Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa Romana (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=507)
-   -   Despre sinodul cretan ,pareri (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18762)

Demetrius 04.04.2017 07:57:23

Citat:

În prealabil postat de Lancelot (Post 646055)
Citat:

În prealabil postat de iana
Cine zice si de ce, ca nu mai are voie nimeni s-o ia?

uite:

9. Iar Eu zic vouă că oricine va lăsa pe femeia sa, în afară de pricină de desfrânare, și se va însura cu alta, săvârșește adulter; și cine s-a însurat cu cea lăsată săvârșește adulter.

deci e clar, femeia ramane victima.

Nu e victima, ci infidela, ca "se da" dupa altul.
Principiul fidelitatii ii cere femeii ori sa se daruiasca lui Dumnezeu, adica sa ramana fecioara, ori sa se daruiasca unui singur barbat; de aceea este importanta fecioria ei fiindca nu o poate oferi decat o singura data. Ea ramane pe veci femeia celui caruia i s-a daruit la inceput. Daca acela a lasat-o ea ii ramane fidela primei legaturi.

11. Iar de văduvele tinere ferește-te. Căci, atunci când poftele le îndepărtează de Hristos, vor să se mărite.
12. Și își agonisesc osândă, fiindcă și-au călcat credința cea dintâi.(1Tim5,11-12)

Principiul fidelitatii ii cere femeii ori sa se daruiasca lui Dumnezeu, adica sa ramana fecioara, ori sa se daruiasca unui singur barbat; de aceea fecioria femeii este... identitara fiindca femeia nu o poate oferi decat o singura data. Ea ramane pe veci femeia celui caruia i s-a daruit la inceput. Daca acela a lasat-o ea se cuvine sa ramana fidela primei legaturi.

La fel si in privinta barbatului; daca isi lasa femeia pentru o alta femeie, savarseste adulter.

Demetrius 04.04.2017 08:16:37

Citat:

În prealabil postat de iana (Post 646076)
Citat:

În prealabil postat de Lancelot
stiu si eu... gura lumii... la noi, prin nordul tarii, daca intrebi prin sate iti vor spune ca femeia nu e om...

Nu stiu ce sa zic... si pa la noi pan' vestu' tarii am auzit ceva, da' nu stiu ce sa zic, tu ce crezi?:100:

Ia vedeti aici cum zice Evanghelia:

38. Iar cei ce au mâncat erau ca la patru mii de bărbați, afară de copii și de femei.(Mt15,38)

Femeile si copiii nu intra la socoteala, iar Hristos zice despre aceiasi 4000 de barbati:

10. Nici de cele șapte pâini, la cei patru mii de oameni, și câte coșuri ați luat?(Mt16,10)

iana 04.04.2017 09:27:17

Citat:

În prealabil postat de Demetrius (Post 646083)
Ia vedeti aici cum zice Evanghelia:

38. Iar cei ce au mâncat erau ca la patru mii de bărbați, afară de copii și de femei.(Mt15,38)

Femeile si copiii nu intra la socoteala, iar Hristos zice despre aceiasi 4000 de barbati:

10. Nici de cele șapte pâini, la cei patru mii de oameni, și câte coșuri ați luat?(Mt16,10)

OK. Am vazut. Concluzia? Ce interpretare ai tu pentru numaratoarea asta?

CristianR 04.04.2017 09:32:42

Citat:

În prealabil postat de Lancelot (Post 646074)
stiu si eu... gura lumii... la noi, prin nordul tarii, daca intrebi prin sate iti vor spune ca femeia nu e om... ;)

Pai nici la francezi nu e homme, ci e femme.
''Om'' in vorbirea veche desemna barbatul.

Cu privire, insa, la adulter, el este valabil atat pentru barbat cat si pentru femeie, fiind un pacat fata de unitatea primordiala pe care a lasat-o Dumnezeu intre soti. Cand un barbat se uneste cu o femeie, ei devin un singur trup. Asa incat adulterul, oricare dintre ei l-ar comite, duce la scindare, la nesocotirea darului lui Dumnezeu, Cel care-i uneste pe cei doi.

iana 04.04.2017 09:32:42

Citat:

În prealabil postat de Demetrius (Post 646082)
Nu e victima, ci infidela, ca "se da" dupa altul.
Principiul fidelitatii ii cere femeii ori sa se daruiasca lui Dumnezeu, adica sa ramana fecioara, ori sa se daruiasca unui singur barbat; de aceea este importanta fecioria ei fiindca nu o poate oferi decat o singura data. Ea ramane pe veci femeia celui caruia i s-a daruit la inceput. Daca acela a lasat-o ea ii ramane fidela primei legaturi.

11. Iar de văduvele tinere ferește-te. Căci, atunci când poftele le îndepărtează de Hristos, vor să se mărite.
12. Și își agonisesc osândă, fiindcă și-au călcat credința cea dintâi.(1Tim5,11-12)

Principiul fidelitatii ii cere femeii ori sa se daruiasca lui Dumnezeu, adica sa ramana fecioara, ori sa se daruiasca unui singur barbat; de aceea fecioria femeii este... identitara fiindca femeia nu o poate oferi decat o singura data. Ea ramane pe veci femeia celui caruia i s-a daruit la inceput. Daca acela a lasat-o ea se cuvine sa ramana fidela primei legaturi.

La fel si in privinta barbatului; daca isi lasa femeia pentru o alta femeie, savarseste adulter.

Prinicipiul fedelitatii e valabil si pentru ea si pentru el, toata viata, si daca unul moare. (Cred intr-o singura casatorie) Si fecioria la fel e pentru amandoi.

Lancelot 04.04.2017 09:49:31

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 646088)
Pai nici la francezi nu e homme, ci e femme.
''Om'' in vorbirea veche desemna barbatul.

Cu privire, insa, la adulter, el este valabil atat pentru barbat cat si pentru femeie, fiind un pacat fata de unitatea primordiala pe care a lasat-o Dumnezeu intre soti. Cand un barbat se uneste cu o femeie, ei devin un singur trup. Asa incat adulterul, oricare dintre ei l-ar comite, duce la scindare, la nesocotirea darului lui Dumnezeu, Cel care-i uneste pe cei doi.

vin din latina, nu? homo/om, barbat, femina/femeie
as fi curios cum se spunea in arameica om, barbat, femeie...;)

in ceea ce priveste adulterul, cei doi nu-s egali, daca femeia e adulterina barbatul o da afara din casa, dupa ce o si bate de-i suna apa-n cap :), si se recasatoreste fara probleme, ea nu poate sa faca acelasi lucru.

CristianR 04.04.2017 09:54:46

Sunt egali in fata lui Dumnezeu, adica la fel de pacatosi; oamenii ii trateaza diferit.

Lancelot 04.04.2017 10:00:44

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 646092)
Sunt egali in fata lui Dumnezeu, adica la fel de pacatosi; oamenii ii trateaza diferit.

pai stati, e clar ca barbatul a carui nevasta e desfranata o poate izgoni, deci implicit se poate recasatori, nu? dar nu si femeia al carei barbat este desfranat, ea trebuie sa ramana langa acesta.

CristianR 04.04.2017 10:08:59

Asa era in Legea Veche. Moise ingaduise divortul - barbatul trebuia sa-i dea carte de despartire sotiei pe care, din diverse motive, nu o mai dorea.

Hristos arata, insa, ca „intru inceput n-a fost asa”, adica cei doi care s-au unit au facut-o pentru totdeauna, iar daca se unesc cu altcineva, asta inseamna adulter. (Responsabilitatea este mai mult a barbatului, el fiind cel care lasa sau care ia).

Dar unirea pentru toata viata implica si iubire pentru totdeauna, care este proprie omului fara pacat, respectiv a celui care ramane in unire cu Dumnezeu.

Lancelot 04.04.2017 10:16:51

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 646094)
Asa era in Legea Veche. Moise ingaduise divortul - barbatul trebuia sa-i dea carte de despartire sotiei pe care, din diverse motive, nu o mai dorea.

Hristos arata, insa, ca „intru inceput n-a fost asa”, adica cei doi care s-au unit au facut-o pentru totdeauna, iar daca se unesc cu altcineva, asta inseamna adulter. (Responsabilitatea este mai mult a barbatului, el fiind cel care lasa sau care ia).

Dar unirea pentru toata viata implica si iubire pentru totdeauna, care este proprie omului fara pacat, respectiv a celui care ramane in unire cu Dumnezeu.

stiu si eu... daca era asa n-ar fi mentionat posibilitatea casatoriei cu alta femeie, spune asa:

9. Iar Eu zic vouă că oricine va lăsa pe femeia sa, în afară de pricină de desfrânare, și se va însura cu alta, săvârșește adulter; și cine s-a însurat cu cea lăsată săvârșește adulter.

deci se poate recasatori numai daca isi alunga nevasta din pricina de desfranare. e discriminare evidenta! ;)

antoniap 04.04.2017 11:08:01

Citat:

În prealabil postat de Lancelot (Post 646074)
stiu si eu... gura lumii... la noi, prin nordul tarii, daca intrebi prin sate iti vor spune ca femeia nu e om... ;)

În unele zone, cuvântul ,,om" si-a schimbat sensul. ,,Omul meu e dus la coasa." înseamna ,,,Barbatul meu e dus la coasa.".

antoniap 04.04.2017 11:17:48

Citat:

În prealabil postat de suslik (Post 645971)
Brosura aia e buna de pus pe jos intr-o casa noua, provizoriu, pana pui parchet. Sau intr-o buda de tara. :)

Trebuie sa citești, pentru a ști ce pui și în buda aia de la tara! Dar, dacă tu ai hotărât sa-ți pui biblioteca acolo, e alegerea ta!

AlinB 04.04.2017 11:41:35

Citat:

În prealabil postat de iana (Post 646047)
Nu m-am exprimat bine de la inceput. Ma refeream la convertire de la Biserica Ortodoxa la Biserica Catolica. Deci, nu este nici unul necredincios.

Si ala care crede in zodiac e cumva credincios..

Si aia condamnati prin Sinoadele Ecumenice, nu erau necredinciosi..

iana 04.04.2017 11:59:15

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 646101)
Si ala care crede in zodiac e cumva credincios..

Si aia condamnati prin Sinoadele Ecumenice, nu erau necredinciosi..

Da, ala care crede in zodiacul chinezesc a la fel de credincios ca ala care crede in cel aztec. (sper ca nu faci comparatie intre ei si catolici sau ortodocsi)

Cat despre cei condamnati prin sinoade, uite ca Biserica Catolica are raspuns si rezolvare.

Demetrius 04.04.2017 12:07:52

Citat:

În prealabil postat de iana (Post 646087)
OK. Am vazut. Concluzia? Ce interpretare ai tu pentru numaratoarea asta?

Eu inteleg ca numaratoarea oamenilor se refera la barbati.
Femeile si copiii sunt sub ascultarea "oamenilor". De aceea femeia poarta numele tatalui ei sau al sotului ei, de aceea casa(familia) are numele barbatului.

Ar fi indicat sa nu te uiti la realitatea zilelor noastre(si Lancelot), ci la felul in care a randuit Dumnezeu; e cea mai buna randuiala.

Demetrius 04.04.2017 12:12:25

Citat:

În prealabil postat de iana (Post 646089)
Prinicipiul fedelitatii e valabil si pentru ea si pentru el, toata viata, si daca unul moare. (Cred intr-o singura casatorie) Si fecioria la fel e pentru amandoi.

Nu chiar, fiindca barbatul, conform traditiei, trebuie sa-si duca numele mai departe. Parerea ta e generata de orgoliul alimentat de egalitatea democratica, care nu exista in Scriptura; e inventie omeneasca.

Lancelot 04.04.2017 12:26:48

Citat:

În prealabil postat de Demetrius (Post 646110)

Ar fi indicat sa nu te uiti la realitatea zilelor noastre(si Lancelot), ci la felul in care a randuit Dumnezeu; e cea mai buna randuiala.

Iar am comis-o? Eu credeam ca de data asta chiar am interpretat exact ce e scris.

suslik 04.04.2017 12:33:43

Citat:

În prealabil postat de Lancelot (Post 646115)
Iar am comis-o? Eu credeam ca de data asta chiar am interpretat exact ce e scris.

Nu ii baga in seama pe gnosticul anti-trup al forumului si pe cipofoba-sefa. Barbatul si femeia sunt egali in drepturi, dar diferiti ca roluri. Indiferent ce mormaie paseistii evlaviosi sau sceleratii adepti ai ideologiei de gen: adevarul e la mijloc intodeauna.

Demetrius 04.04.2017 12:41:16

Citat:

În prealabil postat de suslik (Post 646118)
Barbatul si femeia sunt egali in drepturi, dar diferiti ca roluri...

Asta ai scos-o din costitutie, ca din Scriptura n-ai cum...[/quote]

iuliu46 04.04.2017 13:12:24

bine ca e chestia cu numele in Scriptura. :71:
Numele ala care se transmite mai departe este si el o inventie lumeasca tarzie.

suslik 04.04.2017 13:17:51

Normal ca una lasata pe motive de preacurvie (a ei, nu a barbatului) nu trebuie luata, nici macar de cel mai fraier dintre masculii umani. Insa ar fi stupid si revoltator, dat fiind faptul ca majoritatea femeilor/fetelor nu se mai casatoresc virgine, in ziua de azi, sa nu te poti casatori in fata lui Dumnezeu, fiindca...nu e virgina!
Asta e un calugarism gnosticoid nascut din o interpretare fortata a cuvintelor Mantuitorului. Si e foarte posibil ca acele cuvinte, oricum, sa se fi referit la acea epoca, acel popor si acei oameni. Nu la epocile urmatoare...

suslik 04.04.2017 13:25:46

Oricum, ne indepartaram de subiectul topicului. Astazi are loc sinaxa de debara de la Oreokastro. Tot o sa fie un show al acelorasi si acelorasi oameni, vedetele antiecu din Grecia, plus noii zelotisti din Romania, anume nepomenitorii.

iana 04.04.2017 13:25:52

Citat:

În prealabil postat de Demetrius (Post 646111)
Nu chiar, fiindca barbatul, conform traditiei, trebuie sa-si duca numele mai departe. Parerea ta e generata de orgoliul alimentat de egalitatea democratica, care nu exista in Scriptura; e inventie omeneasca.

Care traditie zice ca trebuie sa-si duca numele mai departe? ( care nume? sau te referi la aristocrati?)
si daca face doar fete?

Patrie si Credinta 04.04.2017 15:30:18

Citat:

În prealabil postat de iana (Post 646107)
Cat despre cei condamnati prin sinoade, uite ca Biserica Catolica are raspuns si rezolvare.

Care este....?

Demetrius 04.04.2017 17:11:00

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 646120)
bine ca e chestia cu numele in Scriptura. :71:
Numele ala care se transmite mai departe este si el o inventie lumeasca tarzie.

Este o realitate ce evidentiaza randuiala. Omul are meritul ca nu o schimba.

Citat:

În prealabil postat de iana
Care traditie zice ca trebuie sa-si duca numele mai departe? ( care nume? sau te referi la aristocrati?)
si daca face doar fete?

Daca face doar fete se pierde numele. Femeia naste doar ceea ce-i da barbatul sa nasca.

Traditia de dinainte de toti vecii. Ca sa te dumiresti de ce Iisus numea pe cei patru mii de barbati "oameni", te rog sa citesti aici http://www.bibliaortodoxa.ro/noul-testament/55/Matei , cum se transmite prin spitza barbateasca, numai prin spitza barbateasca, neamul lui Iisus prin 42 de generatii consecutive, pe langa fete care nici nu sunt pomenite. De ce se transmite doar prin barbati?

S-a predat la scoala la disciplina Anatomie ca barbatul are in lichidul seminal cromozomii de gen X(feminin) si Y(masculin), lichid preluat de femeie prin inseminare, ea furnizand ovulul care are doar cromozomul X, astfel ca urmasul va avea XX(gen feminin) sau XY(gen masculin), dupa cum randuieste Dumnezeu, in functie de vrednicia barbatului in fata lui Dumnezeu.

iana 04.04.2017 17:47:26

Citat:

În prealabil postat de Demetrius (Post 646144)
Este o realitate ce evidentiaza randuiala. Omul are meritul ca nu o schimba.

Daca face doar fete se pierde numele. Femeia naste doar ceea ce-i da barbatul sa nasca.

Traditia de dinainte de toti vecii. Ca sa te dumiresti de ce Iisus numea pe cei patru mii de barbati "oameni", te rog sa citesti aici http://www.bibliaortodoxa.ro/noul-testament/55/Matei , cum se transmite prin spitza barbateasca, numai prin spitza barbateasca, neamul lui Iisus prin 42 de generatii consecutive, pe langa fete care nici nu sunt pomenite. De ce se transmite doar prin barbati?

S-a predat la scoala la disciplina Anatomie ca barbatul are in lichidul seminal cromozomii de gen X(feminin) si Y(masculin), lichid preluat de femeie prin inseminare, ea furnizand ovulul care are doar cromozomul X, astfel ca urmasul va avea XX(gen feminin) sau XY(gen masculin), dupa cum randuieste Dumnezeu, in functie de vrednicia barbatului in fata lui Dumnezeu.

Tu din care semintie faci parte?

GMihai 04.04.2017 18:11:47

Citat:

astfel ca urmasul va avea XX(gen feminin) sau XY(gen masculin), dupa cum randuieste Dumnezeu, in functie de vrednicia barbatului in fata lui Dumnezeu.

Eu n-am știut că gnosticismul, căruia D-vs. îi faceți pe aicea reclamă ascunsă, presupunea și misoginism.

Lancelot 04.04.2017 19:00:32

Citat:

in functie de vrednicia barbatului in fata lui Dumnezeu.

pe asta de unde ai scos-o? ;)

io am flacau, sa nu cumva sa va puneti cu mine ca va ia aghiuta! ;)

GMihai 04.04.2017 19:07:47

Citat:

În prealabil postat de Lancelot (Post 646170)
pe asta de unde ai scos-o? ;)

io am flacau, sa nu cumva sa va puneti cu mine ca va ia aghiuta! ;)

Corect; și eu am băiat; înseamnă că sunt vrednic în fața lui Dumnezeu. Dar socrul lui Demetrius, cine știe ce mare păcătos o fi fost....

P.S. Și Ioachim...........

iana 04.04.2017 19:10:04

Citat:

În prealabil postat de GMihai (Post 646172)
Corect; și eu am băiat; înseamnă că sunt vrednic în fața lui Dumnezeu. Dar socrul lui Demetrius, cine știe ce mare păcătos o fi fost....

.. si bunicul matern

suslik 04.04.2017 19:35:32

Demetrous, ia zi repede ce se fumează în lojile/templele gnostice?

iuliu46 04.04.2017 22:34:58

E pe net o inregistrare de la sinaxa ( thanks to saccsiv :D ) si aia au la "tribuna" steagul Greciei. Ellada uber alles! :)
Ca tot ziceam eu ca e o smecherie greceasca, acum dintr-o data, steagul Greciei a ajuns simbol ortodox. Gurile rele spun ca filetismul asta ar fi erezie, dar doar nu o sa-i credem pe aia. Daca era erezie ne spunea Sava Lavriotul. :)

suslik 04.04.2017 22:57:14

A inceput sinaxa debaralei si mansardei!

Cititti cu atentie fragmentul din discursul unuia din romanii de acolo: "Acum avem următoarea problemă: primul cleric român care a întrerupt pomenirea a ajuns să dea Sfânta Împărtășanie în cutiuțe credincioșilor mireni, pentru ca aceștia să se împărtășească singuri acasă, în fiecare zi. Credincioșii dau un bip pe telefonul mobil al părintelui, aceasta înseamnă că își cer iertare pentru păcatele lor, după ce le-au ”spovedit” în fața icoanei Mântuitorului, în taină, acasă la ei, iar părintele le dă dezlegare tot printr-un bip. Credem că această practică este o batjocorire a Tainei Spovedaniei, a Tainei Împărtășaniei și a Tainei Preoției și vă rugăm să ne dați un răspuns patristic la acest subiect, ca să putem să îi ferim pe oameni de așa ceva".

Intr-adevar! Este...cum sa zic, "socant" e, vorba aia din limba ocupantului imperialist, " a rough understatement". Zelotistii (nu ma refer la cei de la sinaxa anume, ca personae, ci la tendinta extremist-ortodoxista, subliniez aceasta), sunt cei care scriau peste tot ca, vezi Doamne, practica unor parohii catolice postconciliare de a da Sfantul Sacrament in mana e ilegitima (e intr-adevar de interzis, a spus-o si Sfantul Parinte Emeritus Benedict al XVI-lea, dar este doar treaba catolicilor; noi, non-catolicii, nu avem nici un drept sa condamnam ceva ce este strict o problema de disciplina liturgica catolica, cu alte cuvinte, interna a scaunul apostolic al Romei). Acum...cum sa zic...mie, scepticul si sarcasticul, in chestiuni de evlavie, al forumului, imi este groaza de ideea in sine a ce face preotul acela. Imi vine, mie care sint certamente mai pacatos (lumeste vorbind, totusi eu nu sunt preot caterisit si staruind in cadere) decat el, sa ma rog pentru el, pentru ca e mare cadere ca face. Banuiesc ca doar satanistii din Apus care calcau sf. ostie in picioare sunt mai jos. Macar ei s-au jurat stapanului lor de Jos, deci nu ai ce le cere. Aici avem un preot, (presupus) al lui Hristos, care, dupa caterisire, face lucruri ce sperie, sunt convins, nu doar caldicei ca mine, ci si atei cu bun-simt, care cunosc bine ritualul crestin (chiar, unde o fi Dumitru73? il stimez mult).
Sunt curios indeosebi ce zic Alin si Iuliu pe chestia asta.
Aline, nu sunt stilisti in spatele miscarii, te inseli. Follow the money: ei nu au atatia bani sa finanteze asta. Ca nu o sa imi spui ca un monah fugar ca Sava ala avea de la el mangoti de inchiriat sali de conferinta. Tu poti sa iti permiti sa inchiriezi o sala de conferinte? Eu unul nu cred ca pot. Sava e cica monah: legamantul saraciei, coada calului in varful dealului, etc, usw.
Eu banuiesc ca tipii gen Tselengidis sau Staicu sau altii sunt cinstiti, dar incapatanati, cu spirit mandru dar sincer, cam ca primii stilisti, dar habar nu au ca mana cu gheare a unor servicii se foloseste "in orb" de ei. Iuliu e de parere ca unor clerici si teologi greci li s-a facut dor de epoca fanariota, cand mulgeau manastirile si schiturile romanesti si moldovenesti la greu. Plauzibil, dar insuficient: e prea mare miza ca sa fie doar factorul "neo-cataonic" papusarul. Nu grecii nu sunt vioara intai in rahatul asta, chiar daca sau tocmai pentru ca ei si romanii si slavii de la Radeni si Banceni sunt sub reflectoare. Nu, "vioara intai" sau chiar "dirijorul" ramane in umbra, cum sta bine unor gunoaie straine cu epoleti. Nu romani, nu greci. Nu sacerdoti romani sau greci, nu securisti romani sau greci. Securisti straini...din natiuni puternice. Astia din prim-plan sunt zelotisti, sunt razvratiti eclesial, dar sunt sinceri si folositi (cei mai multi si anume cei care sunt genul "carturar" sau "preot/ieromonah cu ravna"), repet, fara sa stie ca sunt folositi.
Nu ma intelegeti gresit: asta NU este o scuza, din punct de vedere bisericesc. Adica ei trebuiau sa raman antiecumenisti, dar la modul decent, echilibrat si lucid: nu pro-Creta sau pro-ierarhie la modul orb si fanatic, nici anti- la modul orb si fanatic. Mai ales, nu trebuiau sa recurga la nepomenire. Asta a fost marea lor greseala. Eu ma refeream doar ca tot kktul asta are si o valenta informativa si de siguranta nationala: ceva (organizatie) ataca Biserica prin interpusi nestiutori.

suslik 04.04.2017 23:00:44

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 646216)
E pe net o inregistrare de la sinaxa ( thanks to saccsiv :D ) si aia au la "tribuna" steagul Greciei. Ellada uber alles! :)
Ca tot ziceam eu ca e o smecherie greceasca, acum dintr-o data, steagul Greciei a ajuns simbol ortodox. Gurile rele spun ca filetismul asta ar fi erezie, dar doar nu o sa-i credem pe aia. Daca era erezie ne spunea Sava Lavriotul. :)

Erata: nu te citisem cand am scris postarea. Dintr-o data, devine clar. Kernelu ei de Ellada! Pai da, filetismul e erezie cand e vorba de "denisovani" ca noi sau altii, dar nu de "neamul zeilor", grecii.
Traiasca Turcia! Succes noului Suleyman, Erdogan cel Mare! Traiasca pashalykul Atenei si intregii Ellade! Allah sa apere si sa extinda Turcia!
:))))))))))))))

suslik 04.04.2017 23:10:08

Ma uit la sinaxa pe sarite. Mama, ce melca de cotoroanta are traducatoarea aia, care traduce ce zice babeta aia care citeste.
Oy vey, a tunat si i-a adunat.
Mai bine intru pe forumurile de la Bioware, sa vad cand e viitorul xpac dupa kotet. Vreau sa vad ce face Outlanderul dupa ce l-a anatemizat pe Valkorion. :)

suslik 04.04.2017 23:12:22

Pe Korriban! sunt chiar multi...si pariez ca majoritatea greci si slavi. Priceless: se vad niste preacucernici filmand cu telefonul. Sf. voastre, daca nu va faceti si selfie, ca pustoaicele de 12 ani, nu aveti ambitie.

iuliu46 04.04.2017 23:38:04

Eu nu m-am uitat - daca pui mouse-ul pe bara de scroll poti vedea un preview de la orice moment si asa am procedat. Am vazut ca e acolo Ciprian Stanciu ala, Sava cu tot cu colanti, dar am citit undeva ca lipseste parintele Zisis. Nu stiu ce s-o fi intamplat, probabil s-au certat intre ei cum e firesc cand apar asemenea miscari.

suslik 05.04.2017 00:14:08

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 646227)
Eu nu m-am uitat - daca pui mouse-ul pe bara de scroll poti vedea un preview de la orice moment si asa am procedat. Am vazut ca e acolo Ciprian Stanciu ala, Sava cu tot cu colanti, dar am citit undeva ca lipseste parintele Zisis. Nu stiu ce s-o fi intamplat, probabil s-au certat intre ei cum e firesc cand apar asemenea miscari.

Tot ce avem de facut este sa asteptam: miscarea se va autoanihila prin schisma interna indefinita si infinta.
Halelujah!

iuliu46 05.04.2017 00:28:36

Mai bine ne-am ruga sa le vina mintea la cap decat sa-i lasam sa se rupa intre ei.
Desi se pare ca trebuie o minune cum nu a fost de pe timpul sfintilor din pustia egipteana. :D

antoniap 05.04.2017 19:04:12

,,Îmi place" tonul ,,neutru" al comentariilor!!! ,,Admir" preocuparea unora pentru adevăr!!!

Părintele Zisis a lipsit, dîn frica de neprevăzut. Asa a simtit ca e bine si asa a facut. A explicat motivele neparticiparii, deci prin fapta și cuvânt a transmis un mesaj constructiv.

Au fost peste 1000 de persoane, iar absenta sa a fost o lectie ziditoare, deoarece i-a determinat pe participanți sa aibă o atitudine ponderata. Ceea ce s-a și întâmplat.
Este important sa observe cât mai mulți oameni diferențele dintre ecumenism și ortodoxie. Acest lucru necesita răbdare și dorința de a afla adevarul. Mântuirea nu e obligatorie. Nu omul este cel care stabilește regulile mântuirii, ci Hristos. Așa ca aceia care doresc mântuirea trebuie sa aibă grija pe cine asculta.

Într-o biserica din București, preotul ecumenist spunea ca nu contează dacă ne facem cruce de la dreapta la stânga sau invers! N-am putut sa ascult continuarea... Vai de bieții creștini care casca gura la așa ceva și înghit asemenea baliverne ecumeniste!

Părintele Ciprian Staicu a subliniat și exagerările apărute la unii preoți nepomenitori. Un lucru onest care merita apreciat. Pe blogul părintelui Ciprian Staicu, se pot citi informații despre aceasta sinaxa.

Dacă suntem corecți, trebuie sa vorbim si despre exagerările ecumenistilor și despre cele ale unor nepomenitori.

Ora este GMT +3. Ora este acum 14:57:04.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.