Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Sectiune dedicata profesorilor de religie (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5062)
-   -   Scoaterea religiei din scoli (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6812)

glykys 26.10.2009 21:07:53

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 176104)
Doar cineva cu nobel poate contrazice pe cineva cu nobel?

Topcat, tu daca vezi ca e alb si toti spun ca e alb, zici ca e negru! :51:

topcat 26.10.2009 21:30:52

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 176307)
Topcat, tu daca vezi ca e alb si toti spun ca e alb, zici ca e negru! :51:

Deci majoritatea are intotdeauna dreptate. Corect, asta spunea si Copernic...

glykys 26.10.2009 21:47:13

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 176321)
Deci majoritatea are intotdeauna dreptate. Corect, asta spunea si Copernic...

Imi pastrez ideea: Tu daca vezi ca e alb si toti zic ca e alb, zici ca e negru. Copernic descoperise el ceva, tu nu ai descoperit nimic, vrei sa darami niste lucruri, nebazandu-te pe nimic. Spirit de fronda.

topcat 27.10.2009 09:03:10

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 176325)
Imi pastrez ideea: Tu daca vezi ca e alb si toti zic ca e alb, zici ca e negru. Copernic descoperise el ceva, tu nu ai descoperit nimic, vrei sa darami niste lucruri, nebazandu-te pe nimic. Spirit de fronda.

Daca am argumente pot contrazice pe oricine, inclusiv pe nenea nobelul, care din cite se vede nu a inteles cum e cu evolutia si cu probabilitatile.
Si se pare ca nici tu :)

glykys 27.10.2009 11:40:11

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 176385)
Daca am argumente pot contrazice pe oricine, inclusiv pe nenea nobelul, care din cite se vede nu a inteles cum e cu evolutia si cu probabilitatile.
Si se pare ca nici tu :)

Mai, mai, dar cata trufie! Unde erai tu cu argumentele tale in timpul in care s-a intemeiat Biserica noastra, acum 2000 de ani? Atatia sfinti, atatia martiri si s-a gasit nenea Topcat sa rada tot! :=)))

topcat 27.10.2009 11:54:47

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 176436)
Mai, mai, dar cata trufie! Unde erai tu cu argumentele tale in timpul in care s-a intemeiat Biserica noastra, acum 2000 de ani? Atatia sfinti, atatia martiri si s-a gasit nenea Topcat sa rada tot! :=)))

:)
Nu au nici o legatura sfintii si martirii cu evolutia si probabilitatile. Si nici nenea nobelul :)

glykys 27.10.2009 12:01:57

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 176441)
:)
Nu au nici o legatura sfintii si martirii cu evolutia si probabilitatile. Si nici nenea nobelul :)

Se vede ca nu au. Iertare, Topcat, dar o sa ma retrag pentru un rastimp din conversatia cu tine, ai intrecut masura, ai lovit mult prea tare in crestinism.

topcat 27.10.2009 15:20:52

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 176444)
Se vede ca nu au. Iertare, Topcat, dar o sa ma retrag pentru un rastimp din conversatia cu tine, ai intrecut masura, ai lovit mult prea tare in crestinism.

Nici o problema, imi pare rau doar ca tu nu iei in considerare decit bucati din crestinism, noroc ca sint cele pozitive :)
Oricum, cind ai chef de o contra, ma gasesti pe-aici :)

Danialex 28.10.2009 08:59:09

Doamne-ajuta!
Am urmarit subiectul acesta si vad ca sunt multe puncte de vedere in contradictie, fiecare venind cu argumentele lui.
Topcat, ai spus ca teoria creationismului inchide mintea unui copil, daca este predata in scoala. Oare evolutia si probabilitatile (care, de fapt, fara Dumnezeu ar insemna ca sunt aleatoare) i-ar stimula mai mult pe copii sa gandeasca? Chiar mi se pare absurd! Faptul ca Dumnezeu a creat lumea si omul arata ca este o ordine in toate si ca nimic nu este intamplator, deci toate au un rost si un sens final. Pe langa legi fizice, Dumnezeu a lasat legi duhovnicesti in toate (de exemplu, pacatele si urmarile lor in viata omului), asa incat omul sa inteleaga ce se intampla in viata lui si ce urmari pot avea faptele lui si sa distinga binele de rau. Mi se pare mult mai interesant decat sa spui "totul este evolutie si hazard". De fapt, nu au existat niciodata suficiente dovezi stiintifice ca omul de trage din maimuta. Stiu ca nu vei fi de acord cu asta, pentru ca tu vrei sa contrazici, dar gandeste-te bine... Religia nu inseamna doar parte din educatia civica, religia (ma refer la cea crestin-ortodoxa) arata sensul adanc al vietii, petru ca viata nu este doar ce vedem noi aici, ci se continua in vesnicie. Si ar mai fi un aspect foarte important: daca intr-adevar totul ar fi doar evolutie si omul n-ar fi fost creat de Dumnezeu, de ce s-a mai intrupat Hristos si s-a rastignit pentru pacatele lumii? De ce a mai fost Inviere? Faptul ca Hristos a inviat si a biruit moartea arata clar ce sens are viata noastra.
De fapt, nu cred ca tu esti chiar ateu, cum ai scris... eu cred ca tu cauti niste explicatii ca sa te convingi. E parerea mea :)

topcat 28.10.2009 09:10:39

Citat:

În prealabil postat de Danialex (Post 176697)
Doamne-ajuta!
Am urmarit subiectul acesta si vad ca sunt multe puncte de vedere in contradictie, fiecare venind cu argumentele lui.
Topcat, ai spus ca teoria creationismului inchide mintea unui copil, daca este predata in scoala. Oare evolutia si probabilitatile (care, de fapt, fara Dumnezeu ar insemna ca sunt aleatoare) i-ar stimula mai mult pe copii sa gandeasca? Chiar mi se pare absurd! Faptul ca Dumnezeu a creat lumea si omul arata ca este o ordine in toate si ca nimic nu este intamplator, deci toate au un rost si un sens final. Pe langa legi fizice, Dumnezeu a lasat legi duhovnicesti in toate (de exemplu, pacatele si urmarile lor in viata omului), asa incat omul sa inteleaga ce se intampla in viata lui si ce urmari pot avea faptele lui si sa distinga binele de rau. Mi se pare mult mai interesant decat sa spui "totul este evolutie si hazard".

Evolutia nu inseamna NUMAI aleator si hazard, intelegeti odata! Selectia naturala este cea care alege numai citeva din variantele care apar aleator.
Selectia naturala nu e aleatoare, din contra.
Citat:

De fapt, nu au existat niciodata suficiente dovezi stiintifice ca omul de trage din maimuta. Stiu ca nu vei fi de acord cu asta, pentru ca tu vrei sa contrazici, dar gandeste-te bine... Religia nu inseamna doar parte din educatia civica, religia (ma refer la cea crestin-ortodoxa) arata sensul adanc al vietii, petru ca viata nu este doar ce vedem noi aici, ci se continua in vesnicie.

Am sa ma las convins ca ai gasit sensul vietii cind imi vei spune care e sensul vietii vesnice.
Citat:

Si ar mai fi un aspect foarte important: daca intr-adevar totul ar fi doar evolutie si omul n-ar fi fost creat de Dumnezeu, de ce s-a mai intrupat Hristos si s-a rastignit pentru pacatele lumii? De ce a mai fost Inviere?

Foarte corect
Citat:

Faptul ca Hristos a inviat si a biruit moartea arata clar ce sens are viata noastra.

Sensul vietii tale se bazeaza pe niste povesti
Citat:

De fapt, nu cred ca tu esti chiar ateu, cum ai scris... eu cred ca tu cauti niste explicatii ca sa te convingi. E parerea mea :)

Te inseli :)

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:06:16.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.