Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Împotriva EREZIILOR NEO-PROTESTANTE - Cuvântul al II-lea - ICOANELE (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=17729)

Penticostalul Traditional 12.10.2016 14:00:54

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 632398)
Si lamurirea mea?

Numai tu poti sa ne-o dai.
Sunt vecinii tai, tu stii ce au baut...

Sau, daca treaba e adevarata, descrie putin cazul.
Tipii sunt crestini sau nu?
Cunosteau anterior limbile sau nu. Da cateva detalii!

AlinB 12.10.2016 14:17:49

Depinde care e definita crestinului.
Se aduna, canta, citesc din Biblie, ei zic ca nu fac pacate, faceau, dar nu mai fac, s-au lasat de asta si citesc din Biblie si spun ca Dumnezeu le-a aratat calea si acum se trag din primii crestini.

Nu le cunosteau, de fapt nimeni nu le cunoaste, ei zic ca sunt "limbi ingeresti".

Cum ii autentific?

stefan florin 12.10.2016 15:35:23

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 632383)
Nu scrie despre fiecare apostol ce limba a vorbit.
Poate cele enumerate de tine. Nu stim

pai nu te-am intrebat in ce limbi au vorbit apostolii. Ce limbi au vorbit ei la inceput, scrie in Fapte cap.2. Te-am intrebat IN CE LIMBI VORBITI VOI ACUM

mihai07 12.10.2016 15:49:57

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 632393)

Acolo unde zice si de darul vorbirii in limbi al apostolilor si al Bisericii. Unuia faceri de minuni, iar altuia proorocie; unuia deosebirea duhurilor, iar altuia feluri de limbi și altuia tălmăcirea limbilor.

Prin limbi tu te referi la bolboroseala asta demonica?
https://www.youtube.com/watch?v=DeUORkil27Q
sau asta?
https://www.youtube.com/watch?v=BqmCI_YhsQs

mihai07 12.10.2016 16:02:00

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 632387)
Mai citeste si tu Sf. Scriptura inainte sa te bagi pe discutii din astea cu cei care o invart pe degete.

Ai dreptate aici. Ar trebui sa imi fie rusine ca imi permit sa-l trag de maneca pe nenea penticostal.

AlinB 12.10.2016 16:09:08

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 632404)
Ai dreptate aici. Ar trebui sa imi fie rusine ca imi permit sa-l trag de maneca pe nenea penticostal.

E bine sa citesti documentatia inainte de a rula programul.
Din experienta.

Iar resurse, acum sunt o gramada..

Penticostalul Traditional 12.10.2016 17:06:17

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 632400)
Depinde care e definita crestinului.
Se aduna, canta, citesc din Biblie, ei zic ca nu fac pacate, faceau, dar nu mai fac, s-au lasat de asta si citesc din Biblie si spun ca Dumnezeu le-a aratat calea si acum se trag din primii crestini.

Nu le cunosteau, de fapt nimeni nu le cunoaste, ei zic ca sunt "limbi ingeresti".

Cum ii autentific?

O prima intrebare ar fi daca ar trebui sa-i autentifici tu. E o munca destul de dificila. Daca baietii interactioneaza in zona in care tu ai autoritate directa, respectiv familia sau biserica ta, merita. Altfel...

Eu cred ca vecinii pot fi verificati in doua chei:
1. Ce roade au?
Daca chiar nu mai comit pacate evidente, vicii, daca manifesta virtuti crestine, daca se relationeaza cu dragoste comunitatii din care fac parte.
Daca da, baietii au trecut primul test.
2. Din ce comunitate religioasa fac parte? Ce invataturi au? Ce doctrine propaga? Sunt in linia Sfintei Scripturi? Au o abordare ortodoxa a marilor doctrine crestin - evanghelice?
Daca da, au trecut si al doilea test. Tipii sunt OK.

Numai tu ii poti verifica. Insa mie deja mi-au trezit simpatia.
E foarte posibil sa fie niste vecini cumsecade.

Penticostalul Traditional 12.10.2016 17:35:18

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 632401)
pai nu te-am intrebat in ce limbi au vorbit apostolii. Ce limbi au vorbit ei la inceput, scrie in Fapte cap.2. Te-am intrebat IN CE LIMBI VORBITI VOI ACUM

Inainte de a intelege ce limbi vorbim noi acum, ar trebui sa intelegi in ce limbi au vorbit apostolii si crestinii din biserica primara. Pentru ca NU stii. Doar ti se pare ca stii, in urma citirii unui singur pasaj din cartea Faptele Apostolilor.

Vezi ca esti al treilea ortodox in ultimile doua zile, care vine cu aceeasi abordare simplista si ingusta conform careia singura vorbire in limbi din Biblie se gaseste in Fapte 2. De la tine am pretentii, tu mai citesti cand si cand Biblia. Rar, ce-i drept.

Dar pentru ca esti un amic de isprava iti spun capitolele. Fapte 2, 8, 9, 10 si 19. Si 1 Corinteni 12 si 14.

Copacel 12.10.2016 18:34:52

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 632394)
Tu inca nu-l cunosti pe Stapanul meu. Dar mai ai inca vreme. Nu prea multa.

Doamne fereste, apara si pazeste.

Igor_Paslusnik 07.04.2021 16:46:39

Despre închinarea la Dumnezeu din Sfintele Icoane - dovezi din Sfânta Scriptură
- recapitulare -

Noi, Biserica, creștinii dreptcredincioși, fără erezie/minciună, suntem acuzați de creștinii risipitori în minciuni, ce se închină la hristoși mincinoși, numiți creștini protestanți. Pentru că ne închinăm Duhului Sfânt din Sfintele Icoane, ei spun că ne închinăm la chip cioplit și idoli, cum spune în porunca a doua din cele 10 porunci:
„Să nu-ți faci chip cioplit și nici un fel de asemănare a nici unui lucru din câte sunt în cer, sus, și din câte sunt pe pământ, jos, și din câte sunt în apele de sub pământ!” – Ieșirea 20, 4.
Și ei spun că Sfintele Icoane sunt chip cioplit și idoli.
Dar iată dovezi, 10 argumente biblice și dogmatice, că Sfintele Icoane -nu- sunt chip cioplit și idoli și nu vor fi vreodată și ei ne acuză pe nedrept, spre osânda lor și a celor ce-i urmează, că sunt în înșelare demonică:

1. Heruvimii de pe capacul Chivotului Legii.

Porunca a doua cu chip cioplit și idol, e la Ieșirea, capitolul 20, vers. 4. Dar chiar după 5 capitole, la Ieșirea capitolul 25, vers. 18-22, Dumnezeu, paradoxal, se contrazice? Cere să se facă chip cioplit și idoli?
Zice: „să faci doi heruvimi de aur și să-i faci ca dintr-o bucată, ca și cum ar răsări din cele două capete ale capacului; Să pui un heruvim la un capăt și un heruvim la celălalt capăt al capacului; și heruvimii să-i faci ca și cum ar ieși din capac. Heruvimii aceștia să fie cu aripile întinse pe deasupra capacului, acoperind cu aripile lor capacul, iar fețele să și le aibă unul spre altul; spre capac să fie fețele heruvimilor. Apoi să pui acest capac deasupra la chivot, iar în chivot să pui legea ce îți voi da. Acolo, între cei doi heruvimi de deasupra chivotului legii, Mă voi descoperi ție și îți voi grăi de toate” - ?
Deci? Ce înțelegem de aici? Zice Dumnezeu să nu-ți faci nicio asemănare din câte sunt în cer și pe pământ. Heruvimii nu sunt în cer? Nu, heruvimii nu sunt în Cer, ci pot să meargă peste tot unde vor. „Că iată de acum veți vedea Cerurile deschise și pe îngerii Domnului suindu-se și coborându-se de-a dreapta lui Dumnezeu.” Deci dacă Îngerii pot, pot și Heruvimii. Cum și Sfinții reprezentați în Sfintele Icoane pot merge peste tot. „În Ceruri, nu veți mai bea, nu veți mai mânca, nu vă veți mai însura, ci veți fi precum îngerii”. Deci și Sfinții se suie și coboară din Cer pe pământ, peste tot, de aceea Sfinții sunt printre noi și ne ajută foarte mult cu rugăciunea. Pe noi, cei fără erezie, nu pe alții.
Deci asemănarea Heruvimilor, ca și a Domnului Dumnezeu și a Sfinților Lui din Sfintele Icoane, -nu- este chip cioplit, nici idol, nu a fost și nu va fi vreodată, nici idol, nici chip cioplit, căci prin ele lucrează Dumnezeu. Ar trebui doar această dovadă singură să fie suficientă creștinilor rătăciți. La judecată li se va spune același lucru. Fiindcă „precum în Cer, așa și pe pământ.” Câte sunt în cer, se referă la păsări, totemurile păgâne, etc., iar câte sunt pe pământ, se referă la ceea ce are valoare pentru om, aurul, de exemplu, banii, obiecte scumpe, acelea sunt idolii oamenilor, și chip cioplit, adică formă cioplită, cum e un iaht, de exemplu, sau vițelul de aur la care se închinau oamenii când Moise a adus tablele legii, nu se referă la Sfinți, la Sfințenie, la Domnul Dumnezeu, la Heruvimi, la Serafimi, la Îngeri, Arhangheli, la Sfinți, care pot fi reprezentați în Sfintele Icoane, căci în ele este Duhul Sfânt Dumnezeu precum și în Heruvimii de pe capacul Chivotului Legii, dovedit biblic, din Sfânta Scriptură.

2. Șarpele de aramă

„Iar Domnul a zis către Moise: "Fă-ți un șarpe de aramă și-l pune pe un stâlp; și de va mușca șarpele pe vreun om, tot cel mușcat care se va uita la el va trăi. Și a făcut Moise un șarpe de aramă și l-a pus pe un stâlp; și când un șarpe mușca vreun om, acesta privea la șarpele cel de aramă și trăia.” – Numeri 21, 8-9.
Păi cum? Nu spune Domnul să nu-ți faci asemănare din câte sunt în cer și pe pământ? Șarpele nu e pe pământ? Ba este. Și zice că oricine doar se uita la șapele de aramă, se vindeca de mușcătura veninoasă.
Și spun cu putere, în Adevăr, în Hristos: oricine doar se uită la Sfintele Icoane cu credință, se vindecă de mușcătura veninoasă a oricărei boli, sufletești și trupești. Pentru că Duhul Sfânt vindeca prin șarpele de aramă, tot la fel, El vindecă prin Sfinți și El în ei și în reprezentarea lor.

3. Toiagul lui Moise

„Ieșirea 4, 1: Și răspunzând, Moise a zis: "Dar de nu mă vor crede și nu vor asculta de glasul meu, ci vor zice: "Nu ți S-a arătat Domnul!", ce să le spun?"
Ieșirea 4, 2: Zis-a Domnul către el: "Ce ai în mână?" Și el a răspuns: "Un toiag!"
Ieșirea 4, 3"Aruncă-l jos!" îi zise Domnul. Și a aruncat Moise toiagul jos și s-a făcut toiagul șarpe și a fugit Moise de el.
Ieșirea 4, 5: Și a zis Domnul către Moise: "Întinde mâna și-l apucă de coadă!" Și și-a întins Moise mâna și l-a apucat de coadă și s-a făcut toiag în mâna lui.
Ieșirea 4, 17: Toiagul acesta, care a fost prefăcut în șarpe, ia-l în mâna ta, căci cu el ai să faci minuni".
Ieșirea 4, 20: Și a luat Moise în mâna sa și toiagul cel de la Dumnezeu.
Dar de nu ne vor crede și nu vor asculta glasul nostru, al slujitorilor Tăi și vor zice: nu vi S-a arătat Domnul!, ce să le spunem? „Ce-ai în mână?” Un lemn cu chipul Tău și-al Sfinților Tăi, o Sfântă Icoană. „Pune-o pe perete.” Și când o punem pe perete și ne rugăm Duhului Sfânt din ea, ne rugăm în Duh și Adevăr, cu credință nezdruncinată, Domnul ne dăruiește vindecare prin Sfânt lemnul Său. „Cel ce vă ascultă pe voi pe Mine Mă ascultă, și cel ce se leapădă de voi se leapădă de Mine; iar cine se leapădă de Mine se leapădă de Cel ce M-a trimis pe Mine.” - Luca 10, 16.
Deci ascultați de Biserică, de slujitorii Bisericii, care vă învață din Sfânta Scriptură, nu din minciuni precum protestanții, ascultați de noi, căci urmăm lui Hristos, și vă învățăm Adevărul când spunem că Duhul Sfânt Dumnezeu este și lucrează minunat și din Sfintele Icoane, precum a făcut minuni toiagul lui Moise, un simplu lemn, cu care a lovit stânca și a ieșit apă, a atins Marea Roșie și s-a despărțit în două, și au trecut pe fundul mării ca pe uscat și multe minuni a făcut, tot la fel Duhul Sfânt prin lemnul Sfintelor Icoane, dăruiește viață și vindecare celor credincioși. Credeți și trăiți smerenia dătătoare de viață și veți fi vii în vecii vecilor.

4. Toiagul lui Aaron

„Iar a doua zi a intrat Moise și Aaron în cortul adunării și iată toiagul lui Aaron, din casa lui Levi, odrăslise, înmugurise, înflorise și făcuse migdale. Apoi a zis Domnul către Moise: Pune dar toiagul lui Aaron înaintea chivotului legii spre păstrare, ca semn pentru fiii neascultători, ca să înceteze de a mai cârti împotriva Mea, ca să nu moară!” – Numerii 17, 8-10.
Să fie aceasta încă o dovadă ca semn pentru fiii neascultători, fiii risipitori, neo-protestanții, ca să înceteze de a mai cârti împotriva Domnului Dumnezeu, ca să nu moară; să nu mai spună că Duhul Sfânt nu poate intra și săvârși minuni din Sfintele Icoane, fiindcă El poate, nu este neputincios, ci așa cum a făcut un lemn, un toiag a lui Aaron, să odrăslească, înmugurească, înflorească și să facă rod de migdale, ca să arate că Aaron este slujitorul preoțesc, tot la fel Dumnezeu face și Sfintele Icoane să vindece orice boală trupească și sufletească.

5. Haina lui Ilie

„A zis Ilie către Elisei: „Cere ce să-ți fac, înainte de a fi luat de la tine". Iar Elisei a zis: "Duhul care este în tine să fie îndoit în mine!” Răspuns-a Ilie: „Greu lucru ceri! Dar de mă vei vedea când voi fi luat de la tine, va fi așa; iar de nu mă vei vedea, nu va fi”. Pe când mergeau ei așa pe drum și grăiau, deodată s-a ivit un car și cai de foc și, despărțindu-i pe unul de altul, a ridicat pe Ilie în vârtej de vânt la cer. Iar Elisei se uita și striga: „Părinte, părinte, carul lui Israel și caii lui!” Și apoi nu l-a mai văzut. Și apucându-și hainele le-a sfâșiat în două. Apoi, apucând mantia lui Ilie, care căzuse de la acesta, s-a întors înapoi și s-a oprit pe malul Iordanului. Și a luat mantia lui Ilie care căzuse de la acesta și a lovit apa cu ea, zicând: „Unde este Domnul Dumnezeul lui Ilie?” Și lovind, apa s-a tras la dreapta și la stânga și a trecut Elisei. – 4 Regi 2, 9-14.
Duhul Sfânt era întro haină. Purtată de Sfântul Ilie. Și a rămas Dumnezeu Duhul Sfânt în haina Sfântului Său Ilie și când Sfântul a fost luat la Cer. Și ucenicul Sfântului Ilie, Elisei, a făcut minuni cu haina Sfântului Ilie. Și Duhul Sfânt din Sfântul Ilie, s-a dat și Sfântului Elisei. Iar pentru că aceste lucruri sunt întâmplate cu adevărat și nu sunt invenții și povești, ci Adevărul, spun și eu, păcătosul, Adevărul, că Duhul Sfânt din Sfinții reprezentați în Sfintele Icoane, se dă Sfintelor Icoane, pentru Sfântul care este reprezentat, arătat, în Sfintele Icoane. Ca și cum Sfintele Icoane sunt hainele Sfinților, purtate de ei, pentru că îi arată pe ei, îi înfpțișează, îi reprezintă, cum haina lui Ilie reprezenta pe Ilie și Duhul lui, care s-a dat Sfântului Elisei. Și nu doar atât, dar îndoit, așa a cerut Elisei, și așa s-a dat lui, adică de două ori mai mult și mai puternic. Tot la fel, Duhul Sfânt, cu putere multă, este și lucrează în Sfintele Icoane.

Igor_Paslusnik 07.04.2021 16:47:17

6. Trupul lui Elisei

Sau Sfintele Moaște a lui Elisei. Pentru că Sfântul Elisei a cerut de două ori mai mult Duhul Sfânt care era dat Sfântului Ilie, așa a primit și Sfântul Elisei, a primit Sfinte Moaște, care au înviat un mort, care a fost scăpat peste trupul Sfântului Elisei.
„Apoi a murit Elisei și l-au îngropat, iar în anul următor au intrat în țară cete de moabiți. Dar iată, odată, când îngropau un mort, s-a întâmplat ca cei ce-l îngropau să vadă una din aceste cete și, speriindu-se, au aruncat mortul în mormântul lui Elisei. Căzând acela, s-a atins de oasele lui Elisei și a înviat și s-a sculat pe picioarele sale.” – 4 Regi 13, 20-21.
E clar? Se vede limpede sau e orbire? Sfintele Moaște au Duhul Sfânt în ele, care pot învia și morții. Și nimic altceva de spus. La fel cum Duhul Sfânt este și lucrează și în Sfintele Icoane, precum în Sfintele Moaște. Cei ce nu cred, nu se vor mântui, ci vor primi moartea cea de-a doua. – Apocalipsa 2, 11.

7. Părul lui Samson

„Și atunci i-a descoperit el toată inima sa și i-a zis: „Briciul nu s-a atins de capul meu, căci eu sunt nazireu al lui Dumnezeu din pântecele maicii mele; de m-ar tunde cineva, atunci s-ar depărta de la mine puterea mea și eu aș slăbi și aș fi ca ceilalți oameni”. Văzând Dalila că el i-a descoperit toată inima sa, a trimis de au chemat pe fruntașii Filistenilor, zicându-le: „Veniți acum, că el mi-a descoperit toată inima sa!” și au venit la ea fruntașii Filistenilor și au adus argintul cu ei. Apoi Dalila l-a adormit pe genunchii săi și a chemat un om și i-a poruncit să tundă cele șapte șuvițe ale capului lui. Atunci el a început a slăbi și s-a depărtat de el puterea lui;” – Judecători 16, 17-19.
Duhul Sfânt era în păr. Oricât de ciudat pare, Dumnezeu era în părul lui Samson. Știind că dacă i se taie părul, își pierde puterile. Văzând noi credincioșii acestea, oare ne îndoim că Duhul Sfânt este și în Sfintele Icoane? Nu ne îndoim, ci știm cu siguranță, cu ceritudine, că așa cum Dumnezeu era în părul unui plăcut al Lui, la fel este și în Sfintele Icoane, a plăcuților și Sfinților Lui și săvârșește minunat minuni din ele.

8. Haina lui Hristos

„Și o femeie, care de doisprezece ani avea scurgere de sânge și cheltuise cu doctorii toată averea ei, și de nici unul nu putuse să fie vindecată. Apropiindu-se pe la spate, s-a atins de poala hainei Lui și îndată s-a oprit curgerea sângelui ei.” – Luca 8, 43-44.
Duhul Sfânt era în haina lui Hristos. Femeia aceea nu s-a atins de El fizic, ci de poala hainei Lui, partea cea mai de jos, o bucățică, un colț de haină. Deci dacă Duhul Sfânt e în haina Sfântului Ilie Tesviteanul, precum și în haina lui Hristos, cum să gândim iadul, blestemăția că nu ar putea intra Duhul Sfânt și în Sfintele Icoane? „Duhul suflă unde voiește”, spune Scriptura. Nu e neputincios Duhul Sfânt, nici handicapat, ci e Atotputernic, e Dumnezeu. Și lucrează nu doar prin oameni, ci și prin obiecte, iar acest lucru este lămurit de multe ori în Sfânta Scriptură. Iar cei ce nu primesc, nu se mântuiesc, căci acestea sunt Adevărul, Hristos.

9. Ștergarele și șorțurile lui Pavel

Dacă la punctul 8 veți spune: da, dar era haina lui Hristos, iar Hristos e Dumnezeu. Da, este Dumnezeu, dar spune Hristos: „cel ce crede în Mine va săvârși și el lucrurile ce le-am săvârșit Eu și mai mari lucruri va săvârși” – Ioan 14, 12. Și cu adevărat Apostolii și toți Sfinții după Hristos, au săvârșit aceleași lucruri ce a săvârșit El și mai mari decât Hristos a săvârșit.
Lămurește Duhul Sfânt: „Încât și peste cei ce erau bolnavi se puneau ștergare sau șorțuri purtate de Pavel, și bolile se depărtau de ei, iar duhurile cele rele ieșeau din ei.” – Faptele Apostolilor 19, 12.
Duhul Sfânt Dumnezeu era în ștergare, în prosoape, și în șorțurile purtate de Pavel. Pe când Pavel nu mai era de față. Haina lui Hristos era pe El, dar haina lui Ilie nu mai era pe Ilie când Elisei făcea minuni cu ea, nici prosoapele și șorțurile lui Pavel nu mai erau cu el, când credincioșii le puneau peste cei bolnavi și se vindecau și peste demonizați și demonii ieșeau.
Și-atunci au îndrăzneală demonii lutheranilor, calvinilor, penticostalilor, baptiștilor, adventiștilor, evangheliștilor, mormonilor, iehoviștilor și toți alții ca ei, să spună că Duhul Sfânt nu este în Sfintele Icoane? Să certe Domnul Dumnezeu pe acei demoni obraznici.

10. Umbra lui Petru

„Și din ce în ce mai mult se adăugau cei ce credeau în Domnul, mulțime de bărbați și de femei, încât scoteau pe cei bolnavi în ulițe și-i puneau pe paturi și pe tărgi, ca venind Petru, măcar umbra lui să umbrească pe vreunul dintre ei. Și se aduna și mulțimea din cetățile dimprejurul Ierusalimului, aducând bolnavi și bântuiți de duhuri necurate, și toți se vindecau. Și sculându-se arhiereul și toți cei împreună cu el - cei din eresul saducheilor (și din eresul penticostalilor, baptiștilor, evangheliștilor și tuturor protestanților) - s-au umplut de pizmă. – Faptele Apostolilor 5, 14-17.
Duhul Sfânt era în umbra lui Petru. În umbră! Și atunci spun ateii, păgânii și ereticii că Duhul Sfânt nu poate intra în Sfintele Icoane, sau în Sfintele Moaște, sau în orice obiect Sfânt? Vai lor și credinței lor stricate și vai demonilor lor care îi învață și vai celor ce urmează lor, în zilele de acum și ziua judecății lor. Duhul Sfânt e Domnul de Viață făcătorul, Duhul Adevărului, Care pretutindenea este, și în Sfintele Icoane, ca și în Sfintele Moaște și în orice obiect Sfânt, sau care a aparținut unui Sfânt, trupul lui sau obiectele lui. Acesta e Adevărul.

Sfintele Icoane sunt Sfinte, pentru că Dumnezeu din ele este Sfânt. Firesc că nu ne închinăm la material, ci la ceea ce ele ca obiecte reprezintă, acesta fiind și motivul pentru care vine Dumnezeu în ele, că ele reprezintă Sfinții și Sfințenia Lui. Dacă vor fi reprezentați viței de aur sau altele ce nu au legătură cu Sfințenia, atunci nu vor mai fi Sfinte Icoane, ci tablouri, iar Dumnezeu nu va fi în ele, cum nu este în tablouri, ci doar în Sfintele Icoane. Dar până atunci, ele sunt vii, pentru că Duhul Sfânt e viu în ele, precum pământul e viu și dacă punem sămânța, dă rod, la fel și Sfintele Icoane, sunt rod al lucrării lui Dumnezeu pentru oameni, iar cum apa udă sămânța, așa și credința noastră udă minunile lui Dumnezeu prin Sfintele Icoane și așa ni se dăruiesc minuni și vindecări.

Și da, se închinau oamenii, credincioșii, în fața Chivotului Legii: „Atunci Iosua și-a sfâșiat veșmintele sale, a căzut cu fața la pământ înaintea chivotului Domnului și a stat așa până seara și el și bătrânii lui Israel și și-au presărat pulbere pe capetele lor.” – Iosua 7, 6. Precum se închinau și Sfântului Petru, când stăteau la marginea drumului, în așteptarea lui, că doar umbra lui îi vindeca căci era plină de Duhul Sfânt. Precum și Arhanghelul Gavriil, a făcut plecăciune, închinăciune la Maica Domnului Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, vedem din Luca 1, 28. Tot așa și noi ne închinăm Sfintelor Icoane, iar astfel Duhul Sfânt, ne va dărui mântuirea, căci doar noi suntem credincioșii creștini.

Aceste 10 exemple sunt de ajuns, deși ele sunt mult mai multe, ar fi trebuit să fie de ajuns doar unul singur, pentru ca noi să credem. Sau chiar și nici unul și noi tot să credem. „Fericiți cei ce n-au văzut și au crezut”, spune Hristos. Dar dacă vedem totuși, și stă scris, noi tot nu credem? Nu, ci credem, de aceea doar noi suntem credincioșii cei adevărați, creștinii cei adevărați, nu risipitori, pierduți, rătăciți, ci vii încă, deja, din viața aceasta, vii în Dumnezeu, și trecem de la moarte la viață, spune Scriptura. Cele de sus, sunt cuvinte simple, dar e Adevărul, și vă rog, pentru mântuirea voastră, să nu urmați acelor slujitori ai hristoșilor mincinoși, anume protestanilor și neo-protestanilor, care hulesc pe Duhul Sfânt din Sfintele Icoane și din Sfintele Moaște, că ei nu se vor mântui, nici unul din ei. Veniți sau rămâneți și creșteți în Biserica lui Hristos, Una, fără erezie și minciună, Lumina lumii, Biserica Sfinților, vie în vecii vecilor, prin Hristos, ce numită azi pe nedrept, Ortodoxie, sau Ortodoxia. Denumirea ei adevărată este Biserica, și-atât. Mireasa lui Hristos. Doar aici este Duhul Sfânt, Harul, Tainele și Mântuirea. Amin.

Iorest 07.04.2021 19:17:28

Editat,.....

Iorest 07.04.2021 23:45:13

iertare pt comentarii le-am editat după ce mi-am schimbat părerea.

Iorest 08.04.2021 11:49:13

.....................

Moroco 08.04.2021 15:54:11

II Sa nu-ti faci chip cioplit (turnat) si nici vreo alta asemanare a vreunui lucru din cate sunt, acolo sus in cer, si nici din cate sunt, aicea jos pe pamant, si nici din cate sunt in apele de sub pamant! Sa nu te inchini lor si nici sa le slujesti.

(Pentru alt subiect o mica paranteza: se vede din porunca asta cum Cerul e sus, Pamantul e jos ca niste continente-insule si Apele sunt sub nivelul pamantului (ca suprafata uscata de pe care apele s-au scurs si s-au adunat.))

Insa oare cum isi poate face omul un idol sau mai multi, chip-persoana-fiinta-ceva ”viu” cu care sa comunice si acesta sa devina stapan idol, imagine rea, duh rau, demon care poate si el vorbi cu oamenii raspunzand la rugaciuni, la cereri asa ca Dumnezeu, devenind stapan peste om si omul punandu-si nadejdea scaparii de rau si nadejdea fericirii si vietii de aici si de dincolo in idol?

Necredinta-blestemul-hula-mandria e sursa care te ia, te duce, te pune la munca si pacatuind iti faci idol si apoi pacatele proaspete te incanta si te inalti cunoscand raul. Nu crede omul in Dumnezeu, nu vrea sau nu poate crede si neascultand pacatuieste mereu inchipuindu-se invincibil si infailibil. Asa-si face chip cioplit/turnat afara din sine-EU sau in sine EU sau in suflet, in minte, in trup, in comuniune si acest idol, in trufia lui ”stiintifica” devine un duh terorist, poruncitor, silnic, psihopat, furios, manios, trufas, rau, chinuitor amagind si pacalind pe omul purtator de idol si pe apropiatii lui si pe oricine gaseste ca sa amageasca.

Pacatuind omul si desfranand cu barbatii, femeile, fetele si copiii, poftind relele lumii, lucrandu-si mereu pofta mancacioasa a ochilor si trufia stiintifica a minciunii vietii razbunandu-se mereu pe cei carora le-a facut rau, neascultand, nerespectand, facand multe rele, urand, mintind, hulind, blestemand, ucigand credinta si viata, cartind impotriva lui Dumnezeu, desfranand dupa idoli, faptuind orice rau si facand tot felul de comunitati ale pacatului si desfranarii, minciunii si trufiei agresive, omul isi face chip cioplit sustinand el ca idolul lui, modelul vietii sale, seamana cu cele din Cer sau de pe Pamant sau din cele din apele de sub pamant facute de Dumnezeu si incepe sa se laude ca le vede si ca le auda glasul, incepe sa le asculte, sa le creada, sa le slujeasca, sa le faca interesele lor sau ale iubirii proprii egoiste lepadand Credinta si poruncile lui Dumnezeu.

Cum amageste pacatosul cu idolul? Cu grija exagerata, cu ”ajutorul”, cu stressul lumii, cu ”ghinionul”, cu moartea, cu pierzania, cu frica si groaza, proorocind si stiind ei si ”vazand” tot felul de greutati, de rele, de blesteme, de destine fataliste, de deznadejdi si lipse de speranta, de lipsuri, de neputinte, de inexistenta oricaror posibilitati de reusita, de fatalism, de nenorociri si necazuri care se abat si vor veni peste cei ce cred si merg pe o cale, peste cei ce merg la lucru, cei ce asculta de Dumnezeu... venind acestia contra cost sau gratuit cu ”sfaturile”, ”indemnurile” si ”ajutoarele” astea ingrijorate, speriate, disperate care cica te vor vindeca, te vor ajuta, iti vor usura sarcinile caci ei nu fac decat sa te ajute... cand defapt ei slujesc grija lumii = blestemul-hula-neputinta-esecul-pierzarea-rautatea ascunsa in indemnul lor si camuflata cu tot felul de binefaceri.

Defapt satanistii si duhurile rele care au in ei trufia-mandria si lucrarea necredintei si a blestemului, in sensul ca-ti doresc moartea, vor sa se razbune si vor sa vina asupra ta toate blestemele si relele pentru ca iubesti pe Dumnezeu isi gasesc fraieri in oamenii credincios, smeriti, in oamenii buni, in apropiati, frati, surori, parinti, prieteni, cunoscuti si tot felul de oameni bine intentionati si acestia devin avocatii acestor frici, griji, dorinte de mai bine pe dos incat ca niste pisalogi te terorizeaza si vor sa te faca sa cedezi si sa nu mai urmezi Credintei cu pace si relaxare ci sa faci pe plac blestemului ca sa se implineasca mai bine blestemul, caci ei nu stiu ce-ti cer si ce vor si ce fac, ei sunt bine intentionati, grijuli, cred sincer c-ar fi mai bine ce vor ei si ca vor sa te ajute insa defapt in ei lucreaza forta si uneltirea blestemului care ar face orice sa nu mai crezi in Dumnezeu si sa-ti lepezi Credinta si hainuta Ortodoxa si sa nu mai urmezi Domnului Hristos-Cuvantul.

Vad ei cu spaima si frica si necredinta viitorul negru si sumbru si se lauda c-ar fi prooroci si ca te scapa de greu cand defapt ei slujesc necredinta-blestemul.

Barbatul cedand asculta de femeia sa si mancand cele ale firii pacatoase, cunoscand ”stiinta” raului devine trufas si pacatuind isi face idol din orice si asculta apoi de acel idol si-si pune nadejdea in el crezand ca pacatul si raul ii poate pune pile in fata raului si necazurilor care vin asupra lui si a vietii lui de la propriile pacate, de la lipsa pocaintei, pentru ca omul nu poate crede ca e vinovat atunci cand greseste, ca e mincinos atunci cand minte ca e rau atunci cand nu are iubire fata de apropiati.

Doar Domnul il scapa pe om asa ca a-ti pune nadejdea in idoli e o desertaciune a desertaciunilor.

Prin chivot, prin toiagul lui Moise si al lui Aaron, prin sarpele de arama, prin parul lui Samson, prin haina lui Ilie si a lui Elisei, prin sfintel moaste, prin coroana de spini a Mantuitorului, prin sfanta Cruce a Domnului, prin Haina lui Iisus, prin Mahrama, prin lanturile si umbra lui Petru, prin sorturile si prosoapele preotesti ale lui Pavel si prin toate icoanele si lucrurile afierosite lui Dumnezeu se manifesta prin acea materie si prin vazduhul din preajma ei binecuvantarea si Credinta sfanta si tamaduitoare a milei lui Dumnezeu.

Materia si Duhul din jurul acelei materii, persoanele si chipurile si obiectele respectiva sunt purtatoare de Credinta si sfintenie si sunt izvor de sfintenie si aceasta poate fi impartasita si altora prin organele de simt sau prin vorbire Cuvant si rugaciune, prin comunicatie sau prin Har, prin mangaierea Harului.

Acuma n-ar fi normal sa credem ca Dumnezeu e legat musai de obiectele Sale sau de sfintii Sai incat nu-L gasim decat acolo. El vede in ascuns, se afla in plinirea poruncilor Sale, in rugaciuni, in scripturi si se afla in vazduh si in norul luminos si oriunde El poate sa fie daca vrea. Dar se afla mai ales in Duh, in Adevar si Sfintenie, in Credinta si in Iubirea Divina dupa porunca, acolo unde se aduna doi sau trei in numele Domnului Iisus-Cuvantul acolo este si Dumnezeu deci nu trebuie sa ne inchipuim ca in lipsa icoanelor suntem orfani si nu ne aude nimeni rugaciunile.

gpalama 08.04.2021 16:03:34

Citat:

Acuma n-ar fi normal sa credem ca Dumnezeu e legat musai de obiectele Sale sau de sfintii Sai incat nu-L gasim decat acolo. El vede in ascuns, se afla in poruncile Sale, in rugaciuni si se afla in vazduh si in norul luminos si oriunde El poate sa fie. Dar se afla mai ales in Adevar si Sfintenie, in Credinta si in Iubirea Divina dupa porunca, acolo unde se aduna doi sau trei in numele Domnului Iisus-Cuvantul acolo este si Dumnezeu deci nu trebuie sa ne inchipuim ca in lipsa icoanelor suntem orfani si nu ne aude nimeni rugaciunile.
Adica pe scurt Moroco tu combati pe fata icoanele. Ca inafara de idol, chip cioplit nu gasesc in postul tau.

De fapt tu combati invatatura lui Igor, dar asa,... "pripit", ca sa nu o faci pe fata.

Ia mai bine zi ca te-ai lepadat si de icoane.

Vezi tu ca icoanele au un rol cu mult mai mare decat iti dai tu seama... si de asta sectarii nu inteleg "rostul icoanei".

Moroco 08.04.2021 16:11:00

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 667485)
Adica pe scurt Moroco tu combati pe fata icoanele. Ca inafara de idol, chip cioplit nu gasesc in postul tau.

De fapt tu combati invatatura lui Igor, dar asa,... "pripit", ca sa nu o faci pe fata.

Ia mai bine zi ca te-ai lepadat si de icoane.

Vezi tu ca icoanele au un rol cu mult mai mare decat iti dai tu seama... si de asta sectarii nu inteleg "rostul icoanei".

Cum le combat ma daca-s ortodox mirean din BOR si am destule sfinte icoane?

”Adica”, adica... esti pripit si scotand din context intelegi doar ceea ce-ti da Garcea cel prost si trufas care ma ia la intrebari si ma bate mereu pentru necredinta lui.

M-am lepadat de satanism, de trufia lumii, de MINCIUNA! N-ai cum sa te lepezi de icoane daca esti ortodox.

Tu te-ai lepadad de globistii si platistii lumii cu idolii lor globul si farfuria? Ai acceptat argumentul APA?

Tu-mi vanezi postarile si scotand fraze din context le dai interpretari aiuritoare...

Adica, deci, adica, deci,... Niciun adica! Nu scriu ce spui tu ca scriu!

Nu-mi mai spune tu ce zic si scriu eu. Nu-mi rastalmaci si reinterpreta textele pe dos si aiurea ca sa iasa din ele ceea ce vrei tu sa pricepi tu sau altii ca sa ma denigrezi si sa ma silesti sa te cred, ca e adevarat ceea ce afirmi tu despre mine.

gpalama 08.04.2021 16:17:04

Citat:

În prealabil postat de Moroco (Post 667486)
Cum le combat ma daca-s ortodox mirean din BOR si am destule sfinte icoane la care ma inchin si ma rog?

”Adica”, adica... esti pripit si scotand din context intelegi doar ceea ce-ti da Garcea cel prost si trufas care ma ia la intrebari si ma bate mereu pentru necredinta lui.

M-am lepadat de satanism, de trufia lumii, de MINCIUNA! N-ai cum sa te lepezi de icoane daca esti ortodox.

Tu te-ai lepadad de globistii si platistii lumii cu idolii lor globul si farfuria? Ai acceptat argumentul APA?

Tu nu esti mirean din BOR esti sectar din NIP. Cui te inchini e treaba ta, dar nu te inchini ca in BOR.

Te-ai lepadat de BOR de fapt, las-o cu patriotismul inafara BOR.

La vrajeala aia o sa iti raspund diseara, sa iti scriu un raspuns corect, ca ai scris numai prostii - ca de obicei.

Din nou, esti toxic cand vorbesti si ai posturi fara noima. Fara cap, fara coada, fara sens. Lasa omul in pace pe threadul lui sa isi zica ce stie despre ereziile sectare. O incepi cu idolii si apoi zici ca te inchini la icoane.. bun post ai creat si tu. Foarte educativ, mai degraba lectie sectara decat post ortodox. Dar ca toate posturile tale, se vede ce izvoraste din tine...

Moroco 08.04.2021 16:24:03

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 667487)
Tu nu esti mirean din BOR esti sectar din NIP. Cui te inchini e treaba ta, dar nu te inchini ca in BOR.

Te-ai lepadat de BOR de fapt, las-o cu patriotismul inafara BOR.

La vrajeala aia o sa iti raspund diseara, sa iti scriu un raspuns corect, ca ai scris numai prostii - ca de obicei.

Iar ai inceput si pe firul asta sa stii tu mai bine ca mine ce sunt si cui si cum ma inchin ?

De fapt, deci, adica... stii tu mai bine... esti prooroc, mare vazator cu duhul, a toate stiutor... fii domnule serios, ti-ai facut un idol din ”stiinta” ta!

Nu scriu prostii niciodata. Incerc sa evit.

Uita-te in oglinda. Din fraza aia pe care mi-o combati reiese ca nu esti ortodox decat cu ”smerenia”!

gpalama 08.04.2021 16:33:00

Nu zic decat ce zice Ortodoxia !!!

Asa ca gura mica sectar inafara BOR.

Si te inchini satanei, prin iesirea din BOR.

Moroco 08.04.2021 16:35:48

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 667487)
Citat:

În prealabil postat de Moroco
Acuma n-ar fi normal sa credem ca Dumnezeu e legat musai de obiectele Sale sau de sfintii Sai incat nu-L gasim decat acolo. El vede in ascuns, se afla in plinirea poruncilor Sale, in rugaciuni, in scripturi si se afla in vazduh si in norul luminos si oriunde El poate sa fie daca vrea. Dar se afla mai ales in Duh, in Adevar si Sfintenie, in Credinta si in Iubirea Divina dupa porunca, acolo unde se aduna doi sau trei in numele Domnului Iisus-Cuvantul acolo este si Dumnezeu deci nu trebuie sa ne inchipuim ca in lipsa icoanelor suntem orfani si nu ne aude nimeni rugaciunile.

Din nou, esti toxic cand vorbesti si ai posturi fara noima. Fara cap, fara coada, fara sens. Lasa omul in pace pe threadul lui sa isi zica ce stie despre ereziile sectare. O incepi cu idolii si apoi zici ca te inchini la icoane.. bun post ai creat si tu. Foarte educativ, mai degraba lectie sectara decat post ortodox. Dar ca toate posturile tale, se vede ce izvoraste din tine...

Daca tu nu poti citi si intelege ca nu te duce capul, daca nu poti urmari un text simplu e problema ta. Dar ca incepi sa ma analizezi pe toate firele de discutie si imi vanezi frazele ca sa ma scoti sectant, distrugand toate firele de discutie ca un garcea terorist nu vezi? Daca tu nu poti sa crezi si in sCNIP si in Cuvantul lui Dumnezeu de ce trabuie sa umpli toate firele de discutie cu necredinta ta idoleasca blestamandu-ma si haituindu-ma peste tot?

Ti-am creat fire speciale de discutie si despre Cele 7 Trambite Apocaliptice si despre analizarea lui Moroco. De ce nu postezi acolo ceea ce vrei sa spui despre Trambite, despre Cuvant sau despre mine, de ce-ti deserti toata necredinta si toate josniciile la adresa mea pe toate firele de discutie?

Asta oricat iti repet de ce nu poti sa analizezi?

(PS: Nu-i pacat sa distrugi orice fir de discutie cu persecutiile tale la adresa mea domnule Garcea-Torquemada ascuns dupa icoana sfantului gpalama? Esti pripit si umplii forumul cu porci de cerneala cu colt de argint!)

gpalama 08.04.2021 16:50:01

Din pacate tu esti sectarul care posteaza pe forum ortodox, cu tot felul de chestii.

Si din ce tin minte ai fost banat si dat afara de X ori in 10 ani. Pentru "buna purtare (toxica)".

Asa ca da-mi voie sa consider ca esti inafara subiectului si ca problema e la tine..

Ce pot sa iti zic, sa opresti postarile in duh neortodox ca sa nu mai fie probleme.

Sa te intorci in Biserica.

Sa nu mai elucubrezi chestii de la diavol. Pentru ca ce postezi tu este de la diavol.

Moroco 08.04.2021 16:53:38

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 667489)
Nu zic decat ce zice Ortodoxia !!!

Asa ca gura mica sectar inafara BOR.

Si te inchini satanei, prin iesirea din BOR.

”Da”, ”da”, iata tu esti proorocul ortodoxiei, nu zici decat ce zice ortodoxia... fii domnule serios! N-am auzit astfel de lucruri josnice de la ortodoxie.

Daca vrei sa faci afirmatii despre mine, daca stii tu mai bine ca mine si ca oricine tot felul de lucruri de la idolul tau globul de haur care-ti sopteste: ca sunt sectar, ca sunt in afara BOR si ca ma inchin satanei prin iesirea din BOR, etc. atunci de ce nu vrei s-o faci pe firul pe care ti l-am creat special pentru asta?

De ce nu poti sa te abti si versi toate pitonicelile la adresa mea pe firul acesta?

Te rog lasa-i omului firul in pace si scrie la subiect.

Pentru Cele 7 Trambite Apocaliptice, sCNIP si pentru Cuvantul lui Dumnezeu posteaza aici si sustine acolo ce vrei sa sustii, afirma acolo ce vrei dar nu mai intoxica toate firele de discutie cu aceleasi cantece de gropar invartind de flasneta. Te rog frumos, ai mila de ceilalti cititori. Ok? Poti?

gpalama 08.04.2021 17:03:25

Citat:

În prealabil postat de Moroco (Post 667492)

Te rog lasa-i omului firul in pace si scrie la subiect.

Asa te rog si eu pe tine, lasa postul in pace si nu mai bag sectarisme din ale tale, otravi pentru necunoscatori... poate poate te crede vreunul si faci paguba in vecie.

Moroco 08.04.2021 17:03:34

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 667491)
Din pacate tu esti sectarul care posteaza pe forum ortodox, cu tot felul de chestii.

Nu-s sectar ci mirean din BOR. Postez ce cred.

Citat:

Si din ce tin minte ai fost banat si dat afara de X ori in 10 ani. Pentru "buna purtare (toxica)".
Am fost banat de coalitia toxica terorista Garcea-Torquemada care au pacalit adminul strigand in cor ca sunt trol, ca-s nebun, ca-s sectant, ca-s impotriva ortodoxiei, ca-s satanist, ca... tot felul de lucruri... pentru ca ei erau ultrasi globalai si credeau in glob si nu puteau crede si in Cele7 Trambite Apocaliptice crestine romanesti. Eu n-am gresit cu nimic, nu le-am adresat cuvinte jignitoare ca sa fiu bannat pentru ca as incalca vreo regula pe forum. Am fost cenzurat contrar legii si nu am avut cum sa ma apar.

Citat:

Asa ca da-mi voie sa consider ca esti inafara subiectului si ca problema e la tine..
Nu te cred! Tu ai sarit si mi-ai vanat ce am postat!

Citat:

Ce pot sa iti zic, sa opresti postarile in duh neortodox ca sa nu mai fie probleme.
Eu postez numai in Duh ortodox. Problema e ca tu avand idoli, glob, stiinta lumii cu minciunile ei, sustii ca eu am probleme.

Citat:

Sa te intorci in Biserica.
N-am plecat niciodata. Tu ma dai mereu afara!

Citat:

Sa nu mai elucubrezi chestii de la diavol. Pentru ca ce postezi tu este de la diavol.
E parerea ta de tembeolog raspopit. Nu postez de la diavol ci tu rastalmacesti si afirmi pripit ca sa te lauzi cu trufia lui Garcea-Torquemada sperand sa gasesti fraieri ca sa te creada. Eu postez Adevarul si sustin cu argumente... ce afirm, cum ar fi de exemplu, argumentul elementar APA!

Te rog sa continui discutia pe firele pe care ti le-am dat daca vrei sa ma caracterizezi si analizezi sau sa faci afirmatii pripite despre cele 7 Trambite Apocaliptice! Ok?

Moroco 08.04.2021 17:07:57

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 667493)
Asa te rog si eu pe tine, lasa postul in pace si nu mai bag sectarisme din ale tale, otravi pentru necunoscatori... poate poate te crede vreunul si faci paguba in vecie.

N-am bagat-postat decat ceea ce cred, am tot dreptul sa scriu la subiect!
Tu ai sarit sa-mi vanezi ce scriu si sa ma analizezi si sa-ti dai drumul la toate afirmatiile tale pripite, trufase, teroriste, ca un Garcea-Torquemada care stie el mai bine ca oricine. Tu esti sectantul pentru ca sectele si sectantii sunt cei ce nu cred ca ei sunt vinovati ci ca doar altii sunt vinovatii si de aia nu se mai pocaiesc niciodata in ciuda ca fac rele.

La tine intalnesc doar sentinte de parca ai fi infailibil si complet nevinovat in timp ce scoti pe gura toate josniciile posibile la adresa mea!

Deci te dovedesti de sectant in timp ce eu te-am iertat mereu si te iert si acuma deci ma dovedesc a fi in Duh Ortodox!

Moroco 08.04.2021 17:13:15

Citat:

În prealabil postat de Moroco (Post 667484)
II Sa nu-ti faci chip cioplit (turnat) si nici vreo alta asemanare a vreunui lucru din cate sunt, acolo sus in cer, si nici din cate sunt, aicea jos pe pamant, si nici din cate sunt in apele de sub pamant! Sa nu te inchini lor si nici sa le slujesti.

(Pentru alt subiect o mica paranteza: se vede din porunca asta cum Cerul e sus, Pamantul e jos ca niste continente-insule si Apele sunt sub nivelul pamantului (ca suprafata uscata de pe care apele s-au scurs si s-au adunat.))

Insa oare cum isi poate face omul un idol sau mai multi, chip-persoana-fiinta-ceva ”viu” cu care sa comunice si acesta sa devina stapan idol, imagine rea, duh rau, demon care poate si el vorbi cu oamenii raspunzand la rugaciuni, la cereri asa ca Dumnezeu, devenind stapan peste om si omul punandu-si nadejdea scaparii de rau si nadejdea fericirii si vietii de aici si de dincolo in idol?

Necredinta-blestemul-hula-mandria e sursa care te ia, te duce, te pune la munca si pacatuind iti faci idol si apoi pacatele proaspete te incanta si te inalti cunoscand raul. Nu crede omul in Dumnezeu, nu vrea sau nu poate crede si neascultand pacatuieste mereu inchipuindu-se invincibil si infailibil. Asa-si face chip cioplit/turnat afara din sine-EU sau in sine EU sau in suflet, in minte, in trup, in comuniune si acest idol, in trufia lui ”stiintifica” devine un duh terorist, poruncitor, silnic, psihopat, furios, manios, trufas, rau, chinuitor amagind si pacalind pe omul purtator de idol si pe apropiatii lui si pe oricine gaseste ca sa amageasca.

Pacatuind omul si desfranand cu barbatii, femeile, fetele si copiii, poftind relele lumii, lucrandu-si mereu pofta mancacioasa a ochilor si trufia stiintifica a minciunii vietii razbunandu-se mereu pe cei carora le-a facut rau, neascultand, nerespectand, facand multe rele, urand, mintind, hulind, blestemand, ucigand credinta si viata, cartind impotriva lui Dumnezeu, desfranand dupa idoli, faptuind orice rau si facand tot felul de comunitati ale pacatului si desfranarii, minciunii si trufiei agresive, omul isi face chip cioplit sustinand el ca idolul lui, modelul vietii sale, seamana cu cele din Cer sau de pe Pamant sau din cele din apele de sub pamant facute de Dumnezeu si incepe sa se laude ca le vede si ca le auda glasul, incepe sa le asculte, sa le creada, sa le slujeasca, sa le faca interesele lor sau ale iubirii proprii egoiste lepadand Credinta si poruncile lui Dumnezeu.

Cum amageste pacatosul cu idolul? Cu grija exagerata, cu ”ajutorul”, cu stressul lumii, cu ”ghinionul”, cu moartea, cu pierzania, cu frica si groaza, proorocind si stiind ei si ”vazand” tot felul de greutati, de rele, de blesteme, de destine fataliste, de deznadejdi si lipse de speranta, de lipsuri, de neputinte, de inexistenta oricaror posibilitati de reusita, de fatalism, de nenorociri si necazuri care se abat si vor veni peste cei ce cred si merg pe o cale, peste cei ce merg la lucru, cei ce asculta de Dumnezeu... venind acestia contra cost sau gratuit cu ”sfaturile”, ”indemnurile” si ”ajutoarele” astea ingrijorate, speriate, disperate care cica te vor vindeca, te vor ajuta, iti vor usura sarcinile caci ei nu fac decat sa te ajute... cand defapt ei slujesc grija lumii = blestemul-hula-neputinta-esecul-pierzarea-rautatea ascunsa in indemnul lor si camuflata cu tot felul de binefaceri.

Defapt satanistii si duhurile rele care au in ei trufia-mandria si lucrarea necredintei si a blestemului, in sensul ca-ti doresc moartea, vor sa se razbune si vor sa vina asupra ta toate blestemele si relele pentru ca iubesti pe Dumnezeu isi gasesc fraieri in oamenii credincios, smeriti, in oamenii buni, in apropiati, frati, surori, parinti, prieteni, cunoscuti si tot felul de oameni bine intentionati si acestia devin avocatii acestor frici, griji, dorinte de mai bine pe dos incat ca niste pisalogi te terorizeaza si vor sa te faca sa cedezi si sa nu mai urmezi Credintei cu pace si relaxare ci sa faci pe plac blestemului ca sa se implineasca mai bine blestemul, caci ei nu stiu ce-ti cer si ce vor si ce fac, ei sunt bine intentionati, grijuli, cred sincer c-ar fi mai bine ce vor ei si ca vor sa te ajute insa defapt in ei lucreaza forta si uneltirea blestemului care ar face orice sa nu mai crezi in Dumnezeu si sa-ti lepezi Credinta si hainuta Ortodoxa si sa nu mai urmezi Domnului Hristos-Cuvantul.

Vad ei cu spaima si frica si necredinta viitorul negru si sumbru si se lauda c-ar fi prooroci si ca te scapa de greu cand defapt ei slujesc necredinta-blestemul.

Barbatul cedand asculta de femeia sa si mancand cele ale firii pacatoase, cunoscand ”stiinta” raului devine trufas si pacatuind isi face idol din orice si asculta apoi de acel idol si-si pune nadejdea in el crezand ca pacatul si raul ii poate pune pile in fata raului si necazurilor care vin asupra lui si a vietii lui de la propriile pacate, de la lipsa pocaintei, pentru ca omul nu poate crede ca e vinovat atunci cand greseste, ca e mincinos atunci cand minte ca e rau atunci cand nu are iubire fata de apropiati.

Doar Domnul il scapa pe om asa ca a-ti pune nadejdea in idoli e o desertaciune a desertaciunilor.

Prin chivot, prin toiagul lui Moise si al lui Aaron, prin sarpele de arama, prin parul lui Samson, prin haina lui Ilie si a lui Elisei, prin sfintel moaste, prin coroana de spini a Mantuitorului, prin sfanta Cruce a Domnului, prin Haina lui Iisus, prin Mahrama, prin lanturile si umbra lui Petru, prin sorturile si prosoapele preotesti ale lui Pavel si prin toate icoanele si lucrurile afierosite lui Dumnezeu se manifesta prin acea materie si prin vazduhul din preajma ei binecuvantarea si Credinta sfanta si tamaduitoare a milei lui Dumnezeu.

Materia si Duhul din jurul acelei materii, persoanele si chipurile si obiectele respectiva sunt purtatoare de Credinta si sfintenie si sunt izvor de sfintenie si aceasta poate fi impartasita si altora prin organele de simt sau prin vorbire Cuvant si rugaciune, prin comunicatie sau prin Har, prin mangaierea Harului.

As vrea sa revenim la subiect si domnule teolog @gpalama (sau altii), daca vrei sa faci afirmatii despre Cele 7Tr.Ap. sau despre sCNIP si CLD respectiv despre mine te rog sa folosesti firele de discutie respective.

gpalama 08.04.2021 18:36:29

Citat:

În prealabil postat de Moroco (Post 667495)
N-am bagat-postat decat ceea ce cred, am tot dreptul sa scriu la subiect!
Tu ai sarit sa-mi vanezi ce scriu si sa ma analizezi si sa-ti dai drumul la toate afirmatiile tale pripite, trufase, teroriste, ca un Garcea-Torquemada care stie el mai bine ca oricine. Tu esti sectantul pentru ca sectele si sectantii sunt cei ce nu cred ca ei sunt vinovati ci ca doar altii sunt vinovatii si de aia nu se mai pocaiesc niciodata in ciuda ca fac rele.

La tine intalnesc doar sentinte de parca ai fi infailibil si complet nevinovat in timp ce scoti pe gura toate josniciile posibile la adresa mea!

Deci te dovedesti de sectant in timp ce eu te-am iertat mereu si te iert si acuma deci ma dovedesc a fi in Duh Ortodox!

Ai tot dreptul sa fii nebun pe limba ta.
Si avem tot dreptul sa spunem ca esti sectar.

Si avem tot dreptul sa repetam ce spune SFANTA BISERICA. NIP ESTE O SECTA SI TU ESTI UN SECTAR.

Deci gura mica si nu mai comenta pe forum. Din ce tin minte ai antecedente desstul de mari. Tocmai ca deviezi si esti toxic.

Deci tu daca scrii 2 linii scoti 10 erezii.

Iar despre scris la subiect tu nu esti ortodox si nu poti scrie corect, ca un ortodox. Tu nu stii ce scrii de fapt...

Moroco 09.04.2021 14:20:20

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 667497)
Ai tot dreptul sa............. Tu nu stii ce scrii de fapt...

(Incerc sa-l respect pe Igor chiar daca nici el nu a crezut acum 5 ani in Cele 7 TR.Ap. si iti raspund aici, ca sa nu deviem de la subiect spre iubirea de sine si de persoana mea. Toata lumea e satula pana peste cap.)

Sfintele Icoane pot fi folosite si ele pe post de idoli daca omul ca un naiv pripit folosindu-se de ele si comunicand cu sfintii si cu Dumnezeu incepe sa-si permita sa faca rele, desfranari, etc. si cu cat face mai multe se increde tot mai pilos si mai nevinovat asa ca un sectant... cu duh blestemat mormormor-mortodox... ”mor daca cred”... Adevarului.

gpalama 12.04.2021 02:25:08

Citat:

În prealabil postat de Moroco (Post 667499)
(Incerc sa-l respect pe Igor chiar daca nici el nu a crezut acum 5 ani in Cele 7 TR.Ap. si iti raspund aici, ca sa nu deviem de la subiect spre iubirea de sine si de persoana mea. Toata lumea e satula pana peste cap.)

Sfintele Icoane pot fi folosite si ele pe post de idoli daca omul ca un naiv pripit folosindu-se de ele si comunicand cu sfintii si cu Dumnezeu incepe sa-si permita sa faca rele, desfranari, etc. si cu cat face mai multe se increde tot mai pilos si mai nevinovat asa ca un sectant... cu duh blestemat mormormor-mortodox... ”mor daca cred”... Adevarului.

Le dai apa la moara la sectari... adica tot continut sectar si toxic.

Atata poti de fapt.

Moroco 12.04.2021 12:17:51

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 667504)
Le dai apa la moara la sectari... adica tot continut sectar si toxic.

Atata poti de fapt.

Domnul ortodox, Hristos-Cuvantul, nu a venit sa judece pe nimeni si nici sa dea cu toiagul ci sa caute oile cele pierdute si celor insetati sa dea apa vie.

Ce vrei defapt sa zici? Ca dau apa toxica la moara sectarilor? Cred ca ma confunzi cu tine care dai intruna venin la ortodocsi vrand sa ajunga pripiti si obedienti la justitiopatia celor rai, sefii lumii cu zburai-bondarii lor cu tot care vor sa multumesti idolilor si dumnezeilor straini si sa fi nemultumit de mielutul Iisus.

Nu cred ca gasesti la sectari astfel de texte:
Citat:

În prealabil postat de Moroco
”Sfintele Icoane pot fi folosite si ele pe post de idoli daca omul ca un naiv pripit folosindu-se de ele si comunicand cu sfintii si cu Dumnezeu incepe sa-si permita sa faca rele, desfranari, etc. si cu cat face mai multe se lauda si se increde tot mai pilos si mai nevinovat asa ca un sectant... cu duh blestemat mormormor-mortodox... ”mor daca cred”... Adevarului.”

Ziceam ca si iubirea poate deveni idol daca o folosesti gresit ca prostul: vrei cu ea sa iubesti banul sau pofta desfranarilor si trufia lumii, daca pentru ea judeci si te razbuni pripit si te faci unealta uneltirilor si implinirii blestemului-necredintei-griji lumii...

gpalama 12.04.2021 13:14:35

O idiotenie mai mare decat aia nu puteai sa spui sa folosesti icoanele pe post de idoli.

Chestia asta nu s-a intamplat in ortodoxie, dar ai inceput tu sa propui tot felul de fantasmagorii si chestii...

Mai usor cu pianul pe scari.

Moroco 13.04.2021 10:24:27

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 667515)
O idiotenie mai mare decat aia nu puteai sa spui sa folosesti icoanele pe post de idoli.

Chestia asta nu s-a intamplat in ortodoxie, dar ai inceput tu sa propui tot felul de fantasmagorii si chestii...

Mai usor cu pianul pe scari.

N-am spus ce spui tu ca am spus!
Sunt deductiile tale pripite si rastalmacite!

Nu spun niciodata idiotenii sau fantasmagorii si am scris exact invers: am indemnat sa nu folosesti sfintele icoane sau iubirea divina sau umana pe post de idoli ca sa nu ajungi pilos-privilegiat in trufia vietii. (Te crezi nevinovat-nevinovat, infailibil, pilos, privilegiat, smintisor, invincibil, justitiar, trimis, marturisitor, iti permiti sa slujesti haita, hartuiesti, haituiesti, prigonesti, iti permiti sa minti din interes, slujesti interesul sefului suprem al lumii pagane, slujesti intereul inchizitiei, imperiului necrutator, interesul justitiei pripite, lumesti, esti gazda si silnicistul grijilor lumesti, te crezi mare si tare, te dai grozav, ingamfat, semet, trufas, te crez sef bun dar n-ai suflet, n-ai mila, n-ai Har, n-ai credinta decat ura si agresivitate, rautate, devi o fiara, un sarpe-lup ipocrit travestit in pastor de suflete dar nu te gandesti decat la banul-ochiul dracului si la lux, la privilegii, si multe alte, desfranezi, lovesti cu ura in mai mici, bati, certi, terorizezi si te lauzi toata ziua, te mandresti, tradezi, esti las si-ti pui nadejdea in idolii stiintelor tale confundand pe Dumnezeu si pe sfintii din icoane cu idolii inchipuirilor tale de putoare nevinovata, nemultumita si razvratita, nesupusa, cu fire de drac sarpe-lup-zburau-liliac-erete patimas: mancare multa si aleasa, desfranare agresiva, judecare si razbunare pripita. U, euhu smintisor egoist 4-IV-lenesul-putoridolulnevinovat nu poate sa faca-creada ca atunci cand Domnul il mustra e vinovat si nu nevinovat. Nu poate munci-lucra nici macar atata, nu poate trece de la sef-putoare-”nevinovat” la ”sef”-putoare-vinovat exact asa ca secatrii mormormorm”ortodocsi” care mor daca cred in Cele7Tr.Ap. si asa ca slujitorii grijilor marelui papalâc care au sustinut farfuria si acum sustin globul de ne-au pus sa ne defazam cu 13 zile sarbatorile sfintilor.)

Asta s-a intamplat peste tot si mai ales in ortodoxie, la cei de acum 2000 de ani si la cei de azi, la habotnicii-ipocriti, la unii monahi si chiar la pustnici care au inceput sa multumeasca satanei si sa-si faca cin comunis, sânagoga, apropiereuri cu satanistii si zburaii bondari carora le multumea ca binefacatori uitand de Dumnezeu si zeificandu-se ca grozavii-beroii din vechime.

Nu eu sunt cu pianul ci tu esti cu flasneta ruginita pe scari asa ca nu mai invarti marota sectelor si nu ma confunda cu tine.

Moroco 19.04.2021 14:45:58

Defapt idolul (dumnezei straini) poate fi orice cu care omul se lauda pe sine si se iubeste pe sine, pacatuind si terorizand pe altii.

De exemplu: e bine sa ascultam de staretul Ilie Cleopa si nu sa-l idolizam!

Asa frumos a zis: ”...cel ce predica fara sa fi fost trimis de (Dumnezeu) episcopul sau preotul sau, acela este pe calea neascultarii si stim cu totii ca neascultarea lucreaza moarte. Iata, fratilor, eu v-am invatat cat am putut din mila lui Dumnezeu, dupa a mea slaba putere. V-am raspuns la intrebarile voastre si va indemn cu toata dragostea, cat inca mai sunt in viata, sa iubiti biserica, sa ascultati de preotii vostri, sa nu lipsiti de la sfintele slujbe, sa va spovediti regulat, sa faceti milostenie dupa putere, sa va rugati cat mai mult si sa va iubiti duhovniceste unii pe altii.”

Iorest 20.04.2021 00:10:55

Iertare pt comentariu

Adr.iu91 19.06.2021 19:51:02

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 667557)
Duhul Sfânt poate lucra și prin icoane, veșminte, dar nu poate fi obligat de om să lucreze prin ele, sunt milioane de icoane în toată lumea, unele în custodia celor care nu au eclesiologie patristică, ex monofiziți, copți.

Urmând firul cronologic, oamenii ar trebui să se vindece atingând veșmintele episcopilor(urmașii apostolilor) cât timp ei sunt în slujire, vindecări care nu se mai întâmplă cu aceeași frecvență din Biblie când Apostolii vesteau Evanghelia.

Ai dreptate, ce am intalnit recent... nu stiu de ce acum protestantii de orice fel in general, cauta pe orice tip de retea social media sa promoveze chestia asta ca uite Doamne, icoanele sunt idoli si ca noi ortodoxii suntem "demonizati" ca ajungem in Iad ca ne inchinam la Sfinti, la icoane, la Maica Domnului etc.... vorbe grele si urate din partea lor gen. Adica na luam spre exemplu TikTok, care e retea de divertisment....au ajuns pana si aici sa promoveze chestii de genu ca icoanele sunt idoli, ca noi ardem in Iad etc... la niste copii sincer, sau promoveaza Apocalipsa cu Trambitele tot pe TikTok.... m-au enervat ca uneori cand am pauze mai dau un scroll pe TikTok (mai rar) si vad asemenea aberatii din partea sectantilor/protestantilor.

Si oricat ai vrea sa le explici adevarul calm, sa intri in discutie cu ei, tot nu inteleg. Uneori ei par habotnici asa, si daca incerci sa le explici ceva se iau in gura cu tine si iti sterg comentariile (ca le e rusine de adevar eu stiu).

Idolii sunt: zei, statui, banul (iubitorii de arginti), celebritatile, faima, femeia/barbat in cazul desfraului (cel/cea care cauta desfrau pentru o anumita/e persoana/e) , si lucrurile pe care oamenilor le plac si idolatrizeaza. Deci, icoanele din Bisericile Ortodoxe nu sunt idoli! Cum ati spus domnu Iorest, poate lucra Harul Duhului Sfant prin ele.

Iorest 19.06.2021 20:46:49

.............................................

Adr.iu91 19.06.2021 23:30:31

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 668150)
Doamne ajută, eu sunt mai mic ca tine la vârstă dacă te-ai născut în 91 cum ai pus în nick, deci nu e mare distanță între noi, nu văd dc m-as domni.

Doamne ajuta, ooo nu stiam. Mereu am impresia ca eu sunt cel mai mic de aici si ca restu sunteti mai mari :))) . Da sunt in 91 exact cum scrie acolo.

A da am inteles ce ai zis.

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 668150)
Pierdere de timp să vorbești cu alții care repetă ca o placă zgâriată aceleași lucruri, ei tot acolo o să fie și peste 10 ani dacă nu se întâmplă o schimbare lăuntrică, mai bine vorbești într-un cerc de cateheză cu un preot și alți enoriași sau aici cu frații tăi, te mai superi, te mai împaci, dar poate mai înveți sau actualizezi/clarifici câte ceva.

Poate fi un semn de disperare să încerci să atragi de pe tik-tok, înseamnă că rețeta clasică nu mai merge, sau poate fi exces să nu te mulțumești cu ce-ți vine în adunări să vrei mai mult și mai mult ca lacomul, sau considerentul e că pe tik-tok unii nu au discernământ și îi poți păcăli ușor, oricare ar fi sper să nu văd și preoți cu cont de tik-tok, adică nu e nevoie să infantilizăm mesajul Bisericii.

Oricum cine stă pe tik-tok vrea relaxare și distracție, nu hule și alte bătăi de cap, probabil că-și iau skip.

Da de acord...adica sunt unele persoane care in viata reala sunt refuzate si nu se pot exprima, si isi dau frustrarea pe internet, pe social media, TikTok ca au libertate de exprimare gen, sa promovezi si alte chestii etc, si poate de asta reactioneaza asa.

Dar acum dau un exemplu bun: m-a impresionat un baiat mai mic, de-o varsta cam de inceput de facultate (sau sfarsit de liceu asa mi se parea) pe TikTok (nu ii dau numele), care este neo-protestant, asa maturitate nu am mai intalnit vreodata. El transmite numai mesaje de iubire intre semeni, Dumnezeu, asculta si ajuta lumea, daca cineva e in depresie intervine, e cu muzica, vorbeste frumos cu lumea in general. Nu se ia de nimeni de credinta lui, nu se ia de Ortodoxi, nu se ia de icoanele noastre, nu promoveaza apocalipsa etc... Si m-am mirat, prima oara am crezut wow, uite chiar exista crestini in Biserica noastra Ortodoxi tineri care promoveaza asa ceva pe net. Dupa aia aflu mai incolo in alte filmari ca nu e Ortodox, dar el e de fapt neo-protestant, dar chiar nu pasa asta, conta genu de om care e! (Din uscaciuni exista si, copaci verzi ;) ).

P.S: Da pai eu in general pe TikTok nu urmaresc astea, stau si urmaresc artisti muzicali, muzica, antrenori de sala, subiecte de nutritie, fitness, educatie financiara (de la care inveti cate ceva), si chestii caterinca din cand in cand! Dar mai apar niste "specialitati" din lotul national "crestinesc" pe alte valuri, din cand in cand :)))). O sa ma abtin de acum incolo sa nu ii mai bag in seama!

Iorest 20.06.2021 00:17:00

............................................

Moroco 25.06.2021 13:59:44

Citat:

În prealabil postat de Adr.iu91 (Post 668149)
Ai dreptate, ce am intalnit recent... nu stiu de ce acum protestantii de orice fel in general, cauta pe orice tip de retea social media sa promoveze ...(....)... Apocalipsa cu Trambitele tot pe TikTok.... m-au enervat ca uneori cand am pauze mai dau un scroll pe TikTok (mai rar) si vad asemenea aberatii din partea sectantilor/protestantilor.

Domnule Adr.iu91, am impresia ca o sa ti se lungeasca nasul. Iarta-ma ca m-am bagat in discutia ta cu alticneva. Stiu ca ai zis ca nu mai dialoghezi cu mine ca te-a speriat @gpalama, dar te rog, fa un efort.

N-am auzit pana acuma pe nimeni dintre neoprotestanti sa promoveze Apocalipsa cu Trambitele!

Arata-mi linkul, da un exemplu, spune te rog care-s Trambitele pe care le promoveaza neoprotestantii?

Am intalnit multi neoprotestanti pe strada care ma abordau sa-mi dea fluturasi: martori Iehovisti, baptisti, penticostali, adventisti... si i-am intrebat daca tot vorbesc ei de Apocalipsa daca stiu cine sunt Cele 7 Tr.Ap. caci ei spun ca au calculat pe baza Bibliei cand incepe. Vroiam sa le dau dreptate si sa-i fac sa revina la dreapta credinta trimitandu-i sa cunoasca ingeroamenii Domnului, adevaratele Trambite prin care sufla Hristos-Cuvantul pregatirea in vederea judecatii si niciunii nu m-au crezut si nici n-au vrut sa ma creada oricat le-am explicat si le-am vorbit de viata sfanta a Trambitelor, de manastirile ridicate, de Har, de purtarea smerita, umila, cuvioasa, de proorocii implinite, de minuni, de dovezi, de mucenicie, le-am zis chiar si faptul ca toate Trambitele au fost prigonite inclusiv de ortodoxie si tot nu m-au crezut.

Le-am spus ca da, Implinirea Apocalipsei a inceput in Romania imediat dupa primul razboi mondial. (in 1922 odata cu aparitia ziarului ortodox Lumina Stelelor si a fost confirmat acest inceput Apocaliptic cand s-a aratat sf. Cruce de Lumina pe CER deasupra Greciei in 1925 (ce-i in paranteza nu le-am spus)). Le-am explicat cine sunt Cele 7 Tr.Ap. si niciunii nu au vrut sa creada si s-au suparat si au incheiat discutia cu mine.

Deci draga domnule Adri.iu91, ca sa nu-ti creasca nasul, urechi de magar, copitute si coada ca la Pinochio, poti, te rog frumos, sa ne dai linkuri sau sa postezi citate din locurile unde neo-protestantii promovau Trambitele din Apocalipsa?

Te rog frumos, fa efortul asta caci sunt foarte curios despre ce ingeri Trambite vorbesc neo-protestantii.

Ora este GMT +3. Ora este acum 03:31:17.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.