Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Calugarul (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5013)
-   -   MOTIVELE pentru care mă CĂLUGĂRESC (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18656)

GMihai 27.10.2017 20:12:28

Păi și de cele 80 (OPTZECI !!!) de motive, ce s-a ales ?

crincrin 29.10.2017 00:27:59

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 653513)
Acum cateva saptamani am dat, din intamplare, peste facebook-ul lui Remus, unde scria ca se va casatori in 15 octombrie, anul asta. Deci s-a casatorit, nu s-a mai facut calugar.

Ma bucur ca si-a găsit drumul! Nu trebuie sa dea nimănui explicații, fiecare cu luptele si cu experientele sale de viata. A mai făcut un pas în cunoașterea de sine!

Îl felicit și doresc sa fie fericit!

simpllu 29.10.2017 06:57:34

Citat:

În prealabil postat de GMihai (Post 653537)
Păi și de cele 80 (OPTZECI !!!) de motive, ce s-a ales ?

Insistența ta nu are niciun rost.

Iorest 29.10.2017 19:55:28

.................................................. ..............

flying 29.10.2017 20:54:59

Citat:

În prealabil postat de Iorest
s-a făcut sminteală în privința călugăriei cu acest thread.

:21: Da di ce crezi asta? Poate iti inchipui ca cei care au aceasta chemare isi pierd timpul pe internet ?

Ca o ironie chiar prima propozitie a acestui topic incepe cu marturisirea unei neascultari.Exact opusul a ceea ce face calugarul.
Citat:

În prealabil postat de Igor_Paslusnik
Spunea un frățior creștin, că ar fi greșit dacă un om își anunță plecarea în monahism în mod public.

Domnul a avut mila de el si s-a casatorit.Cu calugaria nu-i de joaca ,te poti pierde pe vesnicie daca nu ai chemare.Cine nu intelege ce inseamna chemarea e mai bine sa ramana cu aceasta neintelegere,nu-i este de folos sa caute in dex sau dictionare,acolo gaseste doar intelesul intelectual,care oricum ii este total nefolositor.

Iorest 29.10.2017 21:09:35

Bucuriepedrum 29.10.2017 21:15:44

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 653637)

Perspectiva faptului că i s-a deschis calea spre a ajunge preot prin căsătorie(cum se lăuda că 2 ierarhi au vrut să-l facă) și i se vor da pe mână enoriași mi se pare îngrozitoare, are capacitatea de a mutila sufletește oameni care-l ascultă cu „mina de duhovnic” și mai slabi de înger ba chiar cu zâmbetul pe buze te poate sminti și după să se întoarcă în altă parte ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic.

Chiar. Nu studiază nimeni fondul potențialului preot înainte de a fi hirotonit? Lucruri elementare: dacă e credincios pe bune (aici nu se pune problema), dacă are toate țiglele pe casă...

Iorest 29.10.2017 21:44:38

flying 29.10.2017 21:51:36

Citat:

În prealabil postat de Iorest
Acel frățior creștin care-l atenționa să nu se dea în spectacol cu călugăria eram chiar eu, după ce l-am tot rugat să stea liniștit, să nu trâmbițeze.

Foarte bine l-ai sfatuit.

Citat:

are capacitatea de a mutila sufletește oameni care-l ascultă
Foarte rele ganduri de la Vrajmas ai primit/
Si ura ta s-a vadit.

simpllu 29.10.2017 21:55:57

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 653631)
acuma totul pare o glumă proastă mai ales că erau câteva motive aiuritoare acolo, s-a făcut sminteală în privința călugăriei cu acest thread.

Ce? Nu pot să cred că unii au luat în serios toate aiurelile de pe acest topic.

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 653631)
Dacă asta ar fi fața călugărului ar fi vaișamar'.

Dar cum? Sau ai impresia că toți călugării sunt îngeri înainte de călugărie? Spre surprinderea ta și a altora, mănăstirile sunt și spitale pentru unii călugări.

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:55:33.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.