Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Teologie si Stiinta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5039)
-   -   Teoria Evoluționistă se desființează (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=16873)

abaaaabbbb63 09.06.2014 08:40:12

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 561746)
Pai eu zic ca am citit daca ti-am zis de gravitatie. Dar nu inseamna ca daca unii spun ca se joaca de-a stiinta trebuie sa-i si cred.
Da uite, ca sa ma pui cu botul pe labe. Spune-mi cum a aparut ochiul. Sau cum au aparut aripile. Cum testam ca povestile lui Dawkins cu mamifere care sar din copaci sunt adevarate ? Nu-mi gasi alt site unde sa spuna ca evolutia ochiului sau a aripilor sunt probate dincolo de orice indoiala. Spune-mi tu, care sunt dovezile care arata ca ochiul si aripile au aparut in urma evolutiei si nu au fost create, si cum putem recrea asta in laborator.

Ochiul uman este un ochi imperfect din punct de vedere biologic. In modul in care a evoluat acesta, nevul optic incomodeaza vederea. De aceea, avem un punct mort pentru fiecare ochi.
Pe de alta parte, ochii caracatitelor, considerati mai avansati ca ai nostri, nu au acest punct mort, nervul optic fiind atasat de spatele retinei, nu de fata ei, ca la noi.

Iar evolutia ochiului poate fi trasata, de la ochii primitivi ai unei planarie, la cei mai complecsi, destul de usor si gradat.
Stiai ca cei mai complecsi ochi se gasesc la stomatopode?

Ochiul uman nu este cel mai bun ochi, si nici cel mai avansat.

iuliu46 09.06.2014 09:32:16

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 561771)
Ochiul uman este un ochi imperfect din punct de vedere biologic. In modul in care a evoluat acesta, nevul optic incomodeaza vederea. De aceea, avem un punct mort pentru fiecare ochi.
Pe de alta parte, ochii caracatitelor, considerati mai avansati ca ai nostri, nu au acest punct mort, nervul optic fiind atasat de spatele retinei, nu de fata ei, ca la noi.

Iar evolutia ochiului poate fi trasata, de la ochii primitivi ai unei planarie, la cei mai complecsi, destul de usor si gradat.
Stiai ca cei mai complecsi ochi se gasesc la stomatopode?

Ochiul uman nu este cel mai bun ochi, si nici cel mai avansat.

Da, si eu pot picta Mona Lisa mult mai bine decat a facut-o Da Vinci. :21:
Asta cu ochiul uman imperfect este o prostie cat casa.Caracatita are altfel de ochi pentru ca traieste sub apa si nu trebuie sa suporte lumina soarelui.
Btw, de ce nu a creat evolutia un ochi mai bun ? Daca zici ca asta al nostru nu-i chiar reusit ? Pai in milioane si milioane de ani ar fi trebuit sa avem niste ochi super. :21:

Eu ti-am cerut dovada ca ochiul a aparut in urma evolutiei, nu ca se poate crea o poveste despre cum a aparut ochiul. In stiinta ai o idee, te duci in laborator si o verifici, dupa care si altii fac acelasi lucru si atata timp cat se obtine acelasi rezultat de fiecare data vorbim despre o "teorie". Nu merge ca "oamenii de stiinta cred ca ", aia suna deja a religie. Deci hai sa vedem cum apare ochiul in laborator, apoi predam toti armele, renuntam la obsucrantism si trecem de partea stiintei.

abaaaabbbb63 09.06.2014 09:49:45

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 561774)
Da, si eu pot picta Mona Lisa mult mai bine decat a facut-o Da Vinci. :21:
Asta cu ochiul uman imperfect este o prostie cat casa.Caracatita are altfel de ochi pentru ca traieste sub apa si nu trebuie sa suporte lumina soarelui.
Btw, de ce nu a creat evolutia un ochi mai bun ? Daca zici ca asta al nostru nu-i chiar reusit ? Pai in milioane si milioane de ani ar fi trebuit sa avem niste ochi super. :21:

Avem niste ochi super, dar imperfecti din punct de vedere biologic. Ochii nostri inca sunt in curs de dezvoltare. Evolutia este un process continuu.

Modul in care nervul optic este legat de retina nu are legatura cu mediul avcatic si/sau lumina soarelui. Nu ajuta cu nimic in acest sens. Pur si simplu caracatita a evoluat in asa fel incat sa nu aiba nervul optic conectat invers, ca sa nu-i creeze nici un punct mort.

Poate, in viitor, o sa se corecteze si ochiul nostru.

Cat despre dovada, nu inteleg ce brei mai exact, sa te convinga, daca nu observarea de la simplu la complex?

Si foarte frumos ca poti picta Mona Lisa! Inseamna ca esti foarte talentat :D

iuliu46 09.06.2014 10:18:08

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 561777)
Avem niste ochi super, dar imperfecti din punct de vedere biologic. Ochii nostri inca sunt in curs de dezvoltare. Evolutia este un process continuu.

Modul in care nervul optic este legat de retina nu are legatura cu mediul avcatic si/sau lumina soarelui. Nu ajuta cu nimic in acest sens. Pur si simplu caracatita a evoluat in asa fel incat sa nu aiba nervul optic conectat invers, ca sa nu-i creeze nici un punct mort.

Poate, in viitor, o sa se corecteze si ochiul nostru.

Cat despre dovada, nu inteleg ce brei mai exact, sa te convinga, daca nu observarea de la simplu la complex?

Si foarte frumos ca poti picta Mona Lisa! Inseamna ca esti foarte talentat :D

Pai ca sa arati ca ochii nostri sunt intr-un proces de dezvoltare inseamna ca poti demonstra ca a fost o vreme cand ochii nostri aratau altfel. Cand ? Care sunt dovezile ca oamenii au avut vreodata altfel de ochi ?
Si ce inseamna "observarea de la simplu la complex " ? Adica vedem ca sunt forme de viata care au un ochi mai simplu si construim o poveste despre cum a evoluat ochiul ? Probeaza povestea in laborator, ia o forma de viata cu un ochi simplu si obtine un ochi ca al nostru, asa prost cum e el.

abaaaabbbb63 09.06.2014 10:42:59

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 561784)
Pai ca sa arati ca ochii nostri sunt intr-un proces de dezvoltare inseamna ca poti demonstra ca a fost o vreme cand ochii nostri aratau altfel. Cand ? Care sunt dovezile ca oamenii au avut vreodata altfel de ochi ?
Si ce inseamna "observarea de la simplu la complex " ? Adica vedem ca sunt forme de viata care au un ochi mai simplu si construim o poveste despre cum a evoluat ochiul ? Probeaza povestea in laborator, ia o forma de viata cu un ochi simplu si obtine un ochi ca al nostru, asa prost cum e el.

Din pacate, evolutia necesita timp... Destul de mult timp. Nu poti obtine asa brusc un ochi complex. Un proces care a durat milioane de ani nu poate fi replicat asa usor.

Dar alte procese evolutive, da, cum ar fi schimbarile in ciocurile pasarilor in functie de schimbarile climatice.

iuliu46 09.06.2014 11:11:54

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 561788)
Din pacate, evolutia necesita timp... Destul de mult timp. Nu poti obtine asa brusc un ochi complex. Un proces care a durat milioane de ani nu poate fi replicat asa usor.

Dar alte procese evolutive, da, cum ar fi schimbarile in ciocurile pasarilor in functie de schimbarile climatice.

Deci pentru ca nu avem la dispozitie miliarde de ani trebuie sa ne imaginam cam ce s-ar intampla si sa credem ca s-a intamplat ? Si ne putem imagina ca daca ciocul pasarilor creste mai mult sau mai putin, de aia are elefantul trompa ?

Uite un exemplu. Recordul la saritura in inaltime a fost depasit cu mai mult de 50 % in ultima suta de ani. Cat de sus crezi ca vor sari urmasii nostri peste un miliard de ani ? Or sa ajunga pe luna ? :21:

Ce nu-ti spun aia e ca si ciocurile pasarilor revin inapoi la normal atunci cand vremea revine la normal.

AlbertX 09.06.2014 11:25:57

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 561788)

abaaaabbbb63, ciocu mic ! Ai inceput sa spui la prostii ...

abaaaabbbb63 09.06.2014 11:27:25

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 561792)
Deci pentru ca nu avem la dispozitie miliarde de ani trebuie sa ne imaginam cam ce s-ar intampla si sa credem ca s-a intamplat ? Si ne putem imagina ca daca ciocul pasarilor creste mai mult sau mai putin, de aia are elefantul trompa ?

Uite un exemplu. Recordul la saritura in inaltime a fost depasit cu mai mult de 50 % in ultima suta de ani. Cat de sus crezi ca vor sari urmasii nostri peste un miliard de ani ? Or sa ajunga pe luna ? :21:

Ce nu-ti spun aia e ca si ciocurile pasarilor revin inapoi la normal atunci cand vremea revine la normal.

Revin, dar numai in cazul in care clima revine la normal. Dar se stie ca pe Pamant, clima este intr-o continua schimbare, si nu numai clima, ci toate fiintele de pe Pamant.

Iar noi nu ne "imaginam". Avem o gramada exorbitanta de folsile si dovezi genetice care sa ateste acest lucru.

abaaaabbbb63 09.06.2014 11:34:00

Citat:

În prealabil postat de AlbertX (Post 561799)
abaaaabbbb63, ciocu mic ! Ai inceput sa spui la prostii ...

Nu prostii. Experimente recente, cu rezultate concrete.

Cauta despre Peter si Rosemary Grant, doi oameni de stiinta, sot si sotie, care, incepand din 1973, pana in prezent, stau 6 luni pe ani in Galapagos ca sa observe schimbarile in anatomia pasarilor in functie de clima.

http://en.wikipedia.org/wiki/Peter_and_Rosemary_Grant

iuliu46 09.06.2014 11:36:05

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 561800)
Revin, dar numai in cazul in care clima revine la normal. Dar se stie ca pe Pamant, clima este intr-o continua schimbare, si nu numai clima, ci toate fiintele de pe Pamant.

Iar noi nu ne "imaginam". Avem o gramada exorbitanta de folsile si dovezi genetice care sa ateste acest lucru.

Cred ca inca sunt pasari in Galapagos si nu cred ca le-a crescut trompa intre timp. Deci din nou, trebuie sa ne imaginam ce s-ar putea intampla, extrapoland faptul ca ciocul acestor pasari variaza in functie de cum e clima in acel an. Adica exact ca si saritul in inaltime. Extrapolam si ajungem pe luna. Nu traim noi atata dar de ce sa nu credem ca e posibil ?

Si ce anume atesta dovezile genetice ? Daca te uiti la codul Win 95, 98, XP ... si asa mai departe o sa vezi ca sunt foarte asemanatoare. O sa zici ca au un stramos comun si au evoluat singure din nimic ? :21:

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:53:50.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.