![]() |
ghiciți cine este autorul
"Esența este aceasta: dacă un mirean dorește să facă ascultare de duhovnic așa cum ar face un monah față de stareț, poate s-o facă, mai ales dacă el însuși dorește. Însă duhovnicul nu trebuie să ceară astfel de ascultare de la cei care i se spovedesc. Deci dacă cineva vrea să ne ceară sfatul în orice, noi ca duhovnici îl dăm cu bucurie, însă nu este corect ca duhovnicul să considere că mireanul păcătuiește dacă nu-i cere sfatul. Păcătuiește doar monahul care nu-l întreabă pe stareț."
|
Părintele Arsenie Papacioc?
Nu sunt sigură... dar dacă tot nu răspunde altcineva... |
Citat:
http://sfantulmunteathos.wordpress.c...m-vatopedinul/ O rog pe Annyta să propună un text/citat după ce vine confirmarea corectitudinii răspunsului! |
Ce coincidenta! Acelasi citat a fost postat astazi pe pagina Manastirii Prislop !
Il citisem de dimineata :) |
Da, este vorba de starețul Efrem Vatopedinul. Felicitari, Mihai ! ... Annyta, așteptăm să continui jocul.
Citat:
|
Vă mulțumesc pentru că îmi dați cuvântul. Iată alegerea mea:
"Rugăciunea oferită lui Dumnezeu în adevăr e nepieritoare. Acum și atunci putem uita lucrul pentru care ne-am rugat, dar Dumnezeu păstrează rugăciunea noastră în veci. În Ziua Judecății, tot binele pe care l-am făcut în timpul vieților noastre va fi de partea noastră, spre slava noastră. Și invers: răul pentru care nu ne-am căit, ne va osândi și ne va azvârli în întunericul cel din afară. Căința poate desființa efectele păcatului. În puterea lui Dumnezeu, viața poate fi restaurată în toată plinătatea sa - desigur nu printr-o intervenție unilaterală din partea lui Dumnezeu, ci întotdeauna numai cu consimțământul nostru. Dumnezeu nu face nimic cu omul fără împreună-lucrarea omului." Dacă mă gândesc bine, și acest fragment arată frumusețea ortodoxiei :-) Succes! |
Citat:
http://edituradeisis.ro/opencart/ind...product_id=104 |
Citat:
Așteptăm și alți participanți la acest joc :-) |
Citat:
Pentru diversitate, o să postez un citat dintr-un autor...atipic: "Îmi dau seama cât de important și de minunat este să ai oportunitatea de a merge la biserică și de a te gândi la întrebările importante la care te incită Ortodoxia și la răspunsurile pe care aceasta ți le oferă." |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 00:14:20. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.