Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa si Massmedia (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=508)
-   -   CAZUL TANACU (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=26)

odin 04.05.2007 13:27:09

Nu cred ca citesti ce scriu ceilalti, pt. ca probabil nu te intereseaza alte pareri...Insa repet, oricum:

`Nu mi se pare normal ca pr. Savatie sa invoace, la fel ca si Sebastiana, termeni precum iertare sau dragoste frateasca... NU AU LEGATURA,oameni buni...

Nu inseamna ca Biserica nu isi manifesta in continuare iubirea si grija fata de cel din urma criminal (de aia avem asistenta religioasa in puscarii, nu?)... Dar nu are legatura cu prezenta lor in puscarie... Nu opuneti termenul de dragoste celui de dreptate... Nu este corect....`

In mod particular, devine optiunea fiecaruia cum se manifesta fata de astfel de cazuri. in mod oficial, Biserica nu are cum sa faca lobby pentru `stergerea` unei crime, in virtutea iubirii de oameni, pt. ca se creaza antecedente periculoase... Oare nu vezi lucrul asta...?

Biserica nu a inchis usile pocaintei, acceptand sentinta unui tribunal civil... NU AU LEGATURA...

Te intreb ce am intrebat-o si pe Sebastiana, desi ea nu mi-a raspuns... (si ma astept sa nu o faci nici tu, pt. ca vad ca ai timp doar sa dai copy/paste cu parerile altora):

`Poti intelege ca exista pedepse administrativ-bisericesti, dar si juridice, penale dpdv civil? Poti intelege ca Biserica isi manifesta iubirea si dragostea fata de acest om, insa asta nu are legatura cu aplicarea unei pedepse...? ?

Poti intelege de ex. ca Dumnezeu iubeste pe toti oamenii, insa asta nu inseamna ca toti vor ajunge in rai sau ca cei ce gresesc vor scapa nepedepsiti? ?
Aplica asta la o scara mai mica si vei intelge care este opinia mea vizavi de zacul Tanacu. Incearca sa intelegi raportul intre iubire si dreptate si vei avea o idee.`

Dar sunt sigur ca nu vei raspunde, la fel cum nu mi-ai raspuns daca ai citit strofele cenzurate din Prohod, daca schimbarea unui limbaj de lemn, invechit din cartile de cult poate fi considerata erezie etc...

antiecumenism 04.05.2007 13:41:56

Citat:

În prealabil postat de odin
Nu cred ca citesti ce scriu ceilalti, pt. ca probabil nu te intereseaza alte pareri...Insa repet, oricum:

`Nu mi se pare normal ca pr. Savatie sa invoace, la fel ca si Sebastiana, termeni precum iertare sau dragoste frateasca... NU AU LEGATURA,oameni buni...

Nu inseamna ca Biserica nu isi manifesta in continuare iubirea si grija fata de cel din urma criminal (de aia avem asistenta religioasa in puscarii, nu?)... Dar nu are legatura cu prezenta lor in puscarie... Nu opuneti termenul de dragoste celui de dreptate... Nu este corect....`

In mod particular, devine optiunea fiecaruia cum se manifesta fata de astfel de cazuri. in mod oficial, Biserica nu are cum sa faca lobby pentru `stergerea` unei crime, in virtutea iubirii de oameni, pt. ca se creaza antecedente periculoase... Oare nu vezi lucrul asta...?

Biserica nu a inchis usile pocaintei, acceptand sentinta unui tribunal civil... NU AU LEGATURA...

Te intreb ce am intrebat-o si pe Sebastiana, desi ea nu mi-a raspuns... (si ma astept sa nu o faci nici tu, pt. ca vad ca ai timp doar sa dai copy/paste cu parerile altora):

`Poti intelege ca exista pedepse administrativ-bisericesti, dar si juridice, penale dpdv civil? Poti intelege ca Biserica isi manifesta iubirea si dragostea fata de acest om, insa asta nu are legatura cu aplicarea unei pedepse...? ?

Poti intelege de ex. ca Dumnezeu iubeste pe toti oamenii, insa asta nu inseamna ca toti vor ajunge in rai sau ca cei ce gresesc vor scapa nepedepsiti? ?
Aplica asta la o scara mai mica si vei intelge care este opinia mea vizavi de zacul Tanacu. Incearca sa intelegi raportul intre iubire si dreptate si vei avea o idee.`

Dar sunt sigur ca nu vei raspunde, la fel cum nu mi-ai raspuns daca ai citit strofele cenzurate din Prohod, daca schimbarea unui limbaj de lemn, invechit din cartile de cult poate fi considerata erezie etc...

Eu raspund...

In primul rand ceea ce s-a intamplat la Tanacu nu a fost o crima (expertiza medico-legala arata ca victima a decedat din cauza supradozei de neuroleptice administrate de medici la spital) ci un ritual de exorcizare.

Parintele nu a avut intentii criminale,ci a vrut sa o ajute pe maicuta respectiva.

Daca BOR (iar nu Biserica.Nu confunda lucrurile BOR nu e Biserica,ci BISERICA E COMUNIUNEA DINTRE CREDINCIOSII ORTODOCSI SI SF TREIME,MAICA DOMNULUI,PUTERILE CERESTI ,SFINTII ETC) are iubire fata de P de la Tanacu de ce nu i-a luat apararea in public,si in primul rand de ce nu l-a judecat un Sinod la care sa participe si duhovnici adevarati (antiecumenisti si anti-masoni) care au o experienta duhovniceasca si care stiu ce inseamna o exorcizare (stiu cum lucreaza duhurile demonice).

Si orice ai zice tu "MILA BIRUIESTE JUDECATA"

"MILA VOIESC IAR NU JERTFA"

Mirean 04.05.2007 13:57:17

Citat:

În prealabil postat de antiecumenism
Citat:

În prealabil postat de Mirean
Citat:

Inainte de a reveni la cazul Tanacu as vrea sa te intreb Mireanule ceva.Tu faci parte din BOR dar sa stii ca Biserica nu e reprezentata doar de sinodul BOR sau secretariatul Bor ci BISERICA ESTE INTREAGA COMUNITATE DE CREDINCIOSI.(SI MAI MULT AS ZICE BISERICA ESTE PAMANTEASCA SI CEREASCA-SFANTA TREIME,PUTERILE CERESTI,MAICA DOMNULUI,SFINTII-ADICA COMUNIUNEA DINTRE BISERICA PAMANTEASCA SI CEA CEREASCA).
Tu zici ca noi nu tinem cont de BOR (si cred ca te referi la Sinod ,secretariat etc) dar tu tii cont de BISERICA CEREASCA:SFINTII etc ? Deci ti cont de scrierile si invataturile Sfintilor, si ale marilor duhovnici ?

Te auzi ce spui? Vorbesti de "noi"-"voi" in BOR!!! Aici e marea buba. Nu ecumenismul, masonii, sectele etc ci rupturile din interior.

Pai daca am face ca tine...fiecare cu o parere proprie si cand nu ii place ceva se asociaza cuu unii si contesta deciziile Sinodului unde am ajunge? Cu ce ne-am deosebi de protestanti?

Ai tu acees la Biserica ceresca?

Cine i-a numit, in afara de tine, pe Pr Calciu (un pr din B Rusa fugit din tara in perioada comunista in timp ce pr cum e Cleopa stateau in inchisoare) si pe Bastovoi (acolitul unui ep. care a recunoscut ca e colaborator, dar are nerusinarea de a sta inca in functie) "mari duhovnici".
De ce nu scrie Bastovoi si de "seful" lui (sper ca de data vasta sa vezi ghilimelele), despre cum "premiza" el politicieni, multi dintre ei cu un trecut dubios?

NU AI RASPUNS LA INTREBARE;TII CONT DE SCRIERILE SI INVATATURILE SFINTILOR ?

Am rspuns mai sus, prietene.

Da. Tin.

Dar spre deosebire de tine nu scot deciziile Sf Parinti din contextul istoric.

Au mai fost niste "isteti" ca tine care s-au apucat sa vb de "fratii si surorile" lui Iisus, fara sa cunoasca contextul istoric si urmarile cred ca le cunosti...

odin 04.05.2007 14:08:31

Daca eu impusc pe cineva, iar victima moare pe masa de operatie, nu inseamna ca doctorii au omorat-o... Femeia a fost gasita aproape moarta de catre medicii... oricum, nu-i vorba despre asta...

faza cu `nu a avut intentie` e complet irelevanta... La fotbal, se fluiera fault indiferent de intentie sau nu... Exista si omor prin impudenta, sa stii... nu numai cu premeditare...

A iubi pe cineva nu inseamna a lua apararea in mod neconditionat... dar stii deja lucrul asta. Eu imi iubesc parintii, insa daca tatal meu greseste si da in cap cuiva sa zicem, nu inseamna ca trebuie sa ii iau apararea... Imi pare rau pt. el, insa as savarsi un act IMORAL daca as incerca sa sustin ca nu a facut un lucru rau...

Daca tot vorbesti de iubire, vad ca nu esti la fel de vehement in ceea ce ii priveste pe catolici de ex. Sau aici e altceva nu...? Dar ia zi, ce atitudinea sa aiba BOR fata de homosexualitate, in virtutea iubirii si iertarii tale netarmuite.... Sa ii faca preoti..., sa treaca cu vederea, sa ierte. daca un preot violeaza o femeie, ce sa faca biserica? Sa il ierte, nu, sa il primeasca in continuare `in templu`, sa il lase sa slujeasca, ca doar Dumnezeu, mila voieste si nu jertfa...

Mirean 04.05.2007 14:28:26

Citat:

Citat:

În prealabil postat de odin

Eu raspund...

In primul rand ceea ce s-a intamplat la Tanacu nu a fost o crima (expertiza medico-legala arata ca victima a decedat din cauza supradozei de neuroleptice administrate de medici la spital) ci un ritual de exorcizare.

Parintele nu a avut intentii criminale,ci a vrut sa o ajute pe maicuta respectiva.

Daca BOR (iar nu Biserica.Nu confunda lucrurile BOR nu e Biserica,ci BISERICA E COMUNIUNEA DINTRE CREDINCIOSII ORTODOCSI SI SF TREIME,MAICA DOMNULUI,PUTERILE CERESTI ,SFINTII ETC) are iubire fata de P de la Tanacu de ce nu i-a luat apararea in public,si in primul rand de ce nu l-a judecat un Sinod la care sa participe si duhovnici adevarati (antiecumenisti si anti-masoni) care au o experienta duhovniceasca si care stiu ce inseamna o exorcizare (stiu cum lucreaza duhurile demonice).

Si orice ai zice tu "MILA BIRUIESTE JUDECATA"

"MILA VOIESC IAR NU JERTFA"

De ce minti?

Decesul a fost cauzat de socul hipovolemic (scadere a tensiunii arteriale) cu insuficienta in functionarea mai multor organe interne, determinat de deshidratarea severa, cauzata de lipsa prelungita de lichide și agravata de agitația psihomotorie.

Asa ca lasa-ne cu povestile. Discutam pe fapte concrete, nu pe auzite... Ma mir ca nu ti-e rusine sa dai vina pe medicii care au fost chemati sa o salveze!

Care sunt duhvnicii astia "adevarati" de care vorbesti? Nu cumva sunt niste preoti avizi de putere care manipuleaza si folosesc oameni ca tine pentru uneltirile lor mizere?

Inca ceva...citeste postarile anterioare...

Sebastiana 04.05.2007 23:04:18

Mirean,m-ai rugat(in mesageria privata)sa raspund la intrebarea de pe pe Forum.Dar te intreb eu ce fel de intrebare este aceasta?Este o intrebare la fel cu cea a fariseilor si fatarnicilor de pe vremea Mantuitorului si care oameni vicleni,sireti,farisei si fatarnici fiind voiau sa ii aduca prejudicii si rau crezand ca astfel IL vor prinde in cursa lor prin vorbe .Dar vezi tu,ca planurile oamenilor nu sunt identice cu cele ale LUI SUMNEZEU.Tu gandesti ca un muritor de foame si de sete,Dumnezeu este CEL NEMURITOR. Eu tin cu Parintele Daniel Petru Corogeanu, cu Maicutele,cu Parintele Iustin Parvu,cu Parintele Teofil Paraianu,cu Parintele Savatie,cu Parintele G.Calciu,cu Negroponte,Antiecumenism,cu Saurian,cu Jeny, cu Sofiaiuga,cu Sylvie, in cateva cuvinte,cu toti cei care tin cu Dumnezeu.Tu,Calator,Odin,Omulean sau Omulet(nu mai stiu asta),sunteti in minoritate numerica.

Sebastiana 04.05.2007 23:06:38

Scuze,dar eu sunt de partea LUI DUMNEZEU si de partea planurilor si cailor LUI ascunse si misterioase.

romandragut 04.05.2007 23:24:23

planul misterios al lui dzeu include asasinatul?

odin 05.05.2007 01:26:38

Citat:

În prealabil postat de Sebastiana
Mirean,m-ai rugat(in mesageria privata)sa raspund la intrebarea de pe pe Forum.Dar te intreb eu ce fel de intrebare este aceasta?Este o intrebare la fel cu cea a fariseilor si fatarnicilor de pe vremea Mantuitorului si care oameni vicleni,sireti,farisei si fatarnici fiind voiau sa ii aduca prejudicii si rau crezand ca astfel IL vor prinde in cursa lor prin vorbe .Dar vezi tu,ca planurile oamenilor nu sunt identice cu cele ale LUI SUMNEZEU.Tu gandesti ca un muritor de foame si de sete,Dumnezeu este CEL NEMURITOR. Eu tin cu Parintele Daniel Petru Corogeanu, cu Maicutele,cu Parintele Iustin Parvu,cu Parintele Teofil Paraianu,cu Parintele Savatie,cu Parintele G.Calciu,cu Negroponte,Antiecumenism,cu Saurian,cu Jeny, cu Sofiaiuga,cu Sylvie, in cateva cuvinte,cu toti cei care tin cu Dumnezeu.Tu,Calator,Odin,Omulean sau Omulet(nu mai stiu asta),sunteti in minoritate numerica.

Eu sunt cu patriarhul Teoctist, cu Daniel al Moldovei, cu IPS Anania, cu profesorii de teologie precum decanul de la Bucuresti Pr. prof. dr. Necula, pr. prof dr. Raduca, pr. prof. dr. Coman, pr. prof. dr. Ica Jr., cu majoritatea sinodului si majoritatea preotilor din tara asta... Cred ca tu esti in minoritate, asta daca minoritatea ar fi vreun argument...

Mirean 05.05.2007 11:18:47

Citat:

În prealabil postat de Sebastiana

Ai incercat sa conduci discutia "private", de aceea ti-am indicat sa rspunzi pe forum, public, acolo unde a si fost initiata.
Tot nu mi-ai rapuns clar la intrebare.
Sa inteleg ca te opui deciziilor Sinodului (din moment ce il aperi pe Corogeanu, asta faci).

Adica te consideri superioara ierarhilor din Sf Sinod, consideri ca ei au gresit.....
Cei pe care i-ai enumerat tu nu sunt la numar nici cat membrii Sf. Sinod.
Pr.Calciu si pr. Savatie ce sa spun...sper ca aicitit postarile despre ei. Primul un popa fugar in Biserica Rusa ca a lovit in Sinod decredibilizand Biserica, iar celalalt un lobbyst pentru interesele episcopului sau....

Negroponte,Antiecumenism,cu Saurian,cu Jeny, cu Sofiaiuga,cu Sylvie - nu cumva sunt si ei "mari duhovnici"? Sau parerea lor conteaza mai ult ca a Sf. Sinod?

Tot asa s-au departat si protestantii, contestand ierarhia (in cazul ala Papa).

Si vad ca tot nu ai raspuns. Daca esti asa sigura ca esti de partea, "buna" de ce nu dai un raspuns clar?

Ora este GMT +3. Ora este acum 13:45:34.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.