Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Atentie la "predicile" si "sfaturile" lui PF Daniel (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9014)

maria-luisa 06.05.2010 16:10:21

Citat:

În prealabil postat de o_tzaranca (Post 243797)
sa te convertesti la iudaism,draga..vad ca esti fun:)

off.. sa iti explic convertirea la iudaism nu e grea..e imposibila in romania..ca trebuie ...lasa ca nu-ti mai bag in cap
iar respectiva a reusit cu bani cred:4: sau cine stie ..prin Israel..ete ca nu ia mers bine

Si cum ai ajuns la concluzia ca sunt foarte preocupata de convertire? :)

o_tzaranca 06.05.2010 16:21:44

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 243515)
Poate nu m-am exprimat eu bine?

poate.. ::)

maria-luisa 06.05.2010 16:27:12

Citat:

În prealabil postat de o_tzaranca (Post 243806)
poate.. ::)

Asta nu ma impiedica sa consider poporul evreu un popor minunat si antisemitismul o mare prostie. :)

o_tzaranca 06.05.2010 16:31:14

ce te impresioneaza la acest popor ..nu integ...si te referi la poporul de acum banuiesc.

maria-luisa 06.05.2010 16:48:27

Citat:

În prealabil postat de o_tzaranca (Post 243812)
ce te impresioneaza la acest popor ..nu integ...si te referi la poporul de acum banuiesc.

Toti oamenii pe care i-am cunoscut (direct sau indirect) s-au dovedit a fi oameni de calitate, din multe puncte de vedere, cu multa credinta si bun simt si de la care ai ce invata. Pe de alta parte, antisemitismul absurd al unora ma face sa iubesc si mai mult acest popor, in care s-a nascut si Yeshua si care a fost atat de persecutat ( la fel ca si Yeshua).

o_tzaranca 06.05.2010 16:54:31

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 243818)
Toti oamenii pe care i-am cunoscut (direct sau indirect) s-au dovedit a fi oameni de calitate, din multe puncte de vedere, cu multa credinta si bun simt si de la care ai ce invata. Pe de alta parte, antisemitismul absurd al unora ma face sa iubesc si mai mult acest popor, in care s-a nascut si Yeshua si care a fost atat de persecutat ( la fel ca si Yeshua).

ai cunoscut evrei israelieni ..sa inteleg?

maria-luisa 06.05.2010 16:59:46

Citat:

În prealabil postat de o_tzaranca (Post 243821)
ai cunoscut evrei israelieni ..sa inteleg?

Da. La fostul loc de munca. Erau niste oameni (familie) foarte corecti si credinciosi, printre altele si nu le-aveau cu barfele sau cu " sa moara capra vecinului".

o_tzaranca 06.05.2010 17:00:51

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 243823)
Da. La fostul loc de munca. Erau niste oameni (familie) foarte corecti si credinciosi, printre altele.

asta in israel?

maria-luisa 06.05.2010 17:07:01

Citat:

În prealabil postat de o_tzaranca (Post 243824)
asta in israel?

nu. ei erau din Israel, dar de ce intrebi toate astea? ce importanta are?

o_tzaranca 06.05.2010 17:11:13

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 243826)

iar aceasta familie ..e mai corecta si mai credincioasa decat familia ta..ortodoxa (cum ziceai) in care te-ai nascut?

andreicozia 06.05.2010 17:12:40

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 243826)

Are, pentru ca ea este din Israel :)) ..si incearca sa te "citeasca".
o-taranca, aceste lucruri se fac pe privat nu aici aiurea in papusoi

maria-luisa 06.05.2010 17:20:38

Citat:

În prealabil postat de o_tzaranca (Post 243829)
iar aceasta familie ..e mai corecta si mai credincioasa decat familia ta..ortodoxa (cum ziceai) in care te-ai nascut?

Intrebarea ta e deplasata ( imi cinstesc tatal si mama), dar iubesc corectitudinea, iar faptul ca imi iubesc familia, nu face din mine o antisemita, sau un om care inchide ochii la calitatile unor oameni sau care nu vede defectele acolo unde e cazul. Imi iubesc familia in care m-a lasat Dumnezeu, dar si mai mult il iubesc pe Dumnezeu, care este drept. Iar daca ceva este nedrept, sub niciun chip nu vreau sa accept.

maria-luisa 06.05.2010 17:24:04

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 243830)
Are, pentru ca ea este din Israel :)) ..si incearca sa te "citeasca".
o-taranca, aceste lucruri se fac pe privat nu aici aiurea in papusoi

Ciudate strategii. Chiar nu le inteleg rostul.

o_tzaranca 06.05.2010 17:28:07

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 243833)
Intrebarea ta e deplasata ( imi cinstesc tatal si mama), dar iubesc corectitudinea, iar faptul ca imi iubesc familia, nu face din mine o antisemita, sau un om care inchide ochii la calitatile unor oameni sau care nu vede defectele acolo unde e cazul. Imi iubesc familia in care m-a lasat Dumnezeu, dar si mai mult il iubesc pe Dumnezeu, care este drept. Iar daca ceva este nedrept, sub niciun chip nu vreau sa accept.

si ultima intrebaredin chestionar:)crezi si in Diavol?

maria-luisa 06.05.2010 17:29:38

Citat:

În prealabil postat de o_tzaranca (Post 243838)
si ultima intrebaredin chestionar:)crezi si in Diavol?

Impulsul rau din om e diavolul ce trebuie invins in fiecare. :)
Scopul intrebarii fiind ?

Jane Says 06.05.2010 17:32:26

De ce se tot aduce in discutie antisemitismul aici, aproape la fiecare postare a mariei luisa, ca nu era nimeni antisemit. Fixul asta ma zgarie pe creieri :)

o_tzaranca 06.05.2010 17:34:29

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 243841)
Impulsul rau din om e diavolul ce trebuie invins in fiecare. :)
Scopul intrebarii fiind ?

are dreptate fratele andrei..
umplem serverele de postari aiurea..cred ca nu mai e altceva de spus:)

maria-luisa 06.05.2010 17:36:38

Citat:

În prealabil postat de Jane Says (Post 243844)
De ce se tot aduce in discutie antisemitismul aici, aproape la fiecare postare a mariei luisa, ca nu era nimeni antisemit. Fixul asta ma zgarie pe creieri :)

Pai, intreab-o pe o_tzaranca de ce-mi tot pune intrebari de genul, intreaba-i pe altii de ce fac alergie cand le spun ca-mi place acest popor, etc. Unde este problema?

Jane Says 06.05.2010 17:37:42

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 243849)
Pai, intreab-o pe o_tzaranca de ce-mi tot pune intrebari de genul, intreaba-i pe altii de ce fac alergie cand le spun ca-mi place acest popor, etc. Unde este problema?

Nu face nimeni alergie, hipersensibilitatea e la tine nu la cei care pun intrebarile.
Si daca faceai apologia etiopienilor sau scandinavilor cred ca ti s-ar fi pus aceleasi intrebari :)

maria-luisa 06.05.2010 17:40:03

Citat:

În prealabil postat de Jane Says (Post 243850)
Nu face nimeni alergie, hipersensibilitatea e la tine nu la cei care pun intrebarile.
Si daca faceai apologia etiopienilor sau scandinavilor cred ca ti s-ar fi pus aceleasi intrebari :)

asa sa fie, sa ne-ajute Dumnezeu ! :)

Jane Says 06.05.2010 17:42:43

Te-as mai intreba si daca scandinavii si etiopienii au aceleasi nobile sentimente si admiratie pentru tine pe care le ai si tu fata de ei, sau te considera de calitate nitel inferioara :) Sau asta e o intrebare antiscandinava si antietiopiana? :P

anna21 06.05.2010 17:45:44

Citat:

În prealabil postat de Jane Says (Post 243854)
Te-as mai intreba si daca scandinavii si etiopienii au aceleasi nobile sentimente si admiratie pentru tine pe care le ai si tu fata de ei, sau te considera de calitate nitel inferioara :) Sau asta e o intrebare antiscandinava si antietiopiana? :P

"nitel", doar?
:21:

maria-luisa 06.05.2010 17:46:43

Citat:

În prealabil postat de Jane Says (Post 243854)

Pai asta ar trebui sa-i intrebi pe ei. Nu stiu ce ti-as putea raspunde ei aici. :)

o_tzaranca 06.05.2010 17:46:43

sa zicem si noi..antiromanism.tiganii sunt romani? sunt..scrie ROM pe buletin:)
ai jignit tiganu`..vine banu`

am scapa tara de imprumut FMI via Israel

maria-luisa 06.05.2010 17:50:29

Citat:

În prealabil postat de o_tzaranca (Post 243858)
sa zicem si noi..antiromanism.tiganii sunt romani? sunt..scrie ROM pe buletin:)
ai jignit tiganu`..vine banu`

am scapa tara de imprumut FMI via Israel

Ca sa te lamuresc: Nu am probleme cu "capra vecinului", in special cand si-o merita. Ma preocupa in primul rand sa fiu eu om cu oamenii. ( desi un bun prieten mi-a spus: fii doamna cu domnii si poarca cu porcii, nu vreau sa ajung sa-i dau dreptate.) Inca mai sper si cred ca toti oamenii sunt oameni.

o_tzaranca 06.05.2010 17:55:28

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 243859)
( desi un bun prieten mi-a spus: fii doamna cu domnii si poarca cu porcii, nu vreau sa ajung sa-i dau dreptate.)

asta e varianta moderna a legii talionului?

maria-luisa 06.05.2010 17:58:05

Citat:

În prealabil postat de o_tzaranca (Post 243861)
asta e varianta moderna a legii talionului?

Adica? Nu, e un sfat primit de la un prieten care imi vrea binele.
Totusi intrebarile astea, e mai bine sa le pui prin privat message. Nu toti sunt interesati de astfel de discutii.

anna21 06.05.2010 18:03:39

@ Tzaranca

Las-o, nu o mai tachina.
Nu faci decat sa o superi.

Ce conteaza ce zice si ce admira? A ajuns la concluziile ei, asta este.
(si eu era sa sar pe ea cand a spus ca a treia porunca dumnezeiasca este: ceea ce tie nu-ti place altuia nu-i face... stiti, sloganul moralitatii ateilor :1: ridicat la rang de porunca... dar asta este. Crede ca are iubirea de partea ei si nu greseste. Si ca ea sunt multi pe acest forum. Sa nu facem discriminari: ori ii "taxam" pe toti, ori pe nici unul)

maria-luisa 06.05.2010 18:14:20

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 243865)
Las-o, nu o mai tachina.

(si eu era sa sar pe ea cand a spus ca a treia porunca dumnezeiasca este: ceea ce tie nu-ti place altuia nu-i face... stiti, sloganul moralitatii ateilor :1: ridicat la rang de porunca... dar asta este. Crede ca are iubirea de partea ei si nu greseste. Si ca ea sunt multi pe acest forum. Sa nu facem discriminari: ori ii "taxam" pe toti, ori pe nici unul)

"ceea ce tie nu-ti place altuia nu-i face" ... stiti, sloganul moralitatii ateilor
Esti sigura de asta? Mai intereseaza-te putin de unde vine.

Va doresc numai bine. Trebuie sa plec acum. Mai vorbim.

o_tzaranca 06.05.2010 18:15:04

ultimul mesaj ..scurt si la obiect
eu am stat inchisa (la domiciliu.) cu oameni de alta religie in jurul meu si nu m-am lasat impresionata de nimic..este Dumnezeu in inima noastra ,dar Dumnezeul meu e impartasibil

maria-luisa 06.05.2010 18:20:43

Citat:

În prealabil postat de o_tzaranca (Post 243871)
ultimul mesaj ..scurt si la obiect
eu am stat inchisa (la domiciliu.) cu oameni de alta religie in jurul meu si nu m-am lasat impresionata de nimic..este Dumnezeu in inima noastra ,dar Dumnezeul meu e impartasibil

nu stiu, o_tzaranca, ce simti tu si ce crezi. Tu trebuie sa stii mai bine. :)

anna21 06.05.2010 18:32:56

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 243869)
"ceea ce tie nu-ti place altuia nu-i face" ... stiti, sloganul moralitatii ateilor
Esti sigura de asta? Mai intereseaza-te putin de unde vine.

Va doresc numai bine. Trebuie sa plec acum. Mai vorbim.

Sub forma: fa altuia ceea ce vrei sa ti se faca tie, acest slogan apare probabil in majoritatea religiilor.

Am facut referire la atei deoarece "altruismul reciproc" explica (pt. atei, desigur si pt evolutionisti) evolutia comportamentelor morale, care s-ar baza pe "fa altuia ceea ce tie iti place" (sau forma negativa).
(sper ca se intelege ceva, nu prea am timp de elaborari)

carmina 06.05.2010 18:37:46

Citat:

Las-o, nu o mai tachina.

Imi plac postarile tale, anna, pt. ca sunt scurte si la obiect; insa uneori consider ca incerci sa te depasesti pe tine insati.
Stie bunul Dumnezeu calea prin care trebuie sa ajunga la inima fiecaruia dintre noi. Uneori e bine sa nu ne grabim sa judecam.

andreicozia 06.05.2010 18:39:12

..oportunitati pierdute

Citat:

În prealabil postat de o_tzaranca (Post 243871)

Pacat, nici nu stii ce-ai pierdut prin felul inchistat de a fi.

Jane Says 06.05.2010 18:42:15

Adevaru'i ca nimic nu e la fel de misto ca un Kumbaya Mylord Kumbaya in grup, imediat dupa un Hare Rama Hare Krishna si ca preludiu pentru rugaciunea inimii. Abia atunci iti dai seama cat de adanc inruditi sunt oamenii si cat de mult au de impartasit unii cu altii din comoara inimii si culturii lor.

maria-luisa 06.05.2010 19:22:10

Citat:

În prealabil postat de Jane Says (Post 243881)
Adevaru'i ca nimic nu e la fel de misto ca un Kumbaya Mylord Kumbaya in grup, imediat dupa un Hare Rama Hare Krishna si ca preludiu pentru rugaciunea inimii. Abia atunci iti dai seama cat de adanc inruditi sunt oamenii si cat de mult au de impartasit unii cu altii din comoara inimii si culturii lor.

Tu ai zis-o, Jane! Fiecare spune ce are de spus. Eu nu pot decat sa-ti urez sa te-ajute Bunul Dumnezeu sa-ti indeplinesti aceasta dorinta. :)

maria-luisa 06.05.2010 19:31:53

Citat:

Las-o, nu o mai tachina.

E bine ca sunt multi pe acest forum care cred au iubirea de partea lor si nu gresesc (ca o au), caci credinta lor ii mantuieste.

ViermeSiNuOm 07.05.2010 09:53:21

văd că discuția s-a depărtat de temă. Încă o dată postez acest link cu interviul Pr. Savatie Baștovoi în care eu am aflat răspuns la multe frământări...

http://www.laurentiudumitru.ro/pr-sa...i-interviu.php

gabriela8 07.05.2010 18:13:35

Citat:

În prealabil postat de ViermeSiNuOm (Post 244181)
văd că discuția s-a depărtat de temă. Încă o dată postez acest link cu interviul Pr. Savatie Baștovoi în care eu am aflat răspuns la multe frământări...

http://www.laurentiudumitru.ro/pr-sa...i-interviu.php

Multumim! E plin de invataminte articolul...

ViermeSiNuOm 07.05.2010 18:59:49

Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 244477)
Multumim! E plin de invataminte articolul...

Cu mult drag ! Doamne ajută !

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:02:18.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.