![]() |
Citat:
Cât despre perfecta conformitate a dumnezeieștii învățături despre Purgatoriu cu ce scrie în Biblie, documentați-vă citind acest articol: http://mihaisarbu.wordpress.com/2010...luare-biblica/ |
Citat:
unii dintre voi (adventistii) tin chiar sambata ca zi de sarbatoare, precum iudeii, cand ziua invierii Domnului este ziua de sarbatoare a bucuriei intalnirii cu Hristos cel inviat. mult rataciti nestiind scripturile si nici puterea lui Dumnezeu. In Noul Testament nu mai exista simboluri, totul este real: intruparea, Schimbarea la fata, patimile, moartea, pogorara la iad, invierea din morti (cu trupul, atat a Domnului cat si a unui mare numar de drepti), aratarea Sa ucenicilor si mironositelor dupa invire, mancarea impreuna cu ucenicii dupa inviere, ridicarea la cer, pogorarea Duhului Sfant... toate sunt REALE (SI NU SIMBOLICE!). La Cina cea de Taina, IMPARTASANIA cu adevarat trupul si sangele Domnului este REALA NU SIMBOLICA! ea fusese deja anuntata la prima inmultire a paninlor (Ioan 6). "Deci iudeii se certau între ei, zicând: Cum poate Acesta să ne dea trupul Lui să-l mâncăm? Și le-a zis Iisus: Adevărat, adevărat zic vouă, dacă nu veți mânca trupul Fiului Omului și nu veți bea sângele Lui, nu veți avea viață în voi. Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu are viață veșnică, și Eu îl voi învia în ziua cea de apoi. Trupul este adevărată mâncare și sângele Meu, adevărată băutură. Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu rămâne întru Mine și Eu întru el. " (Ioan 6,52-56) |
Citat:
28. "Pentru că nu cel ce se arată pe din afară e iudeu, nici cea arătată pe dinafară în trup, este tăiere împrejur; 29. Ci este iudeu cel întru ascuns, iar tăierea împrejur este aceea a inimii, în duh, nu în literă; a cărui laudă nu vine de la oameni, ci de la Dumnezeu." (Romani 2) Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
NP confunda Orto Doxia (invatatura dreapta, completa, intreaga) cu Orto Praxia (punerea in practica si aplicarea la propria viata). plus ca diavolul asta si vrea, sa-i indeparteze pe oameni de singurul loc unde li se da Trupul si Sangele lui Hristos. ok, sa se lase de betie si alte pacate trupesti, dar sa-si infesteze mintea cu erezie. punct ochit, punct lovit. sa nu se mai poata uni cu Trupul lui Hristos. ,,de nu veti manca Trupul Meu...nu veti avea viata in voi,, NP fac din scaparea de pacate trupesti un scop in sine. In BO, a scapa de pacate nu e un scop in sine, ci e un prim pas, o conditie fara de care nu poti deveni madular al Trupului care Il are drept cap pe Hristos. ortodocsii nepracticanti, dar ramasi totusi in ortodoxie, chiar daca au pacate impotriva carora nu lupta (si cine nu are?), au sansa ca macar in ceasul al 11-lea sa compenseze prin cainta, iertare si dezlegare de pacate, prin spovedanie si impartasanie, macar atunci. sigur, ca e riscant si nu e de dorit sa fim ortodocsi practicanti doar inaintea mortii, dar asta inseamna ca mai e o sansa pt. toti. un mic sfat de bun simt: nu mai judecati ortodoxia dupa neimplinirea si nedesavarsirea unor ortodocsi nepracticanti. ortodocsii practicanti inteleg ca scopul pt. care ne-a creat Dumnezeu e unirea cu Hristos prin impartasirea cu Trupul Lui pe tot parcursul vietii. si evident, ca sa ne putem impartasi, trebuie sa luptam impotriva a tot ce ne tine departe de El, incepand cu pacatele grosiere, pana la cele cu gandul da care se nu scapam pana la moarte. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
țele, asceza și canoanele sunt "scop în sine" prin alte confesiuni... Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
uite Trice o sa vedem la Judecata de Apoi cine are dreptate si cinu are dreptate sau daca am facut slujbe,iar voi cu Sfanta Scriptura,o sa vedem pe ce linie vom fi. |
Citat:
Iar pasajul din 1 Corinteni 3 se refera la rasplata pe care fiecare crestin o va primi si nicidecum la pedeapsa pentru pacat. Daca tie comentariile tipului asta ti se par in acord cu Sf Scriptura gresesti. Nici pe un elev de scoala gimnaziala nu ar putea convinge cu filozofia care o face. |
Citat:
sunt de acord cu tine cu erezia purgatoriu,dar cu Taina Spovedaniei,uitate si tu aceste doua etimologii care spune clar"a-ti spune duhovnicului" tau pacatul pe care leai facut,sa te intreb ceva,tu ai indoiala ca un preot care este slujitorul Domnului nu ar ierta prin Domnul Iisus Hristos,crezi cumva ca daca tu spui duhovnicului pacatele crezi ca nu te iarta Domnul Iisus Hristos prin el?Nu ai incredere in Domnul Iisus Hristos ca te poate ierta prin duhovnicul? |
este exact ca si la Petru sa stii ca inainte de a pleca Domnul Iisus la Cer sau sa Se Inalte la Cer,nu crezi ca Domnul L-a iertat pe Petru?a facut cu numeroase persoane in Biblie,dar din momente ce nu este cu noi,desi este El poate ierta si prin slujitorul Sau preot pe pacatosul.Domnul nu vrea moartea pacatosului,ci sa se intoarca.
|
Citat:
Cu ce nu sunt de acord e faptul ca preotul iti da iertarea. Dumnezeu e cel care te iarta, nu preotul. |
Citat:
După ascultarea celor mărturisite de crestin, dacă din ele se vădeste căintă si hotărâre de îndreptare, preotul-duhovnic îl dezleagă pe acesta prin cuvintele : "Domnul si Dumnezeul nostru Iisus Hristos, cu harul si cu îndurările iubirii Sale de oameni, să te ierte pe tine, fiule, si să-ti lase toate păcatele. Si eu, nevrednicul preot si duhovnic, cu puterea ce-mi este dată, te iert si te dezleg de toate păcatele, în numele Tatălui si al Fiului si al Sfântului Duh. Amin". Deci vezi. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
iudeii farisei si saduchei in marea lor majoriate nu l-au recunoscut pe Hristos ca om si Dumnezeu adevarat... daca vreti sa ganditi ca ei e treaba voastra. lansesi discret o acuzatie de antisemitism nefondata la adresa noastra. stii macar ce inseamna antisemit? iti dau un hint: antisemit se refera rasism (partea trupeasca). Biserica nu este cladita pe rasa ci pe credinta in Hristos. In Biserica toti suntem egali chiar daca dupa trup(rasa) unii suntem: albi, negrii... romani, evrei, tigani, chinezei... etc. noi cinstim toti Sfintii prooroci iudei ai Vechiului Testament, voi nu! noi cinstim pe sfintii Apostoli care sunt iudei... avem sarbatori in cinstea lor... voi nu! cand am spus cuget iudeu, m-am referit strict la gandirea iudeilor farisei si saduchei care nu L-au recunoscut pe Mesia, desi Hristos a facut minuni in mijocul lor ca nimeni altul... insa asta nu face subiectul topicului deci nu vom intra in amanunte. Citat:
" Aceasta este poarta Domnului; drepții vor intra prin ea. ... Piatra pe care n-au băgat-o în seamă ziditorii, aceasta s-a făcut în capul unghiului. De la Domnul s-a făcut aceasta și minunată este în ochii noștri. Aceasta este ziua pe care a făcut-o Domnul, să ne bucurăm și să ne veselim întru ea. ... Dumnezeu este Domnul și S-a arătat nouă. Tocmiți sărbătoare cu ramuri umbroase, până la coarnele altarului. " Psalmul 117, 20-27 1. Hristos a inviat in prima zi a saptamanii (Duminica, Domini Dei, ZIUA DOMNULUI). EL este poarta (ioan cap 10), EL este "piatra cea din capul unghiului" ... si evident ca aceasta zi a invierii si a intalnirii cu Hristos trebuie serbatorita asa cum ne indeamna Dumnezeu prin psalmul 117. 2. Hristos se arata ucenicilor dupa inviere DUMINICA 3. Pogorarea Duhului Sfant a fost in zi de DUMINICA 4. Viziunea Apocalipsei a fost in zi de DUMINICA 5. si exemplele ar putea continua daca ati cunoaste scripturile ati veni cu argumente din Sfanta Scriptura! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Pai daca nu ati fost in stare sa interpretati corect o amarata de postare[ pe care am facut-o eu pe forum, ati interpretat-o literal, adica cu totul aiurea, deoarece era o alegorie ; va dati seama ce ciorba iese cand va apucati sa interpretati Biblia de capul dumneavoastra ?! Citat:
Un om de bun simt se uita la dimensiunile Noului Testament, se gandeste la activitatea lui Iisus Cristos (cel putin 3 ani de predici, discutii private cu apostolii), la activitatea apostolilor, si nu poate ajunge decat la o singura concluzie. |
Citat:
"Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu și de folos spre învățătură, spre mustrare, spre îndreptare, spre înțelepțirea cea întru dreptate, Astfel ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârșit, bine pregătit pentru orice lucru bun. " Daca Sf Scriptura ar fi incompleta atunci Pavel nu ar putea afirma ca ea contine invatatura care duce la desavarsire. Daca evangheliile ar fi incomplet prezentate in Scriptura atunci Sf Scriptura nu contine in totalitate invatura care duce la desavarsire ceea ce inseamna ca Pavel a mintit. Dar ce te face pe tine sa crezi ca Petru si Pavel au mai propovaduit si alta invatatura, diferita de cea prezentata in Sf Scriptura? Ce argumente ai? Asa pe supozitii.... |
Citat:
Sa nu credeti voi ca Sfantul Pavel citea peste tot doar epistolele sale, ci propovaduia Evanghelia ca un adevarat Apostol, detaliind invatatura dupa cum o cerea fiecare situatie in parte, uneori sistematizand-o ca un adevarat profesor. Sfintii Apostoli au propovaduit Evanghelia prin viu grai! "Deci, dar, fraților, stați neclintiți și țineți predaniile pe care le-ați învățat, fie prin cuvânt, fie prin epistola noastră. " II Tesalonicieni 2,15 "Pavel, plecând de la ei, a osebit pe ucenici, învățând în fiecare zi în școala unuia Tiranus. " Fapte 19,9 "Fraților, vă laud că în toate vă aduceți aminte de mine și țineți predaniile cum vi le-am dat. " I Corinteni 11,2 Altfel formulat: pastrati traditiile asa cum vi le-am transmis eu. Traditie (predanie): transmiterea mai intai orala si apoi scrisa a invataturilor doctrinare, morale si liturgice, pe care Biserica le-a codificat apoi in canonul Noului Testament. |
Citat:
Citat:
Citat:
1. "Faceți, dar, roade vrednice de pocăință și nu începeți a zice în voi înșivă: Avem tată pe Avraam, căci vă spun că Dumnezeu poate și din pietrele acestea să ridice fii lui Avraam." (Luca 3,8) 2. A doua replică n-o mai postez, sunt cuvinte prea dure și nu cred că le-ați putea suporta. Citat:
Hristos, sfinții apostoli și maica Domnului au păzit sâmbăta și nu duminica ca zi de odihnă. Nu ai făcut-o, ai venit în schimb cu niște prefabricate la care s-a mai răspuns. O mai pot face o dată dacă dorești, însă pe topicul adecvat: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...=6243&page=111 |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Tot ce ti-am scris este din Sfanta Scriptura! tu chiar nu vezi! Pune mana pe Biblie... si adu argumete Scripturistice cand spui ca si crestinii trebuie sa serbeze sambata precum iudeii. " Aceasta este poarta Domnului; drepții vor intra prin ea. ... Piatra pe care n-au băgat-o în seamă ziditorii, aceasta s-a făcut în capul unghiului. De la Domnul s-a făcut aceasta și minunată este în ochii noștri. Aceasta este ziua pe care a făcut-o Domnul, să ne bucurăm și să ne veselim întru ea. ... Dumnezeu este Domnul și S-a arătat nouă. Tocmiți sărbătoare cu ramuri umbroase, până la coarnele altarului. " Psalmul 117, 20-27 1. Hristos a inviat in prima zi a saptamanii (Duminica, Domini Dei, ZIUA DOMNULUI). EL este poarta (ioan cap 10), EL este "piatra cea din capul unghiului" ... si evident ca aceasta zi a invierii si a intalnirii cu Hristos trebuie serbatorita asa cum ne indeamna Dumnezeu prin psalmul 117. 2. Hristos se arata ucenicilor dupa inviere DUMINICA (Ioan 20) 3. Pogorarea Duhului Sfant a fost in zi de DUMINICA 4. Viziunea Apocalipsei a fost in zi de DUMINICA (Apocalipsa 1) 6. si exemplele ar putea continua |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
"Așa să ne socotească pe noi fiecare om: ca slujitori ai lui Hristos și ca iconomi ai tainelor lui Dumnezeu. " I Corinteni 4,1 Taina Euharistiei, Taina Preotiei, Taina Spovedaniei, Taina Botezului... si toate celelate, atunci au fost asezate de Hristos Iisus prin Sfintii sai Apostoli... iar datoria Bisericii este sa le marturiseasca neschimbate: " fără să mai punem din nou temelia învățăturii despre pocăința de faptele moarte și despre credința în Dumnezeu, A învățăturii despre botezuri, despre punerea mâinilor, despre învierea morților și despre judecata veșnică. Și aceasta vom face-o cu voia lui Dumnezeu. " Evrei 6,1-3. APAR DUPA 1800 DE ANI DE LA HRISTOS UNII CARE CONTRAZIC DUHUL SFAT, CARE SPUN CA TIMP DE 1800 DE ANI BIBLIA NU A FOST CITITA CUM TREBUIE DE BISERICA... CA BISERICFA NU AR FI AVUT DUHUL SFANT CARE SA GARANTEZE PASTREAREA ADEVARULUI NESCHIMBAT! SI IN MANDRIA LOR ACESTIA SPUN CA 1. SFINTELE TAINE SUNT SIMBOLICE NU REALE. SFANTA IMPARTASANIE NU ESTE ADEVARAT RUPUL SI SANGELE DOMNULUI... ESTE DOAR PAINE SI VIN CARE SIMBOLIZEAZA TRUPUL SI SANGELE DOMNULUI HRISTOS 2. PROTIA E SIMBOLICA NU REALA... NU MAI TREBUIE PREOT UNS DE DUMNEZEU PRIN SFANTA TAINA A PREOTIEI... PASTOR E DE AJUNS. PASTORUL NU ARE PUTEREA DE A LEGA SI DEZLEGA! PASTORUL NU ARE CHEILE IMPARATIEI CERURILOR! PASTORUL DOAR PASTORESTE... DOAR PREOTUL ESTE E "ICONOM AL SFINTELOR TAINE" (1 CORINTENI 4,1) 3. SI EXEMPLELE AR PUTEA CONTINUA VAI CATA MANDRIE CATA RATACIRE IN CUGETELE ACESTORA CARE RASTALMACESC SFANTA SCRIPTURA DUPA BUNUL LOR PLAC (2 PETRU 3,15). |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
Ucenicii se adunau laolatia toti DUMINICA pentru ca atunci stiau ca se intalnesc cu HRISTOS. ASTA A FACUT HRISTOS SI MAICA DOMNULUI (LUCA 1,43). HRISTOS A SERBAT SAMBATA DOAR PENTRU CA EL A VENIT SA IMPLINEASC LEGEA VECHE NU SA O STRICE SI A SPUS CLAR CA "EL ESTE DOMN SI AL SAMBETEI"! Asadar crestinii stiu ca smbata este o zi trista pentru ei... o zi de jale... pentru ca Hristos era cu trupul in mormant iar cu sufletul in iad. Crestinii stiu ca DUMINICA DOMNUL A INVIAT SI SE INTALNESC CU EL. |
Citat:
- a fost binecuvantata si sfintita de Dumnezeu; - a fost scrisa in piatra, ca porunca, de Insusi Dumnezeu; - a fost pazita de Domnul Iisus Hristos (Domnul sambetei a pazit toate cele 10 porunci, inclusiv porunca a patra). Crestinii nu trebuie sa pastreze sambata precum iudeii ci precum Domnul sambetei. |
Citat:
"De folos" este si rugaciunea. Este suficienta ? "De folos" este si credinta. Este ea suficienta ? "De folos" sunt si faptele. Sunt ele suficiente ? Chiar nu vedeti ca "de folos" nu inseamna "in totalitale" ? Chiar credeti ca toate cuvintele lui Isus sunt prezentate in Evanghelii ? Trei ani de predici ? E ridicol. |
Nu cred ca avem ceva in comun. Noi vrem sa ne mantuim, voi vreti sa-i convertiti pe toti ceilalti la pierzarea voastra. O discutie in stil ecumenist este nerelevanta.
|
Citat:
|
Citat:
Hristos a facut real tot ce a facut: Intruparea, patimirea, moartea, invierea, instiuirea sfintelor taine (taina euharistiei adica impartasirea cu adevarat rupul si sangele sau), ridicarea la cer, trimiterea sfantului duh (care din tatal purcede) |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 01:22:24. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.