Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Impartasania (Taina Euharistiei) (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5020)
-   -   Sa ne impartasim des sau rar? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=756)

cristiboss56 16.05.2010 23:27:18

Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 249046)
Din pacate preotul meu inca nu a gasit timpul de a discuta si a ma lamuri pe aceasta tema.
Daca se intampla am sa scriu aici.

40 zile - am auzit si varianta asta si nu o consider rea.

Indiferent cand, important este sa aflam odata regulile, modul in care trebuie sa ne pregatim.

Tu în general , ești împotriva "regulilor", tiparelor de orice fel ! Cred că Florin Ionuț a pus punctul pe I cel mai bine !

sophia 17.05.2010 11:37:13

@Cristi - n-am inteles ce vrei sa spui cu ultimul mesaj adresat mie.
Da, sunt impotriva regulilor severe (mai ales fara o explicatie clara) si a tiparelor.
Totusi, n-am indraznit vreodata sa ma duc la Sf.Impartasanie nepregatita. Si nici n-am cerut/vrut dezlegare numai pentru mine special.
Din respect pentru Iisus Hristos. Adica daca exista aceste reguli, asta este. Atat cat pot le respect. Si atunci ma duc rar la impartasit.
Repet, este o problema delicata. Pentru multi aceste reguli sunt impedimentul impotriva impartasirii dese pe care o cereti voi si altii.
Si in acelasi timp este si adevarat ca trebuie si respect acordat actului impartasaniei.
De aceea spun ca trebuie sa gaseasca o cale optima: cat de des, cum sa ne pregatim etc.

Daniel777 17.05.2010 11:39:45

Calea pe care o simte fiecare e cea mai buna.

Aici este un blog a unui parinte,care este pentru Impartasania saptamanala..

http://deasaimpartasire.blogspot.com/

sophia 17.05.2010 12:39:46

@Daniel -
1. Am mai fost dat zilele trecute acest link. Am citit atunci si mi-am scris comentariile.
2. Nu e chiar asa.Ar fi simplu sa facem fiecare dupa cum simtim si asa mi-as dori si eu. Se spune ca fiecare sa faca precum ii spune duhovnicul...daca ii spune...
Pe de alta parte exista niste reguli, unii tin mortis la ele, altii dimpotriva (ma refer aici si la preoti). Asa ca este o negura...

Daniel777 17.05.2010 12:42:01

Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 249197)
@Daniel -
1. Am mai fost dat zilele trecute acest link. Am citit atunci si mi-am scris comentariile.
2. Nu e chiar asa.Ar fi simplu sa facem fiecare dupa cum simtim si asa mi-as dori si eu. Se spune ca fiecare sa faca precum ii spune duhovnicul...daca ii spune...
Pe de alta parte exista niste reguli, unii tin mortis la ele, altii dimpotriva (ma refer aici si la preoti). Asa ca este o negura...

Se pare ca exista o negura,dar pentru unii.Altii s-au mai dumirit.!

cristiboss56 17.05.2010 13:34:14

Citat:

În prealabil postat de Daniel777 (Post 249153)
Calea pe care o simte fiecare e cea mai buna.

Aici este un blog a unui parinte,care este pentru Impartasania saptamanala..

http://deasaimpartasire.blogspot.com/

Parcă erai împotriva netului și permiteai accesul la acesta doar mirenilor. Curios , te contrazici singur !

Daniel777 17.05.2010 13:39:58

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 249238)
Parcă erai împotriva netului și permiteai accesul la acesta doar mirenilor. Curios , te contrazici singur !

E un preot cu parohie,nu calugar.Si isi face cunoscut astfel,modul sau de lucru.Eu sper sa-ti foloseasca .....

cristiboss56 17.05.2010 13:47:15

Citat:

În prealabil postat de Daniel777 (Post 249245)
E un preot cu parohie,nu calugar.Si isi face cunoscut astfel,modul sau de lucru.Eu sper sa-ti foloseasca .....

Ești viclean, dar simpatic în felul tău! Am Duhovnicul meu Părintele Paul Lepădatu , mi-e suficient și forumul Bisericii pentru completări . Doamne ajută !+

Daniel777 17.05.2010 13:51:46

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 249251)
Ești viclean, dar simpatic în felul tău! Am Duhovnicul meu Părintele Paul Lepădatu , mi-e suficient și forumul Bisericii pentru completări . Doamne ajută !+

Pai foarte bine ca ai duhovnic,atunci ce iti mai trebuie calugari cu laptop? Nu stiu daca pot accepta cu smerenie calificativul de viclean,eu raspund sincer,acel atribut stiu ca se potiveste altcuiva.

Florin-Ionut 17.05.2010 15:17:12

Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 249152)
Totusi, n-am indraznit vreodata sa ma duc la Sf.Impartasanie nepregatita. Si nici n-am cerut/vrut dezlegare numai pentru mine special.
Din respect pentru Iisus Hristos. Adica daca exista aceste reguli, asta este. Atat cat pot le respect. Si atunci ma duc rar la impartasit.

Nici nu e voie sa mergi nepregatita la impartasit. Marturisesc in public ca Duminica asta nu m-am impartasit, fiindca am calcat stramb intre timp si asta m-a despartit de Sfanta Taina a Euharistiei. Deci saptamana asta trebuie sa merg sa ma spovedesc pentru a indrazni sa ma cuminec Duminica ce vine - cu binecuvantarea duhovnicului, bineinteles.

Deci, de ce sa te duci rar la impartasit? Asa te invata duhovnicul tau sau nici cu el nu te intalnesti sau nu vorbesti prea des?

Doamne ajuta si ne lumineaza pe toti!

Ora este GMT +3. Ora este acum 03:47:21.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.