Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Intrebari utilizatori (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5063)
-   -   Yeshua (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9121)

maria-luisa 14.04.2010 22:51:01

Citat:

În prealabil postat de ben_gal (Post 235127)
a nu mananca carne de porc e mai corect.

Bineinteles. Unii crestini iub. evrei.

care este explicatia rabinica in legatura cu interdictia de a manca carne de porc, imi puteti spune?

Dumnezeu e Unul pentru toti, pana la urma si unul ar trebui sa fie scopul tuturor: Imparatia lui Dumnezeu pe pamant. E de datoria noastra ca oameni, cred eu.

ben_gal 14.04.2010 22:53:02

Citat:

În prealabil postat de iustin10 (Post 235105)
Dar in sinea ta ii admiri pe acei smecheri evrei care au inventat Noul Testament? V-au facut cunoscuti,primadone in 3 culturi si jumatate din glob.
Eu insa tot nu inteleg cum de crezi tu ca niste oameni,oricat ar fi fost de organizati,ar fi putut inventa tot ce scrie acolo .Si daca inventii au fost cele ce au fost vazute de mii de oameni ,atat cat au fost vazute,atunci Vechiul Testament,care nu cuprindea lucruri vazute ,poate in afara iesirii din Egipt ,ce a fost?
Povestirea ta cu Consuela nu m-a impresionat,dar cea cu ingerul Gavril da.Un om normal ar inventa povesti precum a ta,ca mai mult nu ne duce capul.Atunci acele povesti extraordinare din NT,daca sunt peste capacitatea firii omenesti de creatie,de unde vin?

Doar nu de marketing este vb.
Mai bine nu ne cunostea nimeni.
Mai bine primeati credinta de la Dumnezeu direct.
Doar nu suntem misionari - asta, cel putin, stie oricine.
Si ce-mi pasa mie daca BIBLIA Evreilor este admirata sau nu?
Si ce tot ii dai cu "Un om normal", "smecheri evrei", etc.
Poate te-ai gindi ca ceea ce numesti
"peste capacitatea firii omenesti de creatie" este o simpla exagerare?

ben_gal 14.04.2010 23:01:16

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 235129)
care este explicatia rabinica in legatura cu interdictia de a manca carne de porc, imi puteti spune?

Dumnezeu e Unul pentru toti, pana la urma si unul ar trebui sa fie scopul tuturor: Imparatia lui Dumnezeu pe pamant. E de datoria noastra ca oameni, cred eu.

E mult de atunci.
Intrasem la rabin cu intrebarea asta si el a spus:
"Iti place carnea de porc? E f. gustoasa".
"De unde stii?" [in ebraica nu exista "dv."] rabbi, am intrebat mirat. "Ai gustat-o?"
"Oi Vai!. Fereasca Dumnezeu. Dar daca este interzis, e musai gustoasa", a raspuns.
"Si de ce e interzis?", am intrebat.
Raspuns:
"In Biblie nu sta scris".

Voi, dragi crestini, aceti povestea cu Pavel care intr-o zi a mincat porc si a declarat ca e bine asa, insa eu il voi ascultape rabbi al meu ca sa nu capat gripa porcala.

iustin10 14.04.2010 23:05:56

Citat:

În prealabil postat de ben_gal (Post 235132)
Doar nu de marketing este vb.
Mai bine nu ne cunostea nimeni.
Mai bine primeati credinta de la Dumnezeu direct.
Doar nu suntem misionari - asta, cel putin, stie oricine.
Si ce-mi pasa mie daca BIBLIA Evreilor este admirata sau nu?
Si ce tot ii dai cu "Un om normal", "smecheri evrei", etc.
Poate te-ai gindi ca ceea ce numesti
"peste capacitatea firii omenesti de creatie" este o simpla exagerare?

Nu Biblia evreilor e admirata ,ci Iisus Hristos e admirat,si prin El si Dumnezeu care a vorbit in Biblia evreiasca. Acel evreu considerat de voi un sarlatan,pentru noi e insusi Dumnezeu,mai de pret decat toti oamenii de pe acest pamant. Voi vorbiti derspre un proroc oarecare,si chiar un mincinos(caci a zis despre sine ca e Fiul lui Dumnezeu) .Noi vorbim de insusi Dumnezeu ,care S-a facut cunoscut intai voua evreilor,prin Biblie,iar apoi a coborat pe pamant si s-a intrupat si s-a facut cunoscut tuturor neamurilor.
Yeshua al tau,este Dumnezeul nostru si al intregului univers

maria-luisa 14.04.2010 23:09:42

Citat:

În prealabil postat de ben_gal (Post 235138)
E mult de atunci.
"De unde stii?" [in ebraica nu exista "dv."] rabbi, am intrebat mirat. "Ai gustat-o?"
"Oi Vai!. Fereasca Dumnezeu. Dar daca este interzis, e musai gustoasa", a raspuns.
Raspuns:

Voi, dragi crestini, aceti povestea cu Pavel care intr-o zi a mincat porc si a declarat ca e bine asa, insa eu il voi ascultape rabbi al meu ca sa nu capat gripa porcala.

nici eu nu consum carne de porc pt ca nu imi place gustul si simt ca nu-mi face bine...
Frumoasa poveste.:)
dar cum adica "in biblie nu sta scris"?

The_Fallen 14.04.2010 23:10:10

Citat:

În prealabil postat de ben_gal (Post 235138)
E mult de atunci.
Raspuns:

Ce sens are toata asta?"Nu ai voie sa mananci porc pentru ca in Biblie nu sta scris"?
Noi mancam porc pentru ca Pavel a facut asta si "a declarat ca e bine asa".
Si nu stiam ca sperietura cu gripa porcina s-a extins pana la voi.

maria-luisa 14.04.2010 23:13:52

a, gata, am priceput. nu sta scris sa mananci carne de porc.:))

ben_gal 14.04.2010 23:18:15

Citat:

În prealabil postat de iustin10 (Post 235143)
Nu Biblia evreilor e admirata ,ci Iisus Hristos e admirat,si prin El si Dumnezeu care a vorbit in Biblia evreiasca. Acel evreu considerat de voi un sarlatan,pentru noi e insusi Dumnezeu,mai de pret decat toti oamenii de pe acest pamant. Voi vorbiti derspre un proroc oarecare,si chiar un mincinos(caci a zis despre sine ca e Fiul lui Dumnezeu) .Noi vorbim de insusi Dumnezeu ,care S-a facut cunoscut intai voua evreilor,prin Biblie,iar apoi a coborat pe pamant si s-a intrupat si s-a facut cunoscut tuturor neamurilor.
Yeshua al tau,este Dumnezeul nostru si al intregului univers

Yeshua nu era sarlatan. El, doar, nu a scris nimic. Nici macar nu stiu daca a facut declaratii dramatice. Oricum, daca era Fiu al lui Dumnezeu, putea fi cel mult un pregatitor a venirii lui Messiah, care va fi nascut de parinti omenesti suta in suta. Cauta forum si vei vedea ca am scris deja despre asta.

ben_gal 14.04.2010 23:21:23

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 235151)
a, gata, am priceput. nu sta scris sa mananci carne de porc.:))

repet:
Citat:

Raspuns:
Nici cai, ciori, sopirle, camile, pesti fara solzi si alte scirbosenii.

Eu cred ca e pt. ca Dumnezeu ne iubeste si vrea sa avem IQ dezvoltat.

ben_gal 14.04.2010 23:23:52

Citat:

În prealabil postat de The_Fallen (Post 235147)
Ce sens are toata asta?"Nu ai voie sa mananci porc pentru ca in Biblie nu sta scris"?
Noi mancam porc pentru ca Pavel a facut asta si "a declarat ca e bine asa".
Si nu stiam ca sperietura cu gripa porcina s-a extins pana la voi.

Vezi mai sus. In BIBLIE scrie ca este interzis evreilor.
Gripa aceea a ajuns in Israel caci este molipsitoare. Eu nu am fost de acord sa ma vaccinez si n-am patit nimic.

maria-luisa 14.04.2010 23:25:06

Citat:

În prealabil postat de ben_gal (Post 235158)
repet:

Nici cai, ciori, sopirle, camile, pesti fara solzi si alte scirbosenii.

Eu cred ca e pt. ca Dumnezeu ne iubeste si vrea sa avem IQ dezvoltat.

interesant...si eu cred la fel. Poate ca cel mai sanatos ar fi sa fii vegetarian pana la urma, ca asta i-a fost lasat omului la inceput ca hrana, nu?

iustin10 14.04.2010 23:34:54

Citat:

În prealabil postat de ben_gal (Post 235154)
Yeshua nu era sarlatan. El, doar, nu a scris nimic. Nici macar nu stiu daca a facut declaratii dramatice. Oricum, daca era Fiu al lui Dumnezeu, putea fi cel mult un pregatitor a venirii lui Messiah, care va fi nascut de parinti omenesti suta in suta. Cauta forum si vei vedea ca am scris deja despre asta.

Yeshua era un biet proroc care s-a nascut dintr-o femee prin impreunare lumeasca,care nu a facut nici o minune,pentru ca altfel ar fi fost mai mare decat Moise ,care nu a zis despre Sine ca e Fiul lui Dumnezeu cel nascut din veci ,ca altfel ar fi sarlatan(atunci de ce a fost rastignit???) ,si care a murit ca orice om,si oaselel lui sunt printre noi,dar evreii sarlatani(nu voi ,cei corecti) i-au furat oasele si au zis ca a inviat.
Dar atunci ce a facut de fapt acest Yeshua vrednic de admiratie,de il socotiti un proroc?
De unde stiti voi care cuvinte ale sale au fost de fapt minciuni ale everilor care i-au urmat,si care au fost rostite cu adevarat de El?
Singurul vostru argument este :totul e o minciuna,si daca ne induram noi evreii un pic,poate acceptam,asa de la noi,cateva cuvinte ca ar fi cu adevarat rostite de El.
E adevarat nici noi nu avem dovezi palpabile ca acele fapte s-au intamplat intocmai,dar pentru Dumnezeu,nici voi nu aveti dovezi ca nu s-au intamplat !!
Atunci de unde aveti atata siguranta in a crede ca totul e o minciuna?

maria-luisa 14.04.2010 23:39:54

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 235162)
interesant...si eu cred la fel. Poate ca cel mai sanatos ar fi sa fii vegetarian pana la urma, ca asta i-a fost lasat omului la inceput ca hrana, nu?

ma gandem ca poate daca s-ar ajunge aici, s-ar schimba si notiunea de prada si pradator... doar o idee...:)

ben_gal 14.04.2010 23:47:48

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 235162)

Nu.
In timpul exodului evreii au mincat carne de pasare. Este vb. de o zburatoare cu aripi nedezvoltate si e usor de captat.

andreicozia 14.04.2010 23:48:32

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 235166)
ma gandem ca poate daca s-ar ajunge aici, s-ar schimba si notiunea de prada si pradator... doar o idee...:)

Asta-i o discutie ce tine de evolutia fiintei.

Vegetarianismul in schimb este o aberatie Luisa, inventata de occidentali, provenita din rasfat si imbuibare si belsug.

NOI, ca oamnei, la o adica suntem la DISTANTA de citeva mese de la a fi CANIBALI, nu numai carnivori.

Acei sportivi care in urma unei catastrofe aeriene au ramas blocati in Anzii Cordilieri, in practic citeva zile au inceput sa se manince intre ei( incepind cu cadavrele)..deci... :(( asta-i motivul pentru care avem SI canini

ben_gal 14.04.2010 23:56:10

Citat:

În prealabil postat de iustin10 (Post 235164)
Yeshua era un biet proroc care s-a nascut dintr-o femee prin impreunare lumeasca,care nu a facut nici o minune,pentru ca altfel ar fi fost mai mare decat Moise ,care nu a zis despre Sine ca e Fiul lui Dumnezeu cel nascut din veci ,ca altfel ar fi sarlatan(atunci de ce a fost rastignit???) ,si care a murit ca orice om,si oaselel lui sunt printre noi,dar evreii sarlatani(nu voi ,cei corecti) i-au furat oasele si au zis ca a inviat.
Dar atunci ce a facut de fapt acest Yeshua vrednic de admiratie,de il socotiti un proroc?
De unde stiti voi care cuvinte ale sale au fost de fapt minciuni ale everilor care i-au urmat,si care au fost rostite cu adevarat de El?
Singurul vostru argument este :totul e o minciuna,si daca ne induram noi evreii un pic,poate acceptam,asa de la noi,cateva cuvinte ca ar fi cu adevarat rostite de El.
E adevarat nici noi nu avem dovezi palpabile ca acele fapte s-au intamplat intocmai,dar pentru Dumnezeu,nici voi nu aveti dovezi ca nu s-au intamplat !!
Atunci de unde aveti atata siguranta in a crede ca totul e o minciuna?

Domnule iustin10.
Daca a fost mai mare decat Moise sau nu, nu importa.
Cred ca noua ore de chinuri e mai putin decit a-i conduce pe evrei 40 de ani si a muri ca pedeapsa Dumnezeiasca pe muntele de pe care a putut vedea Tara Visata.
Eu nu am scris ca Yeshua a fost proroc. Am scris ca in cel mai bun caz a fost proroc. Tot asa eu nu reprezint pe toti evreii. Dupa mine ultimul proroc a fost Maleahi.
"nici voi nu aveti dovezi ca nu s-au intamplat !!"
Incep sa ma plictisesc.
Cum pot dovedi ca ceva nu a fost.
De ce asi face-o?, chiar de-as putea. Ce-mi pasa mie? Sunt eu misionar?
Fapt e ca istoricii de atunci habar nu au avut de el.

Ioana-Andreea 15.04.2010 00:05:36

Citat:

În prealabil postat de ben_gal (Post 235092)
First - just - dusmani sunt si crestinii.
second - ei nu spun ca BIBLIA Evreilor este veche si buna de aruncat.
thirdth - ei cred ca Yeshua a fost doar proroc, nu maninca la porci si nu fac icoane si idoli.

In rest eu nu ma cert.
Eu dirijez.

nu ti se pare cam absurd ca rabinii sa evite carnea de porc(ceea ce e biblic) dar,pe de alta parte,sa vrea moartea crestinilor?Oare nu e mai importanta porunca "sa nu ucizi"?La ce le foloseste ca respecta prima chestie si poruncile cele mai importante,nu?

Cred ca n-ai aflat ca musulmanii au chestii contradictorii VT in coran si spun ca nu s-a pastrat intact,cand argumenteaza ei prostiile lui mohamed.

Cat despre icoane:

§Apoi să faci doi heruvimi de aur; și să-i faci ca dintr-o bucată, ca și cum ar răsări din cele două capete ale capacului; Ex. 25:18

§In țesătura lor să faci chipuri de heruvimi alese cu iscusință. Ex. 26:1

§Să faci o perdea de în răsucit și de mătase violetă, stacojie și vișinie, răsucită, iar în țesătura ei să aibă chipuri de heruvimi alese cu iscusință; Ex. 26:31

§În Locul prea sfânt a făcut doi heruvimi de lemn de măslin sălbatic, înalți de zece coți. 1 Imparati 6:23

§Pe toate zidurile casei de jur împrejur, în partea din fund și în față, a pus să sape chipuri de heruvimi, de finici și de flori deschise. 1 Imparati 6:29

§Cele două uși erau făcute din lemn de măslin sălbatic. A pus să sape pe ele chipuri de heruvimi, de finici, și de flori deschise, și le-a acoperit cu aur, a întins aurul și peste heruvimi și peste finici. 1 Imparati 6:32

§Pe tăbliile dintre încheieturi erau niște lei, boi și heruvimi;

§Pe plăcile proptelelor, și pe tăblii, a săpat heruvimi, lei și finici, după locurile goale, și ciucuri de jur împrejur.

§A pus cinci temelii pe partea dreaptă a casei, și cinci temelii pe partea stângă a casei; iar marea de aramă a pus-o în partea dreaptă a casei la miazăzi răsărit.

1 Imparati 7:29,36

iustin10 15.04.2010 00:13:15

Nu mai stiu nici eu ce sa zic.Ma lovesc ca de un zid.
Nici eu nu vreau sa impun ceva,doar ca noi credem ca acel Iisus ,nici macar prorooc considerat de voi ,a fost chiar Dumnezeu.
Voi nu il credeti nici macar prooroc,iar noi il credem Dumnezeu.
Diferenta este ca noi nu ne indoim de credinta voastra in Dumnezeu,dar voi nu dati 2 bani pe credinta noastra .
Cred ca e o taina prea mare aceasta,a neintelegerii dumnezeirii lui Iisus de catre evrei,asa ca nici macar nu mai incerc sa o mai zgandar.
Shalom

maria-luisa 15.04.2010 00:16:44

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 235170)

Vegetarianismul in schimb este o aberatie Luisa, inventata de occidentali, provenita din rasfat si imbuibare si belsug.

NOI, ca oamnei, la o adica suntem la DISTANTA de citeva mese de la a fi CANIBALI, nu numai carnivori.

Acei sportivi care in urma unei catastrofe aeriene au ramas blocati in Anzii Cordilieri, in practic citeva zile au inceput sa se manince intre ei( incepind cu cadavrele)..deci... :(( asta-i motivul pentru care avem SI canini

Vorbeam de geneza:

Apoi a zis Dumnezeu: "Iată, vă dau toată iarba ce face sămânță de pe toată fața pământului și tot pomul ce are rod cu sămânță în el. Acestea vor fi hrana voastră.

maria-luisa 15.04.2010 00:20:29

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 235170)

Dar si hrana are o foarte mare influienta in comportamentul omului, totusi, nu crezi? impreuna desigur, cu ceea ce gandesti.

maria-luisa 15.04.2010 00:26:11

Citat:

În prealabil postat de iustin10 (Post 235182)
Nu mai stiu nici eu ce sa zic.Ma lovesc ca de un zid.
Nici eu nu vreau sa impun ceva,doar ca noi credem ca acel Iisus ,nici macar prorooc considerat de voi ,a fost chiar Dumnezeu.
Voi nu il credeti nici macar prooroc,iar noi il credem Dumnezeu.
Diferenta este ca noi nu ne indoim de credinta voastra in Dumnezeu,dar voi nu dati 2 bani pe credinta noastra .
Cred ca e o taina prea mare aceasta,a neintelegerii dumnezeirii lui Iisus de catre evrei,asa ca nici macar nu mai incerc sa o mai zgandar.
Shalom

desconsideratia credintei cuiva atrage desconsideratie, nu va suparati.

iustin10 15.04.2010 00:30:58

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 235188)

Eu am spus(sau am vrut sa spun asa)
Noi intelegem pe Dumnezeul lui Israel si credem in El.Dar ,in plus,noi credem si in Iisus Hristos,Fiul lui Dumnezeu.
Deci noi avem si credinta lor,caci suntem socotiti fii ai lui Avraam dupa crediunta,dar avem in plus si credinta in Dumnezeul Omul,pe care ei nu o cred,si o considera o minciuna
Deci credinciosul le crede pe toate.

maria-luisa 15.04.2010 00:36:19

Citat:

În prealabil postat de iustin10 (Post 235192)
Eu am spus(sau am vrut sa spun asa)
Noi intelegem pe Dumnezeul lui Israel si credem in El.Dar ,in plus,noi credem si in Iisus Hristos,Fiul lui Dumnezeu.
Deci noi avem si credinta lor,caci suntem socotiti fii ai lui Avraam dupa crediunta,dar avem in plus si credinta in Dumnezeul Omul,pe care ei nu o cred,si o considera o minciuna
Deci credinciosul le crede pe toate.

Nu chiar. Dumnezeu este Unul, este cantecul inimii oricarui evreu. Mai mult poate ca nu e cazul sa spun eu.

iustin10 15.04.2010 00:41:20

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 235196)
Nu chiar. Dumnezeu este Unul, este cantecul inimii oricarui evreu. Mai mult poate ca nu e cazul sa spun eu.

Dumnezeu e Unul in fiinta Sa. Dar in dragostea Sa,din veci si fara de inceput,a nascut pe Fiul Sau. Noi asa am fost invatati de Hristos si apoi de duhul ortodoxiei.
Evreii sunt intai nascuti ,in credinta, dar " Cel mai mare va fi sluga celui mai mic "

maria-luisa 15.04.2010 00:43:29

Citat:

În prealabil postat de iustin10 (Post 235198)
Dumnezeu e Unul in fiinta Sa. Dar in dragostea Sa,din veci si fara de inceput,a nascut pe Fiul Sau. Noi asa am fost invatati de Hristos si apoi de duhul ortodoxiei.
Evreii sunt intai nascuti ,in credinta, dar " Cel mai mare va fi sluga celui mai mic "

nu exista sluga si stapan, in dragostea lui Dumnezeu. Toti suntem egali... macar acolo, pentru ca Dumnezeu ne scoate din casa robiei, dca vrem sa-L urmam.

maria-luisa 15.04.2010 00:52:45

Ma bag la somn ca maine merg la munca, dar mai vorbim.
Noapte buna tuturor!

ben_gal 15.04.2010 00:54:39

Citat:

În prealabil postat de Ioana-Andreea (Post 235178)
nu ti se pare cam absurd ca rabinii sa evite carnea de porc(ceea ce e biblic) dar,pe de alta parte,sa vrea moartea crestinilor?Oare nu e mai importanta porunca "sa nu ucizi"?La ce le foloseste ca respecta prima chestie si poruncile cele mai importante,nu?

There is a [almost] good explanation to everything.
Generalizarile te baga in pereti. Doar nu vrei sa fii in perete, nu-i asa? Este vb. de self defence.

Citat:

În prealabil postat de Ioana-Andreea (Post 235178)

§Apoi să faci doi heruvimi de aur; și să-i faci ca dintr-o bucată, ca și cum ar răsări din cele două capete ale capacului; Ex. 25:18

etc.
Chestia cu heruvimii e prea mult fumata. Heruvimii aia au disparut, insa ciudatenia in interpretarea textelor sfinte a ramas.
Fapt e ca nu evreii si nici musulmanii nu se inchin la poze si statui.
Cum necum Arca Sfinta e a Domnului si el poate avea ceea ce vrea.
Doar Domnul nu se roaga la icoane.

Mai, mai! Tare.....

iustin10 15.04.2010 00:55:34

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 235200)
nu exista sluga si stapan, in dragostea lui Dumnezeu. Toti suntem egali... macar acolo, pentru ca Dumnezeu ne scoate din casa robiei, dca vrem sa-L urmam.

Noi nu suntem mai iubiti ca evreii,ca nu suntem mai putin pacatosi ca ei.
Dar credem in Iisus care s-a rastignit tocmai pentru ca noi ,toti la un loc,sa fim considerati neprihaniti.Iisus s-a rastignit si pentru evrei ,si pentru toata omenirea !

ben_gal 15.04.2010 00:56:28

Citat:

În prealabil postat de iustin10 (Post 235198)

Evreii au fost slugi si victime in Holocaust.
Au invatat minte si au facut tara.

ben_gal 15.04.2010 00:58:23

Citat:

În prealabil postat de iustin10 (Post 235208)
Noi nu suntem mai iubiti ca evreii,ca nu suntem mai putin pacatosi ca ei.
Dar credem in Iisus care s-a rastignit tocmai pentru ca noi ,toti la un loc,sa fim considerati neprihaniti.Iisus s-a rastignit si pentru evrei ,si pentru toata omenirea !

Poate ca asta I-a fost intentia, insa nu am cerut-o.
Noi vrem pe Messiah si nu victime rastignite sau nu.

ben_gal 15.04.2010 00:59:48

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 235200)

In ce robie ai fost?
Eu am fost rob in Romania.

iustin10 15.04.2010 01:03:26

Citat:

În prealabil postat de ben_gal (Post 235212)
Poate ca asta I-a fost intentia, insa nu am cerut-o.
Noi vrem pe Messiah si nu victime rastignite sau nu.

Il veti avea pe Messiah !
Dar cati vor fi gasiti in haine de nunta?

ben_gal 15.04.2010 01:04:22

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 235188)

In Numele Credintei In Dumnezeu-Unicul s-a facut ceea ces-a facut.
Sanhedrinul de acum 2000 de ani a hotarit.
Evreii Il asteapta pe Messiah.

ben_gal 15.04.2010 01:05:09

Citat:

În prealabil postat de iustin10 (Post 235216)
Il veti avea pe Messiah !
Dar cati vor fi gasiti in haine de nunta?

esti croitor?

iustin10 15.04.2010 01:16:21

Citat:

În prealabil postat de ben_gal (Post 235219)
esti croitor?

Nu,sunt gol

o_tzaranca 15.04.2010 01:27:24

putinii evrei care au mai ramas il mai asteapta pe Mesia,ca citeam undeva ca din cele 12 neamuri au mai ramas 10,si mai recent evreii alearga cu seringile sa isi caute inaintasii..ironia sortii .. ..in Afganistan:76:

ben_gal 15.04.2010 01:30:57

Citat:

În prealabil postat de iustin10 (Post 235224)
Nu,sunt gol

goi croitor?

ben_gal 15.04.2010 01:37:26

Citat:

În prealabil postat de o_tzaranca (Post 235228)
putinii evrei care au mai ramas il mai asteapta pe Mesia,ca citeam undeva ca din cele 12 neamuri au mai ramas 10,si mai recent evreii alearga cu seringile sa isi caute inaintasii..ironia sortii .. ..in Afganistan:76:

putinii evrei care au mai ramas il mai asteapta pe Mesia,ca citeam
traduci din patagoneza antica?
ce fel de fraza e asta?
nu cumva e lipsa de virgula si punct, sau invers? Si niscaiva distante acolo nu trebe?
Sa dau eu lectii unei tzaranci neaose? Eu care am reusit plecarea amu 45 de anisori?

Dupa ce va corecta, poate ca voi raspunde.

Auzi, dom'le - alearga cu seringa. Bine ca nu cu harlebada. Au si platosa?

o_tzaranca 15.04.2010 01:40:58

Citat:

În prealabil postat de ben_gal (Post 235231)
putinii evrei care au mai ramas il mai asteapta
traduci din patagoneza antica?
ce fel de fraza e asta?
nu cumva e lipsa de virgula?
Dupa ce iti revii, poate voi raspunde.

Auzi, dom'le - alearga cu seringa. Bine ca nu cu harlebada. Au si platosa?

iar ai chef de cearta:)
nu vreau sa pun nici o virgula
daca vreau sa pun ceva pun punct ..na fara virgule

o dai cotita ca de obicei..tipic ..acu intalesasi?

o_tzaranca 15.04.2010 01:46:15

Citat:

În prealabil postat de ben_gal (Post 235231)
[i][u][b]

Dupa ce va corecta, poate ca voi raspunde.

neamurile ,unde sunt neamurile?

Ministerul Afacerilor Externe israelian a decis să finațeze o anchetă pentru a stabili o dată pentru totdeauna dacă paștunii, etnie din sânul căreia fac parte talibanii din Afganistan și Pakistan, fac parte dintre triburile străvechi israeliene.

Există foarte multe similitudini între paștuni și vechii evrei, de la îmbrăcăminte, mâncare, rituri, până la tradiții familiale. Cum studiul nu poate fi făcut în Afganistan sau Pakistan, unde ar fi imposibilă prelevarea de mostre ADN, cercetătorii și-au îndreptat atenția spre India, unde de asemenea există o importante comunitate de această etnie. Responsabilă de cercertare va fi o indiancă, Shahnaz Ali, care va studia legături dintre paștunii Afridi din regiunea indiană Lucknow și anumite triburi din Israel care au migrat în Asia cu mii de ani în urmă.

Paștunii ar putea fi descendenții tribului Efraim, din nordul Israelului, care au fost exilat de invadatorii asirieni în 721 Î.H. Unii dintre descendenții acestui trib israelit pierdut s-ar fi stabilit în India între 1202 și 1761.

Israelul nu a precizat care este scopul unei astfel de cercetări. Speră oare într-o reconciliere între evrei și musulmani?

Ora este GMT +3. Ora este acum 02:01:26.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.