Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Rugaciuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5048)
-   -   De dragul Lui (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=983)

glykys 02.10.2009 21:44:04

Condac 2

O, Doamne, cat e de bine în ospetie la Tine: vantul inmiresmat, muntii inaltandu-se spre cer, nemarginitele oglinzi de ape reflectand auriul razelor si transparenta norilor.Intreaga fire murmura tainic, plin de mangaiere, si pasarile si jivinele poarta pecetea iubirii Tale.
Binecuvantat fie pamantul-maica, a carui trecatoare frumusete trezeste dorul de vesnica patrie, acolo unde in toata maretia rasuna: Aliluia!

Icos 2

Tu m-ai adus in aceasta viata ca-tr-un rai incantator. am vazut cerul - adanca intindere azurie frematand de pasari; am auzit fosnetul linistitor al padurii si armonioasa cantare a apelor; am gustat din fructele inmiresmate si gustoase, din mierea aromata. Bine e pe pamantul Tau, Doamne, si ce bucurie sa fim cu Tine!
Slava Tie pentru sarbatoarea vietii!
Slava Tie pentru mireasma lacramioarelor si a trandafirilor!
Slava Tie pentru dulcea felurime a poamelor si a fructelor!
Slava Tie pentru diamantina sclipire din roua diminetii!
Slava Tie pentru surasul unei desteptari senine!
Slava Tie pentru viata pamanteasca, prevestitoare a celei ceresti!
Slava Tie, Dumnezeule, in veci!

glykys 03.10.2009 11:40:52

Condac 3

Prin puterea Sfantului Duh toata floarea raspandeste parfumul ei - dulci adieri aromate, suave culori, frumusete a Maretiei oglindita in cele mici.
Slava si cinste Datatorului-de-viata Dumnezeu, Cel ce-si intinde pajistile ca un covor infloritor, Cel ce impodobeste campiile cu auriul holdelor si cu azurul albastrelelor si sufletul cu bucuria contemplatiei. Bucurati-va si cantati Lui: Aliluia!

Icos 3

Cat de minunat esti in triumful primaverii, atunci cand toata faptura inviaza si Iti canta cu voiosie pe mii de tonuri: Tu esti Izvorul vietii, Tu esti Biruitorul mortii!
Sub clar de luna, la ceasul cand privighetoarea canta, campiile si padurile isi imbraca gateala nuptiala alba ca zapada.
Tot pamantul Te asteapta ca logodnica pe Mirele ei vesnic. Daca astfel imbraci Tu iarba campului, o, cum ne vei preschimba trupurile, cum vor straluci sufletele noastre!
Slava Tie Celui ce scoti din negreala pamantului diversitatea culorilor, gusturilor si miresmelor!
Slava Tie pentru minunata bunavointa si ospitalitate a intregii firi!
Slava Tie ca ne-ai inconjurat cu mii si mii de fapturi!
Slava Tie pentru adancul intelepciunii Tale,a carei pecete e pusa pe intreaga lume!
Slava Tie si sarut cu evlavie urma pasior Tai nevazuti!
Slava Tie Celui ce ai aprins in viitor stralucitoarea lumina a vietii vesnice!
Slava Tie pentru nadejdea frumusetii ideale, nemuritoare si vesnice!

archanghel 04.10.2009 14:19:36

Se-asterne inserarea,si...stele se invesc
Si linistea coboara,se stinge totul,lin
Si pacea ma cuprinde,si numai eu plutesc
Caci s-a mai scurs o ziua,si-a mai trecut un chin.

Timpului care curge,cit imi doresc de mult
Asemuind secunda,cu ziua care trece
Un ceas dac-asi putea,in fata ca sa-l mut
Dar timpul ma priveste,necrutator si rece.

De-asi fi la o rascruce,sa pot din nou alege
Poteca cea ingusta,sau drumul luminat
La cine sa-i spun...Doamne...cine m-ar intelege
In fata da-mi poteca...n-apoi drumul cel lat.

Caci cineva odata,mai sus de-a mea fiinta
S-a rastignit pe cruce,si m-a rascumparat.
Sub raza lui m-oi naste,din nou de-oi intelege
Sa fiu curat ca pruncii si fara de pacat.
Amin.

dorinastoica14 04.10.2009 15:00:21

Frumoase poezii!

Citesc cu multă atenție poeziile pe care le postezi.Sunt scrise de tine? Dacă da atunci felicitări.De ce nu le aduni într-un volum și să le publici?

Uite strofa aceasta mi-a rămas în gînd:
"Atunci a strălucit în mine /LUMINA ce m-a luminat/Și am știut...prin suferință/ Că sus,în cer...am fost iertat."

cristiboss56 04.10.2009 15:05:10

Icoana ce grăia frumos

Ca o săgeată spre Hristos, / Icoana ce grăia frumos / Sta atârnată-n loc ferit, / De o maramă adumbrit . / Ca o deschidere în sus, / Vorbea domol despre Iisus , / Așa cum știe ea vorbi, / În miez de noapte sau de zi. / N-avea cu cine uneori, / Vorbea în șoaptă alteori, / Ca o mireasmă-n infinit, / Icoana tot nu s-a oprit. / Marama s-a îngălbenit, / Anii s-au scurs. . . S-a învechit ! / Icoana cea cu glas dogit / N-a obosit, n-a obosit . / Dând mărturie despre El, / Vorbește azi în tainic fel : / - Hei, timpul s-a restaurat, / De când Hristos a înviat ! / O candelă i s-a aprins, / Iar graiul ei, și mai încins, / Se-aude-n inimi de creștini, / Când se-nchină Sfintei Treimi . Amin ! +

archanghel 04.10.2009 23:06:05

Da ? Ma bucur.Citeste-o si pe aceasta...

Cind inima suspina de dor si-i numai freamat
In suflet,cind speranta te-atinge c-o aripa.
Tu simti vibrind o coarda,ce dulce-i al ei geamat,
Un sens iti da vietii,spre slava te ridica.

Cind picura nectarul,parfumul lui te-mbata
Si inima-ti deschide,ca...cupa unei flori
Inlantuit iubirii,care iti da tircoale,
Te-mbie cu miresme,ce dulce-i vraja lor.

INLANTUITE TOATE,SE POT INTINDE-O VIATA,
ETERNELE ILUZII...DE-OR FI PIN-OI MURI
SA NU ADUCA CEASUL,CE POATE-ADUCE CLIPA,
DE-S IMPARTITE-N DOUA...DE NU...PUSTIU AR FI.
Amin.

cristiboss56 04.10.2009 23:18:07

Doamne !

Doamne , nu pentru mine , / Nu pentru ruga mea , / Căci mi-e rușine / În fața Ta , / Ci pentru Sfinții / În lume-ascunși , / Și pentru pruncii / De rău nepătrunși , / Și pentru gâze , flori și copaci , / Doamne , Tu , mila să nu Ți-o taci , / Căci ce ne-am face / Singuri si goi / Fără de pace ? / Tu , vino-n noi . . . ! Amin ! +

archanghel 04.10.2009 23:21:10

Citat:

În prealabil postat de dorinastoica14 (Post 170930)
Citesc cu multă atenție poeziile pe care le postezi.Sunt scrise de tine? Dacă da atunci felicitări.De ce nu le aduni într-un volum și să le publici?

Uite strofa aceasta mi-a rămas în gînd:
"Atunci a strălucit în mine /LUMINA ce m-a luminat/Și am știut...prin suferință/ Că sus,în cer...am fost iertat."

Da...sint scrise de mine,Doamne iarta-ma,ca simt mindrie scriind aceasta.Privesc in mine,in interior,si scriu ceia ce vad.
Am incercat sa pun in strofe ceia ce am trait.
PS: descrierea partiala a ceia la care te referi,exista in Pelerinul Roman,traita de parintele Cleopa,prima explicatie aflata de mine care-mi descria cele traite (am gasit si mai tirziu altele)
Amin.

cristiboss56 04.10.2009 23:32:21

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Când propria viață s-a făcut balast / La societatea ce-ți zâmbește cast , / Când ești bun de muncă doar de ești robot, / Fără dram de suflet - alții te socot , / Când n-ai cui te plânge, căci nu ești crezut , / - Plânsul și suspinu-ți alții nu l-aud , / Se deschide Cerul spre a te iubi , / Domnul te aude te va însoți . . . / Biserici de piatră, dacă reci le simți , / Să știi că în tine , undeva , te minți ; / Slujba nu e rece ; dincolo de ea / Sunt : Dumnezeu , Sfinții, Maica ce te vrea . / Dă-ți lacrima caldă pe lespezi ofrandă, / Să-ți curgă din suflet pe dale de piatră , / Astfel auri-vei biserici ; vei fi / Ctitor , chiar prin plânset , fără a o ști.

archanghel 05.10.2009 09:29:05

Sistem de Credinta

Natura cautarii noastre,
Chemarea catre stralucire,
Esenta ei cea mai sublima,
E...inocenta si iubire.

Dar...e CREDULA de NAIVA,
Din nastere si...prin credinta
AL MEU si MIE ,raul care
I-un drum ce duce-n...suferinta.

Numitul ''sistem de credinta''
Sa fi dispus sa-l poti schimba.
I-un singur mod...prin suferinta
Numita simplu...CALEA GREA.

Cu radacina-n amintiri,
Ca aliat...subconstientul
Si frica de-a schimba ce-i cert
Cu perceptibil ca...neantul.

Numit ''proces de transformare''
Credinta ta...cum ca esti...EU
Va-ncepe-ncet,incet sa crape,
Dar drumu-i nedescris de greu.

Si toata grija ta sa fie,
Vointa ta...SA NU VOIASCA,
Sa-l lasi pe Dumnezeu sa faca,
VOINTA LUI CA SA SE NASCA.

Finalul

Pe drum,incet incet va creste,
N-telesul cel din suferinta,
Primul ''semnal de fisurare''
Izbind...''sistemul de credinta''

Starea de BINE este CERTA
...acaparind-o fara pauza
omul cel vechi,si alocindu-si
iar tu...Din nou te-alegi c-o CAUZA.

Motto

Reia finalul,si-ntelege
Ce-i scris,citeste sa-ntelegi
Ce-i scris acolo in 8 rinduri
Caci daca-l STI...poti sa culegi.
Amin.

archanghel 05.10.2009 09:35:21

Durere

Cind plinge inima in tine,si lacrimi dau sa ias-afara,
Si cind durerea te-ncovoaie,somnul al vrei si al doresti
Cind noaptea-i lunga,toata noaptea tu stai in pat,si te gindesti
Si-ti vine-a plinge...caci esti SINGUR,si nu sti,pentru ce traiesti.

Cind ploua afara,iar tu umbli si ploaia curge,peste tine
Te tot intrebi...'de ce,oh Doamne'' si-astepti raspunsul ce nu vine.
Astepti durerea sa se stinga,sti c-o sa-ti treaca si-ti doresti
Din nou...un rasarit de soare,ca sa renasti,si...sa TRAIESTI.
Amin

glykys 05.10.2009 22:23:39

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 171058)
Când propria viață s-a făcut balast / La societatea ce-ți zâmbește cast , / Când ești bun de muncă doar de ești robot, / Fără dram de suflet - alții te socot , / Când n-ai cui te plânge, căci nu ești crezut , / - Plânsul și suspinu-ți alții nu l-aud , / Se deschide Cerul spre a te iubi , / Domnul te aude te va însoți . . . / Biserici de piatră, dacă reci le simți , / Să știi că în tine , undeva , te minți ; / Slujba nu e rece ; dincolo de ea / Sunt : Dumnezeu , Sfinții, Maica ce te vrea . / Dă-ți lacrima caldă pe lespezi ofrandă, / Să-ți curgă din suflet pe dale de piatră , / Astfel auri-vei biserici ; vei fi / Ctitor , chiar prin plânset , fără a o ști.

Domnule Cristian, si poeziile Dvs sunt frumoase si, mai ales, foarte sincere. Dumnezeu sa va daruiasca pace!

glykys 05.10.2009 22:33:26

Condac IV

O, cum ii fericesti Tu pe cei ce cugeta la Tine, cat de inviorator este cuvantul Tau cel Sfant! Mai alinatoare ca untdelemnul si mai dulce ca mierea este vorbirea cu Tine! Rugaciunea cu Tine insufleteste si intr-aripeaza, ce infiorare cuprinde inima si cat de marete si pline de talc apar atunci viata si faptura toata! Unde nu esti Tu, ce pustietate! Unde esti Tu, acolo e bogatie sufleteasca, acolo ca un suvoi navalnic se revarsa cantarea: Aliluia!

Icos IV

Cand pe pamant se lasa inserarea, cand domneste pacea somnului vesnic in linistea zilei ce se stinge, vad lacasul Tau sub chipul unui palat luminat, asemeni corturilor plasmuite de norii diminetii. Focul si profira, aurul si azurul vestesc profetic frumusetea negraita a cerestilor Tale lacasuri, chemandu-ne solemn: sa mergem spre Tatal!

Slava Tie in ceasul tihnit al inserarii!
Slava Tie Celui ce reversi adanca pace peste lume!
Slava Tie pentru ultima raza a soarelui ce apune!
Slava Tie pentru odihna binecuvantatului somn!
Slava Tie pentru milostivirea Ta in mijlocul intunericului, cand lumea toata pare a fi departe!
Slava Tie pentru rugaciunile umile ale unui suflet induiosat!
Slava Tie pentru fagaduinta desteptarii spre bucurie in ziua cea vesnica si neinserata!

archanghel 06.10.2009 14:15:41

Visul

A fost doar un vis,ce nu a fost sa fie
Real,dragostea mea,invaluit in fum.
Unde erau lumini,acum...sint numai umbre,
M-ai zguduit din suflet,s-a terminat un drum.

La inceput...crescut-a,spre cer...a sa vapaie,
Dintr-un taciune stins,ce-abia mai licarea,
Si-a stralucit in FLACARI,si-a risipit suvoaie,
Dar a-nghetat isvorul,din STRALUCIREA sa.

Caci mi-ai schimbat tot cerul,si...unde-i primavara,
S-a coborit INGHETUL,si-a navalit furtuna
Iar florile SPERANTEI,ce si-au deschis petale
S-au despicat in doua...si n-a ramas...nici una.

Bobocul meu...de astazi...sa sti,c-asa-ti voi spune,
De cite ori ti-oi scrie,ca sa te uit,NU POT.
Cind voi simti din suflet,ca nu esti pentru mine
Si ma respingi...din suflet...am sa renunt...DE TOT.
Amin.

cristiboss56 06.10.2009 20:16:46

Nu știu dacă merge link-ul , dar încerc. "Iubi-Te-voi Doamne" : http://www.you-tube.psaltica.ro/play.php?vid=119

glykys 06.10.2009 23:31:28

Condac V

Furtunile vietii nu sunt de temut pentru cel cu inima luminata de flacara candelei Tale. Imprejur nu-i decat intuneric si gloata, groaaza si vant suierand, dar in sufletul lui domneste pacea si lumina. Acolo se afla Hristos! Si inima canta: Aliluia!

Icos V

Vad cerul Tau, stralucind de stele. O, cat esti de bogat, cata lumina ai! Vesnicia, prin razele indepartatilor luminatori ma priveste; sunt atat de mic si neinsemnat, insa Domnul este cu mine. Dreapta sa iubitoare ma ocroteste pretutindeni.
Slava Tie pentru a Ta necontenita purtare de grija!
Slava Tie pentru oamenii intalniti dupa planul Proniei Tale!
Slava Tie pentru dragostea celor dragi, pentru devotamentul prietenilor mei!
Slava tie pentru blandetea animalelor ce-mi slujesc!
Slava Tie pentru clipele luminoase ale vietii mele!
Slava Tie pentru bucuriile senine ale inimii!
Slava Tie pentru fericirea de a trai, de a ne misca si a contempla lumea!

Marimira 07.10.2009 13:24:45

Dincolo de toate

Dincolo de stele, departe in zari - esti Tu Doamne,
Dincolo de zari, dincolo de nori,
In surasul soarelui aninat de bolta cerului,
In magica si tainica lumina a lunii - strajerul noptilor lumii,
Dincolo de noi, de gandurile si patimile noastre
In urma colbului ce se pierde sub copitele cailor vremii,
In inimile noastre zdrobite, in lacrimile noastre amare,
In sangele noastru bolnav de lipsa iubirii,
In timpul ce trece si nu se mai intoarce,
Dincolo de vrajbele si orgoliile noastre,
Dincolo de toate,
Esti Tu Doamne,Cel Care ne astepti intotdeauna
Cu bratele deschise - neplictisit,
Cu iubirea nesecata, cu rabdarea intreaga...
Din vesnicie ai venit pentru noi -
Ca sa ne primesti cu bratele deschise
In maretia iubirii Tale!
Tu esti al meu!...Cum esti si pentru fiecare!

Marimira 07.10.2009 13:55:43

Pt.glykys

Multumesc pt. ca ai postat Acatistul "Slava lui Dumnezeu pentru toate" - "m-a furat" inca
odata, mi-a incantat sufletul ca si atunci cand l-am ascultat prima data pe un CD-ROM.
Chiar e o datorie sufleteasca care nu poate veni decat din dragoste ca sa-i multumim pretutindeni si-n tot locul lui D-zeu pt.toate.
Iti multumim Doamne pt. toate, pt. toate binefacerile primite- pe care le stim si pe care nu le stim, pt. toate care am crezut ca au fost bune dar si pt. cele care am crezut ca nu sunt bune...pentru ca toate ni le-ai trimis doar din iubire - spre folosul nostru sufletesc si trupesc si doar in scopul mantuiirii!

D-zeu sa-ti rasplateasca dragostea si ravna.

Marimira 08.10.2009 15:50:43

Psalmul 102

1. Binecuvintează, suflete al meu, pe Domnul și toate cele dinlăuntrul meu, numele cel sfânt al Lui.
2. Binecuvintează, suflete al meu, pe Domnul și nu uita toate răsplătirile Lui.
3. Pe Cel ce curățește toate fărădelegile tale, pe Cel ce vindecă toate bolile tale;
4. Pe Cel ce izbăvește din stricăciune viața ta, pe Cel ce te încununează cu milă și cu îndurări;
5. Pe Cel ce umple de bunătăți pofta ta; înnoi-se-vor ca ale vulturului tinerețile tale.
6. Cel ce face milostenie, Domnul, și judecată tuturor celor ce li se face strâmbătate.
7. Cunoscute a făcut căile Sale lui Moise, fiilor lui Israel voile Sale.
8. Îndurat și milostiv este Domnul, îndelung-răbdător și mult-milostiv.
9. Nu până în sfârșit se va iuți, nici în veac se va mânia.
10. Nu după păcatele noastre a făcut nouă, nici după fărădelegile noastre a răsplătit nouă,
11. Ci cât este departe cerul de pământ, atât este de mare mila Lui, spre cei ce se tem de El.
12. Pe cât sunt de departe răsăriturile de la apusuri, depărtat-a de la noi fărădelegile noastre.
13. În ce chip miluiește tatăl pe fii, așa a miluit Domnul pe cei ce se tem de El;
14. Că El a cunoscut zidirea noastră, adusu-și-a aminte că țărână suntem.
15. Omul ca iarba, zilele lui ca floarea câmpului; așa va înflori.
16. Că vânt a trecut peste el și nu va mai fi și nu se va mai cunoaște încă locul său.
17. Iar mila Domnului din veac în veac spre cei ce se tem de Dânsul,
18. Și dreptatea Lui spre fiii fiilor, spre cei ce păzesc legământul Lui
19. Și își aduc aminte de poruncile Lui, ca să le facă pe ele. Domnul în cer a gătit scaunul Său și împărăția Lui peste toți stăpânește.
20. Binecuvântați pe Domnul toți îngerii Lui, cei tari la vârtute, care faceți cuvântul Lui și auziți glasul cuvintelor Lui.
21. Binecuvântați pe Domnul toate puterile Lui, slugile Lui, care faceți voia Lui.
22. Binecuvântați pe Domnul toate lucrurile Lui; în tot locul stăpânirii Lui, binecuvintează suflete al meu pe Domnul .

Sa nu ne saturam dragilor, iubitilor, fratilor si surorilor a-I multumi Domnului pt. TOATE caci mila Sa este cu noi in veac si in veacul veacului!

cristiboss56 12.10.2009 22:09:02

Hristoase , lumina cea adevărată , Care luminezi și sfințești pe tot omul ce vine în lume , să se însemneze peste noi lumina feții Tale , ca într'nsa să vedem lumina cea neapropiată. Îndreptează pașii noștri spre lucrarea poruncilor Tale, pentru rugăciunile preacuratei Maicii Tale și ale tuturor Sfinților Tăi. Amin ! +

cristiboss56 24.10.2009 23:45:20

Eu Cred

Eu cred că Tu ești Alfa și Omega, / Ești început și ești sfârșit . / Spre Tine sufletul să se înalțe / Că de la Tine Doamne , a venit. / Eu cred în marea-ți bunătate, / Că vrei pe toți să-i mântuiești . / Îi chemi cu dragoste la Tine / și toată viața îi călăuzești. / Mai cred, în jertfa Ta cea mare , / Ce până la moarte o ai îndurat . / Când răstignindu-Te pe cruce, / Pe toată omenirea ai salvat. / Și mai cred iarăși Împărate, / Că Tu, ești Cel ce din potirul sfânt , / Vii ca să Te unești cu mine, / Un păcătos de pe pământ. / Îmi plec genunchii, o Stăpâne. / Căci Tu din morți ai înviat. / Și îți mărturisesc cerând iertare, / Că-n Tine cred , cu adevărat.

cristiboss56 25.10.2009 23:15:41

Ție Doamne !

Cel ce te odihnești întru sfinți , binecuvântându- Te , Te adorăm , pe Tine Te lăudăm. Ție Îți mulțumim, Ție ne închinăm , în tot locul stăpânirii Tale . Ție Îți aducem ale Tale dintru ale Tale , de toate și pentru toate , cântând : Aliluia ! +

cristiboss56 12.11.2009 21:32:28

Dor de Tine , Iisuse

Odată , când copil eram / Și mă jucam cu stele , / Când flori de vis pe orice ram / Mi-erau alin , mi-erau balsam / În dorurile mele, / Atunci , de mână Tu m-ai prins / Și-apoi m-ai strâns aproape. . . / M-ai mângâiat și m-ai atins , / În suflet dorul ai aprins / Și rouă-ai pus sub pleoape. . . / M-am depărtat să Te privesc / Să văd a Ta privire . . . / De-atuncea ochii mei lucesc , / De-atunci , Iisuse , Te iubesc , / Și dorul mi-e iubire. . . / În dorul meu Te port în gând / Și-mi cânt mereu iubirea . . . / Adesea mă surprind plângând, / Și pașii-n zare, alergând , / Grăbind c-un ceas venirea . . ./ Mi-e dor de Tine, drag Iisus, / Mai strânge-mă aproape ! / De mult un Psalm nu Ți-am mai spus , / Mi-e dor să Ți-l șoptesc supus / În tainicele șoapte ! / Ascultă versul meu de dor , / În suflet cum Îți cântă. . ./ Plutesc de fericire, zbor , / Mă-nalț mai sus de orice nor. . . / Iubirea Ta mi-e sfântă ! / Îți mulțumesc c-ai ascultat / A inimii cântare ! / E darul sfânt ce ți l-am dat , / Tu l-ai primit. . . eu am oftat . . ./ Iubirea-i Sărbătoare !

cristiboss56 27.11.2009 22:36:07

Pe Comunitate !

Pagina lui Irina Georgeta . De văzut : http://www.crestinortodox.ro/comunit...&video_id=1786

cristiboss56 01.12.2009 19:36:42

De la un user : Iisuse drag

M-au impresionat aceste rânduri și am simțit nevoia să vi le redau , din dragoste, și vouă : << Azi este Duminică ! O zi în care mă bucur că Te-am întâlnit. Da, Iisuse ! Te-am întâlnit la Sfânta Liturghie. Stăteam în genunchi și simțeam niște fiori care parcă mă mângâiau și am știv că ești Tu, Mântuitorul meu drag. Știi ? . . .nu știu dacă ai auzit , dar eu bănuiesc că da. Ți-am mulțumit că mi-ai dat această zi și că m-ai adus în mijlocul bucuriei în care Tu erai Cel ce împărțeai bucuria tuturor. Doamne, nu Ți-am spus niciodată despre bucuria pe care o simt atunci când merg la Sfânta Liturghie, este ceva pur ceea ce simt , ceva care mă protejează și-mi dă încredere, speranța și ceea ce este mai important. . . îmi dă iubire și mă gândesc că nimeni nu poate să-mi dea o iubire mai sinceră și mai pură decât ai face-o Tu, Iisuse drag . Când sunt acolo , jos, lângă icoana Ta , sunt bucuros , știu că sunt lângă Cel ce m-a creat, Cel ce m-a adus la viață , sunt lângă Tine Doamne. Și ce pot să mai cer vieții acesteia ? Nimic. . . Dacă Te am pe Tine nimic nu mai doresc. Cred că și Tu, Mântuitorul meu drag ești bucuros că eu, un păcătos, vin la Tine și cad în fața icoanei Tale și mă rog Ție , pentru că în Tine am încredere și Tu ești Cel mai bun și Cel mai sincer Prieten al meu. Da , Iisuse. . . sunt bucuros că sunt cu Tine și sunt împlinit atunci când sunt lângă Tine. Tu nimănui nu-i întorci spatele , Tu pe nimeni nu urăști , Tu ești Iubire, ești Viața , ești Adevăr , ești Calea celor care vor să meargă și să se întoarcă către Tine, ești Bun și Blând. Ce m-aș face fără Tine, Iisuse al meu drag ? Aș fi o frunză-n vânt, aș fi nimic. Dar eu sunt al Tău , sunt oaia din turma Ta, iar Tu ești Blândul nostru Păstor, Iisuse. Și totuși. . . Îmi cer iertare că te mâhnesc cu păcatele și ispitele care vin asupra mea, dar știu că aceste ispite care vin sunt spre întărirea mea, spre ridicare și spre lupta , pentru că am învățat că atunci când lupt pentru Mântuire , lupta devine dulce pentru că Tu, Mântuitorul meu, îmi dai putere să trec peste toate. Acum este târziu, mâine este o nouă zi , o zi frumoasă, o zi pe care Ți-o voi dărui Ție . . . Ai grijă de mine , Doamne ! Cu drag. . . >>

dumitrucelmare2000 01.12.2009 20:02:43

Maria si Marta

Maria si Marta
http://www.azsmrebenezer.net/images/clear.gif
Maria si Marta sunt doua surori
Alese din lumea cea larga
Maria-i credinta ce-nvata din zori
Iar Marta-i credinta ce-alearga,

Maria statea asculta si simtea
Cum cerul i-si deschide poarta
Sa stau ca Maria intruna a-s vrea
Dar Domnul iubea si pe Marta

Maria si Marta sunt doua surori
Care i-si petrec vesnicia
Dar eu pe pamant parca-s vrea uneori
Cand Marta sa fiu, cand Maria

Isus pe-amindoua surori le iubea
Si-asa laolalta li-e soarta
O fa-ma Isuse in dragostea Ta
Sa fiu si Maria si Marta

Maria si Marta si Lazar erau
Ai Domnului prieteni in lume
Betania e locul ce Tu l-ai ales
Sa faci Doamne acea minune

elizabeta 01.12.2009 23:14:45

Eu nu stiu versuri, nu am talent la scris, dar de cate ori ma gandesc la pilda fiului risipitor, parca intrezaresc iubirea nemarginita a Tatalui, care nici n-a mai asteptat sa auda scuzele fiului, ci "încă departe fiind el, l-a văzut tatăl său și i s-a făcut milă și, alergând, a căzut pe grumazul lui și l-a sărutat". Cam asa se intampla si cu noi - sa avem doar dorinta de a ne intoarce, chiar daca pentru interesul propriu, si El alearga in intampinarea noastra...

amatyyy 20.12.2009 01:08:06

De dragul Lui

Citat:

În prealabil postat de NiCcoleta (Post 38966)
Am si eu doua versuri pentru Dumnezeu.

Poezie

A fost un timp si inca mai este
Un timp in care eu traiesc
Cand am gresit fara de veste
Si-am incetat sa Te iubesc

Trecu o zi din viata-mi scurta,
In care mult Te-am maniat,
Dar cu iubirea Ta nespusa,
Iertandu-ma ma-ai mangaiat

A doua zi grsut-am iarasi
Caci am uitat de Tine iar
Am plans amar in acea seara
Pierdut-am iar timpu-n zadar

Veni si-a treia zi de chinuri
In care amar te-am necajit
Scuipatu-Te-am pe Tine Doamne
Dar mai ieratat...caci mai iubit

Acum dupa o mie de zile
Stau pe pat si socotesc
Plang,observand cu intristare
Ca-n mine nu Te regasesc.

Si-as vrea sa alerg la spovada
Dar cum?Cand sufletul mii gol
Imi e rusine dar totusi voi merge
Imbraca-mi sufletul....cel gol.

+++
Mergand eu pe calea vietii
De-un petroi m-am impedicat
Cazut-am,plans-am,suspinat-am
Si catre cer m-am uitat,
Iar de acolo far de veste
Te-am auzit spunandu-mi iar
"De ai cazut ridica-te
Si nu mai plange cu amar"

+++

Odata cum mergeam pe strada
Pe Tine,Iisus,Te-am intalnit
Opritu-m-am in loc deodata
Intorcandu-mi ochii Te-am privit
Erai la chip ca in icoana
Cu plete si cu barba mica
Aveai fata luminoasa
Privindu-Te imi era frica

Le-am scris demult demult si sper ca sunt destul de acceptabile si sa nu randeti de mine :)

Numai bine!

M-a emotionat mult poezia ta sincera cu credinta si iubire.
Bravo!!!
Doamne ajuta!

amatyyy 30.12.2009 00:41:52

De dragul Lui

Tara din suflet
In suflet,ascunsa,exista o tara,
O tara de visuri mai buna,mai rara,
In care fiecare e bun si iubeste;
O tara in care fericirea infloreste!
Acolo e mereu primavara,flori,
Acolo e soare, sunt pasari. nu-s nori.

In tara aceia eu vreau sa ajung
Dar drumul te doare,e greu,este lung.
De aceia sunt mereu obosita si plang,
Caci merg,merg intr-una,nu pot sa ajung.
Iar la hotarul acestei tari ideale
Intinse si calde stau mainile TALE.

Dorina Stoica
Din volumul "De la poezie la Rugaciune", editura Sfera

amatyyy 30.12.2009 00:42:39

De dragul Lui

Te caut
Caut in zi,caut in noapte.
Caut in rugaciuni spuse in soapte.
Caut in cei ce-au plecat dintre noi,
Caut in mine si caut in voi.
Caut chiar si in cautare.
Te caut Doamne ,cu disperare.
Te caut cu foame,Te caut cu sete
In toate icoanele atarnate in perete.
Te caut in oamenii plini de pacate,
Te caut in talhari si in desfranate.
Te caut in oameni credinciosi,cuminti
Te caut in preoti, Te caut in sfinti.
Te caut in cel nou nascut,in batran
Te caut in omul cel rau si-n cel bun.
Te caut in cel neiertat,neiubit.
Te caut in cel alungat si in cel prigonit.
Te caut in cel ce nu poate ierta,
Te caut in mine si in dumneata.
Te caut in cel ce barfeste si spurca,
Te caut in cel ce zideste,in cel care urca.
Te caut in ingerii aparuti din lumina,
Te caut in cer si te caut in tina.
Si obosita de atata cautare
Caut odihna in cautare.

Esti cel ce Esti si Cel ce va veni
Esti Tot ce ma poate surpa sau zidi!
Esti plinul ce umple golul din mine
Esti sensul cuvantului BINE!

Nu te-as cauta daca nu te-as fi gasit
Intre cei doi talhari din inima mea RASTIGNIT.

Dorina Stoica
Publicata in "Daruri" editura Cronica 2009

glykys 30.12.2009 15:08:41

[SIZE=+2]Nichifor Crainic[/SIZE] [SIZE=+1]Rugăciunea din amurg[/SIZE]

Mă rog si pentru viii si pentru mortii mei.
Tot una-mi sunt acuma partasii si dusmanii,
Cu ei deopotriva mi-am sfaramat eu anii,
Si dragostea si vrajba le-am impartit cu ei.

Pe morti în rugaciunea de seara mi-i culeg.
Acestia sunt, Doamne, iar eu printre morminte.
Au fost în ei avanturi si-au fost si pogoraminte.
Putin în fiecare, în toti am fost intreg.

De viforele vietii ei sunt acum deserti,
Dar dragostea, dar vrajba, din toate ce ramane?
Zdrobita rugaciune la mila ta, Stapane,
Sunt si eu printre mortii rugandu-mă să-i ierti.

Si adunandu-mi viii, la mila ta recurg,
Când crugul alb al zilei pamantul incununa:
Tu da-le, Doamne, da-le cu toata mana buna
Tarzia-ntelepciune din tristul meu amurg.

glykys 30.12.2009 15:10:35

[SIZE=+2]Nichifor Crainic[/SIZE] [SIZE=+1]Lauda[/SIZE]

Tu, cel ce te ascunzi în eterna-ti amiaza
Si lumea o spanzuri în haos de-o raza,
Metanie tie, Parinte.
Izvod nevazut al vazutelor linii,
Mă scalzi si pe mine în unda luminii
Un mugur de carne fierbinte.

Sunt duh invalit în naluca de huma,
Sunt om odraslit dintr-un tata si-o muma,
Dar sunt neraspunsa-ntrebare.
Ce glas destoinic să-mi spuna-ncotro e
Oceanul de somn ce icnind fără voie
M-a-mpins si pe mine-n miscare?

Nici maica nu stie ce tainica norma
Imi dete din carnea-i vremelnica forma,
Neant inflorit în minune.
Căci toate izvoadele umbrelor noastre
Roiesc mai presus de arhangheli si astre
Din vesnica ta-ntelepciune.

In ceruri, Parinte, sunt abur în aburi
Si-asemeni cu apa ce-ngheata pe jgheaburi
Prind coaja de carne din spatiu.
Tu cugeti, se naste; voiesti si dureaza;
Respiri si-nfloreste; iubesti si vibreaza
De-adancul luminii nesatiu.

De tine mi-e foame, de tine mi-e sete,
Fac dara de umbra acestei planete
Cu spuma de soare pe creste;
Si-n saltul credintei gustând vesnicia,
Din pulberea lumii îmi strig bucuria
Ca sunt intru Cel care este!

Puzderii de stele ascunse-n amiaza,
Fapturile-n tine de-a pururi dureaza
Si-n spatiu vremelnic colinda.
A fi, bucurie eterna si sfanta!
O vraja a toata lumina rasfranta
De-a gloriei tale oglinda.

cristiboss56 30.12.2009 19:51:42

Dor de Tine , Iisuse ( scrisă de un suflețel tânăr- Maria Doina Leonte )

Odată , când copil eram / Și mă jucam cu stele , / Când flori de vis pe orice ram / Mi-erau alin , mi-erau balsam / În dorurile mele, / Atunci , de mână Tu m-ai prins / Și-apoi m-ai strâns aproape / M-ai mângâiat și m-ai atins , / În suflet dorul ai aprins / Și rouă-ai pus sub pleoape. . . / M-am depărtat să Te privesc / Să văd a Ta privire . . . / De-atuncea ochii mei lucesc , / De-atunci , Iisuse , Te iubesc , / Și dorul mi-e iubire. . ./ În dorul meu Te port în gând / Și-mi cânt mereu Iubirea . . . / Adesea mă surprind plângând , / Și pașii-n zare, alergând , / Grăbind c-un ceas venirea . . . / Mi-e dor de Tine, drag Iisus, / Mai strânge-mă aproape ! / De mult un Psalm nu Ți-am mai spus , / Mi-e dor să Ți-L șoptesc supus / În tainicele șoapte ! / Ascultă versul meu de dor , / În suflet cum Îți cântă. . . / Plutesc de fericire, zbor , / Mă-nalț mai sus de orice nor. . . / Iubirea Ta mi-e sfântă ! / Îți mulțumesc c-ai ascultat / A inimii cântare / E darul sfânt ce Ți l-am dat , / Tu l-ai primit. . . eu am oftat. . . / Iubirea-i Sărbătoare !

cristiboss56 30.12.2009 20:19:13

Zorii ( Ioana-Alina )

În mine curge un dor dulceag / Ce apasă-ncet, însângerat / Mă poartă către asfințit/ Să caut tot ce mi-a lipsit / Și mă reduc la un cugetat , / Pe o piatră , pe-un tărâm secat / O rană se deschide-n cer / Și aud un glas de Dumnezeu / Să apun ușor cu patima / Să mă împletesc cu lacrima / Și simt că mă preling ușor / De-al altui tainic, sprinten zor.

cristiboss56 30.12.2009 20:32:44

Sculptură-n asfințit ( Valeriu Dimitriu )

Ai dobândit eternul prin lovituri de daltă / Și ai dansat la sărbătoarea aștrilor din tine, / Fosta-i talentul de ținută-naltă / Care-a răspuns Chemării spre mai bine. / Ți-ai ales ziua sfântă, luminată / Când să dai chip plânsului ascuns / Când o adâncă dramă să o faci uitată / Pentru că atâtor întrebări să dai răspuns. . . / Noaptea se-apropie-ncet ca o nălucă / O mângâiere lină , de dincolo de atmosferă / Ce-nobilează încercarea-ți austeră / De a fi vin și apoi cupă . . .

cristiboss56 30.12.2009 20:44:52

Cântă , suflete al meu

Cântă , suflete al meu , / Cântec lin lui Dumnezeu, / Că noroiul ți-a intrat / În adânc nedesfundat. / Nu uita să cânți , să cânți , / Că așa răul îl uiți , / Bucurii se sparg în val / În inima ta , la mal. / Cântă-n toate ce îți vin , / Cântă Domnului , mai lin , / Iar când ruga-ți va cânta / Singurică singurea , / Duhul Sfânt este în ea.

11111111 07.01.2010 05:49:52

Strain-a fost viata mea

http://www.youtube.com/watch?v=VTlP2p3kxVw&NR=1

marria_sb 16.01.2010 19:14:32

Lumină

Cu raza, bați din veci aceeași cale,
Cum vii din nesfârsit înspre-nserări
În umbra noastră faci din nou cărări,
Să Te primim cu zvon de osanale.

Te dăruiești, cu rodul toamnei Tale,
Doar celor care plâng în așteptări,
Aluneci lin, căzând din zări în zări
Spre duhuri care știu să fie goale.

Tu treci mereu în neguri nesfârșite
Să biruiești amurgul prin Calvar
Și-n taina frumuseții negrăite,

Te naști de sus în foc de raze iar,
Ca să-mplinești minuni făgăduite,
Lumină Tu, nespus de mare har! ( Zorica Latcu Teodosia )

marria_sb 16.01.2010 19:15:06

Cantecul potirului

de Nichifor Crainic
-
Cand holda taiata de seceri fu gata,
Bunicul si tata
Lasara o chita de spice-n picioare,
Legand-o cucernic cu-n fir de cicoare;
Iar spicele-n soare sclipeau matasos
sa-nchipuie barba lui Domnu' Hristos.
-
Cand painea-n cuptor semana cu arama,
Bunica si mama
Scotand-o sfielnic cu semnele crucii,
Purtau parca moaste cinstite si lucii;
Iar painea dand abur de dulce miros
Parca ca e fata lui Domnu' Hristos.
-
Si, iata! Potirul la gura Te-aduce,
Iisus Hristoase, Tu, jertfa pe cruce;
Hraneste-ma, paine de Sfant Dumnezeu,
Ca bobul in spice, ca mustu-n ciorchine;
Esti totul in toate si toate prin Tine,
Tu, Painea de-a pururi a neamului meu!
-
Din coarda de vita ce-nfasura crama
Bunica si mama
Mi-au rupt un ciorchine, spunandu-mi povestea:
"Copile, graira, broboanele-acestea
Sunt lacrimi de mama varsate prinos
La caznele Domnului nostru Hristos!"
-
Apoi, cand culesul de struguri fu gata,
Bunicul si tata
In joc de calcaie zdrobira nestemate
Ce lasa ca roua siroaie-nspumate.
"Copile, graira, e must sangeros
Din inima Domnului nostru Hristos!"
-
Si, iata! Potirul la gura te-aduce,
Iisuse Hristoase, Tu, jertfa pe cruce!
Adapa-ma, seva de Sfant Dumnezeu,
Ca bobul in spice, ca mustu-n ciorchine;
Esti totul in toate si toate prin Tine,
Tu, vinul de-a pururi al neamului meu!
-
Podgorii bogate si lanuri manoase,
Pamantul acesta, Iisuse Hristoase,
E raiul in care ne-a vrut Dumnezeu!
Priveste-Te-n vie si vezi-Te-n grane
Si sangera-n struguri si frange-Te-n pane
Tu, Viata de-a pururi a neamului meu!

cristiboss56 27.02.2010 16:43:50

Dupa Psalmul 99

Toti strigati cu bucurie catre Domnul Cel Sfant,- / Cati, din mila Lui cea mare, vietuiti pe-acest pamant ! / Domnului cu veselie, toti iesit-I inainte / Si slujiti-L cu iubire fara seaman de fierbinte ! / Dumnezeul nostru El e ! El ne este Ziditorul ! / Oi suntem pe-a Lui pasune , pe cande El ne e Pastorul ! / Pe-a Lui porti intrati , slavindu-L ! Umpleti curtile de cant / Preamariti-L intru slava-I ! Laudati numele-I sfant ! / Ca bun este Domnu-n ceruri : mila Lui e vesnicie / Si din neam in neam ramane sfanta Lui credinciosie !

Ora este GMT +3. Ora este acum 13:25:27.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.