![]() |
Citat:
Imi pare rau ca mandria dumneavoastra este mai presus de invatamintele crestine. |
Citat:
eu am afirmat si sunt gata sa o fac de fiecare data, tinerii trebuie sa se mentina curati pana la casatorie, cui nu-i convine, nu eu ii cer socoteala este Cineva Sus, eu nu pierd nimic. |
Citat:
imi pare rau, pe mine nu ma puteti clinti din convingerile pe care le am, desfranarea este pacat, asa cum scrie la punctul 6: http://www.sfaturiortodoxe.ro/sfintelecanoane.htm |
Citat:
Mi-ati reprosat ca nu am mentionat de feciorie in sfaturile mele. A fost o greseala si o admit. Sunt perfect de acord ca aceasta idee crestineasca, trebuie sa fie prima respectata, inainte de orice sfat si imi pare rau ca nu am scris-o de la bun inceput. Tot ceea ce doresc este sa incercam sa ne tratam cu respect. Incetati, va rog, cu comentariile malitioase. |
Citat:
ma doare faptul ca nici macar acum nu va dati seama ce ati facut si mai mult decat atat, incercati sa va victimizati, urat, foarte urat. sunt ultimele cuvinte pe care vi le adresez. |
A spus sa nu se discute despre virginitate la primele intlniri.
|
Un lacăt pe acest topic ce a devenit loc de dat cu pietre ar fi binevenit, după părerea mea.
|
Citat:
sunt om serios si am citit cu foarte mare atentie ce a scris aceasta Andra. va rog sa luati la cunostinta urmatoarele formulari: In niciun caz, nu vei mai iesi la o a doua intalnire cu un barbat care te intreaba la prima intrevedere daca esti sau nu virgina. oare? de ce e asta gresit? ca nu-i da voie Andra acelui baiat ortodox sa se intereseze daca fata e fecioara??! eu asa am facut si iata am o casnicie minunata, am intrebat-o de prima data daca e fata cuminte, ca daca nu e, nu avem ce discuta ! apoi, continua: Pentru barbati nu e atat de important cate au fost pana acum in viata lor. Pentru lor este cel mai important cu cine vor citii ziarul si vor bea o cafea la batranete. Prin urmare, nu prima femeie este dragostea vietii lor, ci ultima. Tu poti fi ultima asta este optica unui barbat ortodox?!!! pentru numele lui Dumnezeu! nu e important pentru barbatul ortodox cate au fost in viata lui?? nu prima femeie e dragostea vietii lor ci ultima???? Dumnezeule ! si viitoarea sotie poate fi ultima "cucerire"???? Astea sunt invataturi/sfaturi conforme cu dogma Bisericii Ortodoxe???! si scrise cu greseli de ortografie, iata numai ce-mi sare in ochi acum, a scris "citii", in loc de "citi". |
Acum, revenind la topic cu ocazia asta, nu am gasit nicaieri sa scrie (in invataturile Bisericii, nu prin situri cu sfaturi) ca un barbat sau o femeie trebuie neaparat sa fie feciori. Ce spune Biserica este sa ne pocaim de pacate.
Deci pot exista multe fete si multi baieti care desi nu au trait asa cum ar fi idealul crestin, la un moment dat se hotarasc sa o faca. Acestia nu pot deveni soti si sotii crestini? Si mie mi se pare ca nu este frumos, si nici crestineste, sa punem in fata acest aspect al virginitatii la celalalt. Trebuie mai intai, cred eu, sa vedem ce fel de om este, cum sta cu bunatatea, cu rabdarea, cu inteligenta, cu alte calitati necesare pentru cresterea copiilor, ce fel de prieteni are, cum se poarta intre ai lui, cat de sincer este (cu el insusi si cu altii). Sigur, daca celalalt s-a pastrat fecior sau fecioara asta este un lucru frumos si un plus, dar nu cred ca este lucrul cel mai important ca baza pentru o familie fericita. Depinde, de altfel, si de ce si-a pastrat fecioria. Eu am cunoscut un barbat care era fecior, dar era probabil complect inhibat si probabil complect incapabil sa aiba relatii sexuale, din diverse motive psihice. Ce-ar fi sa ne trezim alaturi de unul de acest fel, daca acest criteriu ni se pare cel mai important? Sa ne amintim si de parabola fiului ratacitor. Cel care a ratacit mult poate sa se intoarca, iar uneori cel care ramane aproape de Tatal poate fi acrit si invidios, ca fratele mai mare din parabola. Mai bine poate un barbat care a avut si alte relatii, dar care se cuminteste, decat unul fecior dar cu alte defecte imposibil de suportat in viata de cuplu. |
doamna fani, acesta este un site crestin ortodox? ca daca nu e, eu nu mai postez aici, nu are rost !
credeam ca prezentam ceea ce ne cere Biserica. sunt care pacatuiesc, care se indreapta, este adevarat, dar noi trebuie sa prezentam exact ceea ce invata Biserica, sunteti de acord? |
Ora este GMT +3. Ora este acum 08:23:42. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.