Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   AVORTUL! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=568)

Va_iubesc 06.06.2007 20:29:46

Citat:

În prealabil postat de Silviu
De condamnat.Este un pacat si anume crima.Criminale sunt mamele care fac asta.

Silviu draga,

Daca acele femei sunt "criminale", nu mai putin si sotii lor. Am intalnit un caz de femeie care avea 12 avorturi. Avea 4 copii si 12 avorturi. 12!!! Eu m-am apucat cu mintea mea sa judec situatia si sa vad, ca si tine, o "criminala". Apoi am aflat conjunctura. Sotul lucra la oras si pe ea o lasa intr-o camera la tara. Atata aveau: o camera. Ea l-a rugat sa o ia cu el la oras, dar el nu a vrut, pretextand ca "asa fac si ceilalti din sat" (spiritul de turma). Si el venea sambata, ramanea cu ea cateva ora...cat sa ramana insarcinata si apoi pleca la rudele lui. Deci femeia asta isi vedea sotul cateva ore pe saptamana. Atat. Asta mie chiar mi se pare criminal.

Si apoi el, cand ea ii spunea ca vor avea un copilas, o batea si nu-i mai vorbea, nu-i mai dadea niciun ban, nici pentru ceilalti copii, nu mai trecea pe acasa cu saptamanile. Si ea ajungea la avort. Oare cine e criminal in toata situatia asta? Nu spun ca ea n-ar fi avut nicio vina, nu! Dar cum vom fi judecati si dupa efectele faptelor noastre, eu cred ca si el duce povara acestor pacate.

Si daca noi nu facem nimic pentru ca oamenii sa constientizeze gravitatea acestui pacat, si noi vom purta urmarile acestui flagel si vom fi vinovati de el. Asa ca hai sa facem ceva!

Elena

Va_iubesc 06.06.2007 20:40:44

Eu cred ca primul lucru de facut e sa ne rugam ca Dumnezeu sa ne lumineze si sa ne arate ce ar dori El sa facem pentru ceilalti.

Ma gandesc ca ar fi bine sa stim cateva aspecte:
1. daca in clinici si spitale oamenii care ajung sa ceara un avort sunt informati de ce inseamna, consecinte, etc.
2. daca biserica face ceva in sensul asta si ce;
3. ce face mai exact Provita si daca ne poate pune la dispozitie material ca sa facem pliante de informare, afise, sau altceva;
4. cred ca trebuie sensibilizati oamenii si prin filme de informare. Am fost la o expozitie de orhidee si inainte de a intra in expozitie treceai o jumatate de ora sa vezi un film ca sa intelegi mai multe despre orhidee. Tot la fel am mai fost altadata la o expozitie de fluturi si tot asa vedeai un film inainte de a intra in expozitie. E foarte important, ca iti dai seama si de partea "nevazuta", nu numai de cea observabila;
5. eu cred ca daca avem un plan clar de lucru, vom gasi si sponsori, numai sa vrem sa facem ceva.

Ce ziceti? Cine e dispus sa dea o mana de ajutor in sensul asta?

Elena

Sebastiana 06.06.2007 20:52:11

:)Va_iubesc,si eu sunt de acord cu punctul tau de vedere referitor la faptul ca,din pacate,barbatii acuza direct sau indirect, si condamna numai pe fata sau pe femeie de parca numai ea singura poate concepe copilul,cum ar crede asa ceva cand sunt si ei direct implicati in aceasta si cu fapta,si cu sfatul si cu vorba de ocara, dar,de asemenea,si cu platirea in bani sau cu pumnii in pantece si in cap sau alte parti ale corpului a unei astfel de crime implicand totodata si pe altii la crima,respectiv doctorul,asistentele si asistentii,studentii rezidenti,anestezistul,sau batranele de pe la tara,care vin cu tot felul de practici,care mai de care mai dubioase,etc.

Ioana_D 06.06.2007 20:56:53

Salut!
Daca vreti sa aflati mai multe informatii despre avort, respectiv filmulete cu avort puteti intar pe acest link
http://www.ortodoxmedia.com/recording_cat.php?rc_id=6

Eu l-am mai pus o data, nu stiu daca ati intrat, dar mi se pare foarte interesant, sunt niste filme si o conferinta tinuta de doamna doctor Cristina Todea impreuna cu inca o doamna doctor si un preot.
Imi cer scuze ca repet, dar poate nu toti au citit mesajul meu in care am mai scris despre asta.
Pro Vita are si un site www.provita.ro
Nu stiu foarte multe despre actiunile organizate de Pro Vita, si eu incerc sa ma informez, dar stiu ca a organizat manifestatii impotriva avortului, o prietena de-a mea chiar a participat.
Sper sa va fie de ajutor.

Doamne ajuta!
Ioana

Va_iubesc 06.06.2007 21:03:54

Citat:

În prealabil postat de Ioana_D
Salut!
Daca vreti sa aflati mai multe informatii despre avort, respectiv filmulete cu avort puteti intar pe acest link
http://www.ortodoxmedia.com/recording_cat.php?rc_id=6

Eu l-am mai pus o data, nu stiu daca ati intrat, dar mi se pare foarte interesant, sunt niste filme si o conferinta tinuta de doamna doctor Cristina Todea impreuna cu inca o doamna doctor si un preot.
Imi cer scuze ca repet, dar poate nu toti au citit mesajul meu in care am mai scris despre asta.
Pro Vita are si un site www.provita.ro
Nu stiu foarte multe despre actiunile organizate de Pro Vita, si eu incerc sa ma informez, dar stiu ca a organizat manifestatii impotriva avortului, o prietena de-a mea chiar a participat.
Sper sa va fie de ajutor.

Doamne ajuta!
Ioana

Cred ca o solutie ar fi sa-l sunam pe Pr. Tanase sa discutam. El stie cred ce ar trebui facut pentru informarea oamenilor si ne-ar putea ghida. Ce ziceti? Daca il cunoaste cineva, ii poate pune intrebarea "Ce se poate face pentru o informare a oamenilor privind avortul?".

Elena

erzbet 06.06.2007 21:42:32

Este interesanta actiunea pe care doriti sa o faceti, dar nu stiu in ce masura veti reusi sa ajutati oamenii, statistic vorbind. Dar in fine, oricum este ceva, macar s-a trecut de la clasica concluzie "are Dumnezeu grija" si s-a ajuns la ceva concret
Intrebarea lui PET a fost buna dar eu tot nu m-am lamurit. Daca ar trebui interzis(dpdv legal) asta nu inseamna ca intervii cu brutalitate si fara drept in liberul arbitru dar de Dumnezeu?
Sa se interzica in cadrul BO, sa se organizeze campanii, sfaturi, ajutor moral si financiar, asta e altceva....dar eu cred ca interzicerea lui dpdv este o mare greseala; avem exemplu perioada comunista

Sebastiana 06.06.2007 22:33:53

:)erzbet,si daca era interzis avortul,asta nu inseamna ca fetele sau femeile nu faceau chiuretaje in ascuns si,din pacate,mai si mureau in timpul acestuia,dar mai si apelau chiar la tot felul de batrane,eu le-as zice mai degraba babe acelor femei care luau viata cuiva,viata data de Dumnezeu iar nu de altcineva,fara sa IL intrebe pe Dumnezeu care,bineinteles ca,nu ar sfatui-o sa faca crima din moment ce EL da viata,fara sa intrebe pe cel nenascut daca vrea sau nu sa se nasca,dar se consulta si intreaba pe cel cu care a facut copilul si care acesta,in anumite cazuri,o bate cu pumnii si cu picioarele in pantece si in alte parti ale corpului,ii mai da si bani de avort(plateste crima),daca ii mai si da de multe ori pe aceia,o mai si sfatuieste tare prost sa se descotoroseasca de copil,??? de parca el l-ar naste si nu ea,sau de parca el ar trece prin chinurile si cosmarurile iadului,si nu ea.???

D.C. 06.06.2007 23:05:04

putem formula o petitie catre pr tanase semnam toti si o trimitem . ce spuneti?

maria55 07.06.2007 08:54:43

Si in tarile vestice se duce campanie impotriva avortului .

De ex. nu se ajunge la doctor decat dupa ce ai trecut pe la biroul Bisericii locale unde iti da informatiile necesare .

Nu stiu de ce atata agitagie !
Multe state fac cate cava , e crestineste ,e normal ,si e inca liber .

maria

Sylvie 07.06.2007 12:17:18

In Spitale,Clinici este cel mai indicat sa existe CEVA,care sa atraga atentia asupra acestui lucru MEDICILOR,ASISTENTELOR,STUDENTILOR SI ELEVILOR PRACTICANTI IN ACEST DOMENIU,MEDICAL, dar si PACIENTILOR(atat FEMEILOR,cat si BARBATILOR)...:).Cine lucreaza pe acolo si nu numai,ar putea sa faca ceva bun in acest scop...:).
De asemenea prin Caminele Studentesti cred ca ar mai trebui facut ceva...???.

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:00:56.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.