Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Nunta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5022)
-   -   Suferinta fetei nemaritate (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14719)

Annyta 06.09.2012 16:50:50

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 469423)
doamna fani, acesta este un site crestin ortodox? ca daca nu e, eu nu mai postez aici, nu are rost !

credeam ca prezentam ceea ce ne cere Biserica.

Prezentăm ce credem și gândim fiecare.

Andra_07 06.09.2012 17:09:49

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 469416)
stimata doamna,
sunt om serios si am citit cu foarte mare atentie ce a scris aceasta Andra.

va rog sa luati la cunostinta urmatoarele formulari:

In niciun caz, nu vei mai iesi la o a doua intalnire cu un barbat care te intreaba la prima intrevedere daca esti sau nu virgina.

oare? de ce e asta gresit? ca nu-i da voie Andra acelui baiat ortodox sa se intereseze daca fata e fecioara??!
eu asa am facut si iata am o casnicie minunata, am intrebat-o de prima data daca e fata cuminte, ca daca nu e, nu avem ce discuta !

apoi, continua:

Pentru barbati nu e atat de important cate au fost pana acum in viata lor. Pentru lor este cel mai important cu cine vor citii ziarul si vor bea o cafea la batranete. Prin urmare, nu prima femeie este dragostea vietii lor, ci ultima. Tu poti fi ultima

asta este optica unui barbat ortodox?!!! pentru numele lui Dumnezeu!

nu e important pentru barbatul ortodox cate au fost in viata lui??
nu prima femeie e dragostea vietii lor ci ultima???? Dumnezeule !
si viitoarea sotie poate fi ultima "cucerire"????

Astea sunt invataturi/sfaturi conforme cu dogma Bisericii Ortodoxe???!

si scrise cu greseli de ortografie, iata numai ce-mi sare in ochi acum, a scris "citii", in loc de "citi".

Scuze pentru greseala de ortografie, a fost din graba. "Pentru Lor este cel mai important cu cine vor citii ziarul". Am mai avut si aceasta greseala, imi pare rau. Greseala mea, ca nu am recitit textul.
Daca un barbat te intreaba inca de la prima intalnire daca esti sau nu virgina, asta inseamna ca restul din tine ca femeie nu mai conteaza pentru el. Mi se pare mult mai frumos la prima intalnire sa se discute teme de genul: mersul la Biserica, credinta, carti citite, detalii despre profesia fiecaruia, despre scoala, preferinte culinare sau incercarea de a gasi lucruri in comun. Apoi, bineinteles, o data ce exista deja incredere si s-au tratat deja cateva discutii, se poate pune si aceasta problema. Dar in orice caz, totul trebuie facut discret si cu respect. De asemenea, consider ca daca un barbat este si el fecior, intr-adevar, virginitatea femeii este si ea mandatorie. Dar daca el a avut si alte femei, nu vi se pare un pic deplasat sa aiba asemenea petitii inca de la prima intalnire?
Legat de cea de-a doua tema abordata, intr-adevar am descris-o din perspectiva lumeasca. Am vorbit exclusiv de barbatii care au avut relatii sexuale inainte de casatorie. Si care, nu puteti nega, pentru grupa de varsta 25-35 de ani, sunt mult mai multi decat feciorii. Am incercat sa explic ca pentru barbatii care se caiesc in urma relatiilor trecute, important cu adevarat este cu cine isi vor petrece restul vietii.
E o dovada de lipsa a simtului realitatii daca venim aici sa spunem "Gasim pe toate drumurile barbati curati la 30 de ani". Nu este asa. Asta ar insemna ca ei nu merita sa se insoare? Nu merita sa-si faca o familie? Credeti ca nu pot iubi o alta femeie daca prima lor relatie a fost o greseala?
E foarte amagitor sa incurajam o femeie de 30 de ani, necasatorita, sa refuze barbatii care au avut si alte relatii, doar pe acest subiect. Cum a spus si doamna Fani71, exista posibilitatea si sa dai peste un barbat virgin la 30 de ani, dar care sa nu starneasca nicio urma de atasament in femeia cu care se vede. Bineinteles si pentru el exista perechea potrivita.

Fani71 06.09.2012 20:15:14

mai pretentiosi ca Dumnezeu?

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 469423)
doamna fani, acesta este un site crestin ortodox? ca daca nu e, eu nu mai postez aici, nu are rost !

credeam ca prezentam ceea ce ne cere Biserica.

sunt care pacatuiesc, care se indreapta, este adevarat, dar noi trebuie sa prezentam exact ceea ce invata Biserica, sunteti de acord?

Biserica ne invata sa iertam si sa nu aruncam cu piatra in pacatos.
Nu?
Nu ne invata sa fim intransigenti cu ceilalti, ci mai degraba cu noi insine. Sa ne straduim NOI sa ne pastram fecioria, adica, in cazul asta.

Nu spune Hristos in Evanghelie ca 'prostituatele vor intra in imparatia lui Dumnezeu inaintea fariseilor'? Sigur, prostituatele care se pocaiesc. Aici nici nu e vorba nici macar chiar de prostituate, ci de ne-feciori. Dumnerzeu primeste cu bratele deschise orice pacatos care se intoarce la El. Daca noi cerem de la un om ca conditie absoluta pentru a-l primi in comuniune cu noi fecioria, nu suntem noi mai pretentiosi ca Dumnezeu insusi?

Andra_07 06.09.2012 22:59:40

Citat:

În prealabil postat de Fani71 (Post 469472)
Biserica ne invata sa iertam si sa nu aruncam cu piatra in pacatos.
Nu?
Nu ne invata sa fim intransigenti cu ceilalti, ci mai degraba cu noi insine. Sa ne straduim NOI sa ne pastram fecioria, adica, in cazul asta.

Nu spune Hristos in Evanghelie ca 'prostituatele vor intra in imparatia lui Dumnezeu inaintea fariseilor'? Sigur, prostituatele care se pocaiesc. Aici nici nu e vorba nici macar chiar de prostituate, ci de ne-feciori. Dumnerzeu primeste cu bratele deschise orice pacatos care se intoarce la El. Daca noi cerem de la un om ca conditie absoluta pentru a-l primi in comuniune cu noi fecioria, nu suntem noi mai pretentiosi ca Dumnezeu insusi?

Ati pus punctul pe "i". Foarte frumos cum ati pus problema si perfect adevarat.

Laura19 07.09.2012 04:09:31

1. Invataturile ortodoxe mereu au pus accent pe feciorie. Si barbatul si femeia trebuie sa fie curati pana la casatorie. Ma gandesc ca o fata fecioara merita un sot fecior. Nu trebuie sa trecem chiar asa usor cu vederea, caci desi societatea face reclama la desfranare, ortodoxia cheama la puritate. Deci nu se pune discutia, fecioria este f.importanta.

2. Orice barbat sau femeie, daca a calcat stramb in tinerete si vrea sa se pocaiasca, poate. Se poate recapata fecioria sufleteasca prin pocainta. Avem sfinti si sfinte care au cazut in acest pacat! Si normal, daca s-au pocait, si-au tinut canonul pot avea o casnicie, nu ii opreste nimeni. Ma gandesc ca poate e mai bine sa fie o casatorie intre doua persoane care au cazut in acest pacat si s-au pocait, caci altfel inteleg lucrurile si sunt pe aceiasi lungime de unda. Nu este obligatoriu, evident.

Sunt de parere ca trebuie actionat imediat cand omul realizeaza ca ceea ce face este gresit, caci desfranarea este o patima. Cu cat patima este mai batrana cu atat este mai greu sa scapi de ea. Una este cand o fata/baiat calca odata gresit si se pocaieste, alta e cand traiesti in desfrau pana la 35 de ani. Cu cat un copac este mai tanar cu atat este mai usor sa il scoti din radacini. Asa este si cu pacatul.

Eu o vad pe Andra ca fiind una din sutele de tinere care au fost pacalite de mass-media si de societatea de astazi. Foarte multi tineri sunt invatati la scoala, la tv, chiar si de parinti, ca e bine sa ai relatii intime inainte de casatorie, sa probezi sa vezi daca va potriviti etc. Este si vina ei, dar este si vina societatii. Insa, o fata ca Andra poate sa aprecieze mult mai mult fecioria ptr. ca stie cum este sa o pierzi. Pe mine m-au atins la inima mai mult marturiile fetelor care si-au recunoscut gresala si care plang acum dupa feciorie. Toate fetele care au cazut in aceasta privinta si au realizat gresala o sa sfatuiasca fetele sa nu faca ca ele, sa ramana fecioare.

@Andra. Imi cer scuze daca o sa fiu indiscreta, insa nu ma pot abtine sa nu iti dau un sfat. Sper sa nu iei in nume de rau. Ai mentionat ca ai aceasta relatie de 5 ani cu un baiat si ca va intelegi minunat. Daca va iubiti si consideri ca este baiatul pe care il vrei langa tine, incearca sa iti aduci relatia pe calea cea dreapta. Adica, sa va spovediti amandoi, sa traiti de acum curat si sa va casatoriti. O sa fie putin greu, dar la sfarsit o sa merite. Poate deja ai facut aceste lucruri, stiu ca ai zis ca ai un duhovnic. Dumnezeu sa va ajute pe amandoi! Imi cer iertare ptr. indrazneala.

Suzana 07.09.2012 09:13:29

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 469416)
Pentru barbati nu e atat de important cate au fost pana acum in viata lor. Pentru lor este cel mai important cu cine vor citii ziarul si vor bea o cafea la batranete. Prin urmare, nu prima femeie este dragostea vietii lor, ci ultima. Tu poti fi ultima

pai...formularea aceasta este o invitatie deschisa si o aprobare tacita a unei vieti fara Dumnezeu, in promiscuitate.

scuzati-ma si imi cer iertare, dar o crestina care da sfaturi nu ar putea sa scrie asa ceva !

adica barbatul este, de regula, un iepure care are nu stiu cate iepuroaice, nici el nu le mai stie numarul, (care oricum nu e important pentru el), iar cand atinge o anumita varsta, mai spre batranete, se retrage spre o viata linistita, citind ziarul dimineata si band cafea cu cea pe care si-o ia de sotie, in cele din urma?

asta e conduita crestina? ma indoiesc.

Suzana 07.09.2012 09:39:15

Citat:

În prealabil postat de Fani71 (Post 469472)
Daca noi cerem de la un om ca conditie absoluta pentru a-l primi in comuniune cu noi fecioria, nu suntem noi mai pretentiosi ca Dumnezeu insusi?

nu a cerut nimeni adica niciun forumist (si am urmarit discutia in dimineata aceasta) ce spui tu aici, orice pacatos care se caieste este declarat curat, si cel care si-a pierdut virginitatea, daca se caieste si se indreapta, este drept in ochii lui Dumnezeu si ai oamenilor.

dar formularile Andrei sunt cu adevarat socante, daca admitem ca vin din partea cuiva care educa in spirit crestin.

adica nu trebuie sa punem boii inaintea carutei, admitand ca toti barbatii sunt niste "boemi", adica chiar nu mai exista barbati care se abtin de la pacat? pe care trebuie sa-i vizam? nu pe aceia credinciosi? sfaturile Andrei nu reflecta o astfel de conceptie crestina.

Fani71 07.09.2012 10:07:30

Citat:

În prealabil postat de Laura19 (Post 469525)
1. Invataturile ortodoxe mereu au pus accent pe feciorie. Si barbatul si femeia trebuie sa fie curati pana la casatorie. Ma gandesc ca o fata fecioara merita un sot fecior. Nu trebuie sa trecem chiar asa usor cu vederea, caci desi societatea face reclama la desfranare, ortodoxia cheama la puritate. Deci nu se pune discutia, fecioria este f.importanta.

2. Orice barbat sau femeie, daca a calcat stramb in tinerete si vrea sa se pocaiasca, poate. Se poate recapata fecioria sufleteasca prin pocainta. Avem sfinti si sfinte care au cazut in acest pacat! Si normal, daca s-au pocait, si-au tinut canonul pot avea o casnicie, nu ii opreste nimeni. Ma gandesc ca poate e mai bine sa fie o casatorie intre doua persoane care au cazut in acest pacat si s-au pocait, caci altfel inteleg lucrurile si sunt pe aceiasi lungime de unda. Nu este obligatoriu, evident.

Laura, tu esti foarte tanara. Ce spui tu aici ar fi sa zicem frumos ca ideal, dar in pviata, nu este asa de de usor. Nu hotarasti tu de altfel pe cine iti pune Dumnezeu in cale.

Suzana 07.09.2012 10:12:07

Scuza-ma, dar Laura19 a explicat foarte bine.
sau tu ce vrei sa spui, ca o fata crestina sa accepte de barbat pe unul care nu numai ca avut atatea si atatea inaintea ei, dar nu s-a cait de lucrul acesta, continuand poate si dupa casatorie acelasi mod de viata?
mai gandeste-te te rog ce scrii.

sad story 07.09.2012 11:02:24

Hmm....
In momentul in care acreditezi ideea ca barbatul (la modul general) nu se intereseaza sau nu tine cont de numarul de femei "avute" in viata sa....probabil nu te referi la modelul de barbat crestin, nu? si atunci ce sens au aceste "sfaturi" care se presupune ca au fost scrise cu scopul de a consolida o viitoare casnicie in legea Domnului, nu? pot fi sfaturi pentru altii...dar nu pentru crestini.
Adica...chiar asa sa prezinti modelul de barbat care are femei de nu le mai stie numarul...suna a material numai bun pentru o revista "playboy".

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:54:39.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.