Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa Romana (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=507)
-   -   Catedrala Mantuirii Neamului (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=8503)

andreicozia 27.02.2010 22:39:13

Citat:

În prealabil postat de Zalmoxis_Nemuritorul (Post 217481)
Reiau intrebarea, mai limpede:

Construim Biserici din piatra, sau construim Biserici din Duh ?

Ai terminat arhitectura? Ai studiat cumva arta monumentala sacra. Intelegi tu oare care este efectul anumitor elemente arhitecturale ale catedralelor asupra fiintei si psihicului omului, de vorbesti asa de non-salant despre inutilitatea "pietrei"

Stii tu oare cine este "Piatra din capul unghiului pe care nu au băgat-o în seamă ziditorii..."

Vezi sa nu fii si tu asemenea acelor ziditori

AlinB 27.02.2010 22:48:19

Nea' Zamolxis a zis-o bine, chiar daca voua nu va convine ca vezi Doamne, e de alte convingeri..

Din pacate se pare ca au ajuns sa ne dea paganii lectii de gandire sanatoasa la unele capitole.

1. Da, ar fi trebuit sa invatam din lectia ce au primit-o catolicii in occident, si da, acum catedralele is goale si chiar si biserici mai mici, de au ajuns sa le instraineze si unele chiar sexshop -uri.

2. Chiar daca a zis-o pompos, a zis-o frumos si asa este, banii ar trebui investiti in increstinarea romanilor, in loc sa ne culcam pe o ureche cu procedentele de credinta ramasa din pacate la majoritatea la nivel strict declarativ.

Nu proiecte culturale, cum a inteles cineva gresit.
Si nu e vorba de zeci de mii de avorturi din '89 incoace ci milioane (peste 20 se pare).

http://www.gandul.info/societatea/ro...vorturi-253529

Zalmoxis_Nemuritorul 27.02.2010 23:02:03

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 217489)
Ai terminat arhitectura? Ai studiat cumva arta monumentala sacra. Intelegi tu oare care este efectul anumitor elemente arhitecturale ale catedralelor asupra fiintei si psihicului omului, de vorbesti asa de non-salant despre inutilitatea "pietrei"

Stii tu oare cine este "Piatra din capul unghiului pe care nu au băgat-o în seamă ziditorii..."

Vezi sa nu fii si tu asemenea acelor ziditori

Stiu care e efectul, si sunt de parere ca ortodoxiei si crestinismului in general nu ii face cinste utilizarea acestor "trucuri" care urmaresc sensibilizarea psihicului uman prin constructii materiale. Asa faceau si conducatorii pagani care ridicau temple uriase nu atat de dragul zeilor, cat sa arate cat de puternici sunt ei pe pamant si de ce sunt ei in stare sa faca. Pe Hristos il putem regasi la fel de bine si intr-o biserica maramureseana de lemn.

In ceea ce priveste proiectele, dau cateva posibile exemple ce imi vin in minte spontan:

- Actiuni de misionariat in comunitatile de etnie rroma. Crearea unor structuri religioase si mentale crestine pentru aceasta etnie.
- Construirea de adaposturi pentru saraci si pentru cei oropsiti de soarta. Implicare mai activa in problema copiilor strazii.
- Actiuni de misionariat la marginile societatii, lucru cu prostituatele, cu infractorii, etc.
- Crearea unor centre pentru tinerii crestini sau cei interesati de crestinism unde acestia sa se intalneasca, sa discute, sa participe impreuna la activitati constructive (dupa parerea mea, ASCOR-ul e o societate inchisa, departe de a raspunde la aceste necesitati).
- Crearea in jurul fiecarei parohii a unor centre de ajutor reciproc financiar. Crearea unui sistem de "ajutor de inmormantare oferite familiilor sarace", etc.
- Posibilitati de intr-ajutorare a femeilor aflate in situatii dificile si care ar putea fi predispuse spre a face avort. "Nu iti trebuie copilul, da-l in mana noastra sa il crestem".

etc

AlinB, 20 de milioane ?! Daca cifra e reala, e ingrozitor... genocid in toata regula :(

andreicozia 27.02.2010 23:12:15

Citat:

În prealabil postat de Zalmoxis_Nemuritorul (Post 217498)

In ceea ce priveste proiectele, dau cateva posibile exemple ce imi vin in minte spontan:

- Actiuni de misionariat in comunitatile de etnie rroma. Crearea unor structuri religioase si mentale crestine pentru aceasta etnie.
- Construirea de adaposturi pentru saraci si pentru cei oropsiti de soarta. Implicare mai activa in problema copiilor strazii.
- Actiuni de misionariat la marginile societatii, lucru cu prostituatele, cu infractorii, etc.
- Crearea unor centre pentru tinerii crestini sau cei interesati de crestinism unde acestia sa se intalneasca, sa discute, sa participe impreuna la activitati constructive (dupa parerea mea, ASCOR-ul e o societate inchisa, departe de a raspunde la aceste necesitati).
- Crearea in jurul fiecarei parohii a unor centre de ajutor reciproc financiar. Crearea unui sistem de "ajutor de inmormantare oferite familiilor sarace", etc.
- Posibilitati de intr-ajutorare a femeilor aflate in situatii dificile si care ar putea fi predispuse spre a face avort. "Nu iti trebuie copilul, da-l in mana noastra sa il crestem".

:(

"Pe saraci ii veti avea MEREU" ne povatuieste Hristos

Sub nici o forma resursele materiale nu trebuiesc irosite NUMAI pe actiuni caritabile. Priveste ce se intimpla in Africa..le dai pina nu mai pot, termina resursele ca niste lacuste, se umfla de proteine, sum impulsul animalic IAR fac copii si..tot asa... ciclul iar se repeta...deci cu mare grija

Suntem prea mici si neinsemnati pentru a intelege rolul marilor catedrale europene, de exemplu.
Cea de la Chartre de ex se stie ca a influientat intreaga civilizatie crestina a Europei si continua sa aibe prin felul mistic-esoteric in care a fost construita( de neinteles pentru noi astia cei mici).
CEI care au construit-o au ramas anonimi!

cristiboss56 27.02.2010 23:20:58

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 217504)

Sub nici o forma resursele materiale nu trebuiesc irosite NUMAI pe actiuni caritabile. Priveste ce se intimpla in Africa..le dai pina nu mai pot, termina resursele ca niste lacuste, se umfla de proteine, sum impulsul animalic IAR fac copii si..tot asa... ciclul iar se repeta...deci cu mare grija

Suntem prea mici si neinsemnati pentru a intelege rolul marilor catedrale europene, de exemplu.
Cea de la Chartre de ex se stie ca a influientat intreaga civilizatie crestina a Europei si continua sa aibe prin felul mistic-esoteric in care a fost construita( de neinteles pentru noi astia cei mici).

Nu Cozia , nu meritam nimic ! ! ! ROMANIA sa ramana asa cum e , doar cu adaposturi pentru caini , cu adaposturi de zi si de noapte pentru aurolaci si oamenii strazii , cu orfelinate , cu ospicii , cu baruri , cazinouri , cu fetite pe centura si cu-n Parlament Luxos ! B.O.R. ar trebui desfintat , Patriarhul judecat si condamnat . . .Asta vreau romanii de bine !

Zalmoxis_Nemuritorul 27.02.2010 23:24:00

Citat:

Problema cu Africa e ca desi se trimit resurse in zona, statele respective au grija sa le iroseasca cumparand armament si angajandu-se in conflicte etnice si religioase. Problema nu e numarul mare de copii si nici cresterea populatiei - problema e ca resursele globale sunt distribuite inegal. Daca Africa se confrunta cu malnutritia, Europa si SUA lupta impotriva obezitatii.

Chiar daca e greu sa faci misiuni caritabile, si in tara si dincolo, asta nu poate justifica pasivismul vis-a-vis de problemele semenilor nostri.

In ceea ce priveste constructorii marilor catedrale, cei mai cartotasi ar zice ca ei care le-au construit vor fi facut parte din unele organizatii cu caracter magico-religios, care prin natura lor nu pot fi considerate tocmai crestine. In fine, e oricum irelevant. Cee ce e relevant insa in aceasta problema e ca desi a avut toate acele catedrale mari si impresionante, tarile Europei Apusene a ajuns in cele din urma sa se secularizeze si sa se descrestineze aproape total.

Florin-Ionut 27.02.2010 23:45:28

Avem voie sa judecam, nu sa si condamnam.

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 217509)
Nu Cozia , nu meritam nimic ! ! ! ROMANIA sa ramana asa cum e , doar cu adaposturi pentru caini , cu adaposturi de zi si de noapte pentru aurolaci si oamenii strazii , cu orfelinate , cu ospicii , cu baruri , cazinouri , cu fetite pe centura si cu-n Parlament Luxos ! B.O.R. ar trebui desfintat , Patriarhul judecat si condamnat . . .Asta vreau romanii de bine !

Pentru ce atatia bani aruncati pe proiectul asta, cand Hristos spune clar:

41. Atunci va zice și celor de-a stânga: Duceți-vă de la Mine, blestemaților, în focul cel veșnic, care este gătit diavolului și îngerilor lui.
42. Căci flămând am fost și nu Mi-ați dat să mănânc; însetat am fost și nu Mi-ați dat să beau;
43. Străin am fost și nu M-ați primit; gol, și nu M-ați îmbrăcat; bolnav și în temniță, și nu M-ați cercetat.
44. Atunci vor răspunde și ei, zicând: Doamne, când Te-am văzut flămând, sau însetat, sau străin, sau gol, sau bolnav, sau în temniță și nu Ți-am slujit?
45. El însă le va răspunde, zicând: Adevărat zic vouă: Întrucât nu ați făcut unuia dintre acești prea mici, nici Mie nu Mi-ați făcut.

Aveti sute de milioane de euro? Faceti cele bineplacute Lui Dumnezeu cu banii astia, ajutati semenii care fac foamea sau n-au unde sa doarma, dati sansa orfanilor sa-si cladeasca un viitor, nu ridicati catedrale care sa va satisfaca grandomania si mandria si setea de slava desarta! Acum, cat mai e vreme...

cristiboss56 27.02.2010 23:51:49

Judeca domnule greselile tale, faradelegile ce le faci !

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 217519)
Pentru ce atatia bani aruncati pe proiectul asta, cand Hristos spune clar:

41. Atunci va zice și celor de-a stânga: Duceți-vă de la Mine, blestemaților, în focul cel veșnic, care este gătit diavolului și îngerilor lui.
42. Căci flămând am fost și nu Mi-ați dat să mănânc; însetat am fost și nu Mi-ați dat să beau;
43. Străin am fost și nu M-ați primit; gol, și nu M-ați îmbrăcat; bolnav și în temniță, și nu M-ați cercetat.
44. Atunci vor răspunde și ei, zicând: Doamne, când Te-am văzut flămând, sau însetat, sau străin, sau gol, sau bolnav, sau în temniță și nu Ți-am slujit?
45. El însă le va răspunde, zicând: Adevărat zic vouă: Întrucât nu ați făcut unuia dintre acești prea mici, nici Mie nu Mi-ați făcut.

Aveti sute de milioane de euro? Faceti cele bineplacute Lui Dumnezeu cu banii astia, ajutati semenii care fac foamea sau n-au unde sa doarma, dati sansa orfanilor sa-si cladeasca un viitor, nu ridicati catedrale care sa va satisfaca grandomania si mandria si setea de slava desarta! Acum, cat mai e vreme...

Sa nu fim ipocriti domnule Florin ! Ai impresia ca anularea construirii Catedralei va rezolva problema foametei ? Mari bezevenchi suntem !

CRIS2010 28.02.2010 00:03:40

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 217520)
Sa nu fim ipocriti domnule Florin ! Ai impresia ca anularea construirii Catedralei va rezolva problema foametei ? Mari bezevenchi suntem !

Suntem ceea ce suntem si ne meritam soarta , ne dam singuri in cap , ne sapam singuri biserica , manjim singuri B.O.R. , Sfantul Sinod ! Rad si curcile de noi nu numai ateii , ereticii. . . Suntem niste lozincari precum d'ul Florin. Ne dam mari intelepti, mari credinciosi si suntem cei mai mari farisei . De se construia un bordel din banii astia, sunt sigur ca nu mai erau atatea discutii si ne vedeam de "credinta"noastra.

ar14rai 28.02.2010 01:32:59

Solutie?

Ar fi de mare folos sa se vanda toate limuzinele cu care circula BOR azi.
Ar ajunge asa de o caramidutza pt noua catedrala, nu?
Si in rest... tot ce tine de lux.
Restul il dam noi, cei de pe forum, ok? (Daca o mai fi nevoie... :)))

cristiboss56 28.02.2010 01:41:06

Citat:

În prealabil postat de ar14rai (Post 217554)

Acest răspuns este o glumă , o concluzie sau o simplă miștocăreală de provincie ?

ar14rai 28.02.2010 01:46:51

Te las sa ghicesti!

aha, deci esti mitica de la capitala "care este"?
Ce te ingrijoreaza ca soarele nu va mai ajunge la geamul tau din cauza catedralei prea mari?
Sau de ce esti asa suparat, crestinule din capitala?

cristiboss56 28.02.2010 01:52:25

Citat:

În prealabil postat de ar14rai (Post 217562)
Ce te ingrijoreaza ca soarele nu va mai ajunge la geamul tau din cauza catedralei prea mari?

ESTI NESIMȚIT ! Un mare nesimțit , pentru că eu nu te-am jignit. Mâine vei vorbi singur . Te asigur ! Toate bune ție și celor de tapa ta .

CRIS2010 28.02.2010 02:11:42

Citat:

În prealabil postat de ar14rai (Post 217562)

Scuzati-ma , dar la astfel de postari nu stiu la ce fel de raspunsuri v-ati astepta ! ! !

Florin-Ionut 28.02.2010 22:58:10

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 217520)

Am zis sincer ce as face eu daca as avea banii aia: i-as ajuta pe semenii mei. Incearca sa fii empatic cu cei nevoiasi.

Oare nu sunt suficiente biserici deja construite? De-ar fi destui ortodocsi care sa le umple Duminica. Nu noi avem nevoie de catedrala aia, ci inaltii nostri pentru gloria pamanteasca.

Stii Cristi, mie-mi place sa fiu sincer si sa spun ce am de spus chiar si cu riscul de a fi banat de pe forum. Fara nici o prefacatorie.

AlinB 28.02.2010 23:03:09

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 217484)
Da-ne si noua un exemplu printr-un plan coerent de "bataie". Cum ai implementa tu PRACTIC acest lucru?...nu gargasiseala, cum bine a remarcat Cristian

Un exemplu practic?

Spunea un binecunoscut preot la o conferinta, ca ar trebui sa invatam din lectiile pe care ni le dau sectarii.

De exemplu, cultul cutare, avea in anul cutare 500 pastori si 5.000 membri.

10 ani mai tarziu avea 50.000 membri. Cum au reusit acest lucru?

Au trecut de la 500 pastori la 5000.

Preoti in cativa ani am gasi. Sunt destui fara parohie, sunt suficienti care se inghesuie sa faca teologia. De calitatile lor duhovnicesti nu cred ca e cazul sa discutam pentru ca devenim subiectivisti.

Nu stiu cati sunt constienti, dar la oras nr. de biserici sunt total insuficiente.
Eu sunt intr-un oras in care exista cca. 20 biserici la 200.000 oameni.
Sa zicem ca doar 80% sunt ortodocsi.
Asta inseamna 160.000 oameni la 20 biserici, adica 8000 oameni intr-o parohie.

Sa zicem ca doar un sfert ar putea sa vina la biserica. Asta inseamna 2000 oameni.
Pai cred ca ar trebui cate o catedrala in fiecare parohie.
Ca sa nu mai vorbim ce ar insemna sa spovedesti 8000 oameni asa cum trebuie.

Cum putem aduce mai multi oameni la Dumnezeu?
Suntem ortodocsi, nu putem trimite preoti sa bata din usa in usa cu Biblia in mana (desi poate n-ar fi o idee tocmai rea).

Trebuie sa construim biserici, ca oamenii sa vina la Biserica.

In mod clar, cei cu o credinta so-so, chiar daca dispusi sa vina la biserica, nu se vor obosi prea mult in aceasta etapa a credintei lor, sa se inghesuie intr-o biserica arhiplina, sau sa stea pe la usi.

Ca exista potential, asta fara nici o indoiala.
Stiu o bisericuta care era aproape plina, in fiecare duminica. A fost daramata pe bucati si reconstruita la dimensiuni mai mari. Tot s-a umplut.
Poate nu cu inghesuiala de inainte, dar macar are fiecare om loc in biserica fara sa-si dea coate cu vecinul.

Si peste tot unde s-a facut o biserica noua, s-a umplut.
Stiu chiar si una care practic nu are parohie, fiind undeva pe la marginea orasului. Cu un preot vrednic, s-a umplut si aceea.

Caminul de batrani are drept biserica o camera cam cat o sufragerie de bloc, iar majoritatea celor care vin acolo sunt oameni din zona - prea putin loc si prea putin confort pentru cei din camin.

De inghesuiala nu mai vorbesc.

Uite ce se pot face cu banii, lucruri practice.

De ce nu se face in bucuresti cate o biserica in fiecare cartier (unde este loc), decat sa ne incalzim cu iluzia ca 5000 oameni vor da buzna din toate colturile bucurestiului sa umple in fiecare duminica o catedrala exorbitanta, construita cu costul a 2000 biserici care ar fi putut aduce la Dumnezeu 200.000 oameni din toata tara?

Cu cat ma gandesc mai bine, cu atat devine mai evident faptul ca acesta este un proiect menit sa ingroape constructia de biserici din Romania, pentru cel putin zece ani de acum inainte.
Toate resursele si fondurile BOR vor fi aruncate in groapa de pe dealul Arsenalului.

Sa termini in 5-6 ani pe astfel de vreme de criza si la astfel de costuri o catedrala de 400 milioane de euro este o ambitie faraonica.

Durata reala a constructiei poate depasi cu usurinta 10 ani iar suma finala, cea reala, poate creste cu peste 50%.

Din statistica prezentata aici:
http://www.romanialibera.ro/evenimen...doua-zile.html

Vedem ca in Romania, BOR a construit cca. 200 biserici noi pe an.

Avand in vedere ca viitoare catedrala urmeaza sa coste cat cca. 2000 biserici noi, avand practic utilitatea duhovniceasca doar cat cca. 20-30, mi se pare destul de evident ca ea este menita sa inghita fondurile pentru construirea de biserici cat in urmatorii 10 ani in toata tara.

Eu nu stiu cati din cei care se numesc ortodocsi (cu adevarat) si au o gandire limpede (cat de cat), pot consimti la asa ceva.

Sa ne facem iluzii ca in vremurile astea de criza, se vor gasi de doua ori mai multi bani pentru constructia de biserici, astfel incat sa continue constructia in tara in ritmul actual cat si constructia catedralei "manturii-la-gramada" in ritmul propus, e mai mult decat naivitate, este inconstienta.

Fara doar si poate cum zicea cineva, trebuie sa ne asteptam la un jug suplimentar in sarcina parohiilor, pe langa fondurile care se aduna acum va fi probabil si un "fond de catedrala" obligatoriu si deloc modest.

Ca sa nu mai vorbim ca preotii vor fi obligati sa predice in biserica in acest sens, desi nu cred ca nici macar 1% sunt convinsi de necesitatea unei astfel de constructii megalomanice.

In nici un caz cei care duc pe umerii lor cu responsabilitate si grija problemele parohiei si cunosc adevarata dimensiune a problemelor duhovnicesti ale romanilor.
Pe care nici un fel de zinduri nu-i poate mantui la gramada sau izbavi din pacat.

AlinB 28.02.2010 23:06:58

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 217559)
Acest răspuns este o glumă , o concluzie sau o simplă miștocăreală de provincie ?

Cristi, poate problema a fost aici..
A ridicat o problema cum a crezut de cuviinta, eu nu-i dau dreptate ca nu cred ca toti episcopii au limuzine (desi si cei care au, transmit un mesaj prost..) dar nici nu cred ca la o mistocareala aiurea se poate raspunde cu o alta la fel fara ca lucrurile sa o ia razna si mai mult.

Florin-Ionut 28.02.2010 23:09:43

Citat:

În prealabil postat de ar14rai (Post 217554)

Ai pus punctul pe i. De ce adica la manastirea Cebza calugarii umbla cu VW Golf cand exista masini de doua ori mai ieftine cu care sa-si poata face treaba?! De ce aud de la preoti (neamuri) ca se plimba cu Lexus ultimul tip (de-alea de parcheaza singure)?

De ce sa nu spunem lucrurilor pe nume?

Cand am ajuns (cu totul intamplator, cu niste babete care m-au platit sa le duc) acum vreo 10 ani la biserica aia din Liteni/Suceava unde preotul deschide cartea pentru oricine plateste, l-am intrebat pe raspopit daca e corect ce face... Oare ce crezi ca mi-a raspuns? NU JUDECATI!!!!

Deci sa tacem din gura si sa ne vedem de pacatele noastre, ca nu e bine si NU AVEM VOIE nici sa ne gandim la pacatele popii, nu?!

cristiboss56 28.02.2010 23:21:10

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 217905)
Ai pus punctul pe i. De ce adica la manastirea Cebza calugarii umbla cu VW Golf cand exista masini de doua ori mai ieftine cu care sa-si poata face treaba?! De ce aud de la preoti (neamuri) ca se plimba cu Lexus ultimul tip (de-alea de parcheaza singure)?

Cand am ajuns (cu totul intamplator, cu niste babete care m-au platit sa le duc) acum vreo 10 ani la biserica aia din Liteni/Suceava unde preotul deschide cartea pentru oricine plateste, l-am intrebat pe raspopit daca e corect ce face... Oare ce crezi ca mi-a raspuns? NU JUDECATI!!!!

Deci sa tacem din gura si sa ne vedem de pacatele noastre, ca nu e bine si NU AVEM VOIE nici sa ne gandim la pacatele popii, nu?!

Adio mantuire ( n-am nevoie de raspuns pentru -ca cu astfel de concluzii si vocabular < popi > nu o sa fiu partas ) . . .si asa m-am tulburat vazand atatea fete la unii . Alin a fost singurul consecvent in toate postarile lui , indiferent de subiect ! " Popa te boteaza , "Popa' te ingroapa , Florine ! ! ! Prin felul asta de a te comporta iti vei atrage muuulte energii negative . . .

AlinB 28.02.2010 23:22:52

Citat:

Asta este o interpretarea cica ortodoxa dar in stil protestant a Scripturii.

Stii in ce context a spus Hristos aceste cuvinte?

Crez ca are nevoie Hristos azi si acum de o astfel de cinstire?

Despre ce "mantuire a neamului" vorbim cand neamul asta trimite la moarte cate un milion de copii nenascuti in fiecare an.
Si daca ar fi asta singurul pacat..

Citat:

Sub nici o forma resursele materiale nu trebuiesc irosite NUMAI pe actiuni caritabile.
Crezi ca "irosit" este termenul corect?
Care ar fi folosul just, dupa tine?

Citat:

Priveste ce se intimpla in Africa..le dai pina nu mai pot, termina resursele ca niste lacuste, se umfla de proteine, sum impulsul animalic IAR fac copii si..tot asa... ciclul iar se repeta...deci cu mare grija
Serios?
Dar cine a investit atat de mult sa "umfle cu proteine" pe cei din Africa? Din cate stiu li se dau prezervative si probabil li se ofera gratuit intreruperi de sarcina (ceea ce cred ca au demnitatea sa le refuze mai mult decat noi, astia "aproape 90% crestini ortodocsi") .

Si nu zice tocmai Biserica noastra, ca suntem datori sa facem cati mai multi copii, ca le poarta Dumnezeu de grija?

Citat:

Suntem prea mici si neinsemnati pentru a intelege rolul marilor catedra le europene, de exemplu.

Abia astept sa aflu de la tine cum mai exact a influentant "intreaga civilizatie crestina a Europei".

Si din umilele mele cunostinte, "esoterica" are mai de graba de a face cu "New Age" decat cu crestinismul.

Si chiar, cum urmeaza, practic sa influenteze megalitul nostru civilizatia crestina? Nistei idei, directii, ceva?

Vine occidentalul la noi si zice: "Bai frate, ia uite amaratii astia ce chestie au putut construi in vremea asta de criza. Acu' nu ca e tare impresionanta, hotelul nostru din Dubai terminat acu 10 ani e de doua ori mai inalt si de 3 ori mai constisitor. Si sa vezi ce construim acum prin Thailanda. Dar sunt pe drumul cel bun, parca au invatat ceva de la noi."

AlinB 28.02.2010 23:28:13

Citat:

Daca vrei sa spui lucrurilor pe nume, spune cam cati dintre preoti au astfel de masini sau cate manastiri..
Ca altfel transmiti mesajul gresit. Sau asta vrei?

Citat:

Folosesti gresit termenii, din moment ce facea asta ca preot inseamna ca nu era "raspopit" (daca cunosti termenul).

Ca ti-a dat un raspuns care te-a lasat masca arata cat de putina este credinta ta, ca poate daca erai un bun crestin ii inchideai tu gura (duhovniceste) sau macar ii dadeai de gandit.

Citat:

Ba da, cum sa nu, daca te ajuta la mantuirea ta, gandeste-te la pacatele lui.
Zi asa: "Doamne, daca un om cu atat har a avut parte de asa cadere, ce o sa fie cu mine pacatosul?". Si fugi repede la duhovnic, varsa tot ce ai pe suflet si pazeste-l cu cel putin atata ravna cu cat contorizezi greselile astora si sigur ai sa fii mantuit.

Zalmoxis_Nemuritorul 28.02.2010 23:29:02

Citat:

Imi amintesc de o experienta din urma cu mai multi ani...
Voiam sa dau la Teologie, sa devin preot... am participat in vremea aceea si la olimpiade de religie, citeam pe tema aceasta... la un momentdat insa discutand cu preoti si cu persoane care sunt implicate in viata clericala, mi s-a spus ca mai cu folos pentru credinta mea ar fi sa nu ma inscriu, caci as fi dezamagit. La inceput nu am luat in seama, dar ulterior mi-am dat seama ca acei oameni spuneau niste lucruri cu o oarecare doza de adevar. Traisem si eu cu impresia (pe care o are de altfel toata lumea) ca preotii trebuie sa fie niste sfinti, aproape ne-oameni, fara pacate si fara slabiciuni... asa se face ca atunci cand din pura intamplare am vazut o studenta la Teologie care injura de "morti" si "cruci", am ramas nauc...

Mai tarziu, am cunoscut niste prieteni care au cochetat cu teologia, cei mai multi in principal din motive financiare... isi facusera niste calcule de genul "o parohie costa X bani, ii scot eu peste nu stiu cati ani", etc. Nu erau prea religiosi. Unul credea in reincarnare si imi povestea ca s-a culcat cu prietena-sa dupa ce au revenit de la Inviere. Din fericire, a renuntat sa mai dea la Teologie. Altul, cu o mentalitate destul de similara a intrat in cler. Destul de nasol in acest caz, daca stau sa ma gandesc ca am cunoscut si baieti buni, crestini adevarati care nu au reusit sa intre din motive care imi scapa si asupra carora nu doresc sa insist.

Nu vreau sa ma intelegeti gresit. Ceea ce am scris aici sunt, evident, cazuri individuale.

cristiboss56 28.02.2010 23:41:54

Citat:

În prealabil postat de Zalmoxis_Nemuritorul (Post 217919)
Imi amintesc de o experienta din urma cu mai multi ani...
Voiam sa dau la Teologie, sa devin preot... am participat in vremea aceea si la olimpiade de religie, citeam pe tema aceasta... la un momentdat insa discutand cu preoti si cu persoane care sunt implicate in viata clericala, mi s-a spus ca mai cu folos pentru credinta mea ar fi sa nu ma inscriu, caci as fi dezamagit. La inceput nu am luat in seama, dar ulterior mi-am dat seama ca acei oameni spuneau niste lucruri cu o oarecare doza de adevar. Traisem si eu cu impresia (pe care o are de altfel toata lumea) ca preotii trebuie sa fie niste sfinti, aproape ne-oameni, fara pacate si fara slabiciuni... asa se face ca atunci cand din pura intamplare am vazut o studenta la Teologie care injura de "morti" si "cruci", am ramas nauc...

Mai tarziu, am cunoscut niste prieteni care au cochetat cu teologia, cei mai multi in principal din motive financiare... isi facusera niste calcule de genul "o parohie costa X bani, ii scot eu peste nu stiu cati ani", etc. Nu erau prea religiosi. Unul credea in reincarnare si imi povestea ca s-a culcat cu prietena-sa dupa ce au revenit de la Inviere. Din fericire, a renuntat sa mai dea la Teologie. Altul, cu o mentalitate destul de similara a intrat in cler. Destul de nasol in acest caz, daca stau sa ma gandesc ca am cunoscut si baieti buni, crestini adevarati care nu au reusit sa intre din motive care imi scapa si asupra carora nu doresc sa insist.

Nu vreau sa ma intelegeti gresit. Ceea ce am scris aici sunt, evident, cazuri individuale.

Si ce propui concret ! Sa nu mai dam ascultare , sa nu mai intram in bisrici , sa ne parasim credinta ! SPUNE CLAR . Sa mergem la secte . . .CE SA FACEM ? ? ? ALTA TREABA NU AVETI DECAT SA HULITI BISRICA IN INTREGUL EI ! ! ! Ce uremaresc useri ca tine pana la urma ! SPUNE ODATA PENTRU NUMELE LUI DUMNEZEU ! Va logati si va delogati , va schimbati id-urile , DAR NARAVUL NU PUTETI SA VI-L SCHIMBATI ! SPUNE CLAR CE CREDINTA PROPOVADUIESTI , CE INTERSE APERI SI ALE CUI ? Nu este admiasibil ca pe un forum ORTODOX sa fi atata batjcura la adresa bisriciin noastre !

Zalmoxis_Nemuritorul 28.02.2010 23:57:05

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 217924)
Si ce propui concret ! Sa nu mai dam ascultare , sa nu mai intram in bisrici , sa ne parasim credinta ! SPUNE CLAR . Sa mergem la secte . . .CE SA FACEM ? ? ? ALTA TREABA NU AVETI DECAT SA HULITI BISRICA IN INTREGUL EI ! ! ! Ce uremaresc useri ca tine pana la urma ! SPUNE ODATA PENTRU NUMELE LUI DUMNEZEU ! Va logati si va delogati , va schimbati id-urile , DAR NARAVUL NU PUTETI SA VI-L SCHIMBATI ! SPUNE CLAR CE CREDINTA PROPOVADUIESTI , CE INTERSE APERI SI ALE CUI ? Nu este admiasibil ca pe un forum ORTODOX sa fi atata batjcura la adresa bisriciin noastre !

Nu am mai intrat pe acest forum, si nu am conturi duble. Am urmarit, pe cat se poate, sa ajungem sa purtam discutii sincere, deschise, dincolo de orice fel de bariere si orice fel de tabu-uri. Chiar daca uneori mai e nevoie sa spunem si niste adevaruri mai putin placute...

Se vede ca nu ati citit mesajul meu. Am insistat asupra a doua elemente esentiale pozitive, in primul rand ca respectivele situatii despre care am discutat reprezinta cazuri individuale si nu pot fi extrapolate asupra intregului cler, si in al doilea rand ca exista aspiranti la preotie care sunt cu adevarat oameni al lui Dumnezeu.

Nu am adus in nici una din postarile mele vreodata hula la adresa Bisericii noastre - Doamne Fereste ! Daca d-voastra considerati ca eu hulesc Biserica si ca arunc slogane anti-Ortodoxie, inseamna ca nu ati citit nimic din ceea ce eu am scris. Ceea ce din pacate ma obliga sa va pun la indoiala calitatea de partener de dialog.

cristiboss56 01.03.2010 00:50:53

Citat:

În prealabil postat de Zalmoxis_Nemuritorul (Post 217928)
Nu am mai intrat pe acest forum, si nu am conturi duble. Am urmarit, pe cat se poate, sa ajungem sa purtam discutii sincere, deschise, dincolo de orice fel de bariere si orice fel de tabu-uri. Chiar daca uneori mai e nevoie sa spunem si niste adevaruri mai putin placute...

Se vede ca nu ati citit mesajul meu. Am insistat asupra a doua elemente esentiale pozitive, in primul rand ca respectivele situatii despre care am discutat reprezinta cazuri individuale si nu pot fi extrapolate asupra intregului cler, si in al doilea rand ca exista aspiranti la preotie care sunt cu adevarat oameni al lui Dumnezeu.

Nu am adus in nici una din postarile mele vreodata hula la adresa Bisericii noastre - Doamne Fereste ! Daca d-voastra considerati ca eu hulesc Biserica si ca arunc slogane anti-Ortodoxie, inseamna ca nu ati citit nimic din ceea ce eu am scris. Ceea ce din pacate ma obliga sa va pun la indoiala calitatea de partener de dialog.

Domnule dragă, tocmai că am citit ! De ce nu mă leg de cele scrise de Alin, sau de altă postare a altui user ( cu excepția lui Florin ) ! Da, avem dreptul la opinie , avem dreptul să fim deacord sau nu cu această construcție , dar de aici până a începe dumneata să-ți aduci , vezi Doamne, aminte de cum erau studenții la preoție și cum sunt unii preoți și alte asemenea, arată clar în direcție vrei să deturnezi discuția, întărâtând la "răzmeriță" pe forum împotriva celor ce ne păsoresc, a Bisericii Ortodoxe în general. D'le în primul rând faci mult rău acestui site, faci mari păcate în Postul Mare, ți-ai dat complet postul peste cap și ai reușit să-l strici și altora . Dacă eu sunt un nimeni în fața dumitale, poate de Dumnezeu ai auzit. și nu va rămâne neobservată atitudinea și viclenia dumitale. D'le ai fost azi la Biserică și sper din suflet că ai înțeles cât de mult contează credința și cât de tămăduitoare e ea pentru trupul și sufletul nostru. Sper deasemenea că ai înțeles că Mântuitorul și Dumnezeul nostru Iisus Hristos și-a revărsat harul dumnezeiesc asupra SF. Apostoli dându-le puterea de a dezlega păcateld , iar cele dezlegate rămân asa , precum cele neiertate, nedezlegate, așa vor rămâne în vecii vecilor. Cine sunt cei ce ne păstoresc azi d'le ? Prin hirotonisirea lor, a prenților au aceleași puteri harice precum SF.Apostoli ! ! ! D'le poate să mănânce 1000 de hamburgări, să facă ce vrea în patul lui, să aibă 50 de mașini, să doarmă beat sub pat. . . atâta timp cât este preot îl respect ca atare, mă mărturisesc, îmi iau canon, îmi plâng mie de ce păcătos sunt, caut îndreptarea, caut liniștea unei meditații profunde, dar nu stau ca o țoapă și clevetesc de popi, de preotese, de ce zice , cum zice , ce pantofi are, câti ciorapi, dacă are casă la mare, la munte. . . Pentru mântuirea fiecăruia în parte astea sunt nule, gunoaie, praf . Prin astfel de discuții îți faci rău și dumitale și celor din jur. Vorbește d'le de Catedrală cât dorești, dar nu cleveti, nu huli, nu judeca Biserica și pe păstorii ei. Are cine judeca ! Te rog d'le intră la Topicul Pocăința, Rugăciunea, Noul Testament, Vechiul Testament, dezbate subiecte de religie Ortodoxă, destupă-ne mințile cu lucruri folositoare, deschide topice noi , dă viață creștină acestui forum ORTODOX. Chiar le-am lămurit și rezolvat pe toate și suntem imaculați și nu mai avem alceva bun de făcut decât a cleveti biserica și pe preoți ? Și o altă problemă, am citit cu interes cele scrise la topicul Noul Testament, parămi-se, ai început și acolo cu politică, cu noua ordine mondială. . Ce Dumnezeu, la Topic 100% cu probleme din SF. Scriptură băgăm politică și alte chestii pur lumești , trecătoare. . . Dragă frate , atât îți spun, că ar fi bine să pleci urechea și la părerea mea ! Tot ce ți-am scris, și toate intrările mele au fost făcute cu TOATA SINCERITATEA, din dragoste pentru Hristos, din dragoste pentru acest forum pe care sunt de aproape patru ani, din respect pentru cei care-i cunosc si din dragoste și respect pentru Adrian amdminul. Te rog să revenim la o discuție decentă, echilibrată, de bun simț, fără a mânji imaginea Bisericii ORTODOXE ROMÂNE ! Doamne ajută !

Florin-Ionut 01.03.2010 09:19:26

Citat:

În prealabil postat de CRIS2010 (Post 217524)
Suntem ceea ce suntem si ne meritam soarta , ne dam singuri in cap , ne sapam singuri biserica , manjim singuri B.O.R. , Sfantul Sinod ! Rad si curcile de noi nu numai ateii , ereticii. . . Suntem niste lozincari precum d'ul Florin. Ne dam mari intelepti, mari credinciosi si suntem cei mai mari farisei . De se construia un bordel din banii astia, sunt sigur ca nu mai erau atatea discutii si ne vedeam de "credinta"noastra.

Te inseli. Clericii si ierarhii nostri fac de ras BOR, nu noi, cei care avem tupeul sa spunem in public neregulile pe care le vedem la ei. Dar asa a fost educat poporul: sa taca, sa ignore si "sa fie smerit". Halal smerenie.

Florin-Ionut 01.03.2010 09:27:23

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 217917)
Daca vrei sa spui lucrurilor pe nume, spune cam cati dintre preoti au astfel de masini sau cate manastiri..
Ca altfel transmiti mesajul gresit. Sau asta vrei?

Morala era ca in loc sa iei o masina de 16.000 de euro, mai bine iei una de 7.000 de euro si diferenta o folosesti sa cresti un pic salariile preotilor de pe la sate care traiesc de azi pe maine.

Citat:

Ca ti-a dat un raspuns care te-a lasat masca arata cat de putina este credinta ta, ca poate daca erai un bun crestin ii inchideai tu gura (duhovniceste) sau macar ii dadeai de gandit.

Ce sa-i mai spui unui astfel de om nerusinat? Ma intreb ce i-ai fi raspuns tu.

Citat:

Ba da, cum sa nu, daca te ajuta la mantuirea ta, gandeste-te la pacatele lui.
Zi asa: "Doamne, daca un om cu atat har a avut parte de asa cadere, ce o sa fie cu mine pacatosul?". Si fugi repede la duhovnic, varsa tot ce ai pe suflet si pazeste-l cu cel putin atata ravna cu cat contorizezi greselile astora si sigur ai sa fii mantuit.

Ajuta. Ignoranta se pedepseste pentru ca este un PACAT. Sa fii indiferent cand vezi pe fratele tau ca a luat-o pe aratura, asta inseamna pentru tine un comportament crestinesc? Cu atat mai mult cand e vorba de un "indrumator duhovnicesc".

Florin-Ionut 01.03.2010 09:34:04

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 217911)
Adio mantuire ( n-am nevoie de raspuns pentru -ca cu astfel de concluzii si vocabular < popi > nu o sa fiu partas ) . . .si asa m-am tulburat vazand atatea fete la unii . Alin a fost singurul consecvent in toate postarile lui , indiferent de subiect ! " Popa te boteaza , "Popa' te ingroapa , Florine ! ! ! Prin felul asta de a te comporta iti vei atrage muuulte energii negative . . .

Vezi Cristi, exact asta e diferenta intre judecata si condamnare. Tu deja ai tras concluzia in ce ma priveste - adio mantuire. Bravo.

Cat despre preoti, exista doua categorii:

- cei care considera preotia ca misiune si se comporta ca atare - tot respectul pentru ei, isi merita apelativul;
- cei care merg la biserica pentru bani si alte avantaje, exact cum mergem noi la lucru. Astia sunt popii - si nu poti sa spui ca nu exista tagma lor.

Sa nu generalizam.

cristiboss56 01.03.2010 11:07:54

"Judecata oamenilor"-din Pateric << pt. Florin I. și nu numai >>

"La Sketis s-a ținut o adunare pentru o anumită pricină , și după ce s-a luat hotărârea finală , avva Agathon a venit și a zis : < Hotărârea pe care ați luat-o nu este bună > . Ceilalți l-au întrebat: < Tu cine ești , ca să-ți dai cu părerea ? > . El a răspuns : < Un fiu al omului . Căci stă scris : << Vorbiți voi , într-adevăq , dreptate ? Judecați voi oare drept , fii ai oamenilor ? >> " .:76:

AlinB 01.03.2010 13:04:27

Desi este cam offtopic...

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 217993)
Te inseli. Clericii si ierarhii nostri fac de ras BOR, nu noi, cei care avem tupeul sa spunem in public neregulile pe care le vedem la ei. Dar asa a fost educat poporul: sa taca, sa ignore si "sa fie smerit". Halal smerenie.

Daca n-ati suferi de boala acuzatiilor imprecise si generalizatoare, poate ati avea dreptate pe undeva.
Avand in vedere ca nu prea sunteti ortodocsi, ma indoiesc ca vreti prin asta sa faceti un serviciu BOR.

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 217994)
Morala era ca in loc sa iei o masina de 16.000 de euro, mai bine iei una de 7.000 de euro

Ce fel de masina sa cumpere de 7000 Euro?
Si un "Logan" daca il accesorizezi un pic trece de 8000 lejer.
Ca sa nu mai vorbim de costurile pe termen lung.

De unde stii tu exact ce fel de masina este cel mai potrivita pentru drumurile pe care le fac acei oameni?

De unde stii cu cat au fost cumparate de fapt? Dupa pretul de lista? De unde stii ca nu au fost cumparate cu 2-3000 Euro sub pretul de lista, ca sponsorizare din partea unui patron cu suflet crestin ortodox?

Lucrezi cumva pentru firma de unde s-ar fi putut cumpara masinile de "7000" si esti asa suparat?

Citat:

si diferenta o folosesti sa cresti un pic salariile preotilor de pe la sate care traiesc de azi pe maine.
Serios? Cati preoti ai cunoscut tu, care traiesc de pe azi pe maine?

Citat:

Ce sa-i mai spui unui astfel de om nerusinat? Ma intreb ce i-ai fi raspuns tu.
Nimic. De ce? Pentru ca n-ar fi folosit la nimic.

Citat:

Ajuta. Ignoranta se pedepseste pentru ca este un PACAT. Sa fii indiferent cand vezi pe fratele tau ca a luat-o pe aratura, asta inseamna pentru tine un comportament crestinesc? Cu atat mai mult cand e vorba de un "indrumator duhovnicesc".
Ignoranta TA se pedepseste. Esti sigur ca esti complet vindecat de boala ta?

Apropo de indiferenta, din ce mi-ai zis tu, ai sarit la gatul preotului care deschidea cartea.
Dar femeile alea care le-ai dus cu masina, cata munca de lamurire ai dus sa le convingi ca nu fac ce trebuie?

Despre asta n-ai suflat o vorba, ceea ce arata cam care este adevarata natura a intentiilor/problemelor tale, unde se centreaza de fapt sensibilitatea ta fata de problemele altora.

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 217999)
Cat despre preoti, exista doua categorii:

- cei care considera preotia ca misiune si se comporta ca atare - tot respectul pentru ei, isi merita apelativul;
- cei care merg la biserica pentru bani si alte avantaje, exact cum mergem noi la lucru. Astia sunt popii - si nu poti sa spui ca nu exista tagma lor.

Sa nu generalizam.

Si relevanta faptului ca ai mentionat aceasta imparteala, mai ales pe topicul asta, care este?

Florin-Ionut 01.03.2010 14:31:20

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 218061)
Avand in vedere ca nu prea sunteti ortodocsi, ma indoiesc ca vreti prin asta sa faceti un serviciu BOR.

Apropo de indiferenta, din ce mi-ai zis tu, ai sarit la gatul preotului care deschidea cartea.
Dar femeile alea care le-ai dus cu masina, cata munca de lamurire ai dus sa le convingi ca nu fac ce trebuie?

Despre asta n-ai suflat o vorba, ceea ce arata cam care este adevarata natura a intentiilor/problemelor tale, unde se centreaza de fapt sensibilitatea ta fata de problemele altora.

Si relevanta faptului ca ai mentionat aceasta imparteala, mai ales pe topicul asta, care este?

1. Eu sunt ortodox, chiar daca tie nu ti se pare.
2. Le-am luat la ocazie pentru 10 km si m-au intrebat daca le pot duce pana la Liteni. Fiind in vacanta, am acceptat. Nu mi-au dezvaluit pentru ce merg acolo pana n-am ajuns. Nici nu stiam ce face acel popa, pentru ce e atat de cautat. Si da, am incercat sa le lamuresc, dar ele o stiau pe-a lor.
3. I-am raspuns lui Cristi, care e sensibil cand aude cuvantul popa.
4. Ai dreptate, n-am folosit corect termenul de "raspopit" in acel context.

Dar sa revenim la topic: Catedrala Mantuirii Neamului... O expresie amuzanta de altfel. :))

Zalmoxis_Nemuritorul 01.03.2010 17:13:50

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 217949)
Domnule dragă, tocmai că am citit ! (...) Tot ce ți-am scris, și toate intrările mele au fost făcute cu TOATA SINCERITATEA, din dragoste pentru Hristos, din dragoste pentru acest forum pe care sunt de aproape patru ani, din respect pentru cei care-i cunosc si din dragoste și respect pentru Adrian amdminul. Te rog să revenim la o discuție decentă, echilibrată, de bun simț, fără a mânji imaginea Bisericii ORTODOXE ROMÂNE ! Doamne ajută !

Sa inchidem ochii si sa ne prefacem ca ploua !
Am inteles mesajul !

cristiboss56 01.03.2010 17:55:33

Citat:

În prealabil postat de Zalmoxis_Nemuritorul (Post 218165)
Am inteles mesajul !

Tocmai , nu ai inteles nimic ! Eu vorbeam de bunul simt ce trebuie sa fie mult mai prezent macar acum in Postul Mare ! Cred ca in aceasta perioada a Triodului , prioritatile noastre ar trebui sa fie complet altele , dar vad ca dumneata si Zalmoxis aveti alte preocupari si ganduri . Da-i cu trambita mai departe caci postul l-am facut praf !:34:

AlinB 01.03.2010 19:42:34

Citat:

În prealabil postat de Zalmoxis_Nemuritorul (Post 218165)
Am inteles mesajul !

Aha..si ce vreti practic sa faceti?
In afara de comentatul pe bloguri care pana la un punct poate sa nu fie mult diferit de simpla barfa.

AlinB 01.03.2010 19:43:21

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 218093)
1. Eu sunt ortodox, chiar daca tie nu ti se pare.
2. Le-am luat la ocazie pentru 10 km si m-au intrebat daca le pot duce pana la Liteni. Fiind in vacanta, am acceptat. Nu mi-au dezvaluit pentru ce merg acolo pana n-am ajuns. Nici nu stiam ce face acel popa, pentru ce e atat de cautat. Si da, am incercat sa le lamuresc, dar ele o stiau pe-a lor.
3. I-am raspuns lui Cristi, care e sensibil cand aude cuvantul popa.
4. Ai dreptate, n-am folosit corect termenul de "raspopit" in acel context.

Dar sa revenim la topic: Catedrala Mantuirii Neamului... O expresie amuzanta de altfel. :))

Am vazut ca n-ai raspuns la toate problemele ridicate, deci trag nadejde ca la cele care le-ai trecut cu vederea macar acolo ai inteles mesajul.

Zalmoxis_Nemuritorul 01.03.2010 21:45:52

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 218196)
Tocmai , nu ai inteles nimic ! Eu vorbeam de bunul simt ce trebuie sa fie mult mai prezent macar acum in Postul Mare ! Cred ca in aceasta perioada a Triodului , prioritatile noastre ar trebui sa fie complet altele , dar vad ca dumneata si Zalmoxis aveti alte preocupari si ganduri . Da-i cu trambita mai departe caci postul l-am facut praf !:34:

Traieste incontinuare in lumea ta.
Dumnezeu sa te lumineze.

Citat:

Aha..si ce vreti practic sa faceti?
In afara de comentatul pe bloguri care pana la un punct poate sa nu fie mult diferit de simpla barfa.
Am dat numeroase exemple intr-un raspuns anterior de ce s-ar putea face cu toti banii aia investiti in catedrala. In ceea ce priveste problema comportamentului clerului, cum am mai spus si cu o alta ocazie, Iisus Hristos si Sfintii Apostoli au dus un trai simplu. Pentru ceea ce fac unii acum, nu exista justificari. Imi permit sa arunc judecata asupra acestui fapt deoarece problema averilor clericale a fost dintotdeauna un punct slab, de care au profitat toti dusmanii crestinismului - mai mult, constituie o pricina de poticnire pentru toti cei care ar vrea sa se apropie de credinta. Am vazut cu ochii mei zeci de persoane care s-au indepartat de Ortodoxie enumerand printre altele si treaba aceasta.

mihailt 01.03.2010 22:08:18

Noi trebuie sa ascultam de Sfantul Sinod al BOR nu de PF Daniel si nici sa luam de bun ce zici la predici daca e necrestin ortodox.
PF Daniel e un inselat de duhuri rele care ia bani de la sarmani prigonindu-i spre a face catedrala bogatasilor care deja acolo mai au Sfanta Manastire Antim ,catedrala patriarhala,Sfanta Biserica de langa posta Puisor si alte Sfinte Biserici in acea zona unde pot sa mearga foarte bine.
Ca sa vedeti ca aceasta catedrala se face pentru bogatasi vedeti ca e prevazut sa aibe si parcare subterana:
http://www.mediafax.ro/social/lucrar...august-5490984
Nu donati bani pentru aceasta catedrala.
Daca aveti bani si vreti sa donati vedeti unde e zona cu sarmani care nu au Sfanta Biserica crestin ortodoxa si ii ajutati pe aceia sa isi construiasca Sfanta Biserica crestin ortodoxa.Asa zone in Bucuresti sunt destule sunt destule Sfinte Biserici incepute care nu se pot termina din lipsa de fonduri etc.
Nu va tulburati sufletul cu mai mult decat sa anuntati preotii pe care ii stiti referitor la aceasta si preotii sa sa se duca la ierarhi sa ajunga problema la Sfantul Sinod.

cristiboss56 01.03.2010 22:09:39

Imi Pare tare rau Domnule Zamolxis . . .

Daca lumea CLEVETIRII este a dumitale , sa fi sanatos ! Dar macar credinta Ortodoxa nu o ponegri , te rog frumos !:76:Sa-ti dea Dumnezeu mintea cea de pe urma , fie si-n al 12-lea ceas !:100:

Zalmoxis_Nemuritorul 01.03.2010 22:12:19

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 218385)
Daca lumea CLEVETIRII este a dumitale , sa fi sanatos ! Dar macar credinta Ortodoxa nu o ponegri , te rog frumos !:76:Sa-ti dea Dumnezeu mintea cea de pe urma , fie si-n al 12-lea ceas !:100:

Sa te intelepteasca Dumnezeu !

cristiboss56 01.03.2010 22:21:00

Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 218383)
Noi trebuie sa ascultam de Sfantul Sinod al BOR nu de PF Daniel si nici sa luam de bun ce zici la predici daca e necrestin ortodox.
PF Daniel e un inselat de duhuri rele care ia bani de la sarmani prigonindu-i spre a face catedrala bogatasilor care deja acolo mai au Sfanta Manastire Antim ,catedrala patriarhala,Sfanta Biserica de langa posta Puisor si alte Sfinte Biserici in acea zona unde pot sa mearga foarte bine.
Ca sa vedeti ca aceasta catedrala se face pentru bogatasi vedeti ca e prevazut sa aibe si parcare subterana:
http://www.mediafax.ro/social/lucrar...august-5490984
Nu donati bani pentru aceasta catedrala.
Daca aveti bani si vreti sa donati vedeti unde e zona cu sarmani care nu au Sfanta Biserica crestin ortodoxa si ii ajutati pe aceia sa isi construiasca Sfanta Biserica crestin ortodoxa.Asa zone in Bucuresti sunt destule sunt destule Sfinte Biserici incepute care nu se pot termina din lipsa de fonduri etc.
Nu va tulburati sufletul cu mai mult decat sa anuntati preotii pe care ii stiti referitor la aceasta si preotii sa sa se duca la ierarhi sa ajunga problema la Sfantul Sinod.

E bine sa dai sfaturi propriei tale constinte , caci de multe ori gresesti prin repezeala ta , si apoi iar vi cu iertari . Nu e prima data cand te repezi si nu cugeti inainte de a scrie , dar macar stiu ca peste ceva timp te va mustra constinta de cele spuse . Oricum pentru linistea ta , personal nu am sa dau un cent pentru Catedrala , pentru ca am Biserica mea de suflet ce trbuie terminata . Lasa dupa Post , ce e bine sa facem , pe cine sa anuntam , impotriva cui sa fim , cui trebuie sa dam bani , si alte sminteli de genul acesta .

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:01:36.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.