insemna deci ca sa ramanem doar cu temelia...

Insa ,deasemenea nu putem construi casa fara temelie,si astfel tot zero pot fi faptele noastre in fata lui Dumnezeu,daca nu ascultam de porunca postului.....

iana 22.02.2010 23:20:17

Citat:

În prealabil postat de somasema (Post 215335)

1. Postul il tii pt tine, nu din "pasiune". E un mijloc, nu un scop.
2. Asta cam seamana a predestinare. Tu nu-ti poti comanda tie?
3.Aici n-am prea inteles: sa faci bine chiar daca nu-ti place si daca te feresti de raul care iti place esti pierdut?!

cristiboss56 23.02.2010 00:06:02

Când ne rugăm lui Dumnezeu cu smerenie și zdrobire de inimă, aducem SUFLETUL nostru jertfă lui Dumnezeu . Când postim , aducem TRUPUL jertfă lui Dumnezeu . Când facem milostenie , ne asemănăm lui Dumnezeu. RUGĂCIUNEA, POSTUL și MILOSTENIA = Credință adevărată făcându-ne bine plăcuți lui Dumnezeu ce astfel , negreșit, își va revărsa Harul Lui și ne va fi din plin milostiv nouă !

iana 23.02.2010 00:19:05

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 215464)
Când ne rugăm lui Dumnezeu cu smerenie și zdrobire de inimă, aducem SUFLETUL nostru jertfă lui Dumnezeu . Când postim , aducem TRUPUL jertfă lui Dumnezeu . Când facem milostenie , ne asemănăm lui Dumnezeu. RUGĂCIUNEA, POSTUL și MILOSTENIA = Credință adevărată făcându-ne bine plăcuți lui Dumnezeu ce astfel , negreșit, își va revărsa Harul Lui și ne va fi din plin milostiv nouă !

Oricat de simplu si cuprinzator vei explica, tot se vor gasi protestanti care sa protesteze de dragul protestului.

somasema 23.02.2010 01:07:47

Citat:

În prealabil postat de iana (Post 215444)
1. Postul il tii pt tine, nu din "pasiune". E un mijloc, nu un scop.
2. Asta cam seamana a predestinare. Tu nu-ti poti comanda tie?
3.Aici n-am prea inteles: sa faci bine chiar daca nu-ti place si daca te feresti de raul care iti place esti pierdut?!

Eu ma refeream aici la doctrina regenerarii
Biblia spune ca omul se naste pacatos sub Adam, pierdut in faradelegi si pacate si sortit iadului
"Iar pe voi v-a făcut vii, cei ce erați morți prin greșealele și prin păcatele voastre" & "fiindcă toți au păcătuit și sunt lipsiți de slava lui Dumnezeu" (EFESENI 2:1 si ROMANI 3:23)
Drept urmare sufletului omului trebuie regenerat prin lucrarea supranaturala a Duhului Sfant,sau cum spune Biblia "nascut din nou" (IOAN 3:7)

De la Adam incepand ADN-ul spiritual al omenirii a suferit si inca sufera o degradare progresiva,drept urmare aceasta degradare trebuie stopata si inversata sau polarizata in sens invers daca vreti,asta a inseamnat venirea si invierea Mantuitorului ca prin pocainta si credinta in El sa fim mantuiti prin sangele lui care prin ajutorul Duhului Sfant noi sa fim invers polarizati,degradarea noastra sa inceapa a fi reparata

Eu voiam sa spun ca omul al carui suflet nu este regenerat nu poate sa aduca CONSTANT roade bune,pentru ca natura lui nu a fost regenerata,schimbata
Biblia spune ca "Iar orice pom care nu face roadă bună se taie și se aruncă în foc" (MATEI 7:19)

iana 23.02.2010 01:20:44

Citat:

În prealabil postat de somasema (Post 215483)
Eu ma refeream aici la doctrina regenerarii
Biblia spune ca omul se naste pacatos sub Adam, pierdut in faradelegi si pacate si sortit iadului
"Iar pe voi v-a făcut vii, cei ce erați morți prin greșealele și prin păcatele voastre" & "fiindcă toți au păcătuit și sunt lipsiți de slava lui Dumnezeu" (EFESENI 2:1 si ROMANI 3:23)
Drept urmare sufletului omului trebuie regenerat prin lucrarea supranaturala a Duhului Sfant,sau cum spune Biblia "nascut din nou" (IOAN 3:7)

De la Adam incepand ADN-ul spiritual al omenirii a suferit si inca sufera o degradare progresiva,drept urmare aceasta degradare trebuie stopata si inversata sau polarizata in sens invers daca vreti,asta a inseamnat venirea si invierea Mantuitorului ca prin pocainta si credinta in El sa fim mantuiti prin sangele lui care prin ajutorul Duhului Sfant noi sa fim invers polarizati,degradarea noastra sa inceapa a fi reparata

Eu voiam sa spun ca omul al carui suflet nu este regenerat nu poate sa aduca CONSTANT roade bune,pentru ca natura lui nu a fost regenerata,schimbata
Biblia spune ca "Iar orice pom care nu face roadă bună se taie și se aruncă în foc" (MATEI 7:19)

Cum propui regenerarea? Printr-o baie la piscina voastra si prin lepadarea de credinta cea adevarata?
Inca ceva: noi nu facem interpretari, asa de capul nostru, avem interpretari ale unor oameni care acum sunt in calendar. Oricum nu are rost aceasta discutie aici si acum.

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:25:35.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.