![]() |
Citat:
Pai danion si altii sunt vinovati de asta, daca stai sa vezi unde duc urmele. |
Citat:
|
Citat:
Biserica este ierarhie sacramentala si administrativa, nu talk-show. |
Citat:
|
Citat:
|
Parintele Iustin e cuvios. A suferit in inchisoare dar nu a murit acolo.
Mucenic e Mircea Vulcanescu de pilda. |
Si inca o data, discutia e cu totul alta.
Nimeni nu contesta meritele parintelui Iustin. Dar noi NU avem papi. Repet pentru a mia oara. |
Citat:
Mucenici nu sunt doar cei care au sfarsit in inchisoare. MUCENÍC ~ci m. 1) Persoană care îndură chinuri fizice sau morale pentru ideile, convingerile sale; martir. Intr-un punct suntem de acord: topicul are alta tema. |
In sensul asta orice crestin e un mucenic, fiindca fiecare crestin are crucea lui de dus si nu putem ajunge la inviere fara sa trecem prin cruce.
Dar acesta e un sens mai larg. E bine sa nu ne jucam cu termenii fiindca asa orice crestin care moare poate fi declarat un mucenic. |
Nu am nimic contra canonizarii sale, dar parintele a gresit enorm cu trei lucruri:
1. definirea cipurilor electronice ca pecete finala sau macar prepecete; 2. nesupunerea fata de sinod; 3. interzicerea cuminecarii pentru mirenii care au acte cu cip incorporat (asta si a doua sunt cu adevarat grave pentru un sacerdot ortodox). Adevaratii vinovati morali de tevatura paranoida cu cipurile-ca-lepadare sunt, cred eu, danion vasile si altii ca el. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 20:38:34. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.