![]() |
Citat:
Citat:
http://www.freakingnews.com/pictures...ted--53733.jpg |
Citat:
|
Citat:
|
O cale spirituala inteleasa corect este usoara, se parcurge cu bucurie, toate dificultatile/suferintele sunt transformabile, devin convertibile in virtute.
"Jugul Meu e bun și povara Mea este ușoară." |
Si pentru asta, binenteles trebuie sa nu ne raportam la Biblie si Sf. Parinti ci la sutrele budhiste ca alea este mai destepte.
|
Citat:
|
Citat:
Cine ti-a dat o diploma in acest sens? |
Recompensa
In crestinism, dar si in budism se poate cadea in schema de gandire gen "recompensa" - adica fac ceva acum pentru a fi "recompensat mai tarziu cu mantuire/moksha". Similar, acelasi patern de gandire: "Daca am facut asta si asta, daca m-am conformat in acest mod, atunci am sanse mai mari de a fi rasplatit cu starea de mantuire." Un astfel de calcul este o deviere de la un parcurs spiritual autentic. Nu este decat o inselare, un alt mod de pune interesul unui anumit castig, insa intr-o ecuatie cu coeficienti spirituali. Unii conditioneaza mantuirea pe temeiuri hilare, in alte cazuri mai cronice chiar se plateste mantuirea - fara a se intelege ce este de fapt "mantuirea". Se greseste asteptandu-se in viitor mantuirea, cand de fapt ea trebuie gasita in prezent. |
Citat:
|
Citat:
Si faza "budhista" cu "fac cutare sau cutare ca sa scap de suferinta" - uneori nici macar resimtita in mod real presupune cel putin acelasi gen de "interes personal" si "schema de compensare". Sigur, ai sa-mi torni placa cu "dragostea pentru toate fiintele" dar teoretic asta efectiv intervine doar dupa o perioada semnificativa de progres spiritual, la inceput e doar un concept. Citat:
Nici tu nu ai o intelege corecta asupra mantuirii, pentru ca sistemul tau de referinta nu este crestin, nici macar 100% budhist nu este. "Prezentul" este un parcurs care trece prin viitor, nimic nu se obtine batand din palme. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 16:47:42. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.