![]() |
Citat:
2. Ritualul exorcizarii, chiar daca este practicat "dupa ureche" de preoti, in special la manastiri, nu este canonic. Nu vei gasi in cartile de rugaciune o slujba intitulata "Exorcizare". Am asistat si eu la "exorcizari" si slujbele difereau de la preot la preot. Unde mai pui ca unii din preoti aveau niste practici "ciudate" (calcaturi, impunsaturi cu copia, deschiderea Evangheliei peste capetele credinciosilor etc.), pe care le aplicau tuturor credinciosilor, nu numai celor suspectati ca ar fi demonizati. Aceste practici sunt interzise de canoanele bisericesti. 3.Corogeanu a recunoscut ca nu a cerut binecuvantare de la episcopul locului. Mai mult, dupa ce episcopul i-a interzis sa slujeasca pana la finalizarea anchetei Consistoriului (tribunalului bisericesc), Corogeanu a slujit in continuare, ba chiar a incercat o noua exorcizare. Inca mai asteptam sa ne raspunzi la intrebari, la toate cele din postarile anterioare... |
Citat:
Si apoi, fa deosebire intre Taina Sf. Maslu si ritual de exorcizare... E diferenta enorma... Habar nu ai, si nu ma deranjeaza ca nu stii. ceea ce ma deranjeaza este ca alti oameni vad postarile tale si le iau de bune... Femeia lui Dumnezeu, am zis eu ca nu cred ca in exorcizare? ? Esti turc sau faci pe prostul? ? Ma scuzi, dar ma scoti din sarite... nu am vazut persoana care sa intpoarca discutia cu mai mare nerusinare ca tine... Am participat la Maslu... pune mana si citeste ce inseamna maslu si apoi vino si fa pe expertul pe forum... Stiu SIGUR ca nu a luat binecuvantare de la episcop, pt. ca in mod OFICIAL nu exista dezlegare pt. asa ceva.... |
La Sfantul Maslu se vindeca persoanele bolnave,sunt indepartate bolile lor prin credinta celor participanti si sunt citite de catre Preoti dezlegarile de blesteme,rugaciuni ale Sfantului Vasile cel Mare si nu numai,se citeste din Sfanta Evanghelie(sunt 7sapte Evanghelii citite)iar Preotii au dezlegare si binecuvantare inainte de toate de la Ierarhul locului.Nu stii ca la ac.Slujba sunt vindecate si persoanele demonizate sau tu te faci ca nu pricepi?Si vezi ca nu o sa iti mai raspund daca nu iti schimbi limbajul.
|
Citat:
Cat despre amenintarile tale...posibil sa nu mai scrii pentru ca nu mi ai argumente.... As fi vrut sa discutam PUNCTUAL problemele ridicate, dar se pare ca nu poti... |
Mirean,cand ma refeream la limbaj,era vorba de Odin,cat despre ceea ce crezi tu, sa stii ca e treaba ta si nu a mea.Raspund numai la intrebarile formulate corect.Cat despre filmul bazat pe realitate,Parintele a fost condamnat mai intai la 8 sau 10 ani nu mai stiu sigur,o sa ma uit si o sa va scriu,dar stiu ca in final juriul a deliberat sa fie achitat cu conditia sa nu mai repete greseala de omor prin imprudenta,adica sa nu mai aiba dreptul de a mai exorciza,sa nu isi mai exercite dreptul de preot cu toate ca,o data harul dat de Dumnezeu,Acesta nu il mai ia inapoi,iar Preotul Catolic s-a refugiat departe de lume,rugandu-se pt.lume.In final il arata in film cu avocata Erin Christine Bruner la mormantul decedatei,victima a celui rau, si din care Parintele Richard Moore nu a putut sa indeparteze si sa alunge duhurile rautatii la exorcizare.Asa ca unii trebuie sa se mai uite la film din nou ca sa il priceapa.Si imi place motto-ul ei(al Emily-ei Rose)din final,in care este scris la piatra funerara asa:"Work with your Salvation with fear and trembling".
|
Odin,am revazut cateva secvente din film(de la final)si Parintele a primit in film sentinta de 10zece ani in captivitate dar Juriul a venit cu o recomandare si a sustinut o sentinta de suspendare,Judecatoarea in final a deliberat astfel:"you are guilty,Father Moore,but you are free to go"="Parinte Moore,esti vinovat,dar esti liber sa pleci".Iar epitaful de la piatra funerara a Emily-ei Rose este din Filipeni,capitolul 2doi,versetul 12doisprezece si suna asa:"WORK OUT YOUR SALVATION WITH FEAR AND TREMBLING"="Duceti mai departe Mantuirea voastra cu frica si piosenie!"Asa ca vezi tu,in film a scapat Parintele si cazul avocatei Erin Christine Bruner a fost un deplin succes,asa ca nu te mai grabi sa ma contrazici,ca s-ar putea sa te inseli.
|
Pai eu am zis ca minti cand ai zis ca a fost gasit achitat... A fost gasit VINOVAT de omor cu premeditare. E o mica mare diferenta... Deci MINTI, nu gresesc.
Daca tu crezi ca Maslu este un ritual de exorcizare, sa fii sanatoasa... nu are rost sa ma apuc eu sa iti explic, pt. ca oricum nu o sa pricepi... |
Uite, am o provocare pt. tine: Antiecumenism (pe care tu il vezi mare ortodox) zice ca, catolicii sunt eretici. Cum a reusit un eretic sa vindece o demonizata? Cum de l-a ajutat Iisus? Sau daca nu a vindecat-o, este bine sa dai exemplu un `eretic` pentru un parinte cinstit cum este cel de la Tanacu?
|
???Nu mint eu,ai grija ce sustii tu,ca gresesti,Parintele(Father Richard Moore)a fost pus in libertate:"you are free to go"=:esti liber sa pleci".Vezi ca o sa iti scriu altadata,in alt mesaj despre asta,cu mai multe detalii.Nu ma priveste ce fac altii.Eu am un Domn,o singura credinta,si un singur Botez(ortodox),pricepi sau nu pricepi aceasta,odata pt.totdeauna?Spuneai mai demult ca nu ai vazut persoane posedate,asa ca renunta la ce nu te pricepi,parerea mea,ca asa este mai intelept.Revin cu o rectificare,in epitaf este scris asa:"WORK OUT YOUR OWN SALVATION WITH FEAR AND TREMBLING":satisfied:
|
Citat:
Altfel nu vad de ce nuesti in stare sa raspunzi la nici una din intrebarile postate anterior. Arata-ne ca esti bun crestin, asa cum pretinzi, si raspunde. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 09:03:23. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.