![]() |
vaccin
pentru cei interesați:
http://insulaindoielii.wordpress.com...aniateiubesc1/ este un articol detaliat cu multe trimiteri către alte articole. materialul este foarte interesant și explică multe. mai ales ca se prezintă că un răspuns la emisiunile, articolele și cărțile apărute în ultima vreme. |
Citat:
Poate că s-a făcut o confuzie între ganglionii nervoși și ganglionii limfatici? Ganglionii nervoși sunt organe situate în vecinătatea măduvei spinării, pe traiectul nervilor spinali, cu rol de stație de-a lungul căilor de conducere a impulsurilor nervoase. Ganglionii limfatici sunt organe situate pe traiectul vaselor limfatice, aparținînd sistemului circulator. Sper că îmi amintesc bine. Acum, mica excursie cu anatomia și fiziologia omului cred că e o chestiune secundară față de fondul discuției. În ce privește tema topicului eu tind să mă alătur opiniei dr. Bogdan, cu oarecare mâhnire că abordăm chestiuni complexe de ordin medical cam cu ușurătate, să fiu iertat... Cred că o filosofie bună sau mai corect spus: o evaluare bună, se poate face doar după ce cunoaștem bine domeniul înlăuntrul lui. Pe dinafară și de la distanță multe par ceea ce nu sunt de fapt... E ușor să emitem judecăți de valoare când nu stăpânim tainele medicinei, însă e și periculos să spunem, pur și simplu, naivități și neadevăruri bazate doar pe preferințe subiective și atașamente emoționale. Dar adevărul nu se descoperă prin simpatie și antipatie; nu în medicină... Am zis și eu opinia mea, nu fie cu supărare! http://ebooks.unibuc.ro/biologie/mih...ntroducere.htm |
E vorba de maduva osoasa bineinteles, care NU e totuna cu maduva spinarii.
|
Citat:
Întâmplător am dat peste acest exemplu: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=16561 |
Am avut și eu o experiență asemănătoare când, constrâns de împrejurări am mâncat mai ales morcovi și orez (nu orz), rar câte un cartof fiert sau copt. Câteva săptămâni a durat schimbarea mea alimentară, adăugînd și ceva pâine prăjită, nu foarte mult, precum și ceaiuri nu foarte concentrate. Și fructe, din plin, câte erau prin mica mea livadă.
Intrasem bolnav de multe, cu dureri, cu stare generală proastă dar combinînd acest regim involuntar cu munca fizică ponderată, cu somnul regulat și aerul curat al câmpiei, plus lecturi sistematice din cărțile ziditoare de suflet, împreună cu rugăciunea regulată și participarea la slujbe, ei bine: parcă am renăscut! Mult timp m-am simțit foarte bine în urma acestui mod de viață și alimentare. Apoi m-am întors în haosul bucureștean și... treptat am luat-o tot mai la vale... Mă întreb de ce alegem să trăim nesănătos când mai degrabă am avea atâtea bucurii sănătoase de trăit și împărtășit. În ce privește vaccinul, totuși, problema cred că nu e așa ușor de tranșat precum pare. Incidentele care apar deseori, multe din pricina unor factori care țin de eroarea umană medicală iar nu de vaccinul propriuzis, cred că nu justifică atitudinea generalizată de respingere a vaccinurilor. Dar nu bag mâna în foc că viitorul n-ar putea să aducă și surprize contrarii opiniei mele. Deocamdată sunt pentru vaccin, atât cât înțeleg cum stau lucrurile. Copiii noștri au făcut toate vaccinurile recomandate de medic și deocamdată au o sănătate foarte bună, mulțumim lui Dumnezeu! |
Citat:
Citat:
Citat:
Dacă părinții ar trăi uniți cu Hristos prin Taina Căsătoriei, nu ar fi pruncii mai puternici în fața bolii (virusului)? Și cine va fi mai tare, Cel ce dă viață, Doctorul sufletelor și trupurilor noastre sau boala? Dacă părinții ar trăi curat sufltește și trupește (aici intră și o alimentație sănătoasă) nu ar fi și copiii mai puternici în fața bolii? Și cum învață corpul copilului să lupte cu boala? Nu prin îmbolnavire corpul copilului învață să lupte cu boala? De ce sunt ele boli ale copilăriei? Ca să le transformăm noi în boli ale adolescenței? La ce riscuri se expun femeile însărcinate care nu au făcut una din bolile copilăriei? Și orice persoană trecută de vârsta adolescenței? |
Citat:
in analogia mea cu filtrul de aer nu vorbeam de mentenanta(ferirea de boala)? cand vorbeam de epidemiile trecutului nu vorbeam ca puteau fi prevenite si ca acei oameni mancau sanatos(nu era vorba doar de imbunatatirea igienii si traiului de viata, ca daca era asa, hepatita A exista doar in dictionarele medicale)? In privinta celor 2 viziuni, sa se inteleaga, sunt compatibile, luate sinergic. Eu niciodata nu am zis ca o dieta sanatoasa nu e buna, asa cum sa nu bei ca porcul e o metoda buna sa nu iti faci praf ficatul(acum cat bei/mananci proteina animala in rest tine de tine), dar nu sunt suficiente acestea pentru a preveni boala in general. |
Citat:
Dar de veni vorba, tot pun intrebarea asta de cateva pagini(v-am intrebat si alte threaduri, dar mereu ati ignorat), acum pun bold, in 2 versiuni, poate merge: Cand va spalati pe maini,nu aveti incredere in Dumnezeu ca nu va lasa sa va infectati, igiena sau nu? Cand v-ati dus la spital pentru acea infectie, v-ati dus pentru ca nu aveati incredere in Dumnezeu ca va vindeca personal de ea? Daca tot preamarim increderea in protectia medicala a lui Dumnezeu, macar sa o facem pana la capat. |
Eh, sunt unii care au intotdeuna la ei doua masuri..stii tu, in functie de situatie..
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 00:52:39. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.