![]() |
Citat:
Acum , un emoticon folosit tradeaza sau exprima un gind, o traire, o parte din noi, o latura a noastra, o particularitate a noastra. Un simplu emoticon... Psihologia ne invata sigur ca oamenii comunica in 3 feluri : verbal, paraverbal si nonverbal. Verbal : chiar daca interlocutorul nu te vede dar te aude sau iti vede ideile insirate pe o hirtie ,din dialog iti poate spune ,,cine esti". Paraverbal : reprezinta sistemul de intonatie si accentuare a literelor si cuvintelor pt. a le creste semnificatia, a debitului verbal, a tonului si muzicalitatii exprimarii,a intensitatii vocii,a grimasei si gesticii prin care traduci starea de spirit pe care o ai in timpul dialogului (minie, bucurie, indiferenta, desconsiderare, dezgust, etc). Nonverbal , sau limbajul trupului : reprezentat de modul de a te inbraca, friza, farda, parfuma, asamblarea culorilor in vestimentatie, manichiura,accesorii vestimentare(baston, umbrela, monoclu, trabuc,ceas de buzunar, tabachera rafinata, servieta, portvizit, portmani, esarfa, etc.). In dialog, verbalul se exprima fara probleme, paraverbalul are semnele conventionale care permite exprimarea a 98% din intentii (semnul intrebarii simplu si seriat, al exclamarii simplu si seriat, al ultimei litere din cuvint sau a primei sau a oricareia facuta seriat, scrierea ingrosata, cu liniute de unire repetate, scrierea subliniata, folosirea citatelor cu expresii consacrate pt. o anume stare de spirit , a emoticoanelor,etc, etc.) iar nonverbalul il enuntam noi cu o exactitate de 95% atunci cind descriem cum ne inbracam la ofice, la sport,la afaceri, la biserica, acasa, daca ne fardam si cum , daca ne parfumam si cum,sau exprimindu-ne parerile despre altii cind fac sau nu intr-un fel anume. Cu alte cuvinte , atunci cind se converseaza in scris si deci atunci cind individul este si interesat sa fie cit mai bine inteles din putine rinduri, prin ceea ce scriem putem fi cunoscuti si areciati intr-un procent foarte mare de realitate , >95%. Ne expunem si ne destainuim aproape in totalitate si nu cu mare efort. Dar pentru o persoana cunoscatoare sau chiar mai mult , versata adica cea care este antrenata atit de bine incit cu usurinta poate depista temperamentul , caracterul , personalitatea , echilibrul psihoemotional , sensibilitatile , posibilitatile de a deveni agresiv si formele pe care le poate lua, slabiciunile , s.a.m.d. faptul de a-si cunoaste interlocutorul , fara a-l vedea , este un lucru usor, cu conditia sa fie atent si sa retina ce posteaza in timp. Deci, dupa ce activezi pe un forum o buna perioada de timp, angrenindu-te in discutii de factura cit mai diversa, persoana ta nu mai este necunoscuta pt. cei interesati. In baza acestei cunoasteri cei mai multi ne catalogam , sumar este adevarat, ca fiind intr-un fel sau altul . Pai si dupa ce apuci de te exprimi intr-un fel anume si te lasi ,,citit" apai dupa aceea poti sa tot retractezi ca nu este asa cum se vede ...pt. ca deja este prea tirziu. Sau situatia in care ne imbulzim cu formule de ''amabilitate staruitoare" ...poate scoate la suprafata lucruri neasteptate. In general noi spunem ca urmarim si ca atacam ,,ideea" , si asa si este in prima instanta, dar prin ea atacam o prostie, o impolitete, o minciuna, o neseriozitate, o slabiciune, o proasta inspiratie sau crestere, o superficialitate, un tupeu obraznic sau nonsalant, un frate cabotin, mercantil sau hedonist,devoalam intentia reala din spatele unui sofism,si in cele din urma chiar falsitatea si impostura, adica o carenta sau un defect al caracterului in ultima instanta. Pt. toate acestea scrise si demonstrate (dupa stiinta psihologiei) aici invit ,,amatorii" revendicativi (indiferent de sex) sa se gindesca bine inainte de a striga neantului : de unde ma sti tu pe mine? Deoarece acesta are un raspuns simplu : de la tine ! NB: un simplu emoticon ... spune multe ! |
Citat:
Da, poate prea mult vreau sa ii conving pe altii. De accea poate ca Zaharia a presupus ca as fi membra a cine stie ce organizatie care face special sa intre pe un forum ortodox.. .Ei bine nu, Zaharia, nu ai nimerit-o de loc. Este o ispita sa vrei mereu sa ii convingi pe altii. Ar trebui sa expunem ce credem ca este adevarul si apoi sa ii lasam pe ceilalti sa mearga mai departe. Poate fac asta din mandrie, sau poate o fac din entuziasm (penru ca sunt convinsa de niste lucruri si am spirit militant). Nu stiu. In orice caz, este si pericolul unui forum de discutie, poate. Trebuie sa recunosti ca altii aici sunt si mai transanti si accepta si mai greu alta opinie decat a lor, si asta creaza aici o atmosfera polemica molipsitoare. Ca ei spun ca asta este adevarata opinie ortodoxa, nu schimba nimioc din fondul problemei: si eu cred ca opinia mea este ortodoxa. ;-) Mi-am propus de mai multe ori sa nu mai polemizez, dar nu am prea reusit. Poate in viitor! Oricum, voi avea din ce in ce mai putin timp. |
Citat:
Ce inseamna 'lumea'? Lumea inseamna pentru noi cei din jurul nostru, cei care ne influentezea noua gandirea, cei pe care alegem sa ii citim. Tu ai intrat in acest cerc al antiecumenistilor, eu sunt inconjurata de oameni care desi sunt foarte fideli ortodoxiei considera ca este important sa se pastreze legaturile ecumenice cu toate defectele oganismelor oficiale. Textul pe care il citezi nu vad de ce s-ar referi la ecumenie. Cred ca se refera la oganizatii intr-adevar malefice, masonice antibiserica, new age, sincretiste etc. Ceea ce tot spun eu este ca nu acest gen de ecumenie il spirjin eu. |
Citat:
Nu, nu spunt membra sau 'curtata' a nici unei organizatii oculte. Sunt membra a Bisericii ortodoxe. Nu mai sunt suparata pe tine, Zaharia. De altfel nu pot sa zic ca am fost, foarte. Doar m-ai iritat putin si de accea si eu am fost mai dura. Sa incercam sa discutam tinand seama de ceea ce ai spus. |
Citat:
|
Citat:
Cat despre amuzament, eu nu inteleg amuzamentul numai ca un motiv de ras si distractie, ci ca ceva care imi mentine interesul si atentia, chiar daca nu include si un element de umor. Daca tu ataci intotdeauna ideea, foarte bine pentru tine ca poti sa detasezi perfect si intotdeauna persoana de ideile sale. Este destul de greu sa faci asa ceva. Citat:
Citat:
|
Boah, la ce discutii filozofice ati ajuns! Nici nu mai bagati in seama subiectul, sau pe altii care scriu.:13::confused:
Fratilor, fiti calmi, coborati in randul omaneilor! Toti avem dreptul sa gandim, sa avem pareri, fiecare unde a invatat si cine l-a invatat.:103::63: |
Citat:
|
Citat:
Vezi, uite acest "nu stiu de ce faci caz" este un atac inutil. |
Citat:
Ce atac inutil? Probabil ca in loc de "nu stiu de ce faci caz" trebuia sa scriu " nu stiu de ce insisti pe tema asta. Unde este atacul totusi, sau unde este jignirea?? Plus ca explicatia ta era inutila, iti dai seama ca nu am crescut pe luna si imi dau seama unde este gluma si unde nu, si unde greseala de gramatica e intentionata sau nu. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 16:43:32. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.