![]() |
Eu cu un lucru nu sunt lamurit: ce este aceea un penticostal traditional ?
|
Eu cred ca-s mai multe. Mult mai multe.
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Cât despre
proorocii - se vor desființa;Pentru că în parte cunoaștem și în parte proorocim. Dar când va veni ceea ce e desăvârșit, atunci ceea ce este în parte se va desființa. Este pasajul din 1 Corinteni 13:8-10. Poti adresa textului biblic cateva intrebari simple. Raspunsurile sunt la fel de simple. Ce lucrari se vor incheia odata, candva? Proorocia, darul limbilor, stiinta. De ce? Pentru ca le avem "in parte". Cand se vor incheia ele? Atunci. Cand va veni ce este desavarsit De unde stim ca a venit desavarsirea despre care vorbeste pasajul biblic? Este simplu. Sa terminat cu proorocia, cu limbile si cu stiinta? Da. Atunci a venit ce este desavarsit. Inca stiinta nu s-a sfarsit? Nu. Inseamna ca nu a venit ce este desavarsit. Amice, testul este simplu: doar atunci cand vei putea zice "acum sunt omniscient", proorocia si limbile se vor fi sfarsit. Pana atunci inca le avem. |
Dupa talmarcirea ta, toti ar trebui sa proroceasca si sa vorbeasca in limbi, pana vor atinge desavarsirea.
|
Eu înțeleg pasajul ăsta :"Pentru că în parte cunoaștem și în parte proorocim. Dar când va veni ceea ce e desăvârșit, atunci ceea ce este în parte se va desființa" că se refera la a doua venire.
Cu alte cuvinte cand se va arata, vom înțelege totul clar și ne va explica toate tainele... |
Citat:
|
Eu cred ca ai inteles perfect.
Dar ai citit alta postare :1: |
Citat:
Unii insa citesc voind sa demonstreze una sau alta. Si atunci nu mai pot citi liber. Vor sa demonstreze, de pilda, ca supranaturalul a incetat. Ei spun ca "ceea ce e desavarsit" a venit odata cu... incheierea canonului Noului Testament. Ei poarta numele de "cesationisti". Mai sunt unii care, citind versetele isi doresc cu ardoare ca acolo sa scrie ca macar vorbirea in limbi a incetat, chiar daca celelalte din pachet, respectiv profetia si stiinta, continua. Si treaba-i simpla. Apostolul zice "cand va veni ce este desavarsit vorbirea in limbi va inceta". Va inceta sau a incetat e totuna in opinia distinsilor pseudoteologi. Unii zic chiar ca "a incetat oarecum". Adica se gaseste inca dar foarte, foarte rar. Si numa' pe la noi, prin propria ograda confesionala. "E pe incetatelea", cum ar veni. |
Citat:
|
In felurite limbi.
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
fie este o stare de psihoza in masa fie este posedare demonica si sa manifesta dracii prin intermediul gazdelor lor. Vorbirea in limbi de catre apostoli, presupune faptul de a vorbi cu cineva de alta origine , in limba ta si ala intelege ca si cum ai vorbi pe limba lui.Mare diferenta, de la cer la pamant. Imagineaza-ti ca tu esti englez iar eu vb in romana dar la tine ajung vorbele in engleza, fara ca eu sa stiu engleza.Si aici intervine DUHUL SFANT care face posibil acest lucru. |
Citat:
Citat:
Citat:
Dar poti invata daca te straduiesti. Mai cazi, te mai ridici, copacel... |
De aseara un vecin a inceput sa vorbeasca in limbi. Serios. Si alt vecin traduce.
Penticostalule, astia sunt autentici, sau nu? |
Citat:
Iar unii ortodocsi de-ai mei n-au ce face si discuta cu voi precum a discutat Eva cu sarpele. Pai voi cand intrati in transa (cica vorbire in limbi, aiurea bullshit pt fraieri), faceti circ, teatru parca ati fi un spital de nebuni ramas fara medicamente pe stoc. |
Citat:
Crestinii au vorbit in felurite limbi. Genē glōssōn - diferite feluri de limbi. Asa scrie la Evanghelie. La fel vorbesc si acum. Si va fi tot la fel pana cerurile si pamatul vor trece. |
Citat:
Asa vorbeau apostolii? https://www.youtube.com/watch?v=DeUORkil27Q |
Citat:
Poate ca vom veni cu Biblia in Iad sa- ti-o vestim, dar va fi prea tarziu. Mai bine ai asculta de Scripturi aici pe pamant! Citat:
Citat:
Lasa-te de sportul asta, ca Eva a pierdut partida. |
Citat:
Și Dumnezeu a rânduit în Biserică, întâi, apostoli; al doilea, proroci; al treilea, învățători; apoi, pe cei ce au darul minunilor; apoi, pe cei ce au darul tămăduirilor, ajutorărilor, cârmuirilor și vorbirii în felurite limbi. |
Citat:
Eu intreb de mere si tu imi spui de pere. Apropo, uite ce scrie in Sfanta Scriptura: 1. Și când a sosit ziua Cincizecimii, erau toți împreună în același loc. 2. Și din cer, fără de veste, s-a făcut un vuiet, ca de suflare de vânt ce vine repede, și a umplut toată casa unde ședeau ei. 3. Și li s-au arătat, împărțite, limbi ca de foc și au șezut pe fiecare dintre ei. 4. Și s-au umplut toți de Duhul Sfânt și au început să vorbească în alte limbi, precum le dădea lor Duhul a grăi. 5. Și erau în Ierusalim locuitori iudei, bărbați cucernici, din toate neamurile care sunt sub cer. 6. Și iscându-se vuietul acela, s-a adunat mulțimea și s-a tulburat, căci fiecare îi auzea pe ei vorbind în limba sa. 7. Și erau uimiți toți și se minunau zicând: Iată, nu sunt aceștia care vorbesc toți galileieni? 8. Și cum auzim noi fiecare limba noastră, în care ne-am născut? 9. Parți și mezi și elamiți și cei ce locuiesc în Mesopotamia, în Iudeea și în Capadocia, în Pont și în Asia, 10. În Frigia și în Pamfilia, în Egipt și în părțile Libiei cea de lângă Cirene, și romani în treacăt, iudei și prozeliți, 11. Cretani și arabi, îi auzim pe ei vorbind în limbile noastre despre faptele minunate ale lui Dumnezeu! 12. Și toți erau uimiți și nu se dumireau, zicând unul către altul: Ce va să fie aceasta? E diferit de ce se intampla aici: https://www.youtube.com/watch?v=DeUORkil27Q |
Citat:
|
Citat:
voi amaratilor, nevand nici pe ala, mergeti direct in ghena nu in Iad. Citat:
Citat:
Citat:
Nici macar nu stii Scripturile.Eva a pierdut pt ca a ascultat de voi, s-a invoit cu voi. Si acum cand ma adresez tie, ma adresez de fapt celui care salasluieste in tine: Noi oamenii plecam de la Dumnezeu, si mergem inapoi la Dumnezeu.Unii din noi ajung inapoi altii nu.Insa indiferent daca ajungem sau nu la Dumnezeu, fie ca vom fi in Rai sau in Iad, deasupra voastra vom fi, iar voi veti sub noi sau in ghena.Ca Dumnezeu v-a ridicat darul de a va smerii, chiar si de veti vrea sa va smeriti nu ve-i putea si voi stiti bine lucrul asta. |
Citat:
Dar voia sa vorbim numai dintr-un verset, fiindca lui ii era lene sa citeasca inca vreo doua - trei capitole. Cu astfel de interlocutori lenesi, e greu de comunicat. Abia DUPA ce citesti macar toata cartea Faptele Apostolilor, vei putea afirma "uite ce scrie in Sfanta Scriptura". Pana atunci pozi zice doar: "uite ce spune in primele doua capitole din Fapte, pentru ca mie mi-a fost lene sa citesc pana la sfarsit". Dar daca ai citit cartea Faptele Aostolilor as vrea sa te intreb daca in celelalte cazuri de Botez cu Duhul Sfant a fost la fel ca in capitolul 2. Ce zici? |
Citat:
Ca intr-o propozitie te umfli de mandrie iar in cealalta ii vezi pe altii care... nu pot sa se smereasca :1: |
Citat:
Poate cele enumerate de tine. Nu stim |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
insa ei intre ei se inteleg.Poate asta este limba diavolului. |
Citat:
ce tu citesti si te indruma sa raspunzi. Ca prietenii stapanului tau sunt cu miile de inegresc vazduhul asa cum spune Antonie Cel Mare si ii ataca pe cei care au Duh Sfant din 8 directii(conform parintelui Cleopa Ilie care la randul lui citeaza alti Hristofori): din fata, din spate, de sus, de jos , de-a stanga, de-a dreapta, din inauntru, din afara. |
Citat:
Le stii? Le-ai citit? Daca da, tine cont de ele. De toate. Daca nu, incearca sa nu mai fii lenes si citeste-le! Citat:
|
Citat:
Si cel mai bine ar fi daca l-ai cauta astazi. Cu toata inima. Si il vei gasi. Asa a promis El in Cartea Sfanta: Ieremia 29:13 |
Citat:
Mai bine l-ai asculta pe parintele, ca aici chiar a avut dreptate :1: |
Citat:
Dar daca cineva il il tine din scurt si mai face si cate o aluzie ca ar fi lenes, sa vezi ce repede se apuca ;) |
Si lamurirea mea?
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 10:22:24. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.