Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Despre ziua de sabat a adventistilor (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4265)

sofiaiuga 19.12.2008 22:58:23

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 104513)
1.De ce nu comparati textele din traducerile vechilor ortodocsi (care mi s-au parut onesti) cu traducerile actuale ortodoxe. De ce au aparut diferente? A schimbat Dumnezeu ceva in Sfanta Scriptura, intre timp?

2. Se pare ca partile feminine ortodoxe, de pe acest topic, au ceva impotriva unor practici ale Sfintilor Apostoli.
- Sofia spune ca cei care despart ziua Invierii Domnului de Invierea in sine, sunt farisei. Iar Sfintii Apostoli au accentuat foarte mult importanta Invierii Domnului dar nu ne-au invatat nimic despre ziua invierii.
- Anca se leaga de schimbarea religiei. Toti Sfintii Apostoli si-au schimbat religia. Au fost iudei si au trecut la crestinism.
- Tot Anca are un ton acuzator la adresa celor care nu-si fac semnul Crucii. Iar Sfintii Apostoli nu si-au facut acest semn.

Ce aveti doamnelor/domnisoarelor cu Sfintii Apostoli?

si cum ramine atunci cu CRUCILE de pe pietrele de morminte ce dateaza din sec 2 si cu numele copiilor mici ,morti pe care scrie BOTEZAT intr-u Hristos??!!PAI DC APOSTOLII NU AR FI INVATAT ASA CEVA ,NU AR FI EXISTAT MARTURII ARHEOLOGICE IN ACEST SENS.Insusu AP.PAVEL ,ne spune despre CRUCE ca este puterea lui Dumnezeu [si sminteala pt cei care nu cred ,in puterea ei].Si arheologia da dovada asupra adevarului lasat de apotoli.

vasinec 20.12.2008 08:56:21

Citat:

În prealabil postat de sofiaiuga (Post 105042)
si cum ramine atunci cu CRUCILE de pe pietrele de morminte ce dateaza din sec 2 si cu numele copiilor mici ,morti pe care scrie BOTEZAT intr-u Hristos??!!PAI DC APOSTOLII NU AR FI INVATAT ASA CEVA ,NU AR FI EXISTAT MARTURII ARHEOLOGICE IN ACEST SENS.Insusu AP.PAVEL ,ne spune despre CRUCE ca este puterea lui Dumnezeu [si sminteala pt cei care nu cred ,in puterea ei].Si arheologia da dovada asupra adevarului lasat de apotoli.

Dati-mi, va rog, niste referinte sa pot studia si eu problema cu crucile de pe morminte si botezul copiilor in sec. 2.

valentin.viliga 20.12.2008 09:06:12

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 105076)
Dati-mi, va rog, niste referinte sa pot studia si eu problema cu crucile de pe morminte si botezul copiilor in sec. 2.

Quo Vadis, introducere si comentariu teologic, o carte scrisa de IPS Nicolae Corneanu

valentin.viliga 20.12.2008 09:09:07

Citat:

În prealabil postat de valentin.viliga (Post 105077)
Quo Vadis, introducere si comentariu teologic, o carte scrisa de IPS Nicolae Corneanu

Quo Vadis, studii, note și comentarii teologice, asta-i titlul mai exact si in cartea asta vei gasi un studiu destul de vast despre Botez...

vasinec 21.12.2008 19:17:04

Citat:

În prealabil postat de valentin.viliga (Post 105079)
Quo Vadis, studii, note și comentarii teologice, asta-i titlul mai exact si in cartea asta vei gasi un studiu destul de vast despre Botez...

Inca nu am gasit acele note si comentarii teologice. Daca exista ceva pe internet, mi-ar fi de ajutor.

Pana voi gasi, am totusi o intrebare: scrie IPS Nicolae Corneanu despre facerea semnului crucii si botezul copiilor in sec. 2?

wertygo 23.12.2008 10:06:41

Decat sa fii sambetist mai bine esti lunetist.

vasinec 23.12.2008 10:46:59

Citat:

În prealabil postat de wertygo (Post 105521)
Decat sa fii sambetist mai bine esti lunetist.

Daca-mi aratati ca Dumnezeu a "binecuvantat si sfintit" ziua de luni (a doua zi a saptamanii) si a dat si o porunca pentru pazirea acestei zile, atunci ma fac "lunetist". Daca este vorba despre altceva, in loc de pusca cu luneta prefer o prastie.

valentin.viliga 23.12.2008 13:50:48

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 105282)
Inca nu am gasit acele note si comentarii teologice. Daca exista ceva pe internet, mi-ar fi de ajutor.

Pana voi gasi, am totusi o intrebare: scrie IPS Nicolae Corneanu despre facerea semnului crucii si botezul copiilor in sec. 2?

Daca nu scria nu dadeam cartea asta bibliografie

vasinec 23.12.2008 17:50:18

Citat:

În prealabil postat de valentin.viliga (Post 105536)
Daca nu scria nu dadeam cartea asta bibliografie

Imi cer scuze pentru intrebarea prosteasca, pe care am pus-o.

sofiaiuga 23.12.2008 23:34:00

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 105524)
Daca-mi aratati ca Dumnezeu a "binecuvantat si sfintit" ziua de luni (a doua zi a saptamanii) si a dat si o porunca pentru pazirea acestei zile, atunci ma fac "lunetist". Daca este vorba despre altceva, in loc de pusca cu luneta prefer o prastie.

pe mine ma foloseste mult si EXPERIENTA MARILOR TRAITORI SMERITI DIN PRIMELE SECOLE ,NUMITI SFINTII PARINTI .AU O INTELEPCIUNE UIMITOARE SI O SMERENIE LA FEL DE UIMITOARE!!

Ora este GMT +3. Ora este acum 06:08:44.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.