![]() |
Cristian a facut treaba buna pe topicul asta. Oricine poate comite erori si e foarte probabil sa le comita, chiar si atunci cand isi da toata silinta sa nu le comita. Cand citesc mesajele pe care le-am postat de-a lungul timpului sau conceptiile pe care le-am avut la un moment dat, ma ingrozesc la cate aberatii am fost in stare sa scot din mine. Dar tacerea sau retragerea nu este o solutie, ci un obstacol. Solutia este continuarea cautarilor si corijarea erorilor cu toata buna vointa.
|
Citat:
|
Dl Cristian va rog sa reveniti!
Acum am citit si eu mesajul "buclucas"...nici o clipa nu voi crede despre Dl.Cristian ca a cazut in vreo ratacire...inselare sau cum vreti sa-i spuneti. Intentia dumnealui, ca de obicei, doar de bine! Dar cred ca absolut intamplator nu a citit materiale despre Reiki, bioenergie, etc.si astfel nu si-a putut da seama desigur de duhul lucrurilor. DAR pentru acest mesaj nu putem uita celelalte mesaje exceptionale, fara cusur. Oricine poate avea o scapare, noi toti cred ca avem chiar mai multe. Multumim pentru contributia de calitate pe acest forum Dl. Cristian si va rog sa reveniti! Va doresc tot binele din lume! |
Eu zic sa sterga adminul mesajul buclucas si comentariile de dupa, si ne facem toti ca n-am vazut si n-am auzit nimic :)
Iar Cristian se face ca nu l-a postat. De acord? :) Ne impacam? Hai Cristian inapoi! |
wooowwwww ce i-ati facut bietului Cristian
Eu cred ca ar fi trebuit sa ii explicati , nu sa-l luati la lopeti in cap..Daca era un junior cu cateva mesaje, as fi zis ca era rau intentionat, dar la ce activitate are Cristian pe forum, cred ca trebuia tratat altfel..Fiecare mai patineaza in decor..Trebuie aici sa ne ajutam unii pe altii, nu sa ne dam picioare in gura!
Si doar pentru dragul cu care a postat atatea fotografii aici pe forum, cu care ne-a incantat privirea si sufletul, ar fi trebuit sa nu fie decapitat!Parerea mea... Imi pare sincer rau Cristian..:2: |
Citat:
uite-i aici pe cei din occident si evident au aparut si clonele romanesti cu d-alde Arsenie Boca care vorbeste printr-un "ales" http://www.google.ca/search?q=channe...ed=0CEMQqwQwAw |
Citat:
|
Citat:
Nu trebuie sa-i stearga nimeni mesajul. Cand il va citi cu luciditate, va realiza singur ca n-a fost el :) cristian67, ai sa revii. N-am nicio indoiala :) |
Deci ca sa fie clar pentru toti.
Fara viclenie. Nu mai atribuiti nalucirile si ideile altora Parintelui Arsenie Boca. Nu mai legati pe Parintele Arsenie Boca de tot felul de rataciri. Parintele Arsenie Boca apare chiar si pe site-ul yoghinilor dar nu are nimic de-aface cu yoghinii la fel cum nu are nimic de aface cu vrajitoria. Sunt multi care l-au numit pe Parintele Arsenie Boca vrajitor. Fiecare incearca sa se foloseasca de personalitatea Parintelui. Parintele a scris si despre yoghini si despre naluciri si despre alte multe rataciri ne-a atras atentia. Insa lumea oriunde vede ceva senzational incearca sa-l foloseasca pentru a-si atinge scopurile ei murdare. Nalucirile vrajmasului si alte aiureli nascocite de mintea unora sau a altora nu au nimic in comun cu personalitatea Parintelui Arsenie Boca. Din pacate unora cand le vorbeste dracul au falsa convingere ca le vorbeste Parintele Arsenie Boca. Dumnezeu sa va luminineze pe toti. Amin! |
Parintele Arsenie Boca DESPRE SPIRITISM:
SPIRITISMUL Fărădelegea vorbirii cu morții, sau spiritismul, are vechime mare. În zilele noastre, a ajuns o adevărată modă de lume mare, și, fiind cea mai subțire dintre amăgiri, e și cea mai primejdioasă rătăcire. (...) Biserica nu tăgăduiește spiritismul, ci-l oprește. Iată de ce: Spiritul care vine nu poate aduce nici o probă îndeajuns de convingătoare despre ființa sau identitatea sa. Poate înșira dovezi după dovezi, arătând că știe lucruri, pe care, ni se pare nouă, numai răposatul putea să le știe. Dar și îngerii răi sau spiritele pot să le știe tot așa de bine. În nici un chip nu putem fi siguri de identitatea celui ce vorbește sau scrie întocmai ca răposatul. Se ntâmplă, adică, cea mai meșteșugită substituire a persoanei, care e înlocuită și copiată întocmai întru toate, cum o știam și noi, ca amăgirea noastră cea din bună credință să fie desăvârșită: iar noi să credem o lucrare de amăgire, ca pe cea mai adevărată descoperire de dincolo. Și, văzând că cele mai multe descoperiri se împlinesc mai pe urmă, primești fără control cea mai de pe urmă înșelare. Iar aceasta o pățesc mai ales cei ce ocolesc sfintele Predanii ale Bisericii și umblă după măiastra înșelare ca să-i povățuiască aceia către lumea de dincolo. E și mai ușor: spiritismul nu cere lupta cu sine însuși, nu cere sfințirea vieții, nu cere recunoașterea dumnezeirii Mântuitorului, nu oprește ispitirea de Dumnezeu – căci tocmai asta e spiritismul. Ba, dacă ții neapărat la acestea, de teama să nu te afli în greșeală, ți le cere și pe-acestea, dar numai ca, pe lângă toate acestea, să mai crezi și în spiritism, adică și în altceva pe lângă Biserica întemeiată de Dumnezeu. Iar cu vremea, câștigându-ți încrederea, te poți pomeni cu sfaturi împotriva mântuirii, sau pradă nălucirilor care clintesc mintea din dreapta socoteală. Am putea fi întâmpinați de adepții spiritismului cu cuvântul că dintre sfinți mulți au grăit cu îngerii, iar unii cu adevărat au grăit și cu cei mutați de aici, ba și la viață i-au întors; dar asta a fost din îngăduința lui Dumnezeu, ca o mărturie a nemuririi sufletului și a învierii celei de obște, și ca o slavă cu care i-a cinstit pe sfinți. Din când în când se arată între oameni cât ascultă Dumnezeu de sfinți când arde într-înșii iubirea de oameni și voiesc să-i scape de vreo mare nedreptate năpăstuită peste dânșii: ei cer de la Dumnezeu mărturia celui de dincolo de mormânt. Dar de la minunile lui Dumnezeu prin sfinți și până la descoperirile spiritiste e tot atâta depărtare, câtă de la sfinți la ispititorii de Dumnezeu. Viața Sfântului Ciprian, care înainte de a fi creștin era mare vrăjitor și înșelător de oameni, ne poate sta mărturie și în privința spiritismului. Altă pricină, pentru care Biserica își oprește fiii de la calea lăturalnică a spiritismului și a vrăjitoriei de toate treptele e și aceasta: s-a băgat de seamă că practica spiritismului duce la nebunie. Făcându-se cercetare undeva, într-o casă de nebuni, s-a găsit că 70 de inși la sută făcuseră spiri-tism. Cum se ajunge la nebunie e ușor de priceput: fiecare ședință se poate face numai dacă toți cei din adunare se învoiesc să împrumute din ei o anumită putere nervoasă, trebuitoare spiritului de dincolo, care scrie sau vorbește printr-unul din cei adunați. Acela își pierde conștiința de sine în vremea ședinței, cade în transă. Împrumutarea puterii nervoase pe care o solicită spiritele spre a putea comunica dincoace e mai mult o învoire la jaf pe socoteala sănătății nervilor, jaf care duce, încetul cu încetul, pe unii mai repede, pe alții mai târziu la a nu se mai putea sluji de minte și de nervi, căci tâlhărite de spirite slăbesc și, oarecum zicând, își schimbă firea, încât toate le văd printr-un duh străin, altfel decât cealaltă lume normală. Așa începe pe încetul să se arate nebunia, de cele mai multe ori fără întoarcere. Biserica e datoare să-și cruțe fiii de ispita căderii între tâlharii cei de duh; de aceea oprește lucrul acesta și-și previne credincioșii cu sfatul Sfântului Pavel, dat Tesalonicenilor, iscoditori și ei de taine: „Taina fărădelegii se înfiripează... Ivirea „aceluia” va fi prin lucrarea lui Satan, însoțită prin tot felul de puteri și de semne și de minuni mincinoase, și de amăgiri nelegiuite, pentru fiii pierzării, fiindcă n-au primit iubirea adevărului, ca să se mântuiască. Pentru aceea Dumnezeu le trimite amăgiri puternice, ca să dea (dar) crezământ minciunii, și să cadă sub osândă toți cei ce n-au crezut adevărul, ci au îndrăgit nedreptatea” (2 Tesaloniceni 2, 7-12). Căci cale nedreaptă îndrăgesc toți acei ce iscodesc lăturalnic tainele lui Dumnezeu, cele închise în zile viitoare. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 21:34:39. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.