![]() |
Iisus a luat apararea a cel putin 2 desfinate,dar nu a luat apararea nici unui fariseu.Pe primii i-a aparat ,pe ceilalti i-a osindit.Ba chiar cu cit erau mladite mai slabe,le-a bagat mai in fata,de exemplu in fata preotilor din acea vreme spunind:'Adevar va spun ca vamesii si curvele vor intra inaintea voastra in Imparatia Cerurilor'
Iata ca a existat un context istoric in care desfrinatele aveau mai multe sanse la a isi deschide inima catre Dumnezeu decit insusi preotii instalati de Dumnezeu prin vechea lege. Iata ca legea cea noua nu se uita la fatza omului,ci la sufletul sau. De ce nu puneti problema altfel? Cine s-ar casatori cu un fariseu? Si cine ar avea mai mult de suferit? Cel ce se casatoreaste cu un fariseu sau cel ce se casatoreste cu o desfrinata? Am totusi o mica rezerva: desfrinatele stim cine sint si ce fac.Dar fariseii de azi e greu de dovedit cine sint,poate sint chiar eu unul. |
Sa mai si zambim!
Citat:
Daca nu as sti ca esti casatorit, as crede ca e un anunt de matrimoniale. Nu te supara, chiar m-ai destins cu mesajul acesta. Eu inca mai sper ca lumea nu se imparte doar intre desfranati si farisei, dar mereu am fost idealista. |
Citat:
Desfrinatele si farisei sint 2 categorii extreme de aceea cred ca sint folosite in antiteza.Ca sa nu stii care din ei face raul cel mai mare. Cind iubesti pe cineva il iubesti ca om,si nu stai sa il judeci ce calitati sau defecte are,ca asta inseamna ca te faci mai bun ca el.In rest ,esti liber sa iubesti pe cine vrei,nimeni nu te forteaza.Si cind iti urmezi inima,poti avea multe surprize,ca ea nu asculta in totalitate de ratiune. |
si daca...
Si daca dupa ce te-ai casatorit, ai afla ca sotia ta a fost desfranata (prostituata), ca s-a culcat cu 100 de barbati, ce ai face?
|
Citat:
Doamne ajută! |
(Și ca o paranteză: eu nu-s în stare și nu vreau să mă iubesc și o să-mi fac ceea ce mi-e pe plac, că vreau și-mi asta e, voi nu pricepeți, voi nu știți de ce etc. etc. și pour courtoise ș.a.m.d. bitte schon și moft de i beg your pardon).
Desfrânata nu e un moft prin ea însăși, este atât: eu, moftul NOSTRU, moftul "decenților" și fiilor "rămași acasă". Știți ce: hai, mai iubiți și voi în pribegie! De asta, vă garantez că nici unul din noi nu suntem în stare... Doamne ajută! |
Citat:
2. Daca a avut 100 de barbati inainte, nu a pacatuit cu nimic inaintea ta, poate doar cu faptul ca nu a fost sincera. Daca a pacatuit cu 1 dupa tine, atunci da, se cheama adulter si ar fi un motiv serios sa iti pui intrebarea ce ar trebui sa faci? 3. De aia avem duhovnic, sa ne spovedim, sa ii cerem sfatul, de aia avem disernamant, sa nu ne aruncam cu capul inainte... |
Citat:
De ce putini barbati astazi si-ar lua de sotie o femeie desfranata, nu stiu ce sa-ti raspund! Cred ca acesta categorie de barbati nu l-au cunoscut pe Dumnezeu. Apostolul Ioan zice atat de frumos in epistola sa : "Cel ce nu iubește n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru că Dumnezeu este iubire." (1 Ioan 4:8).Orgoliul tipic masculin ii opreste sa faca un astfel de pas.Prefera sa osandesca o astfel de femeie, sa o arate cu degetul, uitand sau mai bine zis nestiind ca Hristos a procedat altfel in astfel de ocazii :"Și ridicându-Se Iisus și nevăzând pe nimeni decât pe femeie, i-a zis: Femeie, unde sunt pârâșii tăi? Nu te-a osândit nici unul? Iar ea a zis: Nici unul, Doamne. Și Iisus i-a zis: NU TE OSANDESC NICI EU. Mergi; de acum să nu mai păcătuiești. ( Ioan 8: 10-11) Asta e parerea mea...poate gresesc...Doamne ajuta! |
pentru stefan florin :)
Nu stiu cum sa fac sa evit lauda :) Atat te intreb: pot sa te cer de barbat? :)) Un om care chiar crede cu adevarat ca iubirea poate invinge tot!
P.S: Evident a fost o gluma partea cu cerutul in casatorie! :) |
Citat:
Stii care e CULMEA? Stiam...si mai stiu cu certitudine ca si eu asa gandesc! Nu conteaza trecutul unui om ci ceea ce exista momentului prezent , in care iti este alaturi acea fiinta....Deci, nu NU gresesti, jos palaria! Numai bine! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 18:34:30. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.