![]() |
Nu e greu de observat că orice subiect care face aluzie la sporturi nobile, cum este hipismul casnic și prescrie metoda optimă de alcătuire a androginului face rating excelent pe forum. Cum deja discuția a alunecat definitiv în off-topic iar săraca desfrânată nu se știe dacă se mai mărită sau nu, eu zic să ne mutăm pe "noaptea nunții" (că tot în jurul ei gravitează dezbaterea) unde controversele se pot diversifica într-o paletă inepuizabilă de nuanțe din ce în ce mai surprinzătoare.
|
Îmi cer scuze fiindcă nu m-am făcut înțeles.
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Cât despre “proști cu înțelepciune” e o contradicție în termeni, pentru unii “de efect”! Citat:
N-am contestat că Mihai Eminescu nu va rămâne poetul nostru național, iar faptul că a avut păcate, nu e al meu a ști și dacă a mers dincolo cu ele. Iar faptul că păcatele te fac să fii uman e iarăși adevărat până la situația în care dorești să rămâi cu ele pentru a-ți dovedi “umanitatea”, adică, o umanitate îndrăcită de după cădere. A fi uman în sensul creației lui Dumnezeu nu înseamnă a fi voluntar cu păcat. Citat:
Iar despre context, discutam despre desfrânate, iar Mântuitorul i-a spus uneia “Nu te osândesc nici Eu. Mergi; de acum să nu mai păcătuiești.” S-a plimbat Adevărul braț la braț cu minciuna? Sau ce legătură are faptul că ești înțelegător și bun față de cei ce mint cu promenada conceptuală a adevărului cu minciuna? Citat:
Multă iubire! |
Citat:
multa iubire Citat:
ÎNNĂSCÚT, -Ă, înnăscuți, -te, adj. Care aparține cuiva din naștere, cu care se naște cineva; congenital, nativ ca sa se nasca cineva trebuie sa fie CONCEPUT CONCÉPE, concép, vb. III. I. Tranz. 1. A imagina, a proiecta, a gândi ceva nou. 2. A-și face o idee despre ceva; a pricepe, a înțelege. ◊ Loc. adv. De neconceput = de neînțeles, de neimaginat; imposibil. 3. A exprima în anumiți termeni, a formula într-un anumit fel asadar pe linga actul in sine , pe care il stim cu totii , mai e unu SUBTIL pe care tu si multi de aici nu il luati in in calcul .... viitorul copil sta in burtica mamei 9 luni in general SI E SUPUS imaginatiei , gindurilor proiectilor etc ale mamei si chiar ale tatalui cind a fost conceput .... asadar acel produs de conceptie are predispoziitile MAMEI . TATALUI SI ANTURAJULUI .... intelegi ? asadar acel temperament este DETERMINAT de parinti inca inainte de nastere ... SI SUNT RESPONSABILI DE EL ..... copilul e pur la nastere CA SI SUFLET .cu inclinatiile PARINTILOR CA SI RATIUNE ... fa diferente ... daca nu ai inteles spune si te lamuresc , dar nu scrie mult prost si fara rost ca asa nu se va mai intelege nimic,,, ia-o incet ca sa lamurim lucrurile :24: multa iubire daca parintii se schimba , copilul se poate schimba ? multa iubire dupa ce rezolvam ce e mai sus CONTINUAM si cu restul postarii tale .... ca altfel nu se va intelege nimic :24: multa iubire |
Citat:
2. My lad, you have a problem. Eu nu folosesc tehnici și n-am de gând să port discuții în doru’ lelii, e doar problema ta dacă vrei să te contrazici de dragul contrazicerii, fie că ai dreptate sau nu. Eu credeam că putem comunica pe o anumită temă. 3. Dragul meu, când “răsfoiești” DEX-ul, ia de acolo sensul care trebuie și nu care-l dorești, interpretând unele texte de se miră și curcile de sensurile pe care le dai unor cuvinte: CONCÉPE, concép, vb. III. I. Tranz. 1. A imagina, a proiecta, a gândi ceva nou. 2. A-și face o idee despre ceva; a pricepe, a înțelege. ◊ Loc. adv. De neconceput = de neînțeles, de neimaginat; imposibil. 3. A exprima în anumiți termeni, a formula într-un anumit fel. II. Intranz. (despre o femeie) A rămâne însărcinată; a zămisli, a procrea. – Din lat. concipere. 4. Când vorbim de a concepe cu referire la procreerea de copii, se are în vedere sensul de la pct. II, adică a concepe = a rămâne însărcinată; a zămisli, a procrea. Restul sensurilor cuvântului nu au legătură cu realitatea la care te referi tu. Pentru că altfel, cine știe ce semantici înfiorătoare și filosofii de doi lei s-ar naște din amestecarea sensurilor unor cuvinte. Și o mostră există tocmai în postarea ta! De exemplu, ce părere ai de următorul (nu e cu nimic mai prejos decât ai încercat tu): BROÁSCĂ, broaște, s. f. I. Nume dat mai multor animale amfibii din clasa batracienilor, fără coadă, cu picioarele dinapoi mai lungi, adaptate pentru sărit, cu gura largă și ochii bulbucați. ◊ Expr. Ochi de broască = ochi bulbucați. ◊ Compus: broască-țestoasă = nume dat mai multor specii de reptile cu corpul închis într-o carapace osoasă, dintre care unele trăiesc pe uscat (Testudo graeca și hermanni), iar altele în apă (Emys orbicularis). II. 1. Compus: broasca-apei = plantă erbacee acvatică cu frunze lucioase, cufundate în apă, și cu flori verzui (Potamogeton lucens). 2. Plantă arborescentă exotică cu flori mari, galbene și cu frunze groase, cultivată ca plantă de ornament (Opuntia ficus indica). III. Mecanism montat la o ușă, la un sertar etc., pentru a le încuia cu ajutorul unei chei. – Lat. *brosca. Ce concluzii ai deduce din următoarele două premise: A. Broasca este un animal din clasa batracienilor, fără coadă, cu picioarele dinapoi mai lungi, adaptate pentru sărit, cu gura largă și ochii bulbucați. B. Broasca este un mecanism montat la o ușă, la un sertar etc., pentru a le încuia cu ajutorul unei chei Concluzie: urmându-ți logica lui “a concepe” voi ajunge la concluzia că animalelele din clasa batracienilor, fără coadă, cu picioarele dinapoi mai lungi sunt mecanisme montate la uși, la sertare etc. Și asta doar din acceptarea unor sensuri ale cuvântului broască total diferite. Dacă optam pentru sensurile de broască ca animal și broasca-apei ca plantă cine ști ce ar fi ieșit (poate că și convingeam pe vreo doi că broasca dă naștere la planta broasca-apei). Erorile de raționament se numesc și sofisme atunci când există un act voluntar pentru a le formula. De ce? Ai spus tu într-o postare anterioară: fiecare își cunoaște interesul. Ți-am oferit acest exemplu pentru a-ți sugera situația grotescă în care te afli atunci când sensuri total diferite ale unor cuvinte le amesteci între ele pentru a obține concluzia dorită. Simplu moft? Orgoliu nețărmurit pentru a-ți demonstra dreptatea inexistentă? Sau pur și simplu dorința de ceartă? 5. Nu trebuie să mă lămurești cu nimic, m-am lămurit deja. Chiar credeam că am cu cine să discut. Vina e a mea. 6. Nu e vina mea că nu te descurci cu mai mult de o pagină de poveste și aia cu poze și hlizeli pe spate (icon-ul de care abuzezi atâta). 7. Întreabă-i pe copii. Ș’apoi pe părinți! 8. Nu știu ce vrei să rezolvi, dar nu alături de mine. Te-ai declarat ortodox, atunci probabil că știi ce înseamnă creștin ortodoxia, n-ai decât să-ți mai înfrânezi din dorința de ceartă și să reduci demonstrațiile de forță că doar tu ai dreptate printre sofisme, nici alea inteligente și atunci, eventual, s-ar putea să mai avem ceva de vorbit împreună. Multă pace! P.S. 1. Nu trebuie să răspunzi, dar crezi că celebrul tău icon :24: cu hlizitul pe spate este o atitudine creștin ortodoxă? 2. Chiar era să mă las furat de atitudinea lui “Multă iubire!” Se pare că nu îi înțelegi cu adevărat sensul. Spre cultura ta, iubirea este mult prea departe de orgoliu pentru a avea vreo legătură. 3. Am observat pe un alt thread că satanismul ar fi pentru tine o soluție în anumite circumstanțe. Stai liniștit, deja începi să probezi un comportament specific! Să ne ferească Dumnezeu și Doamne ajută! |
Citat:
1. ATITA TIMP CIT EXISTA DIABET pe baza NERVOASA si multe alte boli FIZICE , copilul din burtica mamei POATE FI INFLUENTAT ca sa nu zic ca este ... nu intru in amanunte ca te pierd pe drum .... ADN si alte lucruri .... asadar sensul meu ESTE PROFUND si stiu EXACT ce am luat din defintie ... AMBELE sensuri sunt valabile si se aplica cind te referi la un copil ... tu trebuie sa te mai informezi ,,,, ps ti-am spus sa nu mai scrii mult , prost si fara rost daca prima problema AI PRICEPUT-O , atunci trecem mai departe ... ai alte intrebari la dilema ta de mai sus cu definitia ? :24: multa iubire ps tu trebuie sa iti ceri scuze ca nu pricepi FARA SA INTREBI inainte ... asadar nu ma invinui pe mine de incapacitatile tale , si sunt crestin ortodox , asta ca sa nu ai dubii .... cit despre satanism de pe alte posturi iara ŽŽai inteles totulŽŽ ....:24: eu ma cert cu unu care are ceva in cap , cu tine doar misto .... :24: multa iubire |
Citat:
Să te ajute Dumnezeu! |
Citat:
asadar eu nu am ce sa iert la tine si cred ca am repetat-o de n ori---- NU IMI MAI CERETI IERTARE ( acum vezi ce scrie ? ) .... asta cu ŽŽ sa te ajute Dumnezeu ŽŽ suna a blestem in gura ta .... stai linistit ca Dumnezeu ne ajuta pe toti .... unii merg mai incet pe drum , si nu tin pasul , dar tot pe drum sunt .... mai trebuie un pic trasi sa inainteze :24: multa iubire |
Citat:
Si asa a fost inlaturata dilema, trecem la noaptea nuntii...cine stie daca o sa afle vreodata desfranata saraca...daca se mai si marita, las ca vede ea si singura..ca aici toti parlamenteaza....hahahaha |
Studiu privind responsabilitatea. In contrast, la inceputul lunii, Family Research Council a emis un studiu care denota ca persoanele responsabile contribuie pozitiv la bunastarea generala sociala. Printre altele, persoanele religioase si cele crescute in familii intacte au o rata de recidivism mult mai joasa decat persoanele care provin din familii destramate sau care nu frecventeaza biserica (link).
Sursa: Buletin AFR |
:)
mi-a venit in minte o intrebare...cati dintre voi si-ar pune la vedere icoane cu sfinte care inainte de pocainta au fost desfranate? Si v-ati inchina la ele, ati putea?... sau aveti cumva impresia ca altfel de sfinte servesc doar ca exemplu ca orice pacatos se poate indrepta?... cum v-ati simti sa va intrebe cineva, cine e in icoana asta de langa icoana Maicii Domnului... a, pai (de ex) e Sfanta Taisia... inainte a fost prostituata. :) nici pt sfintele care au fost desfranate nu se gaseste suficient respect... si mai punem problema de casatorie cu o desfranata pocaita... |
Ora este GMT +3. Ora este acum 16:15:45. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.