![]() |
Citat:
Oare ar trebui a se faca informarea si in licee? Ar trebui sa gasim oameni in toata tara, sa avem lista caminelor, a spitalelor/clinicilor, sa facem afisele si sa le distribuim. Pentru imprimare o sa incerc sa gasesc niste fonduri. Trebuie totusi sa luam legatura cu provita sa vedem ce fac ei si ce ne sfatuiesc. Un telefon la Pr. Tanase nu strica sau poate dau o fuga cand ajung in tara pana acolo. Poate mergem mai multi. Cu ocazia asta ne mai cunoastem si noi. Vedem care pe care se considera habotnic si extremist... :) Elena |
Citat:
In primul rand mi se pare foarte frumoasa initiativa voastra. Sa nu credeti ca vreau sa va tai elanul, departe de mine aceasta intentie, dar m-am gandit totusi ca trebuie sa fim si realisti. In spitale va fi cam greu sa se faca ceva, ganditi-va ca medicii care fac avorturile nu vor sta sa priveasca(,) cum cineva le spune potentialelor paciente ca ceea ce vor sa faca e pacat si incearca sa le convinga sa renunte la ideea de a face acel avort, asta ar insemna ca le "ia painea de la gura", adica se fac bani frumosi din avorturi si medicii nu ar aproba o astfel de actiune...din cate stiu eu, pentru a lipi afise intr-un spital e nevoie de aprobare, pentru o campanie de informare in spital e nevoie de asemenea de aprobare, si cine sa o dea? medicii care traiesc de pe urma avorturilor? nu prea cred...ar fi nevoie sa gasim crestini la conducerea spitalelor, dar si asa nu e tocmai usor...stiu ca s-au incercat astfel de actiuni in clinicile de ginecologie, chiar stiu o povestioara tare trista pe care o sa v-o impartasesc : o femeie care astepta pentru a-i veni randul la operatie (avort evident) a reusit sa fie convinsa sa renunte (nu de medici, ci de cineva cu bune intentii) dar a venit asistenta care trebuia sa asiste la operatie si care lua si ea bani de pe treaba asta si a convins-o din nou sa faca avortul...ce vreau sa spun prin asta? ca trebuie sa ne gandim ca desi noi poate reusim sa semanam indoiala in sufletul acelor femei si poate merg acasa fara sa faca avortul, nu se stie daca ziua urmatoare nu se vor intoarce, impinse fiind de "prieteni" sau chiar de medicul lor ginecolog...s-au incercat multe lucruri despre care poate nu se stie, dar initiativele nu au fost prea bine primite de oamenii care aveau de pierdut de pe urma lor. Chiar si in licee, cand eram eu in liceu s-a tinut o ora despre avort si metode contraceptive, cu filmulete in care arata ce se intampla pe viu in timpul unui avort, dar aceste actiuni nu au fost primite prea bine de oamenii cu functii inalte, pe unii dintre colegi i-a impresionat ( din pacate prea putini) iar pe altii i-a lasat rece sau chiar i-a amuzat (in special pe baieti :) dar nu numai). Oricum e nevoie de aprobare pentru asa ceva, am participat si eu la campanii impotriva consumului de alcool si a cancerului de san in licee si e nevoie sa fie organizata bine actiunea si sa aiba sprijin. Ideea mea e ca e nevoie de multa munca, rabdare si realism, astfel de actiuni aduc multe satisfactii, dar pot aduce si mari dezamagiri. Oricum e buna ideea cu Pro Vita in sensul ca o astfel de actiune are mai mult succes daca are un sprijin important si Pro Vita se ocupa de ceva vreme de asa ceva. Din cate stiu eu, se poate lucra ca si voluntar in aceasta organizatie. Si eu sunt voluntara intr-o organizatie nonguvernamentala si nu sunt intotdeauna sprijinite actiunile acestor organizatii, trebuie intalniti oameni binevoitori pe care cu greu ii gasesti daca nu au si ei un profit de pe urma lor. Eu zic Doamne ajuta pentru ca cred ca se poate face ceva cu multa vointa si incredere, dar e nevoie de timp si rabdare. Sper sa nu intelegeti gresit mesajul meu pentru ca nu vreau sa va descurajez, dar m-am gandit ca ar fi de folos sa fim si realisti :) Asa vad eu lucrurile Doamne ajuta! Ioana |
Obligatia la informatie este reglementata prin lege in alte parti .
Poate se gandesc si ai nostri . Asa se elimina orice situatie neplacuta , jigniri proteste etc. Si alte Biserici au luptat pentru acest drept . Ortodoxii nu fac exceptie . E o problema mondiala :) maria |
Dannsan,pe tine CE TE DOARE...????
|
Cantecul unui copil nenascut:
http://www.youtube.com/watch?v=tzoxJ05Y1d4&mode=related&search=]http://www.youtube.com/watch?v=tzoxJ05Y1d4&mode=related&search= |
Dannsan, interesante sunt incercarile tale poetice, oricum de un oarecare talent literar modern... un fel de strigate catre oameni mortzi... da, mie imi fac bine ca si eu sunt de la o vreme un fel de mort care mai are pe spate inca catziva mortzi... poate ne trezeshti... n-ar fi chiar rau. Dar dannesanne timpanele-s bune, problema este ca deshi auzim ce zici nu ne prea vine sa ne dam jos din spinare... ???
-iar daca ne intoarcem la avort... atunci cred ca s-au scris destule la acest subiect... doar ca cei interesatzi nu prea dau pe aici ca sa citeasca... asha ca le recitim NOI... sperand ca ne ajuta la ceva... si ne apropie de Cineva... :dontgetit: |
Citat:
Sper ca multi sa o auda ] |
Voiam sa mai pun adata link dar cred ca nu reusesc sa pun tag-ul... daca nu merge copiati link ca sa puteti vedea clip
http://www.youtube.com/watch?v=tzoxJ05Y1d4&mode=related&search=][/ |
Citat:
Hai sa fim si noi crestinii tolerantii si cu avortul CA dupa Domnul vsovi trebuie sa il citam pe Parintele Pimen care oricum sigur nui ar fi de acord cu Avortul... Dilema draga nu te-a plesnit nimeni cu vreo piatra am discutat despre avort si despre consecintele care le are in realitate si care pentru tine nu exista. De Judecat are cine sa judece VA Judeca Dumnezeu dar judecata cu verdict atunci la judecata va fi prea tarziu acum mai este timp. Eu am incercat sa dezbat subiectul in viziunea Marilor Duhovnici si a Sfintilor Ca tu te-ai simtit lovita de vreo piatra asta este Partea a doua.. Ai auzit : Ascultati de mai marii vostru E bine ca povatuitorii sa graiasca totdeauna din constiinta slujirii lui Hristos, ca in fata lui Hristos si atunci vor fi blanzi intru dojana si smeriti intru mustrare |
Marele Iuda de Pr. Arsenie Boca
Trădătorul ... Omul care L-a vândut și pe Dumnezeu. Omul cu suflet meschin, îngust, orbit. Unii au căutat să-l prezinte dimpotrivă: pătruns de un ideal al neamului său - dezrobirea politică a lui Israel. Cum că Iisus îi înșela așteptările. Deci avea dreptate să apere pe Israel de un "om" care-l conducea contrar intereselor sale. Au dreptate. Dar atâta dreptate câtă poți da unui om care raționează just pe principii false. Israel a refuzat să-l considere pe Iuda printre eroii neamului. Conducerii lui Israel îi trebuia doar un trădător. S-a prezentat Iuda. "Iar ei s-au bucurat și s-au tocmit să-i dea bani". Pe urmele explicației Fariseii cu gândul ucigaș în inimă erau deja "fii diavolului". Le-a spus-o Iisus în templu (Io an 8, 44. Le mai trebuia un mijlocitor. Și-a intrat satana în Iuda (Luca 22, 3). Aceasta-i explicația faptului. De acum Iuda nu mai este un anonim, de acum Iuda este o mare putere: a devenit o minune satanică. "Marele Iuda". Iată, (li se oferă) oamenilor mici o cale de a ajunge "mari". De acum Iuda va fi prototipul tuturor trădătorilor. Iuda va avea ucenicii lui până la sfărșitul lumii, care aceeași treabă o vor face, vânzând țara, religia, neamul, reclamând stăpânirilor, trădând, dând la moarte: părinți, copii, frați, surori, bărbați, preoți, sfinți, popoare ... Iuda, multiplicat, mereu îl vinde pe Iisus. Fii diavolului îi cumpără lui Iuda ucenici. Și cu prețuri derizorii, fiindcă se îmbie mulți. Explicația lui Iuda Credea în Dumnezeu dar nu credea in Iisus. Izbăvirea politică a lui Israel o punea mai presus de marea operă a lui Iisus: mântuirea omului; pe aceasta nu o înțelegea (și mulți nu o înțeleg nici până azi). Se crampona într-o contradicție surdă cu Iisus. Nu l-au putut scoate din contradicție nici darurile excepționale, pe care le-a dat Iisus la toți, nu-l lărgise sufletește nici însăși iubirea, care strălucea în Iisus (Tradiția spune că pe Iuda îl rodea invidia că Iisus îl iubea mai mult pe Ioan). Adevărul n-a încăput în Iuda cum n-a încăput nici în farisei. Structura lui Iuda era o dezordine, (dizarmonie), un haos! De aceea satana întru ale sale a intrat. Explicația metafizică este și mai grea După Scriptură, a fost cineva prevăzut cu trădarea. Este scris și prețul, și ce s-a făcut cu prețul trădării. Nu este scris ce se va alege cu vânzătorul, semn ca Dumnezeu n-ar fi vrut sinuciderea lui. Deci, daca în planul Providenței era prevăzută moartea "cea de bunavoie" a lui Iisus, fără ca aceasta să fie o sinucidere ci o jertfă prin mijlocirea lui Iuda, acesta (Iuda) nu și-ar fi atras pierderea mântuirii dacă nu se sinucidea. Vânzarea și apoi răstignirea lui Iisus l-au aruncat pe Iuda în deznădejde, cu care satana și-a aruncat ucenicul în zghilțul unui ștreang, din care l-a mai arucat o data, cu capul în jos și căzând cu capul înainte, a crăpat pe la mijloc și "i s-au vărsat toate măruntaiele lui" (Faptele Apostolilor 1, 1-18) De atunci este desenat de zugravi, pe genunchii lui Lucifer, ca cel mai iubit fiu al diavolului, fiul pierzării. A fost sau nu predestinat Iuda? Putea să fie și altul. El s-a ales! El! Libertatea lui a cedat ispitei, ca Adam în Rai. Putea să nu cedeze? I s-a retras Harul? Nu, i s-a dat ca și celorlalți! Dumnezeu n-are nici o vină. O are toată numai satana. "Fiul Omului merge după cum Îi este rânduit; dar vai, omului aceluia prin care este vândut. Mai bine i-ar fi fost lui de nu s-ar fi născut" (L uca 22, 22) Este misterul fiilor pierzării în care mârâie un rânjet de drac. "La semn alerg", "dar nu mă socotesc să fi ajuns" (Filip eni 3, 14, 13), la starea de a nu mai putea păcătui. Așa își atrăgea luarea aminte Apostolul, care de fapt i-a luat locul (lui Iuda), între ucenicii lui Iisus. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 23:57:56. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.