Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Adventistii neaga viata sufletului dupa moarte (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4290)

mazzeppa 20.12.2008 19:07:53

""sufletul este acea parte imaterială a omului care continuă să fie vie si nu-si încetează existența nici măcar o singură clipă. Prin multe relatări ale Bibliei, ni s-a dat să cunoastem în parte ce se întâmplă cu sufletul când iese din trup.""

ovidiu-s, nu am vrut sa am o intrare furtunoasa, sunt convins ca au dat multe versete, eram doar curios din primul mesaj de ce nu a venit cu ceva versete..

referitor la ce mi'ati raspuns, puteti sa argumentati cu biblia ce este sufletul?

din multele relatari ale Bibliei, ati putea sa imi amintiti cateva?

PS: d-le mazzeppa. seara buna

Iustin32 03.01.2009 22:01:32

[SIZE=3]51. Adevarat, adevarat zic voua: Daca cineva va pazi cuvantul Meu, [COLOR=Red]nu va vedea moartea in veac. [/COLOR]
52. Iudeii I-au zis: Acum am cunoscut ca ai demon. Avraam a murit, de asemenea si proorocii; si Tu zici: Daca cineva va pazi cuvantul Meu, [COLOR=Red]nu va gusta moartea in veac. Ioan 8,51-52

De ce oare Mantuitorul subliniaza mereu acest cuvant despre nemurirea sufletului in veac daca omul moare la fel ca animalul? Cum se descompune si dispare sufletul cand el e de natura spirituala asemenea ingerilor care si ei se arata oamenilor tot in chip de oameni?(vezi Daniel, Tobit...etc)

[/COLOR][/SIZE][SIZE=3][COLOR=Red]7. Atunci, luand Domnul Dumnezeu tarana din pamant, a facut pe om si a suflat in fata lui suflare de viata si s-a facut omul suflet viu.[/COLOR][/SIZE]

[SIZE=3][COLOR=Red]
Pentru ce l-a mai facut Dumnezeu pe om asa si nu l-a facut cu cuvantul ca pe animale, daca el moare la fel ca ele, asa cum ziceti voi? Dar nu e asa pentru ca omul facut dupa chipul lui Dumnezeu inseamna ca el are ratiune, vointa si constiinta precum si natura spirituala asemenea ingerilor dupa cum ti-am aratat, din suflarea si Duhul lui Dumnezeu, ,,
Suflet viu,, e si animalul, dar aici are sensul de suflet nemuritor[/COLOR][/SIZE]. Sufletul animalelor dispare o data cu trupul nu al omului:
[COLOR=Navy]25. Si Iisus i-a zis: Eu sunt invierea si viata; cel ce crede in Mine, chiar daca va muri, va trai.
26. Si oricine traieste si crede in Mine nu va muri in veac. Crezi tu aceasta? [/COLOR]Ioan 11
Numai voi nu vreti sa credeti pentru ca va puneti nadejdea doar in ratiunea voastra, neavand credinta in cuvintele vesnice ale Lui Hristos.

http://www.crestinortodox.ro/forumac...tons/quote.gif

vasinec 04.01.2009 11:41:47

Citat:

În prealabil postat de Iustin32 (Post 107400)
[SIZE=3]51. Adevarat, adevarat zic voua: Daca cineva va pazi cuvantul Meu, [COLOR=red]nu va vedea moartea in veac. [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3]52. Iudeii I-au zis: Acum am cunoscut ca ai demon. Avraam a murit, de asemenea si proorocii; si Tu zici: Daca cineva va pazi cuvantul Meu, [COLOR=red]nu va gusta moartea in veac. Ioan 8,51-52[/COLOR][/SIZE]

[SIZE=3][COLOR=red]De ce oare Mantuitorul subliniaza mereu acest cuvant despre nemurirea sufletului in veac daca omul moare la fel ca animalul? Cum se descompune si dispare sufletul cand el e de natura spirituala asemenea ingerilor care si ei se arata oamenilor tot in chip de oameni?(vezi Daniel, Tobit...etc) [/COLOR][/SIZE]

[SIZE=3][COLOR=red]7. Atunci, luand Domnul Dumnezeu tarana din pamant, a facut pe om si a suflat in fata lui suflare de viata si s-a facut omul suflet viu.[/COLOR][/SIZE]

[SIZE=3][COLOR=red]Pentru ce l-a mai facut Dumnezeu pe om asa si nu l-a facut cu cuvantul ca pe animale, daca el moare la fel ca ele, asa cum ziceti voi? Dar nu e asa pentru ca omul facut dupa chipul lui Dumnezeu inseamna ca el are ratiune, vointa si constiinta precum si natura spirituala asemenea ingerilor dupa cum ti-am aratat, din suflarea si Duhul lui Dumnezeu, ,,[/COLOR][/SIZE][SIZE=3][COLOR=red]Suflet viu,, e si animalul, dar aici are sensul de suflet nemuritor[/COLOR][/SIZE]. Sufletul animalelor dispare o data cu trupul nu al omului:
[COLOR=navy]25. Si Iisus i-a zis: Eu sunt invierea si viata; cel ce crede in Mine, chiar daca va muri, va trai. [/COLOR]
[COLOR=navy]26. Si oricine traieste si crede in Mine nu va muri in veac. Crezi tu aceasta? [/COLOR]Ioan 11
Numai voi nu vreti sa credeti pentru ca va puneti nadejdea doar in ratiunea voastra, neavand credinta in cuvintele vesnice ale Lui Hristos.
http://www.crestinortodox.ro/forumac...tons/quote.gif

1.Daca ar fi sa ne punem nadejdea in ratiunea noastra, atunci am zice "sa mancam si sa bem, cai maine vom muri"(1 Corinteni 15:32). Dar noi credem in promisiunea Domnului Iisus Hristos ca se va intorce si ne va lua (Ioan 14:1-3). Atunci, cei morti in credinta vor fi inviati si impreuna cu credinciosii ramasi in viata vor fi lati de Domnul pentru a mosteni viata vesnica, "si astfel vom fi totdeauna cu Domnul"(1 Tesaloniceni 4:14-18). Biblia este foarte clara si directa referitor la subiectul mostenirii vietii vesnice (este suficient sa citesti cap. 14 din Evanghelia dupa Ioan, cap. 15 din 1 Corinteni si cap. 4 din 1 Tesaloniceni si deja se face destula lumina). Cand Domnul Iisus Hristos spune ca cel credincios "nu va gusta moartea in veac", se refera la viata vesnica ce o vom primi cand Domnul va reveni, mortii vor invia si fiecare isi va primi rasplata.

Dupa intelegerea dvs. nici nu ar mai fi nevoie de revenirea Domnului Iisus Hristos si nici de inviere.

2. Nu stiu ce tot aveti cu animalele. Noi, oamenii, suntem diferiti de ele, dar nu in ceea ce spuneti dvs.

"Caci soarta omului si a dobitocului este aceeasi; aceeasi soarta au amandoi; cum moare unul asa moare si celalalt, toti au aceeasi suflare si omul nu intrece cu nimic pe dobitoc"(Ecleziastul 3:19).

strajeru 04.01.2009 16:58:39

Stau si ma intreb sectare,cum poti fi atat de indaratnic incat sa spui ca nu exista viata dupa moarte,ajungand la aceasta concluzie printr-o proasta talcuire a unor versete din Biblie?
Acum inteleg si de ce voi nu va rugati pentru sufletele celor adormiti,si nu le faceti pomeniri.
Bine a intitulat Iustin32 acest topic"Adventistii neaga viata sufletului dupa moate".
Acum sunt curios sa stiu,ce interpretare dati voi versetelor din Biblie care susutin cu tarie si afirma VIATA SUFLETELOR DUPA MOARTE si RUGACIUNILE PENTRU CEI MORTI?

[SIZE=3]1. Păcatele oamenilor – afară de cele de moarte și cele împotriva Duhului Sfânt – se pot ierta de Dumnezeu și în veacul viitor (Matei 12, 31–32; Isaia 1, 18; 22, 14; Marcu 3, 29; Luca 7, 47; II Mac. 12, 43).[/SIZE]
[SIZE=3]2. Trupul se întoarce în pământ, precum a fost, iar sufletul se întoarce la Dumnezeu, care l-a dat (Eccl. 12, 7; Iov 34, 14–15; Ps. 103, 30 ș.a.).[/SIZE]
[SIZE=3]3. Dumnezeu, la Care se întoarce sufletul nostru după moarte, este preamilostiv și preaputernic. El poate să arunce sufletul în gheena (Matei 10, 28), dar poate și să scoată sufletele din gheena (I Regi 2, 6; Tob. 13, 2; Înțel. 16, 13 ș.a.).[/SIZE]
[SIZE=3]4. Morții doar cu trupul sunt morți, însă sufletele lor trăiesc mai departe după moarte și sunt deplin conștiente (vezi Luca 16, 22–31; Apoc. 4, 10–11; 5, 8–14 ș.a.).[/SIZE]
[SIZE=3]5. Cei morți în Hristos fac parte împreună cu cei vii din aceeași Biserică a lui Hristos (Rom. 14, 7–9; Efes. 1, 9–10).[/SIZE]
[SIZE=3]6. Avem porunca de a ne ruga pentru toți oamenii, deci și pentru cei morți (I Tim. 2, 1; Efes. 6, 18–19).[/SIZE]
[SIZE=3]7. Iubirea, care reprezintă virtutea de legătură între membrii Bisericii lui Hristos, nu trebuie să înceteze niciodată (Matei 25, 35, 36, 42, 43, 46; Luca 16, 27, 28, 30; I Cor. 13, 13; I Petru 4, 8).[/SIZE]
[SIZE=3]8. Deja în Legea Veche se făcea rugăciune și se aduceau jertfe pentru sufletele morților (II Mac. 12, 42–46; Baruh 3, 4–5).[/SIZE]
[SIZE=3]9. Sfânta Scriptură dă și următorul îndemn: Dărnicia ta să atingă pe toți cei în viață și chiar morților fă-le parte de dărnicia ta (Sir. 7, 35).[/SIZE]
[SIZE=3]Iar iti spun:Studiaza tot ce am postat mai sus cu Biblia in mana si daca poti,contraargumenta,te rog sa o faci,insa intr-un mod logic nu in bataie de joc,postand un verset aiurea doar pt. a nu tacea.[/SIZE]

vasinec 04.01.2009 19:56:55

Citat:

În prealabil postat de strajeru (Post 107622)
Stau si ma intreb sectare,cum poti fi atat de indaratnic incat sa spui ca nu exista viata dupa moarte,ajungand la aceasta concluzie printr-o proasta talcuire a unor versete din Biblie?
Acum inteleg si de ce voi nu va rugati pentru sufletele celor adormiti,si nu le faceti pomeniri.
Bine a intitulat Iustin32 acest topic"Adventistii neaga viata sufletului dupa moate".
[SIZE=3].[/SIZE]

Nu am spus niciodata, nici eu nici "sectarii" mei, ca nu exista viata dupa moarte. Titlul topicului este rautacios si mincinos. Noi credem ca cei morti pot avea viata vesnica, dupa inviere. Nu se poate ca un mort sa fie viu sau sa fi murit partial. Subiectul acesta s-a mai discutat, dar il putem relua. Sfanta Scriptura este forte limpede in ceea ce priveste starea mortilor.

vasinec 04.01.2009 20:11:09

Citat:

În prealabil postat de strajeru (Post 107622)
Acum sunt curios sa stiu,ce interpretare dati voi versetelor din Biblie care susutin cu tarie si afirma VIATA SUFLETELOR DUPA MOARTE si RUGACIUNILE PENTRU CEI MORTI?

[SIZE=3]1. Păcatele oamenilor – afară de cele de moarte și cele împotriva Duhului Sfânt – se pot ierta de Dumnezeu și în veacul viitor (Matei 12, 31–32; Isaia 1, 18; 22, 14; Marcu 3, 29; Luca 7, 47; II Mac. 12, 43).[/SIZE]
[SIZE=3]2. Trupul se întoarce în pământ, precum a fost, iar sufletul se întoarce la Dumnezeu, care l-a dat (Eccl. 12, 7; Iov 34, 14–15; Ps. 103, 30 ș.a.).[/SIZE]
[SIZE=3]3. Dumnezeu, la Care se întoarce sufletul nostru după moarte, este preamilostiv și preaputernic. El poate să arunce sufletul în gheena (Matei 10, 28), dar poate și să scoată sufletele din gheena (I Regi 2, 6; Tob. 13, 2; Înțel. 16, 13 ș.a.).[/SIZE]
[SIZE=3]4. Morții doar cu trupul sunt morți, însă sufletele lor trăiesc mai departe după moarte și sunt deplin conștiente (vezi Luca 16, 22–31; Apoc. 4, 10–11; 5, 8–14 ș.a.).[/SIZE]
[SIZE=3]5. Cei morți în Hristos fac parte împreună cu cei vii din aceeași Biserică a lui Hristos (Rom. 14, 7–9; Efes. 1, 9–10).[/SIZE]
[SIZE=3]6. Avem porunca de a ne ruga pentru toți oamenii, deci și pentru cei morți (I Tim. 2, 1; Efes. 6, 18–19).[/SIZE]
[SIZE=3]7. Iubirea, care reprezintă virtutea de legătură între membrii Bisericii lui Hristos, nu trebuie să înceteze niciodată (Matei 25, 35, 36, 42, 43, 46; Luca 16, 27, 28, 30; I Cor. 13, 13; I Petru 4, 8).[/SIZE]
[SIZE=3]8. Deja în Legea Veche se făcea rugăciune și se aduceau jertfe pentru sufletele morților (II Mac. 12, 42–46; Baruh 3, 4–5).[/SIZE]
[SIZE=3]9. Sfânta Scriptură dă și următorul îndemn: Dărnicia ta să atingă pe toți cei în viață și chiar morților fă-le parte de dărnicia ta (Sir. 7, 35).[/SIZE]
[SIZE=3]Iar iti spun:Studiaza tot ce am postat mai sus cu Biblia in mana si daca poti,contraargumenta,te rog sa o faci,insa intr-un mod logic nu in bataie de joc,postand un verset aiurea doar pt. a nu tacea.[/SIZE]

Nu exista nici un verset in Sfanta Scriptura care sa afirme viata mortilor(suna ca un paradox) si rugaciunile pentru morti. Versetele pe care le-ati postat spun cu totul altceva. Voi lua toate versetele dvs. la rand, le voi posta asa cum sunt scrise in Scriptura, si vom vedea ce spun, de fapt, acele versete.
Deocamdata postez doar un citat din Sfantu Iustin Martirul si cateva versete din Sfanta Scriptura, care arata starea omului in moarte, pana la revenirea Domnului Iisus Hristos si invierea mortilor.

"DACA INTALNESTI PERSOANE CARE ISI ZIC CRESTINI, DAR CARE NEAGA INVIEREA MORTILOR SI SUSTIN, DIMPOTRIVA, CA SUFLETELE LOR VOR FI LUATE LA CER DE INDATA CE MOR, PE ACESTIA SA NU-I SOCOTESTI CRESTINI".Sfantul Iustin Martirul, in lucrarea "Dialog cu iudeul Tryphon", cap. 80.

1. Cel ce moare nu-si mai aduce aminte de Tine; si cine Te va lauda in locuinta mortilor? (Psalmul 6:5)
2. "Ce vei castiga daca-mi versi sangele, si ma pogori in groapa? Poate sa Te laude tarana? Poate ea sa vesteasca credinciosia Ta"?(Psalmul 30:9)
3. Oare pentru morti faci Tu minuni? Sau se scoala mortii sa Te laude? Se vorbeste de bunatatea Ta, in mormant si de credinciosia Ta, in adanc? Sunt cunoscute minunile Tale in intunerec si dreptatea Ta in tara uitarii?(Psalmul 88:10-12)
4. Nu mortii lauda pe Domnul si nici vreunul din cei ce se pogoara in locul tacerii.(Psalmul 115:17)
5. Cei vii, macar stiu ca vor muri; dar cei morti nu stiu nimic.(Eclesiastul 9:5)
6. Tot ce gaseste mana ta sa faca, fa cu toata puterea ta! Caci, in locuinta mortilor, in care mergi, nu mai este nici lucrare, nici chibzuiala, nici stiinta, nici intelepciune. (Eclesiastl 9:10)
7. Totus Tu esti Tatal nostru! Caci AVRAM NU NE CUNOASTE, si Israel nu stie cine suntem. (Isaia 63: 16). (AVRAM NU NE CUNOASTE - a se revedea pilda bogatului nemilostiv din Luca 16).
8. Caci nu locuinta mortilor Te lauda, nu moartea Te mareste; si cei ce s-au pogorat in groapa nu mai nadajduiesc nimic. (Isaia 38:18)
9. Dar omul cand moare, ramane intins; omul cand isi da sufletul, unde mai este?(Iov 14:10).
10. Pana nu se intoarce tarana in pamant, CUM A FOST, si pana nu se intoarce duhul la Dumnezeu, care l-a dat. (Eclesiastul 12:7) - Moartea descrisa ca fiind procesul invers creatiei. Era cineva constient inainte de a fi creat?
11. David a adormit cu parintii lui, si a fost ingropat in cetatea lui David (1 Imparati 2:10)
12. Caci David nu s-a suit la ceruri (Faptele apostolilor 2:34)- spune apostolul Petru.
13. IAR TU, DU-TE, PANA VA VENI SFARSITUL; TU TE VEI ODIHNI, SI TE VEI SCULA IARASI ODATA IN PARTEA TA DE MOSTENIRE, LA SFARSITUL ZILELOR"(Daniel 12:13)
14. Apoi a ingenuncheat si a strigat cu glas tare: "Doamne, nu le tinea in seama pacatul acesta"! Si dupa aceste vorbe, a adormit. (faptele apostolior cap 7:60 - moartea diaconului Stefan).

mazzeppa 04.01.2009 21:34:05

"51. Adevarat, adevarat zic voua: Daca cineva va pazi cuvantul Meu, nu va vedea moartea in veac.
52. Iudeii I-au zis: Acum am cunoscut ca ai demon. Avraam a murit, de asemenea si proorocii; si Tu zici: Daca cineva va pazi cuvantul Meu, nu va gusta moartea in veac. Ioan 8,51-52

De ce oare Mantuitorul subliniaza mereu acest cuvant despre nemurirea sufletului in veac daca omul moare la fel ca animalul? Cum se descompune si dispare sufletul cand el e de natura spirituala asemenea ingerilor care si ei se arata oamenilor tot in chip de oameni?(vezi Daniel, Tobit...etc)

7. Atunci, luand Domnul Dumnezeu tarana din pamant, a facut pe om si a suflat in fata lui suflare de viata si s-a facut omul suflet viu.

Pentru ce l-a mai facut Dumnezeu pe om asa si nu l-a facut cu cuvantul ca pe animale, daca el moare la fel ca ele, asa cum ziceti voi? Dar nu e asa pentru ca omul facut dupa chipul lui Dumnezeu inseamna ca el are ratiune, vointa si constiinta precum si natura spirituala asemenea ingerilor dupa cum ti-am aratat, din suflarea si Duhul lui Dumnezeu, ,,Suflet viu,, e si animalul, dar aici are sensul de suflet nemuritor. Sufletul animalelor dispare o data cu trupul nu al omului:
25. Si Iisus i-a zis: Eu sunt invierea si viata; cel ce crede in Mine, chiar daca va muri, va trai.
26. Si oricine traieste si crede in Mine nu va muri in veac. Crezi tu aceasta? Ioan 11
Numai voi nu vreti sa credeti pentru ca va puneti nadejdea doar in ratiunea voastra, neavand credinta in cuvintele vesnice ale Lui Hristos. "

Iustin32,

::De ce oare Mantuitorul subliniaza mereu acest cuvant despre nemurirea sufletului in veac daca omul moare la fel ca animalul? ::

nu ai nici un verset care sa zica ca sufletul este nemuritor! este o aberatie asta!!!(daca e cum zici tu, dovedeste'o)

"""7. Atunci, luand Domnul Dumnezeu tarana din pamant, a facut pe om si a suflat in fata lui suflare de viata si s-a facut omul suflet viu."""

asa e, Dumnezeu l'a facut pe om din tarana + suflare de viata(duh) = suflet viu.

cand omul moare, ce se intampla? (tarana esti si in tarana te vei intoarce..)

<<<pana nu se intoarce tarana in pamant, cum a fost, si pana nu se intoarce duhul la Dumnezeu, care l-a dat.>>>

tarana se intoarce in pamant, DUHUL la Dumnezeu, care l'a dat, si atat! nu mai ramane nimic, deoarece din astea 2 este facut omul!

::25. Si Iisus i-a zis: Eu sunt invierea si viata; cel ce crede in Mine, chiar daca va muri, va trai.
26. Si oricine traieste si crede in Mine nu va muri in veac. Crezi tu aceasta? ::: cred din toata inima mea cuvintele astea!!

o seara buna, astept raspuns

Iustin32 04.01.2009 21:37:31

Faptul ca tu, vasniec postezi niste versete care nu raspund in niciun fel celor postate de strajeru arata ignoranta, lipsa de respect si nesimtire. Ai dat un copi paste si gata ai scapat.

mazzeppa 04.01.2009 22:07:31

1.
"""31 De aceea vă spun: Orice păcat și orice hulă vor fi iertate oamenilor; dar hula împotriva Duhului Sfânt nu le va fi iertată.
32 Oricine va vorbi împotriva Fiului omului, va fi iertat; dar oricine va vorbi împotriva Duhului Sfânt, nu va fi iertat nici în veacul acesta, nici în

cel viitor. """ de aici deduci ca te poti ruga pt un om mort?

isaia 1 18 "Veniți totuși să ne judecăm, zice Domnul. De vor fi păcatele voastre cum e cârmâzul, se vor face albe ca zăpada; de vor fi roșii ca purpura,

se vor face ca lâna. |||| aceasi intrebare.

14 Domnul oștirilor mi-a descoperit, și mi-a zis: ,Nu, nelegiuirea aceasta nu vi se va ierta până nu veți muri, zice Domnul, Dumnezeul oștirilor." de

aici ce intelegi?

29 dar oricine va huli împotriva Duhului Sfânt, nu va căpăta iertare în veac: ci este vinovat de un păcat veșnic." la fel, ce intelegi de aici?

47 De aceea îți spun: Păcatele ei, care sunt multe, sunt iertate; căci a iubit mult. Dar cui i se iartă puțin, iubește puțin." ||| e gresit versetul

dat? sau ?

II Mac. 12, 43 ||| asta nu am inteles ce ii, scuzele mele.

2.
"7 până nu se întoarce țărâna în pământ, cum a fost, și până nu se întoarce duhul la Dumnezeu, care l-a dat. " trupul se intoarce in pamant, precum a

fost, iar DUHUL(suflarea de viata pe care Dumnezeu a dat o (gen 2.7)) se intoarce la Dumnezeu.... sufletul nu mai exista!

"14 Dacă nu s-ar gândi decât la El, dacă Și-ar lua înapoi duhul și suflarea,
15 tot ce este carne ar pieri deodată, și omul s-ar întoarce în țărână. " ce sa ia? DUHU SI SUFLAREA!!!

Ps. 103, 30 ș.a. | nu am inteles care e versetu.

3.

"""3. Dumnezeu, la Care se întoarce sufletul nostru după moarte, "" gresesti, sufletul nu se intoarce la Dumnezeu, ci Duhul(suflarea pe care Dumnezeu a

dat o omului).

"""28 Nu vă temeți de cei ce ucid trupul, dar care nu pot ucide sufletul; ci temeți-vă mai degrabă de Cel ce poate să piardă și sufletul și trupul în

gheenă. """ suflet mai poate insemna si viata(depinde de context).. matei zice aici sa nu ma tem de cei ce ucid trupul(ma pot ucide, dar eu tot o sa am

parte de viata vesnica) ci sa ma tem de cel ce poate sa piarda si sufletul si trupul in gheena(Dumnezeu).

"""Fă după înțelepciunea ta, și să nu lași ca perii lui cei albi să se pogoare în pace în locuința morților. """ locuinta mortilor(cum o numeste si iov,

o regasim si in psalmi numita astfel) este nimic altceva decat tarana!

"Tob. 13, 2; Înțel. 16, 13 ș.a." nici astea nu am inteles.

4.

ce ii in luca 16, este o pilda, nu realitate. Isus a spus pilda pentru a scoate ceva in evidenta. citeste judecatori 9.15, spinul a raspuns copacilor..

? vorbeste spinul??? nu tot ce e in biblie e luat in mod literal.

apocalipsa e o carte cu simboluri, ceea ce ai citat are sa se intample. mare grija la apocalipsa!!

5

"7 În adevăr, nici unul din noi nu trăiește pentru sine, și nici unul din noi nu moare pentru sine.
8 Căci dacă trăim, pentru Domnul trăim; și dacă murim, pentru Domnul murim. Deci, fie că trăim, fie că murim, noi suntem ai Domnului.
9 Căci Hristos pentru aceasta a murit și a înviat ca să aibă stăpânire și peste cei morți și peste cei vii. " de unde ai inteles tu asta?
""9 căci a binevoit să ne descopere taina voii Sale, după planul pe care-l alcătuise în Sine însuși,
10 ca să-l aducă la îndeplinire la plinirea vremurilor, spre a-Și uni iarăși într-unul în Hristos, toate lucrurile: cele din ceruri, și cele de pe

pământ. "" la fel

6
1 Vă îndemn dar, înainte de toate, să faceți rugăciuni, cereri, mijlociri, mulțumiri pentru toți oamenii, """ omul mort nu mai simte nimic, nu mai stie

nimic! degeaba ma rog eu pt el, ca nu se mai poate face nimic pt el. cum si a trait viata asa e si rasplata!

la 7. is de acord

""8. Deja în Legea Veche se făcea rugăciune și se aduceau jertfe pentru sufletele morților (II Mac. 12, 42–46; Baruh 3, 4–5)."" nu am inteles versetele,

le poti zice din nou? multumesc.

(am citat din versiunea cornilescu)

noapte buna,

Iustin32 04.01.2009 23:10:19

"3. Dumnezeu, la Care se întoarce sufletul nostru după moarte, "" gresesti, sufletul nu se intoarce la Dumnezeu, ci Duhul(suflarea pe care Dumnezeu a

dat o omului).

Unde ai gasit tu in Biblie ca duhul ca energie se intoarce la Dumnezeu si nu sufletul asa cum arata clar Biblia?
Tu grasesti cumplit.

Daca ar fi asa cum spui tu, Hristos nu l-ar mai fi strigat pe Lazar sa vina afara, ci i-ar fi spus atat, sa invieze. Cum putea Hristos sa-l strige pe Lazar care era mort daca sufletul lui n-ar fi fost viu? Pe cine a strigat Hristos cu numele Lazar daca asa cum eronat sustineti voi, si trupul si sufletul lui Lazar erau moarte?

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:36:30.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.