Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Despre Sfanta Scriptura (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5014)
-   -   Versetul de azi (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2129)

georgeval 15.11.2008 23:32:59

Citat:

În prealabil postat de mirelat (Post 100733)
"În ziua următoare, când s-au coborât din munte, L-a întâmpinat mulțime multă. Și iată un bărbat din mulțime a strigat, zicând:
<< Învățătorule, rogu-mă Ție, caută spre fiul meu, că îl am numai pe el; Și iată un duh îl apucă și îndată strigă și-l zguduie cu spume și abia pleacă de la el, după ce l-a zdrobit. Și m-am rugat de ucenicii Tăi ca să-l alunge, și n-au putut>>. Iar Iisus, răspunzând, a zis: <<O, neam necredincios și îndărătnic! Până când voi fi cu voi și vă voi suferi? Adu aici pe fiul tău>>. Și, apropiindu-se el, demonul l-a aruncat la pământ și l-a zguduit. Iar Iisus a certat pe duhul cel necurat și a vindecat pe copil și l-a dat tatălui lui. Iar toți au rămas uimiți de mărirea lui Dumnezeu." (Luca 9, 37-43)

In Evanghelia dupa Matei, Mantuitorul raspunzand Apostolilor spune ca acest neam de diavoli numai cu post si rugaciune poate fi biruit. Sa adaugam la postul in care ne aflam si rugaciunea si sa ne inarmam in acest raboi nevazut cu nadejdea ca vom birui in Hristos.

Anca-Miha 16.11.2008 00:10:32

Citat:

În prealabil postat de mirelat (Post 100734)
orice varianta e buna, dar e preferabila a doua. :1:

E cineva atat de amabil sa detalieze ceva mai mult? Nu exista o diferenta intre a ierta in primul caz, cand cel in cauza care a gresit isi cere iertare; si al doilea caz, in care il iert din oficiu, cu sau fara stiinta aceluia? Oare sa nu fie nici o diferenta intre cele doua forme de iertare?!?

mirelat 16.11.2008 22:14:16

Evanghelia Duminicii a XXV-a dupa Rusalii: Pilda Samarineanului milostiv

Luca 10, 25-37

25. Și iată, un învățător de lege s-a ridicat, ispitindu-L și zicând: Învățătorule, ce să fac ca să moștenesc viața de veci?
26. Iar Iisus a zis către el: Ce este scris în Lege? Cum citești?
27. Iar el, răspunzând, a zis: Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta și din tot sufletul tău și din toată puterea ta și din tot cugetul tău, iar pe aproapele tău ca pe tine însuți.
28. Iar El i-a zis: Drept ai răspuns, fă aceasta și vei trăi.
29. Dar el, voind să se îndrepteze pe sine, a zis către Iisus: Și cine este aproapele meu?
30. Iar Iisus, răspunzând, a zis: Un om cobora de la Ierusalim la Ierihon, și a căzut între tâlhari, care, după ce l-au dezbrăcat și l-au rănit, au plecat, lăsându-l aproape mort.
31. Din întâmplare un preot cobora pe calea aceea și, văzându-l, a trecut pe alături.
32. De asemenea și un levit, ajungând în acel loc și văzând, a trecut pe alături.
33. Iar un samarinean, mergând pe cale, a venit la el și, văzându-l, i s-a făcut milă,
34. Și, apropiindu-se, i-a legat rănile, turnând pe ele untdelemn și vin, și, punându-l pe dobitocul său, l-a dus la o casă de oaspeți și a purtat grijă de el.
35. Iar a doua zi, scoțând doi dinari i-a dat gazdei și i-a zis: Ai grijă de el și, ce vei mai cheltui, eu, când mă voi întoarce, îți voi da.
36. Care din acești trei ți se pare că a fost aproapele celui căzut între tâlhari?
37. Iar el a zis: Cel care a făcut milă cu el. Și Iisus i-a zis: Mergi și fă și tu asemenea.

tigerAvalo9 16.11.2008 22:57:02

IOV18Dacă n-are încredere Dumnezeu nici în slujitorii Săi, dacă găsește El greșeli chiar la îngerii Săi,

19cu cât mai mult la cei ce locuiesc în case de lut, care își trag obârșia din țărână, și pot fi zdrobiți ca un vierme!--------Galateni

Anca-Miha 17.11.2008 01:02:27

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 100744)
E cineva atat de amabil sa detalieze ceva mai mult? Nu exista o diferenta intre a ierta in primul caz, cand cel in cauza care a gresit isi cere iertare; si al doilea caz, in care il iert din oficiu, cu sau fara stiinta aceluia? Oare sa nu fie nici o diferenta intre cele doua forme de iertare?!?

Voi cerceta singura. Va multultumesc.

Anca-Miha 17.11.2008 01:03:03

Va multumesc.

cristiboss56 17.11.2008 05:07:43

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 100864)
Va multumesc.

"Inima curata zideste intru mine. . ."

Anca-Miha 17.11.2008 13:38:43

Da, Cristian, "Inima curata zideste intru mine".
Dumnezeu sa te binecuvanteze!

cristiboss56 17.11.2008 14:13:15

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 100920)
Da, Cristian, "Inima curata zideste intru mine".
Dumnezeu sa te binecuvanteze!

Si pe tine Anca sa te binecuvanteze ! +

mirelat 17.11.2008 20:20:12

Evanghelia zilei: Milostenia cu cei in nevoie.

"Și când a intrat El în casa unuia dintre căpeteniile fariseilor sâmbăta, ca să mănânce, și ei Îl pândeau, Zis-a și celui ce-L chemase: Când faci prânz sau cină, nu chema pe prietenii tăi, nici pe frații tăi, nici pe rudele tale, nici vecinii bogați, ca nu cumva să te cheme și ei, la rândul lor, pe tine, și să-ți fie ca răsplată. Ci, când faci un ospăț, cheamă pe săraci, pe neputincioși, pe șchiopi, pe orbi, Și fericit vei fi că nu pot să-ți răsplătească. Căci ți se va răsplăti la învierea drepților. Și auzind acestea, unul dintre cei ce ședeau cu El la masă I-a zis: Fericit este cel ce va prânzi în împărăția lui Dumnezeu!" (Luca 14: 1, 12-15)

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:19:48.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.