Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Din Vechiul Testament (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5015)
-   -   COPACUL CUNOSTINTEI binelui si raului. (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9355)

Scotianul 10.05.2010 20:04:50

Scuze...

Nu accesati linkul de mai sus.Antivir meu a detectat un trojan(se pare).Scuze>rog admin sa il stearga.Utilizati linkul de mai jos
http://tamada.ro/product--despre-gen...terar--96.html

georgeval 10.05.2010 20:06:28

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 246090)
Pai, sa ne ajute :)
Adica daca nu ai constiinta nu stii ca existi si deci nu existi? Si doar cind, hopa, apare constiinta, incepi sa existi?

Animalele constientizeaza ca exista? Constiinta este o componenta a exsitentei umane- Aristotel spunea ca omul prin constiinta se deosebeste de celelalte fapturi.

Danut7 10.05.2010 21:10:40

exact , Dumnezeu l-a creat pe om cu ratiune,intelect si constiinta dupa chipul si asemanarea Sa

topcat 10.05.2010 22:07:56

Citat:

În prealabil postat de georgeval (Post 246138)
Animalele constientizeaza ca exista? Constiinta este o componenta a exsitentei umane- Aristotel spunea ca omul prin constiinta se deosebeste de celelalte fapturi.

Am spus eu (aici) ca animalele au constiinta???
Am spus doar ca dupa logica ta animalele exista numai pentru ca avem noi constiinta.

georgeval 11.05.2010 13:39:29

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 246198)
Am spus eu (aici) ca animalele au constiinta???
Am spus doar ca dupa logica ta animalele exista numai pentru ca avem noi constiinta.

Cu siguranta nu am negat existenta necuvantatoarelor, am spus ca nu au cosntiinta de sine, dar mai bine sa revenim la ceea ce am afirmat."O existenta necugetatoare nu are constiinta de sine- adica existenta ei nu este afirmata de sine, numai o existenta cugetatoare poate sa afirme daca o existenta necugetatoare este".
Probabil ca suntem interpretati, unul de catre celalalt intr-un mod ciudat.

topcat 11.05.2010 14:07:13

Citat:

În prealabil postat de georgeval (Post 246498)
Cu siguranta nu am negat existenta necuvantatoarelor, am spus ca nu au cosntiinta de sine, dar mai bine sa revenim la ceea ce am afirmat."O existenta necugetatoare nu are constiinta de sine- adica existenta ei nu este afirmata de sine, numai o existenta cugetatoare poate sa afirme daca o existenta necugetatoare este".
Probabil ca suntem interpretati, unul de catre celalalt intr-un mod ciudat.

Si ca sa nu fie vreo nelamurire sa stabilim: mai intii trebuie sa existi, apoi sa cugeti, nu? :)
Si mai ales, daca nu exista cineva sa afirme ceva nu inseamna ca acel lucru nu exista, nu?

georgeval 11.05.2010 15:24:59

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 246511)
Si ca sa nu fie vreo nelamurire sa stabilim: mai intii trebuie sa existi, apoi sa cugeti, nu? :)
Si mai ales, daca nu exista cineva sa afirme ceva nu inseamna ca acel lucru nu exista, nu?

Pentru prima parte ele coincid. Sunt nedespartite in cazul omului.
Cu a doua parte sunt de acord.

topcat 11.05.2010 16:08:57

Citat:

În prealabil postat de georgeval (Post 246561)
Sunt nedespartite in cazul omului.

Ei, asta trebuie sa o demonstrezi
Si pentru asta nu iti ajunge maxima "cuget, deci exist". Asta incercam sa iti spun in ultimele posturi.

gavriil 13.05.2010 16:53:26

Mineralul exista fara sa cugete.:78::78::78::78:

Danut7 15.05.2010 20:28:29

Înțelepciunea lui Solomon 10:1 Înțelepciunea a păzit pe primul om zidit de Dumnezeu ca să fie părintele neamului omenesc, atunci când a fost zidit întâiul.

eodor nastasa 15.05.2010 20:42:06

Hai sa ne logicarim cu spor !
Vaz ca ati trecut la despicat firu' lu' paru' in shpe', din nou, iara, again, numa' ca di data asta, nu cu toporu', da cu drujba numa'...Mare plictis neninicule, mare plictis...:36:

Jane Says 15.05.2010 20:43:25

Cred ca se tavalesc de ras arhiconii :60:

voxdei55 16.05.2010 18:26:57

Citat:

În prealabil postat de izotaurel (Post 243063)
Eu nu inteleg un lucru. Adam si Eva nu cunosteau binele si rau. De acord ? Atunci de ce au fost pedepsiti ca au facut ceva rau ? Ei nu stiau ca fac rau, chiar daca Dumnezeu le-a zis.
E ca si cum ai pedepsi un copil de gradinita pentru ca nu stie sa rezolve o problema de liceu, defapt mai rau.

Si de ce Dumnezeu nu a vrut ca omul sa fie asemeni lui si sa traiasca vesnic ? Si mai ales de ce a facut acesti 2 pomi daca nu vroia ca omul sa-i manance desi stia dinainte ca omul va manca din pomul cunoasterii binelui de rau.

Si unde e Edenul ? Ar trebui sa fie tot pe Pamant pazit de un inger.

Si inca un lucru..ce facea diavolul in rai ?Lucifer infruntand pe Dumnezeu a fost transformat in demon si fugarit in iad,impreuna cu cei care au fost de partea lui..(se pare ca a fost o revolta serioasa in cer)

zoridezi 02.06.2010 15:06:26

23. Nu vor vedea pământul pe care Eu cu jurământ l-am făgăduit părinților lor; ci numai copiilor lor, care sunt aici cu Mine, care nu știu ce este binele și ce este răul și tuturor nevârstnicilor, care nu judecă, acelora le voi da pământul, iar toți cei ce M-au amărât nu-l vor vedea; (Numeri 14)

Ce intelegeti de aici?

Doriana 02.06.2010 16:07:01

Citat:

În prealabil postat de zoridezi (Post 255799)
23. Nu vor vedea pământul pe care Eu cu jurământ l-am făgăduit părinților lor; ci numai copiilor lor, care sunt aici cu Mine, care nu știu ce este binele și ce este răul și tuturor nevârstnicilor, care nu judecă, acelora le voi da pământul, iar toți cei ce M-au amărât nu-l vor vedea; (Numeri 14)

Ce intelegeti de aici?

Dumnezeu le poruncise evreilor sa ia in stapanire tara Canaanului, ca EL va fi cu ei si le va da biruinta. Dar ei [anume barbatii cu putere de decizie] nu au avut incredere in Dumnezeu si au spus ca le e frica sa mearga contra locuitorilor tarii. Singurii care au spus " cu noi este Domnul. Nu vă temeți de ei!" au fost Iosua si Caleb.

Pentru ca nu au avut incredere in Dumnezeu, El s-a suparat pe ei si a jurat ca nu ii va mai ajuta in lupta, ci ii va lasa sa rataceasca prin pustie timp de 40 de ani, pana va muri generatia aceea razvratita [ cei de la 20 de ani in sus] si vor ramane doar copiii lor care pe atunci nu stiau discerne si deci nu aveau nici o putere de decizie . Iar pe langa copiii lor li s-a mai promis intrarea in tara promisa si lui Iosua si Caleb, care au avut incredere in Dumnezeu.

gavriil 03.06.2010 13:23:58

DUMNEZEU ar fi putut sa nu puna acest copac in gradina Edenului ?
Omul ar mai fi putut fi ispitit atunci daca nu ar fi fost copacul ?

Ora este GMT +3. Ora este acum 09:24:41.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.