![]() |
Citat:
Nici un grup de oameni nu poate continua sa exista fara sa fie condus. Exista biserici neoprotestante de 1000 sau 2000 de membri. Credeti ca un grup de 1000 de oameni ar putea rezista ani de zile fara o conducere? In toate grupurile umane, inclusiv in bisericile protestante, exista o ierarhie. Exista diaconi, prezbiteri, pastori. Exista comunitati regionale de biserici care au un supraveghetor. Comunitatile Regionale au reprezentanti intr-un Consiliu Bisericesc National. Fiecare da socoteala unui supraveghetor si exista comisii de disciplina la toate nivelele. Mai fratilor, nu predica chiar fiecare pastor ce vrea el din Biblie, nu e chiar asa debandada precum va imaginati unii dintre voi. Credeti ca la neoprotestanti este posibil sa se apuce un pastor sa predice ca e ok sa te inchini la icoane si sa ramana nesanctionat? |
raoul
Citat:
|
Citat:
Fara ierarhie fiecare are propriul lui dumnezeu,de obicei un sclav al propriilor lui pacate si fara nici o legatura cu adevaratul Dumnezeu. |
Citat:
|
...Am ramas in urma cu cititul... Oare sa fie noroc sau ghinion ca nu am mai avut timp sa vad ce mai e pe-aici... Dintre toti, inteleptul si iubitorul de vrajmasi, "Profetul-de-carton" ma pune serios pe ganduri...
Dom' prefesor, la o asa badjocora de posturi pe care indraznesti sa le faci pe-aici, eu am o singura atitudine: EXECUTIA (...virtuala!!!). Nu stiu cine esti si sub ce alt nume ai mai scos din minti pe altii de pe acest forum cu ceva timp in urma, dar e foarte clar efectul mesajelor tale. Din pacate se pare ca ai tot timpul din lume ca sa faci bine ce ti-ai propus (dezbinarea crestinilor, sau macar preocuparea cu "altceva"). E adevarat ca trebuie sa ne iubim vrajmasii, dar la tine... nu se pune. Trebuie sa primesti insutit ceea ce oferi: penibil, ignoranta, sarcasm. Nu-ti flutura in fata noastra parodia de intelepciune, ca daca te ia cineva la bani marunti te face "terci". Profiti de prea mult bun simt care se pare ca chiar s-a asternut pe-aici, dar s-ar putea sa devii cenusa daca te mai joci mult cu focul!... |
Citat:
Vorba aia cand pisica nu este acasa, soarecii danseaza pe masa....cam asa e si pe aici. |
Citat:
V-am explicat de ce nu cred ca este scriptural sa pui pastori sau preoti in biserica crestina sau orice alta denumire care nu e biblica. De exemplu, "penticostalul" a marturisit ca pe langa pastori mai au si alte structuri, insa nu au apostoli! Toate acestea nu sunt biblice. |
Citat:
Vad ca aveti o varianta ciudata de Biblie, sa nu mai vorbesc de modul de o interpreta. Dar ciudat ca ea devine difertita de a noastra doar cand sunteti intr-un impas si nu mai aveti raspunsuri. Daca nu avem aceeasi baza comuna nu are sens sa purtam discutii interminabile - pentru ca oricum nu o sa ajungem la un consens. ps: doar putin respect va cer...si cand spun respect nu ma refer la modul de adresare, ci la respect fata credinta noastra. |
Citat:
Citat:
Citat:
http://www.bibliaortodoxa.ro/ dar si http://biblia.resursecrestine.ro/ si folosesc si acest site: http://www.biblos.com/ ------------------------------------------------------------------ daca nu esti de acord cu parerile cuiva, si ai alta parere nu inseamna ca nu-l respecti. |
Am o zi incarcata astazi si Dumnezeu stie cum se va termina. Inainte sa plec la ale mele, doresc doar sa adaug doua randuri, desi aparent e inutil.
In principiu nu am nimic cu nimeni, indiferent de alegerea pe care si-o face in viata. Si la usa, cand mai vin indivizi cu mierea pe buze si veninul in suflet, stam de vorba cate 30-45 de minute sa vedem ce si cum. Dar de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere (vorba vine, ca de fapt, Dumnezeu a pus peste tot la fel si nu intelege de ce... nu mai e!?) O sa ma adresez acum, nu numai profetelului de carton ondulat sau hartie igienica, ci oricui indrazneste sa intineze la nesfarsit credinta ortodoxa: AJUNGE!!! Exista la sf. liturghie un moment cand parintele striga: "usile, usile, cu intelepciune, sa luam aminte". Desi aceasta nu este o biserica, incercam totusi sa pretindem ca suntem o comunitate ortodoxa, iar daca voi nu sunteti in stare sa o respectati, va invitam sa poftiti pe unde-ati venit. Lasati-ne prosti, asa, si nemantuibili, fiti voi destepti dar va rugam, nu mai ridicati glasul vostru schimonosit de rautate, fiindca in handicapul vostru nu puteti intelege ce se petrece aici. Sunteti cu adevarat cu un mare handicap, atat timp cat nu stiti si nu vreti sa va insusiti invataturile sfintilor parinti, nu pricepeti ce-s acelea sfinte moaste, iar Preasfintei Fecioare, ii aduceti tot felul de blasfemii. Nu ne intereseaza parerea voastra. Noi ne-am spus-o pe-a noastra ca suntem "acasa". Cand vom veni la "voi", n-aveti decat sa defilati cu biblia ciopartita in toate directiile. Dar aici sunteti niste paria si niste rataciti care nici macar nu-si recunosc ratacirea si indraznesc sa arate cu degetul catre altii. Iertare tuturor ca mi-am iesit din fire, dar pentru toti "Profetii de carton" care tulbura apele pe-aici, un singur si mare strigat: SICTIR!! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 10:46:26. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.