Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserici Protestante (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5030)
-   -   Pentru ce pleaca oamenii din Bisericile istorice (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15091)

DragosP 02.07.2012 13:57:53

<Offtopic>Dumneata, dacă nu ți-e cu bănat, din ce "altă confesiune" faci parte? :39: </offtopic>

L.E. Între timp am aflat, mulțumesc frumos.

stefan florin 02.07.2012 14:20:40

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 455735)
Cei care nu au sistemul zecimii.

si sistemul asta al vostru e biblic?

writer 02.07.2012 14:30:50

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 455747)
<Offtopic>Dumneata, dacă nu ți-e cu bănat, din ce "altă confesiune" faci parte? :39: </offtopic>

L.E. Între timp am aflat, mulțumesc frumos.

initial penticostala, apoi certandu-ma cu cineva de acolo, m-am "refugiat" la gruparea carismatica a strajerilor (fiind 'strajerita' un timp :))), dar oripilata de fenomenele ciudate ce or avut loc la strajeri, am plecat din aceasta grupare reintorcandu-ma la penticostali, insa cu un ochi critic.... bulversata fiind de fenomenele stranii de la "strajeri", acum mi se pare suspect si ce se intampla la penticostali, de o intensitate mai redusa ce e drept, totusi nu mi-o trecut stupoarea provocata de strajeri...

mentionez ca desi apartin cultului penticostal de cand ma stiu, totusi nu am vorbit niciodata in limbi si nici vedenii nu mi-or fost date.

AlinB 02.07.2012 14:31:24

Citat:

În prealabil postat de mihaiB (Post 454596)
Cert este ca biblia lui Luther a fost publicate in foarte multe exemplare.

Si cat de multi stiau sa citeasca pe atunci?

AlinB 02.07.2012 14:32:20

Citat:

În prealabil postat de writer (Post 455765)
initial penticostala, apoi certandu-ma cu cineva de acolo, m-am "refugiat" la gruparea carismatica a strajerilor (fiind 'strajerita' un timp :))), dar oripilata de fenomenele ciudate ce or avut loc la strajeri, am plecat din aceasta grupare reintorcandu-ma la penticostali, insa cu un ochi critic.... bulversata fiind de fenomenele stranii de la "strajeri", acum mi se pare suspect si ce se intampla la penticostali, de o intensitate mai redusa ce e drept, totusi nu mi-o trecut stupoarea provocata de strajeri...

mentionez ca desi apartin cultului penticostal de cand ma stiu, totusi nu am vorbit niciodata in limbi si nici vedenii nu mi-or fost date.

Se trezete lumea mai greu dar poate se trezeste pana la urma..

osutafaraunu 02.07.2012 18:00:18

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 455759)
si sistemul asta al vostru e biblic?

Bineînțeles. Dacă e în Biblie, normal că e biblic.

stefan florin 02.07.2012 18:19:20

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 455838)
Bineînțeles. Dacă e în Biblie, normal că e biblic.

a spus una ca asta Hristos sau vreun apostol?

osutafaraunu 02.07.2012 18:26:54

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 455841)

Ce să spună? Că e în Biblie, ori că e un sistem biblic? Da, a spus-o și Domnul Hristos și apostolul Pavel.

Cornel Urs 02.07.2012 19:08:44

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 455841)

normal ca nu, Stefane, zeciuiala se dadea levitilor deoarece acestia nu aveau drept de mostenire ca celelalte semintii, astazi neoprotestantii dau zeciuiala unor pastori, care ar fi, chipurile corespondentii prezbiterilor din Scriptura, totusi nu gasim in Biblie ca prezbiterii luau a zecea parte pentru ei, ca plata-salariu!
asta e un sistem inventat de neoprotestanti pentru a-si jumuli credinciosii, ei spun ca e bazat pe Biblie, insa "uita" sa mentioneze ca doar pe Vechiul testament.

Pavel sau alt apostol nu au zeciuit pe nimeni si nu au predat niciunde instituirea unei astfel de practici.

osutafaraunu 02.07.2012 19:36:12

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 455849)
astazi neoprotestantii dau zeciuiala unor pastori, care ar fi, chipurile corespondentii prezbiterilor din Scriptura, totusi nu gasim in Biblie ca prezbiterii luau a zecea parte pentru ei, ca plata-salariu!
asta e un sistem inventat de neoprotestanti pentru a-si jumuli credinciosii, ei spun ca e bazat pe Biblie, insa "uita" sa mentioneze ca doar pe Vechiul testament.

Cine v-a informat că pastorii iau [toată] zecimea ca salariu? Vă dați seama ce salarii "nerușinate" ar avea, având în vedere că sunt pastori peste 200-800 de membri? Haideți să nu dezinformăm cititorii forumului! În primul rând că credincioșii (cel puțin cei adventiști) nu "dau zeciuiala unor pastori", ci Bisericii.

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:14:57.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.