![]() |
Citat:
|
Pentru Doriana
Citat:
Icosul al 8-lea Toata viata noastra pe pamant, este plina de durere si de intristare. Sufletul, bolnav de pacate, trupul de dureri se chinuieste, pentru ca mania lui Dumnezeu pentru pacatele noastre ne pedepseste. Catre tine dar alergam, Maica lui Dumnezeu, si inaintea preacinstitei tale icoane cazand, ne rugam: Umple de bucurie si de veselie inima noastra cea intristata si cu bucurie sa strigam tie: Bucura-te, povatuitoarea care ne duci pe noi in patria cereasca. Bucura-te, Imparateasa cerului si a pamantului, cere ne deschizi noua usile raiului. Bucura-te, cea preamilostiva, care ne miluiesti pe noi. Bucura-te, chivernisitoarea casei, care bine randuiesti viata noastra. Bucura-te, cea preafericita, care de prooroci ai fost vestita. Bucura-te, fericit pantece, care ai nascut pe Fiul lui Dumnezeu. Bucura-te, rugul cel nears. Bucura-te, zid nestricat. Bucura-te, izvor purtator de viata. Bucura-te, floarea cea pururea nevestejita. Bucura-te, imblanzirea inimilor celor rai. Bucura-te, neincetata bucurie a credinciosilor. Bucura-te, cea plina de dar, Nascatoare de Dumnezeu Fecioara, bucuria tuturor celor necajiti! Este chiar foarte mare prapastia..pentru alte culte..este foarte strain cuvantul a cinsti.. Sa ma iertati |
Hristos a inviat
Multumesc tare mult Carmina..
Dumnezeu sa-ti rasplateasca. |
Citat:
si eu cred, ca Dumnezeu se uita prima data la faptele omului si la gandurile sale, si abia apoi, poate, si la ce fel de religie este afiliat ! asa ca nu are nici un rost disputa asta ! |
N-ar fi mai bine sa mergeti pe siteurile dv si sa ne lasati pe noi, ortodocsii ,in pace? Stati pe la toate colturile, pe strada, in tramvaie, pe la usi si acostati oamenii. Biserica ortodoxa nu face prozelitism . Lasati-i pe oameni sa aleaga, pentru ca si Dumnezeu ne lasa sa alegem. Iar cat despre propaganda in randul musulmanilor, m-as mira ca ati indrazni...Este dreptul meu sa o cinstesc pe Maica Domnului cu cele mai alese cuvinte. Ea a redat demnitatea femeii... sunt multe de spus, iar mintea omeneasca nu ar putea sa le cuprinda. Fara ea, fara alegerea ei, ce am fi fost astazi?Lasati-ma cu istoria ... abureli pe care le folositi pentru ca va deranjeaza foarte mult dragostea pe care i-o purtam pururea Fecioarei Maria.
|
Hristos a inviat
Citat:
Mai intai de toate sa nu spui ca esti ortodox. Sa ma ierti. Doamne ajuta |
Cam atat despre prapastii si cei ce le creaza...qed, vorba Carminei...:(
|
Citat:
M-ai impresionat pana la lacrimi... inca o data. Dumnezeu sa aiba mila de tine si de toti ratacitii... Daca "painea" nu e "trupul nimanui" si vinul sangele nimanui, atunci... Nu crezi ca mai ai putin si poti sa-ti infiintezi si tu, personal, o secta? Poate ai putea-o numi "biserica almaris" Apropo', de ce ai intrat pe forumul asta "in the first place"?.... |
Pentru Doriana
Citat:
Maica Domnului sa va ajute..si voia Domnului sa fie in toate. Sa ne ierte ca am indraznit..a spune atat de multe..noi cei atat de pacatosi. Doamne ajuta |
Citat:
|
Citat:
Raspunsul este: "cultul protestant" o cinsteste pe Maria (mama Domnului Iisus Hristos). Cum? La fel cum au cinstit-o si Sfintii Apostoli (care nici macar nu au pomenit-o in epistolele lor - poate iti spune ceva acest lucru). Asta nu inseamna ca nu o respectam sau ca uitam rolul pe care l-a primit Maria (acela de a da nastere pruncului Iisus). P.S. Daca mai ai framantari de genul asta, ia-i la rost pe Sfintii Apostoli. De la ei am invatat cum sa o cinstim pe Maria, mama Domnului Iisus. Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Doamne ajuta
Stimate domn Vasalie, cu o mai mare nadejde trebuie sa-si marturiseasca un om credinta..sunteti cam sovaietor..imi cer iertare, nu vreau sa va supar, dar raspundeti atat tarziu, greoi si sovaietor incat nu stiu de sunteti chiar sigur in cele spuse de dumneavoastra.
Stimata Doriana..de aceea exista aceasta prapastie..din acest motiv exista acest cuvant eretic..:pe cei care un drept crestin i cinsteste..domnul Vasalie spune ca au luat-o pe aratura. Dumneavoastra spuneti sa mergem cu un buchet de flori..dar ogorul este arat de domnul Vasalie si o fi tare greu sa ajungem. Domnule..Vasalie intelegeti acest termen "a huli"..am un mare semn de intrebare. Dumnezeu sa ne ierte pe toti. |
Citat:
Vi se pare ca raspund greoi si sovaitor? Ati vrea sa fiu mai convingator? Cred ca nu este bine. Propun sa ne concentram pe subiectele in discutie (fiecare cu stilul sau, mai mult sau mai putin sovaietor). Citat:
|
Nu rastalmaciti cu rautate. Cand ati aparut... cine v-a intemeiat si din ce motiv. Va invit sa va vedeti de treaba. Fie ca Dumnezeu sa va lumineze.Repet, vorbesc in cunostinta de cauza, am avut ocazia sa lucrez cu persoane ratacite, intamplator, uneori drumurile ni se intersecteaza cu tot felul de oameni...e timp sa studiati si sa vedeti ce ati parasit!Chiar dovediti foarte multa rautate disecand ...E o diferenta foarte mare ...as vorbi de o deformare a caracterului. Imi pare rau, dar uneori raul trebuie starpit din radacini.Nu vorbesc de semenii mei, pe care ii iubesc, de ratacirea in care se adancesc. Cautati adevarul, e unul singur: se numeste Hristos!
|
Citat:
"De altfel, când aducem tămâie împărătesei cerului și-i turnăm jertfe de băutură, oare fără voia bărbaților noștri îi pregătim noi turte ca s-o cinstim făcându-i chipul, și-i aducem jertfe de băutură?" (Ieremia 44,19) "Copiii strîng lemne, părinții aprind focul, și femeile frămîntă plămădeala, ca să pregătească turte împărătesei cerului, și să toarne jertfe de băutură altor dumnezei, ca să Mă mînie."(Ieremia 7,18) |
Citat:
|
Citat:
Si care va sa zica daca tu in toate scrisorile pe care le-ai scris cu diverse ocazii nu faci referire la mama ta pentru ca sunt chestiuni care de fapt nu o privesc in mod direct, ar trebui sa ajungem la concluzia ca tu o desconsideri iar noi daca o intalnim ar trebui sa procedam la fel? Citat:
Nu crezi ca ar fi mai corect sa spui: "Sfanta fecioara Maria"? Ar fi mai apropiat de realitate, ca totusi nu este "o Maria" oarecare iar lipsa asta de consideratie de care dati dovada cu perfida viclenie, are in ea tot atat respect cat as avea cineva pentru tine daca in acelasi timp te-ar injura de mama. Faceti o incercare, speram sa nu vi se impleticeasca limba in gura, nici degetele pe tastatura. In orice caz, ceea ce spuneti este f. bun pentru ca serveste foarte bine topicul: "Sunt sectele foarte periculoase?" In ceea ce priveste atitudinea, dispretul de care dati dovada fatza de cele sfinte fara doar si poate vi se va intoarce inzecit. |
Doamne ajuta
Stimata Doriana ce o mai ramane oare din buchetul nostru de flori..acum se observa vrem noi ori nu vrem adancul prapastiei..caci ceea ce drept crestinul cinsteste vine ereticul si huleste.
Si vor va mai fi multi..chiar multi care necinstesc si ponegresc..avem noi oare dreptul sa-i judecam..dar un singur gand bun poate urni muntele din loc..ee om fi tare saraci, si cu multe nevointe..si gustul otravii lasa urme..si urme.. Sa ne fereasca Bunul Dumnezeu de aceasta otrava..caci potrivnicul ne va darui cuvantul, si ne va incorona de aici de pe pamant ca fiind mantuiti...si vom fi mandri a talmaci si a cunoaste cat mai multe versete..noi insine socotindu-ne imparati ai cuvantului, i vom nesocoti pe adevaratii propovaduitori..caci Acestia au luat-o pe aratura. Cand Domnul nostru Iisus Hristos a fost rastignit, El fara nici un pacat, Maica Domnului era acolo sub Cruce..da plangea, se tanguia, Fiul Ei era rastignit..noi cei de azi luam Cuvantul si incepem a da cu pietre, caci Cuvantul dragii mei este atat de departe de noi, si avem chiar foarte multa indrazneala, nesabuinta..cine o fi si Aceasta de o preamaresc nepriceputii astia..? Maica Domnului e si Ea Mama, Mama Celui fara de pacat..e Nascatoarea de Dumnezeu. Si ne rugam Ei ca Maica a Domnului Nostru Iisus Hristos. |
Doamne ajuta
"In orice caz, ceea ce spuneti este f. bun pentru ca serveste foarte bine topicul: "Sunt sectele foarte periculoase?"
Da Alin..e foarte mare dreptate in ceea ce spui..acum cei care tolereaza aceasta fatada a ereticilor..au oportunitatea sa vada cine sunt cu adevarat..si care or fi ratacirile lor. Acuma si noi..gresim..tot discutand cu ei..dar Bunul Dumnezeu stie ca nu o facem din rautate..multi dintre cei care nesocoteau primejdia sectelor, vor fi mai luminati. Dumnezeu sa ne ierte. |
Citat:
"Nu lua aminte la toate vorbele pe care cineva le spune, Căci inima ta singură știe de câte ori și tu ai defăimat pe alții." Recunoscand ca au fost zile cand am gresit si eu am acceptat toate acestea cu bucurie, ca de la niste frati care poate au avut motive sa se supere. Si inca le mai accept cu bucurie, chiar daca dor de multe ori, dar dragostea lui Hristos e mai puternica. In rest, prefer un adevar care taie ca o sabie si doare cumplit unei minciuni dulci si mangaietoare. |
Pentru Doriana
"In rest, prefer un adevar care taie ca o sabie si doare cumplit unei minciuni dulci si mangaietoare."
De ati taia in noi..noi suntem atat de neinsemnati..dar din pacate taiati in ce este mai Sfant..Maica Domnului face minuni in fiecare clipa pentru toti cei ce cred in numele ei. Stiti voi oare unde e Muntele Athos..mare o fi ratacirea si celor de acolo.. Si din buchet draga mea nu a mai ramas chiar nimic..sa stiti ca m-am bucurat cand mi-ati spus sa merg cu un buchet la Parintele Arsenie..dar m-am intalnit pe drum cu Vasalie si Tricesimus..si acest buchet l-au calcat in picioare. Acum ramane ...ca dumneavoastra sa le vorbiti ca o mama ..de au facut bine ori ba. Doamna Doriana ..sunteti chiar amabila..tot respectul. |
Citat:
Nici de vreo tara adventista nu am auzit, sau penticostala...sau baptista, asa ca sunt micuti...si de aia umbla asa disperati, insa nu mor caii cand vor cainii...pentru ca mare e Dumnezeu!:10: |
Citat:
Citat:
Citat:
P.S. Si, daca nu este "fecioara", nu poate fi sfanta? Doar nu a curvit, caci a avut barbat. Adevarati necinstitori ai Mariei (mama Mantuitorului) sunteti voi. Ea ne-a lasat o invatatura foarte profunda, cand a spus: "Sa faceti orice va va zice (Domnul Iisus)" (Ioan 2:5). Si, de la acel moment (nunta din Cana) Maica Domnului aproape dispare, pana la Cruce. Apoi, voi aveti nevoie de un personaj fabricat in mintea voastra ca sa-l puteti cinsti. Circula fel si fel de legende referitoare la Maica Domnului (ex: se spune ca, la moartea Mariei, Sfintii Apostoli s-au "teleportat" de pe unde erau ca sa fie prezenti la inmormantare. Eveniment foarte important de care Sfintii Apostoli nu pomenensc nimic - desii faceau parte dintre "eroii principali ai scenariului stiintifico-fantastic"). Cinstiti-o pe Maica Domnului pentru ceea ce a fost ( nu pentru ceea ce ati inventat voi) si cinstiti-o in felul Sfintilor Apostoli (contemporani cu ea). Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Multe am mai "nascocit", dar iaca-ta am sa renunt la "nascocirile" astea, si am sa cred ca tine...fara sa mai citesc ceva din Biblie, ca doar tu ai zis ca o stii pe de rost, si ai studiat-o in liniste si solitudine...si zici ca sunt 5! Poti sa ma informezi si care sunt multele nascociri, si cand au fost acestea toate introduse in Ortodoxie, macar sa aud ceva concret...nu abureli aruncate din deshte suparate? |
Citat:
Dar, acestui colos, ii vor sta in gat tocmai niste oscioare marunte. Cat priveste numarul (cantitatea), iti dau un citat al unii teolog renumit (si indragit de tine), care a spus, inainte de a infrunta singur o adunare de oficialitati si clerici: "Eu si Hristos formam majoritatea". |
Citat:
|
Citat:
Cel putin eu recunosc imediat ca am gresit (chiar destul de grav). Tu, cand ai de gand sa-ti ceri scuze si sa retractezi nenumaratele "inventii" (ca sa nu le spun minciuni) spuse la adresa celor din alte biserici (pe care le numesti, in mod "crestin", ca fiind secte). |
Pentru Doriana
Se pare ca ne intelegem de minune doamna Doriana.
Cateodata e mai greu sa se inteleaga om cu om..numai lamuriti-ma asupra unui aspect. Dumneavoastra ati scris cateva cuvinte esentiale: " Sfanta Maria", "Faceti orice va spune". 1.Ati scris cu majuscule 2. credeti in Sfintenia unei persoane..si 3. credinta in Cuvantul Lui Dumnezeu. Unii rastalmesc pe toate partile Biblia pentru a ponegri, in schimb dumneavoastra ati atins oarecum esenta, sa stiti ca aceste cuvinte foarte putini dintre adeptii cultului dumneavoastra le cunosc.."Faceti orice va spune"..Sunt cuvintele Mamei, care isi cunoaste Fiul, pe Care L-a purtat in pantece, cunoaste curatia Acestuia, puterea Lui. Acum..vine intrebarea..stiti doar eu sunt cu intrebarile..mi-ar place un raspuns cat se poate de sincer. In cultul dumneavoastra, in biserica dumneavoastra este pomenit macar de doua ori pe an cuvantul acesta frumos" Sfanta Maria"...ori "Fecioara Maria..ori "Nascatoare de Dumnezeu". Sa ma iertati. |
Citat:
Aham, uite ca eu nu stiu ce sa zic, pentru ca numai Dumnezeu stie, dar fac si eu totusi o micuta profetie ( daca tot e la moda)...si ma gandesc ca va va fi oarecum greu sa veniti cu interdictia de a papa purcelus, cu interpretarea ca de fapt Sabatul trebuie tinut, si ca restul nu au inteles cum trebuie, cu autoritatea lui White, sau cu autenticitatea scrierilor ei (profetii sau ce-or fi alea), si nu in ultimul rand problema voastra cu viata vesnica! Tu cum iti vezi viitorul in sensul asta, te-ai gandit deja sa renunti la Sabat, sa gusti acolo o bucatica de purcel, sau sa o lasi mai moale cu ne existenta sufletului, sa cercetezi si tu Sfanta Traditie, sau sa citesti vietile Sfintilor Ortodocsi, Catolici? Eu zic ca ar trebui sa te focusezi mai mult asupra proorocirilor legate de cum va fi inghitit cultul tau, ce se va inghiti din el, si ce va fi aruncat...zau asa!:39: |
Citat:
Citat:
|
Citat:
In rest, toate cele bune. |
Citat:
Care sunt nenumaratele minciuni spuse la adresa celor din alte Biserici, pe care eu le numesc secte...ca nu prea am memorie buna? As zice ca ceea ce ai facut a fost o greseala, dar in acelasi timp ne-ai si acuzat pe noi de credinta in ceva fals, cand totusi raspunsul era in Biblie, Biblie pe care se presupunea ca tu o cunosteai, intelegere in baza careia ai ales un cult...si ai ajuns si la concluzia ca Biserica Ortodoxa nu stie ce e cu ea, si are nevoie de lumina! Acum zi sincer, te-ai bucura daca noi toti ortodocsii astia de aici, fanatici...ne-am duce dupa Penticostalul mantuibil, sau Doriana...si nu dupa tine, sau de fapt tu ai vrea ca noi sa tinem Sabatul, sa nu mancam porc, si sa credem in moartea totala? Fii sincer...te rog!!! |
Citat:
Cat priveste subiectul dezbatut, nu stiu daca ar trebui sa iti fie mila de mine, ci de tine. In primul rand pentru modul arhaic in care gandesti privitor la impartasanie. Daca a bea un gat de vin si a gusta o bucatica de paine inseamna sa te impartasesti cu Cristos inseamna ca nu ai reusit sa patrunzi catusi de putin aceasta taina. In schimb iti este mila de unul care spune ca a fi impartasit cu Cristos inseamna sa primesti ceva din caracterul Sau pentru tine. De infiintat secte nu ma apuc deocamdata, fiecare sa ramana si sa caute sa inteleaga mai mult acolo unde este. De ce am intrat pe forum? Ca sa culeg reactii de speriati de bombe ca tine. |
Citat:
|
Citat:
- la incalcarea uneia din cele 10 Porunci Dumnezeiesti (referitoare la ziua de odihna); - la consumarea de animale necurate (numite asa inca dela inceput, nu numai de pe vremea evreilor) si pe care Sfantul Apostol Petru a refuzat sa le consume (si a invatat mai mult de 3 ani la picioarele Mantuitorului); - la spiritism (la baza caruia sta teoria sufletului nemuritor). Al cui profet esti tu? Cine te-a trimis cu asemenea ispite, caci se vede clar ca nu Dumnezeu. Citat:
|
Citat:
Crestinismul adevarat e altceva, e acel raspuns pe care il dai lui Dumnezeu potrivit cu lumina, priceperea, deschiderea pe care o are cineva, indiferent unde ar trai pe pamant. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 17:02:56. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.