![]() |
Citat:
Bine, Recunosc ..... ca sunteti foarte amuzant! Ar trebui sa va faceti comedian, cred ca ati avea mare succes la public. |
Citat:
Daca va este greu, va dictez eu ce ar trebui sa spuneti:"" am gresit cand am afirmat ca altii nu respecta invataturile Sfintilor Apostoli referitoare la Maica Domnului, deoarece Sfintii Apostoli nu ne-au lasat nici o astfel de invatatura (nu au scris nimic despre Maica Domnului)"". Asta ar trebui sa recunoasteti. Dvs. va ramane doar sa reformulati (daca nu va convine formularea mea). |
Ia uitati-va mai la dracusorul asta impielitat mi-a pregatit si ce cuvinte sa zic.
Eu nu am acuzat pe nedrept. Asta este tot ce vei primi de la mine. Incearca sa te duci pe alte forumuri, de protestanti, de alti sectant precum mataluta sau atei, cine stie poate acolo vei avea mai mult succes. |
Citat:
Eu v-am adus versete din Biblia sinodala, unde se vede clar cum Sfintii Apostoli si ingerii refuza inchinarea noastra.Nu ati adus nici un raspuns. Sa inteleg ca vorbiti in gol si, de fapt, nu cunoasteti Sfanta Scriptura? |
Oare dupa ce sfantul Stefan a fost ucis cu pietre ,chiar atunci in vremea apostolilor ,oare nu au considerat apostolii ca acel sfant inca se afla impreuna cu ei ,si ca acel sfant,mort fiind ,cu siguranta este langa Hristos,si poate mijloci pentru toti care se poarta cu teama,si tin prea mult la viata lor ?
Este deplasat sa consideram acest lucru? Faptul ca nu au zis-o,sa insemne ca apostolii nu se rugau ca sf Stefan plecat recent dintre ei ca jertfa de marturisire pentru Hristos ,sa mijloceasca la Domnul pentru a le da curaj in marturisire,si putere in a infrunta nenumaratele necazuri si prigoane la care erau supusi? |
Troparul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel
Condacul 1: Pe cei ce impreuna cu oamenii s-au aratat mai inainte ingereste cugetand, si acum cu ingerii fiind, cu cantari ingeresti si lui Dumnezeu cuvioase, sa laudam pe intai statatorii Apostolilor, ca pe cei ce sunt izbavitorii sufletelor noastre, strigand: Bucurati-va Petru si Pavele, Apostolilor! |
Citat:
Iar, pentru ca un mort sa fie cu Domnul, trebuie ca mai intai sa aiba loc o inviere. "Dumnezeu nu este un Dumnezeu al celor morti ci al celor vii" - spunea Domnul Iisus Hristos, cand vorbea despre inviere (Matei 22:23-33). "Cã aceasta este voia Tatãlui Meu, ca oricine vede pe Fiul si crede în El sã aibã viatã vesnicã si Eu îl voi învia în ziua cea de apoi."(Ioan 6:40) Si mai este un aspect, explicat foarte clar de Mantuitorul (in Sfanta Scriptura). Pentru a fi cu Domnul este necesar ca El sa revina si sa ne ia: "voi veni si vã voi lua la Mine, ca sã fiti si voi unde sunt Eu."(Ioan 14:3) "Pentru cã Însusi Domnul, întru poruncã, la glasul arhanghelului si întru trâmbita lui Dumnezeu, Se va pogorî din cer, si cei morti întru Hristos (cum este cazul diaconului Stefan) vor învia întâi, Dupã aceea, noi cei vii, care vom fi rãmas, vom fi rãpiti, împreunã cu ei, în nori, ca sã întâmpinãm pe Domnul în vãzduh, si asa pururea vom fi cu Domnul."(1 Tesaloniceni 4:16,17) Cocluzie: este deplasat ce spuneti dvs., fata de cele infatisate in Sfanta Scriptura. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Si atata timp cat voi nu crede ti in Sf.Treimei nu puteti sa intelege ti evlavia fata de Sfintii,pt caci e clar Hristos e Dumnezeu si om,evident e nevoie de un mijlocitor.....ca exemplu in istoria marilor imperii nu te puteai duce direct la imparat ci prin intermediari..... |
Citat:
Va pun si eu o intrebare, mai exacta: stiti unde se afla patriarhul David ("om dupa inima lui Dumnezeu")? Sfantul Apostol Petru ne raspunde foarte clar la aceasta intrebare. P.S. Sfanta Scriptura aseaman moartea (moartea intaia) cu un somn in care nu este stiinta, nici chibzuiala, nic lucrare. |
Citat:
Sfinte apostole Pavel,care te-ai inaltat la al 3 lea cer ,dar acum zaci mort in groapa ,asteapta acolo invierea Domnului ,caci nu mai e mult,si cele sperate de tine se vor implini ? Sau e mai bine sa zicem : Sfinte apostole Pavel,care petreci cu Stapanul ,roaga-te pentru noi pacatosii ,ca sa implinim invataturile tale ,si sa vedem prin ele pe Hristos ! |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Mortii sunt morti pana la inviere. Este caraghios sa incerci sa demonstrezi ca mortii traiesc fara sa fie inviati. P.S. Nu mi-ati raspuns la intrebarea despre patriarhul David. Este importanta pentru limpezirea problemei puse in discutie. |
Citat:
caci e bine de studiat si istoria oricarui confesinui ca sa vezi cine are dreptate.....! si ce te face sa crezi ca scriptura ta e originara?????????????si ca e chiar cuvantul lui Dumnezeu?eu zic ca Biblia noastra e ceea originara probata istoric......a ta? |
Citat:
|
2 scurte intrebari
Citat:
2.cum interpretezi Matei 27:52-53 si Luca 23:42-43? Multam anticipat pt clarificari. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
Poate ai o intrebare mai exacta. Nu stiu ce raspuns astepti. Citat:
Cum se explica aceasta aparenta neconcordanta intre promisiunea facuta de Mantuitorul si ceea ce s-a intamplat de fapt? Sfanta Scriptura ne spune ca in moarte "nu este nici lucrare, nici chibzuiala, nici stiinta, nici lucrare"(Eclesiastul 9:10 - am dat doar un singur exemplu). Cel ce moare nu are constiinta timpului. Talharul mantuit stie doar ca a inchis ochii si, in clipa urmatoare i-a deschis in fata Mantutorului (la invierea mortilor), chiar daca intre aceste doua momente au trecut mii de ani. "Astazi vei fi cu Mine in rai" se implineste pentru talharul mantuit. |
Citat:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...5&postcount=96 |
pt dl.vasinec65
Interesanta interpretare.Am auzit mai multe interpretari si eram curios sa vad inca un punct de vedere.O ultima intrebare(daca se poate bineinteles)>considerati ca cele spuse de dvs cu privire la cele 2 pasaje mentionate de mine>se confirma in cele spuse in I Corinteni 15:35-58?
Multumesc pt amabilitate.PS>ca sa evit confuziile>eu folosesc KJV.Am inteles ca dvs utilizati Biblia ortodoxa. PS2>ar fi excelent daca cineva ar posta si interpretarea ortodoxa/catolica.Iarasi multumesc cu anticipatie. |
Citat:
Totusi, Dumnezeu ar putea sa-i inalte pe Sfintii Apostoli. Dar, nu inainte de a-i invia. De ce tot ocoliti invierea mortilor si prezentati o imagine a unui Dumnezeu inconjurat de morti? Citat:
""Iatã, tainã vã spun vouã: Nu toti vom muri, dar toti ne vom schimba, Deodatã, într-o clipealã de ochi la trâmbita cea de apoi. Cãci trâmbita va suna si morþii vor învia nestricãciosi, iar noi ne vom schimba. Cãci trebuie ca acest trup stricãcios sã se îmbrace în nestricãciune si acest (trup) muritor sã se îmbrace în nemurire. Iar când acest (trup) stricãcios se va îmbrãca în nestricãciune si acest (trup) muritor se va îmbrãca în nemurire, atunci va fi cuvântul care este scris: "Moartea a fost înghititã de biruintã. Unde îti este, moarte, biruinta ta? Unde îti este, moarte, boldul tãu?".(1 Cornteni 15:51-55) Sfantul Apostol descrie mai multe evenimente, printre care si schimbarea trupurilor. Abia atunci vom avea biruinta asupra mortii si vom mosteni viata vesnica. Abia atunci vom putea spune ca suntem nemuritori. Dar, pana se vor implini acestea, murim de-a binelea cu totii (sfinti si pacatosi). Nu avem nimic nemuritor. |
Citat:
Multumesc pentru intrebari si pentru tonul politicos (totusi, te-as ruga sa mi te adresezi mai direct, ca unui prieten). O noapte odihnitoare iti doresc. |
"Cine crede in Mine nu va fi judecat ,ci a ttrecut din moarte la viata"
Deci cei care au facut voia lui Dumnezeu,au si trecut la viata,nu mai are sens pt ei judecata urmata de inviere.Ei sunt orcum vii |
Citat:
Iata versetele: "Adevãrat, adevãrat zic vouã: Cel ce ascultã cuvântul Meu si crede în Cel ce M-a trimis are viatã vesnicã si la judecatã nu va veni, ci s-a mutat de la moarte la viatã. Adevãrat, adevãrat zic vouã, cã vine ceasul si acum este, când mortii vor auzi glasul Fiului lui Dumnezeu si cei ce vor auzi vor învia." (Ioan 5:24,25) Nu inteleg de ce nu acceptati ceea ce ne invata Mantuitorul si Sfintii Apostoli, care vorbesc, des si explicit, despre invierea mortilor. Preferati teoria pagana a mortului nemuritor? |
Citat:
|
Citat:
Sufletul care pãcãtuiete va muri.(Ezechiel 18:20) |
Citat:
|
Citat:
1.de de i protestanti sunt impartiti in N ramuri ...totusi vorbiti dupa interpretarea bibilica de ce sunteti separati?????????????. În cadrul protestantismului există diferite biserici, printre care [COLOR=#002bb8]lutheranismul[/COLOR], [COLOR=#002bb8]calvinismul[/COLOR], [COLOR=#002bb8]unitarianismul[/COLOR], [COLOR=#002bb8]anglicanismul[/COLOR], [COLOR=#ba0000]presbiterianismul[/COLOR], dar și bisericile neoprotestante cum sunt [COLOR=#002bb8]baptismul[/COLOR], [COLOR=#002bb8]adventismul[/COLOR], [COLOR=#002bb8]penticostalismul[/COLOR] și altele........dece voi insasi nu va intelegeti?si dece nu interpretati bine? 2.de ce atii aparut asa tarziu?pt ca 1500 de ani omul a fost intunecat si abea la venirea voastra s au luminat!!!!!!!!!penibil?nu... 3.e adevarat ca la un imparat nu poti ajunge decat prin intermediari???si care ar fii intermediari?daca Hristos insasi e Dumnezeu.... 4.de ce as crede eu interpretarea ta ca e buna?????????ca tu aduci citate pe care le interpretezi dupa bunul tau plac ...de ce teas crede? |
Arhimandrit Cleopa Ilie: Mărturii ortodoxe - Sfaturi duhovnicești
Citat:
"Pe foc, pe foc, pe foc ! Ei au diavoli numiți arhiconi, zice Sfântul Ioan Gură de Aur. Îi învață toată Scriptura pe de rost, dar pe dos, pe dos, pe dos. Le tâlcuiește toată Scriptura pe dos. Din Scriptură îți vorbește, dar pe dos, nu cum spune Biserica și dogmele Bisericii. Să nu vorbiți cu ei !" |
Citat:
|
Citat:
|
Sunt simple ironii
Intrebarea mea catre penticostalulmantuibil este,daca si tu ,la fel ca si vasalie crezi ca pina la judecata suntem morti,ca sufletul intra in stand-by,si de abia atunci invie?Caci ortodoxi,cred in nemurirea sufletului,si judecata sa imediat dupa moartea fiecaruia.Nu ca aceasta ar fi asa important,caci nici unii nu stim adevarul,dar e important pentru ca se contrazicew astfel ajutorul care ni-l dau sfintii,aflati in ceruri |
Sa dea Domnul sa fie simple ironii, Iustin.
Ca sa raspund la intrebarea dumneavoastra: penticostalii cred ca sufletul este nemuritor. |
Citat:
|
Citat:
Cred ca dupa moarte exista o judecata a credinciosului la scaunul de judecată al lui Hristos. 1 Cor. 5:10. Cred ca cei plecati dintre noi sunt vii. Sunt constienti. Nu stiu daca ne aud. Nu stiu daca pot interveni pentru noi. Insa nu exclud cu totul posibilitatea aceasta. Stiu ca Iisus mijloceste pentru noi. Despre sfintii trecuti din aceasta viata nu am citit in Scriptura ca se roaga pentru noi. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Maica Domnului este Nascatoare de Dumnezeu. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 17:04:56. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.